Νέα

Στο «βαθύ κόκκινο» όλη η Φθιώτιδα - Τι ισχύει από αύριο

2021-03-03 18:58

Σκληραίνουν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού σε ολόκληρη τη Φθιώτιδα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Τετάρτης (3/3).

Οι περιοχές που μπαίνουν σε «βαθύ κόκκινο»

Αττική,
Αχαΐα,
Αρκαδία,
Θεσσαλονίκη,
Λάρισα,
Λευκάδα εκτός Μεγανησίου,
Φθιώτιδα,
Αργολίδα,
Κορινθία,
Θεσπρωτία,
Άρτα,
Σάμος,
Βοιωτία,
Χίος,
Αιτωλοακαρνανία,
Ρόδος,
Ηράκλειο και
Εύβοια εκτός Σκύρου.
Επίσης, στο συγκεκριμένο επίπεδο κατατάσσεται και ο Δήμος Καλυμνίων.
Όλες οι υπόλοιπες περιοχές της χώρες κατακάσσονται στην κόκκινη κατηγορία αυξημένης επιτήρησης.

Παράλληλα αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία διαμορφώνεται ως εξής. Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών.

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) είναι σε αναστολή η δια ζώσης λειτουργία των λυκείων, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) είναι σε αναστολή η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων και βαθμίδων εκπαίδευσης (εξαιρουμένης της ειδικής αγωγής).

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως όσον αφορά στο SMS ισχύουν οι εξής διαφοροποιήσεις σε όλη την Ελλάδα ανεξαρήτως επιδημιολογικού κινδύνου:

Στο SMS 2 για μετακίνηση για προμήθεια βασικών αγαθών, αλλά και στο SMS 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση ως 2 χιλιόμετρα.

Για το SMS 6 που αφορά στην άθληση, αυτή θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί δηλαδή να στείλει κωδικό 6 κανείς σε όλη την Ελλάδα να μεταβεί με το αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα.

Στη μετακίνηση 4 τα ελεγκτικά όργανα θα πρέπει να ζητάνε επιπλέον αποδεικτικά προκειμένου να διαπιστώνεται η επάρκεια της κατ' εξαίρεση μετακίνησης για τους πολίτες.

Δείτε όσα ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς:

Δήμος Μακρακώμης: Ορίστηκαν νέοι Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Σύμβουλοι

2021-03-02 15:11

«Απόφαση Δημάρχου για α) Ορισμό Αναπληρωτή Δημάρχου β) Ορισμό Αντιδημάρχων,γ) Εντεταλμένων συμβούλων και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

  Α. Ορίζει τον Παναγιώτη Κοντογεώργο του Βασιλείου, Δημοτικό Σύμβουλο να αναπληρώνει το Δήμαρχο και ως Υπεύθυνο Λειτουργίας της Εκτελεστικής Επιτροπής ήτοι:

 • Αναπληροί το Δήμαρχο όταν απουσιάζει ή κωλύεται, υπογράφοντας κάθε σχετικό έγγραφο
 • Συντονίζει τη λειτουργία της Εκτελεστικής Επιτροπής και έχοντας :

Υπευθυνότητα και Εποπτεία:

 • Καθαριότητας
 • Ανακύκλωσης
 • Ηλεκτροφωτισμού
 • Πρασίνου
 • Νεκροταφείων
 • Αδέσποτων ζώων

Ορίζει τους κατωτέρω Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας ως Αντιδημάρχους του Δήμου Μακρακώμης, με θητεία από1-3-2021έως,31-12 2021 εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου και τους μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες ως εξής:

 
 1. B) Τον κ.Υφαντή Αλέξανδρο του Παναγιώτη έμμισθο Αντιδήμαρχο στον οποίο μεταβιβάζει:

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 • Γραφείο Περιβάλλοντος
 • Γραφείου Ποιότητας Ζωής
 • Γραφείο Κίνησης οχημάτων και μηχανημάτων
 • Γραφείο Σχεδιασμού και εποπτείας

ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

 1. Ο συντονισμός και η επίβλεψη του έργου της πολιτικής προστασίας για την πρόληψη,ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών που συμβαίνουν στα διοικητικά του όρια.
 2. Η διατύπωση εισήγησης για το σχεδιασμό πολιτικής προστασίας της περιοχής, στο πλαίσιο του ετήσιου εθνικού σχεδιασμού και η εφαρμογή των προγραμμάτων, μέτρων και δράσεων που αφορούν την περιοχή στο πλαίσιο του εθνικού και περιφερειακού σχεδιασμού.
 3. Η διάθεση και ο συντονισμός δράσης του απαραίτητου δυναμικού και μέσων για την πρόληψη,ετοιμότητα,αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών της περιφέρειας τους.
 4. Την ευθύνη συντήρησης και επέκτασης της αγροτικής οδοποιίας.

 

Την κ.Αρβανίτη Βασιλική του Παναγιώτη έμμισθη Αντιδήμαρχο στην οποίο μεταβιβάζει καθ’ύλην την αρμοδιότητα χειρισμού

Α)    Των Οικονομικών θεμάτων και ιδίως:

 1. Να έχει την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας του Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών και των αντίστοιχων υφισταμένων της οργανικών μονάδων και συγκεκριμένα, του Γραφείου Δαπανών και Προϋπολογισμού,Προσόδων και Δημοτικής Περιουσίας,Ταμείου και Προμηθειών – Αποθήκης.
 2. Να συνυπογράφει τους Βεβαιωτικούς καταλόγους και τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής των δαπανών, οι οποίες έχουν εκκαθαριστεί από την αρμόδια υπηρεσία τουΔήμου (άρθρο 58 παρ. 1 περίπτ. ε Ν.3852/10, ΦΕΚ 114Α΄/2006, άρθρο 22 Β.Δ 15-6-1959. ΕΣ Τμ.VII 175/2007), και να υπογράφει όλες τις σχετικές με τις αρμοδιότητες του αποφάσεις,πράξεις και δικαιολογητικά.

          Β)Προγραμματισμό -Πληροφορική

           Γ)    Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

Τον κ. Θεόπουλο Κωνσταντίνο του Χρήστου καθ’ύλην έμμισθο Αντιδήμαρχο,στον

οποίο μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες:

 • Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης
 • Διοικητικής Υπηρεσίας -ΚΕΠ
 • Κομβικό σημείο επαφής (ΚΟΣΕ)
 • Εσωτερικό έλεγχος

 

Τον κ. .Κουτσολέλο Γεώργιο του Χρήστου άμισθο Αντιδήμαρχο και του μεταβιβάζει τις εξής αρμοδιότητες:

 • Κοινωνικής προστασίας και Αλληλεγγύης
 • Προστασία της δημόσιας υγείας
 • Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μακρακώμης.
 • Κέντρο δια βίου Μάθησης
 • Βοήθεια στο σπίτι
 • Μαθητικό Κέντρο
 • Κοινωνικό Παντοπωλείο
 • Κοινωνικό Φαρμακείο

 

Τον κ. Σπανό Κωνσταντίνο του Δημητρίου έμμισθο Αντιδήμαρχο και του μεταβιβάζει τις εξής αρμοδιότητες:

 • Ύδρευση -Αποχέτευση-άρδευση-Βιολογικός Καθαρισμός

Την υπογραφή όλων των εγγράφων εντολών, που έχουν σχέση με την άσκηση των αρμοδιοτήτων του και την έκδοση των αντίστοιχων με αυτές πράξεων.

Όλοι οι παραπάνω Αντιδήμαρχοι: Τελούν Πολιτικούς Γάμους σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Δημάρχου.

Ο Δήμαρχος θα έχει την εποπτεία και ευθύνη της λειτουργίας της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου καθώς και την ευθύνη τέλεσης όλων των τεχνικών έργων και παρεμβάσεων σε όλο το Δήμο Μακρακώμης.

