Νέα

Ανεξάρτητη Δημιουργική Συνεργασία: ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 2/10/19

2019-10-06 15:39

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 2/10/19

 

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν συνολικά τριάντα τέσσερα (34) θέματα και ένα ψήφισμα. Με τη λήξη της συνεδρίασης και σε άμεσο χρόνο δημοσιεύθηκαν και αναρτήθηκαν ανακρίβειες, οι οποίες δεν μπορούν συμπερασματικά, παρά να αποσκοπούν στην παραπλάνηση της κοινής γνώμης.
Έγινε και λόγος για έλλειψη περιόδου χάριτος προς τη νέα δημοτική αρχή.

 ΣΑΣ  γνωρίζουμε ότι από τα τριάντα τέσσερα (34) θέματα, η παράταξή μας ΥΠΕΡψήφισε  τα τριάντα τρία (33) και καταψήφισε από το τριακοστό τέταρτο (34) θέμα που  αφορούσε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, ΜΟΝΟ το σκέλος που  σχετίζονταν με το ποσό των 350.000,00 ευρώ (πίστωση η οποία εγγράφεται στους  δύο τελευταίους προϋπολογισμούς του Δήμου και η οποία δεν μπορούσε να διατεθεί, λόγω ανυπαρξίας νομοθετικού πλαισίου και κατά συνέπεια η δαπάνη χαρακτηριζόταν ως μη επιλέξιμη), που προορίζονταν για την εξυγίανση των σφαγείων.

Στην αναμόρφωση που προτάθηκε κατανέμεται το συγκεκριμένο ποσό σε Απευθείας Αναθέσεις, όπως καθαρισμοί ρεμάτων (που δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου), μελέτες, αμοιβές συνεργατών κ.τ.λ.
Δεν δαιμονοποιούμε τις αναθέσεις,  είναι μια νόμιμη διαδικασία. Διαφωνούμε επί της ουσίας.  Όσο αφορά την υπόλοιπη αναμόρφωση, δεν θα μπορούσαμε να μην συναινέσουμε σε τακτικές αποδοχές υπαλλήλων, παγίες προέδρων, αποδόσεις φόρων κ.τ.λ.
Πρόκειται άλλωστε για θέματα λειτουργίας του Δήμου, όπως εύστοχα τοποθετήθηκε γνωμοδοτώντας θετικά ο επικεφαλής της παράταξης κ. Παπαευθυμίου.(βλέπε video συνεδρίασης Δ.Σ).
Έγινε επίσης λόγος για «Αγώνα δρόμου της Νέας Δημοτικής Αρχής για την διάσωση των σφαγείων». Θεωρούμε ότι Αγώνα δρόμου κάνεις όταν προσθέτεις και όχι όταν αφαιρείς και ειδικά όταν πρόκειται για χρήματα.
Κλείνοντας, θέλουμε να τονίσουμε την πρόθεση της παράταξής μας να εξασκήσουμε το ρόλο μας εποικοδομητικά, προς όφελος του Δημότη και του Τόπου και ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ.

Τραυματίστηκε αναβάτης στο Enduro Festival στην Σπερχειάδα

2019-10-06 09:32

Ένα ατυχές περιστατικό με τον τραυματισμό 36χρονου αναβάτη πού συμμετείχε στο  Enduro Festival, πού φιλοξενείται το τελευταίο τετραήμερο στην πίστα της Γόργιανης και στους ορεινούς όγκους της ευρύτερης περιοχής Σπερχειάδας, συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου κοντά στην Λευκάδα.

Ο μοτοσυκλετιστής, παρά τον τραυματισμό του,κατόρθωσε να φτάσει στο κοντινότερο σημείο ανεφοδιασμού, όπου και έχασε προσωρινά τις αισθήσεις του. Ευτυχώς το ασθενοφόρο έφτασε γρήγορα στο σημείο καί τον  μετέφερε στο Νοσοκομείο Λαμίας όπου του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες καί λίγο αργότερα διακομίστηκε σε Νοσοκομείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ σήμερα βρίσκεται ήδη σπίτι του και η κατάστασή του είναι πολύ καλή.

