Νέα

ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ 28/10/20 : «Ασέβεια στο μνημείο από τους τελετάρχες και αιρετούς καί παράβαση καθήκοντος»

2020-10-30 12:09

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Αγαπητοί συνδημότες, συνδημότισσες η παράταξή μας για την εθνική επέτειο του ‘’ΟΧΙ’’ σας εύχεται Χρόνια Πολλά, Υγεία και Αδιαπραγμάτευτη Εθνική Ανεξαρτησία και Κυριαρχία.

Θα μπορούσαμε να εξιστορήσουμε πολλά και να εξυμνήσουμε ακόμα περισσότερα για τις θυσίες όλων αυτών, που με αυταπάρνηση έδωσαν τη ζωή τους στα χιονισμένα βουνά για την Πατρίδα τους και τη ‘’Γαλανόλευκη Σημαία μας’’. Θυσία που δεν πήγε χαμένη, γιατί το όραμά τους και τα πιστεύω τους για Ελεύθερη και Δημοκρατική Πατρίδα υλοποιήθηκε, απολαμβάνοντας όλοι μας τους καρπούς των προσπαθειών τους.

Ναι φίλοι μας όλοι εκείνοι έδωσαν την ψυχή τους αλλά και το υπέρτατο αγαθό για την επίτευξη του σκοπού τους ‘’την ίδια τους την ζωή’’. Η ψυχή τους κάθε χρόνο προσμένει από εμάς τον δέοντα σεβασμό και απόδοση φόρου τιμής στον κάθε έναν πεσόντα ξεχωριστά αλλά και σε όλους μαζί.

Αντ’ αυτού μετά λύπης μας είδαμε να συμβαίνουν πολλά ευτράπελα στην έδρα του Δήμου μας κατά την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων. Ευτράπελα που ίσως συμβαίνουν από την ελαφρότητα που αντιμετωπίζουν την ‘’ιερή τούτη ημέρα’’ αυτοί που αναλαμβάνουν να μας εκπροσωπήσουν στα μάτια των ηρώων του ‘40.

Χάος και ασέβεια στο μνημείο από τους τελετάρχες και τους αιρετούς όπως διαδραματίστηκε σήμερα με τραγελαφικό τρόπο στην εκδήλωση τιμής, χωρίς την παρουσία της σημαίας του Δήμου για πρώτη φορά στα χρονικά, αλλά και την κατάθεση στεφάνου του Δημάρχου να προηγείται από την Επιμνημόσυνη Δέηση και τον Εθνικό Ύμνο.

Χάος και ασέβεια στο μνημείο από τους τελετάρχες και τους αιρετούς αλλά και προς τους Συνταγματικούς Θεσμούς του Κράτους, έρχεται από τον ίδιο τον Δήμαρχο, ο οποίος αγνοώντας επιδεικτικά το Σύνταγμα και τους Νόμους, ακόμη χειρότερα δε την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση της 13ης Οκτωβρίου 2020 με τη μορφή ‘’εξαιρετικά επείγον’’ προέβη σε ΜΗ Σημαιοστολισμό του Δήμου μας αγνοώντας τους πάντες και τα πάντα με τρόπο αλαζονικό θα έλεγε κανείς, αναρτώντας Δελτίο Τύπου στο οποίο ο ίδιος αναφέρει την Υπουργική Απόφαση την οποία και δεν υλοποίησε.

Πέρα από τα παραπάνω, όμως, η συγκεκριμένη ενέργεια – παράλειψη συνιστά και παράβαση καθήκοντος από τη Διοίκηση του Δήμου, σύμφωνα με την αριθ. πρωτ. 67271/13-10-2020 (ΑΔΑ: 6Ω6Α46ΜΤΛ6-Ε94) Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (η οποία και επισυνάπτεται) που ναι μεν απαγορεύει τις σχολικές παρελάσεις, αλλά προκρίνει το γενικό σημαιοστολισμό.

Έτσι, στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, εν μέσω μιας άλλης μεγάλης μάχης με την πανδημία και με μία μόνιμη απειλή από τους εξ Ανατολών γειτόνους  μας, που η πίστη στα ιδανικά μας (Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια) είναι αδιαμφισβήτητο όπλο και σημαντική ψυχολογική και ηθική υποστήριξη για όλο το Έθνος, εμείς σαν Δήμος φαίνεται να τα καταστρατηγούμε, να τα καταπατούμε χωρίς ίχνος ευσυνειδησίας, αλλά με περίσσεια υποτίμηση στους ήρωες και τα ιδανικά που πέρασαν από γενιά σε γενιά.

