Νέα

Επιχειρήσεις της Ευρυτανίας επισκέφθηκε ο Κώστας Καραγιάννης

2021-06-17 14:42

Συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών με επιχειρήσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας Κώστας Καραγιάννης, επισκέφθηκε σήμερα την ΠΕ Ευρυτανίας.

Η δήλωσή του

"Συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών με επιχειρήσεις της ΠΣΤΕ επισκέφθηκα σήμερα την ΠΕ Ευρυτανίας.

Συναντήθηκα με τους άξιους επιχειρηματίες και το ικανότατο προσωπικό των εταιρειών  ιχθυοτροφείο FRESKO, τυροκομείο ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΣ, μικροζυθοποιία ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ και την εταιρεία παραδοσιακών αλλαντικών ΑΦΟΙ Κ. ΒΡΕΚΟΥ Ο.Ε.
Ο κλάδος των τροφίμων και ποτών αποτελεί σημαντική συνιστώσα ανάπτυξης υγιούς επιχειρηματικότητας ιδιαίτερα σε μέρη όπως η Ευρυτανία όπου το τοπικό κλίμα και τα φυσικά χαρακτηριστικά δημιουργούν τις προϋποθέσεις για προτιμητέα, αναγνωρίσιμα και ποιοτικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.
Και όλα αυτά μπορούν να γίνουν πράξη με την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Ευρυτανίας και προσωπικού μου φίλου Άρη Τασιού με τον οποίο συζητήσαμε για τον

 Χάρτη Επενδυτικών Ευκαιριών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας με βιώσιμο τρόπο."

Σπερχειάδα: Εκδήλωση μνήμης για την Επέτειο καταστροφής της από τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα στις 18 Ιουνίου 1944

2021-06-16 21:44

Ο Δήμος Μακρακώμης και η Κοινότητα Σπερχειάδας,
σας προσκαλούν στην εορταστική εκδήλωση μνήμης για την Επέτειο καταστροφής της Σπερχειάδας από τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα στις 18 Ιουνίου 1944.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 και ώρα 11.00π.μ στο Ηρώον του Ι. Ν Αγίου Νικολάου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Φθιώτιδα: Τηλεοπτική κάλυψη σε «λευκές περιοχές» – Ποιες αποκτούν δωρεάν πρόσβαση

2021-06-11 15:48

Όπως ενημερώνει το γραφείο του Υπουργού  Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκουρα, ξεκίνησε η δράση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με την οποία νοικοκυριά και οικισμοί σε περιοχές της Ελλάδας που βρίσκονται εκτός τηλεοπτικής κάλυψης, αποκτούν πρόσβαση σε αυτή, δωρεάν, υποβάλλοντας σχετική αίτηση μέσω του gov.gr.

Το συνολικό ύψος της δράσης αναμένεται να ανέλθει στα 25.000.000€.

Δελτίο Τύπου

Ξεκίνησε η δράση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης,  με την οποία νοικοκυριά και οικισμοί σε περιοχές της Ελλάδας που βρίσκονται εκτός τηλεοπτικής κάλυψης, αποκτούν πρόσβαση σε αυτή, δωρεάν, υποβάλλοντας σχετική αίτηση μέσω του gov.gr.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, όπου το ζήτημα ήταν διαχρονικά έντονο, οι «Λευκές Περιοχές», όπως αυτές ορίζονται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι:

Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας: Αμφίκλεια, Δρυμαία, Μπράλος, Ξυλικοί, Παλαιοχώρι, Τιθρώνιο, Σφάκα.
Δήμος Δομοκού: Βούζι, Καρυές, Μαντασιά, Μελιταία, Νεοχώρι, Πολυδένδρι, Φυλιαδώνα, Βαρδαλή, Άγιος Γεώργιος, Κορομηλιά, Μακρυρράχη, Ομβριακή, Παναγιά.
Δήμος Λαμιέων: Δέλφινο, Ελευθεροχώρι, Σκαμνός, Αγριλιά, Καλαμάκι, Μονή Αντίνιτσας, Παύλιανη, Αμαλώτα, Αργυροχώρι, Δάφνη, Καπνοχώρι, Λυχνό, Μεξιάτες, Μεσοχώρι, Νεοχώρι, Περιστέρι, Πύργος, Ροδωνιά, Υπάτη, Ιερά Μονή Αγάθωνος.
Δήμος Λοκρών: Μαρτίνο, Λάρυμνα, περιοχή Μεταλλείων.
Δήμος Μακρακώμης: Άγιος Γεώργιος, Βίτωλη, Δίκαστρο, Μαυρίλο, Νεοχώρι, Παλαιόκαστρο, Περίβλεπτο, Πιτσιωτά, Πτελέα, Αρχάνι, Γραμμένη, Καστρί, Μάκρη, Παλαιά Γιαννιτσού, Παλιούρι, Πλατύστομο και Λουτρά Πλατυστόμου, Ροβολιάρι, Ανατολή, Άνω και Κάτω Καμπιά, Αργύρια, Γαρδίκι, Κανάλια και Κάτω Κανάλια, Κλωνί, Κολοκυθιά, Κυριακοχώρι, Λευκάδα, Μάρμαρα, Νικολίτσι, Παλαιοβράχα, Παλαιοχώρι, Φτέρη.
Δήμος Κ. Βούρλων: Ρεγκίνι, Κόμνηνα.
Δήμος Στυλίδας: Λιμανάκι Βαθύκοιλου.

Οι μόνιμοι κάτοικοι των «λευκών περιοχών» μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω του  https://white-areas.gov.gr έως τις 15 Ιουλίου 2021, χωρίς υποχρέωση υποβολής δικαιολογητικών, αφού αυτά αντλούνται από την πλατφόρμα αυτόματα.

Το συνολικό ύψος της δράσης αναμένεται να ανέλθει στα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Η Κυβέρνηση λύνει ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα, που αφορά τη δυνατότητα πρόσβασης στην πολυφωνία, την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των πολιτών.

Δήμος Μακρακώμης: Παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος Κ.Θεόπουλος

2021-06-09 00:00

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Σπερχειός Online, την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Μακρακώμης, Κωνσταντίνος Θεόπουλος. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή και δήλωσε ότι "παραιτείται για προσωπικούς λόγους από τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου και παραμένει Δημοτικός Σύμβουλος, πάντα δίπλα στους Δημότες και στα προβλήματά τους".

Επίσκεψη Κ.Καραγιάννη σε εταιρεία λιπασμάτων και στην Βιομηχανία Γάλακτος Λαμίας

2021-06-03 15:59

Την εταιρεία λιπασμάτων TEOFERT και την ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΛΑΜΙΑΣ (LAMI) επισκέφθηκε  ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Κώστας Καραγιάννης στα πλαίσια της στήριξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην τοπική επιχειρηματικότητα

Η δήλωσή του:

“Επίσκεψη σήμερα στην εταιρεία λιπασμάτων TEOFERT και στη ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΛΑΜΙΑΣ (LAMI). Η διάδοχος κατάσταση μετά την επάνοδο στην κανονικότητα χαρακτηρίζεται από την επανεκκίνηση της πληγείσας οικονομίας λόγω της πανδημίας.

Η ορθολογιστική και εκλογικευμένη χρήση πρωτοπόρων και εξειδικευμένων λιπασμάτων και προϊόντων θρέψης φυτών μπορεί να οδηγήσει σε βέλτιστες στρεμματικές αποδόσεις δίνοντας ποιοτική ζωοτροφή που ενισχύει με τη σειρά της την προσπάθεια των τοπικών κτηνοτρόφων.
Τότε η τοπική βιομηχανία γάλατος αξιοποιώντας την άριστη ποιότητα του γάλατος προσφέρει στην τοπική κοινωνία προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας συμβάλλοντας στη σωστή διατροφή και υγεία.

