ΓΝΩΜΗ-ΑΡΘΡΑ

Δέκα χοντροκομμένα παραμύθια, για την μουσουλμανική λαθρομετανάστευση

2019-11-15 22:53

Σχετικά με το μέγιστο πρόβλημα της μουσουλμανικής λαθρομετανάστευσης που κυριολεκτικά πνίγει τη χώρα επί χρόνια, ακούμε διαρκώς από κυβερνώντες, πολιτικά κόμματα και παράγοντες των τοπικών κοινωνιών να επαναλαμβάνονται μέχρι αηδίας τα ίδια χοντροκομμένα παραμύθια που δεν αντέχουν σε καμία λογική επεξεργασία και απευθύνονται μάλλον σε αφελείς ή ανίδεους:

 

Παραμύθι Νο 1: «Η αιτία της μαζικής λαθρομετανάστευσης είναι ο πόλεμος που αναγκάζει τους ανθρώπους να φεύγουν από τις πατρίδες τους επειδή κινδυνεύει η ζωή τους».

 

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που τηρούν οι ελληνικές αρχές, η πλειονότητα των λαθρομεταναστών που έρχονται στη χώρα μας είναι Αφγανοί. Το Αφγανιστάν όμως βίωσε τον χειρότερο πόλεμο κατά το διάστημα 1979-88, όταν ο σοβιετικός στρατός είχε εισβάλει και κυριεύσει τη χώρα και προέβαινε σε τρομακτικά αντίποινα σε βάρος αμάχων για τον ανταρτοπόλεμο που του έκαναν οι μουτζαχεντίν. Παραδόξως όμως δεν υπήρξε τότε κανένα κύμα Αφγανών προσφύγων προς την Ευρώπη! 
Όταν πάλι μαινόταν ο πόλεμος Ιράν-Ιράκ τη δεκαετία του 1980 ο οποίος ήταν ιδιαίτερα βάρβαρος και στοίχισε τη ζωή σε περίπου 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους, πάλι δεν υπήρξε κανένα κύμα Ιρανών και Ιρακινών προσφύγων προς τη Δύση! Αλλά και όταν έγινε η διαβόητη γενοκτονία των Τούτσι από τους Χούτου στη Ρουάντα στα μέσα της δεκαετίας του 1990 με 1 εκατομμύριο θύματα και μισό εκατομμύριο βιασμούς, ούτε τότε πλημμύρισε η Ευρώπη από πρόσφυγες. Επομένως το λογικό συμπέρασμα που βγάζει κανείς είναι πως ΔΕΝ είναι ο πόλεμος η βασική αιτία του φαινομένου που παρατηρούμε σήμερα.

 

Ποια όμως είναι τότε η ειδοποιός διαφορά του σήμερα με τις προηγούμενες δεκαετίες; Ποια είναι η πραγματική αιτία της μαζικής μετακίνησης εξαθλιωμένων πληθυσμών προς την Ευρώπη, αν όχι ο πόλεμος; 
Η πραγματική αιτία είναι μία: το smartphone. Από τη στιγμή που και ο πιο πάμφτωχος κάτοικος της υποσαχάριας Αφρικής ή των οροσειρών του Πακιστάν, ή των λασπότοπων του Μπαγκλαντές απέκτησε πρόσβαση σε smartphone και είδε πώς ζει ο κόσμος στην ευημερούσα Ευρώπη, πώς διασκεδάζει, πώς απολαμβάνει ελευθερίες και δικαιώματα, ήταν αδύνατον πλέον να τον κρατήσει οτιδήποτε στον τόπο του. 
Επομένως έχουμε να κάνουμε με σαφή ροή λαθρομεταναστών οι οποίοι χρησιμοποιούν την ιδιότητα του πρόσφυγα ως άλλοθι και ως φθηνή δικαιολογία για να εκμεταλλευτούν τα κενά του ευρωπαϊκού νομικού συστήματος και να μπορέσουν να φθάσουν στις χώρες που έχουν δει στο smartphone για να ζήσουν κι αυτοί όπως ζουν εκείνοι τους οποίους βλέπουν στα smartphones. 
Γι’ αυτό οι δημοσιογράφοι λένε συχνά με έκπληξη ότι οι λαθρομετανάστες είναι πολλές φορές ρακένδυτοι και ταλαιπωρημένοι, αλλά έχουν πάντα πανάκριβο smartphone τελευταίας τεχνολογίας στο χέρι τους – αυτό συμβαίνει διότι πολύ απλά το smartphone είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τη νέα μεγάλη μετανάστευση των πληθυσμών και όχι ο φόβος του πολέμου.  

 

 

 

 

Παραμύθι Νο 2: «Η ελληνική κυβέρνηση πράττει το παν για τη φύλαξη των συνόρων, με τη βοήθεια της FRONTEX».

 

Το πολιτικό μας προσωπικό έχει πάρει διαζύγιο με την κοινή λογική. Τι σημαίνει “φυλάω τα σύνορα”; Ο κοινός νους λέει πως όταν μια χώρα φυλάσσει πραγματικά τα σύνορά της τότε εμποδίζει οποιονδήποτε αποπειραθεί να τα περάσει παράνομα είτε ένοπλος είναι αυτός είτε άοπλος.
 Στη δική μας περίπτωση οι λαθρομετανάστες όχι μόνο περνούν εντελώς ανενόχλητοι και παράνομα στα νησιά μας και στον Έβρο, αλλά στα δεκάδες βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν υπάρχει ποτέ η παραμικρή παρουσία Ελλήνων ενστόλων στις περιοχές απόβασης ή εισόδου – ούτε ένας στρατιώτης, ένας λιμενικός ή ένας αστυνομικός να παρακολουθεί έστω από μακριά τους λαθρομετανάστες για να υποδηλώνει την ύπαρξη και λειτουργία του ελληνικού κράτους. 
Αν δει κανείς σχετικά βίντεο θα δει τους λαθρομετανάστες να αποβιβάζονται όπου γουστάρουν, όποτε γουστάρουν, και να βρίσκονται εκεί μόνο άνθρωποι των ΜΚΟ που τους υποδέχονται και τους δίνουν οδηγίες για το πού θα πρέπει να πάνε στη συνέχεια. 
Άρα όποιος μας λέει ότι φυλάει τα σύνορα, μας κοροϊδεύει ασύστολα. Δεν διώχνουμε ούτε εμποδίζουμε τους λαθρομετανάστες – απλώς τους υποδεχόμαστε και τους παρέχουμε ξενοδοχειακές υπηρεσίες και χρηματικά επιδόματα. Είναι άλλος ο ρόλος του φύλακα σε ένα ξενοδοχείο και άλλο του ρεσεψιονίστ. Οι ελληνικές αρχές παίζουν απλώς τον ρόλο του ρεσεψιονίστ στο μεταναστευτικό ζήτημα – μοιράζουν κλειδιά δωματίων στους εισερχόμενους αλλοδαπούς και τους λένε σε ποιο “δωμάτιο” θα πάνε να μείνουν και τι ώρα σερβίρεται το πρωινό.
 Όσο για τον ρόλο της FRONTEX στη φύλαξη των ελληνικών συνόρων, αυτό είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο που κυκλοφορεί. Περίπου 50 αξιωματικοί της FRONTEX έχουν αναπτυχθεί στα ελληνοαλβανικά σύνορα (χερσαία και θαλάσσια) με στόχο την παρεμπόδιση της διέλευσης των λαθρομεταναστών προς τις χώρες της ΕΕ. Ταυτόχρονα 115 Γερμανοί αστυνομικοί εκτελώντας χρέη συνοριοφυλάκων βρίσκονται στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων με στόχο να αποτρέψουν τους λαθρομετανάστες να φτάσουν στην Κεντρική Ευρώπη. 
Δηλαδή η FRONTEX ενώ παίζει στο Αιγαίο τον ρόλο του ήρωα-ναυαγοσώστη και ξεφορτώνει αβέρτα λαθρομετανάστες στα νησιά μας, την ίδια ώρα προσέχει στα βόρεια σύνορά μας να μην περάσει κανένας λαθρομετανάστης στην Αλβανία και στα Σκόπια αλλά να παραμείνουν όλοι εδώ! 
Πρόκειται για ξεδιάντροπη κοροϊδία εκ μέρους της ΕΕ η οποία προφανώς έχει αποφασίσει να μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρο συσσώρευσης μουσουλμάνων λαθρομεταναστών προκειμένου να προστατεύσει τις υπόλοιπες χώρες-μέλη της.

 

 

 

Παραμύθι Νο 3: «Η Ελλάδα δεσμεύεται από διεθνείς συνθήκες και επομένως το Λιμενικό δεν μπορεί να απωθήσει τις λέμβους των λαθρομεταναστών αλλά είναι υποχρεωμένο να τους περισυλλέγει».

 

Μπροστά στο εθνικό συμφέρον και σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας καμία διεθνής συνθήκη δεν μπορεί να υπερισχύει.
Η Ελλάδα ήδη παραβιάζει συστηματικά επί δεκαετίες τον όρο της Συνθήκης της Λωζάνης ο οποίος επιβάλει ρητώς να είναι αποστρατιωτικοποιημένα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Εμείς αντιθέτως, επειδή κρίνουμε (πολύ σωστά) πως αν τηρήσουμε το γράμμα και το πνεύμα της Συνθήκης της Λωζάνης θα κινδυνεύσει η εθνική μας ασφάλεια, διατηρούμε στα νησιά αυτά ολόκληρες ταξιαρχίες με κάθε είδους βαρύ οπλισμό, και απλώς τις ονομάζουμε “Εθνοφυλακή” για να υποκρινόμαστε ότι δεν παραβιάζουμε τη Συνθήκη.
 Άρα εφόσον παραβιάζουμε ήδη τις διεθνείς συνθήκες για λόγους ύψιστου εθνικού συμφέροντος, γιατί παριστάνουμε τους τόσο ευαίσθητους και τυπικούς όταν η χώρα μας απειλείται με κανονική άοπλη εισβολή αλλοεθνών; Επίσης, οι ίδιες διεθνείς συνθήκες που τάχα δεσμεύουν εμάς, δεν δεσμεύουν εξίσου και τις άλλες χώρες;
Οι Σκοπιανοί γιατί κρατούν κλειστά τα σύνορά τους και δεν περνάει ούτε κουνούπι; Γιατί πριν λίγα χρόνια συσσωρεύονταν λαθρομετανάστες στην παραμεθόρια Ειδομένη για να περάσουν σε σκοπιανό έδαφος αλλά δεν το κατάφερναν και έμεναν στην ελληνική πλευρά των συνόρων;Κατηγόρησε κανείς τότε τους Σκοπιανούς επειδή απωθούσαν (πολλές φορές βίαια) τους λαθρομετανάστες; Τους έσυρε κανείς στα διεθνή δικαστήρια; Φυσικά και όχι, διότι έκαναν αυτό ακριβώς που υπαγόρευε το εθνικό τους συμφέρον.
Επίσης αυτό που βλέπουμε να γίνεται όλο και συχνότερα είναι να περνούν μαζικά οι λαθρομετανάστες τα χερσαία σύνορα του Έβρου. Εκεί λοιπόν που δεν τίθεται ζήτημα μη απώθησης και δεν ισχύουν οι κανόνες διάσωσης των ναυαγών, γιατί δεν τους σταματάμε; Τους Έλληνες διαδηλωτές που προσπάθησαν να περάσουν μέσα από ορεινές διαβάσεις για να διαμαρτυρηθούν για την υπογραφή της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών το καλοκαίρι 2018 μια χαρά τους εμπόδισαν τα ΜΑΤ με χρήση χημικών ουσιών και με ξυλοδαρμούς.
Τους λαθρομετανάστες γιατί δεν μπορούν να τους εμποδίσουν να μη περνούν τα χερσαία σύνορα στον Έβρο; Άρα είναι ολοφάνερο ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να σταματήσουν τους λαθρομετανάστες και όχι ότι δεν μπορούν.

 

 

 
Παραμύθι Νο 4: «Επειδή εμείς οι Έλληνες έχουμε ζήσει την προσφυγιά το 1922, θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερη ευαισθησία τους μετανάστες που φθάνουν στη χώρα μας».
Το παιδαριώδες αυτό επιχείρημα το έχω ακούσει δυστυχώς ακόμη και από ιεράρχες που υποτίθεται ότι έχουν ένα μορφωτικό επίπεδο ανώτερο του μέσου πολιτικού. Είναι εντελώς βλακώδες και ανιστόρητο να συγκρίνουμε την άφιξη των ΕΛΛΗΝΩΝ Μικρασιατών προσφύγων το 1922 με τις αφίξεις των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές, τη Σομαλία, τη Νιγηρία, τη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη, την Αλγερία και το Μαρόκο. Δεν υπάρχει απολύτως ΚΑΜΙΑ ομοιότητα σε αυτά τα δύο φαινόμενα. Οι Έλληνες Μικρασιάτες ήρθαν στο ελληνικό κράτος νόμιμα, επειδή ξεριζώθηκαν βίαια από τις πατρογονικές τους εστίες και δεν άντεχαν να ζουν πλέον υπό τον τουρκικό ζυγό. Επιπλέον όχι μόνο ήταν κυριολεκτικά αδέρφια μας αλλά μας δίδαξαν πολιτισμό και μας έμαθαν τέχνες και γράμματα που εμείς της «παλαιάς Ελλάδας» δεν είχαμε αναπτύξει στον ίδιο βαθμό. Με τους σημερινούς μουσουλμάνους λαθρομετανάστες που γκετοποιούνται, που επιβάλουν στις γυναίκες τους το τσαντόρ και που αυτομαστιγώνονται τελετουργικά στους δρόμους, ποια κοινή εθνική και πολιτισμική συγγένεια έχουμε, τι πολιτισμό θα πάρουμε και σε τι θα ωφεληθούμε; Και για όσους επικαλούνται το επίσης σαθρό επιχείρημα ότι “υπάρχουν ολόκληρες χώρες στη Δύση που θεμελιώθηκαν πάνω στους μετανάστες” το αμείλικτο ερώτημα είναι: Και τι απέγιναν οι αυτόχθονες σ' αυτές τις χώρες;. Μήπως υπέστησαν τελικά γενοκτονία και αφανισμό από τους νεοφερμένους μετανάστες, όπως έγινε με τους Ινδιάνους στην Αμερική και τους Αβορίγινες στην Αυστραλία; Αυτή θέλουμε να είναι η τύχη και των Ελλήνων στον τόπο τους;
 