Τέλος σας επισυνάπτουμε τα σχετικά έγγραφα για να λάβετε γνώση και αφήνουμε τα συμπεράσματα σε ΕΣΑΣ.

Με την από κοινού απόφαση των μελών της δημοτικής παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Ο επικεφαλής,

ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ

Τέλος σας επισυνάπτουμε τα σχετικά έγγραφα για να λάβετε γνώση και αφήνουμε τα συμπεράσματα σε ΕΣΑΣ.
ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ:
1) Κ.Υ.Α Αριθμ.Δ1α/ΓΠ.οικ.68641 ΦΕΚ 4743/Β/26-10-2020
2) Υπουργική Απόφαση (Υπουργείο Εσωτερικών ΑΔΑ: 65ΑΟ46ΜΤΛ6-ΘΕΩ Αρ. Πρωτ. : 67269)
3) Υπουργική Απόφαση (Υπουργείο Εσωτερικών ΑΔΑ: 6Ω6Α46ΜΤΛ6-Ε94 Αρ. Πρωτ. : 67271)
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΦΕΚ 233/Α’/22.12.1978
4) Δελτίο Τύπου Δημάρχου

Μήνυμα Προέδρου Κοινότητας Σπερχειάδας

2020-10-28 18:02

Η σημερινή Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου μας βρίσκει σε μια δύσκολη όσο και πρωτόγνωρη συγκυρία για την πατρίδα μας.
Παρά τις αντίξοες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία και τις συνέπειες που αυτή προκαλεί στην οικονομία και στην κοινωνία, η Ελλάδα, με φωτεινό οδηγό τη γενναιότητα, την αυτοθυσία και την ομοψυχία των Ελλήνων του Έπους του '40, οπλίζεται με πίστη και επιμονή για να βγει ξανά νικητής.
Η σημερινή μέρα αποτελεί φόρο τιμής στους προγόνους μας που αφιέρωσαν τη ζωή τους για την ελευθερίας και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους, ας εμπνευστούμε από τις ηρωικές τους πράξεις και ας αγωνιστούμε με σεβασμό, με υψηλό αίσθημα ευθύνης αλλά και με πείσμα για ένα καλύτερο αύριο.
Για εμάς και κυρίως, για τα παιδιά μας.
Χρόνια πολλά Ελλάδα!

      Ο Πρόεδρος  Κοινότητας Σπερχειάδας
                                Νικόλαος Τζιβελέκας

 

Νέα παράταση για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών που δεν συνδέονται με το TAXISnet

2020-10-26 19:33

Παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία απόσυρσης των ταμειακών μηχανών μετά από απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή

Παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020 η προθεσμία για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών, που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ, καθώς και η προθεσμία για την αναβάθμιση των τεχνικών προδιαγραφών των ΦΗΜ.

Η παράταση των προθεσμιών κρίθηκε απαραίτητη, λόγω τόσο των συνθηκών της πανδημίας, όσο και για να εναρμονιστεί η προθεσμία με τον χρόνο έναρξης της υποχρεωτικής διαβίβασης στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών βιβλίων –myDATA.

Με την ολοκλήρωση του πλάνου απόσυρσης ή αναβάθμισης, το σύνολο των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων θα είναι σε θέση να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ.

Διευκρινίζεται από την ΑΑΔΕ, ότι η ειδική προθεσμία, που έθεσε ο ν. 4174 για απόσυρση χωρίς κυρώσεις παλαιότερων μοντέλων ΦΗΜ, που έπρεπε να είχαν ήδη αποσυρθεί βάσει της ΠΟΛ1196/2017, δεν αλλάζει και παραμένει η 30ή Νοεμβρίου 2020.

Το απόγευμα της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου πληρώνονται οι αγροτικές επιδοτήσεις

2020-10-20 20:50

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ανακοίνωση για την πληρωμή της προκαταβολής (70%) της Βασικής Ενίσχυσης Έτους 2020

Σήμερα 20/10/2020 ολοκληρώθηκαν από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., με βάση τον προγραμματισμό του και παρά τις αντίξοες συνθήκες που δημιουργήθηκαν τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας COVID-19, όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την έγκαιρη πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2020.

