Νέα

Με τον Γιώργο Χαντζή ο Πάνος Κοντογεώργος

2019-04-06 10:35

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες κάνουμε πράξη τις επιταγές των καιρών και ενώνουμε τις δυνάμεις προς όφελος του Δήμου και των συμπολιτών μας.

Η «Νέα Δημοτική Δύναμη » συστήθηκε στους πολίτες του Δήμου Μακρακώμης εδώ και δυο χρόνια . Μαζί με τους συνεργάτες μου δημιουργήσαμε ένα συνδυασμό με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των συμπολιτών μας. Με μοναδικό σκοπό μας την αγάπη για τον τόπο μας και την ανιδιοτελή πρόθεσή μας για προσφορά.
Ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις των καιρών και τις επιταγές του νέου θεσμικού πλαισίου της Αυτοδιοίκησης επικαλεστήκαμε τη συνεργασία με όλες τις  δυνάμεις του τόπου μας. Η σύνθεση και αξιοποίηση ικανοτήτων και δεξιοτήτων ανθρώπων με όραμα για το αύριο είναι απαραίτητη για να ανταποκριθούμε στα κελεύσματα του μέλλοντος.
Γνωρίζετε όλοι ότι η ενασχόληση μου με τα κοινά του Δήμου μας μετράει χρόνια. Με έχετε τιμήσει με την εμπιστοσύνη σας και μου έχετε αναθέσει την εκπροσώπησή σας στο Δημοτικό Συμβούλιο από διάφορες θέσεις. Γνωρίζετε ότι στόχος μου δεν είναι οι καρέκλες και η στείρα πολιτική αντιπαράθεση. Έχω αποδείξει ότι εργάζομαι και είμαι πρώτος στη μάχη κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη, ανεξάρτητα από θέσεις και αξιώματα.
Η πρόθεση συμμετοχής μου στη Διοίκηση του Δήμου δεν πορευόταν ποτέ ούτε και τώρα από μικροπολιτικά συμφέροντα και προσωπικές φιλοδοξίες. Γέννημα θρέμμα του Δήμου Μακρακώμης, ένας από εσάς, τίθεμαι στην κρίση σας με μοναδικό στόχο να συνεισφέρω στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας, στην αναβάθμιση της καθημερινότητάς μας, στην επίλυση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων που μας ταλαιπωρούν καθημερινά.
Σήμερα λοιπόν απευθύνομαι και πάλι σε όλους εσάς, όλους τους συμπολίτες μου, για να σας ανακοινώσω τη σύμπραξη του συνδυασμού μας «Νέα Δημοτική Δύναμη » με τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό «Δύναμη Προοπτικής» και επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Χαντζή.
Θεωρούμε ότι η ένωση των δυνάμεών μας θα ενισχύσει το Δήμο μας, θα προσφέρει το νέο βηματισμό που απαιτεί η εποχή στην αποτελεσματική διαχείριση, τη χρηστή διοίκηση, την ιεράρχηση προτεραιοτήτων και την ουσιαστική αξιοποίηση των επερχόμενων ευκαιριών. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με ένα συνδυασμό, ο οποίος πρεσβεύει τις ίδιες αξίες, έχουμε κοινή αφετηρία, κοινές ηθικές αρχές και κοινό όραμα για το αύριο του Δήμου Μακρακώμης.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμπαραταχθούν στο πλευρό μας και όλοι μαζί να πορευτούμε στην κοινή μας πορεία με σημαία μας το κοινό συμφέρον, το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου.
Κανείς δεν περισσεύει .

6/4/2019
Για το Συνδυασμό
«ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ »
Πάνος Κοντογεώργος

 

Θύμιος Παπαευθυμίου - «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» Ανακοίνωση υποψηφιότητας

2019-04-05 21:29

Ο συνδυασμός «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Παπαευθυμίου Θύμιο ανακοίνωσε σήμερα την εκ νέου υποψηφιότητα του στις επερχόμενες εκλογές

Ταυτόχρονα ανακοίνωσε και τα πρώτα 15 ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων,απ΄τα οποία φαίνεται η σαφής ανανέωση τού ψηφοδελτίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Συνδημότισσες και συνδημότες

Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι σε όλους εσάς έχουμε την τιμή και τη χαρά να σας ανακοινώσουμε και επίσημα πλέον την εκ νέου υποψηφιότητα του συνδυασμού «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» στις επερχόμενες εκλογές με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Παπαευθυμίου Θύμιο.

Ήρθε η ώρα, παράλληλα με την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου, να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στην εκλογική αναμέτρηση και να σας κάνουμε κοινωνούς του έργου που έχει παραχθεί στην τρέχουσα δημοτική θητεία.

Η απόφασή μας αυτή είναι  μια πράξη ΕΥΘΥΝΗΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ για την περιοχή μας και τους δημότες μας, μια συνειδητή απόφαση που λάβαμε ως δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας, προκειμένου να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε ένα τεράστιο έργο που ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες.

