Νέα

Μεσοποταμία: Καταγγελία δημότη γιά αδιαφορία της Δημοτικής αρχής σε σοβαρό πρόβλημα αγωγού υδροδότησης

2022-04-12 14:40

Με ηλεκτρονικό μήνυμα πού μας έστειλε,δημότης της κοινότητας Μεσοποταμίας Σπερχειάδας, εκφράζει την αγανάκτησή του γιά την εριστική, όπως γράφει, αδιαφορία και αδράνεια της Δημοτικής αρχής γιά σοβαρό πρόβλημα αγωγού υδροδότησης πού υπάρχει από τον Δεκέμβριο μεσα στον οικισμό  καί το οποίο όπως αναφέρει εγκυμονεί κινδύνους για την δημόσια υγεία.

Παραθέτουμε το μήνυμα τού συμπολίτη μας:

 "Στον οικισμό Μεσοποταμίας έχουμε από Δεκέμβριο πρόβλημα σχετικά με βλάβη στον αγωγό υδροδότησης όπου οι αρμόδιοι φαίνονται εριστικα αδρανοποιημενοι ενώ υπάρχει κίνδυνος δημόσιας υγεία σε ενδεχόμενες αλλά και όπως συνέβη αναρροφήσεις εισροής μικροβίων από τα λιμνάζοντα νερά.... αλλά και λόγο περιόδου συνεργείο του δήμου προχώρησε σε ράντισμα εντόμων όπου το φάρμακο έπεσε στο εν λόγο σημείο... επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου και για στερνή φορά κάνω αναφορά στο πρόβλημα έστω και κατόπιν εορτής αφυπνιστουν οι αρμόδιοι φορείς πριν λογοδοτήσουν δικαστικώς"

Διανομή τροφίμων και ειδών βασικής ανάγκης στους δικαιούχους ΤΕΒΑ στην Φθιώτιδα

2022-04-11 21:00

Ο Δήμος Λαμιέων, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, σε συνεργασία με τους Δήμους-εταίρουςΑμφίκλειας – Ελάτειας, Δομοκού, Καμένων Βούρλων, Λοκρών, Μακρακώμης και Στυλίδας, θα πραγματοποιήσει διανομή τροφίμων στους δικαιούχουςτου Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), που έχουν αιτηθεί να είναι ωφελούμενοι του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)».

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί σε όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας τις ημέρες και ώρες που αναγράφονται παρακάτω:

• Για το Δήμο Λαμιέων, το σημείο διανομής θα είναι στην οδό Φιλίας παραπλεύρως του μεσαίου κτιρίου της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας και η διανομή θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11Απριλίου 2022 από 09:00 π.μ. έως 15:30 μ.μ., την Τρίτη 12Απριλίου 2022 από 09:00 π.μ. έως 15:30 μ.μ. και την Τετάρτη 13Απριλίου 2022 από 09:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ.,

• Για το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, το σημείο διανομής θα είναι το Κέντρο Κοινότητας στην Ελάτεια και η διανομή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη14Απριλίου 2022από10:00 π.μ. έως 12:30 μ.μ.,

• Για το Δήμο Δομοκού το σημείο διανομής θα είναι η Κεντρική Πλατεία στο Δομοκόκαι η διανομή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022από10:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ,

• Για το Δήμο Λοκρών, τα σημεία διανομής θα είναι 1.) το κτίριο της Διεύθυνσης Πρόνοιας στην Αταλάντηκαι η διανομή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 από09:00 π.μ. έως 12:00 μ.μ., και 2.) το δημοτικό κατάστημα στην Μαλεσίνα και η διανομή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 από14:30 μ.μ. έως 15:30 μ.μ.,

• Για το Δήμο Μακρακώμης, το σημείο διανομής θα είναι το Κέντρο Κοινότητας στην Σπερχειάδακαι η διανομή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 από10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ.,

• Για το Δήμο Καμένων Βούρλων, τα σημεία διανομής θα είναι 1.)το ΚΑΠΗ στο Μώλο και η διανομή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 από09:00 π.μ. έως11:00π.μ., και 2.)το Κλειστό Γυμναστήριο στα Καμένα Βούρλα και η διανομή θα πραγματοποιηθείτηνΠαρασκευή15Απριλίου 2022 από12:30 μ.μ. έως 14:30 μ.μ.,

