Νέα

Σπερχειάδα: Έληξε το lock down με ανακοίνωση Χαρδαλιά

2021-01-15 18:41

Την λήξη τού lock down στην Σπερχειάδα ανακοίνωσε πριν λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς

"...Σχετικά με τις Τοπικές Κοινότητες Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου και Ηπίου του δήμου Αρριανών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, την Τοπική Κοινότητα Σπερχειάδας του δήμου Μακρακώμης, αλλά και την Τοπική Κοινότητα Κέλλης του δήμου Αμυνταίου Φλώρινας αποφασίστηκε η άρση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων, καθώς στις περιοχές αυτές το επιδημιολογικό φορτίο έχει σχεδόν μηδενιστεί.."

 

Θ. Παπαευθυμίου: «το Θέατρο του παραλόγου της Δημοτικής Αρχής για την διαχείριση του κορωνοϊού»

2021-01-15 17:33

Δελτίο Τύπου της παράταξης Ανεξάρτητη Δημιουργική Συνεργασία του Θύμιου Παπαευθυμίου για την διαχείριση της πανδημίας από την Δημοτική Αρχή  του Δήμου Μακρακώμης 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

<<ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ>>

 

Χρειάστηκαν μόλις λίγα εικοσιτετράωρα, ώστε να αποδειχθούν τα λεγόμενά μας, οι αντιρρήσεις και οι ανησυχίες μας, που εκφράστηκαν με προηγούμενα Δελτία Τύπου, που απευθύνονταν στη Δημοτική Αρχή για τον τρόπο διαχείρισης, τον έλεγχο και την ενημέρωση για τον COVID-19.

 

Με αρκετό προβληματισμό ενημερωθήκαμε για την παράταση του Lock Down 2 στην Κοιν. Σπερχειάδας. Εδώ ακριβώς φίλοι μας ξεκινάει το θέατρο του παραλόγου από την Δημοτική Αρχή, η οποία δεν αντιλαμβάνεται ότι η διοίκηση δεν ασκείται μέσω του Facebook, φωτογραφιών και εκδηλώσεων, προσπαθώντας να ανεβάσει καθένας ξεχωριστά την προσωπική του μετοχή.

 

Χθες λοιπόν 14/01/2021 είχαμε Δελτίο Τύπου του Δημάρχου κ. Χαντζή προς την Πολιτική Ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας που δηλώνει ευθαρσώς….. όπως λέει, την αντίθεσή του στην επέκταση της καραντίνας στην Κοιν. Σπερχειάδας.

 

κ. Χαντζή,  νομίζετε ότι με φωτοβολίδες και με τέτοιου τύπου δελτία θα αντιστρέψετε τη ζημία που προκαλέσατε εσείς ο ίδιος, όταν με έγγραφό σας με αριθμό πρωτοκόλλου 12/10 - 4/1/21 απευθυνόμενος στην ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας ( το οποίο κείμενο επισυνάπτεται ), ζητούσατε αυστηρά μέτρα και τα πετύχατε βεβαίως για την Κοιν. Σπερχειάδας, και έρχεστε σε αντίθεση με τα λεγόμενα του Αντιδημάρχου σας, ο οποίος διατυμπάνιζε στα social media ότι δεν αποφασίζετε εσείς, αλλά τα Υπουργεία και οι Λοιμωξιολόγοι. 

 

Μήπως με τον ίδιο στόμφο, θα μπορούσατε ευθαρσώς να μας εξηγήσετε τι εννοείτε κρούσματα που προήλθαν από εορταστικές επισκέψεις, που εφόσον τα αναφέρετε στο αίτημά σας προς την Πολιτική Προστασία, προφανώς θα είναι και εν γνώση σας;

 

Ενημερώσατε και καταγγείλατε στην Πολιτική Προστασία, την Αστυνομία και τον ΕΟΔΥ, σε ποιες επισκέψεις αναφέρεστε; 

 

