Νέα

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου ,ίσως για τελευταία φορά -Μία ώρα πίσω τα ρολόγια

2018-10-25 15:52

Μπαίνουμε σιγά σιγά σε... χειμωνιάτικο κλίμα, αφού αυτή την Κυριακή θα αλλάξει και η ώρα από θερινή σε χειμερινή.

Την Κυριακή λοιπόν, 28 Οκτωβρίου, την τελευταία δηλαδή Κυριακή του μήνα, θα περάσουμε από τη θερινή στη χειμερινή ώρα. Τα ξημερώματα, στις 04:00 θα γυρίσουμε όλοι τα ρολόγια μία ώρα πίσω, δηλαδή στις 03:00, κερδίζοντας ουσιαστικά και... μία ώρα ύπνου!

«Αλαλούμ» μετά την απόφαση της Κομισιόν για την αλλαγή της ώρας

Ενδεχομένως βέβαια, αυτή να μην είναι η τελευταία φορά που αλλάζουμε την ώρα. Πιθανότατα θα την αλλάξουμε ξανά στις 31 Μαρτίου για να γυρίσουμε στη θερινή ώρα. Αυτή η αλλαγή του Μαρτίου πιθανόν να είναι και η τελευταία φορά που αλλάζουμε τα ρολόγια μας. Ωστόσο, τίποτα δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη.

Με βάση την απόφαση της Κομισιόν, η αλλαγή ώρας θα πάψει να ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2019. Κάθε κράτος, μέχρι τις 29 Απριλίου θα πρέπει να αποφασίσει αν θα διατηρήσει τη θερινή ή τη χειμερινή ώρα.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του

2018-10-24 00:02

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου -Φωτογραφία: Eurokinissi

Προφυλακιστέους έκριναν οι ανακρίτρια διαφθοράς και η εισαγγελέας τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και την σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου.

Υπενθυμίζεται ότι το ζεύγος Παπαντωνίου κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και συγκεκριμένα ότι το ποσό των 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων που βρέθηκα στους λογαριασμούς του, δόθηκε ως δώρο στον Γ. Παπαντωνίου την περίοδο που ήταν υπουργός Αμυνας, προκειμένου να προτιμήσει συγκεκριμένη εταιρεία για την αναβάθμιση έξι φρεγατών του 2003, έναντι άλλων.

Αργά το απόγευμα, μετά από έξι ώρες ολοκληρώθηκε και η απολογία της συζύγου του Γιάννου Παπαντωνίου Σταυρούλας Κουράκου η οποία κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ το μεσημέρι είχε ολοκληρωθεί η μαραθώνια (16 ωρών) απολογία του Γ. Παπαντωνίου η οποία ξεκίνησε από την Δευτέρα.


Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο αρνήθηκαν την υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει κάποια ύποπτη ροή χρήματος που να κατέληξε στους λογαριασμούς τους και χαρακτηρίζοντας διάτρητο το κατηγορτητήριο.

Ωστόσο οι εξηγήσεις τους δεν έπεισαν τις ανακριτικές αρχές. Ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι ο δεύτερος πρώην υπουργός - μετά τον Ακη Τσοχατζόπουλο - που κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με αφορμή εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Οπως είθισται, μετά την κρίση των αρχών ως προφυλακιστέους, οι Γιάννος Παπαντωνίου και Σταυρούλα Κουράκου θα κρατηθούν απόψε στη ΓΑΔΑ και αύριο θα οδηγηθούν στη φυλακή ως προσωρινά κρατούμενοι.

ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ: Επεισόδιο στο Δημαρχείο μεταξύ αντιδημάρχου καί υπαλλήλου

2018-10-17 21:32

Επεισόδιο με πρωταγωνιστές έναν Αντιδήμαρχο του Δήμου Μακρακώμης και έναν δημοτικό υπάλληλο είχαμε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο στη Σπερχειάδα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αντιδήμαρχος ζήτησε το λόγο από τον υπάλληλο(ηλεκτρολόγο), γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η αντικατάσταση κολόνας φωτισμού, που είχε αχρηστευθεί, εδώ και πολύ καιρό, μετά από τροχαίο ατύχημα.

Ο υπάλληλος απάντησε ότι δεν είναι δική του ευθύνη επιρρίπτοντας τις ευθύνες γιά την καθυστέρηση στον Αντιδήμαρχο και στούς υπόλοιπους αιρετούς.

