Νέα

Φθιώτιδα: Έσκαψαν για θησαυρό μέσα στο Ιερό της Εκκλησίας !

2019-04-16 22:43

Λαρισαίος γκρέμισε το σπίτι του για να βρει λίρες!

(Φωτογραφία αρχείου)

Δεν πίστευε στα μάτια του ο παπάς του χωριού όταν είδε ότι οι "χρυσοθήρες" είχαν σκάψει μέσα στο ιερό της εκκλησίας....

Μπροστά στο χρήμα δεν υπολογίζουν τίποτα και οι κυνηγοί θησαυρών «χτύπησαν» αυτή τη φορά μέσα στο Ιερό Ναού στην Κοινότητα της Αγίας Μαρίνας του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας!

Το πρωί της Τρίτης (16/4) γύρω στις 11:00’ ο παπάς του χωριού άνοιξε τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και βρέθηκε μπροστά σε μια τρύπα την οποία είχαν αφήσει πίσω τους οι χρυσοθήρες!.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport οι διαρρήκτες, παραβίασαν την πόρτα της εκκλησίας για να εισέρθουν στο εσωτερικό της, πιθανότατα το βράδυ της Δευτέρας ξημερώνοντας Τρίτη, μιας και ο παπάς ήταν μέχρι τις 7:30’ μμ στο ναό.

Οι πληροφορίες τους φαίνεται για λίρες ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα θαμμένα στον ιστορικό ναό, τους έφεραν στο Ιερό του, όπου και έκαναν κανονικά ανασκαφή, με άγνωστα αποτελέσματα. Πάντως σύμφωνα με τον ιερέα δεν άγγιξαν κάτι άλλο από την εκκλησία και έφυγαν χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς.

Για το συμβάν ενημερώθηκε η αστυνομία που διενεργεί προανάκριση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ιερόσυλων – χρυσοθήρων…

LamiaReport

 

Φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου Σπερχειάδα 2005 – Παλαίμαχοι

2019-04-16 20:58

Φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου  θα πραγματοποιηθεί το Μεγάλο Σάββατο 27 Απριλίου 2019 στο γήπεδο Σπερχειάδας μεταξύ των ομάδων  Σπερχειάδα 2005 – Παλαίμαχοι

Σπερχειάδα: Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

2019-04-16 20:51

 

Η πρόσκληση και τα θέματα της συενδρίασης:

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η (08)

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, σας προσκαλώ σε τακτική δημόσια συνεδρίαση στο Συνεδριακό κέντρο Αθανασίου και Μαίρης Ακρίδα του Δήμου Μακρακώμης στην Σπερχειάδα την 19η Απριλίου 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11.00 για την συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτωθέματα της ημερήσιας διάταξης:

 

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

1.

Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2019.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

2.

Κατάρτιση μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

3.

Έλεγχος υλοποίησης προϋπολογισμού Δήμου και σύνταξη έκθεσης κατάστασης εσόδων και εξόδων του Δήμου Δ’ Τριμήνου 2018

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

4.

Αξιολόγηση αιτήσεων και πρόσληψη υδρονομέων άρδευσης έτους 2019.

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΑΘ

5.

Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 317.000,00 από κεντρικούς αυτοτελείς πόρους έτους 2019.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

6.

Περί αποδοχής της απόφασης ένταξης του έργου με τίτλο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΠΛΑΤΥΣΤΟΜΟΥ» στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».

 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

7.

«Αποδοχή όρων για τη λήψη επενδυτικού τοκοχρεολυτικού δανείου από το Ταμείο Παρ/κων και Δανείων, το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», σύμφωνα με το άρθρο 69 του Ν 4509/2017 και την 13022/19-4-2018 κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών Οικονομίας και Ανάπτυξης και Οικονομικών (ΦΕΚ 1377/τ. Β’/27-8-2018), όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθ. 44173/24-8-2018 (ΦΕΚ3656/τ. Β’/27-8-2018)και ισχύει», για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Πλατυστόμου».

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

8.

Αναμόρφωση του προϋπολογισμού

 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

9.

Διαγραφή χρεών

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

10.

Καθορισμός δεκτικών αριθμών προπληρωμής χρηματικών ενταλμάτων.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

11.

Περί αδυναμίας εκτέλεσης της εργασίας: «Δαπάνες καθαριότητας γραφείων Δ.Ε. Σπερχειάδας, Δ.Ε. Μακρακώμης, Δ.Ε. Αγίου Γεωργίου».