Ο απολογισμός των δράσεων και των έργων ολόκληρης της δημοτικής θητείας θα πραγματοποιηθεί με τρόπο αναλυτικό, καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ώστε κάθε δημότης, κάθε πολίτης να αντιληφθεί το μέγεθος του έργου που πραγματοποιήθηκε και της προσπάθειας που καταβλήθηκε κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες.

Ως Δημοτική Αρχή, αποδείξαμε ότι προτιμάμε τα έργα και τις πράξεις και όχι τα λόγια. Όσοι προσπάθησαν με διάφορους «και όχι πάντα θεμιτούς» τρόπους  να εμποδίσουν την υλοποίηση του προγράμματός μας απέτυχαν παταγωδώς…

Συνεπείς στις ιδρυτικές αρχές του συνδυασμού μας μπορούμε να εμπνεύσουμε και να εκπροσωπήσουμε όλο το κοινωνικό φάσμα, όλες τις ηλικίες και όλες τις περιοχές του Δήμου Μακρακώμης  χωρίς να υπάρχουν κομματικές ή άλλες δεσμεύσεις. Το ψηφοδέλτιό μας συνδυάζει την σημαντική εμπειρία στην αυτοδιοίκηση  με έναν αέρα δυναμικής ανανέωσης. Περίπου οι μισοί  υποψήφιοι συμμετέχουν πρώτη φορά στις δημοτικές εκλογές. Είναι άνθρωποι οι οποίοι αποφάσισαν να βρεθούμε όλοι μαζί και να βάλουν τα δυνατά τους στην προσπάθειά μας. Είναι όμως μαζί μας και έμπειροι αυτοδιοικητικοί οι οποίοι το 2014 βρίσκονταν σε διαφορετικές παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας και σήμερα ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί μας για το καλό του τόπου. Η υπέρβαση αυτή αποτελεί τιμή για εμάς αφού αναγνώρισαν τις προσπάθειες μας και  μας επέλεξαν να συμπορευτούμε στους δρόμους της ανάπτυξης και της δημιουργίας.

Τέλος σε αυτή την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας μας και πριν σας ανακοινώσουμε μέρος του ψηφοδελτίου μας νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε από καρδιάς  όλους τους αιρετούς συναδέλφους καθώς και  τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου μας για  τη συμβολή και τον καθοριστικό ρόλο τους στην υλοποίηση του έργου μας.

Οι πρώτοι δεκαπέντε υποψήφιοι που ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα νίκης είναι οι κάτωθι:

 • ΓΕΡΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 • ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
 • ΚΑΡΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 • ΚΑΡΠΟΥΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 • ΚΥΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
 • ΛΑΓΙΟΥ ΒΑΝΕΣΣΑ-ΒΑΣΙΛΙΚΗ
 • ΛΙΑΓΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 • ΜΕΡΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 • ΜΠΗΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 • ΣΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 • ΤΣΑΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 • ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΗΛΙΑΣ
 • ΤΣΙΦΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 • ΥΦΑΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 • ΧΟΡΜΟΒΑ ΑΘΗΝΑ

 

 

Προσλήψεις 8 υδρονομέων στο Δήμο Μακρακώμης

2019-04-05 12:49

O Δήμος Μακρακώμης προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να προσληφθούν ως υδρονομείς άρδευσης, με τους όρους που αναφέρονται παρακάτω, να καταθέσουν τις αιτήσεις τους από 05/04/2019 έως και 10/04/2019.

Δείτε την πρόσκληση ΕΔΩ

 

Γιώργος Χαντζής: «Δύναμη Προοπτικής»,το όνομα του Συνδυασμού του Υποψηφίου Δημάρχου Μακρακώμης

2019-04-03 13:12

Ανοιχτό κάλεσμα για συμπόρευση με ειλικρινή διάλογο, συνεργασία, διάθεση προσφοράς και όρεξη για δουλειά, απηύθυνε ο Γιώργος Χαντζής, επικεφαλής του ανεξάρτητου Συνδυασμού «Δύναμη Προοπτικής»

«Είμαστε όμως αποφασισμένοι να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Ήρθε η ώρα, ο Δήμος Μακρακώμης να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης....», αναφέρει μεταξύ άλλων στην Ιδρυτική Διακήρυξη ο Γιώργος Χαντζής.

Διαβάστε την Ιδρυτική Διακήρυξη του Συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ»

Με αίσθημα ευθύνης σας παρουσιάζουμε τις βασικές Αρχές της Ιδρυτικής Διακήρυξης του νέου μας ανεξάρτητου Δημοτικού Συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ»

Πρόκειται για μια συλλογική και πολυσυλλεκτική κίνηση, που έγινε με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου μας και είναι πέρα και πάνω από προσωπικά και κομματικά συμφέροντα.

Η νέα αυτή Δημοτική Παράταξη έχει γερές βάσεις, δύναμη και προοπτική. Την απαρτίζουμε άνθρωποι που αγαπάμε το Δήμο μας και νιώθουμε θλίψη και θυμό για τη μιζέρια και την εγκατάλειψή  του.

