Νέα

Κ.Μπακογιάννης: Τα νοσοκομεία είναι «μπάτε σκύλοι αλέστε»

2017-05-22 22:05

Με ανάρτησή του στην προσωπική του σείδα στο facebook ο περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης σχολιάζει τις κλοπές στα νοσοκομεία, με αφορμή το νεώτερο περιστατικό στο νοσοκομείο Λαμίας.

«Οι κλοπές μηχανημάτων από τα νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένου της Λαμίας, ειναι εξοργιστικές. Τα δημόσια νοσοκομεία, με τα χίλια μύρια προβλήματα, δεν μπορούν να ειναι "μπάτε σκύλοι αλέστε". Δεν γίνεται εμείς ως περιφέρεια, έξω απο καθε αρμοδιότητα, πέρα από κάθε γραφειοκρατία, να δίνουμε μάχες για να καλύψουμε τις τραγικες ελλείψεις στη Δημόσια Υγεία και το κεντρικό κράτος να μην λαμβάνει τα μέτρα του. Ας καταλάβουν επιτέλους ότι η περιουσία του ελληνικού λαού αξίζει σεβασμό. Είναι άδικο για κάθε ασθενή, για κάθε φορολογούμενο.»

Νοσοκομείο Λαμίας :Υπάρχει ή όχι φύλαξη;

2017-05-22 21:58

Αν δεν είχαν  συμβεί τα ίδια και χειρότερα και σε άλλα Νοσκομεία της χώρας, θα λέγαμε ότι το Νοσοκομείο Λαμίας είναι  ξέφραγο  αμπέλι και ο πας… κακοποιός, απατεώνες, κλέφτης ή διαρρήκτης  μπαίνει, κλέβει και αποχωρεί  σαν κύριος χωρίς να γίνει αντιληπτός από κανέναν.
Κύριε Διοικητά
Υπάρχει ή όχι εταιρία που έχει αναλάβει την φύλαξη του Νοσοκομείου έναντι  κάποιας αμοιβής που καταβάλλεται  από τον φθιωτικό λαό;
Έχετε ελέγξει προσωπικά ή συνεργάτης σας, έτσι προληπτικά ή δειγματοληπτικά αν  αυτή η φύλαξη είναι συνεχής και σύμφωνη με τα διαλαμβανόμενα στη σχετική σύμβαση;
Μετά το  πρώτο περιστατικό της κλοπής του αλεξικέραυνου του κεντρικού κτηρίου του Νοσοκομείου, έγινε έλεγχος της εταιρίας φύλαξης;
Γιατί δεν έγινε αντιληπτή η  κλοπή ενός ογκώδους συστήματος που για να επιτευχθεί απαιτείται αρκετός χρόνος.
Κι όχι  μόνο  αλλά για να μεταφερθεί αυτό το σύστημα εκτός Νοσοκομείου χρειάζεται μεταφορικό μέσο πχ.  ένα μεγάλο   αγροτικό αυτοκίνητο.
Δεν  έγινε αυτό αντιληπτό από κανέναν;
Στην προκειμένη  τώρα περίπτωση, της αφαίρεσης του βρογχοσκοπίου και των άλλων μηχανημάτων από τον 4ο  όροφο του κτηρίου, δεν προβλέπεται κάποια διαδικασία φύλαξής τους σε ασφαλές σημείο απρόσιτο σε οποιονδήποτε τρίτο, πλην ιατρών και υπεύθυνων νοσηλευτών;
Δεν  ξεχνάμε τέλος και  την προ πολλού καιρού, αφαίρεση του χρηματοκιβωτίου του  υποκαταστήματος Τράπεζας που λειτουργεί στο  ισόγειο του Νοσοκομείου.
Επομένως κ.Διοικητά μπορείτε να ενημερώσετε τον φθιωτικό λαό  ποιος είναι ο  ρόλος και οι αρμοδιότητες της εταιρίας φύλαξης;
Μήπως έχουν ανατεθεί στους φύλακες  αρμοδιότητες ρεσεψιονίστ, να ενημερώνουν τον κόσμο που βρίσκονται οι κλινικές, τα ιατρεία ή οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου;
Σε όλα τα άλλα Νοσοκομεία που συνέβησαν  παρόμοια περιστατικά οι διοικητές ή υποδιοικητές έδωσαν εξηγήσεις στους πολίτες με συνεντεύξεις τους ,εδώ  δεν  σας επιτρέπει το υπουργείο ή η περιφερειακή διοίκηση (ΥΠΕ)  να ενημερώσετε τους πολίτες;
Βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας που και εσείς και οι πολίτες σέβονται και αποδέχονται αλλά και απαιτούν είναι η δημόσια λογοδοσία.
Δεν περιμένουμε ούτε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ούτε από την αποστασιοποιημένη ΥΠΕ να μάθουμε τι  ακριβώς συνέβη, αυτό μόνον η Διοίκηση του Νοσοκομείου μπορεί και υποχρεούνται να το κάνει.
Εν κατακλείδι μπορεί καταστατικά ο  διοικητής να εκπροσωπεί το Ίδρυμα, αλλά το δημόσιο (λαϊκό) Νοσοκομείο Λαμίας διοικείται  από Διοικητικό Συμβούλιο, αν ο Διοικητής έχει επιφυλάξεις να ενημερώσει το λαό , καλούνται τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ να αναλάβουν αυτή την υποχρέωση.
Ξέρετε κυρίες και  κύριοι του ΔΣ πόσα σενάρια κυκλοφορούν στην τοπική μας κοινωνία;
Θα αφήσετε να αιωρούνται ανεύθυνες  φήμες και αιτιάσεις;
Το ότι ορισμένοι εξ υμών έχετε διοριστεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν σημαίνει ότι σας έχει αφαιρεθεί το θεμελιώδες  δικαίωμα της  άποψης και του δημόσιου λόγου!

