ΓΝΩΜΗ-ΑΡΘΡΑ

"Γιώργο – Βαγγέλη, γερά να φύγει η Δεξιά"

2014-09-03 15:40

Γράφει ο
Νίκος Μπογιόπουλος 

Πώς θα ήταν η Ελλάδα αν ποτέ την κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ; Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία: Θα ήταν μια χώρα ανεξάρτητη, κυρίαρχη, απαλλαγμένη από δουλείες και «αφεντικά». Μάρτυς μας η «Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη». Αν το ΠΑΣΟΚ γινόταν ποτέ κυβέρνηση σε αυτόν τον τόπο, τούτο θα σήμαινε και το τέλος «της εξάρτησης της Ελλάδας από το ιμπεριαλιστικό κατεστημένο των ΗΠΑ».

   Αυτό που μόλις διαβάσατε είναι η πρώτη - πρώτη παράγραφος της «Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη» του ΠΑΣΟΚ. Αυτά έλεγε το ΠΑΣΟΚ, τότε. Το 1974…

   Σήμερα, έπειτα από 40 χρόνια, το ΠΑΣΟΚ - υπό όλες τις εκδοχές, όλων των ηγετών του, πρώην και νυν -  είναι το κόμμα του «Ευχαριστούμε τις ΗΠΑ».Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ και οι ηγέτες του, από τον πρώην πρόεδρό του Γιώργο Παπανδρέου (σσ:  τον «πολύ καλό φίλο» του Πάουελ και της Ολμπράιτ) ο οποίος όπου σταθεί διαδηλώνει ότι «Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ συμμερίζονται κοινές αρχές, όπως δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, περιφερειακή σταθερότητα» (Γ. Παπανδρέου, «Ουάσιγκτον Τάιμς», 10/12/2000) μέχρι τον νυν που τυγχάνει και υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας του ΝΑΤΟ, εκπροσωπούν ένα πολιτικό φορέα που ενόσω ήταν κυβέρνηση, δέχτηκε από τον Μπους τα περισσότερα συγχαρητήρια από κάθε άλλη κυβέρνηση στον πλανήτη για την συμβολή της στην «απελευθέρωση του Ιράκ»... Το ΠΑΣΟΚ, που από τα «πάμε χέρι – χέρι με τον Κλίντον» (Ανδρέας Παπανδρέου) πέρασε στα «Ευχαριστούμε τις ΗΠΑ» (Κώστας Σημίτης) και κατέληξε να διακηρύσσει ότι «το ΔΝΤ είναι ευλογία», είναι το ένα και το αυτό κόμμα για το οποίο ερίζουν (μετ’ ευτελείας) οι Παπανδρέου – Βενιζέλος…

*

   «Η ρίζα της συμφοράς βρίσκεται στην εξάρτηση της πατρίδας μας»,έλεγε η διακήρυξη της «3ης Σεπτέμβρη». Αυτά το 1974.

   Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ που θα «έδιωχνε τις βάσεις» και θα έκανε το «λαό αφέντη στον τόπο του», έχει καταγραφεί ως το κόμμα που έφτασε να επιτάξει (!) περιουσίες Ελλήνων πολιτών στην Κρήτη και να τις παραχωρεί για τις «ανάγκες» της βάσης της Σούδας. Είναι το κόμμα που έστειλε Έλληνες φαντάρους να υπηρετούν υπό τις διαταγές Αμερικανών διοικητών στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Βοσνία, στο Κοσσυφοπέδιο. Είναι το κόμμα που προσκάλεσε το ΔΝΤ να αποβιβαστεί στην Ελλάδα. Το κόμμα που η ιδρυτική του διακήρυξη προσδιόριζε σαν «ρίζα της συμφοράς την εξάρτηση» είναι το ίδιο που οδήγησε την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου σε καταστάσεις του τύπου «κύριε Τόμσεν, ιδού τα υπουργεία σας»…

*

   «(Θέλουμε) απαλλαγή της οικονομίας μας από τον έλεγχο του ξένου μονοπωλιακού και ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου» και «της οικονομικής ολιγαρχίας», διαβάζουμε στη διακήρυξη της «3ης Σεπτέμβρη».

   Αυτά έλεγε το 1974 το κόμμα του Άκη, του Μαντέλη και του Τσουκάτου. Μετά ήρθαν οι ιστορίες με τα «νέα τζάκια», με τα «κότερα» και με τις «λίστες Λαγκάρντ».  Μετά ήρθαν οι «Ζήμενς», οι «Ολυμπιάδες» και τα ριφιφί σταΧρηματιστήρια. Το ΠΑΣΟΚ, που θα απάλλασσε τον λαό από την ξένη και ντόπια ολιγαρχία, είναι το ίδιο κόμμα που έδωσε το αεροδρόμιο στους Γερμανούς, το Ρίο-Αντίρριο στους Γάλλους, το εθνικό οδικό δίκτυο στους εργολάβους, τα λιμάνια σε Κινέζους και έθεσε όλη την Ελλάδα υπό την «δικαιοδοσία του Αγγλικού Δικαίου» . Ειδικά για τη σχέση του με την ντόπια ολιγαρχία, δε χρειάζεται να μιλήσουμε εμείς:«Δεν υπήρξε στην ιστορία της μεταπολίτευσης πιο φιλική κυβέρνηση προς το κεφάλαιο - και δη το μεγάλο κεφάλαιο - από την κυβέρνηση Σημίτη» (!) έγραφε πολύ πριν από τα Μνημόνια το υπεράνω πάσης υποψία «Βήμα» (27/8/2003)...

*

   «Κοινωνικοποίηση του χρηματοδοτικού συστήματος στο σύνολό του, των βασικών μονάδων παραγωγής, καθώς και του μεγάλου εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου»,  έλεγε η «3η Σεπτέμβρη».

   Αυτά το 1974. Αλλά μετά ήρθαν τα PSI. Αντί της «κοινωνικοποίησης του χρηματοδοτικού συστήματος στο σύνολό του» προέκυψαν οι πλειστηριασμοί των σπιτιών του λαού για χάρη των τραπεζιτών. Αντί της «κοινωνικοποίησης» ήρθε η ανασκολόπιση της κοινωνίας (στο σύνολό της…) προς δόξα της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζιτικού Μινώταυρου. Ήρθε το ξεπούλημα όλου του τραπεζικού συστήματος στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Αυτοί που θα «κοινωνικοποιούσαν τις βασικές μονάδες παραγωγής», είναι οι ίδιοι που ξεπούλησαν και έχουν βγάλει στο σφυρί της ιδιωτικοποίησης τα πάντα: Από τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ και την… Διώρυγα της Κορίνθου μέχρι τις παραλίες και τα δάση αυτού του τόπου.

*

   «Η Ελλάδα αποσυνδέεται από τους στρατιωτικούς, πολιτικούς και οικονομικούς συνασπισμούς» του ιμπεριαλισμού, έλεγε η διακήρυξη της «3ης Σεπτέμβρη». Αυτά το 1974, επί εποχής «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο».

    Σήμερα, ο κ.Βενιζέλος, ως προεδρεύουν του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, δίνει το χέρι του στους ναζί της Ουκρανίας και ως πρώην υπουργός Άμυνας της ΝΑΤΟικής Ελλάδας μπορεί να σεμνύνεται ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει να φάει, αλλά η χώρα μας συνεχίζει να αποτελεί πρωταθλήτρια όσον αφορά τις ΝΑΤΟικές δαπάνες.

       *

   «Διαχωρίζεται οριστικά η Εκκλησία από το κράτος και κοινωνικοποιείται η μοναστηριακή περιουσία». Αυτά τότε.

   Σήμερα, εδώ (ξανα)γελάνε...

*

   «Το ΠΑΣΟΚ καλεί τον ελληνικό λαό (...) για μια ανεξάρτητη, σοσιαλιστική και δημοκρατική Ελλάδα», έλεγε η «3η Σεπτέμβρη».

