Νέα

Aθώος ο Δήμαρχος,Θύμιος Παπαευθυμίου

2018-09-27 21:21

Διαψεύσθηκαν οι «Κασσάνδρες», δήλωσε μετά την αθωωτική απόφαση του Εφετείου ο Θύμιος Παπαευθυμίου.

Το πρωί της Τρίτης, μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία στο Εφετείο Λαμίας, ο Δήμαρχος Μακρακώμης Ευθύμιος Παπαευθυμίου κρίθηκε αθώος του αδικήματος απιστίας σε βάρος του Δήμου, που του αποδόθηκε μετά από καταγγελία του τότε  αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Νικολάου Τζιβελέκα.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μακρακώμης έκανε λόγο ότι η εν λόγω καταγγελία έγινε λίγο πριν την διενέργεια των δημοτικών εκλογών του έτους 2014 σκόπιμα και υποβολιμιαία . Και συνεχίζοντας τόνισε ότι έτσι διαψεύσθηκαν οι «Κασσάνδρες» των ψευδών ειδήσεων περί δήθεν κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος για εργασίες που δεν πραγματοποιήθηκαν και αποκαταστάθηκε η αλήθεια των πραγμάτων και η θιγείσα ανεπανόρθωτα τιμή και υπόληψη του .

Απολύτως ικανοποιημένοι από την δικαστική έκβαση της υπόθεσης δήλωσαν και οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του κ.κ Γεώργιος Ντελής και Γεώργιος Δούμας , τονίζοντας ότι αποδόθηκε ουσιαστική δικαιοσύνη , συμβατή απολύτως με τα πραγματικά δεδομένα της υπόθεσης.

Ηρθαν κιόλας τα πρώτα χιόνια -Το έστρωσε στο Βελούχι [εικόνες βίντεο]

2018-09-26 20:35

Το... έστρωσε στο Βελούχι

Μπορεί να μην έχει φύγει καν ο Σεπτέμβριος, αλλά ήρθαν τα πρώτα χιόνια!

26 Σεπτεμβρίου σήμερα και στο χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχίου στην Στερεά Ελλάδα το έστρωσε. 

Οι μετεωρολόγοι είχαν προαναγγείλει την ραγδαία μεταβολή του καιρού με τον Ξενοφωντα και οι προβλέψεις επαληθεύτηκαν.

Η θερμοκρασία στο χιονοδρομικό κέντρο έφτασε τους μηδέν βαθμούς ενώ στο Καρπενήσι τους εφτά.

 

Όριο τα 200 ευρώ σε συναλλαγές με μετρητά - Υποχρεωτικά ηλεκτρονικά ή με κάρτα οι πληρωμές

2018-09-26 20:11

Στα 200 ευρώ μειώνεται το όριο γιά συναλλαγές με μετρητά σε καταστήματα και επιχειρήσεις κάτι που σημαίνει ότι πέρα από αυτό το ποσό η διαδικασία θα γίνεται μόνο με κάρτες ή ηλεκτρονικά μέσω web banking

Με την υπουργική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που αναμένεται να εκδοθεί σήμερα ή το πολύ αύριο και θα αφορά την άρση σχεδόν όλων των περιορισμών στην κίνηση των κεφαλαίων και την ουσιαστική κατάργηση των capital controls μετά από τρία χρόνια, θα περιέχεται και διάταξη με την οποία θα μειώνεται στα 200 ευρώ από 500 ευρώ σήμερα το όριο των συναλλαγών πάνω από το οποίο θα είναι υποχρεωτική ή χρήση πλαστικού χρήματος.

Με τον τρόπο αυτό το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά να αποκτήσει σαφέστερη γνώση των συναλλαγών που διενεργούν άρα και του ημερήσιο τζίρου που έχουν κλάδοι ιδιαίτερα ευεπίφοροι στην φορολογική παραβατικότητα όπως κομμωτήρια, εστιατόρια, ταβέρνες, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, συνεργεία Ι.Χ, γυμναστήρια, κέντρα διασκέδασης κλπ.

