Νέα

Σπερχειάδα:Έναρξη καρναβαλικών εκδηλώσεων Βίντεο Φωτό

2020-02-25 20:37

 

Σε μιά μεγάλη ντισκοτέκ μεταμορφώθηκε η Κεντρική  Πλατεία  Σπερχειάδας το βράδυ του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου  για την έναρξη των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων της έδρας του Δήμου 

Ο Γιώργος Μπελαλής καί ο Γιώργος Λουκάς φρόντισαν γιά την μουσική επένδυση της βραδιάς καί νοσταλγικά μας πήγαν πίσω στις δεκαετίες τού 70 καί τού 80

Φυσικά δεν έλειψε καί ο καθιερωμένος -εκείνες τις εποχές- διαγωνισμός χορού

Δείτε το βίντεο καί τις φωτογραφίες απ'την εκδήλωση

 

 

 

 

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2020 ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

2020-02-20 19:37

 Ο Δήμος  Μακρακώμης σας προσκαλεί σε όλες τις Καρναβαλικές Εκδηλώσεις των Δημοτικών Ενοτήτων του!

Κέφι, ξέφρενοι ρυθμοί, διασκέδαση, μουσική, φαγητό, ποτό 

Μείνετε συντονισμένοι στα αποκριάτικα δρώμενα, παρακολουθώντας τις σελίδες στο facebook:

facebook.com/dimosmakrakomis/

facebook.com/2o.karnavali.makrakomis.official/

facebook.com/profile.php?id=100041500542367

facebook.com/spercheiada/

facebook.com/carnavali.spercheiadas/

Ποικίλες είναι οι  Καρναβαλικές Εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν  στον Δήμο Μακρακώμης στις φετινές Απόκριες 2020.

Στις Δημοτικές Ενότητες Σπερχειάδας, Μακρακώμης, Αγίου Γεωργίου και στην Κοινότητα Τυμφρηστού, όλοι μπαίνουν στους ρυθμούς της Αποκριάς, παρουσιάζοντες πολλές εκδηλώσεις και δρώμενα για την ψυχαγωγία των δημοτών αλλά και των επισκεπτών.

Καρναβαλικές Παρελάσεις αρμάτων και group, Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού,  Αποκριάτικοι χοροί και γλέντια, Παιδικά Πάρτι, Συναυλίες, Γαϊτανάκι, Πέταγμα Χαρταετού, Κούλουμα είναι μεταξύ άλλων  σε όσα μπορούν δημότες και επισκέπτες να συμμετάσχουν, να διασκεδάσουν και να παρακολουθήσουν, με το κέφι να αναμένεται να παραμένει  αμείωτο όλες τις ημέρες της Αποκριάς!

 

 

 

 

 

 

COLOUR NIGHT CARNIVAL – Η μεγάλη, πολύχρωμη παρέλαση αρμάτων στην Σπερχειάδα

2020-02-18 15:47

Η πιο πολύχρωμη καρναβαλική  παρέλαση, πραγματοποιείται στην Σπερχειάδα, την Κυριακή 1/3/2020 και ώρα 18:00, με την πόλη να ζει σε ξέφρενους ρυθμούς διασκέδασης! 

Live στη σκηνή Vegas και Dj Nikos Nokos

Δήμος Μακρακώμης: Απευθείας ανάθεση 12000 Ευρώ γιά συντήρηση μηχανογραφικού εξοπλισμού

2020-02-17 16:23

Αναρτήθηκε σήμερα στο "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" η απευθείας ανάθεση ύψους 12000 Ευρώ γιά συντήρηση μηχανογραφικού εξοπλισμού

«Συνένοχοι», «βλάκες» ..ή απλά για τα Καρναβάλια..??

2020-02-15 19:53

«Συνένοχος ή βλάξ», ήταν ο τίτλος που έγραφε, ο αείμνηστος Κίτσος Τεγόπουλος, με μεγάλα γράμματα πρωτοσέλιδο στην Ελευθεροτυπία την εποχή που το πανελλήνιο βοούσε περί του σκανδάλου Κοσκωτά, λεπτομέρειες του οποίου δημοσίευε ο τύπος καθημερινά,και η τότε κυβέρνηση Παπανδρέου σφύριζε αδιάφορα…
Μου ήρθε σήμερα…., δεν ξέρω πώς, μάλλον είναι κάποιος αυτοματοποιημένος συνειρμός τού μυαλού μου.