 
Παραμύθι Νο 5: «Οι αρχές του πολιτισμού μας αλλά και του χριστιανισμού επιβάλουν να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια σε κατατρεγμένους ανθρώπους».
Αυτός είναι αναμφίβολα ο μεγαλύτερος μύθος που υποκρύπτει τη μεγαλύτερη απάτη. Κι αυτό διότι το μεταναστευτικό πρόβλημα ΔΕΝ είναι ζήτημα αγάπης και χριστιανικής αλληλεγγύης αλλά καθαρά ΠΟΣΟΤΙΚΟ ζήτημα. Αν βγαίνοντας κανείς από την πόρτα του σπιτιού του το πρωί δει στα σκαλιά έναν ρακένδυτο ζητιάνο να του ζητάει ελεημοσύνη για να φάει κάτι, το πιθανότερο είναι πως θα του δώσει ένα ευρώ, ίσως του δώσει και από το φαγητό της ημέρας ή του επιτρέψει να μπει και μέσα στο σπίτι να πλυθεί και να ξεκουραστεί – κι έτσι θα αισθανθεί πως έχει κάνει μία μικρή πράξη φιλανθρωπίας. Αν όμως την επόμενη μέρα δει έξω από τα σκαλιά του 100.000 ζητιάνους, τι θα πρέπει να κάνει; Να τους βάλει μέσα στο σπίτι του όλους είναι αδύνατον, να τους ταΐσει όλους επίσης αδύνατον, αλλά ακόμη κι αν δώσει από ένα ευρώ σε όλους το αποτέλεσμα θα είναι να καταστραφεί ο ίδιος οικονομικά. Συνεπώς η αγαθοεργία και η φιλανθρωπία έχουν ξεκάθαρα ΠΟΣΟΤΙΚΑ όρια, κάτι που αποκρύπτουν συστηματικά οι συνήγοροι της λαθρομετανάστευσης.
Αν έρχονταν ξαφνικά μία ωραία μέρα σε ένα ελληνικό νησί 100 ή 1.000 κατατρεγμένοι μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες, αμφιβάλει κανείς ότι όχι μόνο θα τους περιποιούμασταν και θα τους δίναμε κάθε δυνατότητα να ζουν με άνεση, αλλά και ότι θα τους είχαμε κάτι σαν εθνική μασκότ;
 Είναι άλλο πράγμα όμως να έρθουν ΜΙΑ ΦΟΡΑ 1.000 λαθρομετανάστες και τελείως άλλο πράγμα να έρχονται 300-500 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
Αυτό που στη μία περίπτωση θα ήταν μία πράξη φιλανθρωπίας που θα την κάναμε όλοι οι Έλληνες χωρίς δεύτερη σκέψη, ανεξαρτήτως πολιτικής ιδεολογίας, τώρα μετατρέπεται σε εθνικό αυτοχειριασμό αποκλειστικά και μόνο λόγω του ΠΟΣΟΤΙΚΟΥ μεγέθους του προβλήματος.
Το να συνεχίσουμε να προσφέρουμε άσυλο και βοήθεια σε τόσο μεγάλο πλήθος αλλοδαπών συνιστά σίγουρη συνταγή αυτοκαταστροφής μας. Ο μεγάλος αριθμός των λαθρομεταναστών είναι άλλωστε αυτός που οδηγεί την ελληνική κυβέρνηση να τους διασπείρει σε όλη τη χώρα, γεγονός που αποτελεί τη μήτρα όλων των μελλοντικών προβλημάτων μας τα οποία θα ξεκινήσουν από την ενσωμάτωση των παιδιών των λαθρομεταναστών στα ελληνικά σχολεία  Όταν σχεδόν όλα τα ελληνικά σχολεία αποκτήσουν αλλοεθνή μειονότητα, τι νόημα θα έχει πια η πρωινή προσευχή, τι νόημα θα έχουν οι εικόνες των αγίων μέσα στις αίθουσες, τι νόημα θα έχει το μάθημα των Θρησκευτικών και τι νόημα θα έχει η ύπαρξη του σταυρού στη σημαία μας;
Οι οπαδοί του πολυπολιτισμού και κάθε είδους αντεθνικής ιδεολογίας ήδη δείχνουν ξεκάθαρα τις διαθέσεις τους με προτάσεις όπως αυτή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιαννούλη που εισηγήθηκε την ποινική τιμωρία όσων Ελλήνων ψήνουν χοιρινό κρέας ή καταναλώνουν αλκοόλ κοντά σε “προσφυγικές δομές”! Με την ίδια νοσηρή λογική, θα πρέπει οι Ελληνίδες να αρχίσουν σε λίγα χρόνια να κυκλοφορούν με τσαντόρ για να μην προσβάλουν τα ήθη των μουσουλμάνων “φιλοξενούμενων”, οι καμπάνες των εκκλησιών να πάψουν να χτυπούν για να μην ενοχλούνται οι αλλόδοξοι, και οι μεγάλες θρησκευτικές εορτές όπως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα να καταργηθούν από σεβασμό προς τον κάθε Αχμέτ και Χασάν που μας κουβαλήθηκε εδώ απρόσκλητος.
 Όλα αυτά μπορεί να μοιάζουν τρελά σήμερα, αλλά δυστυχώς αυτό είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν οι άφρονες πολιτικοί ταγοί μας που έχουν ανοίξει ορθάνοιχτα τις πύλες της χώρας στη μουσουλμανική λαθρομετανάστευση. Αυτά που σήμερα μοιάζουν εξωφρενικά, αύριο θα μας τα επιβάλει δια της βίας το ίδιο το κράτος μας, και κάθε αντίδραση θα καταστέλλεται με ποινικές διώξεις. 
Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων της γιγαντωμένης μουσουλμανικής μειονότητας θα οδηγήσει μοιραία στον αργό εκφυλισμό και τελικά στον θάνατο του ελληνικού έθνους. Και όλα αυτά είναι καθαρά θέμα ΠΟΣΟΤΙΚΟ και όχι αξιακό ούτε ηθικό όπως παραπλανητικά μας λένε κάποιοι επιτήδειοι.

 
 
Παραμύθι Νο 6: «Όποιοι εναντιώνονται στη φιλοξενία λαθρομεταναστών είναι ακροδεξιοί».
Η κακοποίηση και η διαστρέβλωση της γλώσσας αποτελεί χαρακτηριστικό των δήθεν “φιλανθρώπων” που προωθούν την αντικατάσταση πληθυσμού στην Ελλάδα. Με τον όρο “φιλοξενία” εννοούμε το να παρέχεις στέγη, τροφή και κάθε άλλη βοήθεια σε κάποιον που την έχει ανάγκη, αλλά για συγκεκριμένη χρονική διάρκεια. Όταν αυτός ο αναξιοπαθών δεν έχει σκοπό να φύγει ποτέ από το σπίτι σου αλλά θέλει να μείνει εσαεί κι αυτός και τα παιδιά του και τα εγγόνια του και τα δισέγγονά του, αυτό ΔΕΝ είναι πλέον φιλοξενία αλλά είναι κανονική καταπάτηση και αποικισμός.
 Έχετε ακούσει ποτέ κανέναν εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης να μας λέει για ΠΟΣΟ χρόνο θα παραμείνουν οι “φιλοξενούμενοι” λαθρομετανάστες στη χώρα μας; Φυσικά και όχι.
Αν το ελληνικό κράτος είχε ειλικρινή πρόθεση να φιλοξενήσει απλώς τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, μετά το πέρας του οποίου θα επέστρεφαν στις πατρίδες τους, θα τους περιόριζε όλους σε συγκεκριμένους χώρους και θα οργάνωνε αραβόφωνα ισλαμικά σχολεία για τα παιδιά τους αντί να τους διασπείρει σε όλη τη χώρα και να προσπαθεί πάση θυσία να τους ενσωματώσει στην ελληνική κοινωνία.
Για να μεριμνά όμως το κράτος μας πώς θα μπουν παιδιά τους στα ελληνικά σχολεία, και πώς θα μάθουν ελληνικά, για να τους παρέχει επιδόματα, σπίτια, ξενοδοχεία, μεταφορικά μέσα, κοινωνικά παντοπωλεία, δωρεάν περίθαλψη και για να τους κάνει σεμινάρια για το πώς θα βρουν δουλειές, σημαίνει πολύ απλά πως οι δήθεν “φιλοξενούμενοι” δεν πρόκειται να φύγουν ΠΟΤΕ και ότι σύντομα θα λάβουν και δικαίωμα ψήφου καθώς και ελληνική υπηκοότητα.
Αυτό από μόνο του είναι ένας ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟΣ λόγος να αντιδρούν οι τοπικές κοινωνίες, πέρα από τη βλάβη που υφίστανται από την εγκληματικότητα και το πλήγμα σε βάρος του τουρισμού. Αλλά βέβαια οι προπαγανδιστές της εξαφάνισης του ελληνικού έθνους δεν θέτουν ποτέ σε κανέναν το αληθινό ερώτημα “θέλετε τη μόνιμη εγκατάσταση χιλιάδων αλλοεθνών και αλλόδοξων μεταναστών στα χωριά και στις πόλεις σας;”.
Αποκρύπτουν πάντα ύπουλα την ουσία του προβλήματος λέγοντας υποκριτικά “μα γιατί δεν θέλετε να φιλοξενήσετε μερικούς δυστυχισμένους ανθρώπους;”. Οι λέξεις που πραγματικά θα ηχούσαν καμπάνες κινδύνου στα αυτιά των Ελλήνων πολιτών, απλώς αποσιωπούνται και δεν προφέρονται ποτέ.

 
 
Παραμύθι Νο 7: «Οφείλουμε ως λαός να αντισταθούμε στην ξενοφοβία και να υποδεχτούμε με αγάπη τους μετανάστες».
Έχει καταντήσει πραγματικά κουραστική αυτή η μπαρούφα περί της δήθεν “ξενοφοβίας”. Τι σημαίνει όμως στα αλήθεια ο όρος “ξενοφοβικός”; Φοβάται μήπως κανένας Έλληνας τον Σουηδό μετανάστη που θα έρθει με το διαβατήριό του και τα χαρτιά του να δουλέψει στην Ελλάδα; Φοβάται κανείς συμπατριώτης μας τον Γερμανό συνταξιούχο που έχει αγοράσει σπίτι στην Κρήτη για να περάσει τα γεράματά του, ή μήπως τον Ισπανό ή τον Ιταλό ή τον Αυστριακό ή τον Αμερικανό; Κανείς δεν τους φοβάται αυτούς τους ξένους ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη. Όποιος λοιπόν τσουβαλιάζει συλλήβδην τους Έλληνες ως “ξενοφοβικούς” απλώς συκοφαντεί.
Όποιος αποκαλεί “μετανάστες” αυτούς που μας κουβαλιούνται απρόσκλητοι από κάθε γωνιά της Γης προσβάλει το μισό εκατομμύριο συμπατριώτες μας που έφυγαν μετανάστες την τελευταία δεκαετία με τα χαρτιά τους, τις οικονομίες τους και τις δεξιότητές τους, πάντα ΝΟΜΙΜΑ.
 Ας μην προσβάλουμε λοιπόν τους κανονικούς και νόμιμους μετανάστες τους οποίους δεν φοβάται κανείς! Αυτούς που φοβούνται οι Έλληνες είναι τους παράνομους που έρχονται χωρίς κανέναν έλεγχο, περιφρονώντας απολύτως τα σύνορά μας και τους νόμους μας, ανεβάζοντας τους δείκτες εγκληματικότητας και νοσηρότητας του πληθυσμού και εισάγοντας ασθένειες που είχαν εξαφανιστεί εδώ και δεκαετίες από τον ντόπιο πληθυσμό.

 
 
Παραμύθι Νο 8: «Το μεταναστευτικό πρόβλημα ήρθε για να μείνει και θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό».
Είναι τεράστια ανοησία να πιστεύει κανείς ότι οι ροές των λαθρομεταναστών μπορούν να ανακοπούν κάποια στιγμή ως εκ θαύματος αν κάνουμε λίγη υπομονή ή ότι η Ελλάδα μπορεί να αντέξει απεριόριστο αριθμό αλλοδαπών.
 Οι δεξαμενές που τροφοδοτούν τη λαθρομετανάστευση είναι συντριπτικά μεγαλύτερες από το μέγεθος της Ελλάδας και, αν συνεχίσουμε να φερόμαστε βλακωδώς, είναι ικανές να μας λιώσουν μόνο με το αριθμητικό βάρος τους.
 Μόνο η Νιγηρία έχει σήμερα πληθυσμό 190 εκατομμυρίων κατοίκων και το Μπαγκλαντές που έχει έκταση περίπου όση και η Ελλάδα, έχει 160 εκατομμύρια πάμφτωχους κατοίκους.
Αν συνεχίσουμε να εκπέμπουμε το μήνυμα ότι δεχόμαστε τους πάντες και μάλιστα τους επιδοτούμε και τους επιτρέπουμε να φέρουν νόμιμα και τις οικογένειές τους, είναι απλώς ζήτημα χρόνου να τελειώσουμε ως έθνος και ως χώρα.

 
 
Παραμύθι Νο 9: «Τι έχουμε να φοβηθούμε από άοπλους και πεινασμένους ανθρώπους που αναζητούν απλώς ασφάλεια και μια καλύτερη ζωή;».
Η γειτονική Τουρκία, μία χώρα με καθαρά αναθεωρητική ατζέντα η οποία δεν κρύβει τις επεκτατικές και αρπακτικές διαθέσεις που έχει σε βάρος μας και δεν παραλείπει να μας απειλεί σχεδόν σε καθημερινή βάση, εργαλειοποιεί ασύστολα τις μεταναστευτικές ροές μετατρέποντάς τες σε ένα είδος υβριδικού πολέμου εναντίον μας. Όσο εμείς στρουθοκαμηλίζουμε και κλαίμε τη μοίρα μας λέγοντας ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να ανακόψουμε αυτές τις ροές, τόσο βοηθάμε την Τουρκία να πετύχει την εθνική μας συντριβή χωρίς να χρειαστεί να ρίξει ούτε τουφεκιά. 
Ας μην έχουμε την αφέλεια να πιστεύουμε ότι οι λαθρομετανάστες είναι ακίνδυνοι επειδή έρχονται άοπλοι. Από τη στιγμή που πατάνε σε ελληνικό έδαφος αποκτούν δικαιώματα και η Ελλάδα είναι υπόλογη διεθνώς απέναντί τους.
Αν συμβεί μία προβοκάτσια, ένα σοβαρό επεισόδιο, ένας φόνος σε βάρος τους, τότε η Τουρκία θα βρει ουρανοκατέβατη ευκαιρία να επέμβει σε ελληνικό έδαφος με το πρόσχημα ότι προστατεύει τους ομοθρήσκους της από τη βάναυση συμπεριφορά των Ελλήνων – και ο εδαφικός ακρωτηριασμός μας θα είναι βέβαιος και μόνιμος.
Επομένως πίσω από τον άοπλο λαθρομετανάστη πρέπει να βλέπουμε και τον πάνοπλο Τούρκο ο οποίος είναι πανέτοιμος να παίξει τον ρόλο του αυτόκλητου προστάτη των απανταχού μουσουλμάνων (το έχουμε δει άλλωστε αυτό να συμβαίνει και με τις παρεμβάσεις του Ερντογάν για τους Παλαιστίνιους) και καραδοκεί για να εκμεταλλευτεί την παραμικρή ευκαιρία που θα του δώσουμε εμείς με τη βλακεία μας και τη στρατηγική μυωπία μας.