• Για το Δήμο Στυλίδας, τα σημεία διανομής θα είναι 1.) το συνεργείο του Δήμου στη Στυλίδα και η διανομή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022από09:00 π.μ. έως 10:30π.μ., 2.) το συνεργείο του Δήμου στονΑχινό και η διανομή θα πραγματοποιηθεί τηνΠαρασκευή15Απριλίου 2022από12:00 μ.μ. έως13:00 μ.μ. και 3.) το Δημοτικό κατάστημα στηνΠελασγία και η διανομή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022από14:30 μ.μ. έως 15:00 μ.μ.

Τα είδη που θα διανεμηθούν είναι: Κρέας Χοιρινό & Βόειο, Κοτόπουλο, Ελαιόλαδο, Ηλιέλαιο, Φακές, Φασόλια, Ρεβίθια, Ρύζι, Ζυμαρικά, Τραχανάς, Αλεύρι, Πατάτες, Φέτα, Αλάτι, Ζάχαρη, Μέλι, Πελτές, Μήλα, Χυμός Πορτοκάλι, Γάλα Εβαπορέ, Βρεφικά Είδη, Υγρό Γενικής Χρήσης, Υγρό Πιάτων, Σκόνη Πλυντηρίου, Οδοντόβουρτσα, Οδοντόκρεμα, Σαμπουάν.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους επίσημο έγγραφο πιστοποίησης ΑΜΚΑ και την Αστυνομική τους Ταυτότητα για τους ημεδαπούς ή το Διαβατήριο για τους αλλοδαπούς. Εάν η παραλαβή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί για σοβαρούς λόγους από τον ωφελούμενο ή μέλος της οικογένειάς του, τα προϊόντα θα μπορεί να παραλάβει τρίτο πρόσωπο προσκομίζοντας εξουσιοδότηση θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής ή εκδοθείσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση gov.gr.

Τονίζεται ότι οι διανομές θα πραγματοποιηθούν τηρώντας αυστηρά τους κανονισμούς ατομικής υγιεινής και τις οδηγίες – μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας για την πρόληψη της διασποράς του Νέου Κορονοϊού COVID-19, που έχουν τεθεί από την Κείμενη Νομοθεσίακαι οι δικαιούχοι που θα προσέρχονται στο χώρο διανομής θα πρέπει να φοράνε απαραιτήτως μάσκα προστασίας.

Παρακαλούνται οι δικαιούχοι, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, να προσέρχονται τις ημέρες και ώρες που τους υποδεικνύεται κατά την ενημέρωση τους, για την καλύτερη και πιο γρήγορη εξυπηρέτησή τους.

Δήμος Μακρακώμης: Ανακοίνωση για την πρόσληψη συνολικά 34 ατόμων

2022-04-11 15:53

Ο Δήμος Μακρακώμης ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριάντα τεσσάρων (34) ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται από 11/04/2022 έως και 20/04/2022. 

Για περαιτέρω πληροφορίες , δείτε τα σχετικά αρχεία 

 

 

Ευχαριστήριο μήνυμα Προέδρου Κοινότητας Σπερχειάδας

2022-04-02 11:57

Μέσα σε έναν καταιγισμό «μαύρων» ειδήσεων και δυσάρεστων γεγονότων, μέρες όπως η περασμένη Κυριακή στην ηλιόλουστη και κατάμεστη από κόσμο, κεντρική πλατεία της Σπερχειάδας, αποτελούν μικρές, αλλά πολύτιμες δόσεις χαράς.

Ο Ημιμαραθώνιος Σπερχειού Αθανάσιος Ακρίδας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία , γιατί στηρίχθηκε σε τρία βασικά συστατικά:
- στην αγάπη των συμμετεχόντων για τον αθλητισμό,
- στο μεράκι όλων όσων συμμετείχαν ψυχή και σώμα στη διοργάνωση του αθλητικού αυτού γεγονότος,
- στην αμέριστη στήριξη των μικρών και μεγάλων εθελοντών από τη Σπερχειάδα και από όμορες κοινότητες.