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

12.

Περί ακύρωσης χρηματικών ενταλμάτων μη εξοφληθέντων οικ έτους 2018.

 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

13.

Έγκριση μελετών.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

14.

Συγκρότηση Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής Έργου.

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

15.

Λήψη Απόφασης επί αιτήματος Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Βελούχι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

16.

Λήψη Απόφασης επί αιτήματος ΚοινΣΕπ ΠΑΛΑΙΟΒΡΑΧΑ για παραχώρηση χώρου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

17.

Συζήτηση και λήψη απόφασης επί αιτήματος Κων/νου και Χρήστου Αποστόλου, για οικόπεδο (επιφάνειας Ε=8.801,53m2), εκτός οικισμού Πλατυστόμου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

18.

Περί συμπληρωματικής εγγραφής νηπίου στον παιδικό σταθμό Μακρακώμης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

19.

Συζήτηση και λήψη απόφασης για υπογραφή συμβάσης ανάθεσης των υπηρεσιών ‘’ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ’’ για το έτος 2019.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

20.

Χορήγηση άδειας πώλησης υπαίθριου εμπορίου.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

21.

Έγκριση πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής εργασιών.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

22.

Έγκριση Π.Π.Π. του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

23.

Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με το Δήμο Μακρακώμης, για την υλοποίηση του έργου: «ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΗ ΠΡΟΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ».

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

24.

Περί συμμετοχής του Δήμου Μακρακώμης στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» στον άξονα προτεραιότητας: «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων» με τίτλο: «Κατασκευή επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων».

 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

25.

Περί υποβολής πρότασης στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I», Πρόσκληση V, στον άξονα προτεραιότητας: «Ανέγερση ή/και Αποκατάσταση Δημοτικών

κτιρίων» με τίτλο: «Ανέγερση και Επανάχρηση Δημοτικών κτιρίων».

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

26.

Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου: «ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ».

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

27.

Συζήτηση και λήψη απόφασης επί αιτήματος του Δημητρίου Τσαγκάρη του Παναγιώτη για εντός της ζώνης των 800μ από το κέντρο της Τ.Κ. Μάκρης.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

28.

Συζήτηση και λήψη απόφασης επί αιτήματος του Βασιλείου Κουμαντάνου του Δημητρίου για εντός οικισμού Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου.

 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

29.

Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής εργασιών κοπής δένδρων.

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

 

30.

Παράταση συμβάσεων προμήθειας: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ».

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

31.

Πρόταση για κατάργηση τμήματος ένταξης.

ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

32.

Παραλαβή τιμολογίων καρναβαλικών εκδηλώσεων.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

33.

Έγκριση παροχής υπηρεσίας ηχητικής κάλυψης διάφορων εκδηλώσεων – δραστηριοτήτων του δήμου για το έτος 2019.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 ΜΕΡΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

Θύμιος Παπαευθυμίου - Απάντηση σε δημοσίευμα του υποψήφιου Δημάρχου Γ. Χαντζή

2019-04-13 12:33

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ κ. ΧΑΝΤΖΗ

 

Απαντώντας σε δυο τρία σημεία του δημοσιεύματος του κ.Χαντζή που θεωρούμε ότι χρήζουν απάντησης και επειδή απαιτείται αντικειμενική ενημέρωση των δημοτών Δήμου Μακρακώμης σας αναφέρουμε τα παρακάτω:

  • Το επιχείρημα ότι οι Δημοτικές Υπηρεσίες του Δήμου δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε δεν ευσταθεί. Οι Υπηρεσίες είναι οι ίδιες από παλιά, με μικρές βελτιώσεις. Επειδή παρουσιάστηκε μεγάλη κινητικότητα στο Δήμο από πλευράς χρηματοδοτήσεων από Ευρωπαϊκά Προγράμματα φάνηκε ενδεχομένως ότι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν αυτό το ρυθμό και χρειάζονται ενισχύσεις. Όσο για τα τμήματα του Δήμου που έχουν καθημερινή επικοινωνία με το Δημότη (ΚΕΠ, Ληξιαρχείο κ.λ.π) λειτουργούν υποδειγματικά.