 

Δυτική Φθιώτιδα: Νέο ατύχημα με αγριογούρουνο στην Ε.Ο. Σπερχειάδας - Αγίου Σώστη

2019-10-04 16:09

Ενα ακόμη τροχαίο με αγριογούρουνο στην Δυτική Φθιώτιδα

Συγκεκριμένα, χθές το βράδυ κατά τις 11:30, επιβατηγό αυτοκίνητο πού κινούνταν στην Επαρχιακή Οδό Σπερχειάδας - Αγίου Σώστη, συγκρούστηκε με αγριόγουρουνο, πού διέσχισε κάθετα τον δρόμο προκαλώντας ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές στο όχημα,αφού ο οδηγός παρά το δυνατό σοκ δεν τραυματίστηκε 

Συνιστάται η αυξημένη προσοχή των οδηγών,ειδικά τις βραδυνές ώρες, διότι τα αγριογούρουνα κυκλοφορούν πλέον σε όλους τούς δρόμους 

Δήμος Μακρακώμης: Ακυρώθηκαν ακόμα 2 αποφάσεις τού Δημοτικού Συμβουλίου

2019-10-01 13:07

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οί συνεχόμενες ακυρώσεις αποφάσεων τού Δημοτικού Συμβουλίου, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας,προειδοποιώντας ότι κάτι δεν πάει καλά στην λειτουργία του

Μετά την ακύρωση των δύο πρώτων αποφάσεων πού είχαμε στο πρώτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου, δημοσιεύτηκαν σήμερα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ , άλλες δύο ακυρώσεις, καί σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, αναμένεται ακόμα μία ακύρωση....

Καί όλα αυτά σε διάστημα μόλις 20-25 ημερών !!

 Δείτε τις σημερινές ακυρώσεις: 

ΕΔΩ  καί  ΕΔΩ

 

Τροχαίο ατύχημα με αγριογούρουνο στο δρόμο Καστρί-Γραμμένη

2019-09-28 13:14

Ενα ακόμη τροχαίο με αγριογούρουνο στην Δυτική Φθιώτιδα

Συγκεκριμένα, κοντά στη Γραμμένη του Δήμου Μακρακώμης, στο δρόμο Καστρί – Γραμμένη, σήμερα Σάββατο στις 7:15 το πρωί, ένα μεγάλο αγριόγουρουνο,διέσχισε κάθετα τον δρόμο και συγκρούστηκε με ένα αυτοκίνητο τύπου τζιπ προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές στο όχημα

 Ευτυχώς ο οδηγός δεν τραυματίστηκε σοβαρά 

 

Σπερχειάδα: 2οι Πανελλήνιοι Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων

2019-09-25 23:45

28 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου 2019 στο κινηματοθέατρο ΠΑΝΘΕΟΝ…

Το Θ.Ε.Σ.Μα (Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας – Μακρακώμης), μετά από την πολυετή πορεία του στα θεατρικά και γενικότερα πολιτιστικά δρώμενα, διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά τους «2ους Πανελλήνιους Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων» που θα διεξαχθούν από 28 Σεπτεμβρίου έως και 6 Οκτωβρίου 2019, στο κινηματοθέατρο ΠΑΝΘΕΟΝ στη Σπερχειάδα.

Μετά τη συγκινητικά μεγάλη συμμετοχή θεατρικών ομάδων στο κάλεσμα του Θ.Ε.Σ.Μα, η προκριματική επιτροπή (Κ. Ζέκος, Ευθ. Μπαλαγιάννης, Θ. Περιστέρης) μέσα από μία δύσκολη, χρονοβόρα και απαιτητική διαδικασία επέλεξε 7 θεατρικά σχήματα κι άλλα 7 αναπληρωματικά. Έπειτα από δήλωση "κωλύματος" κάποιων ομάδων το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019
Τελετή έναρξης

Κεντρική σκηνή Θ.Ε.Σ.Μα«Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι» του Tenesse Williams (εκτός συναγωνισμού)

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Κορινθιακό Θέατρο ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ (Κ.Θ.Β.Ρ), «Τα Γουρούνια τραγουδάνε ακόμα»του Γιάννη Καλατζόπουλου

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2019

Θεατρικό εργαστήρι Πρωτοβουλίας Πολιτών Αμφίκλειας«Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» του Αλέκου Σακελλάριου

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Όμιλος φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς«LEBENSRAUM – Ζωτικός χώρος» του Θανάση Τριαρίδη

