ΓΝΩΜΗ-ΑΡΘΡΑ

Κάπως έτσι… την πάθαμε και στη Μικρά Ασία

2019-10-18 14:51

Γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης

Ύστερα από μακρά στρατιωτική, ηθική και πολιτική παρακμή, με κομβικό σημείο την ήττα στο Μαντζικέρτ, η τότε ελίτ, κυρίως οι γαιοκτήμονες πρόδωσαν τον λαό, τον αυτοκράτορα και την Ορθοδοξία για να διατηρήσουν την περιουσία τους και να παραμείνουν άρχουσα τάξη.Κάπως έτσι, με την επ’ ολίγον οδυνηρή απώλεια απλώς μιας πόσθης, αναλόγως αν ο ιμάμης ήταν αλαφροχέρης, και ένα απλούστατο τυπικό, με την επανάληψη της φράσης «Ένας είναι ο Αλλάχ και ο Μωάμεθ, ο προφήτης του», έπαιρναν το καινούργιο τους όνομα και μεταπηδούσαν από την τάξη των σκλάβων στην τάξη των κυριάρχων.

Απαλλαγμένοι από τον κεφαλικό φόρο και το παιδομάζωμα, τις ατιμώσεις και τις αυθαιρεσίες, παρέσυραν μαζί τους πλήθος από τους φοβισμένους κολίγους και υπηρέτες τους. Την ώρα που απλοί άνθρωποι και άρχοντες με τιμή έπεφταν πολεμώντας, υπερασπιζόμενοι την πίστη και την ελευθερία τους, η προδοτική ελίτ, μαζί με τους υποκύψαντες στην απειλή εξόντωσης, διευκόλυνε την οθωμανική κατάκτηση σε πολλές περιοχές.

Η πρόοδος αυτής της κατάκτησης, που ξεκίνησε από 25.000 καβαλάρηδες πλιατσικολόγους, ήταν ένα μείγμα σφαγής, εξανδραποδισμού και προδοσίας. Οι Έλληνες της Μικράς Ασίας δεν εξαφανίστηκαν. Πολλοί εσφάγησαν, αλλά αρκετοί εξισλαμίστηκαν, άλλοι με το καλό και άλλοι με τη μάχαιρα στον λαιμό. Έτσι, την αποφράδα 29η Μαΐου 1453, αυτοί που εφορμούσαν στα τείχη της Βασιλεύουσας σε μεγάλο ποσοστό ήταν ο κακός μας εαυτός. Νεοπροσήλυτοι εξωμότες. Προδότες.

Η σημερινή ψευτοελίτπολιτική και οικονομική ή πνευματική, είναι δούλοι αριστεροί ιντελιγκέντσηδες, που σε μεγάλο ποσοστό δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο από τη βαρβαρότητα που με μαθηματική ακρίβεια θα στραφεί εναντίον μας.

Έχουμε υπογεννητικότητα, αλλά δεν παίρνουμε κανένα μέτρο για την ανάκαμψη των γεννήσεων Ελλήνων. Ακούμε στα σοβαρά ανόητους να λένε πως το έλλειμμα, λόγω υπεροχής των θανάτων, θα το καλύψουν οι αναφομοίωτοι παράνομοι που σπρώχνουν ο Ερντογάν και το κράτος-συμμορία προς εμάς.

Επί δεκαετίες ξοδεύουμε έναν πακτωλό χρημάτων για να έχουμε ισχυρή πολεμική δύναμη αποτροπής και τελικά φαίνεται πως η μόνη σκοπιμότητα που αναγνώριζε η διακομματική ψευτοελίτ σε αυτή την κούρσα εξοπλισμών ήταν οι μίζες για την πάρτη της.

Η ελληνοποίηση των προμηθειών επέβαλε την ανάπτυξη ισχυρής πολεμικής βιομηχανίας, είχαμε βάλει γερές βάσεις και σήμερα καταλήξαμε σε συνθήκες διάλυσής της, όταν οι Τούρκοι παράγουν σχεδόν τα πάντα και δεν προμηθεύονται τίποτα χωρίς συμπαραγωγή και μεταφορά τεχνολογίας. Δεν έφταιξε μόνον η αποβιομηχάνιση της χώρας, αλλά και κάτι απλό: κάτι που παράγει κρατική αμυντική βιομηχανία δεν έχει μίζα. Έπρεπε ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας να ανεβάσει χάρτες όπου μόνο τη Βιένη δεν διεκδικούν,ο Ερντογάν σαν λυσσασμένο σκυλί να ουρλιάζει τις πιο ιταμές απειλές για την Κύπρο, τη Θράκη και το Αιγαίο, να πετσοκόβει αμάχους στο Συριακό Κουρδιστάν και να του κάνουν πλάτες Αμερικανοί και Ρώσοι, για να χωνέψουν και οι ηλίθιοι πως δεν μπορεί να υπάρξει φιλία με μια βουλιμική ύαινα. Ο Ερντογάν είναι ο μικρός Αδόλφος της περιοχής μας.

Σιγουρατζής, όπως όλοι οι Τούρκοι, αν ο αντίπαλος δεν είναι πισθάγκωνα δεμένος και δεν του κρατάνε τσίλιες Ανατολή και Δύση, δεν προχωρά. Ακόμη και τώρα βάζει μπροστά τους αναλώσιμους ξένους τζιχαντιστές, και ο τουρκικός στρατός ακολουθεί. Μετά δε την ανατίναξη σε λίγες ώρες επτά αρμάτων από τους Κούρδους αντιαρματιστές, το βήμα έγινε σχεδόν σημειωτόν. Το σίγουρο είναι πως, αν ολοκληρώσουν το έγκλημα, οι επόμενοι στη σειρά θα είμαστε εμείς.

Οι Τούρκοι πάντα εννοούν αυτό που λένε και απλώς περιμένουν την ευκαιρία να μας βρουν μπόσικους. Εμείς, εδώ, στη χώρα όπου φτύνουμε τους ήρωες και τιμούμε παρενδυτικούς κλεπτομανείς πρεζάκηδες, αντί να χτυπήσει συναγερμός, να τονώσουμε το εθνικό φρόνημα, να κάνουμε κατεπείγουσα αγορά όπλων άλλου υλικού, αντί να προβούμε σε γενναία αύξηση της θητείας, εγκαταλείποντας το γελοίο και άθλιο εννεάμηνο, βγαίνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να διαβεβαιώσει τους φλώρους των κομματικών νεολαιών και τους μπαρόβιους κοπρίτες πως δεν υπάρχει κίνδυνος να τους βρει τέτοιο… κακό και να χαλάσει η φράντζα από τον ιδρώτα και το κράνος.

Η σημερινή εκφυλισμένη ελίτ, αδέρφια, είναι πάλι έτοιμη να προδώσει. Θα αμολήσει τα τρολ της και τους μπιστικούς της στην ενημέρωση -ήδη το κάνει- για να στρώσουν το έδαφος.Ήδη προμοτάρουν γλυκά γλυκά τη συνεκμετάλλευση, έχουν βγει στις διαδικτυακές και μιντιακές ρούγες προφυλακές του εσωτερικού εχθρού για να μας εξοικειώσουν με την άποψη πως «ε, μα έχει και η Τουρκία τα δίκια της – ασφυκτιά». Θα μας πουν στο τέλος: «Μα, τι θέλετε; Να πάνε να σκοτωθούν τα παιδιά μας για βράχια και πετρέλαια; Να τα μοιραστούμε για να έχουμε ειρήνη».