lamiafm1.gr

Θανάσης Γιαννόπουλος: Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η κλιμακούμενη επίθεση στα νοσοκομεία

2017-05-22 21:19

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η κλιμακούμενη επίθεση στα νοσοκομεία και δη στα γαστρεντερολογικά τμήματα και βρογχολογικά εργαστήρια αφαιρώντας ενδοσκόπια, βρογχοσκόπια και καταγραφικά.

 Το νοσοκομείο Άγιος Σάββας και μάλιστα δίπλα στη Αστυνομική Διεύθυνση Δ/νση Αθηνών υπήρξε ο πρώτος στόχος των αδίστακτων και πρωτοτύπων αυτών διαρρηκτών. 

Φαίνεται ότι η ίδια ομάδα με την ίδια μεθοδολογία χτύπησε και τα νοσοκομεία της Κεντρικής Ελλάδος Βόλου, Λαμίας και Πανεπιστημιακό Λάρισας και κανείς δεν γνωρίζει τι άλλους ίδιους στόχους έχουν προγραμματίσει. 

Είναι κάποιοι που γνωρίζουν ως φαίνεται το αντικείμενο και απευθύνονται προς πώληση αυτών των κλοπιμαίων σε ξένους υποψηφίους προς οργάνωση ιδιωτικών ιατρείων ή ακόμα και διαφόρων ενδοσκοπικών κέντρων της αλλοδαπής. 

Θα πρέπει όλες οι Διοικήσεις των νοσοκομείων να πάρουν ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας και φύλαξης των συμβατικών υποδομών με θωρακισμένες πόρτες και παράθυρα. Παράλληλα δε κυκλώματα με κάμερες ασφαλείας να τοποθετηθούν σε όλους τους ευαίσθητους χώρους. 

Η απώλεια αυτών των ενδοσκοπίων είναι μεγάλη και από πλευράς κόστους επανάκτησης αλλά και από πλευράς μεγάλης αναστατώσεως που επέρχεται στο εύρυθμο της λειτουργίας των νοσοκομείων, με μεγάλη ταλαιπωρία των ασθενών που θα αναγκάζονται πλέον να μετακινούνται σε άλλα Νοσοκομεία ή και σε ιδιωτικά ιατρεία με ότι αυτό συνεπάγεται.

Θανάσης Γιαννόπουλος

Σπερχειάδα: Απ' την Καλύβα Στεφανή ξεκίνησαν σήμερα οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για τα 75 χρόνια από την έναρξη του ένοπλου αγώνα στην Ρούμελη .

2017-05-19 21:56

Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη αλλά και πολλών εκπροσώπων της πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, ξεκίνησαν σήμερα στη Σπερχειάδα οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης για τα 75 χρόνια από την έναρξη του ένοπλου αγώνα κατά των κατακτητών, από την Καλύβα Στεφανή.

Για πρώτη φορά φέτος οι Εκδηλώσεις γίνονται υπό την   εποπτεία της Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδας  στο Μνημείο που έχει ανακαινισθεί πρόσφατα.

Θυμίζουμε  ότι τον περασμένο Οκτώβριο δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το προεδρικό διάταγμα που ορίζει την συγκεκριμένη  Εκδήλωση "..ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για την Περιφέρεια .."

Την εκδήλωση τίμησαν οι βουλευτές Φθιώτιδας, Αποστόλης Καραναστάσης και Γιάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θύμιος Καραΐσκος με την Περιφερειακή Σύμβουλο, Δέσποινα Αλαμπάνου, ο Δήμαρχος Μακρακώμης Θύμιος Παπαευθυμίου με τους τρεις Αντιδημάρχους του, Κυρίτση, Συρράφο και Θεοδοσόπουλο, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κώστας Μπήτος, Πάνος Κοντογεώργος, Γιάννης Μπογιαντζής, Νίκος Τζιβελέκας και Γιάννης Μάνθος, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ ταξίαρχος Βασίλειος Μπέλλος, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Δημήτριος Φούρλας, ο Διοικητής της ΠΥ Μακρακώμης, Αντιπύραρχος Θανάσης Παπασταμούλης ο Διοικητής του ΑΤ, Αστυνόμος Α’, Γιώργος Σταθοκώστας,  και πολύς κόσμος.

 Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας έγινε από τον Δήμαρχο Μακρακώμης  Θύμιο Παπαευθυμίου

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με μουσική εκδήλωση με «Τραγούδια της Αντίστασης» το βράδυ της Παρασκευής από την χορωδία ΗΡΩ στο Κινηματοθέατρο ΠΑΝΘΕΟΝ  στην Σπερχειάδα .   

Το Σάββατο έχει προγραμματισθεί για τις 8:00 μμ η Εκδήλωση: “Το Χρυσό Ιωβηλαίο του 1ου ∆ηµοτικού Σχολείου Σπερχειάδας” στο χώρο του 1ου ∆ηµοτικού σχολείου στη Σπερχειάδα.

Καί την Κυριακή 21 Μαΐου, γενικός σημαιοστολισμός των ∆ηµοσίων Καταστηµάτων, ∆ηµοτικών και Κοινοτικών Καταστηµάτων, των Καταστηµάτων ΝΠ∆∆ και Ιδιωτικού ∆ικαίου, των Τραπεζών, των οικιών και των ιδιωτικών καταστηµάτων καθώς και φωταγώγησή τους μετά τη δύση του ηλίου και ως τις πρωινές ώρες της επομένης.

Δείτε το βίντεο από το tvstar.gr


από LAMIASTARGR

Φιλόλογοι κατά υπ. Παιδείας: Τα νέα βιβλία της Ιστορίας που ετοιμάζουν είναι ιδεοληπτικά, με υποκειμενικές αλήθειες

2017-05-18 08:42

Φωτογραφία: Intime News

Σφοδρή κριτική κατά του υπουργείου Παιδείας και ειδικότερα κατά του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) ασκεί η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων (ΠΕΦ), τονίζοντας τη συνολική της αντίθεση στο προτεινόμενο σχέδιο για το μάθημα της Ιστορίας.

Όπως εξηγεί, το προτεινόμενο σχέδιο του ΙΕΠ «μεταβάλλει ριζικά τον χαρακτήρα του μαθήματος της Ιστορίας εκτρέποντάς το προς κατευθύνσεις που δεν πληρούν τους επιστημονικούς και παιδαγωγικούς του στόχους».

«Οι προτεινόμενοι θεματικοί φάκελοι έχουν παιδαγωγική και μαθησιακή αξία μόνο εάν Για την πρωτοβάθμια εκπαίδευσηεμπλουτίζουν θεματικές ενότητες της συγκεκριμένης διδακτέας ύλης και λειτουργούν επικουρικά στη μαθησιακή διαδικασία. Ο τρόπος που προτείνεται να χρησιμοποιηθούν (Οι εκπαιδευτικοί θα έχουν ελευθερία να επιλέγουν βάσει καθορισμένων κριτηρίων έναν αριθμό από αυτούς τους φακέλους, προκειμένου να διαμορφώσουν το ετήσιο πρόγραμμα διδασκαλίας τους...) ακυρώνει την παροχή ενιαίας ιστορικής γνώσης προς όλους τους μαθητές του ελληνικού σχολείου», αναφέρουν οι φιλόλογοι.

Παράλληλα σημειώνουν: «Η Ιστορία ως μάθημα δεν μπορεί να απολέσει τον πρωταρχικό της στόχο που είναι η προσέγγιση του παρελθόντος και η αξιοποίηση της παρεχόμενης γνώσης στο παρόν για τη συγκρότηση πολιτών με ελεύθερη και δημοκρατική συνείδηση. Η μονομερής έμφαση σε κάποιον από τους επιμέρους τομείς -κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό, εθνικό, πολιτιστικό κ.ά.- οδηγεί το μάθημα σε αλλότριες κατευθύνσεις, που υπηρετούνται από άλλες επιστήμες, όπως η κοινωνιολογία, η πολιτική οικονομία, η ιστορία της τέχνης κ.ά».

Για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση
Για το πρόγραμμα σπουδών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης οι φιλόλογοι σημειώνουν ότι «οι προτάσεις της Επιτροπής, εκτός από την αδόκιμη χρήση ιστορικών όρων, όπως “υδραυλικοί άθλοι του Ηρακλή”, “ελληνικοί μύθοι σχετιζόμενοι με πολεμικές ενέργειες”, “εποχή του Χριστιανισμού” σε αντικατάσταση του όρου Βυζαντινή εποχή κ.ά., σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση της ύλης, δημιουργούν παιδαγωγικά ζητήματα, εφόσον υπονομεύουν τη διδασκαλία της Ελληνικής Ιστορίας Ειδικότερα, στη Δ' Δημοτικού αντικαθίσταται η Αρχαία Ελληνική Ιστορία από την οικογενειακή και την τοπική ιστορία, στην Ε' Δημοτικού αντικαθίσταται η Βυζαντινή Ιστορία από τη συρρικνωμένη συνεξέταση της Αρχαίας Ελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας, στην ΣΤ' Δημοτικού προβλέπεται η διδασκαλία μιας μεγάλης χρονικής περιόδου που αρχίζει από τον 15ο αιώνα και τελειώνει στη σύγχρονη εποχή. Έτσι το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στην ίδρυση του Ελληνικού κράτους και στους δύο παγκόσμιους πολέμους ενώ θεωρούνται ήσσονος σημασίας η τουρκοκρατία και η ελληνική επανάσταση».

