Νέα

Μητσοτάκης: Κλείνουν όλες οι εκκλησίες, κάθε δόγματος και θρησκείας

2020-03-17 08:11

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανάβει κερί

Με ένα tweet, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ότι με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται, λόγω κορωνοϊού, οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας, κάθε δόγματος και θρησκείας.
Απαντώντας ουσιαστικά στην σαφώς χλιαρή απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις».

Δείτε τι ανήρτησε ο Πρωθυπουργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις».

Οργή στο Μαξίμου για την άτολμη απόφαση της ΔΙΣ

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός φέρεται να οργίστηκε από την άτολμη απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και αποφάσισε να κλείσει τις εκκλησίες με απόφαση της κυβέρνησης.

Υπ. Παιδείας: Καμία λειτουργία, καθόλου γάμοι-βαφτίσια -Καθαρές, όχι μεσοβέζικες λύσεις

Είναι ενδεικτικό ότι λίγο αργότερα πηγές του υπ. Παιδείας διευκρίνιζαν επιπλέον ότι δεν θα τελούνται για όλα τα δόγματα και όλες τις θρησκείες:

Καμία λειτουργία, ούτε της Κυριακής
Καθόλου γάμοι και βαφτίσια, ούτε κατ'εξαίρεση
«Προχωράμε ένα βήμα πιο πέρα. Καθαρές λύσεις και όχι μεσοβέζικες καταστάσεις. Η δημόσια υγεία πάνω απ’ όλα» ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
Υπενθυμίζεται ότι στην απόφαση της ΔΙΣ γίνονταν λόγος για λιτή τέλεση της Θείας Λειτουργίας από την Κυριακή μέχρι τις 11/4 από τις 7-8 το πρωί ενώ γίνονταν επίσης λόγος για εξαιρέσεις σε γάμους-βαφτίσια αν υπήρχε «ανάγκη».
Κεραμέως: Οι εξαιρέσεις αφορούν μόνο κηδείες και ατομική προσευχή

Σε δήλωσή της από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως διευκρίνισε ότι αναστέλλεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, με εξαίρεση:

τις κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και
την ατομική προσευχή, και στις δύο περιπτώσεις τηρουμένων αυστηρών μέτρων προστασίας (όπως αυτά θα εξειδικεύονται σε ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας).
Η αναστολή ισχύει για το διάστημα από 16.3.2020 έως και 30.3.2020.

 

ΚΤΕΟ: Παρατείνεται η ισχύς των Δελτίων Τεχνικών Ελέγχων - Αναστέλλεται η υποχρέωση επανελέγχων έως 30-4-2020

2020-03-16 15:16

Την παράταση ισχύος των Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου (Δ.Τ.Ε.). που εκδίδονται από Δημόσια και ΚΤΕΟ προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Μεταφορών

Σύμφωνα με την εγκύκλιο ενόψει των έκτακτων μέτρων για την αποφυγή της διασποράς και εξάπλωσης του κορωνοϊού στη Χώρα μας, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί τις τελευταίες ημέρες, αποφασίζονται τα εξής:

- Παρατείνεται η ισχύς των Δελτίων Τεχνικών Ελέγχων (Δ.Τ.Ε) όλων των αυτοκινήτων οχημάτων έως και την Πέμπτη 30η Απριλίου του 2020. Ομοίως, αναστέλλεται η υποχρέωση διενέργειας επανελέγχων όλων των αυτοκινήτων οχημάτων, από Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 έως και Πέμπτη 30-4-2020.

-Από την παραπάνω ρύθμιση εξαιρούνται τα φορτηγά και τα λεωφορεία αυτοκίνητα οχήματα που εκτελούν διεθνείς μεταφορές, ο τεχνικός έλεγχος των οποίων θα εξακολουθεί να διενεργείται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

- Τα Δημόσια και Ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (Κ.Τ.Ε.Ο) υποχρεούνται να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού και συνάθροισης κοινού, από Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 έως και Πέμπτη 30-4-2020

Κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα - Σε καραντίνα όσοι έρχονται από εξωτερικό

2020-03-16 14:59

Κλείνουν από Τετάρτη όλα τα εμπορικά καταστήματα. Διαψεύδει η κυβέρνηση τις φήμες για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η κυβέρνηση διέψευσε τη φήμη για επικείμενη καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε, στο πλαίσιο λήψης νέων μέτρων ότι η κυβέρνηση επεκτείνει από την Τετάρτη το μέτρο αναστολής λειτουργίας και σε άλλα τμήματα του πρωτογενούς τομέα - στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό, διαβεβαιώνοντας παράλληλα σε ότι σε κάθε περίπτωση θα παραμείνουν ανοιχτά τα φαρμακεία, τα σουπερμάρκετ, ό,τι συνδέεται με την αλυσίδα τροφοδοσίας, τα πρατήρια καυσίμων, καθώς και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και λοιπές υπηρεσίες.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.

Επίσης ανακοίνωσε την επιβολή περιορισμού κατ' οίκον 14 ημερών σε όποιον εισέρχεται στο εξής στην ελληνική επικράτεια, αλλά και την αναστολή ισχύος του δακτυλίου μέχρι το τέλος Απριλίου και αναστολή για δύο εβδομάδες της υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ για τους αγρότες.

Η κ. Πελώνη τόνισε ότι «Οο φήμες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες περί καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας επιτείνουν τη σύγχυση και συνιστούν παραπληροφόρηση. Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αυτές τις ώρες ας επικρατήσει ψυχραιμία. Επιπλέον, οποιαδήποτε αυστηροποίηση των μέτρων κι αν αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες, τα σουπερμάρκετ και τα φαρμακεία δεν θα κλείσουν. Δεν κλείνουν ακόμη χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ούτε πρατήρια καυσίμων. Κανένα κράτος δεν μπορεί να ελέγξει το πρόβλημα σε απόλυτο βαθμό. Αυτό που μπορεί να κάνει -και το κάνουμε- είναι να παίρνει σταδιακά όλο και περισσότερα μέτρα. Η Κυβέρνηση έχοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας, λαμβάνει πρωτοφανή μέτρα και απευθύνει έκκληση σε όλους να μείνουν σπίτι, για να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Είναι μια άσκηση ατομικής ευθύνης, αλλά και κοινωνικής υπευθυνότητας».

Έκανε επίσης αναφορά στην ανάθεση των αρμοδιοτήτων του συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. «Στο πλαίσιο αυτό, ο μέχρι σήμερα Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ορίστηκε από τον Πρωθυπουργό -και ήδη ορκίστηκε- ως Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με πλήρεις και αποκλειστικές αρμοδιότητες . Ο κ. Χαρδαλιάς θα αναφέρεται απευθείας στον Πρωθυπουργό. Νέος Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, πρώην Αρχηγός της Πυροσβεστικής κ. Βασίλης Παπαγεωργίου.

Σπερχειάδα: Διαμαρτυρία δημότη

2020-03-16 12:59

Επιστολές διαμαρτυρίας καί ενημέρωσης τού συνδημότη μας Ιωάννη Φέκα

Οι Επιστολές διαμαρτυρίας μου (19-11-2019 και 22-01-2020) με θέμα ''Η κοπή των τεσσαρων πεύκων στην πλατεία ''Μακρυγιάννη'' της Δ.Κ. Σπερχειάδας του Δήμου Μακρακώμης''. η οποία πραγματοποιήθηκε  στα μέσα Οκτωβρίου 2019,καί η από 16-03-2020, Επιστολή Ενημέρωσης ως απάντηση στα όσα ειπώθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Σπερχειάδας στις 09-03-2020

 


ΦΕΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ 8
35003 ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

Σπερχειάδα  19 Νοεμβρίου 2019

Προς :Δήμαρχο Μακρακώμης κ. Χαντζή Γεώργιο

Κοιν:

Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας
      κ. Παπασάρα  Ανδρέα.
Αντιδήμαρχο Καθαριότητας & Πρασίνου
     Κ. Κοντογεώργο Παναγιώτη
Αντιδήμαρχο Ποιότητας  Ζωής
      Κ. Θεόπουλο Κωνσταντίνο
Δημοτικό Σύμβουλο κ. Παπαευθυμίου  
      Ευθύμιο.
Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ράμο Παναγιώτη
Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου της  Δ.Κ.     
     Σπερχειάδας  κ. Τζιβελάκα Νικόλαο
Μέλος  του Τοπικού Συμβουλίου της  Δ.Κ. 
     Σπερχειάδας κ. Μαργαρίτη Κωνσταντίνο.
Μέλος  του Τοπικού Συμβουλίου της  Δ. Κ.
     Σπερχειάδας κ. Καραντζούνη Δημήτριο                                           