Το αποκρύψατε; Και αν ναι, για ποιο λόγο δεν βοηθήσατε τις υπηρεσίες να κάνουν σωστά την δουλειά τους, ώστε να επιβληθούν τα νόμιμα και να εφαρμοστεί  το πρωτόκολλο της πανδημίας, στους εμπλεκόμενους των εορταστικών εκδηλώσεων και να μην ταλαιπωρηθεί στο σύνολό της η Κοιν. Σπερχειάδας;;;;;;;

 

Δήμαρχε κ.Χαντζή, θεωρούμε ότι φέρετε τεράστια ευθύνη εσείς και οι Συνεργάτες σας, για την τιμωρία της Κοιν. Σπερχειάδας και ελπίζουμε ότι δεν θα προσπαθήσετε να ισοφαρίσετε τα λάθη σας, κάνοντας το ίδιο σε κάποια άλλη Δημοτική Ενότητα ή Κοινότητα, με πολιτική σκοπιμότητα!!!!!

 

Βέβαια αν εσείς κάνατε την δουλειά σας, και αποδεικνύεται με κάποιο τρόπο αυτό, τότε η ευθύνη βαραίνει τους υπόλοιπους φορείς, οι οποίοι εκ του νόμου είναι αρμόδιοι για τον έλεγχο επιβολής μέτρων και διαχείρισης της πανδημίας. 

 

Θέλουμε όμως να πιστεύουμε, ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη, θα πρέπει να πάρει θέση σε αυτό, καταδεικνύοντας τον-τους υπεύθυνους για τον τρόπο που επιβλήθηκαν και επιβάλλονται τα μέτρα στην Κοιν. Σπερχειάδας, μήπως και υπάρξει δικαίωση στους κατοίκους της για την ταλαιπωρία και την οικονομική ζημία που υφίστανται .

 

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχηθούμε στους Δημότες μας υγεία, υπομονή και να είναι η τελευταία ταλαιπωρία που μας ταλανίζει, και θα επανέλθουμε αναλυτικότερα για το πολιτικό σκέλος των όσων διαδραματίστηκαν στο Δήμο μας.   

 

Ο Επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημιουργική Συνεργασία»

ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ

 

Επισυνάπτεται το έγγραφο – πρόταση του δημάρχου κ. Χαντζή που απεστάλη στην ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας, για την εφαρμογή περαιτέρω περιοριστικών μέτρων στην Κοιν. Σπερχειάδας.

 

 

Σπερχειάδα: Παρατείνεται το lock down καί τα αυστηρά μέτρα

2021-01-13 21:04

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας παρατείνονται τα αυστηρά μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού στην Σπερχειάδα.

Λίγα λεπτά πριν τις 9 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε τις αρχές πως το αυστηρό lockdown θα παραταθεί μέχρι και τα ξημερώματα της Δευτέρας 18 Ιανουαρίου.

 

Η απόφαση της Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας για παράταση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων

Παράταση πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στην Κοινότητα Σπερχειάδας, του Δήμου Μακρακώμης, της ΠΕ Φθιώτιδας

Λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Κοινότητα Σπερχειάδας, του Δήμου Μακρακώμης, της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, παρατείνεται η ισχύς των κάτωθι περιοριστικών μέτρων:

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Κοινότητας Σπερχειάδας, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας

• Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Κοινότητας, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

• Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών

• Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ)

H αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης της Κοινότητας Σπερχειάδας της Π.Ε. Φθιώτιδας, του Δήμου Μακρακώμης από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας και η εξέταση των σχετικών δεικτών, παραπέμπεται στην τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής την Παρασκευή 15/1.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την Πέμπτη 14-01-2021 και ώρα 06:00 μέχρι τη Δευτέρα 18-01-2021.

 

Σπερχειάδα: Τι έδειξαν τα σημερινά rapid tests

2021-01-13 18:08

Ολοκληρώθηκαν σήμερα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου στην Σπερχειάδα  οι  δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid Tests) για κορωνοϊό  

Η  συμμετοχή ήταν μικρή και συνολικά έγιναν 156 τεστ τα οποία ήταν όλα αρνητικά.