Υπάρχουν, όμως, δύο είδη ειρήνης. Υπάρχει η ειρήνη του άγρυπνου νικητή και υπερασπιστή της Ελευθερίας, και υπάρχει και η ειρήνη των νεκροταφείων και των αλυσοδεμένων δούλων.

Για άλλη μια φορά στην Ιστορία μας, έχουμε απέναντί μας τη βαρβαρότητα του τουρκισμού, τον δάσκαλο του Χίτλερ και του Μουσολίνι, τον ατιμώρητο υπότροπο γενοκτόνο. Θα έρθει. Ήδη έρχεται, αφού αποτελειώσει γυναικόπαιδα στο Κουρδιστάν. Μόνον έναν τρόπο γνωρίζει,ένα πράγμα φοβάται: τον τρόπο του Πλαστήρα, του Πάγκαλου, του Σταυρουλόπουλου, του Γλεντζέ.

Ο Τούρκος θέλει τον Κονδύλη του. Εάν δεν έχει τον φόβο μας, αποθρασύνεται. Την κρίσιμη ώρα θα είμαστε μόνοι μας. Η παρακμιακή ψευτοελίτ μας ήδη ψάχνει τις δικαιολογίες για την υποταγή. Το Έθνος, όμως, έχει άλλη παράδοση και αντίθετα συμφέροντα με αυτούς τους κοντόσηδες.

 

Εκλογές, το όπιο του λαού..

2019-06-25 17:18

Παραφράζοντας την ιστορική φράση του μεγάλου θεωρητικού μπορούμε ίσως με σιγουριά και εγκυρότηταμεγαλύτερη από την δική του να ισχυριστούμε πως,
     ..το πραγματικό όπιο του λαού είναι οι εκλογές.
     ( και φυσικά εννοούμε τις εκλογές που γίνονται μέσα
σ' αυτό το πλαίσιο της αντιπροσωπευτικής "δημοκρατίας" 

     Παραισθησιογόνο και κατασταλτικό συνάμα το "όπιο" των εκλογώνδιαφημίζεται από το σύστημα ως το μόνοφάρμακο που θα μπορούσε να αλλάξει κάτι προς όφελος του λαού,
     ..αποκηρύσσοντας ταυτόχρονα μετά βδελυγμίας όσους αρνούνται να το πάρουν.
     Αλλά αν οι εκλογές μπορούσαν πράγματι να αλλάξουν τα πράγματα εις βάρος του συστήματος και προς όφελος του λαού θα ήταν τόσο διαφημισμένες από το ίδιο το σύστημα;

     Παραισθησιογόνο λοιπόν γιατί παρέχει στον λαό τις φρούδες ελπίδες, το όραμα, πως μέσω των εκλογών θα μπορέσει κάποτε να γυρίσει τον τροχό.
     Ποντάρει δηλαδή σ' ένα επιστημονικά νοθευτικό, πλειοφηφικό ή λιγότερο πλειοψηφικό αλλά ποτέ βεβαίως καθαρά αναλογικό εκλογικό σύστημα,
     ..ένα σύστημα εκλογών όπου η λευκή ψήφος τής συνειδητής απαξίωσης και της έμπρακτης διαμαρτυρίας εξισώνεται (σοφά για το σύστημα-χυδαία για τον λαό) με την άκυρη ψήφο των βλακών και των απρόσεκτων,
     ..για να καλυτερέψει ίσως την μοίρα του. Χα. Τί πίνεις και δε μας δίνεις;

     Χειρότερη όμως από την παραισθησιογόνο δράση του οπίου των εκλογών, είναι η κατασταλτικήτου δράση.
     Αυτή που οδηγεί τον λαό στην απραξία και την μοιρολατρία, περιμένοντας κάθε τέσσερα ή πέντε χρόνια τις κάλπες για να "εκφραστεί" ή να "τιμωρήσει" μέσω αυτών αυτούς που στο ενδιάμεσο διάστημα έχοντας υποκλέψει με αισχρά ψέμματα την ψήφο του στις προηγούμενς εκλογές, τον πάνε χοροπηδώντας μέχρι τις επόμενες.
     Τί να τιμωρήσεις χρυσέ μου μέσα από τις κάλπεςΔεν βλέπεις ότι πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι βγαίνουν;
     Δεν βλέπεις ότι οι "πρωτοκλασσάτοι", οι κυρίως υπεύθυνοι για την καταστροφή βρίσκονται πάντα στο κοινοβούλιοΠου στέκουν εκεί αλώβητοι, προκλητικοί και χυδαίοι όπως πάντα;
     Την νυφη την πληρώνουν (κατά την μετάβαση κάποιου κόμματος απ΄την εξουσία στην αντιπολίτευση και τούμπαλιν, όπου χάνονται κάποιες βουλευτικές έδρες) κάτι τελευταίες τρύπες του ζουρνά. Τρύπες συνήθως πανελληνίως άγνωστες, που κι αυτές εντούτοις βοήθησαν να παιχτεί ο σκοπός, η μελωδία της προδοσίας.
     Αυτό εννοείς τιμωρίαΤην εξωπέταξη κάτι ξεπλένηδων και την διάσωση των καθαρμάτων;
     Όχι χρυσέ μου. Αυτό δεν είναι τιμωρία. Είναι κοροϊδία στον καθρέφτη.
     Τα μούτρα σου κοροϊδεύεις.
     Τα παιδιά σου τιμωρείς. 

     Τιμωρία είναι να πάρεις την τύχη στα χέρια σου, αφού τα δικά τους χέρια είναι βρωμερά και ηθικά ανάπηρα.
     Τιμωρία είναι η διαρκής ασφυκτική διαμαρτυρία μέχρις εσχάτων.
     Τιμωρία είναι να γυρίσεις την πλάτη στο όπιο που απλόχερα σου προσφέρουν μιά φορά κάθε τόσα χρόνια για να σκυλεύουν αυτοί την χώρα στο ενδιάμεσο.

     Για να δούμε;
     Αν απεξαρτηθούμε εμείς από το ναρκωτικό που μας δίνουν,
     ..με ποιά δικαιολογία πιά θα εξουσιάζουν και θα ξεπουλούν,
     ..λαό, πατρίδα, όσια και ιερά;..

 

mandatoforos.blogspot.com

30(!) χρόνια γιά μια μίζερη καρικατούρα απολύτως συμβατή με τη δίκή τους ανελλήνιστη κακομοιριά και άγνοια

2019-04-21 16:03

Τους πήρε 30(!) χρόνια να βρουν μέρος για να τοποθετήσουν άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τελικά έστησαν μια μίζερη καρικατούρα του μέγιστου των Ελλήνων, απολύτως συμβατή με τη δίκή τους ανελλήνιστη κακομοιριά και άγνοια. Όπως είπε και ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης είναι μια «μη μιλιταριστική» εκδοχή του Αλεξάνδρου διότι είναι έφηβος και χωρίς όπλα... Θα μπορούσαν να τον παραστήσουν και ως χίπι με λουλούδια στο ένα χέρι, μπάφο στο άλλο, επιγραφή “peace brother” και καθισμένο σε αγελάδα αντί στον Βουκεφάλα για να είναι πιο σίγουροι ότι δεν θα έχει τίποτα το επιθετικό. 