 
 
Παραμύθι Νο 10: «Είναι φυσικό να αδυνατεί η Ελλάδα να λύσει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης διότι καμία χώρα δεν έχει μπορέσει μέχρι τώρα να το λύσει».
Μέγιστο ψέμα! Μήπως το Ισραήλ δεν το έλυσε αυτό το πρόβλημα; Πόσοι λαθρομετανάστες μπαίνουν στο Ισραήλ ετησίως;
Απάντηση: ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ κι ας είναι το Ισραήλ δίπλα στη σπαρασσόμενη από πόλεμο Συρία, κι ας είναι πλουσιότατη χώρα με δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες για τους πολίτες της. Απλούστατα οι Ισραηλινοί έχουν φροντίσει να ενημερώσουν τους πάντες πως όποιος επιχειρήσει να περάσει παράνομα τα σύνορα της χώρας θα δεχθεί αμέσως πυρά.
Δεν βλέπω όμως κανέναν δημοσιογράφο να κατηγορεί ποτέ το Ισραήλ για “φασισμό”, “ρατσισμό” ή “ξενοφοβία”.
Αλλά μήπως και η Βουλγαρία δεν το έλυσε το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης;
Τα Σκόπια δεν το έλυσαν;
Γιατί άραγε εγκλωβίζονται οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα;
 Μα βεβαίως επειδή τα Σκόπια και η Βουλγαρία έχουν κλείσει ερμητικά τα σύνορά τους και δεν τους αφήνουν να περάσουν για να πάνε στη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Σουηδία και να καρπωθούν τα γενναιόδωρα επιδόματα που παρέχουν τα κράτη εκεί.
Άρα όποιος ΘΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να λύσει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, ΜΠΟΡΕΙ να το λύσει. 
Λύση δεν μπορούν να βρουν μόνο εκείνοι που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να βρουν, και επιδιώκουν τη διαιώνιση του προβλήματος είτε λόγω ιδεοληψίας είτε επειδή καρπώνονται σημαντικά οικονομικά οφέλη από την εθνολογική καταστροφή της χώρας.

 
 
Όσο κι αν κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι η εσκεμμένη «αντικατάσταση πληθυσμού» στην Ελλάδα είναι απλώς άλλη μία θεωρία συνωμοσίας, έρχονται δυστυχώς πολύ έγκυρες φωνές για να ομολογήσουν πως όντως αυτό συμβαίνει. Ο ίδιος ο καθηγητής Στάθης Καλύβας που είναι μέλος της περίφημης Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση, έγραψε σε πρόσφατο άρθρο του στην «Καθημερινή»:
 «Η Ελλάδα αποτελεί προνομιακό τόπο και στο κοντινό μέλλον θα τραβήξει ανθρώπους τόσο από πλούσιες χώρες που θα θέλουν να ζήσουν σ’ αυτή για την ποιότητα ζωής που μπορεί να προσφέρει, όσο και από φτωχές χώρες, οι οποίοι αναζητούν ασφάλεια και ελευθερία. Είναι, δηλαδή, εντελώς απίθανο η Ελλάδα να αδειάσει από ανθρώπους. Θεωρώ επομένως πως εμείς, οι σημερινοί Έλληνες, έχουμε την ιστορική αποστολή, ως ένας κρίκος σε μια μακρά ανθρώπινη αλυσίδα που έζησε στον τόπο αυτόν, να μεταδώσουμε κάποιες πολύ σημαντικές αξίες μας στους ανθρώπους που θα μας διαδεχθούν στον τόπο αυτό, είτε συνδεόμαστε γονιδιακά μαζί τους είτε όχι».
 
 Δηλαδή εν ολίγοις, αυτό που μας λέει ο καθηγητής είναι πως δεν έχει καμία σημασία ΠΟΙΟΙ θα κατοικούν στην Ελλάδα τις επόμενες δεκαετίες και αιώνες, αρκεί να υπάρχουν άνθρωποι που να είναι πρόθυμοι να έρθουν και να μείνουν εδώ απ’ οπουδήποτε κι αν προέρχονται! Και μάλιστα αυτή η αντικατάσταση πληθυσμού να συμβεί σε καιρό ειρήνης, χωρίς καμία χρήση βίας. Αν αυτό δεν είναι ένα άκρως εφιαλτικό σενάριο για το έθνος μας, τότε δεν ξέρω τι μπορεί να είναι.  
 
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται στη χώρα μας ένα άκρως ανησυχητικό φαινόμενο το οποίο θα πρέπει να μας θορυβήσει όλους.
Ολοένα και περισσότερο κάποιες κρίσιμες πολιτικές επιλογές των ελληνικών κυβερνήσεων αποκλίνουν εντελώς από τη λαϊκή βούληση. Το φαινόμενο αυτό παρατηρήθηκε έντονα για πρώτη φορά με την προδοσία της Μακεδονίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η οποία έγινε σε πείσμα της εκπεφρασμένης λαϊκής βούλησης και μάλιστα από μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία-κουρελού. 
Τώρα το βλέπουμε να επαναλαμβάνεται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος. Οι κυβερνητικοί παράγοντες όχι μόνο γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τη λαϊκή βούληση αλλά λοιδoρούν συστηματικά τις αντιδράσεις των απλών πολιτών στον βιασμό της βούλησής τους και επιβάλουν δια της βίας στον κόσμο μία καταστροφική εθνολογική αλλοίωση για την οποία βεβαίως ουδέποτε ψηφίστηκαν και ουδέποτε έλαβαν τη λαϊκή έγκριση.
Είμαι σίγουρος πως αυτή η αυξανόμενη απόκλιση των κυβερνητικών πολιτικών από τη λαϊκή βούληση δεν θα μας βγει σε καλό και ότι έρχονται άσχημες εξελίξεις σε εθνικό επίπεδο.
 

Οι όμορφες χώρες όμορφα καίγονται – Γράφει ο Θ.Τζήμερος

2019-11-15 22:26

Φαντάσου τη σκηνή: ένας Έλληνας πηγαίνει για να εξυπηρετηθεί σε γραφείο δημόσιας υπηρεσίας. 

Διαπιστώνει ότι η υπάλληλος είναι γυναίκα. 

Δηλώνει πως αρνείται να μιλήσει σε γυναίκες και ζητάει να τον εξυπηρετούν μόνο άντρες. 

Ποια νομίζεις θα ήταν η συνέχεια;

Φαντάσου, τώρα, τη σκηνή ανάποδα: μια γυναίκα να λέει “εγώ δεν μιλάω σε άντρες”.
Ο νέος νόμος για την παροχή ασύλου απαντάει: το σεβόμαστε, θα ψάξουμε να σας βρούμε γυναίκα υπάλληλο και γυναίκα διερμηνέα! Να τι προβλέπει το άρθρο 77, παράγραφος 5:


Όπως βλέπεις, το επεκτείνει σε κάθε περίπτωση, και όταν ο αιτών είναι άντρας. Με ένα νόμο κι ένα άρθρο, η βάση του νομικού μας πολιτισμού καταργήθηκε. Το συνειδητοποιούμε; Δεν είναι ρατσισμός αυτό; Δεν μιλάμε για σωματική έρευνα, αλλά για απλή συνομιλία! Δίνεις το δικαίωμα σε κάποια ή κάποιον, που βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος και εξυπηρετείται από ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες, να ορίζει εκείνη ή εκείνος το φύλο των υπαλλήλων στους οποίους δέχεται να μιλήσει; Ανήκουστο!
Όμως αυτό δεν είναι τίποτε μπροστά στο άρθρο 46, παράγραφος 1, με τα άθλια Ελληνικά του οποίου η χώρα μας γίνεται το πρώτο κράτος στον κόσμο που καταργεί αυτοβούλως τα σύνορά του!Εφόσον η παράνομη είσοδος (που, ο νόμος την ονομάζει παράτυπη, λες και ο εισβολέας δεν παραβαίνει νόμους αλλά… τύπους) δεν συνεπάγεται καμμία ποινή, το αδίκημα παύει να υφίσταται. Κι έτσι, ο Κυριάκος απαντάει τελεσίδικα στην απορία του Τσίπρα για το αν έχει η θάλασσα σύνορα: όχι μόνο η θάλασσα, ούτε η στεριά έχει!

Δες τι ίσχυε μέχρι την ψήφιση του νέου νόμου:


Ο προηγούμενος νόμος (3907/2011) μιλούσε ξεκάθαρα για σύλληψη όσων έμπαιναν στη χώρα παράνομα. Γενικός κανόνας η σύλληψη, εξαίρεση η ελευθερία. Ο νέος νόμος τα αντέστρεψε: γενικός κανόνας η ελευθερία, εξαίρεση η σύλληψη.

Το πρόβλημα δεν λέγεται “μεταναστευτικό”. Η σωστή ονομασία είναι “εισβολικό”. Είναι η πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία, που μια χώρα και μια ήπειρος που υφίστανται εισβολή διευκολύνουν και χρηματοδοτούν τους εισβολείς, έχοντας μετατρέψει τον στρατό τους σε ορντινάτζα των εισβολέων και το ναυτικό τους σε θαλάσσιο ταξί.

Έχει και άλλα ανατριχιαστικά ο νέος νόμος, όπως το ότι κάποιος μπορεί να θεωρηθεί δικαιούχος ασύλου, αν ισχυριστεί ότι στην πατρίδα του υφίσταται… ψυχολογική βία ή ότι, μολονότι εγκλημάτησε, η τιμωρία που του επεβλήθη δεν ήταν… αναλογική!

Όμως, όλα αυτά είναι το δέντρο. Ας δούμε το δάσος.
Η πολιτική της Ε.Ε. “ανοίξαμε και σας περιμένουμε” βασίζεται στη διαπίστωση ότι οι Ευρωπαίοι δεν γεννούν αρκετά και ο πληθυσμός της Ε.Ε. μειώνεται. Όσοι αρθρογραφούν για το θέμα διεκτραγωδούν το ευρωπαϊκό μέλλον, περιγράφοντας μια ήπειρο γερόντων. Και ως λύση προτείνεται η αθρόα εισαγωγή Αφρικανών και Ασιατών, οι οποίοι, κατά… σύμπτωση, είναι στη συντριπτική πλειονότητά τους μουσουλμάνοι.

Δεν σου λένε την πραγματική αιτία του πανικού τους: την αδυναμία του ασφαλιστικού συστήματος, που στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. έχει στηθεί ως πυραμίδα, να πληρώνει παχυλές συντάξεις στους «γέρους του ’68».
Η μείωση πληθυσμού σε μια χώρα δεν είναι απαραίτητα κάτι το κακό. Είναι δυνατόν για πάντα να αυξάνεται ο πληθυσμός της γης; 370 εκατομμύρια λιγότεροι ήμασταν στην Ευρώπη τη δεκαετία του ’50. Πάθαμε κάτι; Λιγότεροι κάτοικοι σημαίνει μεγαλύτερο επίπεδο ευημερίας για τον καθένα. Η Ευρώπη δεν είναι περιοχή φτηνού εργατικού δυναμικού, αλλά υψηλής προστιθέμενης αξίας, λόγω τεχνολογίας.

Το αν κρατήσει αυτή τη θέση και στο μέλλον δεν εξαρτάται από τον αριθμό των πολιτών της αλλά από τις ευκαιρίες που δίνει στα καλύτερα μυαλά της να μείνουν και να εργαστούν στις πατρίδες τους. Ένα δημιουργικό καινοτόμο μυαλό υψηλής εξειδίκευσης μπορεί να παραγάγει πολύ περισσότερο πλούτο από 100 χειρώνακτες.  Αυτό που απειλεί την Ευρώπη είναι η σοσιαλμανία των περισσότερων κυβερνήσεων της Ε.Ε. που συνεπάγεται υψηλή φορολόγηση και προκαλεί brain drain προς χώρες με χαμηλότερη φορολογία με μικρότερη ανάμειξη του κράτους στην Οικονομία, άρα και με περισσότερες ευκαιρίες να εξελιχθεί κάποιος και να πλουτίσει.

Γιατί δεν γεννούν οι Ευρωπαίοι; Τζούφιασε το… ευρωσπέρμα;

Όχι βέβαια. Δεν γεννούν κυρίως λόγω του παράλογα χουβαρδάδικου ασφαλιστικού & προνοιακού συστήματος.
Για χιλιάδες χρόνια ο άνθρωπος έκανε πολλά παιδιά για να τον γηροκομήσουν. Όταν το ασφαλιστικό σύστημα σού υπόσχεται πως θα σε γηροκομήσουν πλουσιοπάροχα με τις εισφορές τους τα παιδιά των άλλων, κι αυτό το υπόσχεται και στους άλλους, η συνολική ροπή προς τεκνοποίηση μειώνεται. Ούτε το κυνήγι της καριέρας φταίει. Μπορεί η μέση μητέρα σήμερα να είναι εργαζόμενη αλλά το ίδιο έκανε το 1950 μια αγρότισσα που κατάφερε, δουλεύοντας στα χωράφια να αναθρέψει 7 παιδιά, σε συνθήκες πολύ δυσκολότερες. Το οξύμωρο είναι ότι το ασφαλιστικό σύστημα της Ευρώπης, αντί να αιμοδοτείται, αιμορραγεί λόγω της μετανάστευσης. Εκτός από τα τεράστια ποσά που δαπανώνται για φιλοξενία και εκπαίδευση, οι έρευνες (
https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/DDN-20180730-1) αποδεικνύουν ότι ο 1 στους 3 μετανάστες δεν εργάζεται και ζει από τα κοινωνικά επιδόματα, γκετοποιημένος, με κύρια ή αποκλειστική δραστηριότητα την τεκνοποίηση, για να πάρει περισσότερα επιδόματα.

Θέλει άλλους μετανάστες η Ευρώπη; Δεν έχει αποφασίσει ακόμα. Οι περισσότερες κυβερνήσεις φλερτάρουν με το «ναι», ποντάροντας στην τόνωση των ασφαλιστικών εισφορών, οι αριστεροί είναι ενθουσιασμένοι καθώς μυρίζονται εξαθλιωμένο προλεταριάτο, δηλαδή πελάτες, τα κυκλώματα προώθησης τρίβουν τα χέρια τους, ζεστό μαύρο χρήμα γαρ, και μένει ο απλός πολίτης να διαμαρτύρεται για τον βιασμό της ζωής του και για το εφιαλτικό του μέλλον, με όλα τα ΜΜΕ της πολιτικής ορθότητας να τον δαιμονοποιούν ως ακροδεξιό και ρατσιστή.