   Αυτά το 1974. Μετά από μια διαδρομή που είχε από «ΜΑΤ και ΜΕΑ για μια Ελλάδα νέα» μέχρι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και απαγορεύσεις συναθροίσεων, που είχε από το «όλοι μαζί τα φάγαμε» μέχρι κυβερνητικά συνοικέσια όχι μόνο με την «επάρατο Δεξιά» αλλά και με την ακροδεξιά των Μπαλτάκων και των Καρατζαφέρηδων, που έχει χαράτσια, 30% ανεργία και 4 εκατομμύρια Έλληνες στην φτώχεια, είναι σε αυτό ακριβώς το σημείο της «Διακήρυξης»» που, σήμερα, το δάκρυ (μόνο από τα γέλια;) τρέχει κορόμηλο...

*

   Κατά καιρούς τίθεται το ερώτημα: «Τότε που τα έλεγαν αυτά, άραγε τα πίστευαν;».

   Δεν πρόκειται να κάνουμε δίκη προθέσεων. Έχουμε, όμως, υπόψη μας μια απάντηση που την είχε δώσει ο ίδιος ο Αντρέας Παπανδρέου, σε χρόνο ανύποπτο. Τότε που ακόμα το «παπατζηλίκι» δεν είχε ανάγκη να καταφεύγει σε «Ελιές» για να λαφυραγωγεί ιδέες και να καπηλεύεται οράματα. Στο βιβλίο του «Πατερναλιστικός Καπιταλισμός» το περιέγραφε περίφημα: Υπάρχουν κόμματα, έγραφε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, που μπορεί να κλίνουν σε όλες τις πτώσεις τη λέξη «σοσιαλισμός», αλλά να μην πιστεύουν ούτε μια κουβέντα από όσα τάζουν.

enikos.gr

 

Νέο ανθελληνικό παραλήρημα έλληνα καθηγητή σε... τούρκικη εφημερίδα!

2014-08-21 15:52

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ο γνωστός Έλληνας καθηγητής που αρθρογραφεί σε...τουρκική εφημερίδα, «ξαναχτύπησε» πάλι με ένα καινούργιο ανθελληνικό άρθρο προφέροντας για άλλη μια φορά το έδαφος στην γειτονική χώρα να μας προσάπτει κατηγορίες σε πολλά επίπεδα για τον «μεγαλοϊδεατισμό» μας και το εθνικιστικό μας πνεύμα. Ποιοι ; Οι Τούρκοι του νοεοθωμανικού επεκτατισμού! Και να σκεφτεί κανείς ότι ο καθηγητής αυτός είναι μέλος ενός από τα πιο γνωστά ελληνικά κέντρα στρατηγικών ερευνών, που έχουν χρηματοδοτηθεί πλουσιοπάροχα από τον κρατικό κορβανά για να ξευτιλίζουν την χώρα μας διεθνώς.

Μιλάμε για τον κ Ιωάννη Γρηγοριάδη, που αυτή την φορά παίρνοντας αφορμή την υπόθεση των αρχαιολογικών ευρημάτων στην Αμφιπόλη και τις ανασκαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη, εξαπολύει επίθεση κατά των Ελλήνων στην τουρκική εφημερίδα, Taraf, με την κατηγορία ότι στην Ελλάδα επιδιώκουν σε μόνιμη βάση να εκμεταλλεύονται τις αρχαιολογικές έρευνες και τα αρχαιολογικά ευρήματα για… εθνικιστικούς σκοπούς. Mε ένα χαρακτηριστικό άρθρο με τον τίτλο στα τουρκικά, «Arkeoloji ve siyaset», δηλαδή, «Αρχαιολογία και Πολιτική», εξαπολύει επίθεση κατά της έμμονης, όπως αναφέρει, συνήθειας των Ελλήνων να πολιτικοποιούν τα αρχαιολογικά ευρήματα που ανακαλύπτουν κατά καιρούς, για καθαρά… πατριωτικούς και εθνικιστικούς σκοπούς. 

 
Μάλιστα ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγορεί ανοιχτά την ελληνική κοινή γνώμη ότι συμπεριφέρεται… «παρανοϊκά», (çılgınlığına), εξ’ αιτίας των νέων αρχαιολογικών ανακαλύψεων στην Αμφίπολη και ότι οι Έλληνες έχουν τρελαθεί και δεν ασχολούνται με τίποτα άλλο παρα με τις ανασκαφές στον αρχαίο αυτό τάφο, «εκστασιαζόμενοι» με την όλη ιστορία που στην ουσία τροφοδοτεί τα εθνικιστικά τους «κόμπλεξ». Φτάνει δε στο σημείο, αυτός ο καθηγητής, (που πληρώνεται από ποιους ;;;), να μας κατηγορήσει ότι προσπαθούμε να μονοπωλήσουμε τον «Μακεδονισμό» και ότι επιδιώκουμε να σφετεριστούμε τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις της Αμφίπολης για να τις μονοπωλήσουμε για δικες μας ενώ ότι και αν ανακαλυφθεί, (όπως ισχυρίζεται αυτός ο «κύριος»), στον μεγαλοπρεπή αυτό αρχαίο τάφο, δεν... ανήκει στην Ελλάδα αλλά είναι παγκόσμια ιδιοκτησία! Τι ίδιο κάναμε, όπως υποστηρίζει και με τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην περιοχή της Βέροιας, (τη οποία μάλιστα αποκαλεί με την τουρκική ονομασία, Karaferye), δηλαδή στην Βεργίνα όπου και εκεί, σύμφωνα με τον κύριο καθηγητή, που απευθύνεται στο τουρκικό κοινό, σφετεριστήκαμε τα θαυμάσια και σπουδαία ευρήματα σαν δικά μας, δηλαδή σαν ελληνικά και τροφοδοτήσαμε με τα ευρήματα αυτά που είναι παγκόσμια κληρονομία, τον ελληνικό εθνικισμό και ούτε λίγο ούτε πολύ τον… υπερφίαλο Μακεδονισμό μας .

Ο «κύριος» αυτός μας είχε απασχολήσει πριν από λίγο καιρό πάλι σε επίμαχο άρθρο του στην τουρκική εφημερίδα, Taraf, στις 5/8, όπου είχε εξαπολύσει έντονη επίθεση κατά του Παναγιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ Άνθιμου, για τις τότε δημόσιες δηλώσεις του για τους Τούρκους τουρίστες που είχαν έρθει ήρθαν στην Θεσσαλονίκη επί τη ευκαιρία του μουσουλμανικού Μπαραμιού. Ο καθηγητής αυτός είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου διεθνών σχέσεων, (Master of International Affairs) και πιστοποιητικού εξειδικεύσεως στις μεσανατολικές σπουδές, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του του πανεπιστημίου Μπίλκεντ και επιστημονικός συνεργάτης του γνωστού ΕΛΙΑΜΕΠ, του Ιδρύματος που εδώ και τρεις περίπου δεκαετίες μάχεται να πείσει την ελληνική κοινή γνώμη ότι η Τουρκία είναι μια υπερδύναμη και ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να αντιδρούμε στις όποιες τουρκικές προκλητικότητες και ότι καλά θα κάνουμε να κάτσουμε και να τα βρούμε με τους Τούρκους, αποδεχόμενοι στην ουσία τις παραλογές απατήσεις τους.

Αλήθεια που θα έβρισκαν οι Τούρκοι καλύτερο θιασώτη των απόψεων τους για την Ελλάδα και τους Έλληνες, από ένα… Έλληνα και μάλιστα καθηγητή, σαν τον κύριο αυτό ; Και εις ανώτερα μας!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

 
 

hellas-now.com

Ρωσικό εμπάργκο και Ελληνικό προτεκτοράτο

2014-08-15 11:40

Τις τελευταίες ημέρες πολλοί Ευρωπαίοι αγρότες, μεταξύ των οποίων και Έλληνες, ξυπνώντας από τον λήθαργο στον οποίο τους έχουν εξαναγκάσει η Υπερεθνική ελίτ (Υ/Ε) και οι τοπικές Κοινοβουλευτικές Χούντες, διαπίστωσαν με έκπληξη ότι όχι μόνο δεν ελέγχουν την οικονομία της χώρας τους, (της οποίας ο έλεγχος έχει περιέλθει στις Ευρω-ελίτ από τότε που τους έβαλαν στην ΕΕ και την Ευρωζώνη), αλλά ούτε καν μετέχουν στη λήψη αποφάσεων που αφορούν άμεσα την ζωή τους. Είτε την καθημερινή τους ζωή, όπως μόλις διαπίστωσαν οι αγρότες που βλέπουν τον κόπο μιας ολόκληρης χρονιάς να πετάγεται στις χωματερές, είτε ακόμη και την ίδια την επιβίωση αυτών και των παιδιών τους, σε περίπτωση πολέμου.

