Νέα

Στυλίδα: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 52χρονος Ελληνας με 25 δενδρύλλια χασίς

2017-08-11 03:08

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 52χρονος Ελληνας με 25 δενδρύλλια χασίς/ Φωτογραφία: ΕΛΑΣ

Ενας 52χρονος Ελληνας συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από τις αστυνομικές αρχές, για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών, καθώς και για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε φυτεία με 25 συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο δασικής έκτασης, στην ευρύτερη περιοχή της Στυλίδας Φθιώτιδας.

Τα δενδρύλλια, ύψους έως και 3 μέτρων εκριζώθηκαν, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν 4 συσκευασίες με κάνναβη, συσκευασία με σπόρους κάνναβης, κυνηγετικό όπλο κ.α.

Η σύλληψη έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν ο 52χρονος εισήλθε στο χώρο της φυτείας, όπου προέβη στην περιποίηση - πότισμα των δενδρυλλίων. Κατά την αποχώρησή του ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Από το χώρο της φυτείας, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 18 δενδρύλλια κάνναβης, καλλιεργούμενα στο εδάφος και άλλα 7 εμφυτευμένα σε γλάστρες, ύψους έως και 3 μέτρα.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν 4 συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 12,5 γραμμαρίων, νάιλον συσκευασία που περιείχε σπόρους κάνναβης, ένα κυνηγετικό όπλο που κατείχε παράνομα, 5 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, 2 κινητά τηλέφωνα, καθώς και
2 σακίδια που περιείχαν πλαστικά μπουκάλια, τα οποία ο 52χρονος χρησιμοποιούσε για το πότισμα των δενδρυλλίων.

Το Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο έφερε στην καρότσα του πλαστικό βυτίο με νερό, επίσης κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας. 

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την πλαστική σακούλα -Πόσο θα κοστίζει από το 2018

2017-08-11 00:58

Φωτογραφία: pixabay

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με την κοινή υπουργική απόφαση που καθορίζει τα μέτρα και τους κανόνες για τη μείωση της κατανάλωσης των πλαστικών σακουλών μεταφοράς.

Ειδικότερα, γενικοί στόχοι της Κοινής Υπουργικής Απόφασης αποτελεί η μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη χρήση της λεπτής πλαστικής σακούλας μεταφοράς, η ενθάρρυνση της πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων που βλάπτουν ανεπανόρθωτα τα θαλάσσια οικοσυστήματα και η αποτελεσματικότερη χρήση των πόρων, με περιορισμό των αρνητικών κοινωνικοοικονομικών συνεπειών.

Παράλληλα, ο στόχος του υπουργείου περιβάλλοντος για τη ρύθμιση αυτή είναι η αλλαγή νοοτροπίας των καταναλωτών προς τη χρήση σακουλών μεταφοράς προϊόντων πολλαπλών χρήσεων και όχι μιας χρήσης.

Πιο συγκεκριμένα, oι βασικές ρυθμίσεις που προβλέπονται στην ΚΥΑ είναι οι εξής:

  •  Ορίζεται τέλος ανταποδοτικού χαρακτήρα σε όλες τις λεπτές πλαστικές σακούλες μιας χρήσης (πάχους 0-50 μm) από την 1.1.2018, με εξαίρεση τις πλαστικές σακούλες μεταφοράς με πάχος μικρότερο από 15 μm, οι οποίες απαιτούνται για λόγους υγιεινής ή παρέχονται ως πρωτογενής συσκευασία χύδην τροφίμων.
  •  Το τέλος, ύψους 3 λεπτών (για το 2018) και 7 λεπτών από την 1.1.2019, θα είναι απολύτως ανταποδοτικό και θα διατίθεται από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης σε συνεργασία με τους Δήμους για την δωρεάν διάθεση στους πολίτες εναλλακτικών μέσων (επαναχρησιμοποιούμενη πλαστική πολλών χρήσεων, πάνινη, διχτάκι, βιοαποδομήσιμη σακούλα), τα οποία θα μειώνουν την κατανάλωση και θα προάγουν την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση.
  •  Εξαιρούνται από το τέλος οι σακούλες που διατίθενται από περίπτερα και υπαίθριο εμπόριο.

Παράλληλα καθιερώνονται υποχρεωτικά:

  •  η «επώνυμη» σακούλα με αριθμό μητρώου παραγωγού, ημερομηνία και τόπο παραγωγής
  •  η διακριτή χρέωση των σακουλών πάχους 50-70 μm από τα καταστήματα (χωρίς τέλος)
  •  η προώθηση από τα σούπερ μάρκετ σακουλών πολλαπλής χρήσης ή βιοαποδομήσιμων με χρέωση ή χωρίς, ή με αντάλλαγμα χρησιμοποιημένες πλαστικές σακούλες προς ανακύκλωση
  •  η αναγραφή του κόστους πώλησης της σακούλας, καθώς και του τέλους στα παραστατικά.