Για πολλά χρόνια τού ρίχναν στάχτη στα μάτια: «Θα ενσωματωθούν, θα γίνουν Ευρωπαίοι, είναι θέμα Παιδείας. Μόλις πάν στα ευρωπαϊκά σχολεία δεν θα διαφέρουν από σένα». Πήγαν όμως στα σχολεία και δεν ενσωματώθηκαν. Αντιθέτως, έγιναν περισσότερο φανατικοί. Τα αποτελέσματα των ερευνών γνώμης ανάμεσα στους μουσουλμανικούς πληθυσμούς είναι φρικιαστικά!
Ας δούμε μερικά, με επίκεντρο τη Βρετανία. Σήμερα στο UK ζουν πάνω από 3.200.000 μουσουλμάνοι, διπλάσιοι απ’ όσους ήταν πριν μία δεκαετία. Στο διαμέρισμα του Ανατολικού Λονδίνου Tower Hamlets το 45.6% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι. Το 78% (2.496.000) θεωρούν ότι η θρησκεία είναι πολύ σημαντική για αυτούς, ενώ το 40% (1.280.000) θέλουν η σαρία να εφαρμοστεί στο U.K. ως παράλληλο νομικό σύστημα. Τo 28% (896.000) θέλουν η Βρετανία να γίνει ενα Ισλαμικό κράτος και η σαρία να επιβληθεί σε όλους, μουσουλμάνους και μη. Κι όταν μιλάνε για σαρία δεν εννοούν θέματα αστικού δικαίου, αλλά λιθοβολισμό για μοιχεία, μαστιγώσεις και ακρωτηριασμούς.

To 9% (288.000) ανήκουν στον σκληρό πυρήνα των ισλαμιστών και δηλώνουν ότι οι βομβιστές αυτοκτονίας είναι δικαιολογημένοι. Την σφαγή της 7/7/2005, όταν 4 εκρήξεις στο μετρό του Λονδίνου, έργο τζιχαντιστών, σκότωσαν 56 και τραυμάτισαν 700, την επιδοκιμάζει ο 1 στους 4 Βρετανούς μουσουλμάνους! Μάλιστα, τα ποσοστά είναι μεγαλύτερα (31%) στους νεαρούς μουσουλμάνους σε σχέση με τις ηλικίες πάνω από 45 (14%). Οι νεότεροι είναι περισσότερο φανατικοί, σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι 2 στους 3 μουσουλμάνους στη Βρετανία, αν ήξεραν για κάποιο τρομοκρατικό σχέδιο δεν θα ανέφεραν τίποτε στην αστυνομία και το 50% (1.600.000) υποστηρίζει το ISIS το οποίο έχει σφάξει on camera Βρετανούς πολίτες.

Τι πιστεύουν σε σχέση με τις ατομικές ελευθερίες; Ο 1 στους 3 μουσουλμάνους της Βρετανίας υποστηρίζει ότι αυτός που εγκαταλείπει την πίστη στο Ισλάμ πρέπει να θανατώνεται. Το ποσοστό είναι 19% στους μεγαλύτερους (άνω των 55 ετών) αλλά 36% στους νέους! Το 78% των Βρετανών μουσουλμάνων θέλει να τιμωρούνται (χωρίς να διευκρινίζει το είδος της τιμωρίας) όσοι δημοσιεύουν αρνητικά σχόλια ή σκίτσα για τον Μωάμεθ. Μετά την επίθεση στην εφημερίδα Charlie Hebdo, το 27% των Βρετανών μουσουλμάνων (στο οποίο πρέπει να προστεθεί και το 8% που αρνήθηκε να απαντήσει) υποστήριξε τους δολοφόνους.

Τι πιστεύουν για τον έρωτα, τις σχέσεις και την ελευθερία του λόγου; Ο 1 στους 3 μουσουλμάνους της Βρετανίας θεωρεί σωστό η γυναίκα να εξαναγκάζεται να υπακούει στις διαταγές του άντρα της, στις οποίες περιλαμβάνεται (ως διαταγή) και το σεξ. Ο 1 στους 10 θα σκότωνε ένα μέλος της οικογένειάς του για λόγους τιμής. Το ποσοστό στους νέους διπλασιάζεται: 1 στους 5. Το 51% πιστεύουν ότι μια μουσουλμάνα δεν μπορεί να παντρευτεί έναν μη μουσουλμάνο και το 52% ότι είναι φυσιολογικό ένας μουσουλμάνος να έχει μέχρι 4 γυναίκες. Το 74% των νέων (ανδρών και γυναικών) μουσουλμάνων θέλουν η γυναίκα να φοράει τουλάχιστον νικάμπ. Στις ηλικίες πάνω από 55 το ποσοστό είναι «μόνο” 28%! Μόνο το 3% του συνόλου δηλώνουν καθαρά υπέρ της ελευθερίας του λόγου. Το 61% πιστεύουν ότι η ομοφυλοφιλία πρέπει να τιμωρείται. (Τα links των ερευνών από τις οποίες αντλήθηκαν αυτά τα στοιχεία υπάρχουν στο τέλος του άρθρου.)

Το 60% των Ευρωπαίων μουσουλμάνων πιστεύει ότι «όλοι οι μουσουλμάνοι πρέπει να επανέλθουν στις ρίζες του Ισλάμ», το 75% ότι «υπάρχει μόνο μία ερμηνεία του Κορανίου την οποία όλοι οι πιστοί πρέπει να ακολουθούν» και το 60% ότι «οι θρησκευτικοί κανόνες είναι πιο σημαντικοί από τους κρατικούς νόμους» (δημοσκόπηση του 2013 του γερμανικού ινστιτούτου ερευνών WZB, σε συνεργασία με τον Ολλανδό κοινωνιολόγο Ruud Koopmans, σε δείγμα 9.000 Ευρωπαίων μουσουλμάνων τουρκικής και μαροκινής καταγωγής σε Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία και Σουηδία). 
https://www.wzb.eu/en/press-release/islamic-fundamentalism-is-widely-spread

Γιατί δεν μπόρεσε η ευρωπαϊκή παιδεία να τους κάνει Ευρωπαίους; Διότι το Ισλάμ δεν είναι μόνο θρησκεία. Είναι ένα νομικό, κοινωνικό, πολιτικό και στρατιωτικό σύστημα, με το προκάλυμμα της θρησκείας, απολύτως ασύμβατο με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό που έχει συγκεκριμένο και εκπεφρασμένο, από πλήθος ηγετών του, στόχο: τον εξισλαμισμό της Ευρώπης εκ των έσω. Εκμεταλλευόμενο την ανεκτικότητα της Ευρώπης επιδιώκει να την καταλύσει. Ό,τι δεν κατάφεραν τα σπαθιά των οθωμανών στη Βιέννη και στην Ισπανία θα καταφέρουν, σε καμμιά τριανταριά χρόνια, οι ψήφοι των “θαλασσοπνιγμένων” εισβολέων της Σάμου και των απογόνων τους. Χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Βλέπε Ιράν και Λίβανος.

Το γενικό κουμάντο σ΄ αυτή την εισβολή το κάνει μια υπηρεσία του ΟΗΕ, που έχει εξελιχθεί σε άντρο διαφθοράς: η Ύπατη Αρμοστεία. Η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες ιδρύθηκε το 1950, για να βοηθήσει τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων, που ο Β’ ΠΠ είχε αναγκάσει να εκτοπιστούν, να επιστρέψουν στα σπίτια τους ή να ριζώσουν σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα λόγω της υπαγωγής της Ανατολικής Ευρώπης στη σοβιετική σφαίρα επιρροής. Αυτή υποτίθεται είναι η λαχτάρα του πρόσφυγα: να γυρίσει στο σπίτι του, μόλις τα πράγματα στρώσουν. Όμως από τα 8,7 δισεκατομμύρια δολάρια που ήταν ο προϋπολογισμός της Ύπατης Αρμοστείας το 2019 μόνο το 2% διατέθηκε για επαναπατρισμούς; Γιατί τόσο λίγο; Διότι η Υ.Α. δεν ασχολείται πλέον με πρόσφυγες αλλά… με τον εαυτό της! Οι 15.500 υπάλληλοί της σε 130 χώρες του κόσμου σπεύδουν να χαρακτηρίσουν πρόσφυγα κάθε τυχοδιώκτη για να σιγουρέψουν την καλοπληρωμένη καρέκλα τους και να αυξήσουν το budget που διαχειρίζονται.

Νομικό υπόβαθρο σ΄ αυτή την εισβολή είναι η σύμβαση της Γενεύης, ένα κείμενο του 1951, κυρίως για τους πρόσφυγες του Β’ ΠΠ. Το 1951 ο παγκόσμιος πληθυσμός ήταν 2,5 δισεκατομμύρια. Είναι δυνατόν το ίδιο κείμενο να παραμένει εργαλείο διαχείρισης κρίσεων, πολύ πιο σύνθετων και πολύ ευρύτερων, σε έναν κόσμο του οποίου ο πληθυσμός κοντεύει τα 8 δισεκατομμύρια; Το 1951 δεν υπήρχε ISIS. Ο ηττημένος τζιχαντιστής του ISIS δεν θα έρθει κρατώντας κομμένα κεφάλια. Ως πρόσφυγας θα έρθει, μπορεί και με καναδυό κουτσούβελα στην αγκαλιά, κατατρεγμένος δήθεν οικογενειάρχης. Πώς θα τον ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους; Τι θα κάνεις αν μια ωραία πρωία χτυπήσουν την πόρτα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ινδία, με όλα τα χαρτιά τους στα χέρια, οι 200 εκατομμύρια Ντάλιτ; Δεν υφίστανται διακρίσεις, αδικίες, κοινωνικό αποκλεισμό, μόνο και μόνο εξαιτίας του ότι γεννήθηκαν στην κατώτερη κάστα της ινδικής κοινωνίας; Καραμπινάτο! Άρα, μπορούν να πάρουν το status του πολιτικού πρόσφυγα και με τη βούλα! Οι μισοί Ντάλιτ είναι μουσουλμάνοι. Πού θα τους φιλοξενήσεις, «ευαίσθητε» πολυπολιτισμικάριε μου;

Νομίζω είναι καιρός να πούμε μερικά πράγματα έξω από τα δόντια, κι ας ελπίσουμε ότι κάποιοι θα τα ακούσουν και θα τα εφαρμόσουν γιατί η Ελλάδα και η Ευρώπη που ξέραμε αυτοκτονούν:

  1. Δεν φταίει ο δυτικός κόσμος για την υπανάπτυξη των ισλαμικών χωρών. Όταν από την οικογένεια εργάζεται μόνο ο πατέρας – αφέντης και μία έως τέσσερις γυναίκες είναι στο σπίτι και γεννοβολάν, αυτό το μοντέλο παράγει φτώχεια και εξαθλίωση. To (δυτικό) Πακιστάν, όταν έφυγαν οι Άγγλοι το 1948, είχε 33 εκατομμύρια κατοίκους. Σήμερα έχει 217! Αυξάνεται βέβαια το ΑΕΠ, κυρίως λόγω δυτικών επενδύσεων, αλλά το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι καθηλωμένο. Πώς να αυξηθεί όταν ο μέσος όρος παιδιών ανά γυναίκα ήταν μέχρι το 1990 πάνω από 6; Το Ισλάμ εξάγει στη δύση τα κοινωνικοοικονομικά του αδιέξοδα. Δεν θα γίνουμε «πελάτες». Ας τα λύσουν μόνοι τους ή ας σφαχτούν μεταξύ τους, σουνίτες, σιίτες, σαλαφιστές και λοιπές σχολές για το ποιος είναι γνήσιος εκπρόσωπος του προφήτη. Διότι στη Δύση κάνουμε το λάθος να αντιμετωπίζουμε το Ισλάμ ως ενιαίο. Δεν είναι. Το διαπιστώνουμε όταν οι εισβολείς αλληλομαχαιρώνονται στα hot spots. Ας περάσει το Ισλάμ από τον μεσαίωνα στην αναγέννηση, ας γίνει μόνο θρησκεία όπως τη βιώνουμε στη Δύση και το ξανασυζητάμε. Τώρα όχι, λυπάμαι πολύ.

  2. Η ευρωπαϊκή βοήθεια η οποία έρρευσε άφθονη στον τρίτο κόσμο τις τελευταίες δεκαετίες επιδείνωσε το πρόβλημα. Πρώτον διότι μεγάλο μέρος της κατέληξε σε τσέπες διεφθαρμένων ηγετών χρηματοδοτώντας εκατοντάδες τοπικές διαμάχες με χιλιάδες νεκρούς και πολύ περισσότερους εκτοπισμένους και δεύτερον διότι στο ποσοστό που έγινε «κοινωνική βοήθεια» αντιμετώπισε μόνο τα συμπτώματα, χωρίς να αγγίξει την αρρώστεια.

  3. Στο σπίτι μου εγώ αποφασίζω ποιους θα φιλοξενήσω και εγώ θέτω τους όρους της φιλοξενίας. Ακόμα και η (ξεπερασμένη πλέον) Σύμβαση της Γενεύης δεν υποχρεώνει ένα κράτος να δώσει το status του πρόσφυγα σε κάποιον, ακόμα κι αν έχει τις προϋποθέσεις, αν κρίνει ότι απειλείται η τάξη και η ασφάλειά του. Ολόκληρη η Σύμβαση (και το πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης που τη συμπλήρωσε το 1967) ασχολείται με τα δικαιώματα που έχει κάποιος εφόσον τού αναγνωρισθεί το status του πρόσφυγα, όχι με τη διαδικασία αναγνώρισης. Επιπλέον, πολύ λογικά, θεωρεί πρόσφυγα όποιον μπαίνει σε μια χώρα απ’ ευθείας από αυτή που τον απειλεί. Όχι όποιον έκανε το γύρο του κόσμου ψάχνοντας ποια κορόιδα τού δίνουν τις περισσότερες παροχές. Κι επειδή έχουμε μπερδέψει το δικαίωμα με τη δυνατότητα, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να φιλοξενηθεί στο σπίτι μου. Έχει τη δυνατότητα, αν θελήσω.

