Νέα

Σπερχειάδα: Τριήμερο εκδηλώσεων για την έναρξη του ένοπλου αντιστασιακού αγώνα το Μάιο 1942

2018-05-23 16:36

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ
ΕΝΟΠΛΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΤΟ ΜΑΪΟ ΤΟΥ 1942 ΑΠΟ ΤΗΝ
«ΚΑΛΥΒΑ ΣΤΕΦΑΝΗ»

 

Στο πλαίσιο του Εορτασμού, θα λάβουν χώρα στη Σπερχειάδα οι παρακάτω εκδηλώσεις :

Α.Σημαιοστολισμός – Φωταγώγηση

1) Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων Καταστημάτων, Δημοτικών και Κοινοτικών
Καταστημάτων, των Καταστημάτων ΝΠΔΔ και Ιδιωτικού Δικαίου, των Τραπεζών, των
οικιών και των ιδιωτικών καταστημάτων από της ογδόης πρωινής ώρας μέχρι και της
δύσης του ηλίου.
2) Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων,
καθώς και των Καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών από της δύσεως του
ηλίου της 27ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Β. Εορταστικές Εκδηλώσεις

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2018
Ώρα 9:00 π.μ Ξενάγηση των μαθητών της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης σε μνημεία της Εθνικής Αντίστασης στη Σπερχειάδα
●Καλύβα Στεφανή
●Πλατεία Εθνικής Αντίστασης
● Παλαιό Άγιο Νικόλαο
●Μουσείο Ιστορίας-Λαογραφίας «Αθανάσιος & Μαίρη Ακρίδα»

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΜΑΪΟΥ 2018
Ώρα 8:00μ.μ: Προβολή ταινίας στη Σπερχειάδα

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΜΑΪΟΥ 2018 - «Καλύβα Στεφανή»
Επιμνημόσυνη Δέηση-Κατάθεση Στεφάνων
Ώρα 11.45 π.μ. Πέρας προσέλευσης επισήμων στο Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο
«Καλύβα Στεφανή»
Ώρα 12.00 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση
Ώρα 12.15 π.μ. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από Εκπρόσωπο του Δήμου
Μακρακώμης
Ώρα 12.20 π.μ. Κατάθεση Στεφάνων από τους κ.κ. :
 Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης
 Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων
 Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
 Ανώτερο Διοικητή Φρουράς
 Δήμαρχο Μακρακώμης
 Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Δ/ντή Στερεάς Ελλάδας
 Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας

Μετά την κατάθεση των στεφάνων, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, θα ανακρουσθεί ο
Εθνικός Ύμνος και στη συνέχεια θα ακολουθήσει δεξίωση.

Οι αξέχαστοι χαρακτήρες του Χάρρυ Κλυνν -Οι Τραμπάκουλας, ταξιτζής και εφοριακός και οι επικές ατάκες τους [βίντεο]

2018-05-21 17:45

Οι αξέχαστοι χαρακτήρες του Χάρρυ Κλυνν -Οι Τραμπάκουλας, ταξιτζής και εφοριακός και οι επικές ατάκες τους [βίντεο]

Ο Χάρρυ Κλυνν μέχρι και πριν μια δεκαετία σατίριζε δυναμικά το κοινωνικό και πολιτικό σκηνικό της χώρας με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο.

Κυνικός, αυθόρμητος, αλλά και δηκτικός προσέφερε άφθονο γέλιο. 

Επαιξε ρόλους που θα μείνουν αξέχαστοι. Με τον Τραμπάκουλα, τον ταξιτζή, τον Αρτέμη τον μποέμ, αλλά και τον εφοριακό ο Χάρρυ Κλυνν έρκανε όλη την Ελλάδα να γελάει.

Ο Τραμπάκουλας:

Ο ταξιτζής:

Ο εφοριακός:

Ο Αρτέμης ο Μποέμ:

Επίδομα παιδιού 2018: Την ερχόμενη Παρασκευή 25 Μαΐου θα ανοίξει το Α21

2018-05-21 16:56

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Φωτίου ανακοίνωσε σήμερα ότι το Α21 για το επίδομα παιδιού και την χορήγηση του από τον ΟΠΕΚΑ ανοίγει αυτή την εβδομάδα και ειδικότερα την Παρασκευή 25 Μαΐου

Ειδικότερα η κ. Φωτίου ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Παρασκευή 25 Μαΐου θα ανοίξει, μετά από μεγάλη καθυστέρηση, το Α21. Η υποβολή είναι απαραίτητο να γίνει, για την καταβολή του επιδόματος παιδιού 2018 από τον ΟΠΕΚΑ.

Η κ. Φωτίου σημείωσε ότι ζητήθηκε από το υπουργείο Εργασίας να ανοίξει την συγκεκριμένη ημερομηνία ώστε να έχουν υποβάλλει περισσότεροι δικαιούχοι, φορολογικές δηλώσεις προκειμένου να πληρωθούν οι δικαιούχοι. Η κ. Φωτίου τόνισε ότι σε μόλις 5 ημέρες η νέα πλατφόρμα θα βγάζει το αποτέλεσμα αφού έχουν γίνει οι απαραίτητες διασταυρώσεις και θα ξέρουν οι δικαιούχοι το ποσό του επιδόματος που θα λάβουν.

Από τις 25 έως τις 27 Ιουνίου θα καταβληθεί η δεύτερη δόση του νέου επιδόματος παιδιού 2018 που πλέον καταβάλλεται, από τον ΟΠΕΚΑ, κάθε δίμηνο και όχι κάθε τρίμηνο, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Αν και δεν τηρήθηκε λόγω της αναβολής της έναρξης υποβολής των Α21.