 

Για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Επιπλέον, για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι φιλόλογοι αναφέρουν ότι «το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην αναδιάρθρωση της ύλης ανά τάξη. Συγκεκριμένα, δίνεται μεγαλύτερο εύρος στη διδασκαλία της Ιστορίας των Νεότερων Χρόνων σε βάρος της Αρχαίας και της Βυζαντινής-Μεσαιωνικής Ιστορίας, δεδομένου ότι προβλέπεται η Ιστορία των Νεότερων Χρόνων και της Σύγχρονης Εποχής να διδαχθεί στην Γ' Γυμνασίου, στην Α' Λυκείου και σε θεματικές ενότητες στη Β' και Γ' Λυκείου»

Σφοδρή κριτική

«Η νέα αντίληψη για την Ιστορία και τη διδασκαλία της, που κυριαρχεί στα Προγράμματα Σπουδών του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, βασίζεται στην κατανόηση, κατά κύριο λόγο, του παρόντος, στην αναζήτηση ταυτοτήτων και στην βιωματική προσέγγιση, γεγονός που καταλήγει σε μια ιδεολογική κατασκευή και σε υποκειμενικές σχετικιστικές αλήθειες. Πρόκειται για μια χρηστική, ιδεοληπτική ιστορία σύμφωνα με την οποία τα επιστημονικά κριτήρια δεν θεωρούνται αναγκαία», αναφέρουν οι φιλόλογοι αφήνοντας σαφείς αιχμές.

Από την πλευρά του πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την «Καθημερινή» το ΙΕΠ υποστηρίζει ότι οι ενστάσεις και οι παρατηρήσεις θα ληφθούν υπόψη ώστε να κατατεθεί μια νεότερη εκδοχή των προηγούμενων, η οποία θα αποτελέσει προϊόν της διαβούλευσης.

Διαβάστε την έκθεση της ΠΕΦ

 

Απόφαση-σταθμός: Δικαστήριο «έσβησε» χρέος 107.000 ευρώ σε ζευγάρι

2017-05-18 08:40

Απόφαση-σταθμός στη Φλώρινα: Δικαστήριο «έσβησε» χρέος 107.000 ευρώ σε ζευγάρι

Απόφαση-σταθμός από το Ειρηνοδικείο Φλώρινας το οποίο μηδένισε τις δόσεις ενός ζευγαριού δανειοληπτών και εξαίρεσε από τον πλειστηριασμό όχι μόνο την κύρια κατοικία τους αλλά και τα δύο αυτοκίνητα της οικογένειας.

Όπως αναφέρει το seleo.gr, το ζευγάρι εργάζεται σε επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα και είχε οφειλές σε τρία τραπεζικά ιδρύματα, από στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια αλλά και πιστωτικές κάρτες ύψους 107.000 ευρώ. Τα εισοδήματα της οικογένειας ανέρχονταν σε 1.100 ευρώ μηνιαίως, ενώ το δικαστήριο αναγνώρισε ως δαπάνες διαβίωσης για την τετραμελή οικογένεια τα 1.530 ευρώ.

Την ίδια χρονική στιγμή, έκρινε ότι οι οφειλέτες με αυτά τα έσοδα και τις υποχρεώσεις προς τις τράπεζες θα αδυνατούν να έχουν μια φυσιολογική ζωή, όπου θα καλύπτονται οι βασικές βιοτικές ανάγκες των ιδίων, αλλά και των τέκνων τους. Έτσι με την 12/2017 απόφασή του, το δικαστήριο οριστικοποίησε προηγούμενη απόφασή του και καθόρισε μηδενικές καταβολές προς τις τράπεζες, για χρονικό διάστημα πέντε ετών συνολικά και ταυτόχρονα εξαίρεσε από τον πλειστηριασμό την κύρια κατοικία, που αποτελεί το μοναδικό ακίνητο της οικογένειας.

 

Για τους ίδιους δανειολήπτες είχε προηγηθεί η απόφαση 19/2015 του Ειρηνοδικείου Φλώρινας, όπου αποφασίστηκε προσωρινά η μηδενική καταβολή χρημάτων των οφειλετών προς τα πιστωτικά ιδρύματα έως της πλήρους διερεύνησης της οικονομικής τους δυνατότητας.