Αλλά, θα πείτε, εδώ έφτιαξαν τζαμί στην Ιερά Οδό και ολόκληρο χωριό-hot spot με 4.500 Αφγανούς ακριβώς δίπλα, αντί να κάνουν την πιο σημαντική διαδρομή της αρχαίας Αθήνας διεθνές προσκύνημα, οπότε ο ευτελισμός του Αλεξάνδρου μας ξενίζει; Ή αν η χώρα δεν ήταν σε τέτοια κατάπτωση θα είχε δήμαρχο στην πρωτεύουσα τον Καμίνη και στη συμπρωτεύουσα τον Μπουτάρη;

Λάμπρος Καλαρρύτης

 

Έλα ρε Γιάννη...γιατί τους χαλάς τη σούπα ;

2019-03-19 22:09

Πριν λίγες ημέρες άκουγα στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου μου μια αθλητική εκπομπή της κρατικής σοβιετικής ραδιοφωνίας τηλεόρασης(ΕΡΤ), όπου ο ένας εκ των δύο παρουσιαστών μιλούσε συνεχώς, με εμφανή θαυμασμό για το «ελληνόπουλο τον Γιάννη», εννοώντας τον γνωστό ταλαντούχο μπασκεμπολίστα Γιάννη Αντετοκούνμπο

Πρέπει μέσα σε 2 λεπτά να είπε τρεις φορές την λέξη «ελληνόπουλο». Και την έλεγε με ιδιαίτερη έμφαση, την τόνιζε. Λίγα λεπτά αργότερα η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από τα βραβεία Όσκαρ, όπου άρχισαν να μιλάνε και οι δυο παρουσιαστές για το βραβείο που κέρδισε ο Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Άνθιμος. 

Αμέσως μετά, άρχισαν μια συζήτηση για το «πόσοι Έλληνες» όλα αυτά τα χρόνια έχουν βραβευθεί ή έχουν προταθεί για βραβεία Όσκαρ. Ακούστηκε το όνομα της Παξινού, του Χατζηδάκη, της Μερκούρη, του Ηλία Καζάν, του Βαγγέλη Παπαθανασίου, του Γαβρά και κάποια στιγμή του Τζον Κασσαβέτη. Εκεί, ο ένας εκ των δύο προέβαλε μια ένσταση. Ο Κασσαβέτης είπε, «δεν ήταν Έλληνας»! Ήταν «ελληνικής καταγωγής»! Νομίζω, από θαύμα δεν έπεσα στο προπορευόμενο αυτοκίνητο. 

Ήταν απίστευτο αυτό που άκουσα! Ο Κασσαβέτης «δεν ήταν Έλληνας», απλά… «ελληνικής καταγωγής». Αυτό ειπώθηκε από το ίδιο άτομο, για το οποίο ο Αντετοκούνμπο είναι «ελληνόπουλο» (εις τριπλούν). Φυσικά, τα άτομα αυτά προβαίνουν σε τέτοιου είδους βαθυστόχαστες διαπιστώσεις εξ αιτίας των ιδεοληπτικών αγκυλώσεων που έχουν, αλλά και μιας γενικότερης εμπάθειας που τους χαρακτηρίζει. Εάν ήταν ειλικρινείς ή έστω απλά «προοδευτικοί» δεν θα έκαναν αυτή την διάκριση. 

Αλλά για αυτά τα άτομα ο Αντετοκούνμπο δεν είναι μια περίπτωση αθλητή. Δεν τον αντιμετωπίζουν ως αθλητή, έστω με το συγκεκριμένο βιογραφικό του και την συγκεκριμένη πορεία του. Για αυτά τα άτομα ο Αντετοκούνμπο είναι μια μοναδική ευκαιρία να περάσουν την πολιτική ατζέντα τους. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να προπαγανδίσουν ασύστολα και να βγάλουν την χολή τους. Για αυτό σε κάθε ευκαιρία μιλάνε με τέτοιο στόμφο για το «ελληνόπουλο».

Και να που τώρα έρχεται τώρα ο Γιάννης και τους εκθέτει γιατί τολμάει να πει την αλήθεια – και μπράβο του (για μια ακόμη φορά). 

Σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Marc J. Spears και στην αμερικάνικη αθλητική ιστοσελίδα theundefeated.com, που ανήκει στο ESPN, που έχει τίτλο «Το Greek Freak θέλει να πάει πίσω στις νιγηριανές του ρίζες» - λέει ξεκάθαρα αυτό που αν τολμήσει να πει κάποιος άλλος (δηλαδή την αλήθεια!) θα χαρακτηρισθεί «ρατσιστής». Είμαι Αφρικανός, δεν είμαι απλώς ο «Greek Freak». 

Λέει: 

«Προφανώς πολλοί δεν γνωρίζουν από πού κατάγομαι. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η μητέρα μου και ο πατέρας μου προέρχονται από την Ελλάδα, όμως όχι. Οι δύο γονείς μου είναι μαύροι. Και οι δύο γονείς μου κατάγονται από τη Νιγηρία». Προσέξετε δεν διστάζει να μιλήσει για το μαύρο χρώμα των γονιών του, (κάτι που απαγορεύεται ρητώς κατά την πολιτική ορθότητα) και μάλιστα το τοποθετεί με τέτοιον τρόπο, ως πρώτο χαρακτηριστικό μιας ταυτότητας, που πρέπει να οδηγήσει κάποιον στο συμπέρασμα ότι οι γονείς του δεν είναι Έλληνες. Υπάρχει το στοιχείο της φυλής και υπάρχει και το στοιχείο της εθνικότητας.
Και συνεχίζει : «Μεγάλωσα σε ένα σπίτι νιγηριανό… Γεννήθηκα στην Ελλάδα και πήγα στο σχολείο στην Ελλάδα. Αλλά στο τέλος της ημέρας, όταν πήγαινα σπίτι, δεν υπήρχε ελληνική κουλτούρα. Είναι μια γνήσια νιγηριανή κουλτούρα. Πρόκειται για πειθαρχία, αφορά τον σεβασμό των πρεσβυτέρων, την ύπαρξη ηθών», λέει.
Παρακάτω γίνεται αναφορά τον Νιγηριανό μπασκετμπολίστα του NBA Χακίμ Ολάζουον, ο οποίος δηλώνει ότι αυτός και ο Αντετοκούνμπο είναι από την ίδια φυλή, τη φυλή Yoruba. «Είμαι βέβαιος ότι οι Νιγηριανοί είναι πολύ υπερήφανοι γι' αυτόν», λέει. Όταν ρωτήθηκε γιατί απέκτησε διαβατήριο της Νιγηρίας, ο Αντετοκούνμπο απάντησε: «Είναι σημαντικό. Είναι μέρος του ποιος είμαι. Και οι δύο γονείς μου είναι Νιγηριανοί. Ήθελαν να το έχω. Ήθελα να το έχω, έτσι το πήρα». «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βλέπω και τους λέω ότι είμαι Αφρικανός. Δεν είμαι μόνο ο Greek Freak», σημειώνει.

Η αλήθεια είναι επικηρυγμένος εχθρός όλων των αριστερών / liberal / «προοδευτικών». Την μισούν, την ξορκίζουν και την κυνηγούν. Καμιά φορά όμως δεν κρύβεται. Όσο και να την πολεμάς, θα σου βγει από εκεί που δεν το περιμένεις.

 

redskywarning.blogspot.com


 

Η Εθνική Αντίσταση συνεχίζεται - Χρονογράφημα τού Φοίβου Ιωσήφ

2019-02-26 23:12

Καθαρά διακρίνεται πλέον η λυσσαλέα μάχη που συνεχίζει να δίνει η Εθνική Αντίσταση απέναντι στα κέντρα της συντήρησης και του λογιστικού σκοταδισμού.