Οι δικαιούχοι θα έχουν περιθώριο να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι και τις 20 Ιουνίου, έως και μία εβδομάδα δηλαδή πριν από την καταβολή του επιδόματος.

 

Πέθανε ο Χάρρυ Κλυνν

2018-05-21 16:50

Σε ηλικία 78 ετών έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή ο γνωστός κωμικός ηθοποιός Χάρρυ Κλυνν. 

Ο καλλιτέχνης το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και το βράδυ της Κυριακής, κι ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, έπαθε κρίση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου κατέληξε

Η υγεία του είχε επιβαρυνθεί το τελευταίο διάστημα, μετά από το θάνατο του γιου του και βρισκόταν καθηλωμένος με αναπνευστικά προβλήματα σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Ποιος ήταν ο Χάρρυ Κλυνν

Το πραγματικό του όνομα ήταν Βασίλης Τριανταφυλλίδης και είχε γεννηθεί στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης στις 7 Μαΐου του 1940 από φτωχή οικογένεια Πόντιων προσφύγων, τον Νίκο και την Κυριακή Τρανταφυλλίδη.

Εξαιτίας δυσμενών οικονομικών συνθηκών, ωθήθηκε στην εργασία από την ηλικία των 5 χρόνων. Παράλληλα φοιτούσε στο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο Kαλαμαριάς και αργότερα στο Πέμπτο Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης. Η συμμετοχή του σε μια βραδιά ταλέντων του Γιώργου Οικονομίδη αλλάζει τη ζωή του, καθώς, εκτός από το πρώτο βραβείο, «κερδίζει» την πρόταση του Οικονομίδη να τον ακολουθήσει στην Αθήνα.

Για τρία χρόνια ο Οικονομίδης υπήρξε δάσκαλος και οδηγός του. Παράλληλα με τις δραματικές του σπουδές στη σχολή του Π. Kατσέλη, εμφανίζεται περιστασιακά σε κοσμικά κέντρα, όπως το «Kάστρο», ο «Bράχος», το «Tροκαντερό», το «Άλσος», και το «Γκρην Παρκ». Στη συνέχεια άρχισε να δουλεύει σε διάφορες ταβέρνες, αναψυκτήρια και καμπαρέ, που ανθούσαν εκείνη την εποχή, για μια τριετία ως πρώτος νουμερίστας και παρουσιαστής προγράμματος. Μετά τη συμμετοχή του σε δύο ταινίες («Γάμος αλά Ελληνικά» και «Τα 201 Καναρίνια») στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και τις πρώτες του θεατρικές εμφανίσεις στα θέατρα Ακροπόλ και Χατζηχρήστου, άρχισε να γίνεται πιο γνωστός.

Το 1964 ταξιδεύει για μερικές εμφανίσεις στο Μόντρεαλ. Αυτή η περίοδος της ζωής του κράτησε 10 χρόνια όπου δούλεψε στις HΠA και στον Kαναδά, σε κέντρα τις ελληνικής διασποράς, σε καφεθέατρα ως stand up comedian (νέο τότε είδος, που μετέπειτα το εισήγαγε στην Ελλάδα), ως ηθοποιός σε underground παραστάσεις και παράλληλα ως συγγραφέας σατιρικών κειμένων. Συνεργάζεται επίσης για πολλά χρόνια με το περιοδικό «Playboy», την εφημερίδα «Daily Worker», το «Village» και το «On the double». Στο Σικάγο παντρεύεται τη γυναίκα του, Χαρίκλεια και εκεί αποκτά το πρώτο από τα 3 του παιδιά, τον Νίκο. Την περίοδο αυτή του προτάθηκε να παίξει και στη γνωστή ταινία «Καμπαρέ», την οποία προσφορά τελικά δεν δέχτηκε. Αργότερα στο Μόντρεαλ απέκτησε τον δεύτερο του γιο Αποστόλη, ενώ η κόρη του Κορίνα γεννήθηκε στην Αθήνα.

Γυρίζει στην Ελλάδα το χειμώνα του 1974 και πρωτοεμφανίζεται στις μπουάτ της Πλάκας, στον «Aιγόκερω» και μετά στο «Zυγό» και τη «Διαγώνιο». Ύστερα δούλεψε στα νυχτερινά κέντρα «Διογένης», «Δειλινά» και «Στορκ». Άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστός με την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου «Για δέσιμο», που κυκλοφόρησε από τη δισκογραφική εταιρεία Columbia το φθινόπωρο του 1978. Αυτός και οι υπόλοιποι δίσκοι του κρατάνε για χρόνια τις πρώτες θέσεις στα δισκογραφικά charts και οι ταινίες του σπάνε όλα τα ρεκόρ των εισιτηρίων.

Οι εμφανίσεις του στην τηλεόραση του χαρίζουν τον τίτλο του εμπορικότερου καλλιτέχνη της χιλιετίας σύμφωνα με την AGB και οι παραστάσεις του στα θέατρα Ορφέας, Άλσος, Δελφινάριο και Μινώα κ.ά. καταρρίπτουν κάθε προηγούμενο εισπρακτικό ρεκόρ.

Το 1998 παρουσιάζεται η πρώτη του ζωγραφική έκθεση στον «Εικαστικό Κύκλο». Από το 2006  έμενε μόνιμα στη γενέτειρά του Καλαμαριά και έγραφε βιβλία, έπαιζε σε παραστάσεις και ζωγράφιζε. Είχε μάλιστα ηγηθεί της αντιπολίτευση στο δήμο Καλαμαριάς.