«Συνένοχοι, βλάκες..ή απλά για τα Καρναβάλια..» αναρωτιέμαι παρακολουθώντας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και θλίψη τα τεκταινόμενα τις τελευταίες μέρες και το «βρώμικο» -όπως φαίνεται- παιχνίδι πού για μία ακόμη φορά παίζεται σε βάρος της Έδρας του Δήμου, της Σπερχειάδας, με αφορμή αυτή τη φορά,τις Αποκριάτικες εκδηλώσεις στις δύο κωμοπόλεις της Δυτικής Φθιώτιδας

Βέβαια, τα «παπαγαλάκια», βγήκαν ήδη απ’τα κλουβιά τους και προσπαθούν να εξισώσουν τον «θύτη» με το «θύμα»..καί να δημιουργήσουν μια «ωραία ατμόσφαιρα»..Μάταια..

Ας βάλουμε όμως τα πράγματα στη θέση τους και να δούμε ποια είναι η αλήθεια, ποιός είναι ο «θύτης», ποιός είναι το «θύμα»..καί το κυριότερο, ποιος είναι-εκούσια ή ακούσια-ο «ηθικός αυτουργός» αυτού του «βρώμικου» παιχνιδιού

Πριν ένα περίπου μήνα συναντήθηκαν, οι πρόεδροι των κοινοτήτων Σπερχειάδας και Μακρακώμης, με τον πρόεδρο της επιτροπής για τις Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου, Δήμαρχο Γ.Χαντζή και την αντιπρόεδρο της ίδιας επιτροπής και αντιδήμαρχο οικονομικών Β.Αρβανίτη. 

Όλοι μαζί, και πολύ σωστά, συμφώνησαν και δεσμεύτηκαν ότι όποια εκδήλωση προγραμματίσουν οι κοινότητες θα πρέπει να έχει την έγκριση της επιτροπής και ότι ειδικά την Κυριακή της Αποκριάς και τη Καθαρή Δευτέρα δεν θα γίνει καμμία εκδήλωση πού θα συμπίπτει χρονικά με εκδήλωση της μίας η της άλλης κωμόπολης

Στην συνέχεια, σε συγκέντρωση των φορέων της Σπερχειάδας στο συνεδριακό κέντρο η κ.Αρβανίτη δεσμεύτηκε και πάλι ότι θα ισχύσουν όσα συμφωνήθηκαν.

Και ενώ από την πλευρά της Σπερχειάδας αυτό τηρήθηκε και δεν προγραμματίστηκε καμμία εκδήλωση πού να συμπίπτει χρονικά με το καρναβάλι της Μακρακώμης την Καθαρή Δευτέρα, αντιθέτως στην Μακρακώμη ο πρόεδρος της κοινότητας ενεργώντας «πραξικοπηματικά» και έχοντας -όπως εκ του αποτελέσματος φαίνεται- την απαιτούμενη απ΄την επιτροπή έγκριση, χωρίς την οποία τίποτα δεν μπορεί να γίνει, ανακοινώνει διοργάνωση συναυλίας την Κυριακή της Αποκριάς  στη Μακρακώμη την ίδια ώρα πού γίνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Σπερχειάδα.

        Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα και όλα τ’άλλα είναι απλά υπεκφυγές....

Τα συμπεράσματα δικά σας πλέον για το ποιος είναι ο «θύτης» το «θύμα» και ο «ηθικός αυτουργός»

 

 

Για κακούργημα οι απάτες με τα 5ψηφια νούμερα

2020-02-14 23:12

Στοπ στις τηλεφωνικές κλήσεις υψηλών χρεώσεων μέσω κινητών επιχειρεί να βάλει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Καθημερινή", η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) μετά και τις συστάσεις του Συνηγόρου του Καταναλωτή τρέχει να φέρει έναν νέο κώδικα για τηλεφωνικές γραμμές υψηλών χρεώσεων. Παράλληλα, συλλέγει στοιχεία προκειμένου να μεταβάλει τον χαρακτήρα των κατηγοριών, από πλημμεληματικό σε κακουργηματικό, κατά των εταιρειών που συστηματικά εξαπατούν τους καταναλωτές.