Ευχαριστούμε το Δήμαρχο Γιώργο Χαντζή για την αμέριστη συμπαράσταση και την οικονομική αρωγή της εκδήλωσης και τον Αντιδήμαρχο Ανδρέα Παπασάρα, ο οποίος κόπιασε για την προετοιμασία και τη βέλτιστη διεξαγωγή του αγώνα.

Αξίζει ένα τεράστιο ευχαριστώ στο Δημήτρη Κοτορλό, ο οποιος ήταν η ψυχή του αγώνα και στη Νίκη Καραγιώργου για την πολύπλευρη βοήθεια που μας προσέφερε.

Ευχαριστούμε εξίσου, τον «Ποδηλατικό Άθλο στα βουνά της Ρούμελης» και ιδιαίτερα το Γιάννη Κατσίκα, εμπνευστή του Ημιμαραθωνίου, για την παραχώρηση της συνδιοργάνωσης αυτού του εξαιρετικού αγώνα στο Δήμο μας, καθώς και τους χορηγούς μας, των οποίων η συνδρομή ήταν καταλυτική.

Τους Διευθυντές και τους μαθητές του Γυμνασίου - Λυκείου Σπερχειάδας για το μήνυμα ειρήνης που μας μετέδωσαν με τον πιο όμορφο τρόπο, τους πάντα χαμογελαστούς παρουσιαστές μας Λένα Κανέλου και Πανό Ζιάκα σε μια παρουσίαση  που πολλοί θα ζήλευαν και φυσικά, την τοπική σύμβουλο Κατερίνα Σιούτα, πάντα δραστήρια και ενεργή σε κάθε δράση της κοινότητας μας.

Ειδικές ευχαριστίες στο Διοικητή ΑΤ Σπερχειάδας Γεώργιο Σταθοκώστα, στο ΕΚΑΒ Λαμιας, στον Ερυθρό Σταυρό και στην Ένωση Φυσικοθεραπευτών Φθιώτιδας για τη σημαντική συνεισφορά τους.

Τέλος, το πιο θερμό ευχαριστώ, στις Κοινότητες και στους Συλλόγους που μας στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις, στους εθελοντές μας που χωρίς αυτούς τίποτα δε θα ήταν το ίδιο, σε όλους όσους μας βοήθησαν στο στήσιμο, στην υλοποίηση και ολοκλήρωση του αγώνα χειροπιαστά, πίσω από κάμερες και φωτογραφικές μηχανές, αθόρυβα και χωρίς δημοσιότητα.
Αυτοί άλλωστε είναι η ψυχή της Σπερχειάδας, η ψυχή του Δήμου μας.

Και το χρόνου να είμαστε όλοι καλά, όλοι εδώ σε έναν ακόμη καλύτερο «Ημιμαραθώνιο Σπερχειού Αθανάσιος Ακρίδας».

Νίκος Τζιβελέκας
Πρόεδρος Κοινότητας Σπερχειάδας

Σπερχειάδα: Μαθητική Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2022

2022-03-25 13:18

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε σήμερα στην έδρα τού Δήμου την Σπερχειάδα η Εθνική Επέτειος της Επανάστασης, της 25ης Μαρτίου του 1821.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία,έγινε επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον

Ακολούθησε η μαθητική παρέλαση στην κεντρική πλατεία της πόλης

Δείτε video καί φωτογραφίες απ' την παρέλαση:

 

Θανάσης Μαγουλάς: Διαχείριση υδάτινων πόρων - Φράγμα Ινάχου

2022-03-18 19:12

magoulas athanasios

Η προστασία του περιβάλλοντος, η μείωση του κόστους παραγωγής αγροτικών προϊόντων και η παραγωγή ενέργειας είναι πλέον το ζητούμενο σε Ευρωπαϊκό ΑΝ ΌΧΙ ΣΕ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΕΠΊΠΕΔΟ.
Υπάρχουν για το φράγμα ΙΝΑΧΟΥ ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Σπερχειάδας και Υπάτης από το 2008 και ομόφωνη απόφαση το 2011 του Καλλικρατικού Δήμου Μακρακώμης.
Άμεσης και καθοριστικής σημασίας γα την ανάπτυξη  είναι η κατασκευή Φράγματος πολλαπλών χρήσεων διότι επιτυγχάνουμε:

α) Άρδευσή με πίεση και όχι με άντληση
β) Εμπλουτισμό  του υδροφόρου ορίζοντα.
γ) Δασοπυρόσβεση
δ) Ανακύκλωση του νερού
ε) Ερασιτεχνική αλιεία
στ) Αθλοπαιδιές(κωπηλατικό κέντρο κ.λ.π)  και
ζ) παρέχεται η δυνατότητα παραγωγής ενέργειας με την Δημιουργία πολυμετοχικής εταιρείας σε λαϊκή ΒΆΣΗ με την συμμετοχή αρχικά των δικαιούχων ύδρευσης και άρδευσης  από τον ΙΝΑΧΟ, στην συνέχεια των ετεροδημοτών μας και τέλος των μεταναστών μας ώστε όλοι μαζί να αντλήσουμε  οικονομικούς πόρους από τη εκμετάλλευση των  φυσικών πόρων της περιοχής μας.
Για δε την Μελέτη Διαχείρισης των ομβρίων Υδάτων (πλημμυροφορτίων)υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του  Καλλικρατικού Δήμου  Μακρακώμης το 2016.
Είναι αδιανόητο να δαπανώνται τεράστια ποσά για την ξεμπαζωση του Σπερχειού ποταμού κάθε χρόνο και να μην γίνονται σαρζανέτια και αναβαθμοί στους χειμάρρους για την προστασία και  διατήρηση του ανάγλυφου της περιοχής μας ,αλλά  και να έχουμε  θέσεις εργασίας για την κατασκευή τους.
Ας αξιοποιήσουμε τα διαμάντια μας !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Με εκτίμηση
Αθανάσιος Μαγουλάς

 6988553274

Επισυνάπτονται σχετικά έγγραφα

YΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ.ΦΡΆΓΜΑ 2011.doc (43008)
Παυλίδης υδάτινοι πόροι 2016 (1).docx (26061)
ΦΡΑΓΜΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ -ΚΟΣΤΟΣ.docx (23304)
ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ 2.doc (29696)
Eισήγηση Υδάτινοι πόροι 2016 .docx (14424)

 

 

 

Δείτε Ελληνική Τηλεόραση από τον υπολογιστή σας

2022-03-03 20:59

Ελληνικά Κανάλια - Ελληνική τηλεόραση

Δεν σας παρουσιάζω κάποια εφαρμογή που μπορεί να το κάνει αυτό, αν και υπάρχουν, απλά θα σας δίνω τα απευθείας streaming links του κάθε Τηλεοπτικού Σταθμού που εκπέμπουν Online από τα επίσημα site τους. Αν έχετε και σεις κάποια πρόταση η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στην παρακάτω λίστα, παρακαλώ να μας ενημερώσετε στα σχόλια.

Μερικά από τα κανάλια, δεν εκπέμπουν όλο το 24ωρο ή σε κάποιες εκπομπές κλείνουν την μετάδοση λόγω πνευματικών δικαιωμάτων. Οπότε, μην έχετε την εντύπωση ότι δεν λειτουργούν, δείτε το εκάστοτε πρόγραμμα του καναλιού από τα επίσημα site τους που σας παραπέμπουμε.


Κανάλια Αθήνας

ΕΡΤ 1 ► Δες ζωντανά  (Αθήνα)
ΕΡΤ 2 ► Δες ζωντανά  (Αθήνα)
ΕΡΤ World ► Δες ζωντανά (Αθήνα)
ΕΡΤ SPORTS ► Δες ζωντανά (Αθήνα)