 Στην προχθεσινή συνεδρίαση της κορυφαίας παραγωγικής εταιρείας Λάρκο διεφάνη καθαρά η αποφασιστικότητα των εργαζομένων να συνεχίσουν τον τιτάνιο αγώνα τους απέναντι στον καπιταλισμό.

 Τόσα χρόνια αυτό το αδηφαγο κοινωνικό σύστημα απομυζά τον ιδρώτα των εργατών της εταιρείας. Ήρθε η ώρα να την πληρώσει και ο λαός. 

Που πας ρε Καραμήτρο? Μέχρις εδώ και μη παρέκει, ανοίξτε όλοι τα πορτοφόλια σας και ακουμπήστε τα πριν σας τον ακουμπήσουμε εμείς! Και σας βεβαιώνουμε, αν είστε πρωτάρηδες πονάει, πονάει και τσούζει. Σας τα λέμε για να μην πήτε μετά ότι δεν σας είχαμε ενημερώσει και περί μιάς πιθανής εγκυμοσύνης. Στο φτερό θα τα αρπάξετε το παιδί. Μακάρι νάναι αγόρι!
Στην συνέλευση της εταιρείας όλοι μαζί, εργάτες, μηχανικοί, βουλευτές και δήμαρχοι διατράνωσαν την απόφασή τους να πληρώσει το νυφικό ο περήφανος Ελληνικός λαός από νηπίων μέχρι της τέταρτης ηλικίας. Θα απαλλάσσονται μόνον οι υπερεκατοντούτεις πολίτες. Τους άλλους θα τους αλλάξουμε την Παναγία από Σουμελά σε Εκατονταπυλιανή.
Και βέβαια το σιδηρονικέλιο κοστίζει 14.000 Δολάρια ο τόνος και πωλείται στις διεθνείς αγορές προς 8.000 δολλάρια αλλά αυτό απασχολεί την καπιταλιστική οικονομία ενώ εμάς μας απασχολεί (όχι και τόσο) η σοσιαλιστική οικονομία. 

Ωραία, μπαίνεις μέσα, δεν είναι και άσχημα, φωνάζεις τους φορολογούμενους και τους αποκαλύπτεις το πρόβλημα. Ωραιότατα, ξηλωθείτε μάγκες πριν σας πάρει και σας σηκώσει, εδώ αντιμετωπίζουμε δυσκολίες στην πρακτική αριθμητική. Πουλήστε σπίτια, χωράφια, μαγαζιά (έχετε και μαγαζιά παλιοτόμαρα) και τιμαλφή και φέρτε τα να πάρετε μια καλλίτερη τιμή από το αν τα πουλούσατε σαν απλους οικοπεδαγρούς, εμείς θα τα εκτιμήσουμε σα βοσκοτόπια. 

Το πρόβλημα είναι να πληρωθούν οι κατά τόπους πρώην εργαζόμενοι της Λάρκο. Εντάξει, σήμερα μπορεί να μην έχουν δουλειά στο εργοστάσιο, αν αύριο όμως έχουν δεν πρέπει να πληρωθούν? Πληρώστε τους λοιπόν από σήμερα και αύριο έχει ο Θεός, τους ξαναπληρώνετε, υγεία μόνον να υπάρχει, χωρίς την υγεία όλα είναι χαμένα.

 Υγεία και ξεκούραση, και κανα σβέρκωμα τους φορολογούμενους, δεν χρειάζεται να μένουν χαλαροί. Στο τέλος θα νομίσουν πως είμαστε τίποτα ντιντίδες που δεν τους ξετομαριάζουμε. Ορίστε μια λύση, το εμπόριο δερμάτων πάει καλά και ειδικά στα ανθρωποτόμαρα, μεγάλη ζήτηση, όπως και στο Νταχάου, η πρώτη ζήτηση για γάντια ήταν από δέρματα μικρών παιδιών, τα πιο μαλακά. Ε, μην μας περάσουν εμάς για μαλάκες, τόσα χρόνια η Λάρκο με φιάλες οξυγόνου ζεί, τώρα θα μας πιάσει κορόϊδα το σώμα των φορολογουμένων? Όχι δα, θα τους τσακίσουμε!
Συμπέρασμα: Δήμαρχοι, Βουλευτές, πολιτευτές, πολιτικάντηδες, κουλουρτζήδες, γανοτζήδες και σαλεπιτζήδες κινούνται προς την κατεύθυνση της Εθνικής συμφιλίωσης και αποφλοίωσης του λαϊκού εγκεφαλικού φλοιού προς διαιώνιση των χαμηλών λαϊκών τιμών στο σιδηρονικέλιο και το λαϊκό νοικοκυριό. 

Όλα κάτω του κόστους σε όλα τα προϊόντα αρκεί να κρατήσουμε χαμηλά και το κόστος της εγκεφαλικής λειτουργίας, μηδενικό κόστος αν είναι δυνατόν. Και γιατί όχι, μέχρι σήμερα πως το πετύχαμε, είδατε εσείς κανέναν να σκέπτεται στις λαϊκές συνελεύσεις της Λάρκο?
Φοίβος Ιωσήφ

Τα σούργελα..

2019-02-09 02:16

  Ο πλήρης ευτελισμόςτου κοινοβουλευτισμού και κατ' επέκταση της δημοκρατίας (αυτής της κουτσής, της αντιπροσωπευτικής), δεν οφείλεται μόνο στα τσόλια τούτα.
     Εκτός από αυτά υπάρχουν και δεκάδες άλλα σούργελα μέσα στην Βουλή.
     Όλη η Βουλή μόνο
σούργελα.

     Το κάθε σούργελο με το δικό του προσωπικό μαγαζάκι, με το δικό του συμφέρον, που το διαπραγματεύεται με τα άλλα μαγαζάκια-εταιρείες-κόμματα,
     ..φόρα παρτίδα, απροσχημάτιστα και μπροστά στα μάτια του λαού,
     ..όπως τα παλιά τα χρόνια πηδιόντουσαν οι κοκότες τα βράδια μέσ΄τον δρόμο κάτω απ' τα φανάρια για ένα τάληρο, χωρίς να τους πέφτει η μούρη, για το μεροκάματο της ντροπής και της εξαθλίωσης.
     Μπροστάρηδες νταβατζήδες και πορνοβοσκοί, οι αρχηγοί των μεγάλων μπ@@@δέλων-κομμάτων, εκμαυλίζουν και εκμαυλίζονται κάτω απ' τον ήλιο, ολοφάνερα,
     ..έτσι,
     ..για να βλέπει ο λαός να συνηθίζει την ξευτίλα τους και την ξευτίλα του, που κατάφερε να ψηφίσει μία Βουλή αμιγώς μνημονιακή, χωρίς ίχνος αντιαποικιοκρατικής αντιπολίτευσης, μιά Βουλή πρωτοφανώς δωσιλογική και ανθελληνική, 
     (το λεγόμενο κουμουνιστικό κόμμα είναι έτσι, για το ξεκάρφωμα, αφού αν δεν πέσει πρώτα ο καπιταλισμός παγκοσμίως τα συντρόφια δεν βλέπουν φως και λόγο σοβαρής αντίστασης, άσε που αγώνας χωρίς το δικό τους κομματικό καπέλο δεν είναι γι αυτούς αγώνας, αλλά φάρσα του συστήματος(!))
     ..να βλέπει ο λαός να αποκτά αντισώματα στην βρωμιά, στην δυσωδία, στην λέρα,
     ..να νομίζει πως όλα αυτά είναι φυσιολογικά, πως έτσι είναι η κανονικότητα,
     ..η αριστερή κανονικότητα των "αριστερών" απατεώνων.