Προκειμένου να ενθαρρυνθεί η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση, υποχρεούνται :

  •  οι παραγωγοί πλαστικών σακουλών να συμβάλλονται με συστήματα ανακύκλωσης
  •  τα σούπερ μάρκετ να ενθαρρύνουν την επαναχρησιμοποίηση και να συνδράμουν στην ανακύκλωση της πλαστικής σακούλας με διάφορα κίνητρα προς τους πελάτες τους
  • ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης να ενημερώνει τους πολίτες και να παρακολουθεί την παραγωγή, εμπορία και πώληση σακουλών σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου.

Κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων 400.000 οφειλέτες

2017-08-11 00:53

Πάνω από 400.000 φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν εντάξει παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο στη ρύθμιση του ν. 4321/2015, προκειμένου να τις εξοφλήσουν τμηματικά έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις, κινδυνεύουν από την 1η-1-2018 να τεθούν εκτός της ρύθμισης αυτής, αν από την ημερομηνία αυτή και μετά καθυστερήσουν έστω και για μία ημέρα να πληρώσουν οποιαδήποτε νέα οφειλή τους προς την Εφορία.

Σε κάθε τέτοια περίπτωση, οι αρμόδιες φορολογικές υπηρεσίες θα διεκδικούν το σύνολο των ανεξόφλητων υπολοίπων των ρυθμισμένων έως και σε 100 δόσεις οφειλών τους εφαρμόζοντας σε βάρος τους όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή προχωρώντας σε κατασχέσεις εισοδημάτων, καταθέσεων και περιουσιακών τους στοιχείων. 
Από το επόμενο έτος θα τεθεί σε ισχύ το αυστηρότερο καθεστώς προϋποθέσεων παραμονής στη ρύθμιση των «100 δόσεων», το οποίο προβλέπεται από το άρθρο 4 του νόμου 4346/2015. Σύμφωνα με το νέο αυτό καθεστώς, όσοι οφειλέτες του Δημοσίου έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση του ν. 4321/2015 για τις «100 δόσεις» θα τίθενται αυτόματα εκτός της ρύθμισης αυτής, εφόσον δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα οποιαδήποτε νέα οφειλή τους προς το Δημόσιο βεβαιωθεί στο όνομά τους από την 1η-1-2018 και μετά! Ακόμη δε και μία ημέρα να είναι εκπρόθεσμοι, θα χάνουν τη ρύθμιση των «100 δόσεων» και, σε κάθε περίπτωση, ολόκληρο το ανεξόφλητο υπόλοιπο του ενταγμένου στη ρύθμιση αυτή χρέους - προσαυξημένο με τόκους οι οποίοι θα αναβιώνουν - θα είναι άμεσα απαιτητό από το Δημόσιο! Συνέπεια δε της απώλειας της ρύθμισης των «100 δόσεων» θα είναι η επανενεργοποίηση του δικαιώματος του Δημοσίου να επιβάλλει όλα τα προβλεπόμενα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, δηλαδή κατασχέσεις σε καταθέσεις, εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών.

Για να μη χάσουν οι οφειλέτες τα ευεργετήματα της ρύθμισης των «100 δόσεων» από την 1η-1-2018 και μετά θα πρέπει:
* είτε να πληρώνουν εγκαίρως ολόκληρα τα ποσά των νέων οφειλών τους προς το Δημόσιο, πριν δηλαδή αυτά καταστούν ληξιπρόθεσμα, έστω και εν μέρει
* είτε να εντάσσουν τις νέες οφειλές προς το Δημόσιο που θα προκύπτουν μετά την 1η-1-2018 - πριν αυτές γίνουν ληξιπρόθεσμες έστω και εν μέρει - στην «πάγια ρύθμιση» του άρθρου 43 του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (ν. 4174/2013). Η ρύθμιση αυτή προβλέπει τη δυνατότητα τμηματικής εξόφλησης κάθε νέας οφειλής προς το Δημόσιο έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις ή σε 24 μηνιαίες δόσεις εάν πρόκειται για κάποιον έκτακτο φόρο. Στην περίπτωση αυτή, η ρύθμιση των «100 δόσεων» δεν θα χάνεται.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, η αίτηση υπαγωγής στην «πάγια ρύθμιση» του άρθρου 43 του Κ.Φ.Δ. θα πρέπει να υποβάλλεται πριν την λήξη της προθεσμίας καταβολής έστω και μίας δόσης της οποιασδήποτε νέας οφειλής. Όμως, η δυνατότητα υπαγωγής στην «πάγια ρύθμιση» του άρθρου 43 του Κ.Φ.Δ. παρέχεται μόνο εφόσον ο φορολογούμενος προσέλθει αυτοπροσώπως στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. και υποβάλει ένα πολυσέλιδο έντυπο αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης στο οποίο θα πρέπει να αναγράψει αναλυτικά στοιχεία για τα μηνιαία εισοδήματά του και την περιουσιακή του κατάσταση προκειμένου να γίνει αποδεκτό το αίτημά του για αποπληρωμή των νέων οφειλών σε 12 δόσεις. Δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση των 12 δόσεων του άρθρου 43 του Κ.Φ.Δ. δεν παρέχεται στους φορολογούμενους μέσω του συστήματος ΤΑΧΙSNET.