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Λαογραφικός Όμιλος Πολύγυρου Χαλκιδικής«Οι Δούλες» του Jean Genet

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ«Η Δράκαινα» του Δημήτρη Μπόγρη

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Θέατρο Περιγιαλίου Κεντρική σκηνή«Ένας ήρωας με Παντούφλες» του Αλέκου Σακελλάριου

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Θεατρικός Οργανισμός Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ«Ξύπνα… Βασιλάκη μου» (διασκευή του έργου του Δ. Ψαθά)

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Νέα σκηνή Θ.Ε.Σ.Μα, «Ελενίτσα …τσα …τσα» του Βασίλη Αναστασιάδη (εκτός συναγωνισμού)

Τελετή Λήξης - Απονομή βραβείων

To ρόλο της κριτικής επιτροπής θα αναλάβουν:

  • Χρύσα Δαπόντε (σκηνογράφος, ενδυματολόγος)
  • Ελπίδα (τραγουδίστρια)
  • Γιάννης Θηβαίος (συγγραφέας, μεταφραστής)
  • Πηνελόπη Πιτσούλη (ηθοποιός)
  • Νίκος Νικολάου (ηθοποιός)
  • Γιώργος Χασάπογλου (συγγραφέας)

και θα απονείμουν βραβεία Α' - Β' - Γ' καλύτερης παράστασης, Σκηνοθεσίας, Μουσικής σύνθεσης, Μουσικής επιμέλειας, Σκηνικών, Κοστουμιών, Χορογραφίας, Κίνησης, Φωτισμού,  Μακιγιάζ, Α' ανδρικού ρόλου, Α' γυναικείου ρόλου, Β' ανδρικού ρόλου, Β' γυναικείου ρόλου, Προγράμματος, Καλύτερης Αφίσας, ενώ είναι σε θέση να θεσπίσουν ή να καταργήσουν βραβεία κι επαίνους.

Η επιτροπή κοινού αφού παρακολουθήσει όλες τις παραστάσεις των αγώνων θα απονείμει τα δικά της βραβεία: Α’, Β’, Γ’ Καλύτερης παράστασης κοινού και αγαπημένου και αγαπημένης ηθοποιού.

Πλήθος καλλιτεχνών – πρωταγωνιστών – πρόσωπα έκπληξη θα παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Τους Αγώνες παρουσιάζει η Φιλίτσα Καλογεράκου.

Τέλος, θα πραγματοποιηθούν τιμητικά αφιερώματα:

  • 28 Σεπτεμβρίου – Τιμητικό αφιέρωμα στη σπουδαία ηθοποιό Μαίρη Ραζή
  • 6 Οκτωβρίου – Τιμητικό αφιέρωμα στο συντοπίτη μας σπουδαίο ερμηνευτή και συνθέτη Κώστα Καράλη

Το Θ.Ε.Σ.Μα και η οργανωτική επιτροπή εκφράζουν την τεράστια τιμή κι ευχαριστούν τους καλλιτέχνες που θα απαρτίζουν την κριτική επιτροπή και κυρίως όλα τα θεατρικά σχήματα που δήλωσαν συμμετοχή σ’ αυτή τη μοναδική εορτή του Θεάτρου τόσο της Φθιώτιδας όσο και της Στερεάς Ελλάδας, ενώ υπόσχονται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ως προς τη διεξαγωγή των Αγώνων και τη φιλοξενία των ομάδων που θα διαγωνισθούν στην τελική φάση!

Εισιτήρια ανά παράσταση

6 € Ενηλίκων - 3€ Παιδικό

Εισιτήρια Διαρκείας

25€ Ενηλίκων (Δώρο η συμμετοχή για επιτροπή κοινού)
15€ Παιδικό (Δώρο η συμμετοχή για επιτροπή κοινού)

Πληροφορίες: https://thes-ma.blogspot.com/

 

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για την σεξουαλική κακοποίηση της 11χρονης στη Φθιώτιδα

2019-09-25 16:54

Ο δικηγόρος φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά το κοριτσάκι από την τρυφερή ηλικία των 8 ετών μέχρι και την ηλικία των 11ετών.