Έχουμε μάθει να δουλεύουμε σκληρά, ομαδικά, να συνθέτουμε, να συνυπάρχουμε, να αφουγκραζόμαστε τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας και να τον στηρίζουμε όταν έχει ανάγκη. Θέλουμε να δούμε τους συνδημότες μας να χαμογελούν ξανά. Και θα τα καταφέρουμε.

Βασικός μας στόχος να ενεργοποιήσουμε δημιουργικά τους νέους μας. Πιστεύουμε σε αυτούς και τους θέλουμε ενεργούς πολίτες και όχι παρατηρητές. Γιατί οι νέοι μας έχουν τη δύναμη, την τεχνογνωσία, τις φρέσκες ιδέες και το μεράκι, για να αλλάξουν τα δεδομένα και να συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Θέλουμε ένα Δήμο καθαρό, οργανωμένο, τεχνολογικά και λειτουργικά «έξυπνο», φιλόξενο, με αναβαθμισμένες υποδομές, πιο ανθρώπινο και προστατευτικό, ειδικά για τους συμπολίτες μας που σηκώνουν ήδη πολλά βάρη.

Δυστυχώς στο ΔΗΜΟ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ χάθηκε πολύτιμος χρόνος τα τελευταία χρόνια.

Για το λόγο αυτό επιδιώκουμε:

► Να αξιοποιήσουμε τις κοινωνικές δυνάμεις που βρίσκονται στους πολιτιστικούς, κοινωνικούς, αθλητικούς, επαγγελματικούς και άλλους συλλόγους και φορείς του Δήμου, στηρίζοντας τις υπάρχουσες δράσεις τους και ενισχύοντας τη συμβολή τους στην τοπική κοινωνία.

► Να αναζητήσουμε τα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα βασικά έργα υποδομής που είναι αναγκαία γα την ανάπτυξη της περιοχής μας.

► Να στηρίξουμε τις υπάρχουσες τοπικές επιχειρήσεις του Δήμου μας, με την προώθηση των τοπικών προϊόντων μας.

► Να δώσουμε φωνή στους δημότες μας μέσα από συχνές τοπικές συνελεύσεις.

► Να φροντίσουμε, να αναδείξουμε και να κάνουμε πόλο έλξης τα πανέμορφα χωριά μας, που είναι σχεδόν εγκαταλειμμένα.

► Και φυσικά να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής όλων των δημοτών μας κάνοντας καλύτερη και πιο άνετη την καθημερινότητά τους.

Ο χάρτης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλάζει. Ξέρουμε ότι θα χρειαστούν συγκρούσεις και ανατροπές. Είμαστε όμως αποφασισμένοι να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Ήρθε η ώρα, ο Δήμος Μακρακώμης να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης.

Με πίστη και πάθος, προσηλωμένοι στο καθήκον και στο στόχο, όλοι μαζί μπορούμε να χαράξουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη Δυτική Φθιώτιδα, κόντρα σε εκείνους που θέλουν να μας διχάσουν κόντρα σε εκείνους που πιστεύουν στο εγώ και όχι στο εμείς.

Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση - κάλεσμα, προς όλες και όλους, να πορευτούμε μαζί δυναμικά και δημιουργικά, κάνοντας μια καινούργια αρχή με συμμάχους τον ειλικρινή διάλογο, τη συνεργασία, τη διάθεση για προσφορά και την όρεξη για δουλειά, χτίζοντας τα επόμενα χρόνια το Δήμο που ονειρευόμαστε.

Ανεξάρτητος Συνδυασμός «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ»
Γιώργος Χαντζής - Υποψήφιος Δήμαρχος


Σύντομο βιογραφικό:

Ο Γεώργιος Χαντζής γεννήθηκε στη Δυτική Φθιώτιδα, στη Σπερχειάδα, το 1971.

Είναι οδοντίατρος και ορθοδοντικός με σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης στην Οδοντιατρική Σχολή.

Είναι παντρεμένος με την Ελένη Λάμπρου από την Μακρακώμη με την οποία έχουν αποκτήσει μια κόρη.

Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος του Δήμου Σπερχειάδας, Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ και μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας Ένωσης Μακρακώμης - Σπερχειάδας.

Ηλίας Κυρμανίδης: Να ξανασηκώσουμε την Ελλάδα μας ψηλά!!