ΕΠΙΣΤΟΛΗ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε.
   Στις σελίδες των ηλεκτρoνικών εφημερίδων ‘’ fonografos.net ‘’, ιδιοκτησίας Δημητρίου Καραντζούνη καθώς  και ‘’
Σπερχειός online-Ενημέρωση Δυτικής Φθιώτιδας’’, ιδιοκτησίας Γκόγια Ιωάννη, αναρτήθηκε στις 17-10-2019, κείμενο με φωτογραφικό υλικό, με θέμα την κοπή των  τεσσάρων (4)  ιστάμενων πεύκων της πλατείας ’’Μακρυγιάννη’’ της Δ.Κ. Σπερχειάδας του Δήμου Μακρακώμης, χωρίς κάποιος αρμόδιος να γνωρίζει. Η εν λόγω πλατεία βρίσκεται  σε απόσταση  εκατόν πενήντα (150) μέτρων περίπου από την κατοικία μου.
    Το γεγονός της κοπής των πεύκων, ήρθε σε γνώση μου, αναγιγνώσκοντας τα ανωτέρω δημοσιεύματα των ηλεκτρονικών εφημερίδων. Επισκέφτηκα στην συνέχεια (17-10-2019), την πλατεία  ‘’Μακρυγιάννη’’ και διαπίστωσα ότι είχαν παρθεί οι κορμοί των πεύκων και είχαν παραμείνει στο χώρο της τα κλαδιά αυτών. Τα κλαδιά  μετά την δημοσιοποίηση του γεγονότος , αφέθηκαν στο χώρο για χρονικό διάστημα 2 έως 3 ημερών και απομακρύνθηκαν  όχι από αυτούς που πραγματοποίησαν την κοπή των πεύκων, αλλά από το Δήμο, ο οποίος διέθεσε όχημα και προσωπικό.
     Επειδή διέρχομαι μέσω της πλατείας αυτής, έχω διαπιστώσει ότι τα εν λόγω πεύκα έχουν ανυψώσει το δάπεδο του πεζοδρομίου, όπως απεικονίζονται και στις φωτογραφίες των δημοσιευμάτων. Αυτό, κατά τη γνώμη μου, πραγματοποιήθηκε επειδή όταν αυτά φυτεύτηκαν εντός του πεζοδρομίου δεν αφέθηκε μεγάλο άνοιγμα (ελεύθερος χώρος γύρω από τον κορμό των πεύκων) και κατά το στάδιο ανάπτυξής των ο κορμός ήρθε σε επαφή με το δάπεδο του πεζοδρομίου, με αποτέλεσμα να το ανυψώσει. Τα πεύκα είχαν αφεθεί στην  τύχη τους από την ημέρα της φύτευσής των, εδώ και 15 έτη περίπου. Η ανύψωση του πεζοδρομίου  έχει αρχίσει να διαφαίνεται και στα εναπομείναντα (επί του πεζοδρομίου) δέντρα της  πλατείας  ‘’Μακρυγιάννη’’.
     Μπορούσαν τα πεύκα να είχαν σωθεί,  με το να αφαιρεθεί το τσιμεντένιο δάπεδο που αγκάλιαζε τον κορμό τους και την δημιουργία παρτεριών. Για το πεζοδρόμιο μπορούσε να παρθεί μέρος του  τμήματος  της ασφαλτοστρωμένης οδού  Ανατολικά της πλατείας. Η οδός αυτή, δεν χρησιμοποιείται ως κύρια οδός κυκλοφορίας οχημάτων. Όταν κάποιος σκέπτεται να αναπλάσει ένα χώρο, κρατάει τον ζωντανό οργανισμό (δέντρα, φυτά) που τον περιβάλλει, επειδή απαιτούνται αρκετά χρόνια να δώσουν τα ευγερτήματά τους (ομορφιά, σκιά κλπ.) στο χώρο αυτό. Οι τσιμεντένιες κατασκευές (δάπεδα, παρτέρια κλπ.) καταστρέφονται εύκολα και σε μία ημέρα/λίγες εβδομάδες , μήνες κατασκευάζονται. 
      Ο χώρος εντος της πλατείας καθώς και οι γύρω δρόμοι από αυτήν, δείχνουν εικόνα εγκατάλειψης. Συγκεκριμένα εντος αυτής υπάρχουν σπασμένα μάρμαρα, σπασμένα φωτιστικά σώματα των ιστών φωτισμού κλπ. Στα κράσπεδα των γύρω δρόμων έχουν συσσωρευτεί χώματα  και έχουν φυτρώσει χόρτα. Πρόσφατα εντος της εβδομάδας  (11-11 έως 13-11-2019) πραγματοποιήθηκε κλάδεμα των δέντρων (που απέμειναν) και των θάμνων καθώς και κοπή  των χόρτων  στα παρτέρια της πλατείας καθώς και των γύρω από  αυτήν κράσπεδων των δρόμων. Δυστυχώς όμως ο καθαρισμός που πραγματοποιήθηκε, είναι ελλιπής, γιατί δεν απομακρύνθηκαν τα χώματα από τα κράσπεδα και σε μικρό χρονικό διάστημα,  τα χόρτα που κόπηκαν πάλι θα αναπτυχθούν. Η ανάπτυξη των χόρτων διαπιστώνεται στα κράσπεδα της Ε.Ο. Μακρακώμης-Σπερχειάδας, στην είσοδο της πόλης της Σπερχειάδας, όπου πραγματοποιήθηκε καθαρισμός  στις αρχές Σεπτεμβρίου 2019.    
     Με τα ίδια μου τα μάτια καθώς και από αναρτήσεις στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ‘’facebook’’ παρακολουθώ την προσπάθεια (εδώ και σαράντα πέντε  (45) ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του ) του Αντιδημάρχου κ. Κοντογεώργου Παναγιώτη , να καθαρίζει αναμορφώνει/διαμορφώνει πάρκα και νησίδες στις Δημοτικές Κοινότητες Μακρακώμης και Σπερχειάδας . Την 46η ημέρα εμφανίζονται (17-10-2019) τα ανωτέρω δημοσιεύματα,  τα οποία ανατρέπουν το όλο  έργο της δημιουργίας που έγινε  εντος των 45 ημερών.
   Θέλω να επισημάνω ότι, ως πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπερχειάδα, σας ζητήθηκε  να μας παραχωρήσετε   έγγραφο  για την  ‘’Χρήση αίθουσας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπερχειάδας’’, μετά από αίτημα μας (καταθέσαμε το καταστατικό του Συλλόγου και έγγραφο του Αν/τη διευθυντή του Σχολείου μας), το οποίο  είχε υποβληθεί προς την κα Ρήγα Λαμπρινή (Υπεύθυνη  Αντιδήμαρχο Παιδείας). Το αίτημα μας, τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Μακρακώμης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 23-10-2019  και ψηφίστηκε θετικά.
    Στο Τοπικό Συμβούλιο (Τ.Σ.) της Δ.Κ. Σπερχειάδας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 13-11-2019, τέθηκε από το μέλος του Τ.Σ. κ. Καραντζούνη Δημήτριο (καταθέτοντας έγγραφο αίτημα), να συζητηθεί ως θέμα ‘’ Η κοπή των τεσσάρων πεύκων στην πλατεία Μακρυγιάννη της Δ.Κ. Σπερχειάδας ‘’ και να εξαχθεί κείμενο που να εκφράζει την άποψη του Τ.Σ.. Από το Πρόεδρο καθώς και την πλειοψηφία  των μελών του Τ.Σ., υπήρξε αρνητική ψήφος, για την εξέταση και λήψη απόφασης, ως έκτακτο θέμα. Απ’ ότι καταλαβαίνω θεωρείται ασήμαντο.
      Η περιοχή μας (Βόρειο τμήμα της πόλης Σπερχειάδας), στην οποία υπάρχει η κατοικία μου και συγκεκριμένα κάτω από τη νησίδα του 1ου Δημοτικού Σχολείο Σπερχειάδας, έχει εγκαταλειφτεί εδώ και χρόνια από τον καιρό που ήταν Κοινότητα στη συνέχεια Δήμος Σπερχειάδας και τώρα Δήμος Μακρακώμης. Έχουν κλειστεί κάθετοι δρόμοι (υπηρετώντας τα συμφέροντα κάποιων),  σε δρόμος έτοιμο προς ασφαλτόστρωση τα νερά της βροχής έχουν  παρασύρει το χώμα της τελικής επίστρωσης, δεν μπορούμε να συνδεθούμε με το δίκτυο αποχέτευσης, δεν υπάρχει παιδική χαρά  κλπ.
     Στο πρόγραμμα του συνδυασμού σας ‘’Δύναμη Προοπτικής’’  καθώς και στις προεκλογικές ομιλίες σας, αναφέρεστε για αναμόρφωση/ανάπλαση του Δήμου Μακρακώμης καθώς και διαφάνεια  στην λήψη αποφάσεων, στις διαδικασίες ανάθεσης έργων κλπ. Με το πρόγραμμα του συνδυασμού σας,  διανεμήθηκε από σπίτι σε  σπίτι, η εφημερίδα ‘’Φθιωτικό Βήμα’’, ιδιοκτησίας Δημητρίου Παπαγεωργίου, με άρθρο του εκδότη για τους λόγους που πρέπει να ψηφίσουμε τον συνδυασμό σας καθώς και άρθρο για όσα συνέβησαν επί δημαρχίας κου Παπαευθυμίου Ευθυμίου.
    Επειδή υπάρχουν ψίθυροι για το ποιός έδωσε την εντολή  της κοπής των εν λόγω πεύκων καθώς και ποιοι την πραγματοποίησαν,  θέλω να σας ενημερώσω ότι την Δευτέρα 04-11-2019 απέστειλα με συστημένη  επιστολή  ‘’ Αίτηση – Καταγγελία’’ προς την κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, για να λάβει γνώση  το γεγονός της κοπής των πεύκων και για τις δικές της ενέργειες.  Αυτή παραδόθηκε στις 06-11-2019.
    Πρέπει κ. Δήμαρχε να ακουστεί κάποτε η φωνή μας  και να ζητηθεί η γνώμη μας. Εμένα προσωπικά μου γεννούνται  τα εξής ερωτήματα:
1.
Υπάρχει σχέδιο ανάπλασης της πλατείας ‘’Μακρυγιάννη’’; Πότε αυτό συντάχθηκε;  Επί ποιάς Δημαρχίας έχει εγκριθεί  αυτό;
2.
Υπάρχει προϋπολογισμός για την ανάθεση του έργου της κοπής;
3.
Έγινε ανάθεση του έργου της κοπής σύμφωνα με τα προβλεπόμενα (οικονομική επιτροπή, διαύγεια); 
4.
Υπάρχει τεχνική έκθεση από αρμόδιο τεχνικό επιστήμονα, στην οποία να αναφέρεται η επικινδυνότητα και η ακαταλληλότητα ύπαρξης των εν λόγω πεύκων στο χώρο της πλατείας; Εάν υπάρχει πότε συντάχθηκε;
5.
Είχε προβλεφτεί το κόστος  της διαμόρφωσης του  χώρου  γύρω  από τα πεύκα, διατηρώντας τα ή μετά την κοπή που πραγματοποιήθηκε;
6.
Υπάρχουν έγγραφα αιτήματα των περιοίκων της πλατείας, που να αναφέρουν τους λόγους που πρέπει αυτά να κοπούν;
7.
Ποιός έδωσε την εντολή της κοπής και ποιοι την πραγματοποίησαν;
8.
Γιατί διατέθηκε όχημα και προσωπικό από το Δήμο  Μακρακώμης για την απομάκρυνση των  κλαδιών των πεύκων και δεν απομακρύνθηκαν από αυτούς που ενήργησαν την κοπή;
9.
Στα σημεία που υπήρχαν τα πεύκα  απομείνει στο χώρο της πλατείας το τμήμα του κορμού (στο ύψος του πεζοδρομίου) με το ρίζωμά τους καθώς και το ανυψωμένο επίπεδο του τσιμεντένιου πεζοδρομίου. Τώρα υπάρχει καλαισθησία στο χώρο της πλατείας; Υπάρχει κίνδυνος για τα παιδιά που θα παίζουν στο χώρο της πλατείας και θα ανεβαίνουν στους εναπομείναντες κορμούς;
10.
Έχουν επιληφθεί του θέματος η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου;
11.
Τα επικίνδυνα σημεία που δημιουργήθηκαν θα περιφραχθούν/σημανθούν;
12.
Ο Πρόεδρος και δύο (2) μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της  Δ.Κ. Σπερχειάδας διαμένουν  στην περιοχή γύρω από την πλατεία ‘’Μακρυγιάννη’’. Δεν αντιλήφθηκαν τίποτα; 
13.
Γιατί το Τοπικό Συμβούλιο της  Δ.Κ. Σπερχειάδας, μέχρι σήμερα, δεν έχει πάρει θέση για την κοπή των πεύκων;
       Η παρούσα Επιστολή- διαμαρτυρίας,  συντάθηκε μετά από πικρία και αγανάκτηση (όχι από μίσος για κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο), επειδή κάποτε πρέπει να λειτουργούμε ως  μια δομημένη κοινωνία και όχι ο καθένας να κάνει ότι θέλει.
     Η Επιστολή Διαμαρτυρίας κοινοποιείται στους Αρμόδιους Αντιδημάρχους ( Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας και Πρασίνου, Ποιότητας Ζωής), για τις δικές τους ενέργειες.
     Η  Επιστολή  Διαμαρτυρίας κοινοποιείται στους Δημοτικούς Συμβούλους  κ. Παπαευθυμίου Ευθύμιο (Ανεξάρτητη Δημιουργική Συνεργασία) και κ. Ράμο Παναγιώτη  (Λαϊκή  Συσπείρωση) και παρακαλώ όπως επισκεφτούν (εάν δεν τον έχουν επισκεφτεί)  τον χώρο της πλατείας ‘’Μακρυγιάννη’’ και να θέσουν την δική τους άποψη στο  Δημοτικό Συμβούλιο.
    Επίσης η Επιστολή  Διαμαρτυρίας κοινοποιείται  στον Πρόεδρο του Τ.Σ. της  Δ.Κ. Σπερχειάδας κ. Τζιβελέκα Νικόλαο  (ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ-Η πόλη που αγαπάμε) και στα Μέλη  του Τ.Σ. κ. Μαργαρίτη Κωνσταντίνο (Πρώτα η Σπερχειάδα) και κ. Καραντζούνη Δημήτριο (Σπερχειάδα –Η πόλη της καρδιάς μας), ώστε το θέμα ‘’Της κοπής των πεύκων ‘’ να συζητηθεί και εξαχθεί  άποψη, σε  επικείμενο Τοπικό Συμβούλιο. Είναι απαράδεχτο μέχρι σήμερα να υπάρχει ψήφισμα του Τοπικού Συμβουλίου και να μην γνωρίζουμε τι ενέργειες έχουν γίνει.
    Τα δέντρα (πεύκα) είναι ζωντανός οργανισμός, χωρίς φωνή/κραυγή). Για μένα είναι σημαντικό γεγονός ότι κόπηκαν  τέσσερα (4) ιστάμενα πεύκα, από τον κοινόχρηστο χώρο (πλατεία), χωρίς να ερωτηθούμε.  Ο Δήμος  Μακρακώμης  αναγκάστηκε να διαθέσει όχημα και προσωπικό για την απομάκρυνση των  κλαδιών των πεύκων, το κόστος το οποίο μεταπίπτει στους δημότες. Επίσης το κόστος αποκατάστασης  του περιβάλλοντα χώρου, στην παρούσα φάση (μετά την κοπή των πεύκων), μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το κόστος διαμόρφωσης του χώρου αυτού, εάν διατηρούνταν τα πεύκα. Αυτό θα πρέπει να αξιολογηθεί από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου. Κατά την γνώμη μου θα γίνει μία τεράστια εκσκαφή για να αποκολληθούν  οι βάσεις  των  κορμών  με τις ρίζες από το έδαφος, στα σημεία κοπής, με αποτέλεσμα να καταστραφεί και τμήμα της ασφαλτοστρωμένης  οδού .
     Παρακαλώ κ. Δήμαρχε, όπως ενεργήσετε ότι πρέπει, για την διαλεύκανση της υπόθεσης, τηρώντας το πρόγραμμα του συνδυασμού σας και τις προεκλογικές σας εξαγγελίες-δεσμεύσεις.
                                                                                       