Σε κάθε περίπτωση, ο φορολογούμενος που θα υπαχθεί στην «πάγια ρύθμιση» του Κ.Φ.Δ. θα πρέπει να γνωρίζει ότι:

α) Το συνολικό ποσό των οφειλόμενων φόρων που θα ρυθμιστεί επιβαρύνεται με ετήσιο ποσοστό τόκων 5%, ακόμη κι αν ένα τμήμα του ποσού αυτού δεν έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο κατά την υποβολή της αίτησης.

β) Σε περίπτωση που, μετά την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση, δημιουργηθούν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, ο οφειλέτης μπορεί να τις υπαγάγει κι αυτές στην πάγια ρύθμιση (άπαξ) με τους ίδιους όρους.

γ) Προϋπόθεση για την ένταξη στην ρύθμιση είναι ο οφειλέτης να έχει υποβάλει τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας καθώς και τυχόν περιοδικές και εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ για τις οποίες ήταν υπόχρεος την τελευταία πενταετία. Η ανωτέρω προϋπόθεση πληρούται εφόσον ο οφειλέτης έχει υποβάλει εμπρόθεσμα ή εκπρόθεσμα αλλά υποχρεωτικά έως την ημερομηνία της αίτησης τις ανωτέρω δηλώσεις. Θα πρέπει επίσης όλα τα προηγούμενα χρέη του να έχουν ρυθμιστεί. Γενικά, πρέπει να έχουν εξοφληθεί ή τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο όλες οι οφειλές οι οποίες δεν υπάγονται στην «πάγια ρύθμιση» των 12 δόσεων του ν. 4174/2013.

δ) Για να είναι έγκυρη η ρύθμιση και να μην ακυρωθεί, ο φορολογούμενος θα πρέπει να εξοφλήσει είτε μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) είτε στο ΑΤΜ υποκαταστήματος της τράπεζάς του είτε στο γκισέ υποκαταστήματος οποιασδήποτε τράπεζας την 1η δόση της ρύθμισης μέσα σε χρονικό διάστημα τριών εργάσιμων ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης. Η εξόφληση της 1ης δόσης είναι εφικτή είτε με την πληκτρολόγηση - σε περίπτωση πληρωμής μέσω e-banking ή μέσω ΑΤΜ - είτε με την προσκόμιση - σε περίπτωση προσέλευσης στο ταμείο τραπεζικού υποκαταστήματος - της λεγόμενης Ταυτότητας Ρυθμιζόμενης Οφειλής (Τ.Ρ.Ο.), δηλαδή του ειδικού τριμερούς πολυψήφιου κωδικού αριθμού που συνοδεύει την ρυθμιζόμενη οφειλή και τον οποίο θα του έχει εκδώσει η αρμόδια Δ.Ο.Υ..

Σημειώνεται ότι στη ρύθμιση του ν. 4321/2015 για τις «100 δόσεις», η οποία τέθηκε σε ισχύ την άνοιξη του 2015 εντάχθηκαν αρχικά περίπου 880.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα, ρυθμίζοντας ληξιπρόθεσμα χρέη συνολικού ύψους 6,2 δισ. ευρώ. Από τότε μέχρι σήμερα, εκτιμάται ότι πάνω από 450.000 εξ’ αυτών:

-είτε τέθηκαν εκτός ρύθμισης, γιατί δεν εξόφλησαν περισσότερες από 2 συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις ή γιατί άφησαν ανεξόφλητα ή αρρύθμιστα για πάνω από 15 μέρες νέα χρέη τους προς το Δημόσιο,

-είτε ολοκλήρωσαν την πληρωμή των μηνιαίων δόσεών τους, καθώς είχαν ρυθμίσει τις οφειλές τους σε λιγότερες από 30 μηνιαίες δόσεις. Απομένουν λοιπόν ακόμη ενταγμένοι σ΄αυτήν πάνω από 400.000 οφειλέτες.

dikaiologitika.gr

Συνελήφθη ο γιος διάσημου ηθοποιού για επιθέσεις σε γυναίκες στο Χαλάνδρι

2017-08-11 00:51

Εφιάλτης για τον γυναικείο πληθυσμό του Χαλανδρίου είχε γίνει ένας 45χρονος που πραγματοποιούσε επιθέσεις εναντίον ανυποψίαστων γυναικών

Σύμφωνα με πληροφορίες εναντίον του έχουν υποβληθεί περισσότερες από 50 επώνυμε καταγγελίες για προπηλακισμούς και ξυλοδαρμούς.

Το αποκορύφωμα ήταν το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου όταν ο δράστης δεν δίστασε να ξυλοκοπήσει μια νεαρή μητέρα μπροστά στο μόλις τριών ετών παιδί της στην κεντρική πλατεία της περιοχής.

Ο 45χρονος μετά από αυτό συνελήφθη και κατόπιν εισαγγελικής εντολής οδηγήθηκε σε ψυχιατρική κλινική.

Όπως έγινε γνωστό, ο άνδρας, ο οποίος είναι γιος πασίγνωστου ηθοποιού που πρωταγωνιστούσε σε ελληνικές ταινίες τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και έχει πολύ συχνά εκρήξεις που εξελίσσονται σε επιθέσεις κυρίως εναντίον γυναικών. Μάλιστα στο παρελθόν έχει νοσηλευτεί ξανά σε ψυχιατρική κλινική.