Δεν είναι λίγοι οι καταστηματάρχες και επαγγελματίες έκαναν περισσότερα παζάρια με τους πελάτες τους προκειμένου να πληρωθούν με μετρητά και να μην κόψουν καθόλου απόδειξη ή να κόψουν απόδειξη για πολύ μικρότερο ποσό.

Οι αρχές έχουν διαπιστώσει ότι από τις 650.000 επιχειρήσεις που έχουν POS περίπου το 30% δεν το χρησιμοποιούν.

Με άλλη απόφαση ου υπουργού Οικονομικών θα αίρονται όλοι οι περιορισμοί ανάληψης μετρητών με τα capital controls.

Δεν θα γίνουν μαθήματα στα σχολεία την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου

2018-09-26 20:05

Σαν δώρο για όλους του μαθητές «ήρθε» η Παρασκευή όπου οι χιλιάδες μαθητές θα απέχουν από τα μαθήματά τους λόγω της «5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018».Με σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ».

H Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου , ορίστηκε από το υπουργείο Παιδείας «5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018».Με σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ» προτείνεται οι σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου τις παρακάτω αθλητικές δράσεις (μεμονωμένα ή συνδυαστικά):αερόβιες κινητικές δραστηριότητες δίνοντας έμφαση στο γρήγορο βάδην, καθώς επίσης και τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορός κ.ά.,ομαδικά -ατομικά αθλήματα, καλαθοσφαίριση 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση κ.ά. (με δυνατότητα δημιουργίας και μικτών ομάδων).

Επίσης, δύναται να αναπτυχθούν δράσεις σε συνεργασία με όμορες σχολικές μονάδες ή αθλητικά κέντρα- αθλητικές Ομοσπονδίες και αθλητικούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την προϋπόθεση ότι εάν απαιτηθούν μετακινήσεις πρέπει να τηρηθούν τα οριζόμενα στις κείμενες διατάξεις.

Για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών στις ανωτέρω αθλητικές δραστηριότητες απαιτείται:

α. έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.),

β. ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα με ευθύνη του οποίου θα εξασφαλίζεται η δυνατότητα συμμετοχής των μαθητών/τριών στις αθλητικές/φυσικές δραστηριότητες,

γ. κατάλληλη αθλητική ενδυμασία,

δ. συμπληρωμένη η ονομαστική κατάσταση συμμετοχής των μαθητών/τριών ΜΟΝΟ σε περίπτωση μετακίνησης εκτός της σχολικής μονάδας (επισυνάπτεται η σχετική κατάσταση).

Επισημαίνεται ότι, σε περίπτωση που ακυρωθούν οι προγραμματισμένες δράσεις λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ή άλλων γεγονότων, θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλη ημερομηνία με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και με ταυτόχρονη ενημέρωση των Ομάδων Φυσικής Αγωγής των Δ.Δ.Ε.

Σε περίπτωση τοπικής εορτής ή αργίας, ο οικείος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης θα ορίσει νέα ημερομηνία η οποία θα ισχύει για όλες τις σχολικές μονάδες της περιοχής ευθύνης του.

Όσον αφορά στα ολιγοθέσια σχολεία τα οποία δεν διαθέτουν εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής προτείνεται η συνεργασία με άλλες σχολικές μονάδες.

Τέλος η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. συμμετέχοντας ενεργά στην 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018 με σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ», έχει προγραμματίσει εκδήλωση με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών διαφόρων αθλημάτων και μαθητών/τριών την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ. στο Ε.Γ.Α. «ο Ι. ΦΩΚΙΑΝΟΣ» (Δ/νση: Λεωφόρος Βασίλισσας Όλγας 1) εποπτείας ΥΠ.Π.Ε.Θ. .

Οπως τονίζεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείαs' Κεντρικός στόχος είναι η δραστηριοποίηση των σχολικών μονάδων ώστε να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου.

Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης θα οδηγήσει στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες”

Παράταση μέχρι τέλος Μαΐου 2019 γιά το μειωμένο αγροτικό τιμολόγιο ρεύματος

2018-09-26 19:58

Παρατείνεται έως το τέλος Μαΐου του 2019, η προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών, που έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου, για τη διατήρηση του μειωμένου αγροτικού τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας από τους εκάστοτε δικαιούχους, με πρωτοβουλία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη και του αναπληρωτή Υπουργού Σωκράτη Φάμελλου, σε συνεργασία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη.

Όπως ανακοινώθηκε:

H προθεσμία που είχε οριστεί από τον Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας (30/09/18) παρατείνεται, μέχρι την ανάπτυξη ηλεκτρονικής εφαρμογής, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η καταχώρηση των ηλεκτροδοτημένων εγκαταστάσεων αγροτικής χρήσης, στο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης και ελέγχου του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), η οποία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Μαΐου 2019.

Για την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής εφαρμογής συνδράμουν ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, συνεισφέροντας με το αρχείο των ηλεκτροδοτήσεων, καθώς και ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος διαθέτει σε ετοιμότητα πληροφοριακό σύστημα καταγραφής των απαιτούμενων στοιχείων. Η εφαρμογή αναμένεται να διευκολύνει συνολικά τη διαδικασία αδειοδότησης χρήσεων ύδατος από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις και ακολούθως την έκδοση του απαιτούμενου δελτίου γεωργοτεχνικών και γεωργοοικονομικών στοιχείων από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, για θέματα αγροτικού εξηλεκτρισμού.

Συνδυάζοντας τις διαθέσιμες βάσεις δεδομένων, παρέχεται η δυνατότητα δημιουργίας ενός επικαιροποιημένου αρχείου, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί: τόσο για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων των δικαιούχων μειωμένου αγροτικού τιμολογίου απέναντι στον Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας, όσο και για την ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων, στο πλαίσιο εφαρμογής των σχεδίων διαχείρισης λεκανών απορροής των υδατικών διαμερισμάτων της χώρας.

Οι δικαιούχοι μειωμένου αγροτικού τιμολογίου συνεχίζουν να έχουν τη δυνατότητα υποβολής των απαραίτητων στοιχείων στα τοπικά υποκαταστήματα του Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας, αυτοβούλως, προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις εκκρεμότητές τους.

Το συντονισμό των παραπάνω ενεργειών επιμελείται η ειδική γραμματεία Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων - Ο ρόλος των Ελλήνων κυνηγών στην πρόληψη της εμφάνισής της

2018-09-22 21:29

H Αφρικανική Πανώλη των χοίρων είναι ένα ιογενές αιμορραγικό νόσημα μεγάλης μεταδοτικότητας που προσβάλει τους χοίρους και τους αγριόχοιρους. Δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο. Η νόσος εξαπλώνεται γρήγορα ανεξαρτήτως συνόρων προκαλώντας τεράστιες κοινωνικο -οικονομικές επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο των χοιροτρόφων της συστηματικής και οικόσιτης χοιροτροφίας και των κυνηγών (κύρια στις περιοχές της Ε.Ε. που το κυνήγι αγριόχοιρου αποτελεί κερδοσκοπική δραστηριότητα, λόγω της δραματικής μείωσης ή και εξαφάνισης του πληθυσμού των αγριόχοιρων ή και λόγω των απαγορεύσεων στο κυνήγι σε περιοχές με κρούσματα της νόσου). Επίσης επηρεάζει τις επιχειρήσεις  που διακινούν ζώντα χοιρινά και προϊόντα χοίρειου κρέατος, στρεβλώνοντας το διεθνές εμπόριο ζώων και κρέατος.

