Νέα

13.405 ευρώ στον Δήμο Μακρακώμης για δαπάνες θέρμανσης των σχολείων

2019-12-14 19:42

Συμπληρωματική Κατανοµή ποσού 14.000.000,00 € από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2019, σε όλους τους Δήµους της Χώρας, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων τους, αποφάσισε  ο Υπουργός Εσωτερικών.

Το ποσό δίνεται κατά προτεραιότητα για κάλυψη δαπανών θέρμανσης και άλλων λειτουργικών δαπανών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητάς τους.

Αναλυτικά τα ποσά για τους Δήμους της Φθιώτιδας:

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ-ΕΛΑΤΕΙΑΣ 10.250,00

ΔΟΜΟΚΟΥ 10.340,00

ΛΑΜΙΕΩΝ 102.300,00

ΛΟΚΡΩΝ 27.975,00

ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ 13.405,00

ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ 14.815,00

ΣΤΥΛΙΔΑΣ 15.090,00

Ανεξάρτητη Δημιουργική Συνεργασία: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ 5ης ΘΕΣΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

2019-12-14 15:12

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ 5ης ΘΕΣΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ κ. ΘΥΜΙΟΥ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ

 

Μετά το πέρας της συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής στις 11/12/2019, ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Χαντζής πρότεινε στον επικεφαλής της παράταξής μας κ. Θύμιο Παπαευθυμίου, να επιλέξει πρόσωπο από τη μειοψηφία για την πλήρωση της 5ης θέσης Αντιδημάρχου, όπως παρέχεται η δυνατότητα με την τροπολογία του Υπουργού Εσωτερικών.
Η στάση μας απέναντι στην πρόταση-πρόσκληση αυτή ήταν και παραμένει απ’ την πρώτη στιγμή αρνητική, καθώς η στόχευση της συγκεκριμένης τροπολογίας αφορά Δημ. Συμβούλια στα οποία η κυβερνώσα αρχή αντιμετωπίζει ζήτημα πλειοψηφίας και αναπόφευκτα οδηγείται σε διαπαραταξιακές συνεργασίες για να επιτελέσει το έργο της.
Στο δικό μας Δήμο τέτοιο ζήτημα δεν προκύπτει, καθώς οι δημότες με την ψήφο τους προσέφεραν στην παράταξη του κ. Χαντζή την απόλυτη πλειοψηψία. Δε συντρέχει κανένας λόγος να απαντήσουμε θετικά στο ενδεχόμενο μιας διαπαραταξιακής συνεργασίας, μη σεβόμενοι την απόφαση των δημοτών.
Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως θα συνεχίσουμε να τελούμε το έργο μας απ’ το πόστο που μας έδωσε ο λαός, ασκώντας αντιπολίτευση εποικοδομητικού χαρακτήρα, όπως άλλωστε έχουμε αποδείξει εμπράκτως όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Σαν παράταξη είχαμε διαγνώσει σημάδια αδυναμίας διακυβέρνησης στη νέα Δημοτική Αρχή, κι η εξέλιξη αυτή έρχεται να μας επιβεβαιώσει. Ωστόσο, δεδομένου ότι η συμπολίτευση διαθέτει την πλειοψηφία των 14 εδρών, δική μας πρόθεση είναι να της επιτρέψουμε να εφαρμόσει το πρόγραμμά της απερίσπαστα και χωρίς δικές μας παρεμβολές.
Και επειδή καλό είναι να μην ξεχνάμε, να θυμίσουμε πως στο παρελθόν ο κ. Χαντζής από άλλη θέση τότε, αυτή του Δημ. Συμβούλου, με γραπτή επιστολή είχε υποβάλει την παραίτησή του και μόνο στην υποψία συνεργασίας με άλλη παράταξη. Είναι ο ίδιος που σήμερα, μερικά μόλις χρόνια μετά, με θερμή παράκλησή του μας καλεί να συνασπιστούμε για το κοινό όφελος των πολιτών και του τόπου μας!
Μάλιστα, σε ραδιοφωνική συνέντευξη ειπώθηκε από τον κ. Χαντζή πως θα διατηρήσει τη θέση του 5ου Αντιδημάρχου κενή. Να του υπενθυμίσουμε πως παρά τη δική μας άρνηση να καλύψουμε τη θέση αυτή, στο Δημ. Συμβούλιο υπάρχει και 3η παράταξη, προς την οποία θα μπορούσε να απευθύνει την ίδια πρόταση.
Κλείνοντας, καλό θα ήταν να δίνουμε στα πράγματα τη διάσταση και το μέγεθος που τους αξίζει. Ο Δήμος μας βρίσκεται συνεχώς αντιμέτωπος με ζητήματα της καθημερινότητας τα οποία είναι και τα πλέον σημαντικά για την ευημερία της τοπικής κοινωνίας. Η επίλυση αυτών των ζητημάτων είναι αυτή που θα λειτουργήσει επ’ ωφελεία των δημοτών και ΟΧΙ οι όποιες κινήσεις “καλής θέλησης” με μηδενικό αντίκτυπο στη βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας.   