Η λογομαχία συνεχίστηκε σε έντονο ύφος,και σύμφωνα με το υπάλληλο, κάποια στιγμή ο Αντιδήμαρχος χειροδίκησε σε βάρος του πιάνοντάς τον από το λαιμό

Στη συνέχεια, ο υπάλληλος πήγε στο Κέντρο Υγείας Μακρακώμης γιά τις πρώτες βοήθειες καί στο ΑΤ Σπερχειάδας όπου και υπέβαλε μήνυση με αποτέλεσμα ο Αντιδήμαρχος να αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου για να συλληφθεί

Σχίσμα στην Ορθοδοξία - Αποχωρεί η Ρωσική εκκλησία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο

2018-10-15 20:07

Σχίσμα στην Ορθοδοξία - Αποχωρεί η Ρωσική εκκλησία από το Οικουμενικού Πατριαρχείο

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ανακοίνωσε πως "κόβει κάθε δεσμό" με το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης μετά το αυτοκέφαλο της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Στις 14 Σεπτεμβρίου ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, είχε αποφασίσει να διακόψει την μνημόνευση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, όχι όμως και την επικοινωνία μεταξύ των δύο Εκκλησιών.

Η κίνηση αυτή έρχεται ως συνέπεια της απόφασης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου να εγκρίνει την Αυτοκεφαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και να αποστείλει απεσταλμένους του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Κίεβο, το οποίο το Πατριαρχείο της Μόσχας θεωρεί ότι υπάγεται στην δική του δικαιοδοσία.

Αποφασίζεται ακόμη να ανασταλεί η συλλειτουργία με τους ιεράρχες της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.

Η Ιερά σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, με αφορμή τη απόφαση αυτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου να εγκρίνει την Αυτοκεφαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία, είχε εκφράσει πρόσφατα την "έντονη διαμαρτυρία και τη βαθειά της δυσαρέσκεια" δηλώνοντας ότι οι ενέργειες της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως "συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των εκκλησιαστικών κανόνων".

Eλπίδα: Αποκαλύπτει το λόγο που πέρασε στρατοδικείο και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή

2018-10-14 20:29

H Eλπίδα έχει μια μακρά πορεία στη μουσική σκηνή, με πολλές όμορφες, αλλά και κάποιες δύσκολες στιγμές. Μιλώντας στο People διηγείται ένα περιστατικό που δεν θα ξεχάσει ποτέ. «Την περίοδο της Χούντας με κόβανε από τα ραδιόφωνα. Σκέψου ότι πριν γίνω τραγουδίστρια, είχα περάσει και στρατοδικείο. Σε μια εκδρομή που κάναμε, όταν ήμουν 19 χρόνων, τραγουδούσαμε σε ένα πούλμαν το τραγούδι “Στο περιγιάλι το κρυφό” του Γιώργου Σεφέρη και του Μίκη Θεοδωράκη. Ένα από τα “καρφιά” της εποχής που ήταν μέσα στο πούλμαν είπε στον οδηγό να μας πάει σε ένα στρατόπεδο στο Καπανδρίτι. Για να μην σ’ τα πολυλογώ, μείναμε για δύο μέρες στο κρατητήριο, καθώς θεωρηθήκαμε αντιστασιακοί. Περάσαμε από στρατοδικείο και πήρα ποινή τριών ετών φυλάκισης με αναστολή. Κρίθηκα ένοχη γιατί απλά ερμήνευσα σε ένα πούλμαν μαζί με άλλα έξι άτομα (τα οποία έλαβαν την ίδια ποινή με εμένα) ένα τραγούδι που μου άρεσε, χωρίς να δώσω σημασία στη σημειολογία του» αποκαλύπτει η Ελπίδα.

«Την αγάπη του κόσμου την ένιωθα σε όλες τις φάσεις της ζωής μου»