 Αύριο Πέμπτη 14/1/2021 στις 06:00-άν δεν υπάρξει παράταση-παύουν τα αυξημένα μέτρα που έχουν επιβληθεί στην Σπερχειάδα.

 

 

Σε Λαμία, Μακρακώμη και Καμένα Βούρλα, εντοπίζονται τα 8 νέα κρούσματα κορωνοϊού

2021-01-11 23:09

Σε Λαμία, Μακρακώμη και Καμένα Βούρλα, εντοπίζονται τα οκτώ (8) νέα κρούσματα σύμφωνα με το χάρτη της 11ης Ιανουαρίου του ΕΟΔΥ.

Μέσα σε αυτά τα τέσσερα γρήγορα τεστ που βγήκαν θετικά στη δειγματοληψία των ΚΟΜΥ στην οδό Φιλίας, αλλά και περιστατικά που ανιχνεύθηκαν στο Νοσοκομείο Λαμίας ή σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Επίσης έχουμε μια νεαρή Λαμιώτισσα αγροτική ιατρό σε Κέντρο Υγείας του νομού. Από τη Λαμία είναι επίσης μια 58χρονη εκπαιδευτικός σε Δημοτικό Σχολείο Κοινότητας, ένας 27χρονος, ένας 72χρονος και μία 33χρονη αλλοδαπή. Από τη Μακρακώμη είναι δύο μαθητές γυμνασίου 15 και 12 ετών και τέλος από Καμένα Βούρλα αλλοδαπός ο οποίος μάλιστα εισήχθη στην Κλινική covid Του Νοσοκομείου Λαμίας.

Στη Βουλή έφερε ο Γ.Σαρακιώτης την κραυγή αγωνίας του Εμπορικού Συλλόγου Σπερχειάδας

2021-01-11 22:54

Μέσω κοινοβουλευτικής παρέμβασής του προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Οικονομικών και Υγείας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης μετέφερε την απολύτως δικαιολογημένη κραυγή αγωνίας του Εμπορικού Συλλόγου Σπερχειάδας.

Όπως ανέφερε ο κ. Σαρακιώτης: «Οι άνθρωποι του εμπορικού κόσμου έχουν εκπέμψει επανειλημμένα σήματα κινδύνου από ολόκληρη τη χώρα. Ωστόσο, η περίπτωση της Σπερχειάδας είναι ξεχωριστή και αυτό διότι ανήκει στις περιοχές με ακόμη σκληρότερους όρους “lockdown”, οι οποίοι συνδέονται με περαιτέρω συρρίκνωση του ωραρίου των καταστημάτων και απαγόρευση εισόδου και εξόδου από την κοινότητα». Γι’ αυτό το λόγο, ο Βουλευτής Φθιώτιδας απηύθυνε έκκληση προς τα αρμόδια Υπουργεία να εισακούσουν και να λάβουν σοβαρά υπόψιν τις προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Φθιώτιδας για την ενίσχυση του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής, ο οποίος απειλείται με “εξαφάνιση”.

Το κείμενο της αναφοράς:
Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τους κ.κ.:
Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Υπουργό Οικονομικών
Υπουργό Υγείας
Θέμα: «Επιστολή Εμπορικού Συλλόγου Σπερχειάδας»