ΖΟΥΓΚΛΑ ► Δες ζωντανά (Αθήνα)
ΑΝΤ1 ► Δες ζωντανά  (Αθήνα)
MEGA ► Δες ζωντανά  (Αθήνα)
ALPHA ► Δες ζωντανά  (Αθήνα)
ΣΚΑΪ ► Δες ζωντανά  (Αθήνα)
STAR ► Δες ζωντανά  (Αθήνα)
KONTRA ► Δες ζωντανά  (Αθήνα)
ΒΟΥΛΗ ► Δες ζωντανά  (Αθήνα)
OPEN BEYOND ► Δες ζωντανά  (Αθήνα)
ΑΡΤ ► Δες ζωντανά  (Αθήνα)
BLUE SKY ► Δες ζωντανά  (Αθήνα)
ACTION24 ► Δες ζωντανά  (Αθήνα)
AlertTV ► Δες ζωντανά (Αθήνα)
RISE TV ► Δες ζωντανά (Αθήνα)
High TV ► Δες ζωντανά (Αθήνα)
SBC TV ► Δες ζωντανά (Αθήνα)

Κανάλια Θεσσαλονίκης

ΕΡΤ 3 ► Δες ζωντανά  (Θεσσαλονίκη)
TV100 ► Δες ζωντανά (Θεσσαλονίκη)
Βεργίνα TV ► Δες ζωντανά (Θεσσαλονίκη)
4Ε TV ► Δες Ζωντανά (Θεσσαλονίκη)
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV ► Δες ζωντανά (Θεσσαλονίκη)
EURO TV ► Δες ζωντανά (Θεσσαλονίκη)

Κανάλια Κρήτης

ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΡΗΤΗΣ ► Δες ζωντανά (Κρήτη)
ΚΡΗΤΗTV ► Δες ζωντανά  (Κρήτη)
CRETA ► Δες εδώ ζωντανά  (Κρήτη)

Υπόλοιπα Νησιά

ΣΥΡΟΣ TV1 ► Δες ζωντανά (Σύρος)
ΑΙΓΑΙΟ TV ► Δες ζωντανά  (Κάλυμνος)
ΣΑΤ TV ► Δες Ζωντανά (Σάμος)
ΙΟΝΙΑΝ TV ► Δες ζωντανά (Ζάκυνθος - Κεφαλλονιά)

Υπόλοιπη Ελλάδα

ΑΧΕΛΩΟΣ TV ► Δες ζωντανά  (Αγρίνιο)
ΘΡΑΚΗΝΕΤ ► Δες ζωντανά (Αλεξανδρούπολη)
ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ► Δες ζωντανά (Αλεξανδρούπολη)
ART TV ► Δες ζωντανά (Άρτα)
ASTRA TV ► Δες ζωντανά (Βόλος)
TRT ► Δες ζωντανά (Βόλος)
STAR ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ► Δες ζωντανά (Δράμα)
ΗΠΕΙΡΟΣ TV1 ► Δες ζωντανά (Ιωάννινα)
DION ► Δες ζωντανά (Κατερίνη)
Μεσόγειος TV ► Δες ζωντανά (Καλαμάτα)
ENA CHANNEL ΚΑΒΑΛΑΣ ► Δες ζωντανά  (Καβάλα)
CENTER ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ► Δες ζωντανά (Καβάλα)
TV ΡΟΔΟΠΗ  Δες ζωνανά (Κομοτηνή)
FLASH TV ► Δες ζωντανά (Κοζάνη)
TOP CHANNEL ► Δες ζωντανά (Κοζάνη)
ΗΛΕΚΤΡΑ TV ► Δες ζωντανά (Κόρινθος)
STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ► Δες ζωντανά  (Λαμία)
BEST ► Δες ζωντανά  (Πάτρα)
ΙΟΝΙΑΝ ► Δες ζωντανά (Πάτρα)
Lepanto TV ► Δες ζωντανά (Πάτρα)
SUPER B ► Δες ζωντανά (Πάτρα)
pellaTV ► Δες ζωντανά (Πέλλα)
ΔΙΚΤΥΟ ► Δες ζωντανά (Σέρρες)
ΕΠΙΛΟΓΕΣ ► Δες ζωντανά (Σέρρες)

Κανάλια Κύπρου

MEGA ΚΥΠΡΟΥ ► Δες ζωντανά  (Κύπρος)
ANT1 ΚΥΠΡΟΥ ► Δες ζωντανά (Κύπρος)
ALPHA ΚΥΠΡΟΥ ► Δες ζωντανά (Κύπρος)
SIGMA ► Δες ζωντανά  (Κύπρος)
SMILE ► Δες ζωντανά (Κύπρος)
ΡΙΚ SAT ► Δες ζωντανά (Κύπρος)

Κανάλια Εξωτερικού

EURONEWS (GR) ► Δες ζωντανά (Γαλλία)
 
 

Προσεχώς αποφάσεις γιά το τέλος τού πιστοποιητικού εμβολιασμού

2022-03-03 20:34

Ανοιχτό είναι το σενάριο να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού μετά το Πάσχα, εφόσον τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι πέσουν ραγδαία.