 

Γ. ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ :

1.Την Δημοτική Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ.Ρήγα Λαμπρινή του Νικολάου και της μεταβιβάζειτις εξής αρμοδιότητες:

·         Παιδείας

·         Πολιτισμού           

2.Τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Ανδρέα Παπασάρα του Παναγιώτη και μεταβιβάζει την εξής αρμοδιότητα:

 • Αθλητισμός
 • 3. Τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας Βλάσιο Σοφιανό του Δημητρίου Υπεύθυνο για τη Δημοτική Ενότητα Σπερχειάδας

4.Τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας Οδυσσέα Παπαευθυμίου του Νικολάου Υπεύθυνο για τη Δημοτική Ενότητα Μακρακώμης

5.Τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας Κωνσταντίνο Στεφανή  του Ευαγγέλου υπεύθυνο για τη Δημοτική Ενότητα Αγίου Γεωργίου-Τυμφρηστού.

 

Η παρούσα να δημοσιευτεί μία φορά σε μία ημερήσια εφημερίδα του νομού ή σε μία εβδομαδιαία της πρωτεύουσας του Νομού και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Μακρακώμης.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ  ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

ΓεώργιοςΧαντζής

 

Μακρακώμη: Καί πάλι rapid tests κορωνοϊού την Δευτέρα 1 Μαρτίου

2021-02-28 22:12

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι κλιμάκιο της ομάδας διαχείρισης COVID -19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με επικεφαλή τον Ιατρό Δημόσιας Υγείας κ. Αγάλλο Φωτόπουλο θα πραγματοποιήσει αύριο 01-03-2021 δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) στην Κεντρική Πλατεία Μακρακώμης από 11:00π.μ. μέχρι τις 15:00μ.μ.

Καλούμε όσους πολίτες επιθυμούν να προσέλθουν, προκειμένου να υποβληθούν σε ανώδυνο τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid test). Η διενέργεια των τεστ για τον κορωνοϊό (covid-19) θα πραγματοποιείται με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

Απαραίτητη προϋπόθεση να φέρουν το ΑΜΚΑ τους.

 

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μακρακώμης

Γεώργιος Ε. Χαντζής

 

Κ. Καραγιάννης: «Με τη βοήθεια του θεού, στέκομαι υγιής πάλι στα πόδια μου!»

2021-02-28 13:45

Μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου….” 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας από την Μακρακώμη Κώστας Καραγιάννης  με σημερινή ανάρτησή του στο facebook αναφέρεται  στην πρόσφατη περιπέτειά  του με τον κορωνοϊό…

Με τη βοήθεια του ΘΕΟΥ στέκομαι ΥΓΙΗΣ πάλι στα πόδια μου ξεπερνώντας μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου.
Θα ήθελα να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ από καρδιάς όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΠΣΤΕ που έχουν επιφορτιστεί με τη διαχείριση της λοίμωξης COVID-19 για την αποτελεσματικότητά τους, το ιατρικό προσωπικό για την επιστημονική του γνώση και ανθρωπιά αλλά και όλους εσάς, φίλους και γνωστούς, που μου δώσατε δύναμη και αισιοδοξία.
Αν κέρδισα κάτι από αυτή τη δοκιμασία είναι η ΠΙΣΤΗ και η ΕΛΠΙΔΑ που πρέπει να μας συντροφεύει σε κάθε στιγμή δοκιμασίας έτσι ώστε να συντομεύσουμε το χρόνο της επιστροφής μας στη δουλειά μας και στην οικογένειά μας.