Η πληρωμή της προκαταβολής ανέρχεται στο 70% της βασικής ενίσχυσης, αφορά 539.609 δικαιούχους  σε όλη τη χώρα και το ύψος της πληρωμής ανέρχεται σε 696.596.038,36 ευρώ.

Το αρχείο πληρωμής των δικαιούχων απεστάλη στην τράπεζα και από αύριο το απόγευμα 21/10/2020, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, θα ξεκινήσει η διαδικασία πίστωσης των δικαιούμενων ποσών κάθε παραγωγού, στον τραπεζικό  λογαριασμό τους.

Σημειώνουμε  ότι :

Με βάση την ισχύουσα ΚΑΠ της περιόδου 2015-2020, οι συνολικές άμεσες ενισχύσεις που θα πληρωθούν στους Έλληνες αγρότες για το 2020 ανέρχονται σε 2.022.400.000 ευρώ. από τα οποία το ποσό των 1.091.170.000 ευρώ αφορά την βασική  ενίσχυση ενώ το υπόλοιπο ποσό των 550.385.000 ευρώ το πρασίνισμα, των 344.153.000 ευρώ για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις και τέλος το ποσό των 36.692.000 ευρώ για τους νέους σε ηλικία αγρότες (κάτω των 40 ετών)
Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2020 υπέβαλλαν 653.283 παραγωγοί, εκ των οποίων δικαιούχοι βασικής ενίσχυσης είναι 589.192, ενώ το ανωτέρω καταβληθέν ποσό αντιστοιχεί στο 99,22% της συνολικά δικαιούμενης ενίσχυσης με βάση τις αιτήσεις για το έτος 2020.
Στην πληρωμή της προκαταβολής περιλαμβάνονται 30.131 αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων 2020 σε αντίθεση με πέρυσι που πληρώθηκαν κατά την εξόφληση της ενίσχυσης .
Επί πλέον ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. πληροφορεί ότι κατά την διαδικασία των ελέγχων που  πραγματοποιήθηκαν για τη χορήγηση της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2020, εντοπίστηκαν ευρήματα που επηρέασαν μερικά ή ολικά την πληρωμή των ορισμένων δικαιούχων. Τα ειδικά αυτά ευρήματα αφορούν κυρίως σε:

Γεωργούς (47.076) με δικαιούμενο ποσό βασικής ενίσχυσης μικρότερο των 250 ευρώ. Εφόσον μετά τον υπολογισμό των επόμενων πληρωμών, το συνολικό ποσό τους είναι μεγαλύτερο των 250 ευρώ, θα πληρωθούν στην εκκαθάριση όπως προβλέπει ο κανονισμός.
Γεωργούς (113) που δεν πληρούν το κριτήριο του ενεργού γεωργού σύμφωνα με το άρθρο 9, του Καν (ΕΕ) 1307/2013. Για τον έλεγχο του κριτηρίου των παραγωγών αυτών χρησιμοποιούνται τόσο τα δικαιούμενα ποσά των άμεσων ενισχύσεων έτους αιτήσεων 2019, όσο και τα οικονομικά τους στοιχεία του φορολογικού έτους 2019. Ο εν λόγω έλεγχος διενεργείται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) του Υπουργείου Οικονομικών.
Γεωργούς (691) για τους οποίους εκκρεμεί το αποτέλεσμα ελέγχου του κριτηρίου του ενεργού γεωργού καθόσον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εκκαθάρισης φορολογίας εισοδήματος από το Υπουργείο Οικονομικών.
Γεωργούς (1.870) για τους οποίους εκκρεμεί η ολοκλήρωση του διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων (προσκόμιση συμπληρωματικών δικαιολογητικών, σύνθετες περιπτώσεις κληρονομιάς κλπ.).
Γεωργούς (461) που δεν ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού που δήλωσαν στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης με το τραπεζικό ίδρυμα.
Γεωργούς (1.202) που κρίθηκαν μη δικαιούχοι μετά από ελέγχους που διενήργησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, λόγω μεγάλης απόκλισης μεταξύ δηλωθέντων και προσδιορισθέντων στοιχείων.
Γεωργούς (1.722) με μη τεκμηρίωση ιδιοκτησίας για το σύνολο ή μέρος των αγροτεμαχίων που δηλώθηκαν στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2020 σε σχέση με τα στοιχεία που τηρούνται στην ΑΑΔΕ.
Για την αντιμετώπιση κατά το δυνατόν αυτών των προβλημάτων μέχρι την προγραμματισμένη καταβολή της εξόφλησης της βασικής ενίσχυσης και του πρασινίσματος στους παραγωγούς το Δεκέμβριο του 2020 :

Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ, ξεκίνησε άμεσα την επίλυση των εκκρεμοτήτων για τους δικαιούχους των ανωτέρω κατηγοριών 2 & 3 και θα αποσταλεί αρχείο με νεότερη επεξεργασία από το Υπουργείο Οικονομικών.
Οι 1.619 γεωργοί που έχουν δηλώσει ενοικιαζόμενο ιδιωτικό βοσκότοπο, με εκκρεμή τεκμηρίωση ιδιοκτησίας και θα πρέπει να προβούν σε διορθωτικές ενέργειες. Βοσκότοποι με εκκρεμή τεκμηρίωση ιδιοκτησίας θα εξαιρεθούν από την πληρωμή της εξόφλησης και τυχόν καταβληθείσες ενισχύσεις θα επιστραφούν με τις ισχύουσες διαδικασίες. Για όσους από αυτούς του παραγωγούς διεξάγεται προγραμματισμένος επιτόπιος ή ειδικός έλεγχος από την ΚΥ και τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ θα τα προσκομίσουν και κατά τον έλεγχο. Στις περιπτώσεις ευρημάτων θα υπάρξουν επιπτώσεις στο δικαιούμενο ποσό της βασικής ενίσχυσης.
Το σύστημα για την υποβολή διοικητικών πράξεων για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2020 θα είναι διαθέσιμο στο αμέσως επόμενο διάστημα. Τα αιτήματα διοικητικών πράξεων για το έτος 2020 καταχωρούνται μόνο ηλεκτρονικά, είτε μέσω Κ.Υ.Δ. είτε απευθείας στο ΟΠΣΕΑΕ.
Υπενθυμίζεται ότι για την ενημέρωσή τους σχετικά με τις πληρωμές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να:

έχουν προσωποποιημένη πληροφόρηση μέσω της εφαρμογής «Καρτέλα του Αγρότη» (https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/FarmersTab), κάνοντας χρήση των προσωπικών κωδικών που έχουν για την πρόσβαση στις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς και μέσω της εξειδικευμένης εφαρμογής «Δημοσιοποίηση Πληρωμών» (https://dip.opekepe.gr) με χρήση των κωδικών πρόσβασης στο Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών (taxisnet).ή
να απευθύνονται στους φορείς υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης, στο αυτοματοποιημένο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ (2108802000) και στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του ΥΠΑΑΤ (1540) το οποίο λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες από τις 09:00 έως τις 17:00.
                                                                                                                                Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

 

                                                                                                                                       Δρ. Γρηγόριος Βάρρας

Θ. Χειμάρας: «Πρωτοβουλίες για επίσπευση καταβολής αποζημιώσεων στους αγρότες μας»

2020-10-20 09:41

Ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Θέμης Χειμάρας, επισκέφτηκε την περιοχή ΤΟΕΒ Αμουρίου – Ζηλευτού – Λιανοκλαδίου για ακόμα μία φορά προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της κατάστασης σχετικά με τα προβλήματα  που επέφερε η κακοκαιρία Ιανός.

Σε δήλωση του, ο κ. Χειμάρας αναφέρει:

«Τα φώτα έσβησαν, όμως τα προβλήματα από το πέρασμα του Ιανού στη Φθιώτιδα παραμένουν.

Σήμερα το πρωί, με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Φθιώτιδας κ. Καρακάντζα, τον οποίο ευχαριστώ θερμά, επισκέφθηκα ξανά την περιοχή του ΤΟΕΒ Αμουρίου-Λιανοκλαδίου-Ζηλευτού.

Οι καταστροφές των υποδομών, θέτουν σε κίνδυνο την δυνατότητα καλλιέργειας της γης για την επόμενη χρονιά.