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Ιωάννης Σαρακιώτης καταθέτει ως αναφορά επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Σπερχειάδας, μέσω της οποίας διατυπώνονται ορισμένα δίκαια και εύλογα αιτήματα του εμπορικού κόσμου. Υπενθυμίζεται ότι «η πόλη της Σπερχειάδας εκτός του γενικού Lockdown που επικρατεί σε όλη την χώρα βρίσκεται σε ακόμη πιο σκληρό Lockdown τύπου 2 (συρρίκνωση ωραρίου καταστημάτων και απαγόρευση εισόδου και εξόδου από την κοινότητα)». Ως εκ τούτου, ο Εμπορικός Σύλλογος Σπερχειάδας ζητά την καθολική έγκριση των αιτήσεων των επιχειρήσεων για ένταξη στην «Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5», την άμεση λήψη μέτρων για τις επιταγές με λήξη την 30-11-2020 και 31-12-2020 που μπήκαν σε αναστολή πληρωμής για 75 ημέρες, τη λήψη μέτρων ανακούφισης για τα στεγαστικά δάνεια των επιχειρήσεων, την απαλλαγή από ασφαλιστικές εισφορές, την αναβάθμιση του τοπικού ΑΤΜ για τη διευκόλυνση των συναλλαγών, την ενίσχυση του Αγροτικού Ιατρείου Σπερχειάδας για τη βέλτιστη αντιμετώπιση της πανδημίας και τέλος, την απαλλαγή δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις της Σπερχειάδας διαρκούσης της πανδημίας.
Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Σπερχειάδας.
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας, καθώς και τη σχετική ενημέρωσή μας.

Αθήνα, 11/01/2021

Ο Καταθέτων Βουλευτής
Σαρακιώτης Ιωάννης

 

Το κείμενο της επιστολής του Εμπορικού Συλλόγου Σπερχειάδας:
Σπερχειαδα 11 Ιανουαρίου 2021
ΠΡΟΣ
Υπουργείο Ανάπτυξης και επενδύσεων
Υπ όψιν κ Αδωνη Γεωργιάδη
Υπουργείο Οικονομικών
Υπ όψιν κ Χρήστου Σταικουρα
Υπουργείο Υγείας
Υπ όψιν κ Βασίλη Κικίλια
Δήμος Μακρακωμης
Υπ όψιν κ Γεωργίου Χαντζη
Τράπεζα Πειραιώς
Υπ όψιν κ Χρήστου Μεγάλου
Κύριοι,
Ασφαλώς κύριο μέλημα όλων μας είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας και αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που δημιουργούνται από την εξέλιξη των επιδημιολογικών στοιχείων .Για τον λόγο αυτό υπήρξε πλήρης εφαρμογή των υποδείξεων της πολιτείας από τον εμπορικό κόσμο .
Όμως όσο τρομακτικός είναι ο φόβος απέναντι στον ιό Covid-19 άλλο τόσο τρομακτικός είναι και ο φόβος για την επιβίωση των οικογενειών μας και των επιχειρήσεων μας. Καθώς βρισκόμαστε σε οριακό σημείο πλέον να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση όπως αυτή επικρατεί στο λιανεμπόριο ,εστίαση κλπ.
Η πόλη της Σπερχειάδας εκτός του γενικού Lockdown που επικρατεί σε όλη την χώρα βρίσκεται σε ακόμη πιο σκληρό Lockdown τύπου 2 (συρρίκνωση ωραρίου καταστημάτων και απαγόρευση εισόδου και εξόδου από την κοινότητα ).
Βάση αυτών των πολύ δύσκολων συνθηκών που βιώνουμε ο Εμπορικος Συλλογος Σπερχειάδας ζητά να ανταποκριθειτε στα εξής:

  • Στον 5ο κύκλο της επιστρεπτεας προκαταβολής να εγκριθούν όλες οι επιχειρήσεις της Σπερχειάδας οι οποίες θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον .


Επίσης στις επιχειρήσεις να δοθεί όλο το ποσό του 5ου κύκλου χωρίς να γίνει κανένας συμψηφισμός με τα ποσά των προηγούμενων κύκλων διότι τα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεων μας συνεχίζουν να υφίστανται κάθε μήνα καθώς και η ανάγκη επιβίωσης των ιδιοκτητών .