      
                                                                                                    Με Εκτίμηση
                                                                                                  Φέκας Ιωάννης

 


ΦΕΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ 8
35003 ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

Σπερχειάδα  22  Ιανουαρίου  2020


Προς :                

1.  Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου της  Δ.Κ.  Σπερχειάδας 
     κ. Τζιβελέκα Νικόλαο
2. Μέλος  του Τοπικού Συμβουλίου της  Δ. Κ. Σπερχειάδας
    κ. Ξέρα Χρήστο
3. Μέλος  του Τοπικού Συμβουλίου της  Δ. Κ.   Σπερχειάδας
    κα. Σιούτα Αικατερίνη
4. Μέλος  του Τοπικού Συμβουλίου της  Δ. Κ.   Σπερχειάδας
    κ. Χαντζή Γεώργιο
5. Μέλος  του Τοπικού Συμβουλίου της  Δ. Κ.   Σπερχειάδας
    κ. Μαργαρίτη Κωνσταντίνο
6. Μέλος  του Τοπικού Συμβουλίου της  Δ. Κ.  Σπερχειάδας  
    κ. Καραντζούνη Δημήτριο
7.Μέλος  του Τοπικού Συμβουλίου της  Δ. Κ.    Σπερχειάδας
   κα. Καραγιώργου Ειρήνη.                                            