2019-03-26 08:17

Για παραπάνω από μισό αιώνα η Ελλάδα, με τη συμμετοχή της στη Βορειοατλαντική Συμμαχία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει διασφαλίσει το αδιατάρακτο των συνόρων της και πολυετή ειρήνη.
Τα τελευταία 10 χρόνια όμως, ζούμε κάτω από αντίξοες συνθήκες ενός ιδιότυπου «πολέμου» σε καιρό ειρήνης, ως απότοκο της αποτυχίας του πολιτικού συστήματος των τελευταίων δεκαετιών.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, επιβάλλεται να αναδείξουμε και να αναπτύξουμε τον ατομικό και συλλογικό πατριωτισμό μας, σε μια εντελώς διαφορετική διάσταση.
Αυτή τη φορά ο εχθρός δεν είναι κάποιος γείτονας εκτός των τειχών, αλλά ο κακός μας εαυτός..
Η δικαιολογημένη οργή, η αγανάκτηση και ο θυμός προσφέρουν πρόσκαιρη εκτόνωση, αλλά δεν δίνουν λύσεις.. Ας κάνουμε ένα βήμα μπροστά κι ας βγάλουμε θετικά συναισθήματα, σκέψεις και διαθέσεις.
Ας προσπαθήσουμε όλοι μας με τις καθημερινές επιλογές, συμπεριφορές και πράξεις μας να γίνουμε λίγο καλύτεροι Έλληνες!!
Ας βάλουμε, μία μία κι ένας ένας, αλλά και όλοι μαζί «πλάτη» να ξανασηκώσουμε την Ελλάδα μας ψηλά!!
Τα όπλα που καλούμαστε σήμερα να πάρουμε, είναι το χαμένο πείσμα μας, η παραδοσιακή αισιοδοξία μας και η πίστη ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!
Ηλίας Γ Κυρμανίδης
Δικηγόρος

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
Φάνης Σπανός - Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας

Σπερχειάδα: Μαθητική Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2019

2019-03-25 14:54

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε σήμερα στην Σπερχειάδα η Εθνική Επέτειος της Επανάστασης, της 25ης Μαρτίου του 1821.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία,έγινε επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο

Ακολούθησε η μαθητική παρέλαση στην κεντρική πλατεία της πόλης

Δείτε video καί φωτογραφίες απ' την παρέλαση:

## Αν θέλετε να δείτε τις φωτογραφίες σε μεγαλύτερο μέγεθος, κάντε δεξί κλίκ πάνω στην φωτογραφία καί πατήστε "άνοιγμα εικόνας σε νέα καρτέλα"

 

Δυτική Φθιώτιδα: Βρέθηκαν Καλάσνικοφ καί πυρομαχικά στο Πίτσι Σπερχειάδας

2019-03-25 08:22

Το ορμητήριο σπείρας ληστών που δρουν στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας φαίνεται ότι ανακάλυψαν τυχαία κυνηγοί που αναζητούσαν τα σκυλιά τους στην περιοχή «Λυκότρυπες», κοντά στο χωριό Πίτσι  Σπερχειάδας!

Την ώρα που έψαχναν τα σκυλιά τους τα οποία αναζητούσαν θηράματα, βρέθηκαν σε μια μικρή σπηλιά, μέσα στην οποία αντίκρισαν έκπληκτοι ένα οπλοστάσιο με τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ και πλήθος γεμιστήρες και σφαίρες. Αμέσως ενημέρωσαν την Αστυνομία και στο σημείο έφτασαν άνδρες του αστυνομικού τμήματος Σπερχειάδας.

Τα ευρήματα κατασχέθηκαν και τα Καλάσνικοφ εστάλησαν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής υπηρεσίας για να γίνει βαλλιστική εξέταση και να εξακριβωθεί αν και σε ποια περίπτωση έχουν χρησιμοποιηθεί, αλλά και να ανιχνευτούν τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό που μπορεί να οδηγήσουν στην αποκάλυψη της ταυτότητας αυτών που τα έκρυψαν.

Αγωνιστές απ'την Σπερχειάδα στην Επανάσταση τού 1821

2019-03-23 08:57

Τα στοιχεία  τού άρθρου, είναι από το βιβλίο "Η Δυτική Φθιώτιδα στη φωτιά τού 21" τού συντοπίτη μας Νίκου Κ. Αντωνόπουλου,τ.Επιθεωρητή Δημ. Εκπαίδευσης, ο οποίος τα συγκέντρωσε μετά από πολυετή έρευνα στα διάφορα αρχεία τού Ελληνικού κράτους

 

Αγωνιστές απ'την Σπερχειάδα (Αγά) στην Επανάσταση τού 1821

 

Αναγνωστόπουλος Αναστάσιος, στρατιώτης. Αίτηση 4 Δεκεμβρίου 1841. Πιστο-

ποιητικό Μ. και Ευ. Κοντογιάννη με ίδια ημερομηνία.

Μάχες: Υπάτης 1821 και 1822. βασιλικών, Καλιακούδας, Μεσολογγίου από

μέσα, Πέτρας κ.ά. 'Ελαβε σιδηρένιο αριστείο. Φ. 134 και Φ. 174. Κ.7.

Αναστασίου Γιαννακός, στρατιώτης. ' Ελαβε σιδηρένιο αριστείο. Φ.286, Κ.32.

Αποστόλου Αθανάσιος, στρατιώτης. Έλαβε σιδηρένιο αριστείο. Φ. 250, Κ.22.