Την ίδια ώρα που η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από την υπόθεση αποπλάνησης μικρού κοριτσιού στη Φθιώτιδα, νέες σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, στο πλαίσιο της προανάκρισης η οποία ολοκληρώθηκε, διαπιστώθηκε και ιατροδικαστικά ότι το κοριτσάκι έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά και μάλιστα αυτό φέρεται να συμβαίνει από το 2016 μέχρι και το 2019, που η 11χρονη έλυσε τη σιωπή της και αποφάσισε να βάλει τέλος στον εφιάλτη μιλώντας στους γονείς της.

Ο φερόμενος δράστης είναι δικηγόρος στον οποίο έχει ασκηθεί δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα και θα απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή Λαμίας το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ο δικηγόρος είναι από την Αθήνα και έχει το εξοχικό σε παραθεριστικό οικισμό της Φθιώτιδας. Ο πατέρας της μικρής φρόντιζε τον κήπο και έκανε διάφορες εργασίες στο εξοχικό του δικηγόρου, ο ποίος βρήκε την ευκαιρία έτσι να πλησιάσει το μικρό κορίτσι και να το ξεγελάσει με διάφορα δώρα και υποσχέσεις.

Από την πλευρά της οικογένειας του κοριτσιού την υπόθεση ανέλαβε ο γνωστός ποινικολόγος Γιώργος Δούμας, ο οποίος σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει μια σοβαρή και λεπτή υπόθεση σε εξέλιξη, για την οποία όμως σε αυτή τη φάση δεν θα ήθελε να κάνει κάποια σχετική δήλωση.

lamiareport.gr

Φθιώτιδα: 38χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι από τους γονείς του

2019-09-21 17:35

Ο άτυχος 38χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι από τους γονείς του...

Το τραγικό συμβάν έγινε σήμερα το πρωί στο Μώλο Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 38χρονος, ο οποίος διέμενε μαζί με τους γονείς του, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο δωμάτιό του.

Οι δικοί του ενημέρωσαν το ΕΚΑΒ, αλλά οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο δεν μπόρεσαν να προσφέρουν καμιά βοηθεια, αφού ο 38χρονης ήταν ήδη νεκρός.

Όλα δείχνουν ότι ο θάνατος προήλθε από παθολογικά αίτια, ωστόσο θα γίνει νεκροψία - νεκροτομή για να διαπιστωθεί ποια ήταν η ακριβής αιτία θανάτου

 

πηγη

Δυτική Φθιώτιδα: «Μαϊμού» ΔΕΗτζήδες λήστεψαν 88χρονο

2019-09-21 17:13

88χρονος έπεσε στην παγίδα των απατεώνων που παρίσταναν τους τεχνικούς της ΔΕΗ, το μεσημέρι της Παρασκευής 20/9 στον Άγιο Γεώργιο Τυμφρηστού στη Δυτική Φθιώτιδα.

Οι «τεχνικοί» είπαν στον ηλικιωμένο ότι πρέπει να ελέγξουν τον πίνακα μήπως υπάρχει διαρροή καί τον έπεισαν ότι υπάρχει κίνδυνος βραχυκυκλώματος και πρέπει να βάλει τα χρήματα σε ένα σεντόνι και να τα βγάλει από το σπίτι.

Η συνέχεια γνωστή. Οι απατεώνες άρπαξαν το σεντόνι μαζί με τα χρήματα του παππού, περίπου 1.500€, και εξαφανίστηκαν.

 

Δυτική Φθιώτιδα: Κυνηγός πυροβόλησε κατά λάθος συγχωριανό του ...

2019-09-20 03:49

Τραυματισμός ενός άνδρα 51 ετών, σημειώθηκε περίπου στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης (19/9) σε ορεινή περιοχή πλησίον του χωριού Αργύρια στη δυτική Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άνδρας τραυματίστηκε στη μασχάλη από βολή κυνηγού, την ώρα που έκανε γεωργικές εργασίες στο κτήμα του. Ο δράστης, ένας 67χρονος επίσης κάτοικος της περιοχής, κυνηγούσε εκείνη την ώρα πουλιά.

Ο 51χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μακρακώμης και από κει στο Νοσοκομείο Λαμίας για περαιτέρω εξετάσεις.

Ο δράστης αντίστοιχα παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο ΑΤ Σπερχειάδας και ανέφερε το περιστατικό.
 

Προϊόντα: 21 - 30 από 8338
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>