Όμως μια σοβαρή εθνική κυβέρνηση έχει κάθε δικαίωμα να πει, και να διαφημίσει διεθνώς, μερικά απλά πράγματα που θα έκοβαν τις εισβολικές ροές, μαχαίρι:
«Μπήκες παράνομα στη χώρα και δεν είσαι υπήκοος όμορων χωρών; Η αίτησή σου απορρίπτεται ασυζητητί. Συλλαμβάνεσαι, προφυλακίζεσαι, δικάζεσαι καταδικάζεσαι και εκτίεις την ποινή με μοναδική προοπτική την απέλαση. Αν θες να γλυτώσεις την ταλαιπωρία, επιστρέφεις στην πατρίδα σου με προσωρινά ταξιδιωτικά έγγραφα που θα σου εκδώσουμε το πολύ σε μία βδομάδα. Δώρο το one-way εισιτήριο και ένα κουτί λουκούμια.»

Οι εισβολικές ροές δεν κόβονται στο Αιγαίο.  Κόβονται στο τηλέφωνο. Κόβονται όταν ο Αχμέτ πει στον ξάδελφο στο Μπαγκλαντές: «αλλιώς μας τα είπαν οι διακινητές, ξάδερφε, κι αλλιώς τα βρήκα – είμαι στη φυλακή και θα με απελάσουν – μην έρθεις ξάδερφε, τζάμπα τα λεφτά». (Το πού βρίσκουν 3.500 δολάρια το κεφάλι άνθρωποι που στην πατρίδα τους αμείβονται με 2 δολάρια τη μέρα, δεν το θίγω διότι το γνωρίζουμε.)

Αν αυτή η πολιτική ανακοινωθεί σήμερα, αύριο κιόλας δεν θα έρθει ούτε μισή βάρκα. Το ίδιο πρέπει να εφαρμοστεί και σε όσους μπήκαν ήδη παράνομα, από το 2015 και μετά τουλάχιστον: κράτηση σε ακατοίκητα νησιά με μόνη προοπτική την απέλαση. Σε 2 μήνες ο οικισμός είναι έτοιμος, με λεφτά της Ε.Ε. Κοντέινερς, γεννήτρια ηλεκτρικού, δεξαμενές νερού και όλα τα λεβεντόπαιδα των ΜΚΟ και της Αρμοστείας εκεί. Όχι σουλάτσο και ντόλτσε βίτα στη Μυτιλήνη. Για να δούμε πόσο ανθρωπιστές είναι. Για όσες ΜΚΟ αρνούνται να μείνουν στον οικισμό, κλείσιμο και απέλαση πάραυτα.

Όσοι έχουν έρθει για να γλυτώσουν από τον φασισμό της ισλαμικής θεοκρατίας, για να κυκλοφορούν οι γυναίκες τους ασυνόδευτες, για να πάνε τα κορίτσια τους σχολείο, για να ζήσουν υιοθετώντας τις δικές μας αξίες, είναι ευπρόσδεκτοι. 

Αλλά πρέπει να το αποδείξουν. 
Χωρίς μαντίλα, χωρίς Αλλάχ ακμπάρ, χωρίς χαλάκια για προσευχή, χωρίς κοράνι παραμάσχαλα, χωρίς χαλάλ, χωρίς σαρία, με δυτικές φουστίτσες και μαγιώ στις ζέστες και πρώτο πιάτο στο κέντρο υποδοχής χοιρινό γύρο, άντε μπιφτέκια σόγιας αν είναι βήγκαν. 

Σπίτι μου είναι, εγώ ορίζω τους κανόνες. Αν δεν σ΄ αρέσει, δεν είσαι υποχρεωμένος να μείνεις.
Και μετά, σήκωμα τα μανίκια, και χοντρή δουλειά στην Ευρώπη για να υποχρεωθεί η ασπόνδυλη, ευνουχισμένη (ή/και εξωνημένη) ηγεσία της να αλλάξει πολιτική. 
Η ήπειρός μας δεν πρέπει να αυτοκτονήσει.

 Ευτυχώς, οι λαοί της Ευρώπης φαίνεται να ξυπνούν.

Πηγές:
https://ckan.publishing.service.gov.uk/dataset/attitudes_values_and_perceptions-muslims_and_the_general_population
http://www.comres.co.uk/polls/bbc-radio-4-today-muslim-poll/
http://english.dohainstitute.org/content/6a355a64-5237-4d7a-b957-87f6b1ceba9b
http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/12132641/Number-of-UK-Muslims-exceeds-three-million-for-first-time.html
https://www.gatestoneinstitute.org/7861/british-muslims-survey
http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1510866/Poll-reveals-40pc-of-Muslims-want-sharia-law-in-UK.html
http://www.cbsnews.com/stories/2006/08/14/opinion/main1893879.shtml&date=2011-04-06
http://www.webcitation.org/5xkMGAEvY
http://www.policyexchange.org.uk/images/publications/living%20apart%20together%20-%20jan%2007.pdf
http://www.hln.be/hln/nl/1275/Islam/article/detail/1619036/2013/04/22/Zestien-procent-moslimjongens-vindt-terrorisme-aanvaardbaar.dhtml
http://www.danielpipes.org/blog/2005/07/more-survey-research-from-a-british-islamist
http://www.pewforum.org/uploadedFiles/Topics/Religious_Affiliation/Muslim/worlds-muslims-religion-politics-society-full-report.pdf
http://www.pewglobal.org/2013/09/10/muslim-publics-share-concerns-about-extremist-groups/
http://www.pewglobal.org/2014/07/01/concerns-about-islamic-extremism-on-the-rise-in-middle-east/
http://www.thetimes.co.uk/tto/news/uk/article4730825.ece
https://www.thesun.co.uk/news/2308529/half-british-muslims-would-not-report-is-supporters/
http://www.torontosun.com/2011/11/01/strong-support-for-shariah-in-canada
http://www.worldpublicopinion.org/pipa/pdf/feb09/STARTII_Feb09_rpt.pdf
http://pewglobal.org/2010/12/02/muslims-around-the-world-divided-on-hamas-and-hezbollah/
http://www.breitbart.com/national-security/2015/05/25/shock-poll-81-of-al-jazeera-arabic-poll-respondents-support-isis/
http://www.centerforsecuritypolicy.org/category/shariah/
http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/muslim-leader-isis-supporting-brits-disenfranchised-6018357
http://www.trust.org/item/20160112154230-7c2sb/ 
http://www.newsweek.com/16-french-citizens-support-isis-poll-finds-266795 
http://www.algemeiner.com/2015/05/25/al-jazeera-survey-shows-
http://www.alarabiya.net/articles/2011/09/10/166274.html
http://www.washingtoninstitute.org/templateC06.php?CID=1154
http://pewresearch.org/pubs/2066/muslims-westerners-christians-jews-islamic-extremism-september-11
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3992304/Only-one-25-British-Muslims-believe-Al-Qaeda-carried-9-11-terror-attack-says-think-tank.html
http://www.civitas.org.uk/pdf/ShariaLawOrOneLawForAll.pdf
http://www.cbsnews.com/stories/2006/08/14/opinion/main1893879.shtml&date=2011-04-06


Θ.Τζήμερος

Πηγή

«Διασκεδάζουμε όλοι στην κηδεία» τού Χρήστου Γιανναρά

2019-11-11 12:14

Ανερμήνευτη, σωστό αίνιγμα, η παθητικότητά μας των σημερινών Ελληνώνυμων για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, στο (ακόμα ή περίπου) κοινό μας σπίτι. Θυμίζω:

Επίσημη «Ανεξάρτητη Αρχή» ανακοινώνει ότι «μεγάλη μερίδα» παιδιών (δεν λέει αριθμό ούτε ποσοστό) τελειώνουν το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο (εννέα χρόνια υποχρεωτικής εκπαίδευσης) χωρίς να έχουν μάθει ανάγνωση και γραφή – είναι παιδιά «λειτουργικώς αναλφάβητα». Εχουν προαχθεί από τάξη σε τάξη και από τη «στοιχειώδη» στη «μέση εκπαίδευση» χωρίς να μπορούν, τα δύστυχα, ούτε να διαβάζουν, ούτε να γράφουν. Η είδηση δημοσιεύεται πρωτοσέλιδη («Κ» 13.9.2019), αλλά αντίδραση καμιά – «δεν κουνιέται φύλλο». Κανένας σχολιασμός από τους πολιτικά υπεύθυνους για την εκπαίδευση, απόλυτη σιγή και αδιαφορία από τα πανεπιστήμια, άφωνοι οι λαλίστατοι συνδικαλιστές. Θέμα ζωής ή θανάτου για την ελληνική κοινωνία, και τα αντανακλαστικά μας νεκρωμένα.

Δεύτερο σύμπτωμα παθητικότητας που βεβαιώνει ανενεργά τα αισθητήρια, νεκρωμένο το ένστικτο αυτοσυντήρησης: η αγλωσσία, ο πρωτογονισμός της εκφραστικής. Στα δυσαρίθμητα τηλεοπτικά κανάλια και ραδιόφωνα η ελληνική γλώσσα κατακρεουργείται ατιμωτικά, βιάζεται, εξαθλιώνεται, και κανένας ποτέ δεν επεμβαίνει. Δεν υπάρχει έλεγχος, ούτε καν δειγματοληπτικός για εκφοβισμό – η γλώσσα υποβαθμίζεται αδιάντροπα από πρωθυπουργούς και κορυφαίους των θεσμών, ο πρωτογονισμός διαχέεται σαν αυτονόητος ως την έσχατη πτυχή του δημόσιου βίου. Η αγραμματοσύνη περιθωριοποιεί τη διαχρονική γλωσσική περιουσία αιώνων, εκχυδαΐζει τον δημόσιο βίο.

Τρίτο, παμμέγιστο σκάνδαλο συλλογικής παθητικότητας, σύμπτωμα επιθανάτιας νάρκης: Η αφελέστατη, βοσκηματώδης ανοχή ή η εμφανέστατα εξαγορασμένη συνέργεια στην προγραμματική αλλοίωση των δημογραφικών δεδομένων του ελλαδικού πληθυσμού. Ολοι οι Ελληνώνυμοι, κάποια χρόνια τώρα, κάθε μέρα, βλέπουμε και ακούμε στα Δελτία Ειδήσεων το σταθερό θέαμα και δράμα χιλιάδων, πολλών εκατοντάδων χιλιάδων, αρχικά κατατρεγμένων και τώρα πια κυρίως βουλιμικών ανθρώπων, λιμασμένων για τον ηδονικό «πολιτισμό» της «ελευθερίας των Αγορών» να φτάνουν παράνομα στις ακτές μας.

Ευαίσθητος ο Ελληνας συγκινήθηκε με τους πρώτους πρόσφυγες, τους φυγάδες από τον αγοραίων σκοπιμοτήτων πόλεμο, το ρήμαγμα της ζωής και τη σφαγή. Εμπειροι της προσφυγιάς και του διωγμού, βγήκαμε στους δρόμους να μοιραστούμε την μπουκιά μας με αλλόγλωσσους και αλλόπιστους φυγάδες από τη συμφορά. Σύντομα όμως στους φυγάδες προστέθηκαν τα σμήνη των λαθραίων, που η Τουρκία τους κρατάει ενέχυρο εκβιασμών, ντοπαρισμένους από τη λιγούρα για το πέρασμα στον «παράδεισο» του Βίζεγκραντ.

Ωσάν να μη βλέπουμε πια οι Ελληνες, να μην αντιλαμβανόμαστε το παιχνίδι που παίζεται. Ποιοι τώρα καταφθάνουν, κατά χιλιάδες, με τη μεσολάβηση χρυσοπληρωμένων δουλεμπόρων, στις ακτές των ελληνικών νησιών. Τους υποδέχονται έμμισθοι υπάλληλοι του ελλαδικού κράτους και μισθοφόροι ατζέντηδες «μη κυβερνητικών οργανώσεων», δηλαδή ιδιώτες που επίσημα, δίχως προσχήματα, πρακτορεύουν συμφέροντα: τουρκικών υπηρεσιών ή του οργανωμένου δουλεμπορίου.

Οταν στα ελληνικά (ακόμα) νησιά ο αριθμός των εισβολέων ξεπερνάει για κάποιο διάστημα τον αριθμό των μόνιμων κατοίκων, τότε ναυλώνονται πλοία «της γραμμής» (με χρήματα του λεηλατημένου από τη φορολόγηση πολίτη) για να μεταφερθούν οι εισβολείς στην «ενδοχώρα». Με ταχύτητα απίστευτη ετοιμάζονται οικισμοί, που παρόμοιους δεν γνώρισε ποτέ η εμπειρία Ελλήνων σεισμοπαθών, πυροπαθών, πλημμυροπαθών. Και η πελώρια απορία είναι, γιατί; Γιατί τόση εξευτελιστική χαμέρπεια σε αυτό το κράτος, όποια κι αν είναι η κυβέρνηση, όποιος κι αν εισπράττει τη χαμέρπεια. Ποιος λογαριάζεται αφεντικό και τον υπακούνε τυφλά τόσο η «πρώτη φορά Αριστερά» όσο και η «προοδευτική» στον μηδενισμό της Δεξιά;

Ανεξήγητος εφησυχασμός συνοδεύει και την κατεστημένη πια αβελτηρία, ενδημική και αυτονόητη συνολικά στους «προοδευτικούς» κύκλους. Αβελτηρία σημαίνει: νωθρότητα, οκνηρία της σκέψης, μωρία, ηλιθιότητα. Γεννάει την αβελτηρία ο δογματισμός, και δογματισμός είναι το ηδονικό αφιόνι για την ανεπάγγελτη, δίχως ελπίδα ή προοπτικές νεολαία. Με το αφιόνι του δογματισμού της όποιας μπαγιάτικης ιστορικο-υλιστικής κονσέρβας, Αριστερής τάχα ή τάχα «προοδευτικής» Δεξιάς, κάποια νεολαία βαυκαλίζεται ότι έχει «πεποιθήσεις». Λογαριάζει την ψυχολογική εγκύστωση στο Τίποτα σαν προνομία συστράτευσης στις «προοδευτικές δυνάμεις».

Πατρίδα, Ιστορία, κοινωνία - κοινότητα, σημαία, Γιορτή, κοινό όραμα, όλα αυτά, τα «ανοιχτά μυαλά» οφείλουν να τα χλευάζουν. Ακόμα και η αναισχυντία δικαιώνεται από την «προοδευτική» διαμαρτυρία. Τα κορίτσια της Νέας Φιλαδέλφειας καμάρωναν σαν άδειες ψυχές, μόνο για να χλευάσουν το συμβατικό Τίποτα της εθνικής γιορτής, το Τίποτα που παρελαύνει σαρκώνοντας το κενό και την άγνοια. Ενας δάσκαλος παλιός (που θα πει: πολύ ατίθασος στον συμβιβασμό) μπροστά στην «προοδευτική» αναισχυντία που βεβήλωνε τη γιορτή της πατρίδας, απλώς, με ευγένεια και σεβασμό, θα έβγαζε σιωπηρά το καπέλο του. Οπως όταν περνάει από μπροστά μας ένα φέρετρο, σε κηδεία.