ΕΠΙΣΤΟΛΗ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

        Αξιότιμε κ. Πρόεδρε  και  Μέλη του  Τοπικού Συμβουλίου  της  Δ.Κ. Σπερχειάδας.
Στις 20-01-2019, στην σελίδα της  ηλεκτρονικής εφημερίδας ‘’ fonografos.net ‘’, αναρτήθηκε κείμενο με ανάλογο βίντεο, της από 15-01-2020 συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Κ. Κοινότητας Σπερχειάδας. Παρακολουθώντας το βίντεο,  διαπιστώνω ότι, ενώ αναγράφεται  στην ‘’ από 19-11-2019 Επιστολή- Διαμαρτυρίας’’  που παραλάβατε,  ο λόγος  για τον οποίο σας  την κοινοποιώ,  και είναι  η ακόλουθη  παράγραφος :
       ‘’    Επίσης η Επιστολή  Διαμαρτυρίας κοινοποιείται  στον Πρόεδρο του Τ.Σ. της  Δ.Κ. Σπερχειάδας κ. Τζιβελέκα Νικόλαο  (ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ-Η πόλη που αγαπάμε) και στα Μέλη  του Τ.Σ. κ. Μαργαρίτη Κωνσταντίνο (Πρώτα η Σπερχειάδα) και κ. Καραντζούνη Δημήτριο (Σπερχειάδα –Η πόλη της καρδιάς μας), ώστε το θέμα ‘’Της κοπής των πεύκων ‘’ να συζητηθεί και εξαχθεί  άποψη, σε  επικείμενο Τοπικό Συμβούλιο. Είναι απαράδεχτο μέχρι σήμερα να μην υπάρχει ψήφισμα του Τοπικού Συμβουλίου και να μην γνωρίζουμε τι ενέργειες έχουν γίνει. ‘’,
   Εσείς  κ. Πρόεδρε με την συγκατάθεση ορισμένων Μελών του Τοπικού Συμβουλίου δεν θέλατε, η εν λόγω Επιστολή- Διαμαρτυρίας μου, που σας επιδόθηκε να συζητηθεί  στο Τοπικό Συμβούλιο, επειδή  αυτή  είναι προς εσάς ‘’ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ και ΟΧΙ ΠΡΟΣ’’   και την θέσατε στο Αρχείο σας. Επίσης δεν επιτρέψατε  στο Μέλος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Καραντζούνη  Δημήτριο να την αναγνώσει, ώστε να  λάβουν γνώση και τα άλλα Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, στα οποία δεν έχει επιδοθεί.
       Παρακαλώ επειδή δεν αποδέχομαι την ανωτέρω τοποθέτησή σας, να μου γνωρίσετε τους λόγους ( τεκμηριωμένα νομοθετικά), για τους  οποίους η ‘’από 19-11-2019 Επιστολή-Διαμαρτυρίας μου, «χωρίς να αναγνωσθεί και να συζητηθεί στο Τοπικό Συμβούλιο’’ την θέσατε στο  Αρχείο  σας.
        Επιγραμματικά κ. Πρόεδρε και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, χωρίς αυτό να ληφθεί ως υπόδειξη,  θέλω να  σας γνωρίσω τα εξής σχετικά με τους αποδέκτες των επιστολών:
    α. Η Επιστολή-Διαμαρτυρίας μου Προς ενέργεια, απευθύνεται  στον Κύριο Δήμαρχο, ώστε να απαντήσει σε ένα θέμα που αφορά την Δ.Κ. Σπερχειάδας [ ειδικά για την  Δ.Κ. Σπερχειάδας του Δήμου Μακρακώμης ]..
    β.  Η Επιστολή-Διαμαρτυρίας μου Που Κοινοποιείται ,   σε εσάς κ. Πρόεδρε καθώς και στα δύο (2) Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της  Δ.Κ. Σπερχειάδας απευθύνεται για τις δικές ενέργειες, σχετικά με το θέμα ‘’ Της κοπής των τεσσάρων (4) πεύκων της πλατείας Μακρυγιάννη’’,  που αφορά την Δ.Κ. Σπερχειάδας, την οποία διοικείτε.
   Εμμένω λοιπόν στην αρχική μου Επιστολή Διαμαρτυρίας, η οποία σας κοινοποιήθηκε και παρακαλώ όπως θέσετε  ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ καθώς και ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ, Προσωπικά Εσείς καθώς  και κάθε Μέλος του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Κ. Σπερχειάδας,  για το θέμα της ‘’ΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ (4) ΠΕΥΚΩΝ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΊΑΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ’’ , της Δ.Κ. Σπερχειάδας.
Επίσης  τροποποιώ την  ‘’την από 19-11-2019 Επιστολή-Διαμαρτυρίας μου Προς τον Δήμαρχο Μακρακώμης’’ και την αποστέλλω ‘’προσωπικά’’  Προς τον Πρόεδρο  καθώς και Προς κάθε Μέλος του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Κ. Σπερχειάδας.
Σας παραθέτω την τροποποιημένη επιστολή :
          Στις σελίδες των ηλεκτρoνικών εφημερίδων ‘’ fonografos.net ‘’, ιδιοκτησίας Δημητρίου Καραντζούνη καθώς  και ‘’Σπερχειός online-Ενημέρωση Δυτικής Φθιώτιδας’’, ιδιοκτησίας Γκόγια Ιωάννη, αναρτήθηκε στις 17-10-2019, κείμενο με φωτογραφικό υλικό, με θέμα την κοπή των  τεσσάρων (4)  ιστάμενων πεύκων της πλατείας ’’Μακρυγιάννη’’ της Δ.Κ. Σπερχειάδας του Δήμου Μακρακώμης, χωρίς κάποιος αρμόδιος να γνωρίζει. Η εν λόγω πλατεία βρίσκεται  σε απόσταση  εκατόν πενήντα (150) μέτρων περίπου από την κατοικία μου.
    Το γεγονός της κοπής των πεύκων, ήρθε σε γνώση μου, αναγιγνώσκοντας τα ανωτέρω δημοσιεύματα των ηλεκτρονικών εφημερίδων. Επισκέφτηκα στην συνέχεια (17-10-2019), την πλατεία  ‘’Μακρυγιάννη’’ και διαπίστωσα ότι είχαν παρθεί οι κορμοί των πεύκων και είχαν παραμείνει στο χώρο της τα κλαδιά αυτών. Τα κλαδιά  μετά την δημοσιοποίηση του γεγονότος , αφέθηκαν στο χώρο για χρονικό διάστημα 2 έως 3 ημερών και απομακρύνθηκαν  όχι από αυτούς που πραγματοποίησαν την κοπή των πεύκων, αλλά από το Δήμο, ο οποίος διέθεσε όχημα και προσωπικό.
     Επειδή διέρχομαι μέσω της πλατείας αυτής, έχω διαπιστώσει ότι τα εν λόγω πεύκα έχουν ανυψώσει το δάπεδο του πεζοδρομίου, όπως απεικονίζονται και στις φωτογραφίες των δημοσιευμάτων. Αυτό, κατά τη γνώμη μου, πραγματοποιήθηκε επειδή όταν αυτά φυτεύτηκαν εντός του πεζοδρομίου δεν αφέθηκε μεγάλο άνοιγμα (ελεύθερος χώρος γύρω από τον κορμό των πεύκων) και κατά το στάδιο ανάπτυξής των ο κορμός ήρθε σε επαφή με το δάπεδο του πεζοδρομίου, με αποτέλεσμα να το ανυψώσει. Τα πεύκα είχαν αφεθεί στην  τύχη τους από την ημέρα της φύτευσής των, εδώ και 15 έτη περίπου. Η ανύψωση του πεζοδρομίου  έχει αρχίσει να διαφαίνεται και στα εναπομείναντα (επί του πεζοδρομίου) δέντρα της  πλατείας  ‘’Μακρυγιάννη’’.
     Μπορούσαν τα πεύκα να είχαν σωθεί,  με το να αφαιρεθεί το τσιμεντένιο δάπεδο που αγκάλιαζε τον κορμό τους και την δημιουργία παρτεριών. Για το πεζοδρόμιο μπορούσε να παρθεί μέρος του  τμήματος  της ασφαλτοστρωμένης οδού  Ανατολικά της πλατείας. Η οδός αυτή, δεν χρησιμοποιείται ως κύρια οδός κυκλοφορίας οχημάτων. Όταν κάποιος σκέπτεται να αναπλάσει ένα χώρο, κρατάει τον ζωντανό οργανισμό (δέντρα, φυτά) που τον περιβάλλει, επειδή απαιτούνται αρκετά χρόνια να δώσουν τα ευγερτήματά τους (ομορφιά, σκιά κλπ.) στο χώρο αυτό. Οι τσιμεντένιες κατασκευές (δάπεδα, παρτέρια κλπ.) καταστρέφονται εύκολα και σε μία ημέρα/λίγες εβδομάδες , μήνες κατασκευάζονται. 
      Ο χώρος εντος της πλατείας καθώς και οι γύρω δρόμοι από αυτήν, δείχνουν εικόνα εγκατάλειψης. Συγκεκριμένα εντος αυτής υπάρχουν σπασμένα μάρμαρα, σπασμένα φωτιστικά σώματα των ιστών φωτισμού κλπ. Στα κράσπεδα των γύρω δρόμων έχουν συσσωρευτεί χώματα  και έχουν φυτρώσει χόρτα. Πρόσφατα εντος της εβδομάδας  (11-11 έως 13-11-2019) πραγματοποιήθηκε κλάδεμα των δέντρων (που απέμειναν) και των θάμνων καθώς και κοπή  των χόρτων  στα παρτέρια της πλατείας καθώς και των γύρω από  αυτήν κράσπεδων των δρόμων. Δυστυχώς όμως ο καθαρισμός που πραγματοποιήθηκε, είναι ελλιπής, γιατί δεν απομακρύνθηκαν τα χώματα από τα κράσπεδα και σε μικρό χρονικό διάστημα,  τα χόρτα που κόπηκαν πάλι θα αναπτυχθούν. Η ανάπτυξη των χόρτων διαπιστώνεται στα κράσπεδα της Ε.Ο. Μακρακώμης-Σπερχειάδας, στην είσοδο της πόλης της Σπερχειάδας, όπου πραγματοποιήθηκε καθαρισμός  στις αρχές Σεπτεμβρίου 2019.    