Πούλαγαν ναρκωτικά μέσα απο ιστοσελίδα αγοραπωλησιών

2017-08-11 00:44

Ελεύθερος ο 56χρονος γιατρός με τις «ύποπτες» συνταγές

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας εξιχνιάστηκε υπόθεση παράνομης διακίνησης φαρμακευτικών σκευασμάτων και ναρκωτικών ουσιών, μέσω αγγελιών σε ιστότοπο αγοραπωλησιών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, σχετικά με ύπαρξη αγγελιών σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα, στις οποίες πωλούνταν πλήθος φαρμακευτικών σκευασμάτων που περιέχουν ουσίες υπαγόμενες στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά, καθώς και άλλα απαγορευμένα προϊόντα.

Από την έρευνα που διενήργησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπιστώθηκε ότι στην επίμαχη ιστοσελίδα υπήρχαν συνολικά έξι (6) αγγελίες πώλησης παράνομων φαρμακευτικών σκευασμάτων άγνωστης προέλευσης, καθώς και ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη, κάνναβη, MDMA, LSD, λοιπά ναρκωτικά χάπια κ.α.).

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιήθηκαν άμεσα όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να αφαιρεθούν οι επίμαχες αναρτήσεις και να εντοπιστούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή έρευνα προέκυψε η εμπλοκή τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων στην αλλοδαπή, ενώ για τη διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητάς τους απεστάλη σχετικό αίτημα, μέσω της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, προς τις αρμόδιες αλλοδαπές Αρχές.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Τι άλλαξε στην άδεια κυνηγιού

2017-08-11 00:40

Νέα εγκύκλιο για την διαδικασία και τα δικαιολογητικά έκδοσης άδειας θήρας εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και δίνει διευκρινίσεις σχετικά με τις πρόσφατα νομοθετημένες αλλαγές

Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο που απαντά σε ερωτήματα της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης Μακεδονίας - Θράκης σχετικά με την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας  και αν έχει διαφοροποιηθεί η διαδικασία έκδοσης αδειών θήρας για τους κυνηγούς που είναι µέλη αναγνωρισµένων ως συνεργαζόµενων µε το Υπουργείο Κυνηγετικών Οργανώσεων αναφέρεται ότι  η προαναφερόµενη απόφαση κατάργησε την υπ.αριθµ. 101472/3437/15-9-1999 απόφαση του Υφυπουργού Γεωργίας καθώς και την παράγραφο 3 της υπ.αριθµ. 103814/3925/26-7-2002 απόφασης του Υφυπουργού Γεωργίας.

Στις καταργηθείσες διατάξεις προβλεπόταν ότι ¨οι δασικές αρχές δεν θα δέχονται κατάθεση διπλοτύπων είσπραξης των εκάστοτε ισχυόντων τελών και των λοιπών δικαιολογητικών κατά τη διαδικασία έκδοσης αδειών θήρας που αφορούν πρόσωπα άλλα εκτός του καταθέτοντος παρά µόνο από τους αναγνωρισµένους και συνεργαζόµενους µε το Υπουργείο Κυνηγετικούς συλλόγους»  Με τις διατάξεις που καταργήθηκαν δεν επιτρεπόταν σε µεµονωµένο κυνηγό να καταθέτει µέσω τρίτου προσώπου διπλότυπα είσπραξης  και λοιπά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας θήρας και ότι το δικαίωµα αυτό το είχαν µόνο οι αναγνωρισµένοι και συνεργαζόµενοι µε το Υπουργείο Κυνηγετικοί σύλλογοι.

Επίσης µε την απόφαση 143570/2614/04-10-2016  του ΥΠΕΝ, προστέθηκε νέα παράγραφος στο τέλος του κεφαλαίου Α΄ της αριθµ. 12594/346/28-1-2013 ισχύουσας και σήµερα απόφασης του Απαπληρωτή Υπουργού ΥΠΕΚΑ, στην οποία παράγραφο αναφέρεται η διαδικασία έκδοσης άδειας θήρας από µεµονωµένο κυνηγό στον οποίο δίνεται η δυνατότητα να καταθέτει στη δασική Αρχή την αίτησή και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη χορήγηση άδειας θήρας µέσω ατοµικού πληρεξουσίου δικηγόρου. 

Συγκεκριμένα αλλάζει µόνο η διαδικασία έκδοσης άδειας θήρας για το µεµονωµένο κυνηγό ο οποίος µπορεί να παρίσταται πλέον µε ατοµικό πληρεξούσιο δικηγόρο, ενώ δεν αλλάζει τίποτα στη διαδικασία έκδοσης άδειας θήρας για κυνηγούς µέλη των συνεργαζόµενων και αναγνωρισµένων από το Υπουργείο Κυνηγετικών Οργανώσεων, οι οποίοι θα εξακολουθούν να καταθέτουν στις δασικές Υπηρεσίες µέσω των αναγνωρισµένων ως συνεργαζόµενων κυνηγετικών συλλόγων, την αίτηση και όλα τα λοιπά δικαιολογητικά µε την ίδια διαδικασία που ίσχυε µέχρι σήµερα .