     Όμως πώς μπήκανε όλα αυτά τα σούργελα στην Βουλή;
     Πώς βρεθήκανε εκεί; 
     Από μόνα τους πραξικοπηματικά σαλτάρανε μέσα;
     Όχι. Τα πραξικοπήματα τα κάνουνε μετά, καθημερινά, αφού βρέθηκαν μέσα.στο κοινοβούλιο,
     ..ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΒΑΛΑΜΕ.  ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ.

     Γι αυτό τα σούργελα δεν είναι αυτά που βλέπουμε να χρηματίζονται και να διαπομπεύουν θεσμούς και ήθη δημοσίως.
     Αυτά δεν είναι παρά π@υτάνες του χρήματος και της πρόσκαιρης εξουσίας.

     Τα πραγματικά σούργελα είμαστε εμείς.
     Που τους ψηφίζουμε,
     ..και που τους κοιτάμε μόνο!..

 

mandatoforos.blogspot.com

Ολοταχώς προς την συμφορά

2019-02-08 23:10

Η ​τραγωδία μας των Ελλήνων σήμερα είναι ότι αντιλαμβανόμαστε τα όσα συμβαίνουν όχι με τη λογική μας, την κριτική λειτουργία του νου μας, αλλά με την παθητική κατανάλωση εντυπώσεων.Αυτή η απλή φρασούλα, που μπορεί να την εκλάβει κανείς σαν «σχήμα λόγου» ή έκφραση ρητορική, συνοψίζει μια συλλογική συμφορά.

      Οσοι αναλαμβάνουν, χρυσοπληρωμένοι, να μετασκευάσουν αυτά που πραγματικά συμβαίνουν σε τεχνουργημένες «εντυπώσεις», με αντεστραμμένη την εικόνα της πραγματικότητας, είναι σπουδαγμένοι παραχαράκτες, περιζήτητοι στην «αγορά» –χάρη σε αυτούς οι παραγωγικές και ανταλλακτικές σχέσεις έχουν μετασχηματιστεί σε αρένα πολυμήχανης πανουργίας και απατεωνίας.

      Εχουν την ικανότητα (και τις τεχνικές) να παρουσιάζουν το «αρνητικό» της φωτογραφίας σαν να είναι το θετικό: το άσπρο μαύρο, το μαύρο άσπρο. Εξουσιάζουν οι απατεώνες τις τηλεοπτικές οθόνες παραμυθιάζοντας με τερατώδη καμουφλαρισμένα ψεύδη, εκατομμύρια πολιτών, έγκαιρα ευνουχισμένων από τη σχολική τους «παιδεία». Οι τηλεοπτικές εντυπώσεις «μεταβολίζονται» άσκεπτα, άκριτα, παθητικά, σε «πολιτικές πεποιθήσεις».

      Ετσι, η πιο χοντροκομμένη αναλήθεια παγιώνεται στις συνειδήσεις σαν ραφινάτη αλήθεια.Ακούνε οι Ελληνες τον κυρίως αυτουργό της πρόσφατης ιεροσυλίας (ασέλγειας στην ελληνικότητα της Μακεδονίας), πρωθυπουργό Τσίπρα, ή τους νηπιακά μωρόπιστους, προσήλυτους στην ιεροσυλία, βουλευτές (των ΑΝΕΛ ή του «ποτάμιου» αλαλούμ), τους ακούνε να αγλαΐζουν, με διθυραμβικές κενολογίες, την καθοδηγούμενη αυτοχειρία του Ελληνισμού. Και είναι σαν να διαβάζουν την Ιστορία τους με αντεστραμμένους τους ρόλους των ηρώων της:

      Είναι σαν να ακούει ο πολίτης τον Κολοκοτρώνη «να τα βρίσκει» με τον Δράμαλη ή τον Ιμπραΐμ κερδίζοντας τον δόλιο έπαινο της Ιερής Συμμαχίας και την «καλή γειτονία» με τους αδίστακτους Οθωμανούς. Σαν να ακούει τον Ιωάννη Μεταξά να λέει ευπροσήγορο «ναι» στον Μουσολίνι και η Ελλάδα να αυτοπροσφέρεται στον «Αξονα» για να είναι αρεστή στους επικαιρικά ισχυρούς κερδίζοντας αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος. Ή σαν να ακούει ο Ελληνας σήμερα, ακόμα πιο πίσω, τον μακρινό Λεωνίδα να χλευάζει κάθε ενδεχόμενο αντίστασης στις Θερμοπύλες, αφού το ΝΑΤΟ και το Βερολίνο «επιτέλους θα διαβούνε».

      Δεν είναι ρομαντική εικονολογία όλα αυτά – η συλλογική αξιοπρέπεια δεν προσφέρεται για ψυχολογική κατανάλωση. Ζούμε για πολλοστή φορά, τα ψηλαφητά συμπτώματα αρρώστιας μολυσματικής, σωστής λοιμικής, που τη λέμε αρχομανία, εξουσιολαγνεία. Προσοντούχοι συνάνθρωποι, αλλά και αδικημένες από τη φύση μετριότητες, κερδίζουν στη λοταρία της εμπορευματοποιημένης «δημοκρατίας» το λαχείο των εντυπώσεων και καταλαμβάνουν πόστο εξουσίας. Γεύονται την ηδονή και τη μέθη της δημοσιότητας, των τιμών, του πλούτου. Καιυπερ-φρονούν ή παρα-φρονούν: αρρωσταίνουν βαρειά. Δέσμιοι εξάρτησης από τα παραισθησιογόνα της ανεξέλεγκτης ισχύος, δεν συστέλλονται όταν αυτοδιασύρονται με εξευτελιστικές παλινωδίες, βδελυρές ασυνέπειες, σαρδανάπαλες αλλαξοπιστίες.
 

     Τιτλοφορούνται «ριζοσπαστικοί» Αριστεριστές, αλλά δεν διστάζουν ούτε στιγμή «να γλείψουν εκεί που έφτυναν»: Να ξεπουλήσουν ιδεολογίες, δόγματα και επαναστατικές παντιέρες, να αλλάξουν πολιτική ταυτότητα μέσα σε μια νύχτα, να αγνοήσουν λαϊκό δημοψήφισμα που οι ίδιοι προκάλεσαν, να μεταμορφωθούν, με ιλιγγιώδη αδιαντροπιά, σε χαμερπείς λακέδες των «Αγορών» και του ΝΑΤΟ, σε «φιλαράκια» της Μέρκελ. Και όλος αυτός ο αυτεξευτελισμός, μόνο για την ηδονή της εξουσίας.

      Θα μπορούσαν να έχουν τον οίκτο μας, τη συμπόνια που γεννάει ένα τέτοιο κατάντημα συνανθρώπων μας. Αλλά, όταν για το αλκοολίκι τους και μόνο ξεπουλάνε με άθλια τεχνάσματαπατρώα γη και προγονική ιστορία, όταν ατιμάζουν ένα πανανθρώπινο θησαύρισμα πολιτισμού, η όποια ανοχή μας γίνεται συνενοχή. Είναι λογικά ξεκάθαρο, κραυγαλέα πρόδηλο: Αν«αναγνωρίζουμε» την ύπαρξη «μακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας, αναγνωρίζουμε αυτονόητα τη Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα των «Μακεδόνων» και τα σύνορα του σλαβο-αλβανικού κρατικού συμπιλήματος, στη Μελούνα. Αναγνωρίζουμε αυτονόητο κρατικό σύμβολο το άγαλμα του Μεγαλέξανδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων και το αστέρι της Βεργίνας στη σημαία τους.