Γι’ αυτό θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να ανεβάσουν ταχύτητες.

Είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε όλοι μαζί.

Η εβδομάδα ξεκινά: συντονισμός ενεργειών, πίεση στα συναρμόδια Υπουργεία, πρωτοβουλίες για επίσπευση καταβολής αποζημιώσεων στους Αγρότες μας».

Στα όρια της ακυβερνησίας ο Δήμος Μακρακώμης

2020-10-17 20:28

Μετά από 7-8 μήνες, καί μετά από τις τελευταίες δύο συνεχόμενες ματαιώσεις -λογω μη απαρτίας !! - των συνεδριάσεων διά τηλεδιάσκεψης, πιστέψαμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει επιτέλους κανονικά,διά ζώσης κεκλεισμένων των θυρών στο Συνεδριακό Κέντρο Σπερχειάδας την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 στις 6 το απόγευμα, σύμφωνα με την ανάρτηση της σχετικής πρόσκλησης στην ιστοσελίδα τού Δήμου..Κάναμε όμως λάθος διότι όπως πληροφορούμαστε αναβάλεται καί αυτή η συνεδρίαση !!!

Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι τον τελευταίο καιρό η κατάσταση στον Δήμο "άγγίζει" τα όρια της ακυβερνησίας..με ότι αυτό συνεπάγεται, δεδομένης καί της κήρυξης τού Δήμου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά την τελευταία κακοκαιρία..

Η ακατανόητητη κατά την γνώμη μας "επιμονή" της Δημοτικής αρχής στην συνεδρίαση τού συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης ή διά περιφοράς, οδήγησε όχι μόνο στην αποχή της αντιπολίτευσης,αλλά δημιούργησε αντιδράσεις  καί "εσωκομματικές" κόντρες στην διοικούσα παράταξη,μετά καί την ...ξαφνική "αφαίρεση αρμοδιοτήτων"..καί τις κωμικοτραγικές αναρτήσεις μελών της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με υπονοούμενα γιά "αποστασία",ανευθυνότητα.."παντρολογήματα" με την αντιπολίτευση καί άλλα τέτοια  "χαριτωμένα" ευτράπελα.

.Η παράταξη τού Δημάρχου,παρά το μεγάλο ποσοστό πού πήρε στις εκλογές,λόγω εκλογικού νόμου διαθέτει μια ισχνή πλειοψηφία μίας μόνο έδρας στο συμβούλιο, πράγμα πού καθιστά την πολιτική ισορροπία εξαιρετικά "ασταθή"  καί λεπτή γιά την ομαλή λειτουργία του..

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο συνεχόμενες ματαιώσεις λόγω μή απαρτίας των συνεδριάσεων τού ΔΣ έγιναν διότι δεν υπήρξε απαρτία απ'τους συμβούλους της συμπολίτευσης !!

Συνυπολογίζοντας δε το γεγονός ότι όλα αυτά συμβαίνουν μόλις ένα χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας απ'την νέα Δημοτική αρχή,είναι πλέον φανερό ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά καί μάλλον..έπονται χειρότερα....           

Δυτική Φθιώτιδα: Αυτοψία και επιτόπιος έλεγχος από τον Αντιπεριφερειάρχη Κ. Καραγιάννη στις ζημιές από τις φυσικές καταστροφές

2020-10-15 23:27

Στην  Δυτική Φθιώτιδα  βρέθηκε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Καραγιάννης, προκειμένου μαζι με την Διευθύντρια Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας κ. Αθανασία Ζωβοΐλη,  να πραγματοποιήσουν αυτοψία και επιτόπιο έλεγχο σε σημεία όπου προκλήθηκαν  ζημιές από τις τελευταίες φυσικές καταστροφές,

Έγινε καταγραφή των ζημιών ώστε να εξεταστούν οι λύσεις για την αποκατάσταση τους και γιά την αποφυγή και αντιμετώπιση παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον. 

Μαζί τους  βρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας τού Δήμου Μακρακώμης Ανδρέας Παπασάρας.