Σχετικά με την δυνατότητα και τον τρόπο είσπραξης και απόδοσης των τελών υπέρ του δηµοσίου από τους αναγνωρισµένους ως συνεργαζόµενους µε το Υπουργείο Κυνηγετικούς Συλλόγους γίνεται γνωστό ότι δεν καταργήθηκε η άλλαξε κάτι στο δικαίωµα των αναγνωρισµένων και συνεργαζόµενων µε το Υπουργείο Κυνηγετικών Συλλόγων να εισπράττουν από τα µέλη τους τα προβλεπόµενα τέλη και να τα καταθέτουν υπέρ του δηµοσίου. 

Η µόνη τροποποίηση αφορά τους µεµονωµένους κυνηγούς οι οποίοι πλέον µπορούν να καταθέτουν στις δασικές αρχές τη σχετική αίτηση και τα λοιπά δικαιολογητικά όχι µόνο αυτοπροσώπως όπως ίσχυε µέχρι σήµερα, αλλά και µέσω ατοµικού πληρεξουσίου δικηγόρου. Η πληρεξουσιότητα παρέχεται προς το δικηγόρο µε ιδιωτικό έγγραφο, στο οποίο πρέπει να περιλαµβάνεται η εντολή α) για την κατάθεση της αίτησης και την παραλαβή της άδειας θήρας και β) για την προσκόµιση υπευθύνων δηλώσεων του ενδιαφερόµενου, µε αναφορά του περιεχοµένου των δηλώσεων. Στις υπεύθυνες δηλώσεις πρέπει να βεβαιώνεται το γνήσιο της υπογραφής του ενδιαφερόµενου. Με την υποβολή των ανωτέρω πρέπει να προσκοµίζεται και απλό αντίγραφο της ταυτότητας του εντολέα.

Ο «Τρανός Χορός της Αγάπης» στα Μάρμαρα Σπερχειάδας

2017-08-09 23:33

Την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017, στην περιοχή “ΣΤΕΦΑΝΙ” του χωριού Μαρμάρων με την συνδιοργάνωση των 7 χωριών της Δυτικής Φθιώτιδας (Ανατολής, Αργυρίων, Διλόφου, Κολοκυθιάς, Κυριακοχωρίου, Μαρμάρων και Περιβολίου) θα πραγματοποιηθεί η λαογραφική εκδήλωση αναβίωσης του Τρανού Χορού της Αγάπης. (Χορός τελετουργικός, απλός, κυκλικός και αρχέγονα Ελληνικός).

Τα περισσότερα τραγούδια θα τα υποστηρίξει ορχήστρα με παραδοσιακά όργανα.

Πρόκειται για μία πολιτιστική εκδήλωση, που φιλοδοξεί να καθιερωθεί και να γίνεται κάθε χρόνο, σε διαφορετικό χωριό, με συνδιοργανωτές όλα τα χωριά μαζί, για αναβίωση της τοπικής παράδοσης.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Μακρακώμης.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

6:30 μ.μ. Εσπερινός στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία

Ακολουθούν οι χαιρετισμοί των Προέδρων των Πολιτιστικών Συλλόγων, παρουσίαση λαογραφικών στοιχείων για τον Τρανό Χορό, ακολουθεί χορός (τα άτομα εντάσσονται σε ενιαίο χορευτικό κύκλο) και στο τέλος κέρασμα παραδοσιακών προϊόντων.

 

Πληροφορίες για τον Τρανό Χορό της Αγάπης

Ο Τρανός Χορός είναι χορός τελετουργικός, αργός, απλός αλλά συνάμα μεγαλοπρεπής και περήφανος, αρχέγονα Ελληνικός, κρατά άσβεστη στο χρόνο τη μνήμη, μεταφέροντας από γενιά σε γενιά, τις μνήμες της κοινότητας, τους θρύλους και τις δοξασίες, τα ήθη και τα έθιμα των Βλάχων.

Ο Τρανός Χορός λαμβάνει χώρα στο «μεσοχώρι», στις αυλές των εκκλησιών, ή σε άλλες επιλεγμένες τοποθεσίες. Σε αυτόν τον χώρο οι άγραφοι κανόνες καθορίζουν τα θέματα και τις διαδικασίες σύμφωνα με τις οποίες τα άτομα εντάσσονται στο ενιαίο χορευτικό σύνολο. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι άγραφοι αυτοί κανόνες τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια απ’ όλους.