  • Σχετικά με την αναφορά στις χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα είναι προφανής η προσπάθεια του κ.Χαντζή να υποτιμήσει την επιτυχία μας όσον αφορά τη συμμετοχή μας και τις χρηματοδοτήσεις στο Δήμο Μακρακώμης αναφέροντας ότι « το όραμα της σημερινής δημοτικής αρχής αρχίζει και τελειώνει κάπου ανάμεσα στη γραφειοκρατία και σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα, που όταν σταματήσουν αυτομάτως «σταματά» και το σχέδιο για το αύριο του τόπου». Η επιτυχία ενός Δήμου και ενός Δημάρχου πανελλαδικά αποτυπώνεται από τη συμμετοχή του Δήμου σε διάφορα χρηματοδοτικά ,ανταγωνιστικά προγράμματα και το αποτέλεσμα που φέρει. Για ΔΡΑΣΤΗΡΙΕΣ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ δημοτικές αρχές τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Το αποτέλεσμα αυτών είναι η απορρόφηση χρημάτων από Ευρωπαϊκούς πόρους και η υλοποίηση έργων. Μέχρι σήμερα τα προγράμματα δεν έχουν σταματήσει ποτέ από τότε που η χώρα μας εισήλθε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν γνωρίζουμε εάν ο κ. Χαντζής έχει κάποιες άλλες πληροφορίες ή έχει κάτι άλλο στο μυαλό του….

  • Αυτά που αναφέρονται περί συνεργασιών με όμορους Δήμους, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται από όλους τους Δημάρχους αλλά και χωρίς Δήμαρχο.

Κλείνοντας θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι βασικός στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα για την υλοποίηση έργων ,μικρών και μεγάλων που θα παρέχουν βελτίωση ποιότητας της ζωής των δημοτών.


Με εκτίμηση

Θύμιος Παπαευθυμίου

Ρύθμιση 120 δόσεων για χρέη στα Ταμεία: Ποιοι εντάσσονται και ποιοι μένουν εκτός (Ολες οι προϋποθέσεις)

2019-04-10 15:21

Photo: 120 ΔΟΣΕΙΣ - Eurokinissi

Μέχρι την Τετάρτη σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika.gr θα κατατεθεί στην Βουλή η ρύθμιση των 120 δόσεων.

Ειδικότερα η ρύθμιση που αφορά περίπου 1,5 εκ. οφειλέτες, μη μισθωτούς, αγρότες εργοδότες, αλλά και ασφαλισμένους που οφείλουν αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα, μέχρι το τέλος Απριλίου και θα ισχύει μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Οφειλές μη μισθωτών

Ρυθμίζονται οι οφειλές ως 31.12. 2018 καθώς και προσαυξήσεις, τόκοι και πρόσθετα τέλη.

Από 1.1.2002 ως 31.12.2016 ο οφειλέτης επιλέγει αν επιθυμεί επανυπολογισμό της οφειλής.


Ως βάση υπολογισμού ορίζεται ο κατώτατος μισθός που ήταν 31.12.2018.

Παρέχεται παράλληλα έκπτωση κατά 85% των προσαυξήσεων, τόκων και πρόσθετων τελών.

Η δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 50 ευρώ.

Οφειλές Αγροτών

Ρυθμίζονται οι οφειλές ως 31.12. 2018 καθώς και προσαυξήσεις, τόκοι και πρόσθετα τέλη σε 120 δόσεις.

Παρέχεται έκπτωση κατά 100% των προσαυξήσεων, τόκων και πρόσθετων τελών.

Η δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 30 ευρώ.

Οφειλές εργοδοτών από εισφορές

Σύμφωνα με πληροφορίες όσοι εργοδότες έχουν χρέη από εισφορές εργαζομένων θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με έκπτωση στις προσαυξήσεις και στα τέλη κατά 50% σε 120 δόσεις και με 100% έκπτωση σε περιπτώσεις εφαπαξ εξόφλησης.

Ισχύει και σε αυτούς η κατώτερη δόση των 50 ευρώ.

Οφειλές από παροχές

Στην ρύθμιση των 120 δόσεων μπορούν να ενταχθούν και όσοι έχουν οφειλές μέχρι 31.12.2018 από αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές εφόσον δεν υπάρχει κάποια καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου.

Έτσι μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με έκπτωση 85% επί των πρόσθετων τελών και προσαυξήσεων σε 120 δόσεις με ελάχιστη δόση τα 50 ευρώ.

Οφειλές σε αναστολή είσπραξης

Για οφειλές ως 31.12.2018 που τελούν σε αναστολή είσπραξης δικαστική ή διοικητική μπορούν να υπαχθούν στην ρύθμιση εφόσον υπάρξει παραίτηση του οφειλέτη καθ εφόσον δεν εκκρεμεί δικαστική απόφαση.