Το παιχνίδι έχει τελειώσει, είναι οριστικά χαμένο. Η Ιστορία θα διασώσει, ίσως, κάποια εικόνα της νεκροπομπής. Σηκώνουν το φέρετρο οι αυτουργοί της εκφερόμενης νέκρας, οι πρόσφατοι: Κεραμέως, Γαβρόγλου, Αρβανιτόπουλος, Βερυβάκης. Πλαισιώνουν, όλοι όσοι ασέλγησαν στο σημερινό πτώμα, συνειδητοί «προοδευτικοί» ή τυχάρπαστες μετριότητες.

Είκοσι οχτώ υπουργοί Παιδείας, σε σαράντα τέσσερα χρόνια. Ετοίμασαν την ασχημοσύνη των κοριτσιών της Νέας Φιλαδέλφειας.

Οι θεωρητικοί της παρτσακλότητας

2019-10-31 16:35

Οι θεωρητικοί της παρτσακλότητας
Ή αλλιώς, η αποδόμηση του αριστερίζοντος (συχνά με τον μανδύα του φιλελεύθερου) ιδεοπολτού που έχει επιβληθεί στον δημόσιο λόγο...

Γράφει ο Θάνος Τζήμερος

 

Το άρθρο δεν αφορά τις σιτεμένες κορασίδες τής (όπως αποδείχθηκε) νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που αυτογελοιοποιήθηκαν «παρελαύνοντας» σαν παρτσακλά. Συριζαίες είναι, μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό τους, δεν μπορείς να περιμένεις περισσότερα. Αφορά τους, αρκετούς δυστυχώς, θεωρητικούς της «παρτσακλότητας» που τις υπερασπίστηκαν, άλλοι ενθουσιωδώς, κι άλλοι πιο συγκρατημένα αλλά με κατανόηση γι’ αυτό «που ήθελαν να πουν τα παιδιά».

Επειδή αυτός ο αριστερίζων (συχνά με τον μανδύα του φιλελεύθερου) ιδεοπολτός έχει επιβληθεί στον δημόσιο λόγο κι έχει επίσης διαμορφώσει μια τεχνική «ψαρώματος» του κοινού με περισπούδαστες αναλύσεις και σοφά γνωμικά, ότι τάχα μου πρέπει να «αφουγκραστούμε το μήνυμα» κάθε διαταραγμένου, αλλιώς είμαστε εθνίκια που έλεγε κι ο πρώην κύριος σύμβουλος και αυταρχικοί, ενώ αυτοί είναι η προοδευτικουριά και οι δημοκράτες, συγκέντρωσα τις «θέσεις» τους και τις αποδομώ, μία προς μία.

Πρέπει να ακούμε το μήνυμα των παιδιών, ακόμα κι αν το εκφράζουν «άγαρμπα».

Ποιο μήνυμα; Είναι κάποιος σε θέση να εκφράσει με σαφήνεια ποιο ήταν το μήνυμα μιας ομάδας που παρήλασε σαν να έχει βαριά κινητικά προβλήματα; Ο καθένας «ερμηνευτής» έδωσε τη δική του εκδοχή, δηλαδή το δικό του μήνυμα. Η πρώτη λοιπόν αποτυχία του «χάπενινγκ» ήταν πως δεν είχε μήνυμα. Αν πρέπει να εξηγήσεις για ποιον λόγο κάνεις κάτι, δεν το κάνεις σωστά! Έχει σημασία αυτό; Βεβαίως. Διότι αναδεικνύει ακόμα μια πτυχή της αμορφωσιάς των συμμετεχουσών στο χάπενινγκ, δηλαδή της αποτυχίας της ειμαι-τέρας Παιδείας.Μορφωμένος είναι ο έχων μορφή, αυτός που μπορεί να δώσει μορφή στις εκδηλώσεις του, στην επικοινωνία του, στις σχέσεις του με τους άλλους. Αμόρφωτος είναι ο αδιαμόρφωτος. Γιατί χρειάζεται η μορφή; Διότι η μορφή είναι στοιχείο του μηνύματος και πολύ συχνά είναι το ίδιο το μήνυμα.  Πρέπει να ξέρεις πώς, πότε, και πού εκφράζεις κάτι ώστε να γίνει τουλάχιστον κατανοητό, πριν γίνει αποδεκτό. Τα παρτσακλά της παρέλασης δεν κατάφεραν ούτε αυτό το στοιχειώδες.

Δεν είναι σωστό να υποχεώνουμε τα παιδιά να συμμετέχουν σε μια παρέλαση με το νόημα τη οποίας διαφωνούν.

Ποιος υποχρεώθηκε να συμμετάσχει; Δεν είμαστε πια στο ’67. Αν ένα παιδί διαφωνεί, μπορεί να ζητήσει να εξαιρεθεί από την παρέλαση. Όσα συμμετέχουν το κάνουν οικειοθελώς και με καμάρι. Αν ένας γονιός διαφωνεί, επίσης μπορεί να ζητήσει να εξαιρεθεί το παιδί του. Είμαστε όμως σίγουροι ότι αυτή είναι και η επιθυμία του παιδιού;

Δεν είναι σωστό να βάζουμε τα παιδιά να παρελαύνουν σαν στρατιωτάκια. Άλλο το σχολείο, άλλο ο στρατός.

Γιατί «σαν στρατιωτάκια»; Φέρουν τυφέκιο; Η παρέλαση, δηλαδή η συντεταγμένη πορεία μιας ομάδας ανθρώπων που συμμετέχουν σε μια τελετή είναι εκδήλωση που συνηθίζεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, σε όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας: από την πομπή των Παναθηναίων, μέχρι τις μηχανοκίνητες πορείες των «χαρλεάδων» κι από τις student processions των Πανεπιστημίων μέχρι την Gay Parade της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Είναι μια μορφή έκφρασης που εξαίρει την ομαδικότητα και δημιουργεί αυτοπεποίθηση. Γιατί αυτά να είναι χαρακτηριστικά μόνο των στρατιωτών και όχι και των μαθητών; Αλήθεια, πώς θα έβλεπαν οι θεωρητικοί της παρτσακλότητας ένα αντίστοιχο χάπενινγκ που θα χωνόταν στη Gay Pride και θα τη διακωμωδούσε;

Με άλλους τρόπους δημιουργείται εθνική συνείδηση, όχι με παρελάσεις.

Προφανώς δημιουργείται με άλλους τρόπους, δηλαδή με τον εξής έναν: την Παιδεία. Ποιος σας είπε όμως ότι η παρέλαση έχει σκοπό τη δημιουργία εθνικής συνείδησης; Υπάρχουν άνθρωποι τόσο χαζοί που να πιστεύουν ότι περπατώντας με ρυθμό και στοίχιση, μπορεί να δημιουργηθεί οτιδήποτε άλλο, εκτός από ιδρώτας; Η παρέλαση είναι εκδήλωση προϋπάρχουσας εθνικής συνείδησης. Για όσους έχουν. Για όσους δεν έχουν, ας δεχθώ ότι είναι ένα πανηγυράκι. Ακόμα κι έτσι, σε τι εμποδίζει τη δημιουργία εθνικής συνείδησης; Μάλλον βοηθάει προς αυτόν τον σκοπό, καθώς ακόμα κι αν ο δάσκαλος είναι στο ΚΚΕ και όλη μέρα στο μάθημα καταγγέλλει τον καπιταλισμό, ο μαθητής λόγω του εορτασμού και της παρέλασης κάτι θα ακούσει για τη θυσία των παππούδων του. Εκτός κι αν είναι αυτό ακριβώς που ενοχλεί τους θεωρητικούς της παρτσακλότητας.

Είναι στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης. Τα παιδιά πρέπει να έχουν δικαίωμα να αμφισβητούν τα πάντα.

Εδώ είναι που ο ιδεοπολτός έχει χάσει και τα αυγά και τα πασχάλια. Οι πάντες, όχι μόνο τα παιδιά, πρέπει να έχουν αυτό το δικαίωμα. Έχεις κάθε δικαίωμα να είσαι κατά της παρέλασης, του στρατού, του έθνους, της γης και του ηλιακού συστήματος, άμα λάχει. Μπορείς να το εκφράζεις στις παρέες σου, στα social media, μπορείς να γράφεις άρθρα και να εκδίδεις βιβλία εναντίον τους. Δεν μπορείς όμως να πηγαίνεις εκεί που συγκεντρώνονται όσοι έχουν αντίθετη άποψη με σένα και να τους προσβάλεις. Ποια λογική έχει ένα χάπενινγκ ακτιβιστών κατά του γάμου, την ώρα μιας γαμήλιας τελετής; Αν δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε την ελεύθερη έκφραση από την προσβολή, τη χυδαιότητα και την αλητεία, έχουμε μεγάλο πρόβλημα.

Στο κάτω-κάτω ήταν μια ειρηνική εκδήλωση.

Αυτό έλειπε να μας πλάκωναν και στο ξύλο τα παρτσακλά. Όμως βία δεν είναι μόνο η σωματική βία. Βία είναι η βάναυση προσβολή για όσους συμμετείχαν στην παρέλαση, οι περισσότεροι με νεκρούς και τραυματίες προγόνους στο έπος του ’40. Βία είναι να διακόπτεις με το «έτσι θέλω» τη ροή οποιασδήποτε εκδήλωσης στην οποία συμμετέχουν άνθρωποι οικειοθελώς, από τη ροή μιας ομαδικής προσευχής μέχρι τη ροή ενός ομαδικού σεξ.

Δεν υπάρχει αδίκημα στον ΠΚ που να τιμωρεί αυτό που έκαναν.

Δυστυχώς, είναι αλήθεια. Υπάρχει όμως «κράξιμο». Υπάρχουν οι φατσούλες τους, είναι αναγνωρίσιμες, από αυτές μπορούμε να μάθουμε το ποιες είναι και να γίνουν ρεζίλι, με ονοματεπώνυμο. Όταν διεκδικείς το δικαίωμα να με φτύνεις στα μούτρα, δεν φαντάζομαι να σε ενοχλεί το δικαίωμά μου να προβάλω την πράξη σου, έτσι δεν είναι; Στο κάτω κάτω θα σε ηρωοποιήσουν οι ομοϊδεάτες σου. Αυτό δεν επεδίωκες;

Τελικά, θα πρέπει να έχουμε μαθητικές παρελάσεις ή όχι;

 

Αυτή είναι μια άλλη ιστορία. Ευχαρίστως να κάνουμε τη συζήτηση ανταλλάσσοντας επιχειρήματα. Όχι με γελοία χάπενινγκς και χυδαίες προσβολές. Αν θες την άποψή μου, συνοπτικά: δεν θα τις χρειαζόμασταν αν ήμασταν μια σοβαρή χώρα στην οποία η εθνική συνείδηση θα είχε αναπτυχθεί καλλιεργούμενη από το σύνολο των φορέων που είναι επιφορτισμένοι με αυτό το καθήκον. Όταν όμως οτιδήποτε εθνικό (όχι εθνικιστικό, να συνεννοούμαστε, ε;)  δέχεται πυρά ομαδόν από την αριστερίλα και από την κορεκτίλα ταυτόχρονα, κι όταν η Παιδεία είναι σφηκοφωλιά ενθομηδενιστών, οτιδήποτε μας συνδέει έστω και συμβολικά, έστω και υποσυνείδητα, με τις θυσίες που απαιτήθηκαν για να είμαστε ελεύθεροι και να μπορούμε να κουβεντιάζουμε αυτά που κουβεντιάζουμε τώρα, το διαφυλάσσουμε ως κόρη οφθαλμού. Δεν νομίζω να είχαμε αυτή την άνεση σε καθεστώτα σαν κι αυτά που ονειρεύονται τα παρτσακλά. Αν γίνουμε ποτέ σοβαρή χώρα, τα ξαναλέμε.

kourdistoportocali.com

 

Τυχερούληδες, θα κονομήσετε - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

2019-10-18 21:41

Χρονογράφημα
Τυχερούληδες, θα κονομήσετε
----------------------------------------
Είμαστε έθνος ανάδελφο, δεν έχουμε όμοιό μας άλλο στην εξυπνάδα, την μαγκιά και την επενδυτικότητα. 

Τι να μας πούν οι Γερμανοί και τι οι Ιάπωνες. Κινητήρες Diesel ξέρουν να κάνουν και βαρέα χωματουργικά οχήματα, τίποτα άλλο, απολύτως τίποτα άλλο. Μέταλλα και πάλι μέταλλα. Χάλυβες, κασσίτερο και κανάν χαλκό, και περνιώνται και για έξυπνοι. Ας γελάσω! 

Εμείς με το τίποτα και κονομάμε περισσότερα. Να, για παράδειγμα η τελευταία επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Ενώ στην ουσία είναι ένας χέρσος τόπος θα δείτε ξαφνικά πως θα τα οικονομήσουν οι Έλληνες ώσπου να πείς κίμινο, στο άψε σβήσε. Μάλλον σβήσε το φώς να κοιμηθούμε. Θα χτίσουμε εκεί με λεφτά των Ελληνικών Τραπεζών ένα θαυμάσιο καζίνο. Με δικά μας λεφτά, βγαλμένα από το βαμπάκι και το τίμιο σιτάρι και όχι από τα κέρδη της Citroen και της BMW. Δεν καταδεχόμαστε καϋμένε τέτοια λεφτά, έχουμε κι εμείς την υπερηφάνιά μας και την τσαχπινιά μας. 

Θα αρχίσει η ρουλέτα να λειτουργεί, θα μπουκάρουν μέσα τα Ελληνόπουλα και θα αρχίσει ο ανηλεής τζόγος. Όσα βάζετε, τόσα παίρνετε, συν τα κέρδη που θα τρέχουν από τα πατζάκια σας. Έτσι βγαίνουν τα πολλά τα λεφτά, θα τζογάρει ο Ελληνικός λαός, δεν θα καθίσει βλακωδώς όπως οι Σουηδοί και οι Αμερικάνοι να φιάχνει μπαταρίες αυτοκινήτων, μπαταρίες κουζίνας και τρακτέρ όλων των τύπων για βαθειά άροση. 