Πολλοί, δηλαδή, μόλις σήμερα αρχίζουν και συνειδητοποιούν ότι ακόμη και η υπέρτατη απόφαση ενός λαού εάν θα αναμιχθεί η όχι σε ένα καταστροφικό πόλεμο δεν παίρνεται πια στο εθνικό επίπεδο, αλλά στο υπερεθνικό, από την Υ/Ε (δηλ. βασικά την Ομάδα των 7) και τις Ευρω-ελιτ στον χώρο μας. Και σήμερα δεν μιλάμε πια απλά για οικονομικό πόλεμο, αφού είναι φανερό σε κάθε μη πληρωμένο κονδυλοφόρο ότι ο οικονομικός πόλεμος που μαίνεται σήμερα, (όχι βέβαια λόγω ενδο-ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, όπως λένε οι Νεάντερνταλ «Μαρξιστές της συμφοράς») μπορεί κάλλιστα να είναι το πρελούδιο ενός καταστροφικού πολέμου. Εκτός, βέβαια, εάν οι αντιστεκόμενοι στην παγκοσμιοποίηση λαοί, όπως ο Ρωσικός (εξαιρώντας βέβαια τους ευνοούμενους της παγκοσμιοποίησης που είναι ζήτημα εάν είναι το ένα τέταρτο του λαού) τελικά υποταχθούν στην ΝΔΤ και την Υ/Ε. Έτσι, ο ανύποπτος Ελληνικός λαός σε τέτοιο ακριβώς πόλεμο μπορεί να οδηγηθεί από τους τυχάρπαστους επαγγελματίες πολιτικάντηδες-οργανέτα της Υ/Ε που παριστάνουν την κυβέρνηση της κοινοβουλευτικής Χούντας, καθώς και τα πανάθλια κανάλια των κλεπτοκρατών που τους στηρίζουν.

Είναι, δηλαδή, φανερό για οποιονδήποτε δεν ξύπνησε σήμερα το πρωί και «αγανακτεί» μαζί με τα πληρωμένα κανάλια για το Ρωσικό εμπάργκο που δήθεν καταστρέφει τους φτωχούς αγρότες μας και κατ’ επέκταση την οικονομία «μας», ότι η ιστορία δεν άρχισε με το Ρωσικό εμπάργκο, αλλά με το πραξικόπημα «από τα κάτω» που αριστοτεχνικά οργάνωσε η Υ/Ε όταν η νόμιμα εκλεγείσα κυβέρνηση της Ουκρανίας αποφάσισε να μην υπογράψει την συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ —το πρώτο βήμα για την ενσωμάτωση της χώρας στη ΝΔΤ. Τότε κατέβασαν στους δρόμους τους αστούς του Κιέβου που, μαζί με τους αυτοχαρακτηριζόμενους φασίστες της Δυτ. Ουκρανίας —της οποίας ο πληθυσμός συνέπραξε βασικά με τη ναζιστική κτηνωδία— και κάποιους αφελείς από τον λαό που είχαν βάσιμα αιτήματα κατά της διαφθοράς κ.λπ. (που σήμερα τους διώχνουν κακήν κακώς από την πλατεία Μαϊντάν!) οργάνωσαν την έξωση της νόμιμης κυβέρνησης για να εγκαθιδρύσουν μια κοινοβουλευτική Χούντα μαριονετών, σαν τη δική μας. Και όταν οι εργάτες και ο λαός της Αν. Ουκρανίας ξεκίνησε ένα ηρωικό αντάρτικο ενάντια στη Χούντα, η Υ/Ε μαζί με τους αυτοχαρακτηριζόμενους φασίστες συμμάχους της, οργάνωσε μια κυριολεκτική σφαγή των αντιστεκόμενων Ρωσόφωνων που πολύ εύκολα θα οδηγήσει σε γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή —και όχι μόνο— εκτός εάν η Ρωσική ηγεσία υπό τον Πούτιν παραδοθεί άνευ όρων, όπως απαιτεί η Υ/Ε.

Στο μεταξύ, η Υ/Ε ξεκίνησε ένα άγριο οικονομικό πόλεμο και πόλεμο προπαγάνδας με τα παγκόσμια ΜΜΕ που ελέγχει. Στην Ελλάδα μάλιστα τα ΜΜΕ σκάρωσαν ακόμα και δικό τους κόμμα, μαζί με πάντα πρόθυμους αρχολίπαρους ‘διανοούμενους’ κ.λπ. που κατέβηκαν σαν ‘αδιάφθοροι’ —το Ποτάμι— που περνά όλη τη γραμμή της Υ/Ε για τη Ρωσία και το εμπάργκο, όπως έδειξε η πρόσφατη κατάπτυστη ανακοίνωσή τους, που μόνο τα επιτελεία της Υ/Ε θα μπορούσαν να συντάξουν. Σε αυτήν, η ρωσική απόφαση παρουσιάζεται ως «παράπλευρη απώλεια» στην προσπάθεια της ΕΕ να προασπίσει τις «ευρωπαϊκές αξίες της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας». Προφανώς, οι συντάκτες της (αντίθετα από τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού) θα ταΐζονται πολύ καλά από την ΕΕ για να μιλούν για τις αξίες αυτές που υπερασπίζεται —προφανώς κατασφάζοντας τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύης, Συρίας και τώρα και της Ανατολικής Ουκρανίας!

Όταν μάλιστα η Ρωσική ηγεσία, μετά από συνεχείς αμφιταλαντεύσεις (γιατί φαίνεται προσπαθεί να «πατά σε δυο βάρκες» και να εκφράζει και τους οπαδούς της παγκοσμιοποίησης), αποφάσισε επιτέλους να αντισταθεί πραγματικά και να επιβάλλει ένα καθαρά αμυντικό εμπάργκο για να προστατεύσει την οικονομία της, τότε ξεσηκώθηκαν και οι Ευρωπαίοι αγρότες, μαζί με τους ιδιαίτερα πληγέντες Έλληνες αγρότες. Όλοι αυτοί που προφανώς ήταν σε κατάσταση νάρκης (χάρη στα συνδικαλιστικά τους όργανα που υποτίθεται τους εκπροσωπούν) δεν «έβλεπαν» τόσο καιρό πού οδηγούσαν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ώστε να στραφούν κατά της τοπικής κοινοβουλευτικής Χούντας στην κάθε χώρα, και να απαγορεύσουν με μαζικές διαδηλώσεις, ακόμη και μέσα στην ίδια την Κομισιόν και τις τοπικές βουλές (τους δήθεν «ναούς της δημοκρατίας» —η οποία δεν ρωτά τους υπηκόους ούτε για αποφάσεις ζωής και θανάτου!) τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης από την οποία διακινδυνευόταν όχι μόνο το βιoς τους αλλά ίσως και η ίδια η ζωή τους.

Αντίθετα, τα ίδια άθλια συνδικαλιστικά όργανα, αντί να μοιράσουν δωρεάν τα αγροτικά προϊόντα σε ανθρώπους που έχουν καταντήσει να τρέφονται από τους σκουπιδοτενεκέδες, απαίτησαν …αποζημίωση από την ΕΕ που, για να μην τη χάσουν, έπρεπε να τα πετάξουν στις χωματερές. Ακόμη και το ίδιο το ετοιμαζόμενο για εξουσία κόμμα της Αριστεράς δεν τόλμησε ούτε να αποχωρήσει από την Βουλή απαιτώντας άμεσες εκλογές για την απόσυρση της υπογραφής της Χούντας για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Και αυτό, γιατί παρόμοια πράξη θα συνεπαγόταν τελικά μονομερή έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ που δεν διανοείται βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, περιορίζεται σε ακίνδυνους λεονταρισμούς, εν πλήρει γνώσει πως αν ήταν στην εξουσία θα έκανε ό,τι ακριβώς και η Χούντα, αν ήθελε να παραμείνει σε αυτήν...