Ασημακόπουλος Δημήτριος, στρατιώτης. Αίτηση 17 Δεκεμβρίου 1841. Πιστο-

ποιητικό Μ. και Ευ. Κοντογιάννη 10 Δεκεμβρίου 1841.

Μάχες: Υπάτης. Καρπενησίου και Καλιακούδας. Ελαβε σιδηρένιο αριστείο.

Φ 134 και Φ. 174, Κ. 7

Βαθιάς ή Βαφιάς Αθανάσιος, υπαξιωμ. Έλαβε χάλκινο αριστείο. Φ 277, Κ.17

Βασιλείου Αθανάσιος, στρατιώτης. Έλαβε σιδηρένιο αριστείο. Φ. 250. Κ. 22

Βασιλείου Αναγνώστης, στρατιώτης. Έλαβε σιδηρένιο αριστείο. Φ. 286. Κ. 32

Βελής Θεοδωρής, στρατιώτης Αίτηση 12 Δεκεμβρίου 1841. Πιστοποιητικό Μ. και

Ευ. Κοντογιάννη με ίδια ημερομηνία.

Μάχες: Υπάτης 1821. Αετού, Καγκελιών, Καλιακούδας. Μεσολογγίου από τους

μέσα κ.ά. Έλαβε σιδηρένιο αριστείο. Φ. 134 και Φ. 174, Κ.7

Βλαχίδης Γεώργιος, στρατιώτης. Ελαβε σιδηρένιο αριστείο. Φ. 250. Κ.22

Γεωργίου Νάσιος, υπαξιωματικός. Έλαβε χάλκινο αριστείο. Φ. 280. Κ.39

Γκουζούμας Δημήτριος του Γεωργίου, υπαξιωματικός. Πιστοποιητικό Μ. και Ν.

Κοντογιάννη, Ιανουαρίου 1844.

Μάχες: Υπάτης, Αετού, Καλιακούδας, Γιαννιτσούς και Άμπλιανης. Έλαβε

χάλκινο αριστείο ως κάτοικος Χαλίλης. Φ 261 και Φ. 280, Κ.39

Δημητρίου Γεώργιος ή Γεωργαντάς, αξιωματικός. Α.Π.Μ.Υ. 5.157

Αίτηση 10 Σεπτεμβρίου 1841. Πιστοποιητικό Μ. και Ευ. Κοντογιάννη 5 Αυγούστου

1841.' Ηταν αγράμματος και είχε το επάγγελμα του σταυροποιού Υπό τους ίδιους,

έλαβε μέρος στις μάχες:

Υπάτης 1821 (κατά Καρασμάνογλου κ.ά.) και Αετού, κατά Αμπάζ πασά και Τελεχά

Φέξου (Ντελή Χαβέζου)· Βασιλικών της Φοντάνας, κατά Μπαϊράμ πασά

Καλλιακούδας, όπου τραυματίστηκε στο δεξιό χέρι, και Μεσολογγίου-

Μετά το

1827 υπηρέτησε υπό άλλους οπλαρχηγούς ως το τέλος της Επαναστάσεως.

Ελαβε αργυρό αριστείο. Φ. 80, Φ. 134 και Φ. 288. Κ. 61.

Δημητρίου Ευστάθιος του Κίτζου, στρατιώτης. Αίτηση 15 Ιανουάριου 1844.

Πιστοποιητικό Μ. και Ν. Κοντογιάννη με ίδια ημερομηνία. Ετών 38

Μάχες: Υπάτης 1821 και 1822, Καλιακούδας και Μεσολογγίου, από τους μέσα,

υπό τους ίδιους οπλαρχηγούς. Φ. 254

Δημητρίου ή Σουλομήτρος Νικόλαος, υπαξιωμ. γ τάξεως. Α.Π.ΜΎ. 5.359.

Πιστοποιητικό Μ. και Ν. Κοντογιάννη 8 Ιανουαρ. 1844.

Μάχες: Υπάτης 1821, Καλιακούδας, Κρεμμυδιού και Μεσολογγίου. Γεννήθηκε

το έτος 1804.

Ζαγκανάς Δημήτριος του Γεωργίου, στρατιώτης. Ελαβε σιδηρένιο αριστείο.

Φ. 286, Κ.32

Καπρίτζας Κων/νος, στρατιώτης, από το Σύντεκνο Βάλτου. Α.Π.Μ.Σ 8.088

Καπρίτζας Νικόλαος του Κων., υπαξιωματικός γ’ τάξεως. Α.Π.Μ.Υ. 8.090

Αίτηση 16 Δεκεμβρίου 1841. Πιστοποιητικό των Μ και Ευ. Κοντογιάννη. 10

Δεκεμβρίου 1841,

Μάχες. Κρεμμυδιού, υπό τον Καραϊσκάκη' Μεσολογγίου, όπου κατά την ηρωική

έξοδο πιάστηκε αιχμάλωτος, κ.ά. Φ.134

Καπρίτζας Σπύρος του Κων/νου, υπαξιωμ. γ’ τάξεως. Α Π.Μ,Υ. 8.089

Καπρίτζας Χρήστος του Κων/νου, αξιωματικός. Ελαβε αργυρό αριστείο. Φ.