Σε περίπτωση επιβεβαίωσης κρούσματος του ιού σε χοιροτροφική εκμετάλλευση, θανατώνονται υποχρεωτικά όλα τα ζώα αυτής, τηρείται χρόνος αναμονής  από τουλάχιστον  40 ημέρες έως 6 έτη και απαιτείται η τοποθέτηση μαρτύρων χοίρων με ορολογικές εξετάσεις αυτών, μέχρι να επιτραπεί η πλήρης ανασύστασή της. Επίσης, απαγορεύονται οι μετακινήσεις χοίρων  και προϊόντων μέσα στην καθορισμένη ζώνη περιοριστικών μέτρων γύρω από την εκμετάλλευση με το κρούσμα.

Σε περίπτωση επιβεβαίωσης του νοσήματος σε αγριόχοιρο, εφαρμόζονται μέτρα για την εκρίζωση και τον έλεγχο του νοσήματος  στους αγριόχοιρους της μολυσμένης περιοχής:

  • με εργαστηριακή εξέταση όλων των νεκρών εντοπισθέντων αγριόχοιρων στην εν λόγω περιοχή
  • την οργάνωση περιπολιών για τον εντοπισμό νεκρών αγριόχοιρων και την ενδυνάμωση της παθητικής επιτήρησης
  • τη στοχευμένη θήρευση αγριόχοιρων για τη συγκέντρωση δειγμάτων
  • τη λήψη μέτρων βιοασφάλειας κατά τη διαδικασία της συλλογής των νεκρών ζώων και διαχείρισης όλου του σώματος του νεκρού ζώου  καθώς και για τα πρόσωπα και τον εξοπλισμό που ήρθε σε επαφή με τα νεκρά ζώα
  • την απαγόρευση πρόσβασης στη μολυσμένη περιοχή
  • την εφαρμογή των μέτρων βιοασφάλειας στις χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις που εντοπίζονται εντός των ορίων της μολυσμένης περιοχής με παύση και έλεγχο  των μετακινήσεων των ζώντων ζώων.

Όλα αυτά συνεπάγονται αυξημένο κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό και μεγάλες οικονομικές απώλειες για τους κατόχους χοιροτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Η Διεύθυνση Υγείας Ζώων του ΥΠΑΑΤ σε σύσκεψη με το Τμήμα Άγριας Ζωής και Θήρας της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και εκπροσώπους από την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, με αφορμή την επικείμενη έναρξη της κυνηγετικής περιόδου του αγριόχοιρου, ζήτησε τη συνδρομή των κυνηγών στην εφαρμογή προληπτικών μέτρων κατά της Αφρικανικής Πανώλους του Χοίρου.

Η άμεση λήψη προληπτικών μέτρων κατά τη θήρευση αγριόχοιρου είναι επιτακτική ανάγκη, καθώς το νόσημα επιμένει με νέες εστίες στην ανατολική Ευρώπη και συνεχίζει την πορεία του στη Ρουμανία, με κρούσματα σε χοίρους και αγριόχοιρους. Έως σήμερα, φυσικό φραγμό για τη Χώρα μας αποτελεί η γειτονική Βουλγαρία. Η επικείμενη απειλή για το εγχώριο χοίρειο ζωικό κεφάλαιο επιβάλλει την αφύπνιση όλων μας. Η Κεντρική Αρμόδια Αρχή ήτοι η Διεύθυνση Υγείας Ζώων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προβαίνει συνεχώς σε ενέργειες τόσο με συναρμόδιους Φορείς όσο και σε συνεργασία με τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και με τα κράτη-μέλη στα οποία ήδη το νόσημα έχει προκαλέσει μεγάλες απώλειες.   

Με δεδομένο ότι ο αγριόχοιρος αποτελεί τον κύριο φορέα του ιού, ο Έλληνας κυνηγός αγριόχοιρου καθίσταται βασικός συνεργάτης στο να επιτραπεί ο έλεγχος της νόσου από μια ενδεχόμενη είσοδό της στη χώρα μας.