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2014/2014_08_17.html#sthash.y5BxS3z4.dpuf

 

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ - ΕΝΦΙΑ:Να πώς θα χάσετε ακόμη και την πρώτη σας κατοικία

2014-08-08 14:51

Θέλετε να μάθετε πώς θα χάσετε ότι ακίνητο διαθέτετε; Απλά ασχοληθείτε λίγο να καταλάβετε τι σημαίνει Ενιαίος Φόρος Ακινήτων (Εν.Φ.Α.). Ο συγκεκριμένος φόρος δεν επιβάλλεται στα ακίνητα, αλλά στο δικαίωμα ιδιοκτησίας. Ανεξάρτητα εισοδηματικής, ή άλλης κατάσταστης που καθορίζει την φοροδοτική του ικανότητα. Όποιος διαθέτει "ακίνητο", το οποίο κατά τους κυβερνώντες είναι οτιδήποτε αφορά σε εμπράγματη ιδιοκτησία γης, όπως οικόπεδο, χωράφι, αγροκήπιο, κτίσμα, οίκημα, οικοδομή και γενικά οποιαδήποτε μετρήσιμη επιφάνεια σε τετραγωνικά, οφείλει να πληρώνει φόρο.

 

 
Δεν έχει καμιά σημασία πώς απέκτησες το ακίνητο. Δεν έχει σημασία αν σου αποδίδει ή όχι εισόδημα. Έτσι ή αλλιώς η κατοχή ακινήτου αποτελεί από μόνη της τεκμήριο εισοδήματος. Δεν έχει σημασία σε τι κατάσταση, ή ποια είναι η χρήση του ακινήτου. Και μόνο το γεγονός ότι υπάρχει ακίνητο - κατά τον προσδιορισμό των κυβερνώντων - υποχρεούσε σε Εν.Φ.Α. Χώρια τα τεκμήρια και τα άλλα χαράτσια. Δηλαδή υποχρεούσε να πληρώνεις στο κράτος προκειμένου να το έχεις. Κάθε χρόνο. Έχεις, δεν έχεις.  
 
Φανταστείτε μια οικογένεια από τις πολλές που έχει αγοράσει με δάνειο ένα σπίτι και το χρωστά ακόμη στην τράπεζα. Η οικογένεια αυτή υποχρεούτε να πληρώσει και Εν.Φ.Α.. Κι αν η οικογένεια αυτή, όπως οι περισσότερες, μόλις και μετά βίας βγάζει τη δόση προς την τράπεζα, που θα βρει να πληρώσει τον φόρο; Θα κόψει το λαιμό της. Κι αν δεν έχει, τότε απλά οι κυβερνώντες θα βγάλουν το ακίνητο στον πλειστηριασμό. Αρκεί να υπάρχει οφειλή άνω των 500 ευρώ προς την εφορία.
 
Και τι θα γίνει με τις οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν τις τράπεζες για το οικιστικό τους δάνειο και μετά την προσφυγή τους στη δικαιοσύνη μπόρεσαν να πετύχουν κάποια οριακά ευνοϊκή ρύθμιση; Αν δεν έχουν να πληρώσουν τον Εν. Φ. Α., την πάτησαν χοντρά. Το ακίνητο θα βγει στο σφυρί με συνοπτικές διαδικασίες. Και να θυμάστε για το "δημόσιο" δεν ισχύει η προστασία της πρώτης κατοικίας. Δηλαδή μπορεί να βγάλει σε πλειστηριασμό ακόμη και την πρώτη κατοικία για οφειλή από 500 ευρώ και πάνω.
 
Και ξέρετε τι συμβαίνει όταν το ακίνητο που χρωστάτε στην τράπεζα το βγάζει το "δημόσιο" σε πλειστηριασμό; Πληρώνεται και η τράπεζα. Κρατά το "δημόσιο" την οφειλή και τα υπόλοιπα, αν περισσεύουν, εξοφλείται η τράπεζα. Είτε ο ιδιοκτήτης έχει πάρει δικαστικές αποφάσεις που τον προστατεύουν, είτε όχι. Και ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για πρώτη κατοικία, που κατά τ' άλλα προστατεύεται έναντι των τραπεζών.
 
Με άλλα λόγια οι κυβερνώντες με τον Εν.Φ.Α. δεν επιβάλλουν μόνο χαράτσι στο δικαίωμα ιδιοκτησίας ακινήτου, έχουν αναλάβει να κάνουν και την βρωμοδουλιά των τραπεζών. Θα βγάζουν στο σφυρί ακίνητα, ακόμη και πρώτες κατοικίες, για οφειλές προς την εφορία, έτσι ώστε να εισπράτουν και οι τράπεζες. Χωρίς τα εμπόδια των δικαστικών αποφάσεων και της προστασίας της πρώτης κατοικίας, που για τους τραπεζίτες και την τρόικα αποτελούν σοβαρό αγκάθι, όπως επανειλλημένα έχει πει και ο κ. Τόμσεν.
 
Κατά τ' άλλα οφείλουμε όλοι μας να είμαστε πανευτυχείς γιατί ο ανεκδιήγητος Γκίκας και ο Σαμαράς αναγνώρισε τα "λάθη" του Εν.Φ.Α. και μετά την σικέ "ανταρσία" των βουλευτών της συμπολίτευσης δεν πρόκειται να υπερκοστολογήσουν τον συγκεκριμένο φόρο. Ουρά! Στο ερώτημα βέβαια με ποιο δικαίωμα φορολογούν και μάλιστα παντελώς αυθαίρετα το δικαίωμα της ιδιοκτησίας, αυτό το άφησαν να αιωρείται μιας και όπως λένε οι πιο ειλικρινείς αποτελεί "μνημονιακή υποχρέωση". Αποτελεί δηλαδή δέσμευση προς τους δανειστές να χάσει ο μέσος Έλληνας όχι μόνο τα όποια ακίνητα κατέχει, αλλά όλα τα εμπράγματα δικαιώματά του στη γη των πατέρων του.
    
Κι αυτό βιάζει. Γιατί άραγε οι κυβερνώντες ξεκίνησαν την είσπραξη του Εν. Φ. Α. μέσα στον Αύγουστο; Αναρωτηθήκατε γιατί; Ποιο νοικοκυριό έχει διαθέσιμο εισόδημα εν μέσω καλοκαιριού για να πληρώσει; Θα μου πείτε θα κάνει ρύθμιση. Και μόλις την κάνει θα του έρθει η επόμενη δόση για να εκτινάξει την οφειλή προς την εφορία ακόμη κι εκείνων των λίγων που δεν είχαν μέχρι σήμερα.
 
Ταυτόχρονα μέσα στον Αύγουστο πόσοι θα αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργεί ο Εν.Φ.Α. ειδικά για εκείνους που έχουν δανειστεί για να αγοράσουν πρώτη κατοικία και σήμερα με τα χίλια ζόρια εξυπηρετούν τα τραπεζικά δάνεια; Οι κυβερνώντες επενδύουν στα "μπάνια του λαού". Κι όταν τα νοικοκυριά συνηδειτοποιήσουν τι τους έχει συμβεί θα είναι αργά να ασκήσουν ακόμη και προσφυγές στη δικαιοσύνη.
 

Όχι μόνο λόγω Αυγούστου, αλλά γιατί από τον Σεπτέμβριο - όπως μας πληροφορεί το ΔΝΤ - πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας, που θα προβλέπει διαδικασίες αστραπής για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, αλλά και θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα κόστη προσφυγής στη δικαιοσύνη. Όπως και να το δει κανείς ήρθε η ώρα της αλήθειας. Ο μέσος Έλληνας έχει ήδη υποβιβαστεί σε δουλοπάροικο των δανειστών και των τραπεζών με σέμπρο το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Και θα πρέπει να αποδεχθεί τη νέα κοινωνική του υποτέλεια, θέτοντας την όποια ιδιοκτησία του στη διάθεση των νέων αρχόντων, των κλεπτοβαρώνων του χρήματος.