Το καλλιτεχνικό του έργο 

Θέατρο

 

Πολυτάλαντος, ο Χάρρυ Κλυνν ασχολείθηκε με την τέχνη και το θέαμα, υπερετώντας τα από πολλούς τομείς. 

Στο θεατρικό σανίδι ανέβηκε για πρώτη φορά το 1985. Συμμετείχε σε δεκάδες παραστάσεις με τελευταία την επιθεώρηση «Τα Λαμόγια» (Επιθεώρηση), στο θέατρο Οθέλος στην Κύπρο.

Δισκογραφία

Το 1977 προτείνει στην EMI - Columbia να συνεργαστούν πειραματικά στην παραγωγή ενός σατιρικού δίσκου. Oι δίσκοι του Xάρρυ Kλυνν αποτέλεσαν ένα ιδιαίτερο στοιχείο στο χώρο της Eλληνικής δισκογραφίας. Για πρώτη φορά σατιρικοί δίσκοι φιγουράρουν στην πρώτη θέση του Ελληνικού Top Ten. Όλοι, ανεξαιρέτως, οι δίσκοι του υπήρξαν πρώτοι σε κυκλοφορία και ακόμα τα νούμερα-ρεκόρ πωλήσεων των δίσκων του Xάρρυ Kλυνν παραμένουν ακατάρριπτα.[εκκρεμεί παραπομπή]Κυκλοφορεί ακόμα μεγάλος αριθμός από πειρατικές κασέτες με ηχογραφήματα από ζωντανές του παραστάσεις και οι ραδιοφωνικές εκπομπές «Aραμπάδες με καρούλια», «Βάσανα που 'χει η Αγάπη» που παρουσιάστηκαν από το Δεύτερο Πρόγραμμα της Eλληνικής Pαδιοφωνίας το 1981 μαζί με τον Aντώνη Aνδρικάκη.

Τηλεόραση

Η σχέση του Χάρρυ Κλυνν με την τηλεόραση άρχισε με πολλά διαφημιστικά σποτ, τα περισσότερα από τα οποία έχουν βραβευθεί από τα Φεστιβάλ Ελληνικής Διαφημιστικής Δημιουργίας της EΔEE. Το 1990 και για τέσσερις συνεχείς χρονιές παρουσίαζε στον ΑΝΤ1 την εκπομπή «Harry Klynn Special Shows». Στο ίδιο κανάλι το 1995 παρουσίασε ένα one man show 10 επεισοδίων με το όνομα «Πολίτης Κλυνν».

Παρουσία είχε και στον κινηματογράφο, συμμετέχοντας σε διάφορες ταινίες. 

Βιβλία 

Ο Χάρρυ Κλυνν ξεκίνησε να γράφει από νεαρή ηλικία. Μόλις στα 15 του δημοσίευσε ένα ποίημά του στην εφημερίδα Μακεδονία. Μέχρι την ηλικία των 18 ετών πολλά από τα ποιήματά του δημοσιεύτηκαν σε φιλολογικά περιοδικά της εποχής. Η συγγραφική του δραστηριότητα ήταν συνεχής και είχε εκδώσει 13 βιβλία. 

Ζωγραφική

Επηρεασμένος από τον ζωγράφο πατέρα του, δημιούργησε εκατοντάδες έργα ζωγραφικής, άλλα με τον κλασικό τρόπο και άλλα με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Ποδόσφαιρο

Μεγάλη αγάπη του υπήρξε ο αθλητισμός και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο. Το 1980 ηγείται μίας ομάδας Ποντίων και φίλων του συλλόγου της γενέτειράς του, του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Σκοπός της ομάδας αυτής ήταν η αποκατάσταση του ονόματος του ποδοσφαιρικού σωματείου.[εκκρεμεί παραπομπή] Η προσπάθεια κρίνεται επιτυχημένη αφού η ομάδα κατά το διάστημα της προεδρίας του αποκτά γήπεδο, επανέρχεται στην Α΄ Εθνική Κατηγορία μετά από 20 χρόνια, αποκτά υποδομές, φυτώριο και γύρω της συσπειρώνει παλιούς και νέους φίλους. Ο Χάρρυ Κλυνν προχωρά και σε προτάσεις αναδιάρθρωσης του θεσμικού πλαισίου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και αναδεικνύεται σε ηγετική μορφή της σύγκρουσης του 1988 μεταξύ συλλόγων και πολιτείας που οδηγεί για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά σε διακοπή του πρωταθλήματος.[εκκρεμεί παραπομπή] Την εποχή εκείνη το επαγγελματικό ποδόσφαιρο περνάει νέα μεγάλη κρίση. H πολιτεία αφαιρεί τη διοργάνωση του πρωταθλήματος από την ΕΠΑΕ και την παραχωρεί στην ΕΠΟ. Ομόφωνα όλες οι ομάδες προτείνουν για πρόεδρο της ΕΠΑΕ τον Xάρρυ Kλυνν. O Xάρρυ Kλυνν αναλαμβάνει την προεδρία, αναδιοργανώνει την EΠAE, έρχεται σε επαφές με τη FIFA και την UEFA και προτείνει όρους που είναι εξαιρετικά ελκυστικοί και η πολιτεία δεν μπορεί να αρνηθεί. Το πρωτάθλημα τελικά ξαναγυρίζει στην ΕΠΑΕ. Τρία χρόνια αργότερα αποχωρεί από την προεδρία.Η πρότασή του για την καθιέρωση ημιεπαγγελματικού ποδοσφαίρου απορρίφτηκε από την πλειοψηφία των ΠΑΕ.