Στο σκεπτικό της απόφασης, το δικαστήριο αναγνώρισε ότι «πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας είναι να σέβεται και να προστατεύει την αξία του ανθρώπου, τη διατήρηση εκείνων των συνθηκών διαβιώσεως του πολίτη που θα του επιτρέπουν να ζει με αξιοπρέπεια, και αποφάνθηκε ότι εάν το δικαστήριο στερήσει στον αιτούντα αυτήν την δυνατότητα, τότε θα προκρίνει έναντι της αξίας του ανθρώπου, την ικανοποίηση περιουσιακών δικαιωμάτων». Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δικηγόρος των δανειοληπτών Ολυμπία Τσιαμπίρη «η απόφαση είναι σημαντική γεμίζει αισιοδοξία την μέση ελληνική οικογένεια αφού το δικαστήριο για πρώτη φορά λαμβάνει υπ'όψιν του τις συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης της ελληνικής οικογένειας, τις αναγνωρίζει ως ύψιστα αγαθά και ότι προέχουν έναντι οποιασδήποτε άλλης οφειλής».

Επίσης, με απόφαση του το Ειρηνοδικείο Φλώρινας εξαίρεσε από τον πλειστηριασμό ακόμη και τα δύο αυτοκίνητα της οικογένειας. 

Πηγή: www.seleo.gr

 

Αυτός είναι ο 70χρονος απόστρατος πτέραρχος που βίαζε την 34χρονη ανάπηρη ανιψιά του

2017-05-18 08:37

Αυτός είναι ο 70χρονος απόστρατος πτέραρχος που βίαζε την 34χρονη ανάπηρη ανιψιά του [εικόνες]

Στη δημοσιότητα, έδωσε η ΕΛ.ΑΣ τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες 70χρονου, ο οποίος συνελήφθη στις 30 Απριλίου στον Κόκκινο Μύλο, κατηγορούμενος για βιασμό.

Πρόκειται για τον Λουμάκο Παναγιώτη του Αντωνίου και της Αμαλίας, γεννηθέντα την 20-3-1947 στο Νεοχώρι Λακωνίας.

Ο Λουμάκος απόστρατος πτέραρχος, πατέρας και παππούς 4 εγγονών, κατηγορείται ότι βίαζε την 34χρονη κόρη της αδελφής του η οποία μάλιστα είναι ΑμΕΑ.

Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις πράξεις του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, της αιμομιξίας κατ’ εξακολούθηση και της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών.


iefimerida.gr 

Ανεστάλη η λειτουργία της ασφαλιστικής Ιnternational Life

2017-05-16 15:55

Στην οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής επιχείρησης με την επωνυμία «INTERNATIONAL LIFE Ανώνυμος Εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων», αποφάσισε η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της ΤτΕ