Οι συναντήσεις δεν γίνονται τυχαία. Απλά για μια ανάρτηση. Απλά για μια συνάντηση.
Συνδυάζουμε επιχειρήσεις, κλάδους και τομείς που δομούν το περιφερειακό ΑΕΠ τονίζοντας την αναγκαιότητα για συνεργασίες, συμπράξεις και δικτύωση. Τότε θα έρθουν οι πωλήσεις και τα έσοδα.
Χωρίς πολλά λόγια, άρχισε λοιπόν ένας κύκλος επαφών με εξωστρεφείς επιχειρήσεις που ενδυναμώνουν το ανοιχτό εμπόριο, δημιουργούν πλούτο στην περιοχή και συμβάλλουν στη συνοχή της τοπικής κοινωνίας.
Προσφέρουν σταθερές και αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας αναζητώντας συνεχώς τη βελτίωση μέσα από την έρευνα και την ανάπτυξη.
Είμαστε πάντα δίπλα στον ετοιμοπόλεμο Στερεοελλαδίτη επιχειρηματία!
Έτοιμοι για το reboot!”

Δυτική Φθιώτιδα: Ηλικιωμένος άντρας βρέθηκε νεκρός κάτω από το αυτοκίνητο του στα Καμπιά

2021-06-03 15:39

Κάτω από αδιευκρίνιστες, προς το παρόν, συνθήκες έχασε τη ζωή του κάτω από τις ρόδες του δικού του αυτοκινήτου, ένας 85χρονος άνδρας στα Καμπιά Σπερχειάδας 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μάλλον όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητό του - για άγνωστο επίσης λόγο - δεν έδεσε σωστά το χειρόφρενο και στην προσπάθειά του να το σταματήσει, τραυματίστηκε θανάσιμα

 Εντοπίστηκε αιμόφυρτος γύρω στις 9 το πρωί της Πέμπτης από διερχόμενο συγχωριανό του, ο οποίος κάλεσε ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μακρακώμης, όπου δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τον ηλικιωμένο, διενεργεί το ΑΤ Σπερχειάδας.

Σπερχειάδα: Εκδήλωση στην καλύβα Στεφανή 2021 Βίντεο -Φωτογραφίες

2021-05-30 18:01

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ιστορική καλύβα Στεφανή στην Σπερχειάδα η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τον έναρξη του ένοπλου Αντιστασιακού Αγώνα, από τον Άρη Βελουχιώτη καί τούς συντρόφους του τον Μάη τού 1942

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας καί τον Δήμο Μακρακώμης 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών,τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση,ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Κανέλλο Βασίλειο, συνταξιούχο εκπαιδευτικό – συγγραφέα,και η κατάθεση στεφάνων από τους:

• Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης,υπουργό κ.Σταϊκούρα
• Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων,βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ.Σαρακιώτη
• Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας
• Ανώτερο Διοικητή Φρουράς
• Δήμαρχο Μακρακώμης
• Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Δ/ντή Στερεάς Ελλάδας
• Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικών Σωμάτων Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας
• Αντιπλοίαρχο Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής
• Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Μακρακώμης
• Εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ
• Σωματείο «Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης & Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης»

 

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Δυτική Φθιώτιδα

2021-05-29 00:15

Μετά από τρεις ώρες καί την συντονισμένη επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων τέθηκε τελικά υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις  5 το απόγευμα της Παρασκευής έξω από την Βίτωλη του Δήμου Μακρακώμης.