Όλος ο κόσμος εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται στα κάγκελα, έχει χάσει πολλές από τις ελευθερίες του και πλέον ζητούμενο είναι πότε θα επέλθει μία κανονικότητα όπου οι πολίτες θα μπαίνουν σε κλειστούς χώρους ελεύθερα, χωρίς πιστοποιητικά, χωρίς rapid test και χωρίς επίδειξη ταυτ΄΄οτητας.

Αυτό σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, είναι πιθανό να συμβεί μετά το Πάσχα, εφόσον όμως μειωθούν τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι.

Αυτό έρχεται και «δένει» με τα λεγόμενα του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ο οποίος προ ημερών τόνισε πως η χώρα οδηγείται προς μία κανονικότητα.

Ήδη τον οδικό χάρτη έδωσε χτες η εισήγηση της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων η οποία ανακοίνωσε την άρση την χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Συγκεκριμένα, μετά το τέλος της συνεδρίασης και αφού πρώτα δόθηκε το πράσινο φως, ο υπουργός Θάνος Πλεύρης προχώρησε στην εξής δήλωση «Στη σημερινή συνεδρίαση της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη εισηγήθηκε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Παραμένει όμως ως ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινίσουν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 05.03.2022» τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

πηγή: https://www.dikaiologitika.gr

 

ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ: «Η αλήθεια για την Πλατεία στο Καστρί»

2022-03-02 14:11

«Η αλήθεια για την Πλατεία στο Καστρί»

  • Επειδή ακούγονται διάφορα ανεύθυνα από «υπεύθυνους» σε σχέση με το έργο της πλατείας στο Καστρί και επειδή πραγματικά η Δημοτική Αρχή μικρή σχέση έχει με το συγκεκριμένο έργο, αλλά παρ’ όλα αυτά τεχνηέντως προσπαθεί εναγωνίως να το παρουσιάσει για δικό της – ο λαός το λέει «μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα» - σας κάνουμε γνωστά τα παρακάτω:

  • Με την απόφαση 45/25-4-2019 της Οικονομικής Επιτροπής προστέθηκαν 78.100€ από το Πρόγραμμα Φιλόδημος και 29.500€ από ΣΑΤΑ παρελθόντων ετών.

Το σύνολο του ποσού που ήταν 107.600€ ενεγράφη στον ΚΩΔ. 64-732202.

  • Όπως προκύπτει από τη χρηματοδότηση – γιατί ουσιαστικά τα δημόσια έργα είναι χρηματοδοτήσεις και τα υπόλοιπα είναι το υπηρεσιακό κομμάτι που υλοποιείται χωρίς δήμαρχο και αντιδήμαρχο – το έργο αφορά την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

  • Το συμφωνητικό υπογράφηκε με βάση την προσφορά του αναδόχου στο ύψος του ποσού των 127.581€ και η Δημοτική Αρχή πρόσθεσε το ποσό των 20.400€ για να κλείσει το συμφωνητικό, αφού αυτή η διαφορά δεν κατέστη δυνατό να καλυφθεί από την έκπτωση του έργου.

  • Αυτή είναι η αλήθεια για το έργο του Καστρίου, όπως προκύπτει από τις ημερομηνίες και τα ποσά. Τα υπόλοιπα που ακούστηκαν και γράφτηκαν αποτελούν επιθυμίες και ευσεβείς πόθους, για να εξυπηρετούν σκοπιμότητες.

 

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ 

ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ

 

Διανομή τροφίμων και ειδών βασικής ανάγκης στους δικαιούχους ΤΕΒΑ στην Φθιώτιδα

2022-02-22 20:05

Διανομή τροφίμων και βασικά είδη στους δικαιούχους ΤΕΒΑ – Οι ημερομηνίες διανομής σε κάθε Δήμο

Οι Δήμοι της Φθιώτιδας  θα πραγματοποιήσουν  διανομή τροφίμων και ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής στους δικαιούχους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)».