     Με τα ίδια μου τα μάτια καθώς και από αναρτήσεις στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ‘’facebook’’ παρακολουθώ την προσπάθεια (εδώ και σαράντα πέντε  (45) ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του ) του Αντιδημάρχου κ. Κοντογεώργου Παναγιώτη , να καθαρίζει αναμορφώνει/διαμορφώνει πάρκα και νησίδες στις Δημοτικές Κοινότητες Μακρακώμης και Σπερχειάδας . Την 46η ημέρα εμφανίζονται (17-10-2019) τα ανωτέρω δημοσιεύματα,  τα οποία ανατρέπουν το όλο  έργο της δημιουργίας που έγινε  εντος των 45 ημερών.
    Στο Τοπικό Συμβούλιο (Τ.Σ.) της Δ.Κ. Σπερχειάδας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 13-11-2019, τέθηκε από το μέλος του Τ.Σ. κ. Καραντζούνη Δημήτριο (καταθέτοντας έγγραφο αίτημα), να συζητηθεί ως θέμα ‘’ Η κοπή των τεσσάρων πεύκων στην πλατεία Μακρυγιάννη της Δ.Κ. Σπερχειάδας ‘’ και να εξαχθεί κείμενο που να εκφράζει την άποψη του Τ.Σ.. Από το Πρόεδρο καθώς και την πλειοψηφία  των μελών του Τ.Σ., υπήρξε αρνητική ψήφος, για την εξέταση και λήψη απόφασης, ως έκτακτο θέμα. Απ’ ότι καταλαβαίνω θεωρείται ασήμαντο.
      Η περιοχή μας (Βόρειο τμήμα της πόλης Σπερχειάδας), στην οποία υπάρχει η κατοικία μου και συγκεκριμένα κάτω από τη νησίδα του 1ου Δημοτικού Σχολείο Σπερχειάδας, έχει εγκαταλειφτεί εδώ και χρόνια, από τον καιρό που ήταν Κοινότητα στη συνέχεια Δήμος Σπερχειάδας και τώρα Δήμος Μακρακώμης. Έχουν κλειστεί κάθετοι δρόμοι (υπηρετώντας τα συμφέροντα κάποιων) με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να συνδεθούμε με το δίκτυο αποχέτευσης, χώματα έχουν συσσωρευτεί στα κράσπεδα, σε δρόμο έτοιμο προς ασφαλτόστρωση τα νερά της βροχής έχουν  παρασύρει το χώμα της τελικής επίστρωσης,  δεν υπάρχει παιδική χαρά  κλπ.
       Επειδή υπάρχουν ψίθυροι για το ποιός έδωσε την εντολή  της κοπής των εν λόγω πεύκων καθώς και ποιοι την πραγματοποίησαν,  θέλω να σας ενημερώσω ότι την Δευτέρα 04-11-2019 απέστειλα με συστημένη  επιστολή  ‘’ Αίτηση – Καταγγελία’’ προς την κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, για να λάβει γνώση  το γεγονός της κοπής των πεύκων και για τις δικές της ενέργειες.  Αυτή παραδόθηκε στις 06-11-2019.
  Εμένα προσωπικά μου γεννούνται  τα εξής ερωτήματα:
  α.
Υπάρχει σχέδιο ανάπλασης της πλατείας ‘’Μακρυγιάννη’’; Πότε αυτό συντάχθηκε;  Επί ποιάς Δημαρχίας;  Πότε  έχει εγκριθεί  αυτό;
  β.
Υπήρξε  προϋπολογισμός για την ανάθεση του έργου της κοπής των πεύκων;
  γ.
Έγινε ανάθεση του έργου της κοπής σύμφωνα με τα προβλεπόμενα (οικονομική επιτροπή, διαύγεια); 
  δ.
Υπάρχει τεχνική έκθεση από αρμόδιο τεχνικό επιστήμονα, στην οποία να αναφέρεται η επικινδυνότητα και η ακαταλληλότητα ύπαρξης των εν λόγω πεύκων στο χώρο της πλατείας; Εάν υπάρχει πότε συντάχθηκε;
  ε.
Είχε προβλεφτεί το κόστος της διαμόρφωσης του  χώρου  γύρω  από τα πεύκα, διατηρώντας τα ή μετά την κοπή που πραγματοποιήθηκε;
στ.
Υπάρχουν έγγραφα αιτήματα των περιοίκων της πλατείας, που να αναφέρουν τους λόγους που πρέπει αυτά να κοπούν;
  ζ.
Ποιός έδωσε την εντολή της κοπής και ποιοι την πραγματοποίησαν;
  η.
Γιατί διατέθηκε όχημα και προσωπικό από το Δήμο  Μακρακώμης για την απομάκρυνση των  κλαδιών των πεύκων και δεν απομακρύνθηκαν από αυτούς που ενήργησαν την κοπή;
  θ.
Στα σημεία που υπήρχαν τα πεύκα  απομείνει στο χώρο της πλατείας το τμήμα του κορμού (στο ύψος του πεζοδρομίου) με το ρίζωμά τους καθώς και το ανυψωμένο επίπεδο του τσιμεντένιου πεζοδρομίου. Τώρα υπάρχει καλαισθησία στο χώρο της πλατείας; Υπάρχει κίνδυνος για τα παιδιά που θα παίζουν στο χώρο της πλατείας και θα ανεβαίνουν στους εναπομείναντες κορμούς; 
  ι.
Έχουν επιληφθεί του θέματος η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου;
ια.
Τα επικίνδυνα σημεία που δημιουργήθηκαν θα περιφραχθούν/σημανθούν;  Πότε θα αποκατασταθούν τα σημεία,  του πεζοδρομίου στα οποία φύονταν τα δένδρα;
ιβ.
Ο Πρόεδρος και τρία  (3) μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της  Δ.Κ. Σπερχειάδας διαμένουν  στην περιοχή γύρω από την πλατεία ‘’Μακρυγιάννη’’. Δεν αντιληφτήκατε τίποτα;  Δεν σας ενδιαφέρει ότι κάποιος παράνομα έκοψε τα τέσσερα πεύκα;
ιγ.
Γιατί το Τοπικό Συμβούλιο της  Δ.Κ. Σπερχειάδας, μέχρι σήμερα, δεν έχει πάρει θέση για την κοπή των πεύκων;
      Τα δέντρα (πεύκα) είναι ζωντανός οργανισμός, χωρίς (φωνή/κραυγή). Για μένα είναι σημαντικό γεγονός ότι κόπηκαν  τέσσερα (4) ιστάμενα πεύκα, από τον κοινόχρηστο χώρο (πλατεία), χωρίς να ερωτηθούμε.  Ο Δήμος  Μακρακώμης  αναγκάστηκε να διαθέσει όχημα και προσωπικό για την απομάκρυνση των  κλαδιών των πεύκων, το κόστος το οποίο μεταπίπτει στους δημότες. Επίσης το κόστος αποκατάστασης  του περιβάλλοντα χώρου, στην παρούσα φάση (μετά την κοπή των πεύκων), μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το κόστος διαμόρφωσης του χώρου αυτού, εάν διατηρούνταν τα πεύκα. Αυτό θα πρέπει να αξιολογηθεί από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου. Κατά την γνώμη μου θα γίνει μία τεράστια εκσκαφή για να αποκολληθούν  οι βάσεις  των  κορμών  με τις ρίζες από το έδαφος, στα σημεία κοπής, με αποτέλεσμα να καταστραφεί και τμήμα της ασφαλτοστρωμένης  οδού .
     Πρέπει κ. Πρόεδρε και Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Κ. Σπερχειάδας, για την  περιοχή που διαμένω να  δείξετε την ανάλογη προσοχή και να γίνουν έργα, που να την  αναδείξουν και να λυθούν  τα προβλήματά μας, τα οποία έχουν δημιουργηθεί κατά το παρελθόν.
     Σπερχειάδα δεν είναι μόνο η Κεντρική Πλατεία. Περιηγηθείτε στην περιοχή που διαμένω, μετρήστε τα κλειστά σπίτια που υπάρχουν,  τον αριθμό των  κατοίκων  νεαρής- μέσης  ηλικίας  έως 50 ετών καθώς και τους ηλικιωμένους άνω των 60 ετών.  Μην αναφέρεστε μόνο ότι οι  κάτοικοι της Σπερχειάδας,  δεν  ανταποκρίνονται στις εκδηλώσεις  κλπ..Ειδικά για την περιοχή μου, εάν καταμετρήσετε τους δημότες, θα βρείτε την  απάντηση.
     Επειδή είμαι η μοναδική φωνή, από την περιοχή που διαμένω, που διαμαρτύρομαι για την ‘’Κοπή των τεσσάρων (4) πεύκων της πλατείας Μακρυγιάννη της Δ.Κ. Σπερχειάδας’’, παρακαλώ από τον καθένα σας, την έγγραφη απάντηση στην επιστολή μου.
     Πρέπει Αξιότιμοι Κύριοι και Κυρίες του Τοπικού Συμβουλίου Σπερχειάδας, να είχατε δώσει απάντηση στο εν λόγω θέμα της κοπής των πεύκων. Ελπίζω μετά από αυτή την επιστολή να το πράξετε.
                                                                                                                                                                                                