H έλλειψη επαρκών ιδίων κεφαλαιων οδήγησε την Τράπεζα της Ελλάδος στην ανάκληση άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρίας International LIfe, αφού οι όποιες προσπάθειες για εξυγίανσή της με πώληση μέρους ή όλου του ασφαλιστικούς τη χαρτοφυλακίου απέβησαν άκαρπες. Η εταιρία, της οποίας τα περιουσιακά στοιχεία δεσμεύονται, σταματά την καταβολή των ασφαλίστρων. Οι ασφαλισμένοι θα ενημερώνονται από το (http://www.inlife.com.gr) και τα τηλέφωνα που περιγράφονται παρακάτω.
AdTech Ad
Στην οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής επιχείρησης με την επωνυμία «INTERNATIONAL LIFE Ανώνυμος Εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων» και τη θέση αυτής σε ασφαλιστική εκκαθάριση, αποφάσισε η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος , σύμφωνα με την απόφαση ΕΠΑΘ 230/2/15.5.2017 και  τις διατάξεις του Ν.4364/2016.
Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση δεν διέθετε επαρκή ίδια κεφάλαια για την κάλυψη των Κεφαλαιακών Απαιτήσεων Φερεγγυότητάς της, οι οποίες, σύμφωνα με τον νόμο, είναι αναγκαίες για τη συνέχιση της λειτουργίας της, και δεν κατέστη εφικτή η απαιτούμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της. Οι προσπάθειες, στο πλαίσιο των αποφάσεων της Τράπεζας της Ελλάδος, για την εξυγίανσή της, όπως η μεταβίβαση όλου ή μέρους του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου της, απέβησαν άκαρπες.
Από την ημερομηνία οριστικής ανάκλησης της άδειας λειτουργίας αναστέλλεται η υποχρέωση της επιχείρησης για καταβολή ασφαλισμάτων ή άλλων πληρωτέων παροχών και δεσμεύονται τα περιουσιακά της στοιχεία προς τον σκοπό της ικανοποίησης των προνομίων, όπως αυτά καθορίζονται στην ασφαλιστική εκκαθάριση, ιδίως η αποζημίωση των δικαιούχων από ασφάλιση.
Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ενεργοποιήσει όλες τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες για τη διασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων και κάθε άλλου προνομιούχου δανειστή. Για την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών διορίστηκε ασφαλιστικός εκκαθαριστής ο κ. Σωτήριος Βασιλόπουλος του Ηλία, Δικηγόρος.
Ειδικότερες πληροφορίες:
Τριάντα ημέρες μετά την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της επιχείρησης θεωρούνται αυτοδίκαια λυμένες όλες οι ασφαλιστικές συμβάσεις της επιχείρησης (N.4364/2016 άρθρο 235).
Αστική Ευθύνη από την κυκλοφορία οχημάτων (μόνο υλική ζημία και σωματική βλάβη τρίτου): Εάν οι ασφαλισμένοι προκαλέσουν ατύχημα εντός του διαστήματος των τριάντα ημερών, ο παθών θα αποζημιωθεί από το «Επικουρικό Κεφάλαιο Αστικής Ευθύνης εξ Ατυχημάτων Αυτοκινήτων». Οι έχοντες απαιτήσεις αποζημίωσης, όπως και απαιτήσεις από καταβληθέντα μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα (το μέρος των καταβληθέντων ασφαλίστρων που αφορά στο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία ανάκλησης έως τη λήξη ισχύος του συμβολαίου), θα ικανοποιηθούν, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, από το Επικουρικό Κεφάλαιο κατόπιν αναγγελίας της απαίτησής τους στον ασφαλιστικό εκκαθαριστή. Πληροφορίες για τη δυνατότητα των δικαιούχων να αναγγελθούν και για τις σχετικές προθεσμίες, θα δοθούν στη δημοσιότητα από τον ασφαλιστικό εκκαθαριστή στο επόμενο χρονικό διάστημα. Μετά την παρέλευση των τριάντα ημερών, οι ιδιοκτήτες οχημάτων οφείλουν να είναι ασφαλισμένοι σε άλλη ασφαλιστική επιχείρηση.
Ασφαλιστήρια λοιπών κλάδων ζημιών: Οι έχοντες απαιτήσεις από τους  λοιπούς κλάδους ζημιών, όπως και από τα καταβληθέντα και μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα, θα ικανοποιηθούν κατόπιν αναγγελίας της απαίτησής τους στον ασφαλιστικό εκκαθαριστή.
Οι ασφαλισμένοι στην υπό ασφαλιστική εκκαθάριση, πλέον, επιχείρηση δύνανται να ενημερώνονται από τον δικτυακό τόπο της (http://www.inlife.com.gr), καθώς και από υπαλλήλους της εκκαθάρισης, καθημερινά, από ώρα 10.00 έως 14.00 στo τηλέφωνο της επιχείρησης 210-8119000 και από τον ασφαλιστικό εκκαθαριστή στο τηλέφωνο 213-0159744.

Οι 3 νεκροί της τραγωδίας με την αμαξοστοιχία στο Αδενδρο

2017-05-14 23:42

Οι 3 νεκροί της τραγωδίας με την αμαξοστοιχία στο Αδενδρο [εικόνες]

Ο τραγικός απολογισμός έφτασε στους 3 νεκρούς όταν το βράδυ του Σαββάτου αμαξοστοιχία του ΟΣΕ εκτροχιάστηκε στην περιοχή του Άδενδρου, έξω από τη Θεσσαλονίκη. 

Το τρένο που εκτροχιάστηκε, προκαλώντας τον θάνατο τριών ατόμων και τον τραυματισμό άλλων επτά, είναι σχεδόν διαλυμένο, στις εικόνες που καταγράφηκαν με το πρώτο φως της ημέρας.

Ο ένας νεκρός είναι ο 46χρονος μηχανοδηγός, Ματθαίος Καλόπουλος ο οποίος έχασε τη ζωή του ακαριαία.

Ματθαίος Καλόπουλος - Μηχανοδηγός

Ένας φίλος του 46χρονου μηχανοδηγού, Ματθαίου Καλόπουλου, έγραψε στο Facebook: «Μαύρη Κυριακή ξημέρωσε για την οικογένεια της έλξης καθώς από χθες το βράδυ  δεν βρίσκεται κοντά μας ένας αδελφικός φίλος και συνάδελφος που έχασε την ζωή του στο καθήκον. Τα λόγια τούτες τις ώρες είναι περιττά, όλοι γνωρίζαμε ποιος ήταν ο Μάνθος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.  Εμείς αυτό που θα κάνουμε είναι να τον έχουμε πάντα στην μνήμη και στην καρδιά μας. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. ΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕ!». Η φωτογραφία και το όνομα του αναρτήθηκε και στο «mixanodigosblogspot».

Την ζωή του έχασε και ο προϊστάμενος Κίνησης Αριστείδης Καλαμπαλίκης.