Ρόλος κυνηγού στην επιτήρηση του νοσήματος

Eίναι πολύ σημαντικό, κατά τις επισκέψεις στο πεδίο με σκοπό τη θήρα, οι κυνηγοί να παρατηρούν με προσοχή τους αγριόχοιρους, για τυχόν ασθενή ζώα ή ζώα με περίεργη συμπεριφορά (αδιαφορία προς το περιβάλλον, άτακτη βάδιση), ώστε να ειδοποιήσουν τις αρμόδιες τοπικές Κτηνιατρικές Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων για πιθανή υποψία ασθενών ζώων σε μία συγκεκριμένη περιοχή.

Παράλληλα, για την έγκαιρη διαπίστωση της παρουσίας του ιού στη Χώρα, είναι θεμελιώδες, οι κυνηγοί να ειδοποιούν τις οικείες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής σε περίπτωση ανεύρεσης νεκρών αγριόχοιρων (παθητική επιτήρηση) και κατόπιν συνεννόησης με τις κτηνιατρικές υπηρεσίες να λαμβάνουν δείγματα από τα ζώα και να τα παραδίδουν στις αρμόδιες τοπικές Κτηνιατρικές Υπηρεσίες με σκοπό την εργαστηριακή τους εξέταση.  Επιπλέον, για τον ίδιο σκοπό, προετοιμάζεται εγκύκλιος από την Υπηρεσία μας, η οποία αναμένεται να εκδοθεί άμεσα και θα καθορίζει τη διαδικασία  που οι κυνηγοί θα προσκομίζουν δείγματα από θηράματα αγριόχοιρων στις οικείες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, τα οποία θα αποστέλλονται υπό επίσημη κτηνιατρική επίβλεψη στο Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς για τη νόσο, για εξέταση (ενεργητική επιτήρηση). Η λήψη δειγμάτων, δηλαδή τεμαχίων από συγκεκριμένα όργανα του θηρευμένου αγριόχοιρου μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα από τον κυνηγό που είναι εξοικειωμένος με τη διαδικασία διαχείρισης του αγριόχοιρου αμέσως μετά το πέρας της θήρας.

Στόχος είναι, με την επαγρύπνηση όλων μας, να αποτραπεί η είσοδος της Αφρικανικής Πανώλους στην Ελλάδα. Ωστόσο, σε περίπτωση που το νόσημα διέλθει τα σύνορά μας , η εντατική επιτήρηση με την παρακολούθηση των αγριόχοιρων και τη συλλογή δειγμάτων από αυτά, θα επιφέρει την έγκαιρη διάγνωσή, ώστε να ληφθούν άμεσα περιοριστικά μέτρα και να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωσή του.

Τί θα πρέπει να προσέχει ο Έλληνας κυνηγός αγριόχοιρου;

Θα πρέπει να μπορεί να αναγνωρίζει συμπτώματα ύποπτα για την παρουσία της νόσου σε ένα αγριόχοιρο.

Συμπτώματα:

-αιμορραγίες σε διάφορα όργανα,

-ερυθρότητα του δέρματος, του ρύγχους και των   αυτιών,

– κατάπτωση,

-ταχύπνοια

-πυρετός

– παρουσία υγρού στις κοιλότητες του ζώου,

-διογκωμένοι και αιμορραγικοί λεμφαδένες,

– αιμορραγίες και οίδημα των πνευμόνων,

– σπλήνας διογκωμένος, σκουρόχρωμος με αιμορραγίες,

-αιμορραγίες στα εσωτερικά όργανα,

– διογκωμένο ήπαρ

Σπλήνας διογκωμένος και σκουρόχρωμος.

Υπεραιμία του βλεννογόνου του εντέρου.

Υπεραιμία του βλεννογόνου του εντέρου.

Ο κυνηγός πρέπει να ειδοποιεί τις κτηνιατρικές υπηρεσίες σε περίπτωση:

– Ανεύρεσης νεκρών αγριόχοιρων στο δάσος,

– Ανεύρεσης ασυνήθιστα μεγάλου αριθμού νεκρών ή τραυματισμένων ζώων σε οδικά δίκτυα,

-Ασυνήθιστης συμπεριφορά (υπνηλία, μειωμένη αντίδραση σε ερεθίσματα) μεμονωμένων ζώων ή ομάδων αγριόχοιρων,

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΥΡΕΣΗΣ ΝΕΚΡΩΝ ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΩΝ – ΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ!!!!