Επιστρέφοντας στα ευχάριστα, της θυμίζω τη συνεργασία της το 1997 με τα Ημισκούμπρια στη διασκευή του τραγουδιού «Ντισκοτέκ», το οποίο έγινε το απόλυτο hit της χρονιάς. «Μετά τη συνεργασία με τα Ημισκούμπρια, είχα ετοιμάσει ορισμένα κομμάτια και μια ιδέα που την πήγα σε τρεις δισκογραφικές εταιρείες. Ενώ σε μια από αυτές εισέπραξα θετική απάντηση, ύστερα από τρεις μήνες είδα τη δική μου ιδέα να παίρνει σάρκα και οστά από άλλον καλλιτέχνη. Εκεί ενοχλήθηκα και είπα μέσα μου “τι κάνω;”. Ουσιαστικά, μου έκλεψαν την ιδέα». Από το 1997 μέχρι και το 2010 είναι στο σπίτι, χωρίς να έχει καμία διάθεση να ασχοληθεί με το τραγούδι. «Αυτά τα χρόνια μου έγιναν προτάσεις, αλλά δεν με ενδιέφερε. Είπα μέσα μου πως “ό,τι έκανα έκανα”. Δεν μετάνιωσα καθόλου που έμεινα εκτός. Βέβαια, δεν σου κρύβω ότι το μουσικό σαράκι με έτρωγε. Εκτός από τη μουσική, είχα και την αγάπη του κόσμου, που την ένιωθα πάντα και σε όλες τις φάσεις της ζωής μου. Η πιο συχνή απορία των ανθρώπων όταν με συναντούσαν ήταν η εξής ατάκα: “Γιατί δεν τραγουδάς; Ακούμε τόσα πράγματα και λείπεις εσύ;”». Αυτή η αγάπη του κόσμου ήταν εκείνη που την οδήγησε στο να συμμετάσχει στο μουσικό σόου του Mega Just the 2 of Us, που προβλήθηκε το 2010. «Με πήρε τηλέφωνο η Έλενα Κατραβά και μου ζήτησε να κάνουμε ένα ραντεβού. Στην αρχή μού πρότειναν να βρίσκομαι στην κριτική επιτροπή. Επειδή έλειπα από το τραγούδι αρκετά χρόνια, προτίμησα να συμμετάσχω ως coach και να τραγουδάω. Μου έδωσαν για παρτενέρ τον Θεοχάρη Ιωαννίδη και παραμείναμε για δέκα επεισόδια. Η συγκεκριμένη συμμετοχή έκανε καλό στην ψυχή μου». Ύστερα από το Just, η Ελπίδα συνεργάστηκε δισκογραφικά με τον Γιάννη Ζουγανέλη και τους Onirama, ενώ το 2014 ερμήνευσε το τραγούδι «Φτάνει να ’μαι μαζί σου», που ήταν στους τίτλους αρχής του σίριαλ Ρουα Ματ στον ΑΝΤ1.

«Είμαι πολύ περήφανη για αυτά που έκανα»

Πέρσι πρωταγωνίστησε για πρώτη φορά μαζί με τη Σαλίνα Γαβαλά σε μουσική παράσταση και φέτος πρόκειται να το επαναλάβουν, καθώς στις 15 Οκτωβρίου έχουν πρεμιέρα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο με τα Όνειρα Γλυκά, μια παράσταση που, όπως λέει και η ίδια, έχει να κάνει με την ψυχολογία μιας 30χρονης γυναίκας. «Εγώ είμαι ο μελλοντικός εαυτός αυτής της γυναίκας και ουσιαστικά γίνεται μια πάλη ανάμεσα στο παρόν και το μέλλον. Με τη Σαλίνα Γαβαλά, με την οποία συμπρωταγωνιστούμε, έχουμε εξαιρετική χημεία, ενώ η ζωντανή ορχήστρα που ντύνει μουσικά την παράσταση σε γαληνεύει». Τα τραγούδια που θα ερμηνεύσει η Ελπίδα στην εν λόγω παράσταση θα κυκλοφορήσουν σύντομα και σε CD, ενώ σε λίγους μήνες πρόκειται να ετοιμάσει τις βαλίτσες της για το Τελ Αβίβ, καθώς θα βρεθεί επί σκηνής στη μεγάλη μουσική φιέστα που θα γίνει προς τιμήν της Netta Barzilai, που κέρδισε στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision. «Με κάλεσαν στη μεγάλη μουσική εκδήλωση που θα γίνει στο Ισραήλ στις 12 Ιανουαρίου, την οποία διοργανώνει η νικήτρια χώρα του τελευταίου διαγωνισμού της Eurovision. Μαζί με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Τελ Αβίβ θα ερμηνεύσω το “Σωκράτη, εσύ σουπερ σταρ”. Ύστερα από σαράντα χρόνια θα βρεθώ ξανά εκεί. Στο τέλος της εκδήλωσης θα παρουσιάσουν και το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ στο διαγωνισμό για το 2019. Ξέρεις κάτι; Είμαι πολύ περήφανη για αυτά που έκανα. Κατάφερα να κάνω πράγματα που δεν ήξερα καν πως θα συμβούν στη ζωή μου. Το πρόσημο σε όλα είναι θετικό».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής.

http://www.peoplegreece.com

Τι θα γίνει τελικά: Θα αλλάξει η ώρα στις 28 Οκτωβρίου;

2018-10-12 07:55

Η πρόσφατη απόφαση της Κομισιόν, αλλά και του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ανέφερε ότι θα πρέπει να καταργηθεί η μετάβαση από τη θερινή στη χειμερινή ώρα.