Αριστείδης Καλαμπαλίκης - προϊστάμενος κίνησης της αμαξοστοιχίας

Συνάδελφος του άτυχου προϊστάμενου κίνησης, Αριστείδη Καλαμπαλίκη αποχαιρέτησε και αυτός τον φίλο του μέσω facebook: «Ένας φίλος και Συναδέλφος έφυγε πριν από λίγο. .Ο Αριστείδης ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ  Προϊστάμενος  Αμαξ/χιων θύμα του χθεσινού τραγικού Συμβάντος στο Αδενδρον Δυστυχώς υπέκυψε στα πολυτραύματα του.. Καλό σου ταξίδι ΆΡΗ. .Εδώ κάτω εμείς που μείναμε οφείλουμε να ουρλιάξουμε και να φωνάξουμε ότι δεν είμαστε Αριθμοί ότι δεν μας αντιμετωπίζουν ως Πρέπει ή εργοδοσία και οι κυβερνήσεις ότι Φίλε Άρη και Μάνθο δεν επιστρέψετε ποτέ από την δουλειά σας στην  οικογένεια σας ότι δεν καταφέρατε να πάρετε Μεροκάματο Γιατί; Τώρα πρέπει να μπουν όλα επί τάπητος. Αιώνια σας ή μνήμη».

Ο Δημήτρης Μικρόπουλος είναι το τρίτο θύμα της χθεσινής τραγωδίας στο Άδενδρο.

Δημήτρης Μικρόπουλος - επιβάτης


Ο άτυχος γιατρός έχασε τη ζωή του όταν η αμαξοστοιχία του ΟΣΕ εκτροχιάστηκε λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς και φίλους. Ο Μικρόπουλος επιβιβάστηκε στο συρμό με προορισμό τη Θεσσαλονίκη όμως το ταξίδι του κατέληξε στη γειτονιά των αγγέλων. 

Ο άτυχος γιατρός ήταν επιμελητής Α Γενικής Ιατρικής στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας Χαλκιδικής και είχε εκλεχθεί δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό των ΑΝΕΛ στη Χαλκιδική. 

«Μεγαλη η απωλεια σημερα για  την Χαλκιδικη ,την Κασσανδρα , τον ιατρικο κοσμο και το Κινημα των Ανεξαρτητων Ελληνων .  Ο ανθρωπος , ο γιατρος , ο αγωνιστης , ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΚΡΟΠΟΥΛΟΣ , αφησε την τελευταια του πνοη στο δυστυχημα με το τραινο . ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ των ανεξαρτητων ελληνων χαλκιδικης από το 2012 εδινε συνεχως το αγωνιστικο του παρων σε κάθε καλεσμα του κινηματος  και της κοινωνιας , σε κάθε καλεσμα απλων ανθρωπων για τα  καθημερινα τους προβληματα Θελω να εκφρασω ως επικεφαλης του ψηφοδελτιου της Χαλκιδικης του κινηματος των ανεξαρτητων ελληνων , την βαθεια μου θλιψη και τα συλλυπητηρια μου στην οικογενεια του φιλου και αδελφου Δημητρη.

 Δημήτρη για μας δεν έφυγες , συνεχιζεις να ζεις και να υπαρχεις», γράφει φίλος του Δημήτρη Μικρόπουλου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. 

«Καλό ταξίδι στον αγαπητό ιατρό, συνάδελφο Δημοτικό Σύμβουλο και συνεργάτη μας στην Επιτροπη Τουρισμού του Δημου Κασσάνδρας, Δημήτριος Μικρόπουλοςπου έφυγε ξαφνικά απο κοντά μας ταξιδευοντας με το μοιραίο τρένο που εκτροχιάστηκε χτες .Τα λόγια ειναι φτωχά για να εκφράσουν την οδυνη μας. Ο Δημητρης υπήρξε λαμπρός επιστήμων, εξαιρετικός συναδελφος στην αυτοδιοίκηση και τρυφερός ανθρωπος πάντα διπλα στην αναγκη του Ανθρωπου. Λυπαμαι. Λυπαμαι πολύ. Και θα θυμαμαι οποτε του τηλεφωνουσα  για τα θεματα μας που ελεγε : Ελα Μαρια μου. Αυτο το "μου" ρε συ Δημητρη ηταν τοσο οικειο,τοσο καθησυχαστικό,τοσο υποστηρικτικό και τρυφερο απο εκεινα που δυσκολα βρισκεις στο χώρο της Αυτοδιοικησης...", έγραψε κάποιος άλλος. 