288. Κ. 61

Καραγιαννόπουλος Αθανάσιος. Αίτηση 15 Ιανουάριου 1844. Πιστοποιητικό των

Μ. και Ν Κοντογιάννη με ίδια ημερομηνία. Ετών 38.

Μάχες: Υπάτης 1821, Καλιακούδας, Μεσολογγίου από μέσα κ.ά.

Καραγκούνης Αναγνώστης, στρατιώτης. Έλαβε σιδηρ. αριστείο Φ. 286, Κ. 32

Καρυώτης Γεώργιος, στρατιώτης. Αίτηση 15 Δεκεμβρίου 1841.

Πιστοποιητικό των Μ. και Ευ. Κοντογιάννη 12 Δεκεμβρίου 1841.

Μάχες: Υπάτης 1821 και 1822. Καλιακούδας και Μεσολογγίου από μέσα.

Ελαβε σιδηρένιο αριστείο. Φ 134 και Φ, 174. Κ. 7

Κατσαμπέκης Ευαγγέλης, στρατιώτης. ' Ελαβε σιδηρένιο αριστείο. Φ 250. Κ.22

Κόντης Κων/νος, στρατιώτης. Αίτηση 12 Δεκεμβρίου 1841. Πιστοποιητικό Μ.

και Ευ. Κοντογιάννη με ίδια ημερομηνία.

Μάχες: Υπάτης κατά των ντόπιων Οθωμανών, Καρπενησιού. Καλιακούδας.

Καρβασαρά και Μεσολογγίου από μέσα, Έλαβε σιδηρένιο αριστείο φ 174, Κ 7

Κοντογιάννης Γεώργιος του Κων/νου, αξιωματικός β' τάξεως. Α.Ν.Μ.Υ. 2 199

Κοντογιάννης Ιωάννης του Μ., αξιωματικός, Α.Μ.Α. 656. Υπηρέτησε σ’ όλο

τον αγώνα υπό τις οδηγίες του πατέρα του. Έμενε στην Υπάτη.

Κωνσταντίνου Χρήστος, υπαξιωματικός α τάξεως. Α.Π.Μ Υ. 5.227.

Αίτηση για ανταμοιβή 1 Νοεμβρίου 1846. Πιστοποιητικό Μ. και Ν. Κοντογιάννη με

ίδια ημερομηνία.

Μάχες: Υπάτης 1821 και 1822, Διποτάμων, Κεφαλοβρύσου, Καλιακούδας και

Μεσολογγίου, όπου τραυματίστηκε στο αριστερό χέρι. Κατά την έξοδο αιχμαλω

τίστηκε κι ελευθερώθηκε το 1828. Έλαβε αργυρό αριστείο. Φ. 289, Κ.59

Λαμπράκης Αθανάσιος, αξιωματικός. Έλαβε αργυρό αριστείο. Φ. 277, Κ.37

Μαγκλάρας Γιάννης, στρατιώτης. Α.Π.Μ.Σ. 4.242. Αίτηση δεν υπάρχει. Πιστο-

ποιητικό Μ. και Ν. Κοντογιάννη 29 Ιανουάριου 1844. Ετών 42.

Μάχες: Υπάτης 1821 και 1822, Καλιακούδας, Κρεμμυδιού και Μεσολογγίου

από μέσα, υπό τους ίδιους οπλαρχηγούς.

Μάνδρας Νάσιος, υπαξιωματικός. Έλαβε χάλκινο αριστείο. Φ. 284, Κ.47

Μάντσας Αθανάσιος, στρατιώτης. ' Ελαβε σιδηρένιο αριστείο. Φ. 250, Κ. 22

Ο Αθαν. Μαντζέφλος από το Γυφτοχώρι, Φ.17, Κ.1, πιθανό να είναι το ίδιο πρό-

σωπο.

Μιλάκις Σπύρος, υπαξιωματικός. Έλαβε χάλκινο αριστείο. Φ.288, Κ.62

Μουστροβίτης Νικόλαος, στρατιώτης. Αίτηση 13 Δεκεμβρίου 1841. Πιστοποιη

τικό Μ. και Ευ. Κοντογιάνη με ίδια ημερομηνία. Ετών 40.

Μάχες: Υπάτης 1821 και 1822, Καρπενησίου, Καλιακούδας. Καρβασαρά και

Μεσολογγίου απέξω.

Διέθεσε 200 αιγοπρόβατα για τη συντήρηση του στρατού.

Ελαβε σιδηρένιο αριστείο. Φ. 134 και Φ. 174, Κ.7

Μπενίσης Κώστας του Ιω., υπαξιωματικός. Αίτηση 4 Δεκεμβρίου 1841. Πιστοποι-

ητικό Μ. και Ευ. Κοντογιάννη με ίδια ημερομηνία.