Πρόκειται για τις επονομαζόμενες υπηρεσίες πολυμεσικής πληροφόρησης που παρέχονται μέσω κλήσεων σε 10ψήφιους αριθμούς που ξεκινούν από 901,909 κλπ ή πενταψήφιους κωδικούς 19ΧΧΧ,54ΧΧΧ κλπ. Η ακούσια εγγραφή στις υπηρεσίες αυξημένων χρεώσεων γίνεται πολλές φορές μέσω παραθύρων που ανοίγουν αιφνιδιαστικά στην οθόνη του χρήστη ή μέσω προωθητικών ενεργειών που ανακοινώνουν στον χρήστη ότι κερδίζουν ένα σημαντικό ποσό Και στις δύο περιπτώσεις ενεργοποιείται χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του, μια σύνδεση υψηλής χρέωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταγγελίες στην ΕΕΤΤ από περίπου 300 που ήταν το 2015 πέρυσι ξεπέρασαν τις 2.000 ή πάνω από πέντε καταγγελίες κάθε ημέρα του έτους.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η "Καθημερινή" στόχος του νέου κώδικα της ΕΕΤΤ που αναμένεται να αποφασιστεί την επόμενη εβδομάδα είναι να διασφαλιστεί η ρητή συναίνεση του τελικού χρήστη - καταναλωτή για την αποδοχή της υπηρεσίας και εν τέλει της χρέωσής της. Η συναίνεση θα δίνεται μέσω SMS όχι μόνο προς τον πάροχο της συγκεκριμένης υπηρεσίας, αλλά και προς τον πάροχο του δικτύου. Ο τελευταίος θα εφαρμόζει τη χρέωση της υπηρεσίας μόνο αν λάβει τη ρητή συγκατάθεση του καταναλωτή για την αποδοχή της υπηρεσίας.
 

dikaiologitika.gr

Δήμος Μακρακώμης: Νέα σελίδα γιά το Δημοτικό Ίντερνετ άνοιξε σήμερα

2020-02-14 15:10

Μιά νέα σελίδα άνοιξε σήμερα στο θέμα των ασυρμάτων δικτύων καί του δημοτικού ίντερνετ τού Δήμου Μακρακώμης, καί δικαίως θα πρέπει να πιστωθεί σαν  θετικό βήμα, στην Δημοτική Αρχή,καί ειδικότερα στην αρμόδια γιά αυτά τα θέματα, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο, Χαρά Δεληκούρα ,η οποία τόλμησε αυτό πού κανείς δεν είχε τολμήσει μέχρι τώρα. 

Τόλμησε να κάνει το αυτονόητο..Να σπάσει το κατά την ταπεινή μας γνώμη "αδιέξοδο" ,πού είχε δημιουργηθεί τα τελευταία 20 καί βάλε χρόνια..καί στοίχισε στούς δημότες πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χωρίς να μπορούν να έχουν το προσδοκούμενο αποτέλεσμα

Όπως διαβάζουμε σήμερα στο "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" ,ανατέθηκε η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ WiFi ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ,  γιά πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια !! σε μιά άλλη επιχείρηση,καί ευχόμαστε αυτή η νέα συνεργασία να φέρει επιτέλους το ποθούμενο αποτέλεσμα, ένα αξιόπιστο καί λειτουργικό δημοτικό ίντερνετ σε κάθε γωνιά τού Δήμου

Δείτε εδώ καί εδώ τις σημερινές αναρτήσεις στο "ΔΙΑΥΓΕΙΑ"

 

«Ρεμπέτικη Βραδιά» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλατυστόμου "Ο ΠΗΛΕΑΣ" Σάββατο 01/02/2020