Τα αποτελέσματα των rapid tests για κορωνοϊό στην Μακρακώμη

2021-02-24 20:42

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Μακρακώμη δωρεάν έλεγχοι  ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid Tests ) για κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου πού εκδόθηκε πριν λίγο από τον Δήμο έγιναν συνολικά 290 τέστ καί βρέθηκαν θετικά 4

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ομάδα διαχείρισης COVID -19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που συστήθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού, ολοκλήρωσε μαζί με τις ΚΟΜΥ της Π.Ε. Φθιώτιδας υπό την εποπτεία του Ιατρού Παύλου Μαμακή επιδημιολογική σάρωση πεδίου στη Μακρακώμη σήμερα στις 24-02-2021 με διακόσια ενενήντα (290) rapid test από τα οποία ανιχνεύθηκαν θετικά τέσσερα (4). Η δράση θα επαναληφθεί όπως ορίζεται από το πρωτόκολλο της δημόσιας υγείας προκειμένου να ανασχεθεί η επέκταση της επιδημίας του SARS COVID-2 στο Δήμο μας.

Ευχαριστούμε τον επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης COVID -19 της Περιφέρειας, Ιατρό Δημόσιας Υγείας Αγάλλο Φωτόπουλο αλλά και κάθε πολίτη που προσήλθε στη δειγματοληψία προστατεύοντας όχι μόνο τον εαυτό του αλλά και τους συνανθρώπους του.


Ο Δήμαρχος του Δήμου Μακρακώμης

Γεώργιος Ε. Χαντζής

Δωρεάν rapid tests στην Μακρακώμη την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου

2021-02-23 21:12

Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι στα πλαίσια πρόληψης και αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού (Covid-19) Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 ο Δήμος μας σε συνεργασία με δύο κλιμάκια του ΕΟΔΥ, αποτελούμενα από Κινητές Ομάδες Υγείας, θα πραγματοποιήσει δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through), στη Μακρακώμη (στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας) από τις 9:00π.μ. έως τις 12:00μ.μ.

Όσοι πολίτες επιθυμούν μπορούν να προσέλθουν, προκειμένου να υποβληθούν σε ανώδυνο τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid test). Η διενέργεια των τεστ για τον κορωνοϊό (covid-19) θα πραγματοποιείται με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

Απαραίτητη προϋπόθεση να φέρουν το ΑΜΚΑ τους.

 
Ο Δήμαρχος του Δήμου Μακρακώμης

Γεώργιος Ε. Χαντζής

Εξ αποστάσεως το εαρινό εξάμηνο στα Πανεπιστήμια, τι θα γίνει με συγγράμματα και κατατακτήριες

2021-02-20 20:14

Εξ αποστάσεως το εαρινό εξάμηνο στα Πανεπιστήμια, τι θα γίνει με συγγράμματα και κατατακτήριες

Εξ αποστάσεως θα γίνει το εαρινό εξάμηνο σε όλα τα πανεπιστήμια σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας: 

α) Κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των Ειδικών, η εκπαιδευτική διαδικασία των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του εαρινού εξαμήνου 2021 θα πραγματοποιηθεί μόνον με τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Οι λοιποί όροι για τη διεξαγωγή των προγραμμάτων σπουδών θα καθορισθούν σύμφωνα με τις αποφάσεις των οργάνων των ΑΕΙ.

β) Ως προς τις κλινικές, πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις ισχύουν όσα περιλαμβάνονται στην εκάστοτε τροποποιούμενη κοινή υπουργική απόφαση «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας».

 

Επιτρέπεται η μετακίνηση μόνον για λόγους συμμετοχής σε κλινικές ασκήσεις φοιτητών τελευταίου έτους προγράμματος σπουδών α΄ κύκλου Τμημάτων/Σχολών Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι. ή για λόγους φοίτησης Δοκίμων Υπαστυνόμων, Δοκίμων Αστυφυλάκων και Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου των Σχολών Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και σπουδαστών των Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

γ) Στην ίδια ΚΥΑ προβλέπεται η μετακίνηση με σκοπό μεταφοράς οικοσκευής μετά από λύση της σύμβασης μίσθωσης οικιών των φοιτητών που μισθώνουν ακίνητο στην τοποθεσία των σπουδών τους με τη συνοδεία ενός ακόμη προσώπου.