Μάχες: Υπάτης 1821 και 1822, Κεφαλοβρύσου, Καλιακούδας, Καρβασαρά και

Μεσολογγίου απέξω. Ελαβε χάλκινο αριστείο. Φ. 134 και Φ. 282. Κ.42

Μπεχλιβάνης Νάκος του Γεωργίου. Αίτηση κοινή με τον Νικολό Σουλομήτρο 10

Ιανουάριου 1844 Πιστοποιητικό Μ και Ν. Κοντογιάννη Ιανουαρίου 1844. Ετών 38.

Μάχες: Υπάτης κατά των ντόπιων Οθωμανών. Καλιακούδας. Κρεμμυδιού και

Μεσολογγίου. Φ.243

Μπούγιας Χριστόδουλος, στρατιώτης. ' Ελαβε σιδηρένιο αριστείο. Φ. 250, Κ.22

Μπρόνης Μήτρος, υπαξιωματικός. Ελαβε χάλκινο αριστείο. Φ.284. Κ.48

Νικολάου Παπαθανάσιος, αξιωματικός. ' Ελαβε αργυρό αριστείο. Φ. 277, Κ.37.

Πιθανό να ήταν αυτός που κατοικούσε στο Γαρδίκι.

Παλιούρας Αναστάσιος, στρατιώτης. Έλαβε σιδηρένιο αριστείο. Φ.272, Κ.26

Πανδρεμένος Γεώργιος, στρατιώτης. Έλαβε σιδηρένιο αριστείο. Φ.250, Κ.22

Παπαδημητρίου Παναγιώτης, υπαξιωματικός. Αίτηση 15 Φεβρουάριου 1844. Πι

στοποιητικό Μ. και Ν. Κοντογιάννη 2 Φεβρουάριου 1844. Ετών 42. Υπηρέτησε

υπό τους ίδιους οπλαρχηγούς.

Μάχες; Καλιακούδας, Κρεμμυδιού Μεσολογγίου κ.ά. Φ.266

Παπαιωάνου Κώστας, υπαξιωματικός. Έλαβε χάλκινο αριστείο. Φ. 250. Κ. 20

Παπακωνσταντής Λουκάς. Αίτηση κοινή με τους Γιάννη Μαγκλάρα και Γκου

ζούμα Δημήτριο 1 Φεβρουάριου 1844. Πιστοποιητικό Μ. και Ν. Κοντογιάννη 2 Φε-

βρουάριου 1844. Ετών 43.

Μάχες: Υπάτης κατά των ντόπιων Οθωμανών. Καλιακούδας. Κρεμμυδιού. Πέντε

Ορίων, πολιορκίας του Μεσολογγίου κ. ά.

Σαπνάς Δημήτριος, υπαξιωματικός γ τάξεως. Α.Π.Μ.Υ. 5.271

Σμοκοβίτης Καραίσκος, στρατιώτης. Έλαβε, σιδηρένιο αριστείο. Φ. 250, Κ.22

Σμοκοβίτης Μήτσος, στρατιώτης. Έλαβε σιδηρένιο αριστείο. Φ. 250, Κ. 22

Στρωματιάς Αλέξης, υπαξιωματικός. Έλαβε χάλκινο αριστείο. Φ. 284, Κ.47. Με

το ίδιο όνομα δηλώθηκε αγωνιστής και στην Τσούκα. Αλλά θα είναι το ίδιο πρό-

σωπο. Φ. 292, Κ. 25

Τζάμης Ιωάννης, υπαξιωματικός. Έλαβε χάλκινο αριστείο. Φ. 286, Κ. 32

Τζιλιφώνης Αθανάσιος του Δημ., υπαξιωματικός γ' τάξεως. Α.Π.Μ.Υ. 5.485

Αίτηση ανταμοιβής 1 Νοεμβρίου 1846 και 3 Ιουνίου 1865. Πιστοποιητικό Μ. και Ν.

Κοντογιάννη 1 Νοεμβρίου 1846.

Μάχες: Υπάτης. Αετού, Κεφαλοβρύσου, Καλιακούδας, Μεσολογγίου κ.ά.

Ελαβε χάλκινο αριστείο. Φ. 282, Κ. 42

Τζιλιφώνης Δημήτριος, Αίτηση 2 Σεπτεμβρίου 1839. Ετών 30. Γέννημα και

θρέμμα Αγά.

Τζιρακλής Λαμπράκης, στρατιώτης. Κατάσταση του υπουργείου στρατιωτικών

της 5 Νοεμβρίου 1842. Φ- 170, Κ. 5

Τζοβελέκος Δήμος, υπαξιωματικός γ’ τάξεως. Α.Π.Μ.Υ. 5.060.

Τραγουδάρας Γεώργιος, υπαξιωματικός. ' Ελαβε χάλκινο αριστείο. Φ. 284, Κ. 47

Τσιούμης Γεώργιος, υπαξιωματικός. Πρόταση για χάλκινο αριστείο. Φ. 277. Κ.17

Τσώνης Κώστας, στρατιώτης. Έλαβε σιδηρένιο αριστείο. Φ. 250, Κ. 22

Φλώρος Αναστάσιος του Νικολάου, στρατιώτης. Αίτηση 12 Δεκεμβρίου 1841.