Για να τα κάνεις όλα αυτά θέλεις πολύ χρόνο, σπουδές, επιστήμονες και κόπο. Το σπουδαίο για ένα λαό είναι να οικονομίσει σε χρόνο μηδέν για να του μείνουν κι αυτουνού λίγα χρονάκια να τα περάσει με την γκόμενα στην Μαγιόρκα και όπου αλλού κάνουν καλά κοκταίηλς. Αν είναι να δουλεύουμε μέχρι τα γεράματα ας γίνουμε Γερμανοί, να γίνουμε στα πενήντα μας σαν σίγμα τελικό. Ή είμαστε έξυπνοι ή είμαστε Αμερικανάκια να κατασκευάζουμε μέχρι τα βαθιά μεσάνυχτα πυραύλους και αεροπλάνα

 Ευτυχώς όμως είμαστε έξυπνοι, προικιό από τον Ορθόδοξο Θεό μας κι έτσι με το καινούριο καζίνο θα λύσουμε όλα τα προβλήματα ακόμη και των εγγονών μας. Μετά, χους ει και εις κρεματόρειον απελεύσει. Σταχτούλα για τα ζαρζαβατικά, κυρίως τα κολοκυθάκια.
Η επένδυση του Ελληνικού είναι του τύπου αποβλάκωση μετά χαρτοπαιξίας μέχρις εξοντώσεως και του τελευταίου Ευρώ. Αλλά δεν σταματάμε εδώ, προχωρούμε και σε άλλες επιτυχίες. Στον χώρο της επένδυσης θα κληθούν να δουλέψουν και καμμιά διακοσαριά χιλιάδες Έλληνες για την αποπεράτωση. 

Έτσι θα μετακομίσουν στην Αθήνα τμήματα των νομών Ευρυτανίας, Αρκαδίας, Θεσπρωτίας, Ημαθίας και Μαγνησίας. Είναι ήδη τα χωριά άδεια και στα σπίτια μένουν ανενόχλητοι Αλβανοί και Αφγανοί, με την νέα επένδυση θα προστεθούν και οι φίλιες φυλές του Πακιστάν και της Σομαλίας. Εμείς βρε κουτά τι να τα κάνουμε τα χωριά, θα συμπυκνωθούμε όπως οι χυμοί των φρούτων στην παραλιακή, να δώ τι θα έρθει να πάρει ο Ερντογάν, κενά σπίτια και χωράφια ακαλλιέργητα. Καλά, δεν πιανόμαστε, γατόνια είμαστε τύπου Αγκύρας. Αυτό νομίζω φτάνει, τα λέει όλα και με το παραπάνω. Σοφή λύση το Ελληνικό. Και για μας και για τον Ερντογάν. 

Σας το είπα από την αρχή, δεν πιανόμαστε σε ιδέες και σε έξυπνες επενδύσεις, έχουμε γίνει καπνός και σε λίγο θα μετακομίσουμε και σαν είδηση στο μετεωρολογικό δελτίο, μόνον η Χριστίνα Σούζη θα μας αναγνωρίζει. Περιμένετε και θα δείτε. Aπό τον ουρανό πλέον!
 

Φοίβος Ιωσήφ

Κάπως έτσι… την πάθαμε και στη Μικρά Ασία

2019-10-18 14:51

Γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης

Ύστερα από μακρά στρατιωτική, ηθική και πολιτική παρακμή, με κομβικό σημείο την ήττα στο Μαντζικέρτ, η τότε ελίτ, κυρίως οι γαιοκτήμονες πρόδωσαν τον λαό, τον αυτοκράτορα και την Ορθοδοξία για να διατηρήσουν την περιουσία τους και να παραμείνουν άρχουσα τάξη.Κάπως έτσι, με την επ’ ολίγον οδυνηρή απώλεια απλώς μιας πόσθης, αναλόγως αν ο ιμάμης ήταν αλαφροχέρης, και ένα απλούστατο τυπικό, με την επανάληψη της φράσης «Ένας είναι ο Αλλάχ και ο Μωάμεθ, ο προφήτης του», έπαιρναν το καινούργιο τους όνομα και μεταπηδούσαν από την τάξη των σκλάβων στην τάξη των κυριάρχων.

Απαλλαγμένοι από τον κεφαλικό φόρο και το παιδομάζωμα, τις ατιμώσεις και τις αυθαιρεσίες, παρέσυραν μαζί τους πλήθος από τους φοβισμένους κολίγους και υπηρέτες τους. Την ώρα που απλοί άνθρωποι και άρχοντες με τιμή έπεφταν πολεμώντας, υπερασπιζόμενοι την πίστη και την ελευθερία τους, η προδοτική ελίτ, μαζί με τους υποκύψαντες στην απειλή εξόντωσης, διευκόλυνε την οθωμανική κατάκτηση σε πολλές περιοχές.

Η πρόοδος αυτής της κατάκτησης, που ξεκίνησε από 25.000 καβαλάρηδες πλιατσικολόγους, ήταν ένα μείγμα σφαγής, εξανδραποδισμού και προδοσίας. Οι Έλληνες της Μικράς Ασίας δεν εξαφανίστηκαν. Πολλοί εσφάγησαν, αλλά αρκετοί εξισλαμίστηκαν, άλλοι με το καλό και άλλοι με τη μάχαιρα στον λαιμό. Έτσι, την αποφράδα 29η Μαΐου 1453, αυτοί που εφορμούσαν στα τείχη της Βασιλεύουσας σε μεγάλο ποσοστό ήταν ο κακός μας εαυτός. Νεοπροσήλυτοι εξωμότες. Προδότες.

Η σημερινή ψευτοελίτπολιτική και οικονομική ή πνευματική, είναι δούλοι αριστεροί ιντελιγκέντσηδες, που σε μεγάλο ποσοστό δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο από τη βαρβαρότητα που με μαθηματική ακρίβεια θα στραφεί εναντίον μας.

Έχουμε υπογεννητικότητα, αλλά δεν παίρνουμε κανένα μέτρο για την ανάκαμψη των γεννήσεων Ελλήνων. Ακούμε στα σοβαρά ανόητους να λένε πως το έλλειμμα, λόγω υπεροχής των θανάτων, θα το καλύψουν οι αναφομοίωτοι παράνομοι που σπρώχνουν ο Ερντογάν και το κράτος-συμμορία προς εμάς.

Επί δεκαετίες ξοδεύουμε έναν πακτωλό χρημάτων για να έχουμε ισχυρή πολεμική δύναμη αποτροπής και τελικά φαίνεται πως η μόνη σκοπιμότητα που αναγνώριζε η διακομματική ψευτοελίτ σε αυτή την κούρσα εξοπλισμών ήταν οι μίζες για την πάρτη της.

Η ελληνοποίηση των προμηθειών επέβαλε την ανάπτυξη ισχυρής πολεμικής βιομηχανίας, είχαμε βάλει γερές βάσεις και σήμερα καταλήξαμε σε συνθήκες διάλυσής της, όταν οι Τούρκοι παράγουν σχεδόν τα πάντα και δεν προμηθεύονται τίποτα χωρίς συμπαραγωγή και μεταφορά τεχνολογίας. Δεν έφταιξε μόνον η αποβιομηχάνιση της χώρας, αλλά και κάτι απλό: κάτι που παράγει κρατική αμυντική βιομηχανία δεν έχει μίζα. Έπρεπε ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας να ανεβάσει χάρτες όπου μόνο τη Βιένη δεν διεκδικούν,ο Ερντογάν σαν λυσσασμένο σκυλί να ουρλιάζει τις πιο ιταμές απειλές για την Κύπρο, τη Θράκη και το Αιγαίο, να πετσοκόβει αμάχους στο Συριακό Κουρδιστάν και να του κάνουν πλάτες Αμερικανοί και Ρώσοι, για να χωνέψουν και οι ηλίθιοι πως δεν μπορεί να υπάρξει φιλία με μια βουλιμική ύαινα. Ο Ερντογάν είναι ο μικρός Αδόλφος της περιοχής μας.

Σιγουρατζής, όπως όλοι οι Τούρκοι, αν ο αντίπαλος δεν είναι πισθάγκωνα δεμένος και δεν του κρατάνε τσίλιες Ανατολή και Δύση, δεν προχωρά. Ακόμη και τώρα βάζει μπροστά τους αναλώσιμους ξένους τζιχαντιστές, και ο τουρκικός στρατός ακολουθεί. Μετά δε την ανατίναξη σε λίγες ώρες επτά αρμάτων από τους Κούρδους αντιαρματιστές, το βήμα έγινε σχεδόν σημειωτόν. Το σίγουρο είναι πως, αν ολοκληρώσουν το έγκλημα, οι επόμενοι στη σειρά θα είμαστε εμείς.

Οι Τούρκοι πάντα εννοούν αυτό που λένε και απλώς περιμένουν την ευκαιρία να μας βρουν μπόσικους. Εμείς, εδώ, στη χώρα όπου φτύνουμε τους ήρωες και τιμούμε παρενδυτικούς κλεπτομανείς πρεζάκηδες, αντί να χτυπήσει συναγερμός, να τονώσουμε το εθνικό φρόνημα, να κάνουμε κατεπείγουσα αγορά όπλων άλλου υλικού, αντί να προβούμε σε γενναία αύξηση της θητείας, εγκαταλείποντας το γελοίο και άθλιο εννεάμηνο, βγαίνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να διαβεβαιώσει τους φλώρους των κομματικών νεολαιών και τους μπαρόβιους κοπρίτες πως δεν υπάρχει κίνδυνος να τους βρει τέτοιο… κακό και να χαλάσει η φράντζα από τον ιδρώτα και το κράνος.

Η σημερινή εκφυλισμένη ελίτ, αδέρφια, είναι πάλι έτοιμη να προδώσει. Θα αμολήσει τα τρολ της και τους μπιστικούς της στην ενημέρωση -ήδη το κάνει- για να στρώσουν το έδαφος.Ήδη προμοτάρουν γλυκά γλυκά τη συνεκμετάλλευση, έχουν βγει στις διαδικτυακές και μιντιακές ρούγες προφυλακές του εσωτερικού εχθρού για να μας εξοικειώσουν με την άποψη πως «ε, μα έχει και η Τουρκία τα δίκια της – ασφυκτιά». Θα μας πουν στο τέλος: «Μα, τι θέλετε; Να πάνε να σκοτωθούν τα παιδιά μας για βράχια και πετρέλαια; Να τα μοιραστούμε για να έχουμε ειρήνη».

Υπάρχουν, όμως, δύο είδη ειρήνης. Υπάρχει η ειρήνη του άγρυπνου νικητή και υπερασπιστή της Ελευθερίας, και υπάρχει και η ειρήνη των νεκροταφείων και των αλυσοδεμένων δούλων.

Για άλλη μια φορά στην Ιστορία μας, έχουμε απέναντί μας τη βαρβαρότητα του τουρκισμού, τον δάσκαλο του Χίτλερ και του Μουσολίνι, τον ατιμώρητο υπότροπο γενοκτόνο. Θα έρθει. Ήδη έρχεται, αφού αποτελειώσει γυναικόπαιδα στο Κουρδιστάν. Μόνον έναν τρόπο γνωρίζει,ένα πράγμα φοβάται: τον τρόπο του Πλαστήρα, του Πάγκαλου, του Σταυρουλόπουλου, του Γλεντζέ.

Ο Τούρκος θέλει τον Κονδύλη του. Εάν δεν έχει τον φόβο μας, αποθρασύνεται. Την κρίσιμη ώρα θα είμαστε μόνοι μας. Η παρακμιακή ψευτοελίτ μας ήδη ψάχνει τις δικαιολογίες για την υποταγή. Το Έθνος, όμως, έχει άλλη παράδοση και αντίθετα συμφέροντα με αυτούς τους κοντόσηδες.

 

Εκλογές, το όπιο του λαού..

2019-06-25 17:18

Παραφράζοντας την ιστορική φράση του μεγάλου θεωρητικού μπορούμε ίσως με σιγουριά και εγκυρότηταμεγαλύτερη από την δική του να ισχυριστούμε πως,
     ..το πραγματικό όπιο του λαού είναι οι εκλογές.
     ( και φυσικά εννοούμε τις εκλογές που γίνονται μέσα
σ' αυτό το πλαίσιο της αντιπροσωπευτικής "δημοκρατίας" 

     Παραισθησιογόνο και κατασταλτικό συνάμα το "όπιο" των εκλογώνδιαφημίζεται από το σύστημα ως το μόνοφάρμακο που θα μπορούσε να αλλάξει κάτι προς όφελος του λαού,
     ..αποκηρύσσοντας ταυτόχρονα μετά βδελυγμίας όσους αρνούνται να το πάρουν.
     Αλλά αν οι εκλογές μπορούσαν πράγματι να αλλάξουν τα πράγματα εις βάρος του συστήματος και προς όφελος του λαού θα ήταν τόσο διαφημισμένες από το ίδιο το σύστημα;

     Παραισθησιογόνο λοιπόν γιατί παρέχει στον λαό τις φρούδες ελπίδες, το όραμα, πως μέσω των εκλογών θα μπορέσει κάποτε να γυρίσει τον τροχό.
     Ποντάρει δηλαδή σ' ένα επιστημονικά νοθευτικό, πλειοφηφικό ή λιγότερο πλειοψηφικό αλλά ποτέ βεβαίως καθαρά αναλογικό εκλογικό σύστημα,
     ..ένα σύστημα εκλογών όπου η λευκή ψήφος τής συνειδητής απαξίωσης και της έμπρακτης διαμαρτυρίας εξισώνεται (σοφά για το σύστημα-χυδαία για τον λαό) με την άκυρη ψήφο των βλακών και των απρόσεκτων,
     ..για να καλυτερέψει ίσως την μοίρα του. Χα. Τί πίνεις και δε μας δίνεις;

     Χειρότερη όμως από την παραισθησιογόνο δράση του οπίου των εκλογών, είναι η κατασταλτικήτου δράση.
     Αυτή που οδηγεί τον λαό στην απραξία και την μοιρολατρία, περιμένοντας κάθε τέσσερα ή πέντε χρόνια τις κάλπες για να "εκφραστεί" ή να "τιμωρήσει" μέσω αυτών αυτούς που στο ενδιάμεσο διάστημα έχοντας υποκλέψει με αισχρά ψέμματα την ψήφο του στις προηγούμενς εκλογές, τον πάνε χοροπηδώντας μέχρι τις επόμενες.
     Τί να τιμωρήσεις χρυσέ μου μέσα από τις κάλπεςΔεν βλέπεις ότι πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι βγαίνουν;
     Δεν βλέπεις ότι οι "πρωτοκλασσάτοι", οι κυρίως υπεύθυνοι για την καταστροφή βρίσκονται πάντα στο κοινοβούλιοΠου στέκουν εκεί αλώβητοι, προκλητικοί και χυδαίοι όπως πάντα;
     Την νυφη την πληρώνουν (κατά την μετάβαση κάποιου κόμματος απ΄την εξουσία στην αντιπολίτευση και τούμπαλιν, όπου χάνονται κάποιες βουλευτικές έδρες) κάτι τελευταίες τρύπες του ζουρνά. Τρύπες συνήθως πανελληνίως άγνωστες, που κι αυτές εντούτοις βοήθησαν να παιχτεί ο σκοπός, η μελωδία της προδοσίας.
     Αυτό εννοείς τιμωρίαΤην εξωπέταξη κάτι ξεπλένηδων και την διάσωση των καθαρμάτων;
     Όχι χρυσέ μου. Αυτό δεν είναι τιμωρία. Είναι κοροϊδία στον καθρέφτη.
     Τα μούτρα σου κοροϊδεύεις.
     Τα παιδιά σου τιμωρείς. 