δ) Η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων θα γίνει εκ νέου με κατ’ οίκον παράδοση. Οι δικαιούχοι φοιτητές που δεν υπέβαλαν σχετική δήλωση για τα συγγράμματα του χειμερινού εξαμήνου στο πληροφοριακό σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ στην προβλεπόμενη προθεσμία ή ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες (από μετεγγραφή, μετακινηθέντες κλπ), θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν δήλωση εντός του εαρινού εξαμήνου.

ε) Στο πλαίσιο των παρόντων επιδημιολογικών δεδομένων δεν είναι ακόμη εφικτή η διεξαγωγή των κατατακτηρίων εξετάσεων.

πηγη

 

Δήμος Μακρακώμης: 74400 ευρώ με απ'ευθείας αναθέσεις γιά την πολιτική προστασία..

2021-02-19 22:55

Απ'ευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες επαγγελματίες, γιά τις ανάγκες της πολιτικής προστασίας, συνολικού ποσού 74400 ευρώ, εγκρίθηκαν με απόφαση τού Δημάρχου Γ.Χαντζή

Δείτε ΕΔΩ πως καί σε ποιούς κατανέμονται τα χρήματα

Σπερχειάδα: Η απόφαση τού Δημοτικού Συμβουλίου για την ζωντανή (live) μετάδοση των συνεδριάσεων

2021-02-19 22:19

Σήμερα την 29η Ιανουαρίου 2021 ημέρα Παρασκευή και ώρα 14.00΄ μ.μ. σύμφωνα με: • την αριθ. Δ1 α/Γ.Π.οικ.: 4992/2021 (ΦΕΚ 186/Β/23-1-2021 ) " Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00 " K.Y.A., 

• το με αριθμό καταχώρησης 1821/1353/22-01-2021 στο πρωτόκολλο του Δήμου έγγραφο προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μακρακώμης, με θέμα: "Αίτημα για σύγκληση συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τη λήψη απόφασης για ζωντανή (live) μετάδοση των συνεδριάσεων με τηλεδιάσκεψη για όσο τίθενται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό", το οποίο υπογράφεται από 11 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,

 • την παρ. 2 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 10 του Ν. 4764/2020 και 

• την αριθ. 1957/1473/25-1-2021 πρόσκλησης του Προέδρου του, η οποία δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου, τοιχοκολλήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου, επιδόθηκε στον Δήμαρχο και στάλθηκε με e mail ή επιδόθηκε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,

 συνήλθε μέσω τηλεδιάσκεψης σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μακρακώμης, για την συζήτηση και λήψη απόφασης στο θέμα της ημερήσιας διάταξης: ΘΕΜΑ: ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΕΡΙ ΖΩΝΤΑΝΗΣ (live) ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΟΣΟ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟЇΟ. 

Ο Δήμαρχος κ. Χαντζής Γεώργιος συμμετείχε στην συνεδρίαση.

  Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου διαπίστωσε την ύπαρξη της νόμιμης απαρτίας, αφού σε σύνολο 27 Δημοτικών συμβούλων, συμμετείχαν στην συνεδρίαση μέσω της πλατφόρμας e:Presence.gov.gr, 27 μέλη ως κατωτέρω:

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης

. Στη συνεδρίαση αυτή παραβρέθηκε και ο Ντζούνας Φώτιος, Υπάλληλος του Δήμου Μακρακώμης για την τήρηση των πρακτικών της συνεδρίασης. 

Πριν από την ανάγνωση των τοποθετήσεων - εισηγήσεων προηγήθηκε διαλογική συζήτηση - η οποία είναι καταγεγραμμένη σε ηλεκτρονική μορφή - κατά την οποία οι δημοτικοί σύμβουλοι τοποθετήθηκαν επί του θέματος.

 Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανέγνωσε την τοποθέτηση - εισήγηση του Δημάρχου, η οποία συνοπτικά έχει ως εξής:

 Αναφορικά για την ζωντανή (live) μετάδοση των μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς ουσιαστικά να διαφωνούμε, υποστηρίξαμε το ανέφικτο αυτής και τους ενδοιασμούς μας με τα κάτωθι επιχειρήματα:

 α. Μη επιτρεπτή live μετάδοση λόγω απενεργοποίησης αυτής της δυνατότητας της κυβερνητικής πλατφόρμας e-presence.gov.gr από την εφαρμογή "zoom" με την οποία συνεργάζεται

 β. Περιοριστικοί όροι και προϋποθέσεις εκ μέρους της εταιρείας ΕΔΥΤΕ Α.Ε. που υποστηρίζει την συγκεκριμένη κυβερνητική πλατφόρμα.

 γ. Συμμόρφωση στους όρους της GDPR (Γενικής Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένου) 

δ. Απουσία μόνιμου εξειδικευμένου υπαλλήλου για την τεχνική υποστήριξη ώστε να εξασφαλίζεται η συνεχής και απρόσκοπτη ροή της τηλεδιάσκεψης και η ποιότητα της αναμετάδοσης, αλλά επίσης δεν υπάρχει και η κατάλληλη υποδομή από πλευράς αίθουσας συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου 

ε. Και τέλος σε προηγούμενο έγγραφό μας (απάντηση στα διαλαμβανόμενα – καταγγελλόμενα από τον επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Παπαευθυμίου Ευθύμιο) αναφορικά με την μη μετάδοση ζωντανά των συνεδριάσεων που πραγματοποιούνται μέσω τηλεδιάσκεψης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος αποφάνθηκε ως εξής: "Φρονούμε ότι δεν υπάρχει παρατυπία ή παράβαση από το προεδρείο του οικείου Δήμου." 

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησε από τον επικεφαλή της μείζονος μειοψηφίας κ. Παπαευθυμίου Ευθύμιου να αναγνώσει την εισήγησή του.

 Ο κ. Παπαευθυμίου Ευθύμιος ανέγνωσε την τοποθέτηση - εισήγησή του, η οποία έχει ως εξής:

 Μετά από αποχή της παράταξής μας από αρκετές συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιούνται με την διαδικασία της τηλεδιάσκεψης και έχοντας κάνει γνωστή σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους την πρόθεση μας να μεταδίδονται ζωντανά οι συνεδριάσεις, δεν είχατε έως σήμερα την ευαισθησία να βρείτε τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή η διαδικασία. Τουναντίον με διάφορες προφάσεις το αποφεύγετε με τους δικούς σας λόγους και φυσικά σε καμία περίπτωση για λόγους τεχνολογίας και προσωπικών δεδομένων. Για το λόγο αυτό με την αίτηση μας αυτή αναγκαστήκαμε να ασκήσουμε το δικαίωμα που μας δίνει ο νόμος και να ζητήσουμε το αυτονόητο σε μία χρηστή διοίκηση. Πλουραλισμό στην ενημέρωση εν μέσω πανδημίας προκειμένου να φτάνει στον κάθε δημότη που επιθυμεί να ενημερωθεί η γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου γενικά και κάθε Δημοτικού Συμβούλου ειδικά. Για τους παραπάνω λόγους και σεβόμενοι την ενημέρωση των δημοτών μας οι οποίοι μας έστειλαν εδώ και τους εκπροσωπούμε ζητάμε την ζωντανή μετάδοση των δημοτικών συμβουλίων που πραγματοποιούνται με τηλεδιάσκεψη όσο ισχύουν τα έκτακτα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό και ταυτόχρονα ζητάμε την ψήφο όλων των συναδέλφων των Δημοτικών Συμβούλων ώστε από την ιστοσελίδα του δήμου να είναι διαθέσιμα τα οπτικοακουστικά αρχεία σε όποιον επιθυμεί να παρακολουθεί αυτή τη χρονική στιγμή την λειτουργία αυτού του συλλογικού οργάνου. 