 

Σαν σήμερα - 6 Αυγούστου 1945: Χιροσίμα - Ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία

2014-08-06 14:24

806

Η 6η Αυγούστου του 1945 είναι μία ημέρα κατά την οποία ένα στυγερό έγκλημα πολέμου έμελλε να αλλάξει ακόμα και τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται η διπλωματία και ο πόλεμος. Ταυτοχρόνως και ακόμα πιο σημαντικά έμελλε να αλλάξει τις ζωές όλων των ανθρώπων του πλανήτη, εγκαινιάζοντας την πυρηνική εποχή, την εποχή του τρόμου. Έκτοτε ο πλανήτης βρέθηκε πολλές φορές στο χείλος της καταστροφής.

Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ουσιαστικά τελειώσει τρεις μήνες νωρίτερα και το μόνο που απομένει για να πέσει και τυπικά η αυλαία του πολέμου, είναι η παράδοση της Ιαπωνίας. Οι Αμερικανοί σε συσκέψεις προγραμματίζουν την απόβαση μίας τεράστιας αμερικανικής δύναμης στην περιοχή, έτσι ώστε να αναγκαστεί η Ιαπωνία σε μία γρήγορα παράδοση άνευ όρων. Η απόβαση, όμως, αυτή κρίνεται ότι δεν είναι αναγκαία, αφού ο αποκλεισμός της νήσου είναι αρκετό ως μέτρο, σύμφωνα με τους αμερικανούς στρατηγούς.

Σε μία από τις πρώτες πράξεις του μετέπειτα επονομαζόμενου ως Ψυχρού Πολέμου, η ΕΣΣΔ του Στάλιν κηρύττει τον πόλεμο στην Ιαπωνία. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Χάρρυ Τρούμαν, αποφασίζει, παρά τις επικρίσεις ακόμα και των κατασκευαστών της βόμβας να δώσει ένα μήνυμα προς την ΕΣΣΔ. Έτσι στις 6 Αυγούστου του 1945 πραγματοποιείται ο πρώτος βομβαρδισμός. Το αμερικανικό βομβαρδιστικό “Enola Gay” πετάει πάνω από την Χιροσίμα και εξαπολύει την πρώτη πυρηνική βόμβα στην Ιστορία, την ονομαζόμενη και “Little Boy”. Η ώρα είναι 8:15 το πρωί.

nag4

Το «Αγοράκι», μόνο μικρό δεν ήταν αφού ζύγιζε 4,4 τόνους, είχε μήκος 3 μέτρων και περιείχε ποσότητα εμπλουτισμένου ουρανίου, ικανή να προκαλέσει έκρηξη ισχύος 16 χιλιοτόνων εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ. Η έκρηξη σκότωσε απευθείας 80.000 ανθρώπους, αριθμός ο οποίος ανήλθε στους 140.000 μέχρι το τέλος του έτους, δηλαδή περίπου στο 1/3 των συνολικών κατοίκων της πόλης. Παραλλήλως ισοπέδωσε τα 2/3 της πόλης, ενώ συνεχίζει και ταλαιπωρεί έως και σήμερα τους κατοίκους της Ιαπωνίας με τις συνέπειες της ραδιενεργούς ακτινοβολίας. Η δίψα, όμως, των αμερικανών για αίμα δεν είχε σιγάσει ακόμα. Τρεις μόλις μέρες μετά, στις 9 Αυγούστου του 1945, στόχος μίας παρόμοιας βόμβας έγινε η πόλη του Ναγκασάκι με απολογισμό 73.884 νεκρούς και 74.909 τραυματίες κατά τη στιγμή της έκρηξης.Στο σημείο μηδέν της έκρηξης της Χιροσίμα, ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς που είτε εξαερώθηκαν, είτε κάηκαν ζωντανοί, έμεινε όρθιος ο σκελετός ενός κτηρίου που στέγαζε την "Εμπορική Έκθεση της Περιφέρειας της Χιροσίμα", για να θυμίζει σαν φάντασμα έως και σήμερα το έγκλημα που συντελέστηκε εκείνη την ημέρα.

 
Η χρήση των συγκεκριμένων ατομικών βομβών, όπως προείπαμε, δεν ήτο αναγκαία και ανάμεσα στους επικριτές της απόφασης Τρούμαν ήταν και οι ίδιοι οι κατασκευαστές της βόμβας. Οι αμερικανοί μόνο και μόνο για να στείλουν ένα μήνυμα στον μεταπολεμικό τους αντίπαλο δέον, εξαέρωσαν στην κυριολεξία 150.000 χιλιάδες ανθρώπους με δύο χτυπήματα. Μία νέα πραγματικότητα είχε ανατείλει για την ανθρωπότητα, που πλέον απειλούταν με έναν πυρηνικό όλεθρο ανά πάσα στιγμή. Μετά την διαίρεση του κόσμου στα δύο από τους συμμάχους, είχε αρχίσει η επόμενη φάση, ο Ψυχρός Πόλεμος.

vDpsp

Για τα συγκεκριμένα ειδεχθή και μεγάλης εμβέλειας πολέμου, ουδείς καταδικάστηκε, αφού ως γνωστόν στην πραγματικότητα το διεθνές δίκαιο και οι νόμοι του πολέμου, αφορούν αποκλειστικά και μόνο τους ηττημένους ενός πολέμου. Οι πυρηνικές δοκιμές ενάντια σε έναν πληθυσμό κατά κόρον άμαχο, θεωρήθηκε τότε ανδραγάθημα πολέμου και οι όποιοι επικριτές έμειναν αυστηρώς και μόνο στην λεκτική αντιπαράθεση, σχετικά με αυτά τα εγκλήματα. 
 
Ένα βίντεο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα με αφορμή τη συμπλήρωση 71 χρόνων από τη ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα, αποτυπώνει τον όλεθρο και τις πρώτες στιγμές μετά τον βομβαρδισμό.

Τα πλάνα είχαν καταγραφεί από Ρώσους και απεικονίζουν την απόλυτη καταστροφή στη Χιροσίμα αλλά και στο Ναγκασάκι. Το ντοκουμέντο παραδόθηκε πριν λίγες ημέρες στον Ιάπωνα πρωθυπουργό Shinzo Abe από τον Sergei Naryshkin, πρόεδρο της ρωσικής Δούμας.

 

Άντε, και στα δικά μας!..

2014-08-05 16:25

''Πτώχευσε''  λέει η Αργεντινή, ενώ εμείς ''σωθήκαμε''!

     Αυτό διαδίδουν και πανηγυρίζουν όσαπαράσιτα τρέφονται με το αίμα μας, και με την καταστροφή της χώρας.
     Θάθελαν άραγε να μπορούσαν να ''πτωχεύσουμε'' κι εμείς έτσι, και να τους λείπει κι άλλο ένα  ....δι; (έτσι κι αλλοιώς ελλειματικοί είναι από ....δια!)

     Ο λαός όμως της Αργεντινής βγήκε στον δρόμο και πανηγύριζε:  ''Είμαστε πατρίδα και όχι αποικία!''.
     Γιατί;
     Διότι η κυβέρνηση της Αργεντινής επέλεξε την επιλεκτική χρεοκοπία (δηλαδή, επέλεξε να ΜΗΝ πληρώσει μόνον το συγκεκριμένο κερδοσκοπικό fund) μετά από μια απόφαση δικαστηρίου των ΗΠΑ και την αποτυχία των συνομιλιών μεταξύ της κυβέρνησης και των εν λόγω κερδοσκόπων.
     Διότι η κυβέρνηση της Αργεντινής επέλεξε να προστατεύσει την χώρα από τα διεθνή κοράκια. 
     Διότι η Αργεντινή ΕΧΕΙ ΜΟΝΟΝ  7% ΑΝΕΡΓΙΑ,  ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ  58% του ΑΕΠ της κι  ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ  13% ΑΝΑΠΤΥΞΗ!
     Και διότι  με τις συμφωνίες που υπέγραψε η Αργεντινή με τη Κίνα, πριν από 3 εβδομάδες, για την τόνωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων ύψους 11 δις εξασφαλίζει την αποφυγή της προσφυγής στις αγορές.  (Παράλληλα υπογράφηκαν πάνω από 20 διμερείς συμφωνίες με τη Κίνα, ανάμεσά τους και η κατασκευή υδροηλεκτρικών εργοστασίων ύψους 4,7 δις, αλλά και με τη Ρωσία, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες σύνδεσης με την ομάδα BRICKS.) 