Μπροστά μπαίνει πάντα η ομάδα των ηλικιωμένων με κορυφαίο το γηραιότερο. Ακολουθούν οι μεσήλικες και κατόπιν οι νεώτεροι. Έτσι σχηματίζεται ένας τεράστιος κύκλος «με μία κεφαλή». Στο μέσον του κύκλου εποπτεύει ο τελετάρχης, πρόσωπο σεβαστό και ως εκ τούτου αποδεκτό από όλη την κοινωνική ομάδα, ο οποίος συντονίζει τον χορό, δίνει τον τόνο, και ρυθμίζει κάθε λεπτομέρειά του. Το τραγούδι αρχίζει από τον κορυφαίο και επαναλαμβάνεται ρυθμικά από τις υπόλοιπες ομάδες. Τα τραγούδια ποικίλλουν κατά περιοχή, μπορούν να καταταγούν σε λυρικά, ερωτικά, ιστορικά, ηρωικά και κλέφτικα, της ξενιτιάς και μοιρολόγια. Παλιότερα η σειρά του Τρανού Χορού καθορίζονταν από την κοινωνική σύνθεση του χωριού. Μπροστά χόρευε η εύπορη τάξη των εμπόρων, ακολουθούσαν οι βιοτέχνες και μετά οι κτηνοτρόφοι με τις άσπρες φουστανέλες τους, και τέλος έκλειναν τον κύκλο οι αγωγιάτες με τις μαύρες τους φουστανέλες. Ανάλογα με το ύφος και το θέμα παίρνει ο χορός την αντίστοιχη ονομασία.

Ο Τρανός Χορός της Αγάπης πραγματοποιείται με την ίδια διαδικασία και σ’ αυτόν εντάσσονται όλοι για να νιώσουν αδελφωμένοι αφήνοντας πίσω μίση και πάθη έτσι ώστε ο χορός και τα λόγια των τραγουδιών να γίνουν τα μέσα συμφιλίωσης και μέσω του κρατήματος του ενός με τον άλλον να μεταφέρεται κατά τρόπο μαγικό η ύψιστη όλων των συναισθημάτων, η ΑΓΑΠΗ.

 

Βούτσης: Περιττές οι στρατιωτικές παρελάσεις - Οι Έλληνες δεν είναι Ορθόδοξοι ! ΒΙΝΤΕΟ

2017-08-09 17:52

Ακάθεκτοι συνεχίζουν οι εθνομηδενιστές μπολσεβίκοι του ΣΥΡΙΖΑ τον πόλεμο κατά της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας, αποκαλύπτοντας πια και στον πιο αφελή το ανθελληνικό σχέδιό τους.
Έτσι, μετά την ολομέτωπη επίθεση Γαβρόγλου στην Εθνική Παιδεία, την σκυτάλη πήρε πάλι ο πρόεδρος της Βουλής, Βούτσης, ο οποίος μιλώντας στην κρατικοδίαιτη ΕΡΤ φανέρωσε τις πραγματικές ανθελληνικές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφορικά λοιπόν με τις περήφανες στρατιωτικές παρελάσεις προς Τιμήν των Ηρώων προγόνων μας δήλωσε ανερυθρίαστα:

«Δεν πιστεύω πως είναι ότι καλύτερο. Δεν είναι τυχαίο που δεν συμβαίνει σχεδόν πουθενά στην Ευρώπη. Πιστεύω πως και σε αυτό το θέμα θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος και για τις παρελάσεις και εννοώ παρελάσεις που έχουν ένα στρατιωτικό "στυλ". Δεν το θεωρώ μείζον για την ελληνική κοινωνία σήμερα».
Για τους Συριζαίους βέβαια "μείζον" ζήτημα είναι το αίσχος του gay parade και οι γάμοι των ΛΟΑΤΚΙ και η τεκνοθεσία! 

Για τους προγόνους μας που έδωσαν την ζωή τους για να παραμείνει η Πατρίδα μας Ελληνική και Χριστιανική ούτε λόγος να γίνεται...
Στην συνέχεια ο Βούτσης αποκάλυψε και το μίσος του ΣΥΡΙΖΑ για την Ορθοδοξία. 

Δήλωσε χαρακτηριστικά: 

"Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα «Ελλάς Ελλήνων χριστιανών» ούτε «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια». Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι «ταλιμπάν της Ορθοδοξίας".

Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν με τις αλλαγές στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

2017-08-09 17:00

Με χρηματοδότηση ύψους 100 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό τα νοικοκυριά θα μπορούν να γλιτώσουν αυξήσεις 360 εκατ. ευρώ από τη ΔΕΗ όπως αποκαλύπτει η εισήγηση της ΡΑΕ στο ΥΠΕΝ ενώ ζητά αλλαγές στις κλίμακες κατανάλωσης των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και το κοινωνικό τιμολόγιο

Κόστος της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ ετησίως προβλέπεται ότι θα έχει για τον κρατικό προϋπολογισμό η πρόταση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για μείωση κατά 50% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο ντίζελ που καταναλώνουν οι ηλεκτροπαραγωγικοί σταθμοί της ΔΕΗ στα νησιά

Το όλο θέμα όμως δεν κλείνει εδώ αφού για την εφαρμογή μέρους ή του συνόλου των προτάσεων της ΡΑΕ θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση και βεβαίως εφόσον υιοθετηθεί η πρόταση για μείωση του ΕΦΚ τότε θα πρέπει να προηγηθεί διαβούλευση με τους θεσμούς.

Έτσι η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της κυβέρνησης και όπως φαίνεται το νέο ραντεβού για τη συνέχιση των διαβουλεύσεων δίνεται για τον Σεπτέμβρη.