Τι θα γίνει λοιπόν στο τέλος του μήνα;

Η απάντηση είναι ότι στο τέλος του μήνα, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου θα αλλάξουμε όπως κάθε χρόνο τα ρολόγια μας, βάζοντάς τα μια ώρα προς τα πίσω.

Και ενδεχομένως αυτή να μην είναι η τελευταία φορά που την αλλάζουμε. Πιθανότατα θα την αλλάξουμε ξανά στις 31 Μαρτίου για να γυρίσουμε στη θερινή ώρα. Αυτή η αλλαγή του Μαρτίου ενδεχομένως να είναι και η τελευταία φορά που αλλάζουμε τα ρολόγια μας.

Ωστόσο, τίποτα δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη.

Με βάση της απόφαση της Κομισιόν, η αλλαγή ώρας θα πάψει να ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2019. Κάθε κράτος, μέχρι τις 29 Απριλίου θα πρέπει να αποφασίσει αν θα διατηρήσει τη θερινή ή τη χειμερινή ώρα.

Αν λοιπόν το χρονοδιάγραμμα που προτείνεται από τις Βρυξέλλες γίνει σεβαστό, η αλλαγή ώρας την 31η Μαρτίου 2019 θα είναι το τελευταίο υποχρεωτικό πέρασμα στη θερινή ώρα.

Οι χώρες που επιθυμούν να επιστρέψουν μόνιμα στη χειμερινή ώρα θα έχουν στη συνέχεια τη δυνατότητα να την αλλάξουν μια τελευταία φορά στις 27 Οκτωβρίου 2019, καθώς στη συνέχεια οι εποχικές αλλαγές ώρας δεν θα είναι πλέον δυνατές.

 

Πόσα λεφτά παίρνουν οι Δήμοι της Φθιώτιδας από τη 10η κατανομή των ΚΑΠ

2018-10-09 23:39

Την Ι΄ Κατανομή του 2018, αποδίδει μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) στους Δήμους όλης της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών.

Στο τελικό υπολογισμό, έχουν υπολογισθεί χρέη, αλλά και οι αντίστοιχες επιβαρύνσεις - δαπάνες μισθοδοσίας που έχουν αναλάβει οι ΟΤΑ πρώτου βαθμού.

Για τους Δήμους της Φθιώτιδας είναι:

Αμφίκλειας - Ελάτειας 152.687,34

Δομοκού 135.769,10

Λαμιέων 694.887,65

Λοκρών 215.930,72

Μακρακώμης 169.732,45

Μώλου - Αγ. Κων/νου 145.816,52

Στυλίδας 130.689,79

 

Αυτή είναι η Ελληνίδα πιλότος Φάντομ της Πολεμικής Αεροπορίας. Bίντεο

2018-10-09 21:06

Τα F-4 Φάντομ απογειώνονται το ένα μετά το άλλο από τον αεροδιάδρομο της 117 Πτέρυγας Μάχης στην Ανδραβίδα. Στο κόπκιτ ενός από αυτά βρίσκεται η μοναδική Ελληνίδα «Τοp Gun», ενώ είναι και η μοναδική γυναίκα πιλότος Φάντομ σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για την Αχιλλεία Γεωργακίλα.

«Ήταν επιλογή μου, το Φάντομ είναι ένα αεροσκάφος πολύ παλιό αλλά παρ’ όλα αυτά ανταπεξέρχεται στις επιχειρησιακές απαιτήσεις. Μετά την αναβάθμιση που έγινε μπορεί και έχει τα απαραίτητα μέσα για να ανταπεξέρχεται σε αποστολές επιτυχώς» τόνισε μιλώντας στον ANT1.

«Το να πετάς σε μια πολεμική μοίρα θέλει σχεδίαση της αποστολής και είναι κάτι που χρειάζεται συνεχώς να είσαι εκεί. Μου αρέσει η δράση που έχει αυτό το επάγγελμα. Δεν έχει να κάνει αν είσαι άνδρας ή γυναίκα, αρκεί να διαβάζεις και να προσπαθείς να είσαι αφοσιωμένος» πρόσθεσε.