  • Να παρθούνε μέτρα για τις επιταγές με λήξη την 30-11-2020 και 31-12-2020 που μπήκαν σε αναστολή πληρωμής για 75 ημέρες Τα καταστήματα που είναι κλειστά με κρατική εντολή αδυνατούν να ανταποκριθούν στις πληρωμές πρέπει να πάρετε μέτρα και να δώσετε λύση τόσο στους εκδότες όσο και στους κομιστές των επιταγών.
  • Πολύ σωστά το υπουργείο θα καταβάλει το τίμημα των ενοικίων του Ιανουαρίου των επιχειρήσεων .Υπάρχουν όμως επιχειρήσεις οι οποίες έχουν επαγγελματικά στεγαστικα δάνεια, παρακαλούμε πολύ να τύχουν και αυτές της ίδιας μεταχείρισης.
  • Απαλλαγή των ασφαλιστικών μας εισφορών όσο τελούμε σε αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων με κρατική εντολή.
  • Οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις της Σπερχειάδας έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα με τις τραπεζικές τους συναλλαγες καθώς η Εθνική τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς έχουν αποχωρήσει. Η δε τράπεζα Πειραιώς έχει αφήσει ένα ΑΤΜ στο οποίο δεν γίνεται online κατάθεση χρημάτων με οποίες δυσκολίες αυτό συνεπάγεται.


Αιτούμαστε άμεση αναβάθμιση του ΑΤΜ της τράπεζας Πειραιώς.

  • Ενίσχυση του Αγροτικού Ιατρείου Σπερχειάδας και δυνατότητα διενέργειας δωρεάν Rapid test σε όλους τους κατοίκους.
  • Απαλλαγή Δημοτικών τελών για όλες τις επιχειρήσεις της Σπερχειάδας και για όλη την διάρκεια της πανδημίας.


Οι φράσεις εις την Αγγλική

 
  • Click away
  • Click in store
  • Click and Collect


για τον εμπορικό κόσμο έχουν μια και μοναδική μετάφραση (ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ)
Βαδίζοντας τον δρόμο προς το τέλος της πανδημίας βλέπουμε να ανοίγει ο δρόμος οριστικού κλεισίματος των καταστημάτων λιανεμπορίου εστίασης κτλ.
Είναι επιτακτική ανάγκη να ανοίξουμε τα καταστήματα μας στο καταναλωτικό κοινό με όλα τα μέτρα προστασίας που προτείνουν οι ειδικοί.
Ας μην γίνει το λιανεμπόριο το εξιλαστήριο θύμα της πανδημίας.
Μετά τιμής
Το Δ.Σ
Εμπορικού Συλλόγου Σπερχειάδας

Δωρεάν Rapid Tests σε Σπερχειάδα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου και Μακρακώμη Παρασκευή 15 Ιανουαρίου

2021-01-11 22:31

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι στα πλαίσια πρόληψης και αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού (Covid-19) ο Δήμος μας σε συνεργασία με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, αποτελούμενο από Κινητές Ομάδες Υγείας, θα πραγματοποιήσει δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).

στη Σπερχειάδα (Πλατεία Εθνικής Αντίστασης) την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021 από τις 9:00 έως τις 15:00, και

στη Μακρακώμη (έξω από το Κέντρο Υγείας) την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 από τις 09:00 έως και τις 15:00

Όσοι πολίτες επιθυμούν μπορούν να προσέλθουν, προκειμένου να υποβληθούν σε ανώδυνο τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid test). Η διενέργεια των τεστ για τον κορωνοϊό (covid-19) θα πραγματοποιείται με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

Απαραίτητη προϋπόθεση να φέρουν το ΑΜΚΑ τους.

 
Ο Δήμαρχος του Δήμου Μακρακώμης

Γεώργιος Ε. Χαντζής

 

Επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Σπερχειάδας προς Υπουργούς, Δήμο και φορείς

2021-01-11 22:24

Επιστολή προς τα αρμόδια υπουργεία, το Δήμο Μακρακώμης και την Τράπεζα Πειραιώς, απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Σπερχειάδας, γνωστοποιώντας την κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί με τα πρόσθετα μέτρα κατά της πανδημίας και ζητώντας την εφαρμογή μέτρων που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους και μετά το lockdown.