 

Ο 5ος αντιδήμαρχος....καί τα γραπτά πού μένουν

2019-12-14 12:35

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων καί σε ρόλο Αη-Βασίλη -χαριτολογούμε- ο Δήμαρχος Γιώργος Χαντζής,μετά την προχθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, "προσέφερε" τον πέμπτο αντιδήμαρχο πού ο νόμος τού δίνει το δικαίωμα νά έχει,στην παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης τού Θύμιου Παπαευθυμίου..

Βέβαια όπως ήταν φυσικό ο κ.Παπαευθυμίου αρνήθηκε την "προσφορά" καί μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό FM1,είπε μεταξύ άλλων:

"...εκτιμούμε τη κίνηση του Δημάρχου κ.Γιώργου Χαντζή να μας προτείνει να αναλάβει σύμβουλος του συνδυασμού μας αντιδήμαρχος στον Δήμο Μακρακώμης, αλλά δεν μας διακατέχει σύνδρομο εξουσίας, όμως διαβεβαιώνουμε τον Δήμαρχο ότι σε κάθε περίπτωση η μειοψηφία θα σταθεί στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής κάθε φορά που θα το ζητήσει για μείζονα θέμα του Δήμου μας...."

 Ιδιαίτερο όμως ενδιαφέρον έχει το πώς ο κ.Χαντζής εξήγησε αυτή του την πρωτοβουλία,μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό,λέγοντας μεταξύ άλλων ότι:

"....θέλουμε να λειτουργήσει ο Δήμος με ένα διαφορετικό τρόπο...είναι καί στις αρχές τις δικές μου αλλά καί όλων των συνεργατών μου..θέλουμε καί πιστεύουμε...ότι εγώ θα το έκανα αυτό αν ήμουν αντιπολίτευση...αν ήμουν αντιπολίτευση θα την είχα αποδεχτεί τη θέση αυτή...."

Ακούστε το ηχητικό

Στην προσπάθειά μας να καταλάβουμε "τι θέλει να πεί ο ποιητής", καταλήγουμε ότι τρια πράγματα  είναι πιθανά:

 Ή ο κ.Χαντζής αλλάζει φιλοσοφία σχετικά με το ρόλο της αντιπολίτευσης, ανάλογα με τη θέση πού βρίσκεται ο ίδιος, ή έχει κοντή μνήμη...ή απλώς θέλει να δημιουργεί εντυπώσεις, (πού κατά την ταπεινή μας γνώμη δεν τού είναι καί απαραίτητες..αφού καί άνετη πλειοψηφεία έχει καί την απαιτούμενη ανοχή καί πίστωση χρόνου να δείξει τα σημάδια της  δικής του διοίκησης)

Μιά αναδρομή στο όχι και τόσο μακρυνό 2015 δικαιώνει αυτό το συμπέρασμα..

Τότε πού ο κ.Χαντζής ήταν δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης με την παράταξη τού Ν.Τζιβελέκα, καί παραιτήθηκε επειδή κατά την γνώμη του ο επικεφαλής  της παράταξης του είχε ταυτιστεί με την...εξουσία !! 

Στην επιστολή παραίτησής του ανέφερε: 

"..Οι λόγοι έχουν να κάνουν με τις διαφορετικές αντιλήψεις και πρακτικές που ακολουθεί ο αρχηγός της μέχρι σήμερα παράταξης που ανήκω.