Την ίδια ώρα με σχετικό δελτίο Τύπου αποχαιρέτησαν οι ΑΝΕΛ το στέλεχος τους: «Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουμε τη βαθύτατη οδύνη μας για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στο  Άδενδρο Θεσσαλονίκης και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων, ανάμεσα στα οποία ήταν και το στέλεχος του Κινήματός μας, Δημήτρης Μικρόπουλος, και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Είναι αυτονόητο ότι θα ριχθεί άπλετο φως στα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία». 

 iefimerida.gr

Με πάνω από 260 χλμ/ώρα έτρεχε η Porsche του Βακάκη πριν σκορπίσει τον θάνατο

2017-05-14 23:36

Η Porsche του Βακάκη έτρεχε με πάνω από 260 χλμ/ώρα πριν σκορπίσει τον θάνατο

Με ιλιγγιώδη ταχύτητα έτρεχε η μοιραία Porsche που συγκρούστηκε τον περασμένο Φεβρουαρίου με το σταθμευμένο αυτοκίνητο της οικογένειας Πατμανόγλου, στο 83ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Το τροχαίο αυτό δυστύχημα είχε σαν αποτελέσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερα άτομα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» από την έρευνα του πραγματογνώμονα, που ορίστηκε από το Δημόσιον προκύπτει ότι την ώρα που ο 24χρονος Γιώργος Βακάκης έχασε τον έλεγχο του οχήματος η ταχύτητα του αυτοκινήτου προσομοίαζε με αυτές που παρακολουθούν οι θεατές σε αγώνες ταχύτητας. Kαι τονίζεται ότι έτρεχε με ταχύτητα πάνω από 260 χλμ την ώρα!

Οπως επισημαίνεται, η πορεία της Porsche είχε απότομη απώλεια αέρα του οπίσθιου δεξιού ελαστικού. Ο αρμόδιος πραγματογνώμονας Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, ερευνά τι είναι αυτό που προκάλεσε το ατύχημα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για συνδυασμό παραγόντων, εκ των οποίων τέσσερις έχουν μπει στο μικροσκόπιο, καθώς θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικοί. Ενας παράγοντας που ερευνάται είναι το κατά πόσο μπορεί να είχαν επηρεαστεί τα ελαστικά από τυχόν ακινησία της Πόρσε.

Στις περιπτώσεις που ένα αυτοκίνητο δεν κινείται συχνά παρατηρείται ότι μειώνεται η πίεση των ελαστικών, κάτι το οποίο μπορεί να καταπονήσει τα ελαστικά, ιδιαίτερα κατά την ανάπτυξη πολύ μεγάλης ταχύτητας. Υπενθυμίζεται ότι η μοιραία Porsche δεν ήταν το όχημα που χρησιμοποιούσε ο 24χρονος οδηγός στην Ελλάδα και την οδήγησε εκτάκτως, διότι το δικό του αυτοκίνητο παρουσίασε πρόβλημα.

Ενας δεύτερος παράγοντας είναι το κατά πόσο το συγκεκριμένο ελαστικό που έσκασε μπορεί να είχε κάποιο «αφανές» πρόβλημα από παλαιότερη χρήση του αυτοκινήτου. Σε πολλές περιπτώσεις η καταπόνηση ενός ελαστικού (για παράδειγμα από απότομη πτώση σε λακκούβα) προκαλεί εσωτερικό πρόβλημα που δεν φαίνεται, παρότι κάτω από ορισμένες συνθήκες μπορεί να προκαλέσει μοιραία αποτελέσματα. Επίσης, δεν αποκλείεται στο τελικό πόρισμα να συμπεριληφθεί και κάποιος εξωγενής παράγοντας (δηλαδή που έχει να κάνει με το περιβάλλον όπου εκδηλώθηκε το δυστύχημα).

Ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι ότι έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο το κλατάρισμα να οφείλεται σε υπερθέρμανση, καθώς δεν βρέθηκαν ανάλογα σημάδια αλλοίωσης στο πέλμα.

«Ο οδηγός ήταν νηφάλιος. Οταν όμως τρέχεις με τέτοιες ταχύτητες, αρχίζεις να βλέπεις μπροστά σου το δρόμο σε οβάλ σχήμα, το οποίο σε μέγεθος δεν είναι μεγαλύτερο από τον πάτο μίας κανάτας με νερό. Το κατά πόσο ο οδηγός είχε την απόσταση και το χρόνο να αντιδράσει είναι υπό διερεύνηση. Οι χειρισμοί θα ελεγχθούν με βάση τα ίχνη που έχουμε και την ταχύτητα που θα υπολογιστεί ότι είχε αναπτύξει», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Το όχημα συγκρούστηκε σε δύο διαφορετικά σημεία πριν φτάσει στο αυτοκίνητο της οικογένειας Πατμανόγλου. Η πρώτη σύγκρουση έγινε στην άκρη διαζώματος που διαχωρίζει το δρόμο με το πάρκινγκ αυτοκινήτων και η δεύτερη στο πεζοδρόμιο του πάρκινγκ. Ως αιτίες πρόκλησης του δυστυχήματος εξετάζονται: Η απειρία του οδηγού, η υψηλή ταχύτητα και η κατάσταση των ελαστικών. ενώ να σημειωθεί πως πριν από το σημείο της τραγωδίας υπήρχαν δύο ταμπέλες που υπενθύμιζαν το ανώτατο όριο ταχύτητας.

Παράλληλα εξετάζονται στοιχεία που θα μπορούσαν να δείξουν αν ο 24χρονος Γιώργος Βακάκης φρέναρε ή όχι πριν από τη σύγκρουση.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Προϊόντα: 1 - 10 από 7618
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>