“«Ασφάλεια εστί το προνοείν και προλαμβάνειν. Το δε προνοείν και προλαμβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν».
Ευθύνη μας ως Περιφερειακή Αρχή δεν είναι μόνο να διορθώνουμε και να αποκαθιστούμε ζημιές από φυσικές καταστροφές αλλά και να της το προλαβαίνουμε. Αυτοψία και επιτόπιος έλεγχος με τη διευθύντρια τεχνικών έργων κ Αθανασία Ζωβοΐλη σε ρέματα και ποταμούς της δυτικής Φθιώτιδας.” 

δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραγιάννης.

 

Στην Μακρακώμη το τυχερό 5άρι τού Τζόκερ

2020-10-14 08:46

Κάθε άλλο παρά γρουσούζικη αποδείχθηκε η χθεσινή Τρίτη καί 13 Οκτωβρίου γιά κάποιον παίκτη τού Τζόκερ στην Μάκρακώμη !

Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, ο παίκτης με ένα απλό δελτίο των τριών ευρώ πρόβλεψε σωστά τους πέντε από τους έξι αριθμούς καί μιας και ήταν ο μοναδικός σε όλη τη χώρα,κερδίζει 118.133 ευρώ. 

Το τυχερό δελτίο παίχτηκε στο πρακτορείο ΟΠΑΠ του Τάσου Λαμπαδιαρη στην Μακρακώμη!!

Για την ιστορία το δελτίο είχε τους αριθμούς: 11, 17, 27, 35 και 38. Δεν είχε μόνο το τζόκερ που ήταν το 20.

Ματαιώνεται το Παζάρι της Σπερχειάδας

2020-10-07 15:16

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ματαίωση ετήσιας εμποροπανήγυρης της 20ης Οκτωβρίου 2020 στην Σπερχειάδα


Ενημερώνουμε τους δημότες μας και τους φίλους επισκέπτες που κάθε χρόνο μας τιμούν με την παρουσία τους στην ετήσια εμποροπανήγυρη της 20ης Οκτωβρίου στην Σπερχειάδα, ότι φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί, λόγω των αυξημένων μέτρων προστασίας από τον ιό Covid19.

Εκ μέρους του Δημοτικού συμβουλίου ευχόμαστε να είστε όλοι γεροί, να βγούμε νικητές από αυτόν τον αόρατο εχθρό του κορωναϊού, έτσι ώστε του χρόνου τέτοια εποχή, εσείς αλλά και εμείς να ετοιμαζόμαστε να απολαύσουμε τις χαρές του «παζαριού», όπως το αποκαλούμε στον τόπο μας.


Από το Γραφείο Δημάρχου

Εως το τέλος του έτους ενδέχεται να έχουμε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού - Ευχάριστα νέα από τον ΠΟΥ

2020-10-06 20:16

Γιατρός σε εργαστήριο

Ένα εμβόλιο εναντίον της Covid-19 ενδέχεται να είναι έτοιμο έως το τέλος του χρόνου, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, απηύθυνε έκκληση για επίδειξη αλληλεγγύης και πολιτικής δέσμευσης από όλους τους ηγέτες ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη διανομή των εμβολίων, όταν αυτά θα είναι διαθέσιμα.
«Θα χρειαστούμε εμβόλια και υπάρχει ελπίδα πως έως το τέλος του έτους ενδεχομένως θα έχουμε ένα εμβόλιο. Υπάρχει ελπίδα», σημείωσε ο Τέντρος, στην τοποθέτησή του με την οποία ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΠΟΥ, η οποία εξέτασε την απάντηση της διεθνούς κοινότητας στην πανδημία.

«Ειδικά για τα εμβόλια και τα άλλα προϊόντα που βρίσκονται υπό επεξεργασία, το σημαντικότερο εργαλείο είναι η πολιτική δέσμευση από τους ηγέτες μας, ιδίως στην ισότιμη διανομή των εμβολίων», υπογράμμισε.

«Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο, έχουμε ανάγκη από αλληλεγγύη και χρειαζόμαστε όλη την ενέργεια που διαθέτουμε για να πολεμήσουμε τον ιό», τόνισε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΠΟΥ απευθυνόμενος στους ηγέτες της ΕΕ υπογράμμισε ότι το 60% των Ευρωπαίων αισθάνεται κόπωση με τα μέτρα και τους συνέστησε να βρουν νέους τρόπους αντιμετώπισης του κορωνοϊού.
Πηγή: iefimerida.gr 

Προϊόντα: 1 - 10 από 8587
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>