     Τιμωρία είναι να πάρεις την τύχη στα χέρια σου, αφού τα δικά τους χέρια είναι βρωμερά και ηθικά ανάπηρα.
     Τιμωρία είναι η διαρκής ασφυκτική διαμαρτυρία μέχρις εσχάτων.
     Τιμωρία είναι να γυρίσεις την πλάτη στο όπιο που απλόχερα σου προσφέρουν μιά φορά κάθε τόσα χρόνια για να σκυλεύουν αυτοί την χώρα στο ενδιάμεσο.

     Για να δούμε;
     Αν απεξαρτηθούμε εμείς από το ναρκωτικό που μας δίνουν,
     ..με ποιά δικαιολογία πιά θα εξουσιάζουν και θα ξεπουλούν,
     ..λαό, πατρίδα, όσια και ιερά;..

 

mandatoforos.blogspot.com

30(!) χρόνια γιά μια μίζερη καρικατούρα απολύτως συμβατή με τη δίκή τους ανελλήνιστη κακομοιριά και άγνοια

2019-04-21 16:03

Τους πήρε 30(!) χρόνια να βρουν μέρος για να τοποθετήσουν άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τελικά έστησαν μια μίζερη καρικατούρα του μέγιστου των Ελλήνων, απολύτως συμβατή με τη δίκή τους ανελλήνιστη κακομοιριά και άγνοια. Όπως είπε και ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης είναι μια «μη μιλιταριστική» εκδοχή του Αλεξάνδρου διότι είναι έφηβος και χωρίς όπλα... Θα μπορούσαν να τον παραστήσουν και ως χίπι με λουλούδια στο ένα χέρι, μπάφο στο άλλο, επιγραφή “peace brother” και καθισμένο σε αγελάδα αντί στον Βουκεφάλα για να είναι πιο σίγουροι ότι δεν θα έχει τίποτα το επιθετικό. 

Αλλά, θα πείτε, εδώ έφτιαξαν τζαμί στην Ιερά Οδό και ολόκληρο χωριό-hot spot με 4.500 Αφγανούς ακριβώς δίπλα, αντί να κάνουν την πιο σημαντική διαδρομή της αρχαίας Αθήνας διεθνές προσκύνημα, οπότε ο ευτελισμός του Αλεξάνδρου μας ξενίζει; Ή αν η χώρα δεν ήταν σε τέτοια κατάπτωση θα είχε δήμαρχο στην πρωτεύουσα τον Καμίνη και στη συμπρωτεύουσα τον Μπουτάρη;

Λάμπρος Καλαρρύτης

 

Έλα ρε Γιάννη...γιατί τους χαλάς τη σούπα ;

2019-03-19 22:09

Πριν λίγες ημέρες άκουγα στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου μου μια αθλητική εκπομπή της κρατικής σοβιετικής ραδιοφωνίας τηλεόρασης(ΕΡΤ), όπου ο ένας εκ των δύο παρουσιαστών μιλούσε συνεχώς, με εμφανή θαυμασμό για το «ελληνόπουλο τον Γιάννη», εννοώντας τον γνωστό ταλαντούχο μπασκεμπολίστα Γιάννη Αντετοκούνμπο

Πρέπει μέσα σε 2 λεπτά να είπε τρεις φορές την λέξη «ελληνόπουλο». Και την έλεγε με ιδιαίτερη έμφαση, την τόνιζε. Λίγα λεπτά αργότερα η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από τα βραβεία Όσκαρ, όπου άρχισαν να μιλάνε και οι δυο παρουσιαστές για το βραβείο που κέρδισε ο Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Άνθιμος. 

Αμέσως μετά, άρχισαν μια συζήτηση για το «πόσοι Έλληνες» όλα αυτά τα χρόνια έχουν βραβευθεί ή έχουν προταθεί για βραβεία Όσκαρ. Ακούστηκε το όνομα της Παξινού, του Χατζηδάκη, της Μερκούρη, του Ηλία Καζάν, του Βαγγέλη Παπαθανασίου, του Γαβρά και κάποια στιγμή του Τζον Κασσαβέτη. Εκεί, ο ένας εκ των δύο προέβαλε μια ένσταση. Ο Κασσαβέτης είπε, «δεν ήταν Έλληνας»! Ήταν «ελληνικής καταγωγής»! Νομίζω, από θαύμα δεν έπεσα στο προπορευόμενο αυτοκίνητο. 

Ήταν απίστευτο αυτό που άκουσα! Ο Κασσαβέτης «δεν ήταν Έλληνας», απλά… «ελληνικής καταγωγής». Αυτό ειπώθηκε από το ίδιο άτομο, για το οποίο ο Αντετοκούνμπο είναι «ελληνόπουλο» (εις τριπλούν). Φυσικά, τα άτομα αυτά προβαίνουν σε τέτοιου είδους βαθυστόχαστες διαπιστώσεις εξ αιτίας των ιδεοληπτικών αγκυλώσεων που έχουν, αλλά και μιας γενικότερης εμπάθειας που τους χαρακτηρίζει. Εάν ήταν ειλικρινείς ή έστω απλά «προοδευτικοί» δεν θα έκαναν αυτή την διάκριση. 

Αλλά για αυτά τα άτομα ο Αντετοκούνμπο δεν είναι μια περίπτωση αθλητή. Δεν τον αντιμετωπίζουν ως αθλητή, έστω με το συγκεκριμένο βιογραφικό του και την συγκεκριμένη πορεία του. Για αυτά τα άτομα ο Αντετοκούνμπο είναι μια μοναδική ευκαιρία να περάσουν την πολιτική ατζέντα τους. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να προπαγανδίσουν ασύστολα και να βγάλουν την χολή τους. Για αυτό σε κάθε ευκαιρία μιλάνε με τέτοιο στόμφο για το «ελληνόπουλο».

Και να που τώρα έρχεται τώρα ο Γιάννης και τους εκθέτει γιατί τολμάει να πει την αλήθεια – και μπράβο του (για μια ακόμη φορά). 

Σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Marc J. Spears και στην αμερικάνικη αθλητική ιστοσελίδα theundefeated.com, που ανήκει στο ESPN, που έχει τίτλο «Το Greek Freak θέλει να πάει πίσω στις νιγηριανές του ρίζες» - λέει ξεκάθαρα αυτό που αν τολμήσει να πει κάποιος άλλος (δηλαδή την αλήθεια!) θα χαρακτηρισθεί «ρατσιστής». Είμαι Αφρικανός, δεν είμαι απλώς ο «Greek Freak». 

Λέει: 

«Προφανώς πολλοί δεν γνωρίζουν από πού κατάγομαι. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η μητέρα μου και ο πατέρας μου προέρχονται από την Ελλάδα, όμως όχι. Οι δύο γονείς μου είναι μαύροι. Και οι δύο γονείς μου κατάγονται από τη Νιγηρία». Προσέξετε δεν διστάζει να μιλήσει για το μαύρο χρώμα των γονιών του, (κάτι που απαγορεύεται ρητώς κατά την πολιτική ορθότητα) και μάλιστα το τοποθετεί με τέτοιον τρόπο, ως πρώτο χαρακτηριστικό μιας ταυτότητας, που πρέπει να οδηγήσει κάποιον στο συμπέρασμα ότι οι γονείς του δεν είναι Έλληνες. Υπάρχει το στοιχείο της φυλής και υπάρχει και το στοιχείο της εθνικότητας.
Και συνεχίζει : «Μεγάλωσα σε ένα σπίτι νιγηριανό… Γεννήθηκα στην Ελλάδα και πήγα στο σχολείο στην Ελλάδα. Αλλά στο τέλος της ημέρας, όταν πήγαινα σπίτι, δεν υπήρχε ελληνική κουλτούρα. Είναι μια γνήσια νιγηριανή κουλτούρα. Πρόκειται για πειθαρχία, αφορά τον σεβασμό των πρεσβυτέρων, την ύπαρξη ηθών», λέει.
Παρακάτω γίνεται αναφορά τον Νιγηριανό μπασκετμπολίστα του NBA Χακίμ Ολάζουον, ο οποίος δηλώνει ότι αυτός και ο Αντετοκούνμπο είναι από την ίδια φυλή, τη φυλή Yoruba. «Είμαι βέβαιος ότι οι Νιγηριανοί είναι πολύ υπερήφανοι γι' αυτόν», λέει. Όταν ρωτήθηκε γιατί απέκτησε διαβατήριο της Νιγηρίας, ο Αντετοκούνμπο απάντησε: «Είναι σημαντικό. Είναι μέρος του ποιος είμαι. Και οι δύο γονείς μου είναι Νιγηριανοί. Ήθελαν να το έχω. Ήθελα να το έχω, έτσι το πήρα». «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βλέπω και τους λέω ότι είμαι Αφρικανός. Δεν είμαι μόνο ο Greek Freak», σημειώνει.

Η αλήθεια είναι επικηρυγμένος εχθρός όλων των αριστερών / liberal / «προοδευτικών». Την μισούν, την ξορκίζουν και την κυνηγούν. Καμιά φορά όμως δεν κρύβεται. Όσο και να την πολεμάς, θα σου βγει από εκεί που δεν το περιμένεις.

 

redskywarning.blogspot.com


 

Η Εθνική Αντίσταση συνεχίζεται - Χρονογράφημα τού Φοίβου Ιωσήφ

2019-02-26 23:12

Καθαρά διακρίνεται πλέον η λυσσαλέα μάχη που συνεχίζει να δίνει η Εθνική Αντίσταση απέναντι στα κέντρα της συντήρησης και του λογιστικού σκοταδισμού.

 Στην προχθεσινή συνεδρίαση της κορυφαίας παραγωγικής εταιρείας Λάρκο διεφάνη καθαρά η αποφασιστικότητα των εργαζομένων να συνεχίσουν τον τιτάνιο αγώνα τους απέναντι στον καπιταλισμό.

 Τόσα χρόνια αυτό το αδηφαγο κοινωνικό σύστημα απομυζά τον ιδρώτα των εργατών της εταιρείας. Ήρθε η ώρα να την πληρώσει και ο λαός. 

Που πας ρε Καραμήτρο? Μέχρις εδώ και μη παρέκει, ανοίξτε όλοι τα πορτοφόλια σας και ακουμπήστε τα πριν σας τον ακουμπήσουμε εμείς! Και σας βεβαιώνουμε, αν είστε πρωτάρηδες πονάει, πονάει και τσούζει. Σας τα λέμε για να μην πήτε μετά ότι δεν σας είχαμε ενημερώσει και περί μιάς πιθανής εγκυμοσύνης. Στο φτερό θα τα αρπάξετε το παιδί. Μακάρι νάναι αγόρι!
Στην συνέλευση της εταιρείας όλοι μαζί, εργάτες, μηχανικοί, βουλευτές και δήμαρχοι διατράνωσαν την απόφασή τους να πληρώσει το νυφικό ο περήφανος Ελληνικός λαός από νηπίων μέχρι της τέταρτης ηλικίας. Θα απαλλάσσονται μόνον οι υπερεκατοντούτεις πολίτες. Τους άλλους θα τους αλλάξουμε την Παναγία από Σουμελά σε Εκατονταπυλιανή.
Και βέβαια το σιδηρονικέλιο κοστίζει 14.000 Δολάρια ο τόνος και πωλείται στις διεθνείς αγορές προς 8.000 δολλάρια αλλά αυτό απασχολεί την καπιταλιστική οικονομία ενώ εμάς μας απασχολεί (όχι και τόσο) η σοσιαλιστική οικονομία. 

Ωραία, μπαίνεις μέσα, δεν είναι και άσχημα, φωνάζεις τους φορολογούμενους και τους αποκαλύπτεις το πρόβλημα. Ωραιότατα, ξηλωθείτε μάγκες πριν σας πάρει και σας σηκώσει, εδώ αντιμετωπίζουμε δυσκολίες στην πρακτική αριθμητική. Πουλήστε σπίτια, χωράφια, μαγαζιά (έχετε και μαγαζιά παλιοτόμαρα) και τιμαλφή και φέρτε τα να πάρετε μια καλλίτερη τιμή από το αν τα πουλούσατε σαν απλους οικοπεδαγρούς, εμείς θα τα εκτιμήσουμε σα βοσκοτόπια. 

Το πρόβλημα είναι να πληρωθούν οι κατά τόπους πρώην εργαζόμενοι της Λάρκο. Εντάξει, σήμερα μπορεί να μην έχουν δουλειά στο εργοστάσιο, αν αύριο όμως έχουν δεν πρέπει να πληρωθούν? Πληρώστε τους λοιπόν από σήμερα και αύριο έχει ο Θεός, τους ξαναπληρώνετε, υγεία μόνον να υπάρχει, χωρίς την υγεία όλα είναι χαμένα.

 Υγεία και ξεκούραση, και κανα σβέρκωμα τους φορολογούμενους, δεν χρειάζεται να μένουν χαλαροί. Στο τέλος θα νομίσουν πως είμαστε τίποτα ντιντίδες που δεν τους ξετομαριάζουμε. Ορίστε μια λύση, το εμπόριο δερμάτων πάει καλά και ειδικά στα ανθρωποτόμαρα, μεγάλη ζήτηση, όπως και στο Νταχάου, η πρώτη ζήτηση για γάντια ήταν από δέρματα μικρών παιδιών, τα πιο μαλακά. Ε, μην μας περάσουν εμάς για μαλάκες, τόσα χρόνια η Λάρκο με φιάλες οξυγόνου ζεί, τώρα θα μας πιάσει κορόϊδα το σώμα των φορολογουμένων? Όχι δα, θα τους τσακίσουμε!
Συμπέρασμα: Δήμαρχοι, Βουλευτές, πολιτευτές, πολιτικάντηδες, κουλουρτζήδες, γανοτζήδες και σαλεπιτζήδες κινούνται προς την κατεύθυνση της Εθνικής συμφιλίωσης και αποφλοίωσης του λαϊκού εγκεφαλικού φλοιού προς διαιώνιση των χαμηλών λαϊκών τιμών στο σιδηρονικέλιο και το λαϊκό νοικοκυριό. 

Όλα κάτω του κόστους σε όλα τα προϊόντα αρκεί να κρατήσουμε χαμηλά και το κόστος της εγκεφαλικής λειτουργίας, μηδενικό κόστος αν είναι δυνατόν. Και γιατί όχι, μέχρι σήμερα πως το πετύχαμε, είδατε εσείς κανέναν να σκέπτεται στις λαϊκές συνελεύσεις της Λάρκο?
Φοίβος Ιωσήφ

Προϊόντα: 21 - 30 από 412
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>