- Πιστεύω ότι ο Θεσμικός ρόλος της Αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει την εξουσία και όχι να ταυτίζεται απόλυτα με αυτήν , πράγμα που για ανεξήγητους λόγους κάνει τον τελευταίο καιρό ο επικεφαλής μας.."

Δείτε όλη την επιστολή ΕΔΩ

1ο Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων Δυτικής Φθιώτιδας

2019-12-12 22:43

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

1ο Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων Δυτικής Φθιώτιδας

«Ο τόπος μας, τα προϊόντα μας – ένα ταξίδι γνωριμίας & γευσιγνωσίας»

Ο Δήμος Μακρακώμης, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, ο Εμπορικός Σύλλογος Σπερχειάδας & η Κοινότητα Σπερχειάδας συνδιοργανώνουν το 1 ο φεστιβάλ τοπικών προϊόντων Δυτικής Φθιώτιδας, την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 στις 10:00 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Αθανασίου Ακρίδα, στη Σπερχειάδα.

Στόχος μας είναι μέσα από ένα φεστιβάλ γεύσεων, οι τοπικοί φορείς να λειτουργήσουν ως ομπρέλα των ντόπιων ελληνικών προϊόντων, τροφίμων και ποτών και να προσελκύσουν στοχευμένους επισκέπτες – επαγγελματίες, με απώτερο σκοπό να τους γνωρίσουν με τα παραδοσιακά προϊόντα της Δυτικής Φθιώτιδας.

Κύριο μέλημά μας είναι να ταυτίσουμε την τοπική παραγωγή, τα τοπικά προϊόντα με το μέρος παραγωγής και να κάνουμε ευρύτερα γνωστό τον τόπο και τον τρόπο με τον οποίο παράγονται. Είναι αναγκαίο τα τοπικά μας προϊόντα, να βγουν δυναμικά στο εξωγενές περιβάλλον και να πάρουν τη θέση που τους αξίζει.

Η βασική ιδέα είναι η δημιουργία μιας «γιορτής» τροφίμων & ποτών, η οποία θα αποτελέσει την αρχή για αντίστοιχες ενέργειες στο μέλλον. Σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, η ανάδειξη της ταυτότητας της περιοχής και η προβολή στο ευρύτερο καταναλωτικό κοινό, η δημιουργία συνεργασιών και τόπων τουριστικού προορισμού.

Σύνθημά μας: «Αναδεικνύουμε την περιοχή μας – Αναδεικνύουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας».

Δύναμή μας είναι οι πόροι της περιοχής, η περιοχή μας, το αγροτικό περιβάλλον, η γνώση, η διάθεσή μας να ζήσουμε ποιοτικά στην ύπαιθρο.
Οι επιχειρήσεις που θα μετέχουν, δραστηριοποιούνται στα πλαίσια του αγροτουρισμού, της παραγωγής και μεταποίησης τοπικών προϊόντων, επιχειρήσεις με παραδοσιακά προϊόντα και παραδοσιακές τεχνικές συνδεδεμένες με τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και ιδιαιτερότητες της περιοχής μας.
Σας περιμένουμε όλους σε αυτή τη γιορτή γαστρονομίας!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή: Ο Σεφ Κώστας Χαντζούλης μαγειρεύει αποκλειστικά για εσάς στα «Δώρα Ψυχής»

2019-12-07 15:42

Η μεγάλη Φιλανθρωπική Αγορά «Δώρα Ψυχής», που θα γίνει αύριο Κυριακή στο "Κτήμα Πασιάκου", για όσους δεν το γνωρίζουν, θα έχει και φοβερή κουζίνα, με την υπογραφή του γνωστού Σεφ, Κώστα Χαντζούλη.  

Για πρώτη φορά φέτος στα «Δώρα Ψυχής» θα μπορείς να καθίσεις με την παρέα σου και να απολαύσεις εξαιρετικό φαγητό ή και τον καφέ σου. Αν πάλι δεν έχεις πολύ χρόνο, μπορείς να πάρεις το φαγητό μαζί σου στο σπίτι.

Τα μέλη του Συλλόγου «Συν στον Άνθρωπο» έχουν ξεπεράσει φέτος τον εαυτό τους και έχουν βάλει στοίχημα να διοργανώσουν την καλύτερη Φιλανθρωπική Αγορά από κάθε άλλη χρονιά. Για το λόγο αυτό έχουν ετοιμάσει πολλά καινούργια πράγματα και πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους (δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ).