                                                                                                    Με Εκτίμηση
                                                                                                  Φέκας Ιωάννης

 

Σπερχειάδα 16  Μαρτίου 2020

ΕΠIΣΤΟΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΘΕΜΑ:’’Η κοπή των τεσσάρων πεύκων στην πλατεία ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ της Δ.Κ. Σπερχειάδας του Δήμου Μακρακώμης, η οποία πραγματοποιήθηκε στα μέσα Οκτωβρίου 2019, χωρίς κανείς από τους αρμόδιους του Δήμου και της Δ. Κ. να έχει δώσει εντολή για την κοπή αυτών καθώς και ποιοί τα έκοψαν.

Αγαπητοί Συμπολίτες/τισες, Συνδημότες/τισες
Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω τα εξής:
Με συστημένη επιστολή στις 06 Νοεμβρίου 2019 υπέβαλλα Αίτηση-Καταγγελία με συνημμένα έγγραφα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας, για το εν λόγω θέμα.
Η πράξη της κοπής των τεσσάρων πεύκων της πλατείας Μακρυγιάννη που πραγματοποιήθηκε από κάποια άτομα με την άγνοια των αρμοδίων (αυτούς μόνο οι γείτονες της Ανατολικής πλευράς της πλατείας Μακρυγιάννη γνωρίζουν), θεωρείται από το Ποινικό Κώδικα ως ΠΤΑΙΣΜΑ.
Στο Άρθρο 468 του Νόμου 4619 ‘’ Κύρωση Ποινικού Κώδικα’’ (Φ.Ε.Κ 95 τ.Α’/ 11Ιουνίου 2019)  αναγράφονται τα εξής:
‘’Τα πταίσματα καταργούνται. Εκκρεμείς υποθέσεις τίθενται στο αρχείο με πράξη του κατά τόπου αρμόδιου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.’’
Συμπερασματικά η δική μου καταγγελία καθώς και των δύο άλλων συμπολιτών μας, δεν θα τεθεί υπό διερεύνηση (ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ), αλλά θα τεθεί στο αρχείο της Εισαγγελίας.
Ποτέ δεν θα μάθουμε επίσημα ποιοί πραγματοποίησαν την εν λόγω κοπή και ποιός έδωσε την εντολή. Τα άτομα αυτά δεν έχουν το θάρρος να φανερωθούν, αλλά επιμένουν να κρύβονται πίσω από το δάχτυλο του χεριού τους. Τους προκαλώ να αναζητήσουν και να διαβάσουν το κείμενο ‘’Η κατάρα του πεύκου’’ του Ζαχαρία Παπαντωνίου, μήπως και καταλάβουν το έγκλημα που διέπραξαν.
Θα ήθελα πραγματικά αυτοί να σκεφτούν ότι, όπως τα δέντρα έχουν ίσκιο (κρύβοντας τις ακτίνες του ήλιου) και εντός των ορίων αυτού συγκεντρώνουν τον ανάλογο με την σκιά τους αριθμό ατόμων. Παραλληλίζοντας ο καθένας μας έχει τον δικό του ίσκιο, στον οποίο συγκεντρώνει ανάλογο αριθμό ατόμων που τους/τον σέβεται/σέβονται, επιθυμεί να επικοινωνεί μαζί τους, μοιράζοντας τις σκέψεις του και συζητώντας τα προβλήματα που τον απασχολούν. Δεν επιθυμώ να βρίσκομαι κάτω από τον ίσκιο ανθρώπων που καταστρέφουν, ούτε ν τους παρέχω τον ίσκιο μου.
Στην Ιστοσελίδα του Facebook, ανάρτησε συμπολίτης μας 
βίντεο (Sperxeios online) συνολικής διάρκειας 1:29:10, με την 09-03-2020  συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Σπερχειάδας.  
    Παρακολουθώντας, το βίντεο είδα ότι, την χρονική στιγμή 54:30, άρχισαν να συζητούνται τα δύο αιτήματα μου προς την Δ.Κ. Σπερχειάδας.
α)  Όσον αφορά το πρώτο αίτημα για την σύνδεση της κατοικίας με το αποχετευτικό δίκτυο της πόλης Σπερχειάδας, έχω να σας γνωρίσω  τα εξής : 
Ευχαριστώ τον κ. Πρόεδρο της Δ.Κ. Σπερχειάδας, για την παρέμβαση που έκανε και μετά από εβδομήντα (70) ημέρες (25-11-2020  αίτησης μου προς τις Τεχνική Υπηρεσία)  επαλείφθηκε του θέματος η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου καθώς και τον εργολάβο Κ. Κοντό Δημήτριο.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τους γείτονες μου, που έχουν κλείσει τον πεζόδρομο δυτικά της κατοικίας μου, ο οποίος ένωνε την οδό Καραϊσκάκη με την οδό Αχιλλέως, όπως αυτή αποτυπώνεται ανοιχτή στο ρυμοτομικό σχέδιο της πόλης Σπερχειάδας.  Η σύνδεση έγινε από την οδό Καραϊσκάκη και το  συνολικό κόστος ανήλθε στα 1500 Ευρώ καθώς και δύο εβδομάδες προσωπική εργασία, ενώ εάν γινόταν η σύνδεσή μου από της οδό Αχιλλέως(κλειστή πρόσβαση το κόστος θα ήταν 500 Ευρώ.
  β)  Όσον αφορά το δεύτερο αίτημα και συγκεκριμένα την από 22-01-2020 Επιστολή Διαμαρτυρίας μου,  έχω να σας γνωρίσω τα εξής :
Δεν λειτουργείτε Δημοκρατικά. Στη συνεδρίαση του Τ.Σ., δεν αναγνώσατε την Επιστολή Διαμαρτυρίας μου. Συμπεραίνω ότι  δεν θέλατε οι πολίτες που παραβρίσκονταν στην εν λόγω συνεδρίαση  να γνωρίσουν το περιεχόμενο της επιστολής μου για να έχουν την δική τους άποψη. Δεν λειτουργείτε δημοκρατικά. Στην συνεδρίαση υπήρχαν κι πολίτες της κοινότητας Σπερχειάδας. Συντάξατε εσείς προσωπικά ένα κείμενο και το θέσατε στα άφωνα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, που σας ακολουθούν να το ψηφίσουν. Ευτυχώς υπήρχαν δύο μέλη που έχουν φωνή, το ένα  μέλος καταδίκασε την ενέργεια της κοπής των πεύκων και το  άλλο επιθυμούσε να  μάθει ποιοι το έπραξαν
Στο περιεχόμενο της από 22-01-2020 επιστολής διαμαρτυρίας μου, Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Δ.Κ., δεν δώσατε την δέουσα προσοχή.  Να υποθέσω ότι δεν ξέρετε να διαβάζετε ή μάλλον τη διαβάσατε υπό κατάσταση σύγχυσης, επειδή ήρθε για δεύτερη φορά στα χέρια σας ή δεν σας ενδιαφέρει να ασχοληθείτε με το θέμα, αιτιολογώντας τα ακόλουθα:
  _ Στην επιστολή μου , υπάρχει το ερώτημα εάν υπάρχει σχέδιο ανάπλασης της πλατείας ‘’Μακρυγιάννη’’. Δεν σας ζητώ να μου γνωρίσετε πόσο στοίχισε η κατασκευή  της πλατείας ‘’Μακρυγιάννη’’, επί Δημαρχίας κ. Κατσίκα Αθανασίου. Στην Κεντρική Πλατεία ‘’Αθανασίου Ακρίδα’’ της πόλης Σπερχειάδας, στην οποία γίνονται εργασίες, εκτελείται έργο κατασκευής ή ανάπλασης;
Επίσης  θα πρέπει να μας απαντήσετε, στα τριάντα ένα (31) χρόνια που ασχολείστε με τα κοινά, γιατί αφήσατε την πλατεία ‘’Μακρυγιάννη’’ να καταστραφεί (σπασμένα φωτιστικά σώματα, κατεστραμμένα μάρμαρα, κόψιμο πεύκων κλπ) καθώς τις παιδικές χαρές και τα γήπεδα 5χ5;
_  Οι ψίθυροι που ήρθαν στα αυτιά μου είναι αυτοί που προέκυψαν μετά από ερώτημα που έκανα στους γείτονες της Ανατολικής πλευράς της εν λόγω πλατείας,´’ για το ποιός έκοψε τα πεύκα και γιατί δεν  τους σταμάτησαν’’.  Για εμένα είναι ψίθυροι, επειδή δεν είδα με τα ίδια μου τα μάτια ποιοι το πραγματοποίησαν.
  Δεν με απασχολούν οι  ψίθυροι της πλατείας. Η παρουσία μου στις καφετέριες της κεντρικής πλατείας Σπερχειάδας είναι ελάχιστη (κάποιες ημέρες της εβδομάδας) και ολιγόωρη. Άλλοι είναι αυτοί που έχουν κάνει δεύτερο σπίτι τους τις εν λόγω καφετέριες και σας μεταφέρουν ψίθυρους, ότι παραποιούν τα λόγια σας (έχουν ειπωθεί, από εσάς, στις συνεδριάσεις για τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και Καρναβαλιού, που έχω συμμετάσχει ως πρόεδρος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπερχειάδας).
_ Τα ερωτήματα τέθηκαν για να προβληματιστείτε και όχι να σας κάνω υποδείξεις. Στην επιστολή σας επισημαίνω, αυτό που σας είπα στο άτυπο Τ.Σ. της Δ.Κ. Σπερχειάδας, που είχε πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο σας επισήμανα, ότι στα σημεία που κόπηκαν τα πεύκα έχουν απομείνει το τμήμα του κορμού με τη ρίζα και το ανυψωμένο δάπεδο του πεζοδρομίου, και  είναι επικίνδυνα για τα παιδιά που θα παίζουν στο χώρο της πλατείας. Μου απαντήσατε ότι θα πάει το JCB του Δήμου για να τους βγάλει.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΡΑΞΕΙ ΑΚΟΜΗ;
Τελειώνοντας θέλω να δώσω μια απάντηση και σε ένα Τ.Σ. του συνδυασμού σας, ο οποίος μετά από μια λεκτική μας διαμάχη έξω από καφετέρια (βρισκόμουν με παρέα φίλων μου) στη Νότια πλευρά της πλατείας, μου είπε ότι ‘’τα έχω με τον συνδυασμό σας, ότι τα κείμενα μου τα υπαγορεύει ένας συγκεκριμένος Τ.Σ. καθώς και ότι μαζί με αυτόν διώχνω τον κόσμο από τη Σπερχειάδα.
Τα κείμενα των επιστολών μου, τα συντάσσω μόνος μου και φέρουν την υπογραφή μου και δεν δέχομαι υποδείξεις από κανένα πολίτη ή μέλος του Τοπικού Συμβουλίου. Στην όλη πορεία της ζωής είχα υπέροχους δασκάλους τόσο στο σχολείο, στο Τ.Ε.Ι. που φοίτησα, καθώς και στα επίπεδα των σχολών που τελείωσα και ήταν απαραίτητα για την όσο και στην εργασία μου. Αυτοί μου έδειξαν τον τρόπο να σκέφτομαι, να ψάχνω και να συντάσσω επιστολές και οποιοδήποτε έγγραφο.    
Δεν υπάρχει κανένα μίσος (το αναγράφω και στις επιστολές μου) με τον συνδυασμό σας, ούτε με κανένα μέλος του Τ.Σ.. Μάλλον ενοχλεί κάποιους , να έχει κάποιος πολίτης την δική του άποψη.
    Επίσης θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα μου στο Facebook, και οι από 19-11-2019 και 22-01-2020 Επιστολές Διαμαρτυρίας μου, στις οποίες εκφράζω τα γεγονότα, αναφέρομε στην υποβάθμιση της περιοχής γύρω από την πλατεία καθώς και τα ερωτήματα που με απασχολούν, για να λάβετε γνώση.   
    Δεν επιζητώ με την δημοσίευση να αποκτήσω εκατοντάδες Like και θετικά σχόλια , ούτε θα με αγγίξουν τα ανούσια σχόλια.