Η απόφαση της ΡΑΕ έχει τρία σκέλη:

• Πρώτον, κατέληξε ότι το ποσό που θα ανακτήσει η ΔΕΗ για τα ΥΚΩ των ετών 2012 έως και 2016 θα είναι 360 εκατ. ευρώ έναντι των 735 εκατ. ευρώ που ζητούσε η ΔΕΗ. Το κούρεμα αυτό αναμένεται να πυροδοτήσει αντιδράσεις από την πλευρά της ΔΕΗ η οποία ενδέχεται να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας καταθέτοντας κατ’ αρχήν ασφαλιστικά μέτρα για να μπλοκάρει την όποια εξέλιξη. Σε ότι αφορά την κατανομή των 360 εκατ ευρώ και προκειμένου να μην υπάρξουν αυξήσεις για τους καταναλωτές η ΡΑΕ αποφάσισε ότι θα γίνουν στη διάρκεια της πενταετίας 2018-2022 και θα κατανεμηθούν οπισθοβαρώς. Συγκεκριμένα τα έτη 2018-2019-2020 θα κατανεμηθούν από 40 εκατ. ευρώ προς ανάκτηση κατ’ έτος ενώ το 2021και το 2022 θα κατανεμηθούν από 120 εκατ. ευρώ κατ’ έτος. Αυτό γίνεται διότι υπολογίζεται ότι το 2018 θα ενταχθεί στο σύστημα η διασύνδεση των Κυκλάδων από την οποία εκτιμάται ότι θα εξοικονομούνται ΥΚΩ ύψους περίπου 25-30 εκατ. ευρώ ενώ από το 2020 θα ενταχθεί στο σύστημα και η μικρή διασύνδεση της Κρήτης η οποία θα συμβάλει στην εξοικονόμηση ΥΚΩ ύψους 140 εκατ. ευρώ.

• Δεύτερον, σε ότι αφορά τις ΥΚΩ από το 2018 και μετά η ΡΑΕ ζητεί τη μείωση του ΕΦΚ στο 50%. Σημειώνεται ότι ο ΕΦΚ για το πετρέλαιο των σταθμών στα νησιά υπολογίζεται σε 180-200 εκατ. ευρώ ετησίως. Η ΡΑΕ θεωρεί ότι επιβάλλεται η μείωση της φορολόγησης των ενεργειακών προϊόντων και για το λόγο αυτό προχωρείς τη συγκεκριμένη πρόταση αν και είναι μάλλον δύσκολο να γίνει αποδεκτή από τους θεσμούς ή πάντως θα πρέπει να βρεθεί ένα άλλο έσοδο για να καλύψει την τρύπα στα έσοδα του κράτους.

• Τρίτον, σε ότι αφορά τον τρόπο καταμερισμού των ΥΚΩ στους οικιακούς καταναλωτές η ΡΑΕ προτείνει να μειωθεί ο αριθμός των κλιμάκων σε τρεις από τέσσερις που ισχύουν σήμερα όπως επίσης προτείνει οι καταναλωτές να μην χρεώνονται για το σύνολο της κατανάλωσης τους με το ποσό της υψηλής κλίμακας. Έτσι οι κλίμακες θα είναι από 0-1600 KWh από 1600-2400 KWh και από 2400 KWh και πάνω. Σημαντικές αυξήσεις αναμένονται για τις πολύ μεγάλες οικιακές καταναλώσεις πάνω από 4500 KWh για τις οποίες προβλέπεται επίσης ότι όσο μεγαλώνει η κατανάλωση τόσο μεγαλώνει και η χρέωση των ΥΚΩ.

Από τις αλλαγές αυτές εκτιμάται ότι θα προκύψουν ελαφρύνσεις για την πλειοψηφία των καταναλωτών, καθώς αυτοί θα έχουν όφελος της τάξεως των 60 ευρώ το χρόνο.

Μικρό όφελος της τάξης του 1% θα έχουν μικρές επιχειρήσεις, ενώ ελάχιστη εκτιμάται πως θα είναι η επιβάρυνση - περί το 1 ευρώ - σε χαμηλές καταναλώσεις ρεύματος όπως αυτές που αφορούν σε εξοχικές κατοικίες.

Αντίθετα, μεγαλύτερα ποσά θα κληθούν να καταβάλουν όσοι εμφανίζουν υπέρογκες καταναλώσεις ρεύματος (λειτουργία πισίνας κτλ).

Σημειώνεται πως οι καταναλωτές θα πληρώνουν με αυξημένη χρέωση μόνο για την ενέργεια που ξεπερνάει την κάθε κλίμακα.

Με τον τρόπο αυτό βεβαίως δημιουργείται μια «τρύπα» κάποιων δεκάδων εκατομμυρίων στο συνολικό ποσό των ΥΚΩ, η οποία όμως καλύπτεται από την επιστροφή του ΕΦΚ.

Τέλος η ΡΑΕ εισηγείται σημαντικές αλλαγές στο ΚΟΤ με τη δημιουργία τεσσάρων κατηγοριών με διαφορετικές εκπτώσεις από 20 έως 80%.