Μέτρα πρόληψης κατά το κυνήγι:

– Οι κυνηγοί να διαχειρίζονται σωστά το θήραμα και να μην πετούν στο περιβάλλον υπολείμματα θηραμάτων αγριόχοιρων (απορρίπτονται σπλάχνα και εντόσθια μόνο αφού χλωριωθούν – δεν χρησιμοποιούνται ως ζωοτροφή),

– Το θήραμα και το κρέας του τοποθετούνται σε ξεχωριστό αποθηκευτικό χώρο (όπου άλλα ζώα δεν έχουν πρόσβαση),

– Να αποφεύγεται η επαφή ζώων (π.χ. σκυλιών) με το θήραμα,

– Να καθαρίζονται προσεκτικά ο εξοπλισμός/υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στο κυνήγι  καθώς και τα υποδήματα, ρούχα και οχήματα.

Για την ενημέρωση των κυνηγών για τη νόσο και τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν κατά το κυνήγι, το επόμενο χρονικό διάστημα θα διανεμηθούν στις έδρες των κυνηγητικών ομοσπονδιών της Χώρας ενημερωτικά φυλλάδια και αφίσες.

Σας παραθέτουμε το link που μπορείτε να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες για την Αφρικανική Πανώλη και το Σχέδιο Αντιμετώπισής της στην Ελλάδα. 

http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/animal-production/pigs/1126-asthenxoiron

Πηγή: Τμήμα Λοιμωδών και Παρασιτικών Νοσημάτων
Διεύθυνση Υγείας των Ζώων
Γενική Δ/νση Κτηνιατρικής
Υπουργείο Aγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Λαμία: 34χρονος κρατούσε αιχμάλωτη Γαλλίδα -Δεμένη και φιμωμένη στο σπίτι του

2018-09-16 13:02

Σοκάρει η αποκάλυψη ότι ένας 34χρονος κρατούσε αιχμάλωτη στο σπίτι του, στο κέντρο της Λαμίας, μία 40χρονη Γαλλίδα

Ο Λαμιώτης είχε γνωρίσει τη γυναίκα μέσω Facebook, πριν από τρία χρόνια και είχαν συνάψει σχέση, η οποία όμως είχε διακοπεί. Τις τελευταίες ημέρες επικοινώνησαν και πάλι και η 40χρονη πείστηκε να έρθει στην Ελλάδα να τον συναντήσει. Ομως, δεν μπορούσε να φανταστεί την περιπέτεια που θα ζούσε.

Την Τετάρτη, ο 34χρονος πήγε στο σπίτι του τη Γαλλίδα, σε ισόγειο διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, δεμένη και φιμωμένη, σύμφωνα με την ίδια. Την κλείδωσε σε δωμάτιο στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας.. Αγνωστο πως, η 40χρονη κατάφερε να επικοινωνήσει με τον πατέρα της, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε την Ιντερπόλ.

Το πρωί του Σαββάτου, αστυνομικοί εντόπισαν το στίγμα του κινητού της Γαλλίδας, έκαναν έφοδο στην πολυκατοικία και την εντόπισαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες , ο 34χρονος- εθνοφύλακας στο ΚΕΥΠ Λαμίας- τα τελευταία δύο χρόνια φιλοξενεί μια 24χρονη στο διαμέρισμά του, η οποία γνώριζε για την αιχμαλωσία της Γαλλίδας αλλά πιθανότατα φοβόταν να μιλήσει. Πάντως, η αστυνομία συνέλαβε και τους δύο.