Πολιτική

Ο Χάρρυ Κλυνν υπήρξε πολιτικά ενεργός ακόμη και κατά τις περιόδους που δεν συμμετείχε σε κάποιον επίσημο θεσμό. Χαρακτηριστική είναι η εμπλοκή του στο θέμα της Ποντιακής ομογένειας, στης οποίας το επίσημο κίνημα προεδρεύει, καθώς και η γνωστή του πολιτική σάτιρα. Στην πιό πρόσφατη πολιτική του δράση, μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ τον Ιανουάριο του 2015, υπήρξε θερμός υποστηρικτής της, δια μέσου των αναρτήσεων κυρίως πολιτικών άρθρων του στο προσωπικό του ιστολόγιο, στα οποία εξέφραζε την σκληρή κριτική αντίθεσή του στις κυβερνήσεις των δύο πρώτων μνημονίων. Η στήριξη του αυτή στην νέα κυβέρνηση, παραδόξως διότι δεν συνάδει με τις πολιτικές του θέσεις πρό της ψήφισης του 3ου μνημονίου, συνέχισε απρόσκοπτα ακόμη και μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου και την εφαρμογή του από τις αρχές του Σεπτεμβρίου του 2015.

Διανομή τροφίμων στους Δήμους της Φθιώτιδας

2018-05-21 16:44

Που και πότε θα γίνει διανομή τροφίμων στους Δήμους της Φθιώτιδας

 Ξεκίνησε από σήμερα η διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης που έχουν αιτηθεί και είναι ωφελούμενοι του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)».

Ο Δήμος Λαμιέων ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδος σε συνεργασία με τους εταίρους Δήμους, ενημέρωσε για το χρόνο και τον τόπο διανομής των τροφίμων στους δικαιούχους.

Οι ωφελούμενοι θα ενημερωθούν και τηλεφωνικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων για τις ώρες διανομής καθώς και το σημείο όπου θα προσέλθουν για να παραλάβουν τα προϊόντα που τους αναλογούν και θα πρέπει να επιδεικνύουν το βιβλιάριο κοινωνικής τους ασφάλισης ή άλλο επίσημο έγγραφο απ’ όπου να προκύπτει ο Α.Μ.Κ.Α τους.

Όπως ορίζει το πρόγραμμα, σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα δύναται να παραλαμβάνονται από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής ή συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα - με την παράκληση για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, οι δικαιούχοι να προσέρχονται τις ημέρες και ώρες που τους υποδεικνύουν οι υπηρεσίες των Δήμων κατά την τηλεφωνική τους ενημέρωση – έχει ως εξής:

  • Για το Δήμο Λαμιέων το σημείο διανομής θα είναι ο προαύλιος χώρος του Χαλκιοπούλειου Σταδίου Λαμίας, στην οδό Φιλίας 1 και η διανομή θα πραγματοποιηθεί τη Τρίτη 22 Μαΐου από 09:00π.μ έως 17:00τη Τετάρτη 23 Μαΐου από 09:00π.μ. έως 17:00 και την Πέμπτη 24 Μαΐου από 09:00π.μ. έως17:00. Για περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή στο Δήμο Λαμιέων, οι ωφελούμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 22313 51025.
  • Για το Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας, το σημείο διανομής θα είναι το Δημοτικό Κατάστημα Ελάτειας και η διανομή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Μαΐουαπό 09.00π.μ. έως 12:00,
  • Για το Δήμο Δομοκού, το σημείο διανομής θα είναι το Δημοτικό κατάστημα του Δομοκού και η διανομή θα πραγματοποιηθεί τη Τρίτη 22 Μαΐου από 10:00π.μ. έως 12:00,
  • Για το Δήμο Λοκρών, τα σημείο διανομής θα είναι το Δημοτικό Κατάστημα της Αταλάντης και η διανομή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Μαΐου από09.00π.μ. έως 12:00 και το Δημοτικό Κατάστημα Μαλεσίνας και η διανομή θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 23 Μαΐου από 11.00π.μ. έως 13:00,
  • Για το Δήμο Μακρακώμης, το σημείο διανομής θα είναι το Δημοτικό Κατάστημα Σπερχειάδας και η διανομή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Μαΐου  από 09.00π.μ. έως 12:00,
  • Για το Δήμο Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου, τα σημείο διανομής θα είναι το Δημοτικό Κατάστημα Καμένων Βούρλων και η διανομή θα πραγματοποιηθεί τηΤετάρτη 23 Μαΐου από 08.00π.μ.  έως 11.00 και το Δημοτικό Κατάστημα Μώλου και η διανομή θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη 24 Μαΐου από 09:00π.μ.  έως 12:00,
  • Για το Δήμο Στυλίδας, τα σημεία διανομής θα είναι το Δημοτικό Κατάστημα Στυλίδας και η διανομή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Μαΐου από09:00π.μ. έως 12:00 και το Δημοτικό Κατάστημα Ραχών και η διανομή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Μαΐου από 09:00π.μ.  έως 12:00.