Η μεγαλύτερη έκπτωση 80% θα χορηγείται στους δικαιούχους του εισοδήματος αλληλεγγύης με τα κριτήρια που ισχύουν για τους ανθρώπους που ζουν σε συνθήκες φτώχειας, ενώ για τις άλλες τρεις κατηγορίες προβλέπονται εκπτώσεις 20%, 40% και 60% ανάλογα με τα κριτήρια (εισόδημα, περιουσία, καταθέσεις κλπ).

Με την πρόταση της ΡΑΕ αυτό θα αλλάξει και οι καταναλωτές θα πληρώνουν τη μεγαλύτερη κλίμακα μόνο για την υπερβάλλουσα κατανάλωση.

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Η επιστροφή του ποσού για τις ΥΚΩ είναι μνημονιακή υποχρέωση

«Η ΔΕΗ δεν έχει κανένα λόγο να αυξάνει τα τιμολόγια της. Δεν γίνονται αυξήσεις στο Ηλεκτρικό ρεύμα αλλά στους λογαριασμούς και υπάρχουν και άλλα ποσά που οι πολίτες θεωρούν ότι τα παίρνει η ΔΕΗ», τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο Γιώργος Αδαμίδης πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Ο κ. Αδαμίδης σημείωσε ότι η επιστροφή του ποσού για τις ΥΚΩ είναι μνημονιακή υποχρέωση και εκτίμησε ότι τελικά και πάλι τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν οι καταναλωτές. Είπε πάντως πως δεν θα είναι δυσβάστακτο κόστος καθώς το ποσό αυτό θα μπορεί να αποπληρωθεί αν μπει ένα ευρώ χρέωση σε κάθε μετρητή για διάστημα 5 ετών.

Τόνισε πως αν δεν ανακτηθεί αυτό το ποσό η επιχείρηση θα έχει πρόβλημα.

Σχετικά με το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο εξέφρασε το φόβο ότι οι δικαιούχοι θα μειωθούν. Όπως είπε θα δημιουργηθεί πρόβλημα αν η κυβέρνηση θεωρήσει ότι κάποιος με εισόδημα 12 χιλιάδες ευρώ είναι πλούσιος. Σχολίασε όμως πως αυτό δεν είναι απίθανο, με δεδομένο ότι το αφορολόγητο έχει διαμορφωθεί κοντά στις 5 χιλιάδες ευρώ.

Ο κ. Αδαμίδης εξήγησε τέλος ότι οι αποφάσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο δεν ανήκουν στη ΔΕΗ, καθώς η κυβέρνηση είναι αυτή που ασκεί κοινωνική πολιτική.

Το δηλητηριώδες λεοντόψαρο εμφανίστηκε και πάλι σε ελληνικά νερά

2017-08-09 16:44

Μετά τις εμφανίσεις του σε θαλάσσιες περιοχές της ανατολικής Κρήτης, για πρώτη φορά, το επικίνδυνο «Λεοντόψαρο» εμφανίστηκε και στην δυτική Κρήτη και συγκεκριμένα στα Σφακιά.

Σύμφωνα με το flashnews.gr αλιέας, έπιασε το μικρό όμορφο ψάρι αλλά άκρως επικίνδυνο ψάρι και το έβγαλε στην Χώρα Σφακίων.

Το λεοντόψαρο ανήκει στις σκορπίνες και η επιστημονική του ονομασία είναι Pterois Miles. Έχει μήκος μέχρι 35 εκ. και προτιμά να τριγυρνά στις θάλασσες τη νύχτα.

Εισήλθε στη Μεσόγειο μέσω της Διώρυγας του Σουέζ και πρόσφατα (το 2015) εμφανίστηκε στο Αιγαίο Πέλαγος

Είναι ένα πολύ όμορφο ψάρι με έντονους κόκκινους, κίτρινους, λευκούς και μαύρους χρωματισμούς. Είναι όμως και πολύ επικίνδυνο. Όλο του το σώμα καλύπτεται με μυτερά δηλητηριώδη αγκάθια, τα οποία το βοηθούν να αιχμαλωτίζει το θήραμά του.

Η επαφή του με τον άνθρωπο μπορεί να είναι θανατηφόρα, σε περιπτώσεις που το θύμα υποφέρει από αλλεργίες, έχει επιβαρυμένη υγεία ή είναι παιδί ή ηλικιωμένος.

Ακόμα και αν δεν επιφέρει το θάνατο όμως το τσίμπημα του λεοντόψαρου μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο, ναυτία, πυρετό, μούδιασμα, δυσκολία στην αναπνοή, διάρροια, ακόμα και προσωρινή παράλυση. Μάλιστα, τα συμπτώματα αυτά μπορούν να διαρκέσουν αρκετές ημέρες.

Εάν κάποιος δεχτεί τσίμπημα από λεοντόψαρο πρέπει να βυθίσει άμεσα το τραύμα σε ζεστό νερό, μειώνοντας έτσι τον πόνο και την τοξική δράση του δηλητηρίου. Στη συνέχεια θα πρέπει να επισκεφτεί το γρηγορότερο ένα ιατρικό κέντρο ή νοσοκομείο.

Προϊόντα: 1 - 10 από 7758
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>