 

Διαβάστε την επιστολή:

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ

Σπερχειάδα 11 Ιανουαρίου 2021

 

ΠΡΟΣ

Υπουργείο Ανάπτυξης και επενδύσεων

Υπ όψιν κ Αδωνη Γεωργιάδη

Υπουργείο Οικονομικών

Υπ όψιν κ Χρήστου Σταικουρα

Υπουργείο Υγείας

Υπ όψιν κ Βασίλη Κικίλια

Δήμος Μακρακωμης

Υπ όψιν κ Γεωργίου Χαντζη

Τράπεζα Πειραιώς

Υπ όψιν κ Χρήστου Μεγάλου

Κύριοι

Ασφαλώς κύριο μέλημα όλων μας είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας και αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που δημιουργούνται από την εξέλιξη των επιδημιολογικών στοιχείων .Για τον λόγο αυτό υπήρξε πλήρης εφαρμογή των υποδείξεων της πολιτείας από τον εμπορικό κόσμο .

Όμως όσο τρομακτικός είναι ο φόβος απέναντι στον ιό Covid-19 άλλο τόσο τρομακτικός είναι και ο φόβος για την επιβίωση των οικογενειών μας και των επιχειρήσεων μας. Καθώς βρισκόμαστε σε οριακό σημείο πλέον να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση όπως αυτή επικρατεί στο λιανεμπόριο ,εστίαση κλπ.

Η πόλη της Σπερχειάδας εκτός του γενικού Lockdown που επικρατεί σε όλη την χώρα βρίσκεται σε ακόμη πιο σκληρό Lockdown τύπου 2 (συρρίκνωση ωραρίου καταστημάτων και απαγόρευση εισόδου και εξόδου από την κοινότητα ).

Βάση αυτών των πολύ δύσκολων συνθηκών που βιώνουμε ο Εμπορικος Συλλογος Σπερχειάδας ζητά να ανταποκριθειτε στα εξής :

-Στον 5ο κύκλο της επιστρεπτεας προκαταβολής να εγκριθούν όλες οι επιχειρήσεις της Σπερχειάδας οι οποίες θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον .

Επίσης στις επιχειρήσεις να δοθεί όλο το ποσό του 5ου κύκλου χωρίς να γίνει κανένας συμψηφισμός με τα ποσά των προηγούμενων κύκλων διότι τα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεων μας συνεχίζουν να υφίστανται κάθε μήνα καθώς και η ανάγκη επιβίωσης των ιδιοκτητών .

-Να παρθούνε μέτρα για τις επιταγές με λήξη την 30-11-2020 και 31-12-2020 που μπήκαν σε αναστολή πληρωμής για 75 ημέρες Τα καταστήματα που είναι κλειστά με κρατική εντολή αδυνατούν να ανταποκριθούν στις πληρωμές πρέπει να πάρετε μέτρα και να δώσετε λύση τόσο στους εκδότες όσο και στους κομιστές των επιταγών.

-Πολύ σωστά το υπουργείο θα καταβάλει το τίμημα των ενοικίων του Ιανουαρίου των επιχειρήσεων .Υπάρχουν όμως επιχειρήσεις οι οποίες έχουν επαγγελματικά στεγαστικα δάνεια, παρακαλούμε πολύ να τύχουν και αυτές της ίδιας μεταχείρισης.

-Απαλλαγή των ασφαλιστικών μας εισφορών όσο τελούμε σε αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων με κρατική εντολή.

-Οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις της Σπερχειάδας έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα με τις τραπεζικές τους συναλαγες καθώς η Εθνική τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς έχουν αποχωρήσει. Η δε τράπεζα Πειραιώς έχει αφήσει ένα ΑΤΜ στο οποίο δεν γίνεται online κατάθεση χρημάτων με οποίες δυσκολίες αυτό συνεπάγεται.

Αιτούμαστε άμεση αναβάθμιση του ΑΤΜ της τράπεζας Πειραιώς.