Όλα ξεκίνησαν όταν πλατφόρμα τρακτέρ φορτωμένη με μπάλες τριφύλλι,άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες πήρε φωτιά δημιουργώντας πολλά μέτωπα  κατά μήκος του εθνικού δρόμου Λαμίας-Καρπενησίου κοντά στην Βίτωλη 

Η άμεση επέμβαση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων καί η ύφεση των ισχυρών ανέμων έδωσε τη δυνατότητα στους πυροσβέστες να περιορίσουν τις κύριες εστίες, να αποτρέψουν την πιθανότητα επέκτασής της, αλλά και τον πιθανό κίνδυνο σε κατοικημένες περιοχές

Ωστόσο, η φωτιά κατέστρεψε τις εγκαταστάσεις ενός ποιμνιοστασίου,χωρίς να κινδυνεύσουν τα ζώα αφού ο ιδιοκτήτης ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν και πρόλαβε να τα σώσει,κολώνες της ΔΕΗ καί φυσικά μεγάλη δασική έκταση

«Με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες ανατέθηκε το 1.000.000€ για την αποκατάσταση των ζημιών του ΙΑΝΟΥ»

2021-05-19 12:12

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΚΗΣ: Με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες ανατέθηκε το 1.000.000€ για την αποκατάσταση των ζημιών του ΙΑΝΟΥ 

 

-Κατά το μήνα Οκτώβριο, λόγω των πλημμυρών (ΙΑΝΟΣ) ο Δήμος Μακρακώμης όπως και άλλοι Δήμοι, ενδεικτικά Δομοκός, Άγραφα κλπ, χρηματοδοτήθηκε με το ποσό του 1.000.000€ για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία.

 

-Έκτοτε, πέρασαν 7 περίπου μήνες και από την πλευρά του Δήμου δεν έγινε καμιά απολύτως ενέργεια. Και στις 27/04/2021 με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής έγινε ανάθεση του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΤΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ 18ης ΚΑΙ 19ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020» συνολικού ποσού 1.200.000€ ακολουθώντας τη διαδικασία της «διαπραγμάτευσης» επικαλούμενοι δήθεν τον κατεπείγοντα χαρακτήρα του έργου.

 

-Από που προκύπτει το κατεπείγον κ. Δήμαρχε αφού περάσαν 7 μήνες χωρίς να γίνει απολύτως τίποτα;

 

-Προκρίθηκε προσφορά με έκπτωση 8%

Η διαδικασία αυτή καθαυτή είναι νόμιμη. ΔΕΝ είναι όμως ηθική…

 

-Αυτή την περίοδο κύριε Δήμαρχε οι εκπτώσεις κυμαίνονται γύρω στο 50%, οπότε αν αυτό το έργο δημοπρατούνταν κανονικά θα εξασφάλιζε κατ’ αρχήν μια έκπτωση ύψους 500.000€ και θα υπήρχε και συνέχεια. Και με τους πιο μέτριους υπολογισμούς θα έφτανε τις 600.000€.

 

-Σας παραθέτουμε ενδεικτικά δημοπρασίες, οι οποίες έλαβαν χώρα την προηγούμενη περίοδο και επί των ημερών σας:

Συνολική Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου Μακρακώμης (έκπτωση 53,87%)

Αγροτική Οδοποιία Τσούκα – Λειβάδια (έκπτωση 43,48%)

Αγροτική Οδοποιία Λευκάδα – Πτελέα (έκπτωση 54,73%)

Πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στη ΔΕ Μακρακώμης (έκπτωση 52%)

 

Επί της ουσίας ποσό τουλάχιστον 500.000€ αλλάζει χέρια. 

 

Χρήματα φεύγουν από το Δημόσιο – Δήμο και πάνε στους ιδιώτες με άγνωστο για μας προορισμό. Αυτό λέγεται διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.

 

-Από που αντλείτε το δικαίωμα κ. Δήμαρχε να κατασπαταλάτε το δημόσιο χρήμα;

 

-Αυτή είναι η χρηστή διοίκηση και η διαφάνεια την οποία επαγγελλόσασταν και για την οποία υπεραμυνόσασταν προεκλογικά;

 

-Όσο μας αφορά, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση προσπαθούμε να μη δημιουργούμε θέματα και προβλήματα, όμως δε μπορούμε και να εθελοτυφλούμε γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση θα γινόμασταν συνένοχοι.