Η κουζίνα θα έχει και Σεφ

Στα φετινά «Δώρα Ψυχής» εκτός από τις γνωστές παραδοσιακές Ρουμελιώτικες γεύσεις, ένας εξαιρετικός Σεφ, ο Κώστας Χαντζούλης, ο οποίος είναι και συμπατριώτης μας, θα φτιάξει αποκλειστικά για εσάς εκπληκτικά ιταλικά πιάτα και άλλες δημιουργίες, τις οποίες θα μπορείτε να απολαύσετε κατά την διάρκεια της αγοράς στο "Κτήμα Πασιάκου".

Δείτε στο βίντεο τι μας είπε ο ίδιος ο Σεφ και η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαίρη Δούμα:

Δωρεάν μεταφορά στο "Κτήμα Πασιάκου"

Ένα πολύ όμορφο Χριστουγεννιάτικο σκηνικό έχουν ετοιμάσει τα μέλη του Συλλόγου «Συν στον Άνθρωπο», στο "Κτήμα Πασιάκου", όπου φέτος θα φιλοξενήσει τη μεγάλη Φιλανθρωπική Αγορά «Δώρα Ψυχής», την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Μάλιστα για όσους δεν έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο, θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά με την ευγενική χορηγία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Φθιώτιδας, από τις 11:00' το πρωί μέχρι τις 7:00' το απόγευμα (κάθε ώρα με επιστροφή), με αφετηρία την πλατεία Πάρκου (μπροστά από τα Public).

Την Κυριακή (8/12) απλώνουμε το χέρι στον Συνάνθρωπο, στηρίζοντας τη μεγάλη Φιλανθρωπική Αγορά, «Δώρα Ψυχής» που θα γίνει στο "Κτήμα Πασιάκου". Η αυλαία θα πέσει με την κλήρωση του Peugeot 208 που μπορεί να γίνει δικό σου με ένα λαχνό των 5 ευρώ !!!

lamiareport.gr

ΕΟΦ: Τα 15 επικίνδυνα καλλυντικά που πωλούνται στο Ιντερνετ

2019-12-07 01:33

Το κτίριο του ΕΟΦ

Προειδοποίηση για 15 επικίνδυνα καλλυντικά, τα οποία διατίθενται στο Διαδίκτυο, εξέδωσε ο ΕΟΦ.

Οπως αναφέρει «τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν έχουν αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικό τους», καλώντας τους καταναλωτές να μην τα χρησιμοποιούν.

«Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από τις αμερικανικές αρμόδιες αρχές (FDA), προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή να κάνουν χρήση των προϊόντων:

Basic Reset Earth Wash Cleaner and Personal Care
Miracle Facelift Masque
All Natural
The Miracle in a Bottle
Basic Reset Nuovi Skin Toner
Refined Ionyte
Nuovi Firming Masque
Renew and Reset
Basic Reset 750 True Full Spectrum Wintergreen
Basic Reset CBD Reset 750 True Full Spectrum Cinnamon
Basic Reset CBD Reset 750 True Full Spectrum Natural Flavor
Basic Reset CBD Reset 2400,True Full Spectrum Natural (unflavored)
BIOGENYX True Full Spectrum CBD Oil Wintergreen
BIOGENYX True Full Spectrum CBD Oil Natural Flavor
BIOGENYX True Full Spectrum CBD Oil Cinnamon

Τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν έχουν αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικό τους. Προωθούνται μέσω διαδικτύου και δεν αποκλείεται η διάθεσή τους και στη χώρα μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ.

«Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα εν λόγω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.
Υπενθυμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές του διαδικτύου, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή», καταλήγει.