2020-02-01 09:56

 Αυτό το Σάββατο 01/02/2020 και ώρα 20.00 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Πλατυστόμου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατυστόμου "Ο ΠΗΛΕΑΣ" διοργανώνει "Ρεμπέτικη Βραδιά".
Στην εκδήλωση συμμετέχουν η "Μουσική Συντροφία" και το "Μουσικό Εργαστήρι του ΠΗΛΕΑ". Την όμορφη βραδιά θα πλαισιώσουν με τη μουσική τους οι Κώστας Ευθυμίου (μπουζούκι), Κατερίνα Καραδήμα (τζουράς) και Αντρέας Ροδίτης (κιθάρα).
Όσοι παρευρεθούν θα διασκεδάσουν με μοναδικά τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη, του Βασίλη Τσιτσάνη και άλλων μεγάλων συνθετών που θα τους ταξιδέψουν σε άλλες εποχές.
Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη.

Παρουσίαση 5ου Ημιμαραθωνίου Σπερχειού «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΚΡΙΔΑΣ» Βίντεο - Φωτό

2020-01-31 22:56

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 30 Ιανουαρίου στην Σπερχειάδα,η παρουσίαση του 5ου Ημιμαραθωνιου Σπερχειού "Αθανάσιος Ακρίδας", με την παρουσία δημοτικών συμβούλων και αρκετών εθελοντών. 

Η οργανωτική επιτροπή παρουσίασε τις διαδρομές ,τις ώρες εκκίνησης,του καθενός ξεχωριστά δρομικου αγώνα, τους φορείς που έχουν δηλώσει συμμετοχή για εθελοντική προσφορά, τους χορηγούς που θα στηρίξουν τον αγώνα και τους συλλόγους που θα συμμετάσχουν με δρομείς στους αγώνες που δήλωσαν συμμετοχή έως σήμερα. 

Στη συνέχεια έγινε διαλογική συζήτηση και ενημέρωση των παρευρισκομένων για τις απαιτήσεις που υπάρχουν ώστε να πραγματοποιηθεί ο αγώνας και να στεφθεί με επιτυχία.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020 και ώρα 11:00, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την κεντρική πλατεία Σπερχειάδας.

Παράλληλα με τον κύριο αγώνα των 21.098 μέτρων θα διεξαχθεί αγώνας 5.000μ με την ονομασία «Λαϊκός αγώνας – Καλύβα Στεφανή» και ορεινή πεζοπορία με την ονομασία «Γουλινάς» 7.800 μέτρων.

Oι παιδικοί αγώνες 1.100 μέτρων & 1.600 μέτρων θα διεξαχθούν την προηγούμενη ημέρα, Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 και ώρα 18:00.

Η κύρια διαδρομή | Ημιμαραθώνιου Σπερχειού «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΚΡΙΔΑΣ» | 21.098 μ

Η διαδρομή των 21.098 μέτρων είναι σε άσφαλτο και διέρχεται δύο φορές τον ποταμό Σπερχειό στην περιοχή της Δυτικής Φθιώτιδας.

 

 

Δήμος Μακρακώμης: Άμισθος σύμβουλος τού δημάρχου ορίστηκε ο Π.Ντάνης

2020-01-30 21:45

Ανακοίνωση τού Δήμου Μακρακώμης

Με απόφαση του Δημάρχου κ. Γ. Χαντζή, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 27/01/2020 (ΑΔΑ:ΨΚΧΒΩΛ2-26Φ), στο κ. Παναγιώτη Ντάνη ανατέθηκαν καθήκοντα άμισθου συμβούλου. Ο ως άνω άμισθος σύμβουλος υπάγεται ειδικά και αποκλειστικά στην υπηρεσιακή δικαιοδοσία του Δημάρχου του Δήμου Μακρακώμης, από τον οποίο θα δέχεται εντολές και στον οποίο μόνο είναι υποχρεωμένος να λογοδοτεί σε κάθε περίπτωση.