     Αντίθετα  στο δικό μας περίφημο PSI, (καμάρι της Αυτού Χυδαιότητας) δεν συμμετείχαν  ξένα κερδοσκοπικά funds (μόνο ένα με 4,5 δισ. ομόλογα), αντίθετα κουρέψαμε τους συνταξιούχουςκαι τα ασφαλιστικά μας ταμεία!  
     Επέλεξαν δηλαδή οι έλληνες δωσίλογοι να πληρώσουν στο 100% τα παλιόχαρτα που στηνδευτερογενή αγορά ομολόγων οι διάφοροι αετονύχηδες απατεώνες (και γιατί όχι δικοί τους συνεταίροι;) είχαν αγοράσει στο 10% της αξίας τους!

     Γι αυτό λοιπόν χαίρονται οι Αργεντίνοι.
     Γιατί διαθέτουν Εθνική κυβέρνηση και όχι μαριονέτες των τοκογλύφων!

     Αν νομίζει ο δικός μας ελλειματικός παλικαρόπουλος ότι μπορεί, έχει την δυνατότητα να μας''χρεοκοπήσει'' με τον ίδιο τρόπο,
     ..και όχι να μας ''σώνει'' με 25% εως 30% ανεργία, χρέος 180% περίπου του ΑΕΠ και ανάπτυξη με αρνητικό πρόσημο, δηλαδή ύφεση,
     ..ας το κάνει! 

     Το μόνο όμως που κάνει προς το παρόν είναι να κοροϊδεύει τον λαό μεταφέροντας στο Παρίσι την επόμενη συνάντηση-έλεγχο της τρόϊκας με τους υπουργούς,
     ..προσπαθώντας να αποτρέψει την δημιουργία κακής ψυχολογικής κατάστασης(!) στην αγορά αλλά και στην κοινωνία!

     Διότι αντίθετα μ' αυτό που φώναζαν οι αργεντίνοι
     ..η κυβέρνηση κι ο ''πρωθυπουργός'' μας είναι της άποψης ότι,
     ..είμαστε αποικία και όχι Πατρίδα!..

mandatoforos.blogspot.gr/

Τί είναι χρεοκοπία..

2014-08-05 16:21

 Χρεοκοπία δεν είναι να μην πληρώνεις 1,5 δις σε έναν διεθνή απατεώνα,
     ..όχι επειδή δεν έχεις,αλλά επειδή δενθέλεις.

     Χρεοκοπία δεν είναι να σε καταδικάζει κάποιοδικαστήριο ξένης χώρας,παίρνοντας το μέρος των διεθνών λωποδυτών.

     Χρεοκοπία δεν είναι να μην έχεις ανάγκη δανεισμού λόγωεπωφελών συμφωνιώνπου έχεις συνάψει.

     Χρεοκοπία δεν είναι να είναι ο λαός περήφανος για την ηγεσία του και να την στηρίζει κόντρα σε όποιες διεθνείς οικονομικές συνομωσίες.
   
     Χρεοκοπία δεν είναι όταν Ρωσία,Κίνα και άλλες δυνάμεις σε βοηθούν έμπρακτα να ξεπεράσεις τα προβλήματα που βρίσκεις στον αγώνα σου κόντρα στους ξένους τικογλύφους.

     Αντιθέτως:
     Χρεοκοπία ΕΙΝΑΙ όταν κάθε μέρα αυτοκτονούν πολίτες από αδυναμία οικονομικής επιβίωσης.
     Χρεοκοπία ΕΙΝΑΙ όταν η ανεργία στον γενικό πληθυσμό έχει φτάσει κοντά στο 30%, και στουςνέους στο 65%, με αποτέλεσμα την μετανάστευση νέων επιστημόνων, δηλαδή φυγή του έμψυχου κεφαλαίου στο εξωτερικό.
     Χρεοκοπία ΕΙΝΑΙ όταν οι πολίτες μέσα σε τέσσερα χρόνια έχουν χάσει το 40-60% των εσόδωντους, χωρίς να θιχτούν καθόλου τα εργολαβικά-μηντιακά-προμηθευτικά κέρδη.
     Χρεοκοπία ΕΙΝΑΙ όταν παρ' όλη την οικονομική καταστροφή το χρέος συνεχώς αυξάνει και χρειάζεται (που δεν θα χρειαζότανε αν είχαμε σταματήσει να πληρώνουμε στο ακέραιο, όπως έκανε η κυβέρνηση της Αργεντινής, τους λωποδύτες των funds, και τους τοκογλύφους του ΔΝΤκαι της ευρωπαϊκής-λέγε με Γερμανία-ένωσης) συνεχής δανεισμός.

     Χρεοκοπία ΕΙΝΑΙ όταν ως κυβέρνηση δεν σέβεσαι τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.
     Χρεοκοπία ΕΙΝΑΙ όταν κυβερνάς με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
     Χρεοκοπία ΕΙΝΑΙ όταν κυβερνάς με διάφορους ημιπαράφρονες Μπουμπούκους, τσεκουροφόρους, εγκάθετους υπουργούς οικονομικών, υστερικές κυβερνητικές εκπροσώπους, Βρωμύλους, Γεράσιμους, και κάθε καρυδιάς καρύδι.
     Χρεοκοπία ΕΙΝΑΙ όταν εξαρτάσαι από την στήριξη χυδαιότατων αρχηγών άλλων κομμάτων,
     ..όταν ακόμα και προκειμένου να κλ@σεις πρέπει να ρωτήσεις τους γκαουλάϊτερ της τρόϊκας,
     ..όταν ξυπνάς και κοιμάσαι με μόνη σου έννοια πώς θα κοροϊδέψεις τον ελληνικό λαό.

     Χρεοκοπία, τέλος, ΕΙΝΑΙ:
     Να κυβερνουν ακόμα οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ που μας έφεραν σε αυτή την κρίση και την καταστροφή.

     Σαν χώρα, σαν Ελλάδα, σαν λαός, έχουμε πράγματι χρεοκοπήσει!
     Η Αργεντινή έχει σωθεί,
     ..και μας δείχνει τον δρόμο!..


     Υ.Γ.   Τελικά χρεοκοπία είναι αυτό που βλέπουμε στην φωτογραφία.. 

mandatoforos.blogspot.gr/

Τάκης Φωτόπουλος: Η Σιωνιστική αποκτήνωση στη ΝΔΤ

2014-08-03 13:49

3788658_370

Η ΝΔΤ, σε όλη την αποκτήνωσή της, φανερώνεται ανάγλυφη με την πρωτοφανή, ακόμη και για τα εγκληματικά Σιωνιστικά μέτρα, σφαγή. Μια σφαγή που στηρίζουν, άμεσα μεν, τα διεθνή ΜΜΕ που ελέγχει η Υπερεθνική Ελίτ που τα διαχειρίζεται, σε συνεργασία με τις κοινοβουλευτικές Χούντες που έχει επιβάλλει παντού. Και, έμμεσα, η εκφυλισμένη «Αριστερά»  που περιορίζεται  σε μικρό-διαδηλώσεις (τύπου ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ) για την τιμή των όπλων, ή σε ακτιβισμούς-πυροτεχνήματα όπως τα «καράβια για τη Γάζα», αντί να απαιτεί και να επιβάλλει ―με μαζικές διαδηλώσεις, όπως στον καιρό του Βιετνάμ― την άμεση διακοπή σχέσεων με ένα αποδεδειγμένα εγκληματικό ρατσιστικό καθεστώς. Ευτυχώς, δηλαδή, που υπάρχουν και κάποια Λατινοαμερικανικά καθεστώτα όπως της Βολιβίας, της Βενεζουέλας κ.λπ. που σώζουν τη τιμή της ανθρωπότητας. Γιατί, σήμερα, για αυτήν ακριβώς την ανθρωπιά μιλάμε που πρωτόγνωρα εξευτελίζεται όταν ένας λαός, με συντριπτική πλειοψηφία 95%, όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, εγκρίνει τους εσκεμμένους βομβαρδισμούς σχολείων, (ακόμη και όταν χρησιμοποιούνται σαν προσφυγικοί καταυλισμοί του ΟΗΕ), νοσοκομείων και νοσοκομειακών αυτοκινήτων, και το γκρέμισμα ολόκληρων συνοικιών. Ακόμη πιο κτηνώδης είναι η «δικαιολογία» που προβάλλουν τα ανθρωποειδή που δίνουν την σχετική εντολή, ότι δήθεν χρησιμοποιούνται σαν «ανθρώπινη ασπίδα» από τους αντιστεκόμενους Παλαιστινίους, λες και, ακόμη  και αν αυτό ήταν αλήθεια, θα μπορούσε στρατιωτικός που θέλει να λέγεται άνθρωπος να διατάξει την ομαδική δολοφονία παιδιών που κοιμούνται μέσα σε παρόμοια κτίρια ή παίζουν στους διαδρόμους…