Μετά την ανάγνωση των εισηγήσεων διεξήχθη και πάλι διαλογική συζήτηση - η οποία είναι καταγεγραμμένη σε ηλεκτρονική μορφή - κατά την οποία οι δημοτικοί σύμβουλοι τοποθετήθηκαν επί των εισηγήσεων. 

Κατά την διάρκεια των διαλογικών συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν πριν και μετά από την ανάγνωση των εισηγήσεων, προέκυψαν τοποθετήσεις, οι οποίες συνοπτικά έχουν ως εξής: 

Α. Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Παπαευθυμίου Ευθύμιος: Όσον αφορά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος στην οποία αναφερθήκατε κ. Πρόεδρε, χρησιμοποιήθηκε η λέξη "φρονούμε" και όχι "αποφασίζουμε" ότι δεν υπάρχει παράβαση από το Προεδρείο, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία που να απαγορεύει ή να επιβάλει την με ζωντανή μετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων και ότι αυτό επαφίεται στην δικαιοδοσία του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης δεν γίνεται καμμιά αναφορά ότι αυτό προσκρούει σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως σθεναρά υποστηρίζεται. 

Β. Επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Ράμμος Παναγιώτης: Η δημοτική αρχή αρνείται με αστείες δικαιολογίες τη μετάδοση μέσω διαδικτύου των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο ν. 4555/2018 επιβάλλει οι συνεδριάσεις να είναι δημόσιες. Η αρχή της δημοσιότητας είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα. Απορρέει από τη δημοκρατική αρχή συμμετοχής του δημότη στο γίγνεσθαι του Δήμου. Μόνο η δημόσια συνεδρίαση κάνει τις αποφάσεις τυπικά και ουσιαστικά νομιμοποιημένες και βάζει φραγμό στην αυθαιρεσία της εξουσίας. Απαιτείται πλειοψηφία 3/5 του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία "αιτιολογείται ειδικά και απαγγέλλεται σε δημόσια συνεδρίαση, ότι η συνεδρίαση πρέπει να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών" (ν. 4555/18). Σε καμία περίπτωση ο ν. 4624/2019 που έχει ενσωματώσει τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR) δεν απαγορεύει την μετάδοση των συνεδριάσεων. Το αντίθετο: Στο άρθρο 28 αναφέρεται αναλυτικά στην "ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης". Όταν από τη Βουλή μέχρι τα Περιφερειακά Συμβούλια και πάμπολλα Δημοτικά Συμβούλια οι συνεδριάσεις μεταδίδονται, δεν μπορεί η δημοτική αρχή Μακρακώμης να οχυρώνεται πίσω δικαιολογίες που δεν αντέχουν στοιχειώδη κριτική. Είναι επικίνδυνο για τα δημοτικά πράγματα η δημοτική αρχή να παραφράζει τη σχετική νομοθεσία. Είτε από άγνοια, είτε διαστρεβλώνοντας κατά το δοκούν. Καλούμε τους συμβούλους της πλειοψηφίας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να επαναφέρουν την κανονικότητα των δημόσιων - μέσω δια διαδικτύου μετάδοσης - των συνεδριάσεων.

 Κατόπιν των ανωτέρω τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος κάλεσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να ψηφίσουν επί των εισηγήσεων. 

Υπέρ της τοποθέτησης - εισήγησης του Δημάρχου ψήφισαν οι κατωτέρω 12 Δημοτικοί Σύμβουλοι: Τσελεπής Χρήστος, Κοντογεώργος Παναγιώτης, Αρβανίτη Βασιλική, Παπασάρας Ανδρέας, Θεόπουλος Κωνσταντίνος, Σπανός Κωνσταντίνος, Σοφιανός Βλάσιος, Ρήγα Λαμπρινή – Λυδία, Στεφανής Γεώργιος, Παπαευθυμίου Οδυσσέας, Κουτσολέλος Γεώργιος και Στεφανής Κωνσταντίνος.