Η “Ενότητα και Δημιουργία” για τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Μακρακώμης και τα Τέλη Ύδρευσης

2018-05-21 16:28

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΔΣ
16/05/2018 & 17/05/2018
«ΚΡΥΨΟΥ ΚΑΙ ΧΟΥΓΙΑΖΕ»


Με αφορμή σχετικό Δελτίο Τύπου του Δήμου Μακρακώμης.
Δυστυχώς για την Δημοτική Αρχή του Δήμου μας στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου την 16/05/2018 & 17/05/2018 καταδείχτηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι η παράταξη της πλειοψηφίας και ιδιαίτερα ο Δήμαρχοςκ. Παπαευθυμίου Θύμιος έχει απολέσει την πλειοψηφίακαι κατά συνέπεια την δημοκρατική νομιμοποίηση, του Δ. Σ. και ουσιαστικά είναι σε αδυναμία να διοικήσει τον Δήμο.
Το γεγονός αυτό τεκμαίρεται από την αδυναμία να συνέλθει και να συνεδρίαση το Δ. Σ. αν δεν είναι παρών οι Σύμβουλοι της μειοψηφίας και οι ανεξάρτητοι Σύμβουλοι. Συγκεκριμένα στην συνεδρίαση του Δ.Σ. την 16/05/2018 η απαρτία προκειμένου να συνεδριάσει το Συμβούλιο επιτεύχθηκε λόγω της παρουσίας της αντιπολίτευσης και των ανεξάρτητων Συμβούλων με αποτέλεσμα να υπερψηφισθούν όσα θέματα ψήφισε η αντιπολίτευση και πολλά θέματα που δεν θα περνούσαν να τα αναβάλουν οι εισηγητές ή να μην περάσουν επειδή δεν ψηφίσθηκαν από την αντιπολίτευση. Χαρακτηριστικά να αναφέρω ότι ο κ. Δήμαρχος ζήτησε την αναβολή της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού.
Μεταξύ των θεμάτων που υπερψηφισθήκαν ήταν και δύο αποδοχές χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» για «επισκευή και συντήρηση σχολικών κτηρίων & αύλειων χώρων» και για «προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού για αναβάθμιση παιδικών χαρών.»
Η εισήγηση για την αποδοχή χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» για την προμήθεια μηχανημάτων έργου ύψους 230.000 Ευρώ, που κατά το Δελτίο Τύπου του Δήμου ήταν μάλλον το πιο σοβαρό, δυστυχώς δεν ήταν έγκαιρα έτοιμη από τον εισηγητή κ. Συρράφο, δεν είχε διανεμηθεί στα μέλη αλλά ούτε και λίγες ώρες πριν το συμβούλιο ήταν διαθέσιμη στη γραμματεία. Αποτέλεσμα αυτής της «παράληψης-καθυστέρησης-αδυναμίας» ήταν να τεθεί στον Πρόεδρο του Δ. Σ., το θέμα της πιθανότητας να ακυρωθεί η όποια απόφαση και θα έπρεπε να αποφασίσει αν αναλαμβάνει την ευθύνη να συζητηθεί το θέμα. Ο κ. Πρόεδρος αποφάσισε να μην εισαχθεί το θέμα προς συζήτηση λόγω έλλειψης εισήγησης από τον εισηγητή. Κατά συνέπεια η μη συζήτηση του θέματος είναι ευθύνη αποκλειστικά και μόνο του εισηγητή και δεν υπάρχει καμία «κακή ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ». Ας προχωρούσε ο πρόεδρος στην συζήτηση των τριών προτάσεων που καθυστερημένα διαμόρφωσε ο εισηγητής και εκεί θα καταδεικνύονταν οι προθέσεις της αντιπολίτευσης και του καθένα μας χωριστά σχετικά με την ψήφιση αυτού του έργου του,πραγματικά σημαντικού, για το Δήμο μας. Εξάλλου η αντιπολίτευση είχε υπερψηφίσει τα άλλα δύο έργα από το ίδιο πρόγραμμα
Μετά το συμβούλιο ο σύμβουλος κ. Μπογιατζής Ιωάννης, παρουσία μας περί ώρα 00:30 της 17/05/2018 επικοινώνησε με τον κ. Πρόεδρο του Δ.Σ, προκειμένου να ενημερωθούμε σχετικά αν θα γίνει συμβούλιο το πρωί, καθόσον έπρεπε να μεταβούμε στις εργασίες μας. Ο κ. Πρόεδρος μας ενημέρωσε ότι δεν έχει αποφασισθεί κάτι τέτοιο.
Μετά από τα παραπάνω ενημερωθήκαμε περί ώρα 09:00 περίπου για έκτακτη συνεδρίαση και η παράταξή μας συμμετείχε στην συνεδρίαση με τον επικεφαλής αυτής κ. Σκούρα Ματθαίο καθόσον ο κ. Διαμαντής Νικόλαος είχε ήδη μεταβεί στην Αθήνα, επειδή ο κ. Πρόεδρος δεν ήταν σε θέση έγκαιρα να τον ενημερώσει για το αν θα γίνει Συμβούλιο και ήταν αδύνατο να συμμετάσχει. Επιπλέον αποφασίσαμε από κοινού να υπερψηφίσουμε το θέμα και να εισηγηθούμε να αλλάξει η εισήγηση κατά το μέρος που αφορά την προμήθεια μεταχειρισμένων μηχανημάτων και να αντικατασταθεί με καινούργια. Πρόταση που έγινε αποδεκτή και το θέμα υπερψηφίστηκε.
Επισημαίνουμε, ότι η αδυναμία του προεδρείου να αποφασίσει έγκαιρα για την σύγκληση του συμβουλίου και να ενημερώσει τα μέλη δεν μπορεί να «φορτώνεται» στην αντιπολίτευση, γιατί αν δεν μετείχε η παράταξή μας δεν θα γίνονταν το συμβούλιο λόγω έλλειψης απαρτίας, καθόσον ο κ. Δήμαρχος έχει χάσει την πλειοψηφία και η χρηματοδότηση των 230.000 ευρώ για την προμήθεια θα χάνονταν.
Η αδυναμία διοίκησης δεν μπορεί να καταλογίζεται σε άλλους παρά μόνο σε αυτούς που έχουν την ευθύνη, το καθήκον και την υποχρέωση να ασκήσουν αυτή.
Η λαϊκή σοφία παρόμοιες καταστάσεις τις έχει συμπυκνώσει στην παροιμία
«ΚΡΥΨΟΥ ΚΑΙ ΧΟΥΓΙΑΖΕ»
Είναι ενδεικτικό της αντίληψης του Δήμαρχου και της εναπομείνασας «πλειοψηφίας» για τα προβλήματα των δημοτών το γεγονός ότι η απόφαση για την μείωση των τελών ύδρευσης, στο αντίστοιχο θέμα που είχε έρθει για συζήτηση μετά από αίτημα 11 Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης, υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, πραγματική, μόνο από του Δημοτικούς Συμβούλους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και από τους ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους. Ακολουθεί σχετική ενημέρωση 
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Μακρακώμης, την 16/05/2018 η αντιπολίτευση υπέβαλε αίτημα και με πλειοψηφία πέτυχε απόφαση για μειώσεις τιμών στα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης, που είχαν επιβληθεί με απόφαση του ΔΣ στις 2/04/2015.
Η απόφαση μείωσης των τιμών στην ύδρευση και στην αποχέτευση επιτεύχθηκε με ψήφους 12 υπέρ, 10 κατά και ένας παρών.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που ψήφισαν κατά της μείωσης των τιμών είναι οι παρακάτω :
Θεοδοσόπουλος Λάμπρος
Γιαννακόπουλος Γεώργιος
Λιασκώνης Κωνσταντίνος
Μπότσης Βασίλειος
Κυριαζής Γεώργιος
Κυρίτσης Γεώργιος
Μπήτος Κωνσταντίνος
Μαγουλάς Αθανάσιος
Μέρρας Κωνσταντίνος
Καραγκούνης Αθανάσιος
Συρράφος Ξενοφών (παρών που λογίζεται αρνητική ψήφος, υπόψη ο κύριος Συρράφος συμμετείχε στην από 10 /04/ 2015, Ειδική Διοικητική Προσφηγή κατά των αυξήσεων). 
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που ψήφισαν υπέρ των μειώσεων είναι οι ακόλουθοι :
Γόνης Γεώργιος
Διαμαντής Νικόλαος 
Κατσίκας Ιωάννης
Κοντογεώργος Παναγιώτης 
Μάνθος Ιωάννης 
Μίχου Μαρία
Μπογιατζής Ιωάννης 
Παπασάρας Ανδρέας 
Σκούρας Ματθαίος 
Τζιβελέκας Νικόλαος 
Τσιούνης Ηρακλής - Γεώργιος
Κυργιόπουλος Διονύσιος
Ο Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Πάσουλας Χρήστος πού συμμετείχε στην Ειδική Διοικητική Προσφυγή απουσίαζε από την συνεδρίαση του ΔΣ.