Τέλος σχολιάζοντας το πως αντέδρασε η οικογένεια της όταν αποφάσισε να γίνει πιλότος είπε ότι «μόνο η μητέρα μου είχε ας το πούμε κάποιους ενδοιασμούς γιατί όσο να ναι οι μητέρες είναι ευαίσθητες. Ο πατέρας μου το πήρε πιο ψύχραιμα. Είτε διθέσιο είτε μονοθέσιο εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι θέλω να πετάω» κατέληξε.

Άγριο ξύλο σε δημαρχείο: «Πλακώθηκαν» αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος

2018-10-09 20:37

photo: Eurokinissi

Σε ρινκ μετατράπηκε το μεσημέρι της Δευτέρας το γραφείο του δημάρχου Ανδραβίδας- Κυλλήνης στην Ηλεία . Ο καβγάς δημιουργήθηκε ανάμεσα στον δημοτικό σύμβουλο Διονύση Μάλλιαρη και τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Μίγκο, ο οποίος όπως ισχυρίζεται δέχθηκε χτύπημα στο πρόσωπο. Για να λήξει το συμβάν. ο δήμαρχος αναγκάστηκε να πάρει ρόλο διαιτητή.

Περίπου κατά τη μία το μεσημέρι της Δευτέρας, στο γραφείο του δημάρχου Ναμπίλ Μοράντ βρίσκονταν ο αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Μίγκος. Αργότερα στο γραφείο εισήλθε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Διονύσης Μάλλιαρης, πρόεδρος του Συνδέσμου "Ηρακλής" και διευθύνων σύμβουλος της "Κοτύχι ΑΕ" και το κλίμα ήταν σχετικά ήρεμο. Στη συνέχεια άρχισαν να ακούγονται έντονοι διάλογοι, και διαπληκτισμοί. Αντικείμενο του διαπληκτισμού, δημοσίευμα που είχε αναρτήσει στην προσωπική του σελίδα στο f/b o κ. Μίγκος.

Οι φωνές συνεχίζονται και κάποια στιγμή ο κ. Διονύσης Μάλλιαρης φέρεται (σύμφωνα με πληροφορίες) να γρονθοκοπεί ή να χαστουκίζει στο πρόσωπο τον κ. Μίγκο, τραυματίζοντάς τον κάτω από το μάτι.

Στο δημαρχείο κλήθηκε ασθενοφόρο που μετέφερε τον κ. Ανδρέα Μίγκο με σκίσιμο στο αριστερό μάτι, στο νοσοκομείο του Πύργου για τις πρώτες βοήθειες. Ο ίδιος αισθανόταν ζαλάδες. Τον αντιδήμαρχο συνόδευσε ως το νοσοκομείο Πύργου με το αυτοκίνητό του ο δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ και η σύζυγός του κ. Ιωάννα.

Ναμπίλ Μοράντ

"Είναι σεβαστές οι προσωπικές φιλοδοξίες, όμως θα ήταν πολιτικά έντιμο όσοι έχουν πάρει τέτοιες αποφάσεις για το μέλλον να παραιτηθούν από τα αξιώματα που κατέχουν ως μέλη της παράταξης ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ.Καλώ τον κ. Μάλλιαρη να ανακαλέσει δημοσίως την δήλωσή του, ή σε αντίθετη περίπτωση να παραιτηθεί από τα αξιώματα που κατέχει, αφού τα απέκτησε με επιλογή του Δημάρχου και στήριξη από την παράταξη και στη συνέχεια να προχωρήσει με τις δικές του δυνάμεις στις επιλογές του".