 Κατά της τοποθέτησης - εισήγησης του Δημάρχου ψήφισαν οι κατωτέρω 14 Δημοτικοί Σύμβουλοι: Παπαευθυμίου Ευθύμιος, Κατσιμάνης Κωνσταντίνος, Καραγκούνης Αθανάσιος, Λιάγκας Δημήτριος, Λιτοσελίτης Δημήτριος, Θεοδοσόπουλος Λάμπρος, Μίχου - Κατσαβριά Μαρία, Αρβανίτη Βασιλική – Ελένη, Κατσάνου - Λαμπαδιάρη Δήμητρα, Μπήτος Γεώργιος, Τσώνος Ανδρέας, Ράμμος Παναγιώτης, Σκαρλάτος Κωνσταντίνος και Δεληκούρα Χαρούλα, 

Κατά την διάρκεια της ψήφισης επί της τοποθέτησης - εισήγησης του Δημάρχου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Υφαντής Αλέξανδρος δεν ήταν συνδεδεμένος στην πλατφόρμα e:Presence.gov.gr, με αποτέλεσμα να καταγραφεί ως απών. 

Υπέρ της τοποθέτησης - εισήγησης του επικεφαλή της μείζονος μειοψηφίας κ. Παπαευθυμίου Ευθύμιου ψήφισαν οι κατωτέρω 14 Δημοτικοί Σύμβουλοι: Παπαευθυμίου Ευθύμιος, Κατσιμάνης Κωνσταντίνος, Καραγκούνης Αθανάσιος, Λιάγκας Δημήτριος, Λιτοσελίτης Δημήτριος, Θεοδοσόπουλος Λάμπρος, Μίχου - Κατσαβριά Μαρία, Αρβανίτη Βασιλική – Ελένη, Κατσάνου - Λαμπαδιάρη Δήμητρα, Μπήτος Γεώργιος, Τσώνος Ανδρέας, Ράμμος Παναγιώτης, Σκαρλάτος Κωνσταντίνος και Δεληκούρα Χαρούλα, 

Κατά της τοποθέτησης - εισήγησης του επικεφαλή της μείζονος μειοψηφίας κ. Παπαευθυμίου Ευθύμιου ψήφισαν οι κατωτέρω 13 Δημοτικοί Σύμβουλοι: Τσελεπής Χρήστος, Κοντογεώργος Παναγιώτης, Αρβανίτη Βασιλική, Παπασάρας Ανδρέας, Θεόπουλος Κωνσταντίνος, Σπανός Κωνσταντίνος, Σοφιανός Βλάσιος, Ρήγα Λαμπρινή – Λυδία, Στεφανής Γεώργιος, Παπαευθυμίου Οδυσσέας, Κουτσολέλος Γεώργιος, Στεφανής Κωνσταντίνος και Υφαντής Αλέξανδρος. 

Λαμβάνοντας υπόψη το αποτέλεσμα των ανωτέρω ψηφοφοριών

 Α π ο φ α σ ί ζ ε τ α ι  κ α τ ά  Π λ ε ι ο ψ η φ ί α  Η ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιούνται μέσω τηλεδιάσκεψης, για όσο χρόνο ισχύουν τα έκτακτα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Αφού αναγνώστηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται ως ακολούθως.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Μακρακώμης, Πέμπτη 18/2 και Παρασκευή 19/2

2021-02-17 20:59

Η Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ για την διακοπή των μαθημάτων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μακρακώμης, την Πέμπτη 18/02/2021 & την Παρασκευή 19/02/2021.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
Τη διακοπή των μαθημάτων την Πέμπτη 18/02/2021 & την Παρασκευή 19/02/2021 σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω των έκτακτων συνθηκών (ισχυρός παγετός) που επικρατούν, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μακρακώμης & των Δημοτικών Ενοτήτων Μαλεσίνας και Οπουντίων του Δήμου Λοκρών της Π.Ε. Φθιώτιδας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Αθανάσιος Γ. Καρακάντζας

Προϊόντα: 31 - 40 από 8701
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>