Αίτηση για την ρύθμιση

Σε πρώτη φάση μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του ΕΦΚΑ προσδιορίζεται η οφειλή.

Στην συνέχεια ενημερώνεται ο οφειλέτης για το ποσό της οφειλής πριν και μετά τον επανυπολογισμό και στην συνέχεια υποβάλλεται αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΚΕΑΟ.

Η πρώτη δόση καταβάλλεται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα υποβολής της αίτησης.

Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από τον μήνα της αίτησης.

Οι δόσεις αντί τόκων, πρόσθετων τελών και προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής θα έχουν τόκο 5% ετησίως.

Απώλεια ρύθμισης

Ο οφειλέτης εάν δεν καταβάλλει δύο δόσεις χάνει την ρύθμιση όπως και αν δεν καταβάλλει τις τρέχουσες εισφορές του 2019.

Στην περίπτωση που χαθεί η ρύθμιση τότε τα ποσά που οφείλονται είναι τα αρχικά πριν την ρύθμιση και προβλέπεται άρση της αναστολής των μέτρων εκτέλεσης.

dikaiologitika.gr

Το Νηπιαγωγείο Μακρακώμης διοργανώνει Πασχαλινή γιορτή για όλα τα παιδιά

2019-04-09 21:16

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2019, στις 11:00' το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Μακρακώμης.

«Ο Σύλλογος Γονέων Νηπιαγωγείου Μακρακώμης σε συνεργασία με το μεγάλο χορηγό μας το βιβλιοπωλείο "Χαρτογραφή" Γεωργαντά Ιουλία, διοργανώνει Παιδική γιορτή για τους μικρούς μας φίλους.

Καλούμε όλα τα παιδιά για να περάσουμε τέλεια!!!»

Πρόγραμμα πασχαλινής γιορτής:

Χορός (θα συμμετέχουν τα παιδικά χορευτικά με λαμπριάτικους χορούς)
Παιδικές πασχαλινές κατασκευές
Πλάσιμο πασχαλινών λιχουδιών
Διαδραστικά παιχνίδια
Face painting
Σας περιμένουμε!!!

Σπερχειάδα: Την Παρασκευή 12 Απριλίου η κηδεία της Μαίρης Ακρίδα

2019-04-09 20:36

Την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 1:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Σπερχειάδας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδας κ.Νικολάου θα θα τελεσθεί η Εξόδιος Ακολουθία, της αείμνηστης Μαίρης Ακρίδα,

και η ταφή στο Νεκροταφείο Σπερχειάδας

Παράκληση της οικογένειάς της -συμφωνα με επιθυμία της θανούσης- αντι στεφάνων,να δοθούν χρήματα γιά την ενίχυση τού γηροκομείου Σπερχειάδας

Αποτελέσματα εκλογών Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπερχειάδας

2019-04-08 23:33

Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 8 Απριλίου 2019 οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του  Εμπορικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπερχειάδας,και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ       36

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ     17 

ΖΙΑΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ         24

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΣ          29

ΚΟΜΠΟΥΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 10

ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ          32

ΣΠΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    38

ΧΑΝΤΖΗ ΕΛΕΝΗ                   32

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΑΛΕΞΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ                  40

ΜΠΗΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ             39

ΠΟΛΥΖΟΥ ΕΛΕΝΗ                   33

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ            31

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ          14

ΖΙΑΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ               21

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΣ              20

ΚΟΜΠΟΥΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ     11

 ΣΠΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ      33

ΧΑΝΤΖΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ                    8

ΧΑΝΤΖΗ ΕΛΕΝΗ                      39

 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτείται από τους 5 πρώτους σε αριθό ψήφων

 

Από τη Δυτική Φθιώτιδα ο 27χρονος που σκότωσε το παιδί του και αυτοκτόνησε

2019-04-08 22:10

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία από την τραγική είδηση ότι ο 27χρονος παιδοκτόνος και αυτόχειρας είναι από τη δυτική Φθιώτιδα.

Οι κάτοικοι στη Σπερχειάδα και στο χωριό του τα Αργύρια, απ΄ όπου καταγόταν ο παιδοκτόνος, δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο 27χρονος είναι αυτός που δυο 24ωρα πριν, άκουγαν στις ειδήσεις για το τραγικό συμβάν στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σκάι ο 27χρονος έχασε τον πατέρα του σε ηλικία 14 ετών περίπου και από τότε άρχισε να έχει ψυχολογικά προβλήματα, λόγω των οποίων όσο περνούσαν τα χρόνια γινόταν και πιο βίαιος. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο 27χρονος ήταν βίαιος καθώς ξεσπούσε στη μητέρα του και την αδερφή του. Αργότερα και στη σύζυγό του.