Δήμος Μακρακώμης: ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΤΙΣ 16/5/2018 και 17/5/2018

2018-05-21 16:23

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

 

Σχετικά με τα τεκταινόμενα στις συνεδριάσεις του Δ.Σ Δήμου Μακρακώμης που έγιναν στις 16/5/2018 και 17/5/2018 σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

Eνα από τα θέματα του Δ.Σ της 16/5/2018 που ήταν μάλλον το πιο σοβαρό αφορούσε την αποδοχή χρηματοδότησης για την προμήθεια μηχανημάτων έργου ύψους 230.000 Ευρώ από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών. Επιλέχθηκε η τακτική από τη Συμπολίτευση, ίσως κακώς, να συνδιαμορφώσει από κοινού με την Αντιπολίτευση την εισήγηση-πρόταση για την αγορά μηχανημάτων.

Η προμήθεια λοιπόν αυτών των μηχανημάτων ύψους 230.000 Ευρώ θεωρούμε, επειδή ακριβώς επηρεάζει άμεσα την ποιότητα ζωής των πολιτών δηλαδή την καθημερινότητα, ότι θα έπρεπε να έχει μια διαφορετική αντιμετώπιση από τα μέλη του Δ.Σ.

Η Αντιπολίτευση ενώ ήταν παρούσα και μπορούσε να συνδιαμορφώσει από κοινού με τη συμπολίτευση την εισήγηση για την αγορά μηχανημάτων, όπως το είχε σκεφτεί ο Εισηγητής που είχε τρεις προτάσεις, ακολούθησε μια άκρως ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ. Βάζοντας μπροστά το πολιτικό τους συμφέρον έκαναν ότι μπορούσαν αν είναι δυνατό να χαθούν τα χρήματα. Δεν δέχτηκαν να συζητηθεί το θέμα στο Δ.Σ της 16/05/2018 ισχυριζόμενοι ότι δεν υπάρχει εισήγηση, που πράγματι δεν υπήρχε και ήταν λόγος αναβολής, αρνήθηκαν να συνδιαμορφωθεί εισήγηση στο Δ.Σ που είναι το Ανώτατο Όργανο του Δήμου.

Βεβαίως η Συμπολίτευση αντέδρασε άμεσα και ορίστηκε δημόσια κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ το μεσημέρι της επόμενης ημέρας (17/05/2018).

Η Αντιπολίτευση απείχε από το έκτακτο Δ.Σ της 17/5/2018 προκειμένου να μην υπάρξει απαρτία και να χαθούν αν ήταν δυνατό τα χρήματα για το Δήμο Μακρακώμης πλην του κ. Σκουρα που ήταν παρών και έδειξε πως ο ίδιος αντιλαμβάνεται το ρόλο του ως επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας δίνοντας μαθήματα πολιτικού ήθους και ύφους.