Δήλωση Ανδρέα Μίγκου

"Το μεσημέρι της Δευτέρας γύρω στη μια ,βρισκόμουν στο γραφείο του Δημάρχου Ναμπίιλ Μοράντ μαζί με τον Αντιδήμαρχο Λάμπη Δημόπουλο και τον γενικό γραμματέα Νίκο Σοφιανόπουλο και φυσικά τον Δήμαρχο. Εκείνη την ώρα μπήκε στο γραφείο ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσιος Μάλλιαρης ο οποίος ζήτησε από τον Αντιδήμαρχο και τον γενικό γραμματέα να βγουν έξω γιατί ήθελε κάτι να πει σε μένα και τον Δήμαρχο. Αφού βγήκαν έξω άρχισε να με βρίζει και να με απειλεί με φράσεις όπως "θα σου κόψω το λαιμό" "θα σε διαλύσω" και άλλες. Είχε σταθεί ακριβώς από πάνω μου ενώ ήμουν καθιστός..Κάποια στιγμή σηκώθηκα και του είπα να μην με απειλεί και τότε με χτύπησε στο πρόσωπο λίγο κάτω από το μάτι .Είχα αιμορραγία και σχισιμο ,έφυγα από το γραφείο και πήγα στην Αστυνομία όπου δήλωσα το γεγονός και μετά στο νοσοκομείο Πύργου με ασθενοφόρο γιατί είχα ίλιγγους. Στο νοσοκομείο έμεινα περίπου δυόμισι ώρες και αποχώρησα στις 5 το απόγευμα αφού έκανα ακτινογραφία και μου έδωσαν φαρμακευτική αγωγή. Σε όλα αυτά που έγιναν αυτόπτης μάρτυρας ήταν ο Δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ του οποίου επικαλούμαι την μαρτυρία για να επιβεβαιώσει την αλήθεια όσων λέω αλλά και 8 ακόμα υπαλλήλους που βρίσκονταν έξω από το γραφείο και με είδαν που βγήκα έξω χτυπημένος""

Δήλωση δημάρχου Ναμπίλ

"Ως δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης επιβεβαιώνω και καταδικάζω τη βία που ασκήθηκε απρόκλητα στον αντιδήμαρχο Ανδρέα Μίγκο από τον Διονύσιο Μάλλιαρη και μάλιστα μέσα στο γραφείο μου. Τυχόν πολιτικές διαφορές λύνονται με διάλογο ενώπιων της πολιτικής αρένας. Η βία δεν είναι ανεκτή και είναι κρίμα να δημιουργούνται προβλήματα και να γίνονται προσωπικές επιθέσεις χωρίς λόγο".

Δήλωση Διον. Μάλλιαρη

"Το θέμα προέκυψε με μία δημοσίευση με δηλώσεις του Δημάρχου κ. Ναμπίλ Μοράντ στην εφημερίδα "Πατρίς", την οποία πήρε ο κ. Μίγκος και την αναπαρήγαγε με τη φωτογραφία μου στο διαδίκτυο. Στη συνέχεια πήγε στο γραφείο του Συνδέσμου "ΗΡΑΚΛΗΣ" κι ενώ περιμέναμε επειγόντως μία κοπέλα από τα 8μηνα για να βγάλουμε καταστάσεις για το νερό, ο κ. Μίγκος απείλησε πως αν δεν παραιτηθώ κοπέλα δεν πρόκειται να πάρουμε! Εγώ πήγα στο Δήμαρχο για να δω για ποιον λόγο ανακατεύεται ο κ. Μίγκος στα θέματα του Συνδέσμου. Ήταν εκεί και ο κ. Μίγκος και υπήρξε ένας έντονος διαπληκτισμός για το πολιτικό ζήτημα και μόνο. Δεν ήταν κάτι προσωπικό. Το θέμα πλέον θεωρείται λήξαν για μένα".

Λαμία: 65χρονος κρεμάστηκε στην αυλή του με καλώδιο

2018-10-09 20:16

Σοκ στην τοπική κοινωνία της Λαμίας με κατοίκους να εντοπίζουν την σορό 65χρονου που είχε κρεμαστεί εδώ και ημέρες στην αυλή του σπιτιού του.

Το τραγικό συμβάν εκτυλίχθηκε σε δρόμο που βρίσκεται στα Γαλανέικα Λαμίας πλησίον του 17ου Δημοτικού Σχολείου, όπου είχε το σπίτι του ο 65χρονος.

Ο αυτόχειρας, που ήταν πολύ γνωστός και συμπαθής στη Λαμία αν και κατά καιρούς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα κυρίως από το αλκοόλ, αποφάσισε να βάλει τέρμα στη ζωή του κάνοντας βρόγχο με ένα πολύπριζο!

Κρεμασμένο τον βρήκε η αστυνομία που ειδοποιήθηκε από τους γείτονες. Εκείνοι προβληματίστηκαν από το γεγονός ότι δεν τον είχαν δει τις τελευταίες ημέρες και όταν συνειδητοποίησαν την έντονη οσμή που άρχισε να αναδύεται από το άψυχο σώμα του, πρόσεξαν την τραγική εικόνα πίσω από τα κλαδιά και τα λουλούδια.

Επί τόπου έφτασε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ από την πρώτη στιγμή αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Προϊόντα: 21 - 30 από 8155
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>