      Στα πλαίσια του παγκοσμιοποιημένου σήμερα πολιτισμού των «προκάτ» εντυπώσεων, η Ιστορία γράφεται όχι από συνεχιστές του Θουκυδίδη, αλλά από «οργανικούς διανοούμενους» μισθωμένους μανδαρίνους των «Αγορών» και του ΝΑΤΟ. Οι Ελλαδικοί, ανίατα εθελότυφλοι, παθιαζόμαστε μανιασμένοι, για να επανεκλεγεί ο επιδεικτικά εξαγορασμένος Τσίπρας ή ο κραυγαλέα ανεπαρκής Κυριάκος. Φώφη, Σταύρος, Χρυσαυγίτες και ανίατοι σταλινικοί συμπληρώνουν το σκηνικό της νεκροπομπής.

      Περίπου ανάλογο ήταν το σκηνικό και όταν παραδίδαμε την Ανατολική Θράκη στους Τούρκους (μάλλον χωρίς να μας ζητηθεί), τη Βόρεια Ηπειρο στους Αλβανούς, την Ανατολική Ρωμυλία στους Βουλγάρους, τη Βόρεια Κύπρο στους Τούρκους. Πάντοτε έντεχνα πολωμένοι σε «ενδοτικούς» και «συνεπείς πατριώτες», πάντοτε παθιασμένοι από τη φανατισμένη πίστη μας σε «προκάτ» εντυπώσεις.

      Η διακυβέρνησή μας από συμπολίτες μας με αρρωστημένο ψυχισμό ήταν συχνά προφανής. Σήμερα εξόφθαλμη.  

 

Χρήστος Γιανναράς 

Ο γραικύλος..

2019-01-24 20:59

Ο  "εφευρέτης" του επιθετικού όρου graeculus(δηλαδή "μικρός έλληνας") φέρεται να είναι ο Κικέρωνας.
     Ο Κικέρωνας λοιπόν, αποκαλούσε κάποιους έλληνες της εποχής του, που γνώριζε ο ίδιος ή μάθαινε για αυτούς, graeculi (γραικύλους)μικρούς έλληνες,
     ..προσπαθώντας πιθανότατα να τους
ξεχωρίσει από τους μεγάλους Έλληνες,
     ..αυτούς που αιώνες πριν από αυτόν δημιούργησαν τον μεγάλο ελληνικό κλασσικό πολιτισμό, καιτους οποίους θαύμαζε ως ινδάλματά του και προσπαθούσε να μιμηθεί.
     Για τον Κικέρωνα η λέξη Graecus-Έλληνας  είχε ιδιαίτερη σημασία, επειδή έκρυβε μέσα της το μεγαλείο του ελληνικού κλασσικού πολιτισμού,
     ..γι’ αυτό και δεν μπορούσε να χαρακτηρίσει ως Graecus τον έλληνα εκείνο (της εποχής του) που με την ανάρμοστη συμπεριφορά και τα ελαττώματά του, την σοβαροφάνειά του, τηνκομπορρημοσύνη του, την πνευματική ψευδοκαλλιέργειά του προσέβαλε την ιστορική μνήμητων μεγάλων ελλήνων προγόνων του.
     Τον χαρακτήρισε άρα, κατ’ αντιδιαστολή με το Graecus, ως graeculus.

     Σήμερα, στην κατοχική Ελλάδα των μνημονίων, 
     ..και μάλιστα τώρα, αυτές τις μέρες που τα μνημόνια μέσω της συμφωνίας των Πρεσπώνπρόκειται να λάβουν εκτός από μορφή οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής,
     ..και μορφή εθνικής μειοδοσίας,
     ..πολλοί προστρέχουν, ή επιθυμούν, ή παρακινούν όλους μας να προστρέξουμε στα πατριωτικά-ελληνικά αισθήματα τού "ανωτάτου άρχοντος", του Προέδρου της Δημοκρατίας,
     ..σαν ύστατο ανάχωμα του κυβερνητικού πραξικοπήματος απέναντι στην θέληση και τα πιστεύω της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.

     ( αν το κυβερνητικό τσούρμο έχει αντίρρηση ως προς το αν οι αντιτιθέμενοι με την συμφωνία των Πρεσπών πολίτες αποτελούν την πλειοψηφία, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα: δημοψήφισμα. Οι σκοπιανοί πολίτες κλήθηκαν με δημοψήφισμα να πουν την γνώμη τους. Εμείς γιατί όχιΈτσι κι αλλιώς ο χρόνος δεν μας πιέζει. Άλλους πιέζει: Τα συμφέροντα των γερμανών του Δ' Ράϊχ, και του ΝΑΤΟ-ΗΠΑ. )

     Αυτοί όμως που ελπίζουν στην πατριωτική άμυνα του Προέδρου παραβλέπουν ένα πράγμα: πωςδεν πρόκειται για Graecus-μεγάλο Έλληνα, παρά για graeculus-μικρό έλληνα.
     Έναν μικρό έλληνα από κείνους του πολιτικού σωρού που έβαλαν την υπογραφή τους στην μνημονιακή καταστροφή της χώρας.
     Ο ίδιος μάλιστα ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευλόγησε με την υπόγραφή του το "αριστερό" μνημόνιο τού 2015 καθώς και όλους τους εφαρμοστικούς νόμους (που προβλέπουν μέχρι και την εκχώρηση αρχαιολογικών χώρων στο "υπερταμείο" των τοκογλύφων),
     ..αυτό το μνημόνιο για την ύπαρξη του οποίου απαραίτητη προϋπόθεση υπήρξε ηπραξικοπηματική καταπάτηση της θέλησης του λαού όπως αυτή εκφράστηκε στο ιστορικό δημοφήφισμα του Ιουλίου του 2015.

     Σ' αυτόν λοιπόν τον μικρό έλληνα ελπίζουν πολλοί πως αν προστρέξουμε θα βρούμε στήριξη καισυμμαχία.
     Φρούδες ελπίδες.
     Οι καρέκλες, τα μεγαλεία, και τα χρήματα που συνεπάγονται όλα αυτά είναι σπουδαιότερα για τους μικρούς έλληνες για τους γραικύλους που μας εξουσιάζουν από το συμφέρον του λαού και της πατρίδας, είναι σπουδαιότερα έστω κι απ' την καλή θέληση να ζητήσει απ΄το κυβερνητικό τσίρκο προσφυγή σε δημοψήφισμα.
     Πόσο μάλλον μιά καρέκλα Προέδρου της Δημοκρατίας.
     Πόσο μάλλον κι όταν του έχουν τάξει και την καρέκλα της επόμενης πενταετίας.

     Το έχουμε πει και ξαναπεί, το έχουμε αποδείξει
     Σύμπας ο πολιτικός μας κόσμος, και ιδιαίτερα όσοι όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια έχουν ασκήσει εξουσία (μικρή ή μεγάλη αδιάφορο),
     ..έχει σταθεί απέναντι, εναντίον του ελληνικού λαού,
     ..προσχωρόντας στο στρατόπεδο των συμφερόντων των τραπεζών και των διεθνών απατεώνων, όπως αυτοί εκφράζονται μέσω -κυρίως- της Ευρωπαϊκής "Ένωσης".

      Ο λαός να μην περιμένει τίποτα από αυτούς, από τον τελευταίο (την έσχατη τρύπα του ζουρνά) μέχρι τον "ανώτατο" (ανώτατο και στην ευθύνη).
     Ο λαός ό,τι μπορεί να κάνει, ό,τι μπορεί να κερδίσει από μόνος του.
     Με αντίσταση-αντίδραση-εξέγερση.