       
                                           Με εκτίμηση
                                          Φέκας Γιάννης

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

2020-03-15 21:23

Ο Δήμος Μακρακώμης στο πλαίσιο λήψης και εφαρμογής έκτακτων προληπτικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19 και λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, παρακαλεί τους Δημότες να παραμένουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σε περίπτωση που καθίσταται απολύτως επιβεβλημένη η προσέλευση των δημοτών στις δημοτικές υπηρεσίες ο Δήμος Μακρακώμης με απόφαση Δημάρχου θα λειτουργεί ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ και ποιο συγκεκριμένα στα παρακάτω τηλέφωνα, fax και email:

 

Δημοτολόγιο - Ληξιαρχείο
  Ελένη Κουρέλη: 2236350212, fax: 2236350211, email: e.koureli@dimosmakrakomis.gov.gr
  Δήμητρα Κεχρινιώτη: 2236350256, fax: 2236350211, email: d.kechrinioti@dimosmakrakomis.gov.gr
   
Οικονομικά θέματα, πληρωμή/ρύθμιση οφειλών, κλπ.
  Νικόλας Φωτ. Γκόγιας: 2236350215, fax: 2236350211, email: n.f.gkogias@dimosmakrakomis.gov.gr
  Κων/νος Τσαρούχας: 2236350203, fax: 2236350202, email: k.tsarouxas@dimosmakrakomis.gov.gr
  Ανδρέας Χαμπίπης: 2236350244, fax: 2236350202, email: a.champipis@dimosmakrakomis.gov.gr
   
Διοικητικά θέματα – πρωτόκολλο
  Βασιλική Κατσίφα: 2236350209, fax: 2236350211, email: v.katsifa@dimosmakrakomis.gov.gr
   
Κοινωνική προστασία (Κέντρο Κοινότητας)
  Ισμήνη Τουτού: 2236045172, fax: 2236045172, email: k.koinotitas@dimosmakrakomis.gov.gr
   
Τεχνικά θέματα
  Λίτσα Παταργιά: 2236350213, fax: 2236350259, email: l.patargia@dimosmakrakomis.gov.gr
  Αφροδίτη Ρήγα: 2236350255, fax: 2236350259, email: a.riga@dimosmakrakomis.gov.gr
   
Άδειες καταστημάτων
  Κων/νος Λιάγκας: 2236350220, fax: 2236350226, email: k.liagkas@dimosmakrakomis.gov.gr
   
Η Υπηρεσία ΚΕΠ σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 7:30π.μ - 15:00μ.μ.
  Σεραφείμ Μαργιώτης: 2236350222, fax: 2236350226, email: s.margiotis@dimosmakrakomis.gov.gr
  Βασιλική Ρέγκλη: 2236350225, fax: 2236350226, email: v.regkli@dimosmakrakomis.gov.gr
  ΚΕΠ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
  Ειρήνη Μυλωνά: 2236350100, fax: 2236350107, email: e.mylona@dimosmakrakomis.gov.gr
  ΚΕΠ  ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΥ
  Σεραφείμ Γιαννακόπουλος: 2236350308, fax: 2236350306, email: s.giannakopoulos@dimosmakrakomis.gov.gr

 

Ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν θα δέχονται τους Δημότες στα γραφεία τους αλλά τα κινητά τους τηλεφωνά θα είναι ανοικτά όλο το εικοσιτετράωρο για την επίλυση θεμάτων που μπορεί να προκύψουν και ποιο συγκεκριμένα για θέματα:

 

Καθαριότητας - Ηλεκτροφωτισμού
  Παναγιώτης Κοντογεώργος: 6949795371
Πολιτική Προστασία
  Ανδρέας Παπασάρας: 6973310190
Άδειες καταστημάτων - Λαϊκές Αγορές
  Κων/νος Θεόπουλος: 6972255080
Ύδρευση - Άρδευση
  Κων/νος Σπανός: 6972091520
Εξυπηρέτηση του Δημότη
  Χαρούλα Δεληκούρα: 6981878982

   
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Έχει δοθεί παράταση για την δήλωση των τετραγωνικών ακινήτων έως 30/06/2020.
Το Παρών έγγραφο θα κοινοποιηθεί σε όλους τους προέδρους των κοινοτήτων έτσι ώστε να ενημερωθούν όλοι οι Δημότες κάθε ηλικίας.
Στην είσοδο του Δημαρχείου και σε κάθε Δημοτικό κτίριο υπάρχει απολυμαντικό υγρό για όλους όσους εισέρχονται και εξέρχονται στα Δημοτικά καταστήματα.
«Για μια ακόμη φορά θα σας επαναλάβω ότι θα πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να μην ανησυχούμε, ο πανικός δε βοηθά, η σωστή πρόληψη, η ενημέρωση και η τήρηση των κανόνων υγιεινής είναι σύμμαχός μας, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ».