 

Σπερχειάδα: Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

2019-12-06 00:07

Ξεκινούν το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στην Σπερχειάδας για την φετινή εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων καί της Πρωτοχρονιάς

Δείτε το πρόγραμμα

Πανελλήνιες 2020: Ο τρόπος εξέτασης των μαθημάτων - Υπεγράφη η απόφαση

2019-12-06 00:01

Την υπουργική απόφαση με τις οδηγίες για τον τρόπο που θα διέπει την εξέταση των πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων υπέγραψε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση για τις Πανελλήνιες 2020, τα θέματα των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων θα λαμβάνονται από την ύλη που ορίζεται ως εξεταστέα για κάθε μάθημα κατά το έτος που γίνονται οι εξετάσεις και περιλαμβάνουν ποικιλία ερωτήσεων (π.χ. σύντομης απάντησης, ελεύθερης ανάπτυξης).

Οι ερωτήσεις θα είναι ανάλογες με εκείνες που υπάρχουν στα σχολικά εγχειρίδια και στις οδηγίες του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), διατρέχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση της εξεταστέας ύλης, ελέγχουν ευρύ φάσμα διδακτικών στόχων και είναι κλιμακούμενου βαθμού δυσκολίας. Οι υποψήφιοι θα απαντούν υποχρεωτικά σε όλα τα θέματα.

Ο εν λόγω τρόπος εξέτασης των μαθημάτων θα εφαρμόζεται για τους/τις υποψηφίους/ες πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων Γενικών Λυκείων καθώς και για τους/τις υποψηφίους/ες εσπερινών Γενικών Λυκείων.

Σε περίπτωση κατά την οποία ένα θέμα αναλύεται σε υποερωτήματα, η βαθμολογία που προβλέπεται για αυτό κατανέμεται ισότιμα στα επιμέρους ερωτήματα, εκτός αν κατά την ανακοίνωση των θεμάτων καθορίζεται διαφορετικός βαθμός για κάθε ένα από αυτά.

Η διάρκεια της γραπτής εξέτασης των πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων θα είναι τρίωρη (3), εκτός αν, σε ειδικές περιπτώσεις, ορίζεται διαφορετικά από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων.

Επισυνάπτεται ο αναλυτικός τρόπος εξέτασης των Αρχαίων Ελληνικών, της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, της Ιστορίας, της Κοινωνιολογίας, των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Χημείας, της Βιολογίας, της Οικονομίας και της Πληροφορικής.

Δείτε εδώ 

 

dikaiologitika.gr

Συναγερμός για απάτες μέσω διαδικτύου - Τι να κάνετε αν λάβετε αυτό το email

2019-12-05 23:55

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί πολλά κρούσματα από απάτες, κατά τα οποία άγνωστοι δράστες επιχειρούν να εξαπατήσουν τα θύματά τους με διάφορους τρόπους μέσω email.

Οι τρόποι που χρησιμοποιούν οι απατεώνες είναι:

• Μέσω εταιρικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (B.E.C.-Business Email Compromise, CEO Fraud & Man in the middle attacks). Πρόκειται για περιπτώσεις στις οποίες οι δράστες αποκτούν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και παρεμβαίνουν σε τμήματα της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεταξύ συναλλασσόμενων επαγγελματιών και εμπόρων με επιχειρήσεις (προμηθευτές ή πελάτες) στο εξωτερικό. Μόλις εντοπίσουν μηνύματα που αφορούν επικείμενη πληρωμή σε τραπεζικό λογαριασμό του εξωτερικού, παρεμβαίνουν αποστέλλοντας απατηλά μηνύματα, από διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προσομοιάζουν με τις πραγματικές. Στη συνέχεια υποδύονται υπαλλήλους της συνεργαζόμενης επιχείρησης και πείθουν τους συναλλασσόμενους να καταθέσουν χρήματα σε απατηλούς τραπεζικούς λογαριασμούς, διαφορετικούς από αυτούς που είχαν συμφωνηθεί.

• Με την υπόσχεση παροχής επενδυτικών υπηρεσιών (Forex Scams, Ponzi & Pyramid Schemes). Στην περίπτωση αυτή οι δράστες προσεγγίζουν τα θύματα, είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υποδυόμενοι τους εργαζόμενους σε δήθεν μεγάλες επενδυτικές εταιρείες του εξωτερικού. Υπόσχονται υψηλές αποδόσεις μέσω τοποθέτησής τους σε εικονικές διαδικτυακές επενδυτικές πλατφόρμες και τους αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Οι εικονικές αυτές πλατφόρμες παραπλανούν τους υποψήφιους επενδυτές, παρουσιάζοντάς τους αρχικά ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις, προκειμένου να τους ωθήσουν στην επένδυση μεγαλύτερων χρηματικών ποσών. Ακολούθως, όταν τα θύματα αιτούνται την ανάληψη ποσού του αρχικού κεφαλαίου ή μέρους των κερδών τους, οι δράστες διακόπτουν κάθε επικοινωνία μαζί τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις:

Όσον αφορά τις απάτες σε επιχειρήσεις μέσω εταιρικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

Να αναβαθμίζετε και να ενημερώνετε το λογισμικό τεχνικής ασφαλείας.