Δεν θα σχολιάσουμε κάτι. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

Η απόφαση 120/2018 που ελήφθη ομόφωνα στο έκτακτο Δ.Σ της 17/5/2018 είναι η παρακάτω:

 1
2
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
 

Πάνος Κοντογεώργος: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα της Δημοτικής Αρχής

2018-05-21 16:15

Επίθεση του Δημοτικού Συμβούλου και υποψήφιου Δημάρχου στην πλειοψηφία του Δήμου Μακρακώμης που δεν ψήφισε τις μειώσεις στα τιμολόγια ύδρευσης και αποχέτευσης. Ανοιχτή επιστολή προς τους Δημότες για να μάθουν ποιοι συγχωριανοί τους βάζουν πάνω από τα δικά τους συμφέροντα την… καρέκλα!

Μέσα στα απανωτά, το τελευταίο διάστημα, Δημοτικά Συμβούλια στη Μακρακώμη, την περασμένη Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 είχαμε και μια απόφαση που θα τη γράψει η ιστορία! Με τις ψήφους της μειοψηφίας, υπερψηφίστηκε μείωση των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης για τις Κοινότητες του Δήμου, μειώσεις που φτάνουν ακόμη και το 65% σε ορισμένες περιοχές.

Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, που νωρίτερα το 2015 ήταν υπέρ της μείωσης των τελών, τηρώντας την πολιτική γραμμή του Δημάρχου Θύμιου Παπαευθυμίου, τώρα ψήφισαν κατά της πρότασης της μειοψηφίας.

Τη στάση των συγκεκριμένων συμβούλων, κάποιοι εκ των οποίων είναι Αντιδήμαρχοι, καυτηριάζει με «φαρμακερή» ανοιχτή επιστολή προς τους Δημότες, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος, Πάνος Κοντογεώργος. Δε διστάζει μάλιστα να τους κατηγορήσει ότι έχουν αλλάξει τη στάση τους εξαιτίας της καρέκλας που έχουν πάρει και του μισθού που θέλουν να διαφυλάξουν, ενώ καταλήγει καταγγέλλοντας «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» χαρίζοντάς τους την «κοινωνική τους πολιτική».

Ολόκληρη η επιστολή – καταγγελία του κ. Κοντογεώργου έχει ως εξής:

«Ποιοι Αντιδήμαρχοι και Δημ. Σύμβουλοι ψηφίζουν να μην μειωθούν τα τέλη στα χωριά τους; Η «Κοινωνική πολιτική» της Δημοτικής Αρχής Μακρακώμης και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…

Τόσο πολύ λοιπόν αλλάζουν τους ανθρώπους η καρέκλα και ο μισθός;…

Με 12 ψήφους υπερψηφίστηκε την περασμένη Τετάρτη (16/5/18) η μείωση των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης στο Δήμο Μακρακώμης, παρά την προτροπή του ίδιου του Δημάρχου ώστε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας να μην της ψηφίσουν.

Μια απόφαση ιστορική - αν αναλογιστεί κανείς την ενισχυμένη πλειοψηφία που παρέχει ο «Καλλικράτης» στις δημοτικές αρχές - η οποία πέρασε με τις ψήφους της μειοψηφίας που συσπειρώθηκε απέναντι στην «κοινωνική πολιτική» του Δημάρχου και των δημοτικών του συμβούλων.

To 2015 (τη χρονιά που έγιναν οι αυξήσεις στα τέλη) είχε ληφθεί απόφαση από τη Δημοτική αρχή να γίνει σειρά έργων όπως:

• Τοποθέτηση μολυβδοσφραγίδων στα ρολόγια

• Αλλαγή χαλασμένων ρολογιών,

• Μεταφορά νερού από τη Σπερχειάδα στη Μακρακώμη,

• Μεταφορά νερού στη Γραμμένη από πηγές και κανάλια,

• Διεξαγωγή διαγωνισμού για υλικά ύδρευσης,

• Κατασκευή δεξαμενής νερού,

• Διαχωρισμός του νερού ύδρευσης και άρδευσης στο Πλατύστομο και

• Καταγραφή των ενδείξεων των υδρομετρητών 2 φορές το χρόνο.

Τελικά η Δημοτική Αρχή δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά!

Τα παραπάνω αποτέλεσαν απλά δικαιολογίες για τις… αδικαιολόγητες αυξήσεις στις τιμές του νερού που είχαν πρόθεση να επιβάλλουν!

Σαν να μην έφτανε λοιπόν που η δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας είχαν το θράσος να μην ψηφίσουν τις μειώσεις των τιμών και να ταχθούν κατά της πρότασης της μειοψηφίας.

Άραγε αναλογίστηκαν ποτέ ότι, οι μισθοί συνεχώς μειώνονται και σε συνδυασμό με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας το οικογενειακό εισόδημα συνεχώς συρρικνώνεται;

Σκεφθήκαν άραγε οι κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Πλειοψηφίας, αν οι δημότες μας μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο Δήμο μετά από τις αυξήσεις που επέβαλλαν κάνοντάς τους να πουν το νερό νεράκι; Πιθανότατα όχι, καθώς αρκετοί από αυτούς μένουν στην Αθήνα και δε τους αγγίζουν καν αυτές οι αυξήσεις!!!

Το χειρότερο όμως είναι ότι, κάποιοι της Πλειοψηφίας το 2015 είχαν ψηφίσει αρνητικά στις αυξήσεις των τιμών. Τώρα όμως ως Αντιδήμαρχοι ψήφισαν κατά των μειώσεων!