 

Τραγωδία στη Φθιώτιδα: Νεκρός ανασύρθηκε ο άνδρας που έπεσε σε πηγάδι

2018-09-15 23:42

pigadi

Ο 52χρονος έπεσε σε πηγάδι βάθους 10 μέτρων στην Αρκίτσα – Οι αρχές κατάφεραν να τον ανασύρουν, όμως ο άνδρας, πατέρας δύο παιδιών, ήταν ήδη νεκρός

Μοιραία πτώση σε πηγάδι βάθους δέκα μέτρων είχε ένας 52χρονος κάτοικος Αρκίτσας, πατέρας δύο ανήλικων κοριτσιών, που πήγε να κόψει χόρτα στο πατρικό του σπίτι,την Παρασκευή 14/9

Ό 52χρονος, την ώρα που έκανε τις εργασίες, δεν πρόσεξε το άνοιγμα του πηγαδιού που βρισκόταν εκεί και έπεσε μέσα.

Οι δικοί του ανησύχησαν, καθώς ο 52χρονος δεν απαντούσε στις κλήσεις τους και πήγαν στο σημείο να δουν τι έχει συμβεί. Ο αδερφός του κατάφερε να τον δει πεσμένο στο πηγάδι και ειδοποίησε γύρω στις 3.45 μ.μ. την Πυροσβεστική.

Αμέσως σήμανε συναγερμός, καθώς στο σημείο έσπευσαν άμεσα Πυροσβέστες από τα Κλιμάκια της Αταλάντης και του Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ ειδοποιήθηκε και η 7η ΕΜΑΚ.

Γύρω στις 6 το απόγευμα, κι ενώ ο άτυχος άνδρας δεν έδινε σημεία ζωής, οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ κατάφεραν να τον ανασύρουν χωρίς τις αισθήσεις του. Στη συνέχεια, γιατρός του ΕΚΑΒ πιστοποίησε τον θάνατό του.

Συνελήφθη 42χρονος αλλοδαπός, ο οποίος καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης

2018-09-15 23:32

Από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας, συνελήφθη χθες (14-09-2018) το απόγευμα, στην ευρύτερη περιοχή της Στυλίδας Φθιώτιδας, ένας 42χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για καλλιέργεια ναρκωτικών.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε, στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στη Χώρα μας.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν και έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση, ειδικά διαμορφωμένο χώρο, εντός δασικής έκτασης στην ανωτέρω περιοχή, όπου υπήρχαν καλλιεργημένα δενδρύλλια κάνναβης.

Τη στιγμή που ο 42χρονος προσήλθε στο σημείο, προκειμένου να περιποιηθεί - ποτίσει την καλλιέργεια του, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, ενώ από τους αστυνομικούς συνολικά εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (11) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως (2,5) μέτρων.

Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

 

 

Στο νοσοκομείο κυνηγός από επίθεση αγριογούρουνου

2018-09-15 23:23

Στο νοσοκομείο κυνηγός από επίθεση αγριογούρουνου

Στο νοσοκομείο Αγρινίου νοσηλεύεται 65χρονος κυνηγός έπειτα από επίθεση αγριογούρουνου σε δασική περιοχή του Δήμου Αμφιλοχίας.

Ο άνδρας είχε πάει για κυνήγι στο σημείο Πλατό που βρίσκεται σε μέρος του βουνού πίσω από τη Στάνο Αμφιλοχίας. Εκεί ο σκύλος του δέχθηκε επίθεση από αγριογούρουνο και στην προσπάθειά του να τον προστατέψει, τραυματίστηκε από το ζώο.

Ο 65χρονος μεταφέρθηκε υποβασταζόμενος από τους άλλους κυνηγούς στον νέο δρόμο που κατασκευάζεται σε κοντινή απόσταση και από εκεί παρελήφθη από το ασθενοφόρο.

Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Αγρινίου, όπου νοσηλεύεται φέροντας βαθιά κοψίματα σε χέρι και πόδι, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο σκύλος του δεν τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε άμεσα σε κτηνίατρο για τις πρώτες βοήθειες.

Πηγη: agriniopress.gr

Προϊόντα: 41 - 50 από 8155
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>