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΑΝΗΣ

Περιληπτικό βιογραφικό σημείωμα

pdanis

Ο Παναγιώτης Ντάνης είναι πτυχιούχος Οικονομολόγος με ειδίκευση στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων Τουριστικού ενδιαφέροντος.
Καθ' όλη τη διάρκεια του εργασιακού του βίου υπήρξε στέλεχος των μεγαλύτερων τουριστικών & ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της χώρας και μέλος του ΔΣ μερικών εξ αυτών καθώς και σύμβουλος σε διάφορες επιχειρήσεις.
Ξεκίνησε τον εργασιακό του βίο από φοιτητής στη ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ. Εκεί του δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσει πολλούς από τους πρωταγωνιστές του παλιού καλού Ελληνικού κινηματογράφου.
Κατά την διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας ευτύχησε να εργαστεί στις μεγαλύτερες Ξενοδοχειακές & Τουριστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας όπως στον Όμιλο ξενοδοχείων Capsis, με 5 πολυτελή ξενοδοχεία - στη TUI, το μεγαλύτερο Γερμανικό τουριστικό οργανισμό της Ευρώπης, στονΌμιλο ξενοδοχείων Airotel με 7 boutique ξενοδοχεία, κατέχοντας τη θέση του Διευθυντού στα τμήματα Οικονομικού Μηχανοργάνωσης και Προσωπικού, ενώ παράλληλα υπήρξε και συνεχίζει ως εισηγητής σε σεμινάρια κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος.
Τα κύρια αντικείμενα στις εταιρείες που εργάστηκε αφορούσαν: Εσωτερικό Έλεγχο - Οικονομική Διαχείριση και Ανάπτυξη - Διοίκηση και Οργάνωση - Μελέτες βιωσιμότητας - Αγοροπωλησίες Ξενοδοχείων & Τουριστικών Γραφείων - Business Plan - Reporting - Budgeting.

 

Η ανάρτηση στο "ΔΙΑΥΓΕΙΑ"

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο Δήμαρχος Μακρακώμης Έχοντας υπόψη : 

1. Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87/Α/7-6-2010), όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν. 

2. Την εκδηλωθείσα πρόθεση και το ενδιαφέρον του κ. Παναγιώτη Ντάνη του Ευαγγέλου για άμισθη προσφορά υπηρεσιών στο Δήμαρχο Μακρακώμης . 3. Την ανάγκη παροχής συμβουλευτικού έργου σε θέματα Οικονομικής ανάπτυξης , Τουριστικής προβολής , Δημοσίων σχέσεων, Επικοινωνίας και Οργάνωσης εκδηλώσεων του Δήμου Μακρακώμης 

4. Το γεγονός ότι από την παρούσα απόφαση δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού του Δήμου Μακρακώμης , δεδομένου ότι ο άμισθος σύμβουλος θα εκτελέσει το έργο του χωρίς αποζημίωση.

 Αποφασίζει 

Ορίζει τον κ. Παναγιώτη Ντάνη του Ευαγγέλου , ως άμισθο Σύμβουλο, προκειμένου να παρέχει συμβουλευτικό έργο σε θέματα Οικονομικής ανάπτυξης , Τουριστικής προβολής , Δημοσίων σχέσεων, Επικοινωνίας και Οργάνωσης εκδηλώσεων του Δήμου Μακρακώμης Ο ως άνω άμισθος σύμβουλος υπάγεται ειδικά και αποκλειστικά στην υπηρεσιακή δικαιοδοσία του Δημάρχου , εκτός οποιασδήποτε διάρθρωσης οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας του Δήμου. Ο ανωτέρω θα δέχεται εντολές από τον Δήμαρχο στον οποίο και μόνο είναι υποχρεωμένος να λογοδοτεί σε κάθε περίπτωση. Θα υποβάλει προς τον Δήμαρχο εισηγήσεις. Η παρούσα πράξη δεν συνιστά πρόσληψη ή διορισμό και δεν γεννά υπηρεσιακή, υπαλληλική ή άλλου είδους εργασιακή σχέση του οριζόμενου συμβούλου με το Δήμο. Η παρούσα ισχύει από την υπογραφή της και μέχρι το τέλος της θητείας του Δημάρχου , πλην της τροποποίησης της ή της ανάκλησης της, χωρίς ο ορισθείς σύμβουλος να δικαιούται αποζημίωση από την άσκηση των αρμοδιοτήτων αυτών. Η παρούσα να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και στον διαδικτυακό τόπο ΔΙΑΥΓΕΙΑ 

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μακρακώμης

 Γεώργιος Ε.Χαντζής

Προϊόντα: 1 - 10 από 8395
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>