Πιστοποιητικό Μ. και Ευ. Κοντογιάννη με ίδια ημερομηνία.

Μάχες: Υπάτης, 1821 και 1822, Κεφαλοβρύσου. Καλιακούδας. Καρβασαρά και

Μεσολογγίου απ' έξω. Ελαβε σιδηρένιο αριστείο. Φ. 174, Κ.7

Φλώρος Δημήτριος του Νικολάου, υπαξιωματικός. ' Ελαβε χάλκινο αριστείο. Φ

282, Κ.42.

Χοστέβας Πέτρος, υπαξ. γ τάξεως, από την Ηπειρο. Α.Π.Μ.Υ. 8.076 Αίτησή

του για ανταμοιβή 10 Νοεμβρίου 1846 και αίτηση της θυγατέρας του Αγγελικής,

συζύγου Αναστασίου Γκίκα, 28 Μαΐου 1865. Πιστοποιητικό Μ. και Ν. Κοντογιάννη 8

Νοεμβρίου 1846.

Μάχες: 1. Υπ’ αυτούς: Υπάτης 1821 και 1822. Καλιακούδας, Κρεμμυδιού.

Νεοκάστρου, Τροιζονιών, Ρίβιου, Ρίγανης. Πετροχωριού. 2. Υπό τον Ευ. Κοντο-

γιάννη και με αρχηγό τον Καραϊσκάκη: Μεσολογγίου και Αθήνας.

Ελαβε χάλκινο αριστείο. Φ. 250, Κ.20

Χριστόπουλος Ιωάννης, στρατιώτης. Ελαβε σιδηρένιο αριστείο. Φ. 272, Κ. 26


 

Σπερχειάδα: Παραιτήθηκε ο Δημοτικός σύμβουλος Κώστας Μπήτος

2019-03-22 09:01

Αίτηση – παραίτησης υπέβαλε στις 18 Μαρτίου 2019, ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας και πρώην Αντιδήμαρχος Μακρακώμης, Κώστας Μπήτος.

Η παραίτηση του κ. Μπήτου έγινε δεκτή από το Δήμαρχο Θύμιο Παπαευθυμίου.

Σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων για την αναπλήρωση της θέσης θα κληθεί ο α’ αναπληρωματικός - πρώην Πρόεδρος του ΔΣ Μακρακώμης - Αθανάσιος Φαρρής.

Η ενημέρωση από τον Δήμο

ΘΕΜΑ: «Αποδοχή παραίτησης Δημοτικού Συμβούλου»

Ο Δήμαρχος Μακρακώμης
Έχοντας υπόψη:

1. Την υπ’ αρ. πρωτ. 2676/1855/18-03-2019 αίτηση παραίτησης του Δημοτικού Συμβούλου κ. Μπήτου Κων/νου του Παναγιώτη,
2. Την παράγ. 3 του άρθρου 54, του Ν. 3852/2010, (ΦΕΚ 87 Α/7-6-2010), που αντικαταστάθηκε από το άρθρο 41 του Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ 133/19-07-2018 τεύχος Α ́)

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Την αποδοχή της υπ’ αρ. πρωτ. 2676/1855/18-03-2019 αίτησης παραίτησης του κ. Μπήτου Κων/νου του Παναγιώτη από Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Μακρακώμης για τους λόγους που επικαλείται στην αίτησή του.

Με κυπριακή offshore ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος

2019-03-21 02:27

Νεο πρόβλημα για την ΝΔ δημιουργεί η αποκάλυψη ότι ο ευρωβουλευτής της  Γιώργος Κύρτσος διατηρεί ενεργό offshore στην Κύπρο, τρία χρόνια μετά την ψήφιση νόμου που απαγορεύει σε πολιτικά πρόσωπα (βουλευτές, ευρωβουλευτές, υπουργούς, δημάρχους, περιφερειάρχες, γενικούς γραμματείς υπουργείων κλπ) να συμμετέχουν σε εταιρείες του εξωτερικού.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο κ. Κύρτσος είναι βασικός μέτοχος, διευθυντής και γραμματέας της εξωχώριας κυπριακής εταιρείας Holic Trading Ltd, που ιδρύθηκε το 2008.

Επισημαίνεται ότι την επιβολή καθολικής απαγόρευσης  συμμετοχής σε offshore  είχε ζητήσει η ΝΔ κατά τη συζήτηση-ψήφιση του νόμου στη Βουλή, τον Μάιο 2016.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ αντιμετωπίζει επίσης πρόβλημα με τις φορολογικές αρχές. Πρόσφατα το ευρωκοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας του, προκειμένου να ασκηθεί δίωξη εναντίον του για μεγάλες ληξιπρόθεσμες οφειλές του σε εφορία και ασφαλιστικά Ταμεία

Προϊόντα: 21 - 30 από 8216
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>