     Οι γραικύλοι θα μείνουν πάντοτε γραικύλοι-μικροί έλληνες.
     Δεν θα γίνουν ποτέ Μεγάλοι Έλληνες!..

 

mandatoforos.blogspot.com

Ωδή στο συναίσθημα, την λογική, την ουτοπία..

2019-01-24 20:57

Το blog δεν έχει σκοπό να σχολιάσει σε βάθος τα όσα μέσα σ' αυτή την καινούργια χρονιά διαδραματίζονται στην πατρίδα μας.
     Όχι πως δεν έχει άποψη, ατού κι επιχειρήματα.
     Αλλά δεν θέλει.
     Τα λόγια ωχριούν μπροστά στα συναισθήματα. 

     Πώς μπορούν τα λόγια να περιγράψουν αυτό που αισθάνεται κάποιος βλέποντας την Βουλή να μπορεί πιά να παρομοιαστεί
μόνον με τον υπόκοσμο και της πρακτικές της μαφίας;
     Πώς μπορεί το στόμα, η πέννα, το πληκτρολόγιο να περιγράψει την οργή, το μπούκωμα που σου φέρνει το άδικο, την αίσθηση ανημποριάς κι απελπισίας,
     ..όταν ένα ολοκληρωτικού τύπου καθεστώς μέσα στην πραξικοπηματική του αυθάδεια διασύρει συλλήβδην όσους έλληνες αντιστέκονται και αντιδρούνστις επιλογές του, ονομάζοντάς τους  "φασίστες", "εθνικιστές", "ακροδεξιούς";
     Ποιά λόγια να περιγράψουν την μνημονιακή προδοσία  ΟΛΩΝ των δωσιλόγων που κυβέρνησαν σε όλα τα μνημονιακά χρόνια μέχρι και σήμερα,
     ..μεταλλάσοντας τήν έστω και κουτσή αντιπροσωπευτική δημοκρατία σε διακοσμητική ταπετσαρία, σε σκηνικό, ντεκόρ, για την δικτατορική επιβολή των συμφερόντων των τραπεζών, των ισχυρών του χρήματος, του συστήματος;
     Ξεδιάντροπα, κυνικά και αλλαζονικά, μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου, αδίστακτα,
     ..με την αυθάδεια της βίαιης εξουσίας,
     ..απροκάλυπτα,
     ..χρησιμοποιείται κάθε ανήθικο και μαφιόζικο μέσο προκειμένου να επιτευχθούν τα συμφέροντα του χρήματος και της παγκόσμιας νεοναζιστικής επιβολής.


     Πώς να περιγραφεί με λόγια η αηδία κάθε απλού, τίμιου, δίκαιου και δημοκράτη πολίτη μπροστά στους αρουραίους του αντιπροσωπευτικού μας κοινοβουλευτισμού;
     Μπροστά στο αδιάκοπο πήγαινε-έλα των τρωκτικών αυτών, από κόμμα σε κόμμα και απόκομμα, από ιδέα σε ιδέα, από γνώμη και "άποψη" σε άλλη γνώμη και άλλη "άποψη", απ' την κοπριά στα σκ@τά,
     ..προκειμένου να εξασφαλίσουν εκεί την τροφή τους, την εξουσία τους, την επιβίωσή τους,
     ..αδιαφορώντας για το σύνολο, την κοινωνία, την πατρίδα.
     Έχει φροντίσει άλλωστε το σύστημα καλά με φασιστικούς και παράνομους νόμους για την ασυλία, την ασυδοσία, την ατιμωρησία τους.
     Είναι σίγουροι για την "νομική" κάλυψη και τον πνευματικό και αγωνιστικό ευνουχισμό του λαού μετά από τόσα χρόνια ανομίας, ανηθικότητας, καταπάτησης κάθε έννοιας δικαίου και ανθρωπισμού,
     ..που τους επιτρέπει αυτήν την αδιαφορία και περιφρόνηση της κοινωνίας και του πολίτη.
     Άλλωστε κάθε τόσο, σε τακτά χρονικά διαστήματα στήνεται η "κολυμβήθρα του Σιλωάμ" για τα πολιτικά τους εγκλήματα, 
     ..η κάλπη,
     ..που τους εξαγνίζει, είτε χάσουν είτε κερδίσουν, αφού τους νομιμοποιεί με την συμμετοχή και την ψήφο μας.
     ( ναι, η συμμετοχή μας στό συστημικό παιχνίδι των εκλογών τους, νομιμοποιεί τα εγκλήματά τους, είτε μας αρέσει είτε όχι. Γι αυτό άλλωστε και γίνονται ακόμη.
     Θα πηγαίναμε ποτέ να ψηφίσουμε τον δολοφόνο, τον βιαστή, τον παιδεραστή, τον καταχραστή, τον βασανιστή, τον ληστή, δίνοντάς του το δικαίωμα να μας αντιπροσωπεύσει αναγνωρίζοντάς τον ως όμοιό μας, ως αντάξιό μας
      Οι εκλογές έχουν νόημα μόνο σε περιβάλλον πραγματικής δημοκρατίας, άμεσης, ή έστω αντιπροσωπευτικής με ισχυρούς όμως όρους δυνατότητας άμεσης ανάκλησης και τιμωρίας των επίορκων-προδοτών του λαού πολιτικών.
     Σε κάθε άλλη περίπτωση γινόμαστε συμμέτοχοι-συνένοχοι. )

     Σε δύσκολες και ανώμαλες ιστορικές καταστάσεις η λύση που δίνεται είναι πάντα δύσκολη και μη ομαλή. 
      Το πιό πρόσφατο παράδειγμα που το blog μπορεί να θυμηθεί είναι το τέλος του ζεύγους Τσαουσέσκου,
     ..στην εποχή των οποίων η σαπίλα, η παντελής έλλειψη ηθικών κανόνων, και η βίαιη επιβολή του "δίκιου του ισχυρού" έφερε την βίαιη επαναστατική αφύπνιση του λαού,
     ..με τις όποιες υπερβολικές -δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες- αντιδράσεις.
     ( από την άλλη, το blog δεν φαντάζεται μετά από όσα συνέβηκαν τότε εκεί, να τολμήσει να εμφανιστεί σύντομα στην Ρουμανία άλλο, καινούργιο "ζεύγος Τσαουσέσκου" )

     Η οιονεί κατοχική Ελλάδα των μνημονίων θυμίζει σε πολλά εκείνη την περίοδο στης ρουμανικής ιστορίας.
     Καλό για όλους μας όμως είναι να μην φτάσουμε εκεί.

     Ας ελπίσουμε στην αυτοσυγκράτηση, αλλά και στην πίεση του λαού,
     ..όπως και στο έσχατο απόθεμα λογικής του πολιτικού μας κόσμου.
     Ουτοπία;..

 

mandatoforos.blogspot.com

Προς Φιλιππησίους, Θεσσαλονικείς και λοιπούς Μακεδόνες πλην διεθνιστών, το ανάγνωσμα..

2019-01-24 20:54

Επειδή η προπαγάνδα και η αγυρτεία των διεθνιστών έχει πιά θεριέψει κι επειδή τα παχιά λόγια τους περί "ανθρωπιστικής" κατάργησης των συνόρων και ελεύθερης διακίνησης προσώπων και ιδεών χρησιμοποιούνται κατά κόρον απ' το σύστημα ως ο φερετζές τού
π@@στη,
     ..θα θέλαμε να θέσουμεπρος διεθνιστές και υποστηρικτές της συμφωνίας των Πρεσπών (ως κάτι σπουδαίο που τερματίζει επιτέλους και επιτυχώς για την Ελλάδα μία εκκρεμότητα τόσων ετών) λίγα λαϊκά-απλοϊκά ερωτήματα,
     ..παρέα με κάποιες σκέψεις και παρατηρήσεις.