Και όλα αυτά γιατί; Διότι κάποιοι τζιχάντις απήγαγαν 3 Ισραηλινούς νέους και τους εκτέλεσαν, πιθανώς σε αντίποινα 2 Παλαιστινίων που είχαν εκτελέσει οι Ισραηλινοί, δυο εβδομάδες πριν ―χωρίς να αναγραφεί τίποτα σχετικό ούτε στα ψιλά των δυτικών ΜΜΕ. Αυτούς τους 3 Ισραηλινούς νέους έπρεπε να «πληρώσουν» με εκατονταπλάσιους νέους οι Παλαιστίνιοι, με βάση τον κανόνα που πάντα εφάρμοζαν οι Σιωνιστές, ξεπερνώντας ακόμη και τα ναζιστικά κτήνη: 50 (ή ακόμη και 100) Παλαιστίνιοι για κάθε Ισραηλινό. Έτσι, ο αυτοδιαφημιζόμενος «πιο ηθικός στρατός  του κόσμου» δολοφόνησε, κατά τον ΟΗΕ, 80% αμάχους πολίτες, όταν αυτοί που αποκαλούν οι ίδιοι «τρομοκράτες» σκότωσαν, κατά 95%, στρατιώτες. Ο πραγματικός τρομοκράτης, επομένως, αδιαμφισβήτητα είναι το ίδιο το Σιωνιστικό κράτος, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βολιβίας διακόπτοντας σχέσεις μαζί του, ενώ η κοινοβουλευτική μας Χούντα κάνει κοινά στρατιωτικά γυμνάσια μαζί του!

Τα Ισραηλινά άλλωστε αποβράσματα που χόρευαν στο Τελ Αβίβ, στη μέση της σφαγής, ουρλιάζοντας «δεν έχει σχολείο αύριο γα τα παιδιά στη Γάζα, γιατί δεν υπάρχουν πια παιδιά εκεί» και πανηγύριζαν για τη νίκη του εγκληματικού στρατού τους, όπως θα έκαναν για τη νίκη της ποδοσφαιρικής ομάδας τους, φωνάζοντας «η Παλαιστίνη είναι ένα νεκροταφείο», δεν ήταν εξτρεμιστές. Απλώς εκπροσωπούσαν το 95% των Ισραηλινών που δεν είχαν το θάρρος να κάνουν το ίδιο. Γι’ αυτό και η Ισραηλινή αστυνομία δεν διανοήθηκε βέβαια να επέμβει, τη στιγμή που οποιαδήποτε  αντίστοιχη διαδήλωση με παρόμοια συνθήματα κατά των Ισραηλινών στη Δύση θα πνιγόταν στο αίμα, ως «αντισημιτική». Και, φυσικά, ακόμη και η μεγαλύτερη «αντιπολεμική» διαδήλωση αριθμούσε λίγες χιλιάδες που ζητούσαν μεν να σταματήσει η σφαγή, αλλά όχι βέβαια και να κτυπηθεί η αιτία της, ο Σιωνισμός —αυτό δηλαδή ακριβώς που έκαναν οι πραγματικά προοδευτικοί λευκοί Νοτιοαφρικανοί, όταν αγωνιζόντουσαν ενάντια στην ίδια την αιτία του κακού: την ρατσιστική ιδεολογία πίσω από το απαρτχάιντ.

Σήμερα, μάλιστα, το Σιωνιστικό Ισραήλ δεν κρύβει τον ρατσισμό του, προσπαθώντας ξεδιάντροπα  να επιβάλλει τον «Εβραϊκό»  χαρακτήρα του κράτους, σε προφανή παραβίαση ακόμη και της κατάφωρα μεροληπτικής υπέρ των Σιωνιστών απόφασης του ΟΗΕ που αναγνώρισε την ίδρυση του Ισραηλινού κράτους το 1948. Έτσι, θ’αποκλείεται πια εξ ορισμού η επιστροφή των εκατομμυρίων προσφύγων που δημιούργησε η εθνοκάθαρση της Παλαιστίνης, την οποία εύστοχα περιέγραψε ο έντιμος Εβραίος ιστορικός Ιλάν Πάππε, όπως και άλλοι Εβραίοι καλλιτέχνες,  στο εξωτερικό, σαν τον Γκιλάντ Ατζμόν, οι οποίοι τιμούν την ταυτότητα του Εβραίου. Και αυτό σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία τους στο Ισραήλ και το εξωτερικό που, επιδοκιμάζοντας τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας των Σιωνιστών στην Παλαιστίνη, όχι μόνο ντροπιάζουν την ίδια την Εβραϊκή ταυτότητα, αλλά και στρέφουν κάθε άνθρωπο, που δεν έχει αποβλακωθεί από την προπαγάνδα της Υ/Ε και των Σιωνιστών, συλλήβδην εναντίον των Εβραίων ―πράγμα που καταντά και αυτό ρατσισμός, από την ανάποδη. Γιατί, βέβαια, άλλο να καταδικάζεις μια κτηνωδώς ρατσιστική ιδεολογία που στηρίζει την ύπαρξη του κράτους στην εθνοκάθαρση ενός άλλου λαού (όπως έγινε με το Ισραήλ από τη γένεσή του) και εντελώς άλλο να καταδικάζεις κάθε μέλος ενός λαού, ανεξάρτητα από το τι ιδεολογία υποστηρίζει, ως ρατσιστικό.

Η άνοδος επομένως  του αντισημιτισμού, για την οποία οδύρονται οι ανά τον κόσμο Σιωνιστές, που δόλια τον ταυτίζουν με τον αντισιωνισμό, οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στα Σιωνιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας όλα αυτά τα χρόνια. Και για αυτό ευθύνεται και η ίδια η Σιωνιστική «Αριστερά» τύπου Τσόμσκι, Άμος Οζ κ.α. (και οι «αριστεροί» υποστηρικτές τους!) που ποτέ δεν κτύπησαν την ίδια την αιτία του κακού, την ρατσιστική αυτή ιδεολογία που έχει καταδικαστεί επανειλημμένα σαν τέτοια, πριν την άνοδο της ΝΔΤ, από την Γεν. Συνέλευση του ΟΗΕ, αλλά απλώς εναντιωνόντουσαν στις «αγριότητες» κατά των Παλαιστινίων και προωθούσαν την δήθεν «λύση» των δύο κρατών. Και αυτό, εν πλήρη γνώσει ότι η θέση των δύο κρατών ήταν πάντα μια απάτη γιατί ποτέ δεν θα επέτρεπε το Ισραήλ––το έχει δηλώσει άλλωστε ―ένα πραγματικά κυρίαρχο κράτος (που θα ελέγχει δηλαδή τον εναέριο, θαλάσσιο χώρο και τα σύνορά του, πέρα βέβαια από την οικονομία του) να φυτρώσει δίπλα του. Η μόνη, επομένως, μεσοπρόθεσμη λύση ήταν και είναι το συνομοσπονδιακό πολυπολιτισμικό κράτος όπου θα μπορούσαν να συζούν, με ίσα —στην πράξη— δικαιώματα, Άραβες και Εβραίοι, προϋποτιθέμενου, βέβαια ότι όλοι οι πρόσφυγες θα είχαν δικαίωμα επιστροφής. Με κάθε όμως νέο αποτρόπαιο Σιωνιστικό έγκλημα απομακρύνεται  και η μοναδική αυτή λύση…

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/

ΠΗΓΗ:Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία (3 Αυγούστου 2014)

Φχαριστηθήκαμε ενημέρωση!..