Τα σημεία και το πρόγραμμα διανομής ανά Δήμο έχουν ως εξής:

-Για τον Δήμο Λαμιέων στην οδό Φιλίας παραπλεύρως του μεσαίου κτιρίου της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, από την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022 έως και την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 και ώρες από 09:30 π.μ. έως 16:00 μ.μ.,

-Για τον Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας, το Κέντρο Κοινότητας στην Ελάτεια την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022 και ώρες από 10:00 π.μ. έως 12:30 μ.μ.,

-Για τον Δήμο Δομοκού, η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στο Δομοκό την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022 και ώρες από 10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ.,

-Για τον Δήμο Λοκρών την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022 με 1ο σημείο διανομής το κτίριο της Διεύθυνσης Πρόνοιας στην Αταλάντη και ώρες από 09:00 π.μ. έως 12:30 μ.μ. και 2ο σημείο διανομής το Δημοτικό κατάστημα Μαλεσίνας και ώρες από 14:30 μ.μ. έως 15:30 μ.μ.,

-Για τον Δήμο Μακρακώμης, το Κέντρο Κοινότητας στη Σπερχειάδα, την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 και ώρες από 10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ.,

Για τον Δήμο Καμένων Βούρλων την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022, με 1ο σημείο διανομής το ΚΑΠΗ στο Μώλο και ώρες από 09:00 π.μ. έως 11:30 π.μ. και 2ο σημείο διανομής το Κλειστό Γυμναστήριο στα Καμένα Βούρλα και ώρες από 12:30 μ.μ. έως 14:30 μ.μ.

-Για τον Δήμο Στυλίδας την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022, με 1ο σημείο διανομής το Συνεργείο του Δήμου στη Στυλίδα και ώρες από 09:00 π.μ. έως 11:00 π.μ., 2ο σημείο διανομής το Συνεργείο του Δήμου στον Αχινό και ώρες από 12:00 μ.μ. έως 13:00 μ.μ. και 3ο σημείο διανομής το Δημοτικό κατάστημα Πελασγίας και ώρες από 14:30 μ.μ. έως 15:00 μ.μ.

Τα είδη που θα διανεμηθούν είναι:

 Κρέας Χοιρινό & Βόειο, Κοτόπουλο, Ελαιόλαδο, Ηλιέλαιο, Φακές, Φασόλια, Ρεβίθια, Ρύζι, Ζυμαρικά, Τραχανάς, Αλεύρι, Πατάτες, Φέτα, Αλάτι, Ζάχαρη, Μέλι, Πελτές, Μήλα, Χυμός Πορτοκάλι, Γάλα Εβαπορέ, Βρεφικά Είδη, Υγρό Γενικής Χρήσης, Υγρό Πιάτων, Σκόνη Πλυντηρίου, Οδοντόβουρτσα, Οδοντόκρεμα, Σαμπουάν.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους έγγραφο πιστοποίησης ΑΜΚΑ και την Αστυνομική Ταυτότητα για τους ημεδαπούς ή Διαβατήριο για τους αλλοδαπούς.

Εάν η παραλαβή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί για σοβαρούς λόγους από τον Δικαιούχο ή μέλος της οικογένειάς του, τα προϊόντα μπορούν να παραληφθούν από 3ο πρόσωπο προσκομίζοντας εξουσιοδότηση θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής ή εκδοθείσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση gov.gr

Παρακαλούνται οι δικαιούχοι για λόγους Δημόσιας Υγείας και αποφυγής συνωστισμού, να προσέρχονται στον χώρο διανομής αποκλειστικά την ακριβή ώρα και μέρα που θα ειδοποιηθούν μέσω SMS καθώς και τηλεφωνικά στους αριθμούς τηλεφώνων που έχουν δηλώσει στο ΚΕΑ.

Επισημαίνεται ότι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η χρήση ΜΑΣΚΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ κατά την προσέλευσή και την παραμονή των ωφελούμενων στους χώρους της διανομής.

Προϊόντα: 1 - 10 από 8757
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>