Μάλιστα δικοί του άνθρωποι είχαν προσπαθήσει να τον πείσουν να ζητήσει βοήθεια από κάποιον ειδικό αλλά δεν τα είχαν καταφέρει. Εκείνος ήταν ανένδοτος.

Ο 27χρονος εργαζόταν παλιά σε σούπερ μάρκετ, αλλά τελευταία εργαζόταν μόνο περιστασιακά, ωστόσο είχε απασχολήσει τις αρχές για ναρκωτικά, ληστεία και κλοπές. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ η 21χρονη σύζυγος του παιδοκτόνου και αυτόχειρα, είναι σεσημασμένη για κλοπές. Επίσης η καραμπίνα που χρησιμοποίησε ο 27χρονος για να σκοτώσει το παιδί του και στην συνέχεια να αυτοκτονήσει ήταν κλεμμένη.

Άφησε σημείωμα

Αν και από τις πρώτες έρευνες της αστυνομίας μπορεί να μην είχε βρεθεί σημείωμα από τον 27χρονο, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο παιδοκτόνος και αυτόχειρας είχε αφήσει σημείωμα στο υπνοδωμάτιο με οποίο εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στο τραγικό τέλος.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 27χρονος, στο σημείωμα αυτοκτονίας, μιλά για εγκατάλειψη από την 21χρονη σύζυγό του και μητέρα του παιδιού του. Γράφει πως χρειάστηκε ο ίδιος να γίνει μάνα και πατέρας για τον 4χρονο Βασίλη και καταλήγει με ένα «μεγάλο συγγνώμη».

Πως έγινε το κακό

Ξημερώματα της Κυριακής (07/4)), ο 27χρονος πυροβόλησε τον 4χρονο γιο του την ώρα που κοιμόταν και στη συνέχεια με το ίδιο όπλο, με μια καραμπίνα που είχε κλαπεί το 2018 από σπίτι στον Γέρακα, αφαίρεσε και τη δική του ζωή.

Η οικογενειακή τραγωδία στο Χαλάνδρι αποκαλύφθηκε όταν η 21χρονη μητέρα ανησύχησε γιατί ο σύζυγός της δεν της απαντούσε στο τηλέφωνο και αποφάσισε να πάει στο διαμέρισμα της οδού Τυμφρηστού. Από τη μπαλκονόπορτα της βεράντας, που δεν έκλεινε καλά, κατάφερε να μπει στο σπίτι και να έρθει αντιμέτωπη με την απόλυτη τραγωδία. Είδε το παιδί της νεκρό και δίπλα του, στο πάτωμα, νεκρό και τον σύζυγό της.

Τα ουρλιαχτά της χαροκαμένης γυναίκας ήταν εκείνα που ξεσήκωσαν τη γειτονιά στο Χαλάνδρι. Οι γείτονες έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει και, όπως περιέγραψε κάτοικος της περιοχής, δεν μπορούσαν να περιγράψουν τη φρίκη που έζησαν. Βγήκαν με δάκρυα στα μάτια και από το σοκ δεν μπορούσαν να θυμηθούν πότε έφτασε η αστυνομία.

Σπερχειάδα: Έφυγε απ' τη ζωή η Μαίρη Ακρίδα

2019-04-08 21:53

Έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Δευτέρας 8 Απριλίου σε ηλικία 88 ετών,η Μαίρη Ακρίδα, σύζυγος του αείμνηστου Θανάση Ακρίδα.

Ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στην τοπική κοινωνία και είχε με μεγάλη φιλανθρωπική δράση

Μαζί με τον σύζυγό της Θανάση Ακρίδα υπήρξαν οι μεγαλύτεροι ευεργέτες της Σπερχειάδας

Το Συνεδριακό Κέντρο, το νέο Δημαρχείο,το Γηροκομείο Σπερχειάδας, το οποίο παραχωρήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας, το «Μουσείο Ιστορίας και Λαογραφίας», η ανάπλαση της πλατείας Εθνικής Συμφιλίωσης, και άλλοι κοινόχρηστοι χώροι στην περιοχή έγιναν με δικές τους δαπάνες.

 

 

Προϊόντα: 11 - 20 από 8216
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>