2014-07-18 16:34

Κι αφού επί μιάμισυ ώρα χθες ενημερωθήκαμεεπιμελώς για το αδαμάντινο τού χαρακτήρος τού ειδικού φρουρού, που πάλεψε σώμα με σώμα με τον συλληφθέντα τρομοκράτη,
     ..από συγγενείς, φίλους, τον νεοκόρο που έσβηνε τις λαμπάδες στην εκκλησία που βαφτίστηκε, κι απ' τον μανάβη στου οποίου το πεζοδρόμιο έπαιζε μπάλα μικρός ο εν λόγω φρουρός,
     ..αφού ακούσαμε και μάθαμε απ' έξω κατά λέξη, την συνομιλία που είχε μαζί του ο ''πρωθυπουργός'' απ' τις Βρυξέλλεςγια να τον ευχαριστήσει για την δράση του ως σωστού καισυνεπούς πραιτωριανού,

     ..η ενημέρωση των ελλήνων ολοκληρώθηκε με φωτογραφίες απ' την Μύκονο που αποκάλυπταν τις ατέλειες των κορμιών των πρωϊνατζούδων τηλεπαρουσιαστριών και τωνμεσημεριανάδων μαϊντανών,
     ..καθώς και με τις τσιριμόνιες του καιρού, που ενώ όταν είναι στα κέφια του ''φτιάχνει παπάδες'', όταν έχει τα διαόλια του δαιμονίζεται, και δαιμονίζει και 'μάς!

     Μετά,
     ..τ' αφεντικά των καναλιών και των εφημερίδων, ικανοποιημένα για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους πολίτες, στην χώρα, αλλά προπαντός στον συρφετό των κυβερνητικών δωσιλόγων,
     ..πήγαν να τα βρούν με τις τράπεζες στις οποίες χρωστάνε πάνω από 400 μύρια ευρώ,
     ..να ''κουρευτούν'' γύρω στα 300 από αυτά, ώστε να μπορέσουν να δανειστούν κι άλλα,
     ..για να συνεχίσουν το εθνοσωτήριο έργο τους,
     ..ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ !
     Και αυτήν την είδηση δεν πρόκειται να την ακούσουμε ποτέ, κι από κανένα μνημονιακό κανάλι. 

     Με ανοιχτά τα κυβερνητικά-καθεστωτικά κανάλια, ή έστω με ανοιχτές  και συντονισμένες τις τηλεοράσεις μας σε αυτά, ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ!
     Τα κανάλια και οι ιδιοκτήτες τους ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΑΝΚΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ.
     Κι όπως εκείνα τα πραγματικά τανκς εκείνης της ''αθώας'' (σε σύγκριση με την σημερινή) χούντας, αντιμετωπίζονταν μόνον με δολιοφθορά,
     ..έτσι και τούτα τα τανκς της ''ενημέρωσης'' και της μνημονιακής προπαγάνδας, είναι ευαίσθητα, σταματιούνται μόνον με ''δολιοφθορά'':

     Την  ''δολιοφθορά'' του τηλεκοντρόλ μας,
     ..και του κουμπιού που κλείνει την τηλεόραση!..

 

http://mandatoforos.blogspot.gr/

Οπως κοιτάς τη ζωή, έτσι ακριβώς σε κοιτάζει και εκείνη! ΤΟΥ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ

2014-07-08 11:14

Τα γερμανοτσογλανια της συγκυβέρνησης των δωσίλογων ανακάλυψαν τη διαστρεβλωμένη έννοια του λαϊκισμού και ντύνουν τη γύμνια του slow εγκεφάλου τους με ξεβράκωτα επιχειρήματα.

 

•••

Υπουργείο  Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης...  Καθαρίζει, λευκαίνει, απολυμένοι!

•••

Μόλις γεννήθηκα ο γιατρός γύρισε και είπε στους δικούς μου: Κάναμε ότι μπορούσαμε, αλλά επέμενε να βγει!

•••

Το θυμήθηκα ακούγοντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τις «καινοτόμες» οικονομικές  «θεωρίες»  των καθηγητάδων Χριστοδουλάκη, (υπουργό Οικονομικών κυβέρνησης Σημίτη που παραδέχθηκε ότι το 1999 η κυβέρνηση μαγείρεψε τα οικονομικά στοιχεία) και Χιόνη (γνωστό κομματικό στέλεχος της ΝΔ, τον οποίο επτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με ερώτησή τους στη Βουλή είχαν καταγγείλει  επειδή καταλάμβανε ως αμειβόμενος ταυτόχρονα τρεις ασυμβίβαστες θέσεις, εκτός από πρόεδρος ΔΕΚΟ και καθηγητής πανεπιστημίου ήταν και αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων, ενός ΝΠΙΔ που λειτουργούσε υπό την εποπτεία του υπουργείου Οικονομικών...) Ψιλοπράματα θα μου πείτε…

•••

 Σε λίγο θα πηγαίνουμε Σούπερ Μάρκετ και δε θ' αγοράζουμε τίποτα, θα κάνουμε μόνο Like!

•••

Αν περιμένεις τηλέφωνο και δεν χτυπάει, πήγαινε τουαλέτα. Πιάνει  εννιά στις δέκα!

•••

«Έχω την υποψία πως μέσα στο μπαράζ των αλλεπάλληλων «σωτηριών» της χώρας, μας έχει διαφύγει ο… σωσμός των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Σωτήρας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος (ως υπουργός Άμυνας) επί μήνες πανηγύριζε (το 2010) για τη… σωτήρια συμφωνία που ο ίδιος «διαπραγματεύτηκε» και έφερε σε πέρας, αναλαμβάνοντας, βέβαια, ένα σωρό δεσμεύσεις, οι οποίες εξαφανίστηκαν από την ειδησεογραφία. Η υπόθεση των Ναυπηγείων αποτελεί μια ακόμη πολύ οδυνηρή χάντρα στο κομπολόι των… διαπραγματευτικών ικανοτήτων του μετέπειτα «τσάρου» και σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που μάλιστα επιδιώκει και την πρωτιά» Σοφία Βούλτεψη 11/04/2012

ΚΑΙ ΤΩΡΑ... ΔΕ ΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΡΑΤΑΣ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ!

Α, ρε Σοφία... Τι να σου πω;

•••

Ξεκινάει δίαιτα ο Πάγκαλος, μπαίνει στο μαγαζί, πιάσε μια φρουτοσαλάτα του λέει, μα εδώ είναι σουβλατζίδικο του απαντάει ο άλλος... Πείτε μου τώρα σας παρακαλώ, ο Πάγκαλος φταίει.

•••

Ακάθεκτος ο εύκαμπτος συνεχίζει το θεάρεστο έργο ΤΟΥΣ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υποψήφιους κυβερνητικούς εταίρους και τα ποσοστά του καθιστούν απίθανη την αυτοδυναμία... » Η Ελλάδα βουλιάζει ολοένα και περισσότερο στο τέλμα της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης, οι μισοί και πλέον Έλληνες λιμοκτονούν, οι αυτοκτονίες των απελπισμένων δίνουν και παίρνουν, η κατάθλιψη γίνεται η εθνική μας ασθένεια... κι εσένα το μόνο που σε απασχολεί είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση... Τσόκαρο... ε, τσόκαρο!

•••

Νίκας, Μανίκας, Λιάς, Καραμπαλίκας, Γενικολιάς, Βουρδουμπάς, Κεντρικόπουλος και μπροστά μόνος του ο Νίκωνας... Βορίδης, Γεωγιάδης, Λαζαρίδης, Μουρούτης, Άννα Μισέλ, Γιακουμάτος, Πλεύρης και μπροστά μόνος του ο Σαμαράς... Και γαμώ τις ομάδες... Φανταστείτε τώρα ο πάγκος!

 

 

Προϊόντα: 351 - 360 από 398
<< 34 | 35 | 36 | 37 | 38 >>