     Στην επίμαχη συμφωνία (που όπως λέει κι ο Στάθης δεν πρόκειται για έναν έντιμο συμβιβασμό, αλλά για μια άτιμη εκτέλεση διαταγών) υπάρχει ρητή η αναγνώριση μακεδονικής εθνότητας και μακεδονικής γλώσσας,
     ..και προφανώς αναφέρεται  στην εθνότητα και την γλώσσα του κρατιδίου των Σκοπίων, αλλιώς δεν θα υπήρχε η ανάγκη ξεχωριστής και ρητής αναγνώρισης.

     Δηλαδή ο Φίλιππος, ο Αμύντας, ο Αντίγονος, ο Αρχέλαος, ο Σέλευκος, ο Περδίκκας, ο Παρμενίωνας, ο Αλέξανδρος, ο Κλείτος, ο Ηφαιστίωνας και άλλοι εκατοντάδες  
     (στα ονόματα των οποίων η ετυμολογική ανάλυση είναι κατάφορα ελληνική)
ήταν σλαβικής καταγωγής όπως οι ρώσοι, οι πολωνοί, οι τσέχοι, οι ουκρανοί, που εμφανίστηκαν στο ιστορικό προσκήνιο τουλάχιστον εννέα αιώνες μετά τους πιό πάνω αρχαίους μακεδόνες;
      Ή η γλώσσα που μιλούσαν, και αυτή που βρέθηκε σε επιγραφές στα ερείπια και τους τάφους της Πέλλας, του Δίου, των Φιλίππων, της Αμφίπολης, της Βεργίνας, των Σταγείρων, είναι αυτή που μιλάει ο κύριος Ζάεφ,
     ..αυτή δηλαδή που αναγνωρίστηκε με την συμφωνία των Πρεσπών ως "μακεδονική γλώσσα";
     Ο Αριστοτέλης δηλαδή - ο Σταγειρίτης φιλόσοσφος και ίσως ο μεγαλύτερος του αρχαίου κόσμου- δίδασκε και έγραφε την σλαβική "αναγνωρισμένη μακεδονική" ιδιόλεκτο των Σκοπίων; 
     Υπάρχει άραγε ασφαλέστερο κριτήριο της συνέχειας μιάς φυλής, μιάς εθνότητας απ' την ίδια την γλώσσα;
     Και υπάρχει μεγαλύτερη προδοσία απ' το να παραδίνεις (κατ' εντολή) το όνομα μιάς τέτοιας γλώσσας και μιάς τέτοιας φυλής προς επίσημη "αναγνωρισμένη" χρήση άλλου έθνους άλλου κράτους;

     Μας λένε οι διεθνιστές Πρεσπολάγνοι πως το κρατίδιο των Σκοπίων δεν αποτελεί απειλή για μας, και το πιθανότερο είναι να διαλυθεί στο μέλλον. 
     Πριτς.
     Αυτό, αν δεν αποτελεί αισχρή προπαγάνδα και προπέτασμα καπνού, είναι ασυγχώρητη αθωότητα.

     Διότι ένα κράτος η δημιουργία του οποίου στηρίχτηκε με σθένος απ' τις δυνάμεις που κατέστρεψαν την Γιουγκοσλαβία, 
     ..ένα κράτος -έστω και κρατίδιο- που θα δώσει σάρκα και θα υποστηρίξει κάθε λογήςσυμφέροντα του Δ' γερμανικού Ράϊχ,
     ..ένα κράτος που θα αποτελέσει το χερσαίο αεροπλανοφόρο του ΝΑΤΟ, δηλαδή των οιονεί ιμπεριαλιστικών συμφερόντων των ΗΠΑ,
     ..είναι δυνατόν ποτέ να το αφήσουν να διαλυθεί;
     Τότε γιατί κίνησαν γη και ουρανό για να το δημιουργήσουν, να του αναγνωρίσουν εθνότητα και γλώσσα;

     Είναι  δυνατόν ποτέ να μην ικανοποιήσουν οι μεγάλες οικονομικές και στρατιωτικές δυνάμεις τις όποιες μελλοντικές απαιτήσεις και καπρίτσια του κρατιδίου (που έτσι κι αλλιώς θα είναι δικές τους συγκαλυμένες απαιτήσεις και καπρίτσια);
     Ή δεν είναι δύνατον σε λίγα χρόνια οι δυνάμεις αυτές μέσω του φερετζέ των Σκοπίων να ζητήσουν εμπορική και στρατιωτική διέξοδο προς το Αιγαίο, τα Δαρδανέλια, την ανατολική Μεσόγειο, μέσω των ελληνικών λιμανιών Θεσσαλονίκης, Καβάλας κλπ, με ποιός ξέρει τότε τί συμβάσεις και καινούργιες προδοτικές συμφωνίες;
     Ή ποιός μας λέει πως οι "αδύναμοι" (πλην όμως με δυνατές πλάτες) αναγνωρισμένοι όμως επίσημα ως μακεδόνες έστω και Βόρειοι, δεν θα προκαλέσουν στο μέλλον την προσοχή, την συμπάθεια και την υποστήριξη της διεθνούς κοινής γνώμης με την "σκλαβιά" και "καταπίεση" των "αδελφιών" τους στην "νότια Μακεδονία",
     (των πραγματικών δηλαδή μακεδόνων της Ελλάδας)
     ..απαιτώντας δικαιώματα και επί αυτώνμε τάχα αλυτρωτικές ιδέες και βλέψεις,
     ..εκβιαστικές και υποβολιμιαίες πάντα, για να προκαλούν συνέχεια κι άλλες, κι άλλες συζητήσεις, διαβουλεύσεις, υποχωρήσεις και κατάπτυστες συμφωνίες,
     ..για τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής "Ένωσης" τοκογλύφων και τραπεζών, και της συνεχώς επεκτατικής και καουμπόϊκης πολιτικής των ΗΠΑ;

     Η συμφωνία των Πρεσπών είναι η συνέχεια και η απόρροια των μνημονίων
     ..της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας λόγω οικονομικής κατοχής
     ..και μετατροπής της χώρας μας σε προτεκτοράτο  μέσω ψευδών, κάλπικων, παράτυπων χρεών.

     Πάνω απ' όλα όμως είναι ξεκάθαρα η απόρροια της δωσιλογικής πολιτικής που ΟΛΕΣ οι μνημονιακές κυβερνήσεις απ' το 2010 μέχρι και σήμερα εφάρμοσαν,
     ..προκειμένου να διασωθεί ο σάπιος, βορβορώδης και στρεβλός πολιτικός μας κόσμος.

     Γι αυτό και αποτελεί μνημείο προδοσίας.

     Γι αυτό και είναι έωλη και μαχητή,
     ..εφ 'όσον κατά το Διεθνές αλλά και εγχώριο Δίκαιο  "τετελεσμένο που έχει παραχθεί από παρανομία δεν παράγει νομικό τετελεσμένο και δικαιϊκές απαιτήσεις".
     Και υπό συνθήκες κατοχής μόνον τετελεσμένα από παρανομία έχουν παραχθεί, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας των Πρεσπών.

mandatoforos.blogspot.com

Προϊόντα: 11 - 20 από 398
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>