 

-Να σημειωθεί πως αυτή είναι η μοναδική χρηματοδότηση που έχει λάβει η Δημοτική Αρχή από την έναρξη της θητείας της. Οτιδήποτε άλλο αφορά την προηγούμενη Διοίκηση.

 

-Κι επειδή είναι βέβαιο πως το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου θα αναγνωστεί και από κάποιους που συμμετέχουν στους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς, καλό θα ήταν κάποια στιγμή να αναλαμβάνουμε όλοι τις ευθύνες μας.


 

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ 

ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ

 

Βοηθήστε να αλλάξουμε τη ζωή του Αλέξανδρου από την Μακρακώμη

2021-05-07 15:35

Ο Αλέξανδρος είναι ένα παιδί 8 ετών, με σπαστική τετραπληγία και εγκεφαλική παράλυση και χρειάζεται τη βοήθειά μας προκειμένου να μεταβεί στην Αμερική για μια εξειδικευμένη επέμβαση που θα του αλλάξει τη ζωή.

Γεννήθηκε πρόωρα στις 30 εβδομάδες. Νοσηλεύτηκε για αρκετό καιρό σε Μονάδα Νεογνών. Μέχρι τώρα λαμβάνει φυσιοθεραπεία και εργοθεραπεία σε σχεδόν καθημερινή βάση ενώ έχει λάβει και ειδικές συνεδρίες μπότοξ στο παρελθόν.

Ο Αλέξανδρος δεν έχει αυτόνομη βάδιση. Έχει κατακτήσει τα τελευταία δύο χρόνια την βάδιση με περιπατητήρα. Φορά κηδεμόνες και στα δύο του πόδια. Το κυριότερο πρόβλημά του είναι η υπερτονία (σπαστικότητα). Αυτός είναι και ο λόγος που χρειάζεται να μεταβεί στην Αμερική σε ειδικό κέντρο (Children’s Hospital, Saint Louis, Misouri), προκειμένου να υποστεί μια εξειδικευμένη επέμβαση που θα αλλάξει ολοκληρωτικά τη ζωή του μικρού μας. Η επέμβαση λέγεται SDR (Selected Dorsal Rizotomy – Εκλεκτική Ραχιαία Ριζοτομή) (https://www.stlouischildrens.org/conditions-treatments/center-for-cerebral-palsy-spasticity/about-selective-dorsal-rhizotomy) που, ουσιαστικά, πρόκειται για παρέμβαση στον σπονδυλικό σωλήνα. Μετά θα ακολουθήσει και δεύτερη χειρουργική επέμβαση (PERCS) στο ίδιο κέντρο. Οι γιατροί εικάζουν πως μετά τις δύο επεμβάσεις και καθημερινή φυσιοθεραπεία για ένα έτος περίπου ο Αλέξανδρος θα περπατά με μπαστούνι.

Η διαμονή στην Αμερική θα είναι για 30 ημέρες. Καθώς το κόστος του συνολικού εγχειρήματος πλησιάζει το ποσό των 70.000 – 75.000€

Οι γονείς του Αλέξανδρου, ο Γιάννης και η Χρηστίνα Μπογιαντζή, χρειάζονται την βοήθειά μας για να υποστηρίξουν το παιδί τους στον αγώνα του για να ζήσει μερικώς αυτόνομο.

Ο τραπεζικός λογαριασμός που έχει ανοιχθεί στην Εθνική Τράπεζα για αυτόν τον σκοπό είναι αυτός:

 GR78 0110 3960 0000 3960 0966 012 . Δικαιούχοι: Μπογιαντζής Αλέξανδρος του Ιωάννη, Μπογιαντζής Ιωάννης του Γεωργίου, Ρηγοπούλου Χρηστίνα του Ιωάννη.

Προϊόντα: 31 - 40 από 8743
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>