Πόσο τελικά αλλάζει τον άνθρωπο η «καρέκλα» και ο «μισθός»;

Να την χαίρεστε τέτοια «κοινωνική πολιτική»…

Παραθέτω κάποια παραδείγματα για να δείτε το μέγεθος της μείωσης των βαρών σε ένα νοικοκυριό με μέση ετήσια κατανάλωση 300m3 νερό το χρόνο:

1. στο Πλατύστομο μέχρι σήμερα πλήρωνε 254,64€ το χρόνο, ενώ πλέον θα πληρώνει 90,12€ (μείωση 65%),

2. στη Μακρακώμη πλήρωνε 190,98€ το χρόνο, ενώ τώρα θα πληρώνει 112.65€ (μείωση 41%)

3. στη Σπερχειάδα μέχρι τώρα πλήρωνε 159,15€ το χρόνο, τώρα θα πληρώνει 112.65€ (μείωση 29%)

4. και στον Άγιο Γεώργιο από εκεί που θα πλήρωνε 177,75€ το χρόνο, τώρα θα πληρώνει 67.59€ (μείωση 62%)

Στη διάθεσή σας να δούμε πόσο ζημιωνόντουσαν και οι υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου από την «κοινωνική πολιτική» της Δημοτικής Αρχής…».

Δυτική Φθιώτιδα: Ιερέας ξύρισε τα γένια και πέταξε τα… ράσα για χάρη του έρωτα

2018-05-16 19:06

Ιερέας στη Δυτική Φθιώτιδα ξύρισε τα γένια και πέταξε τα… ράσα για χάρη του έρωτα. 

Το γεγονός τις τελευταίες ημέρες συζητείται ευρέως στη Δυτική Φθιώτιδα καθώς, ο ιερέας δε συμμετέχει πλέον στα ιερατικά του καθήκοντα, με αποτέλεσμα οι λειτουργίες να τελούνται από παπά τού διπλανού χωριού

Σύμφωνα με το ρεποράζ, ο νεαρός παπάς – ο οποίος να σημειωθεί ότι είναι χωρισμένος – ερωτεύτηκε μια νεαρή κοπέλα, που έχει καταγωγή από το χωριό της Δυτικής Φθιώτιδας και για χάρη της αποφάσισε να ξυριστεί και να πετάξει τα ράσα.

Σύμφωνα με το ποίμνιο του στο χωριό της Δυτικής Φθιώτιδας, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και τυπικός στις εκκλησιαστικές υποχρεώσεις του, για αυτό ακόμη και σήμερα μετά τη συγκεκριμένη απόφαση που πήρε και ενώ έχουν μείνει χωρίς παπά, εξακολουθούν και λένε καλές κουβέντες για κείνον.

Η οικογένεια του πρώην – πλέον – ιερέα, έχει έρθει από την Αλβανία καί εδώ καί χρόνια μένει στο Δήμο Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου, όπου και δραστηριοποιείται επαγγελματικά. 

Τις επόμενες ημέρες,  οι δύο ερωτευμένοι πρόκειται να παντρευτούν στην Αθήνα, επισημοποιώντας το δεσμό τους.

 

Πέθανε ξαφνικά 20χρονος φοιτητής από τα Καμένα Βούρλα -

2018-05-16 16:30

Τραγωδία στη Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Πέθανε ξαφνικά 20χρονος φοιτητής

Δάκρυα στα Καμένα Βούρλα στη Φθιώτιδα για τον θάνατο του 20χρονου φοιτητή, που βρέθηκε νεκρός στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου. Ο αδικοχαμένος νεαρός, γιος πολύτεκνης οικογένειας με γονείς δασκάλους, βρέθηκε νεκρός χθες το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου και συγκεκριμένα στο προαύλιο του τμήματος Φυσικής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σορός του 20χρονου δεν έφερε εξωτερικά τραύματα και όλα δείχνουν πως ο θάνατός του, προήλθε από παθολογικά αίτια. Την αιτία θανάτου πάντως θα δείξει η νεκροψία – νεκροτομή θα διενεργηθεί εντός της ημέρας από ιατροδικαστή, με την αστυνομία να εξετάζει για την ώρα όλα τα ενδεχόμενα.

Η τοπική κοινωνία στα Καμένα Βούρλα είναι σοκαρισμένη. Όλοι μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για την πολύτεκνη οικογένεια του 20χρονου και ιδιαίτερα για τους δυο γονείς που διδάσκουν πολλά χρόνια τώρα στα σχολεία περιοχής, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη του κόσμου, που τώρα τους συμπαραστέκεται στην μεγάλη αυτή απώλεια της οικογένειας.

Τραγωδία λίγο πριν τις φοιτητικές εκλογές

Η τραγωδία που συγκλονίζει τα Καμένα Βούρλα σημειώθηκε ένα 24ωρο πριν ξεκινήσουν οι φοιτητικές εκλογές. Οι κάλπες έχουν στηθεί από τις 7 το πρωί και οι φοιτητές μπορούν να ψηφίζουν στις σχολές τους έως και τις 7 το απόγευμα, έχοντας μαζί τους το φοιτητικό τους πάσο.

Χαρακτηριστικό και της φετινής διαδικασίας είναι ότι δεν υπάρχει ενιαίο όργανο επιφορτισμένο με την καταμέτρηση των ψήφων, οπότε η κάθε παράταξη θα εκδώσει τα δικά της αποτελέσματα. Παρόλα αυτά, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι εκείνη που διεκδικεί την πανελλαδική πρωτιά για 32η φορά.

Επίσης όπως κάθε χρόνο, δε λείπει η ανησυχία που προκαλεί ο φόβος επεισοδίων. Ήδη, χθες, Τρίτη, στη Θεσσαλονίκη στελέχη της ΔΑΠ έγιναν στόχος επίθεσης στη Σχολή Θετικών Επιστημών, την Πολυτεχνική και τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπως κατήγγειλε η παράταξη.

Προϊόντα: 1 - 10 από 8013
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>