-Ενίσχυση του Αγροτικού Ιατρείου Σπερχειάδας και δυνατότητα διενέργειας δωρεάν Rapid test σε όλους τους κατοίκους.

-Απαλλαγή Δημοτικών τελών για όλες τις επιχειρήσεις της Σπερχειάδας και για όλη την διάρκεια της πανδημίας.

Οι φράσεις εις την Αγγλική

-Click away

-Click in store

-Click and Collect

για τον εμπορικό κόσμο έχουν μια και μοναδική μετάφραση (ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ)

Βαδίζοντας τον δρόμο προς το τέλος της πανδημίας βλέπουμε να ανοίγει ο δρόμος οριστικού κλεισίματος των καταστημάτων λιανεμπορίου εστίασης κτλ.

Είναι επιτακτική ανάγκη να ανοίξουμε τα καταστήματα μας στο καταναλωτικό κοινό με όλα τα μέτρα προστασίας που προτείνουν οι ειδικοί.

Ας μην γίνει το λιανεμπόριο το εξιλαστήριο θύμα της πανδημίας.

Μετά τιμής

Το Δ.Σ

Εμπορικού Συλλόγου Σπερχειάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ

2021-01-09 21:12

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ο & 2ο  ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ

      Έπειτα από την απόφαση του Υπ. Παιδείας να ανοίξουν τα Σχολεία στις 11/01/2021 - η οποία μας βρίσκει σύμφωνους - θα θέλαμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας σαν γονείς  και σαν Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων και να θέσουμε  τα ερωτήματα μας στους Αρμόδιους Φορείς. Πιο συγκεκριμένα απευθυνόμαστε στην Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο για θέματα Παιδείας του Δήμου Μακρακώμης  και στον Δήμαρχο.

     Η κοινότητα Σπερχειάδας έως τις 14/01/2021 θα βρίσκεται  σε Lockdown 2   και το άνοιγμα των σχολικών μονάδων μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία καθώς στις σχολικές μονάδες της κοινότητας Σπερχειάδας φοιτούν πολλοί  μαθητές που μεταφέρονται από πολλές άλλες Κοινότητες , αλλά και πολλοί από τους Εκπαιδευτικούς  θα έρθουν από άλλους Δήμους και Κοινότητες.

   Οι παραπάνω λόγοι μας προκαλούν τεράστια ανησυχία και φόβο για τυχόν διασπορά τόσο στην Κοινότητα Σπερχειάδας όσο και στις  γύρω Κοινότητες,  η  οποία μπορεί να είναι και ανεξέλεγκτη.

Προτείνουμε λοιπόν, να παραμείνουν κλειστά τα Σχολεία της Κοινότητας Σπερχειάδας μέχρι το τέλος του Lockdown 2.  

    Σαν Σύλλογοι παρακαλούμε τους ανωτέρω Αρμόδιους να λάβουν υπόψιν και  τις δικές μας ανησυχίες και να τοποθετηθούν επί του θέματος,  που αφορά την Υγεία όλων μας.

 

Για το Δ.Σ του Σ.Γ &Κ του 1ο Δημοτικού                  Για το Δ.Σ του Σ.Γ & Κ του 2ου Δημοτικού

                 Η Πρόεδρος                                                                         Η Πρόεδρος

           Ελένη  Χονδρονικόλα                                                     Χαρούλα   Δεληκούρα 

Σπερχειάδα: Δωρεάν rapid test την Τετάρτη 13/1/2021 και ώρα 9.00-13.00 στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Αγ. Παρασκευή)

2021-01-09 19:28

Την Τετάρτη 13/1/2021 και ώρα 9.00-13.00, συνεργείο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Αγ. Παρασκευή) , προκειμένου οι κάτοικοι  της Κοινότητας Σπερχειάδας, να μεταβούν για διενέργεια ΔΩΡΕΑΝ rapid rest.
Ο Πρόεδρος Κοινότητας Σπερχειάδας
Νίκος Τζιβελέκας

Προϊόντα: 1 - 10 από 8646
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>