Να διασφαλίζετε ότι οι υπάλληλοί σας είναι ενημερωμένοι και προσεγγίζουν τα αιτήματα για τη διενέργεια πληρωμών με προσοχή.

Εφαρμόστε διαδικασία για την επαλήθευση της νομιμότητας αιτημάτων διενέργειας πληρωμών που λαμβάνονται μέσω e-mail.

Μην ανοίγετε ύποπτους ηλεκτρονικούς συνδέσμους (links) ή ύποπτα επισυναπτόμενα αρχεία που λαμβάνετε μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αποφεύγετε την κοινοποίηση πληροφοριών σχετικά με την ιεραρχία, την ασφάλεια και τις ακολουθούμενες διαδικασίες της επιχείρησής σας.

Περισσότερες πληροφορίες-συμβουλές μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο: https://cyberalert.gr/apates-endiamesou-epaggelmation/

Όσον αφορά τις απάτες με την υπόσχεση παροχής επενδυτικών υπηρεσιών:

Μην επενδύετε τα χρήματά σας σε υπηρεσίες χωρίς να είστε απολύτως βέβαιοι για την αξιοπιστία τους.

Να είστε επιφυλακτικοί όταν σας προσεγγίζουν τηλεφωνικά ή μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από επενδυτικές εταιρείες του εξωτερικού.

Αναζητήστε πληροφορίες για την αξιοπιστία των επενδυτικών εταιρειών που σας προσεγγίζουν.

Αιτηθείτε τους όρους και προϋποθέσεις, πριν πραγματοποιήσετε κάποια συναλλαγή.

Αν η προσφορά φαίνεται υπερβολικά καλή για να είναι αληθινή, διατηρείστε επιφυλάξεις γιατί μάλλον δεν είναι πραγματική.

Απευθυνθείτε στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές όταν αντιληφθείτε ότι πέσατε θύμα απάτης.

Κατόπιν των ανωτέρω, υπενθυμίζεται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, προκειμένου να μην εξαπατηθούν σε αντίστοιχες περιπτώσεις, ενώ μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 111 88

• Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
• Μέσω των εφαρμογών (applications) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID και FEELSAFE

• Μέσω της διαδικτυακής πύλης (Portal) της Ελληνικής Αστυνομίας https://portal.astynomia.gr

• Μέσω twitter: @CyberAlertGR

• Επίσης σχετική ενημέρωση υπάρχει στο δικτυακό τόπο https://cyberalert.gr/feelsafe/

Λαμία: Βρέθηκε απανθρακωμένο πτώμα άνδρα

2019-11-27 19:51

Συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές αρχές μετά από πληροφορία για εύρεση πτώματος καμένου άνδρα σε χωράφι κοντά στις εγκαταστάσεις 5Χ5 στα Γαλανέικα, 60 μέτρα από το κεντρική οδό Αλύτρωτων Πατρίδων.

Δίπλα στον άνδρα υπήρχε ένα μπιτόνι με το οποίο πιθανολογείται ότι αυτοπυρπολήθηκε.

Το μακάβριο εύρημα εντοπίστηκε από διερχόμενο που ειδοποίησε την αστυνομία.

Άνδρες της Ασφάλειας Λαμίας, του Α.Τ Λαμίας και της Άμεσης Δράσης , ΔΙ.ΑΣ. έσπευσαν στο σημείο για την εξέταση των στοιχείων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το καμένο πτώμα εντοπίστηκε λίγο πριν τις 6:00' το απόγευμα της Τετάρτης (27/11).

Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα με πιθανότερο αυτό της αυτοκτονίας

lamiareport.gr

Προϊόντα: 21 - 30 από 8372
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>