 

 

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μακρακώμης

«Είμαστε όλοι ένα» – Βίντεο του υπουργείου Εσωτερικών για τα μέτρα

2020-03-15 19:35

Με τον τίτλο «είμαστε όλοι ένα», προσθέτοντας και «μένουμε όλοι σπίτι» το υπουργείο Εσωτερικών απευθύνεται σε όλους και ιδιαίτερα σε δήμους και περιφέρειες, παρουσιάζοντας τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού:

 

Κορωνοϊός: 331 τα κρούσματα στην Ελλάδα -8 διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία

2020-03-15 19:24

Γιατρός με μάσκα σε νοσοκομείο / κορωνοϊος

Τα νέα δεδομένα για την έξαρση του κορωνοϊού στην Ελλάδα παρουσίασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.
Ο κ. Τσιόδρας υποστήριξε ότι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι 103 και το σύνολό τους ανέρχεται σε 331. Συγκεκριμένα, 49 ήταν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ επιβεβαιώθηκαν 54 ακόμη περιπτώσεις από εργαστηριακές εξετάσεις προηγούμενων ημερών.

Αυτή τη στιγμή 51 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται, ενώ 8 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Ολοι λαμβάνουν αντιική θεραπεία.
Ο Σωτήρης Τσιόδρας υποστήριξε μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 4.000 δείγματα και πως τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αθήνα. Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας σημείωσε αναφορικά με την πορεία των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα ότι «δεν έχουμε ξεφύγει από τη νόρμα που υπάρχει. Θεωρώ ότι οι επόμενες ημέρες και επόμενες δυο εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες».

Αναφορικά με τη λειτουργία των ναών και τους κινδύνους για περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού ο κ. Τσίοδρας αναφέρθηκε στην αυριανή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου τονίζοντας με νόημα: «Eλπίζουμε να πάρει τις σωστές αποφάσεις».
 

Κορωνοϊός: Ανδρες οι 8 διασωληνωμένοι -Μέσος όρος ηλικίας τα 67 έτη

Σε ό,τι αφορά τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων ο κ. Τσιόδρας είπε ότι το υπουργείο δεν μπορεί να υπολογίζει τον ακριβή αριθμό. Επιπλέον, σημείωσε ότι και οι 8 διασωληνωμένοι είναι άνδρες, με μέσο όρο ηλικία τα 67 έτη και με υποκείμενα νοσήματα.

Οι άνδρες καταλαμβάνουν και το 57% του γενικότερου πληθυσμού των νοσηλευόμενων, οι οποίοι έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 64 έτη.

Υπενθυμίζεται ότι τα συνολικά τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα μέχρι χθες ήταν 228, ενώ 4 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους μέσα σε τρία εικοσιτετράωρα. Αυτός ήταν και ο λόγος που η κυβέρνηση λαμβάνει δρακόντεια μέτρα για την ανακοπή της έξαρσης του κορωνοϊού, για δραστηριότητες, επιχειρήσεις, εργαζόμενους και εργοδότες.
Κορωνοϊός και φάρμακα: Τι πρότεινε ο Τσιόδρας

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στην απογευματινή ενημέρωση για την πορεία της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας την Κυριακή, αναφέρθηκε στις πληροφορίες αυτές που είδαν το φως της ημέρας το τελευταίο εικοσιτετράωρο.
Όπως είπε, δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα που να συνιστούν πως η χρήση αντιφλεγμονώδων προκαλεί επιδείνωση στην ασθένεια Covid-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός. Η ανησυχία προέκυψε όταν οι γαλλικές Αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση πως τα φάρμακα αυτά μπορεί να επιδεινώσουν τα συμπτώματα της νόσου.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως για την αντιμετώπιση του πυρετού οι πολίτες μπορούν να λαμβάνουν φάρμακα με δραστική ουσία την παρακεταμόλη, όπως το depon. Όπως είπε, άλλα φάρμακα όπως το Brufen με ιβουπροφαίνη και το Ponstan, βασίζονται σε δραστική ουσία με αντιφλεγμονώδη δράση, για την οποία έκαναν λόγω οι γαλλικές Αρχές.

Καλό θα ήταν, με βάση όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, να συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό σας και να προμηθευτείτε κάποιο αντιπυρετικό με δραστική ουσία την παρακεταμόλη.
 

Πηγή: iefimerida.gr 

Ανοιχτή επιστολή του Δημάρχου Γ. Χαντζή,για τα ΣΦΑΓΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΦΘΩΤΙΔΑΣ Α.Ε.

2020-03-14 22:01

Ανοιχτή επιστολή του Δημάρχου Γ. Χαντζή,για τα ΣΦΑΓΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΦΘΩΤΙΔΑΣ Α.Ε.

Συνδημότες και συνδημότισσες
Επειδή πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται ερήμην και εν αγνοία σας, θεωρώ σκόπιμο και αναγκαίο με την παρούσα ανοικτή μου επιστολή να σας ενημερώσω για την κατάσταση της εταιρείας «ΣΦΑΓΕΙΑ ΑΕ» της οποίας ο Δήμος Μακρακώμης είναι μέτοχος με 67,67%.
Στις 26 Φεβρουαρίου 2020 συνήλθε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση το ΔΣ του Δήμου Μακρακώμης με θέματα:
• ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ Α.Ε. ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΣΦΑΓΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΑΕ".
• ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Α.Ε. ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΣΦΑΓΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ενημέρωσα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου:
Α. Για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας «ΣΦΑΓΕΙΑ ΑΕ»
Σύμφωνα με τον Ισολογισμό 2018 που φέρει τα ονόματα του Πρόεδρου και πρώην Δήμαρχου κ. Θ. Παπαευθυμίου και του Δ/ντα Σύμβουλου κ. Α. Αρβανίτη παρουσιάζει:
• Σωρευμένη ζημία 2010 έως και 2018 περ. 1.280.000€
• Σωρευμένες υποχρεώσεις έως και 2018 περ. 1.059.000€
Πέραν των αναγραφόμενων στον ισολογισμό, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Α. Αρβανίτης με κατάσταση που μου έστειλε, με ενημέρωσε ότι, οι σωρευμένες υποχρεώσεις έως και 31.8.2019 ανέρχονται στο ποσό των περ. 1.207.000€.
Σημείωση 01:
• Όλες οι χρήσεις της εταιρείας από το 2010 έως και το 2018 υπήρξαν ζημιογόνες, το ίδιο προβλέπεται και για το 2019.
• Τα ανωτέρω ποσά, με ευθύνη της Διοίκησης, δεν είναι επιβεβαιωμένα από ορκωτό ελεγκτή (καταστατικό άρθρο 29).
• Τελευταία ενημέρωση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν στις 15/9/2017 από τον μέτοχο κ. Α. Αρβανίτη.
Β. Για τις ενέργειες που έγιναν από τη νέα Δημοτική αρχή
Από τον Ιούνιο του 2019 και πριν ακόμα ορκιστεί η νέα δημοτική αρχή, συναντήθηκα και ζήτησα ενημέρωση από τους μετόχους ιδιώτες πλην όμως τα αποτελέσματα, δυστυχώς ήταν χειρότερα από τα αναμενόμενα. Ακολούθησε ένας Μαραθώνιος συναντήσεων με τη διοίκηση της εταιρείας ΣΦΑΓΕΙΑ ΑΕ, με επισκέψεις στη Δανείστρια Τράπεζα και σε Υπουργικά Γραφεία, αναζητώντας λύση που θα κρατούσε την εταιρεία ζωντανή, τις περισσότερες φορές μόνος και ενίοτε με την υπάρχουσα διοίκηση ( Παπαευθυμίου – Αρβανίτης).
Στη συνέχεια ακολούθησαν τρία προγράμματα πλειστηριασμού εκ μέρους της δανείστριας Τράπεζας. Τα δύο δεν πραγματοποιήθηκαν καθότι δεν υπήρξαν ενδιαφερόμενοι. Το τρίτο με ημερομηνία 26/2/2020, ανακόπηκε, μετά από θετική παρέμβαση του υπουργού κ. Χ. Σταικούρα και του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ Φ. Κουρμούζη, από την Τράπεζα που ζήτησε:
1. Την άμεση καταβολή 10.000 € (καταβλήθηκε ήδη από τους ιδιώτες μετόχους)
2. Την άμεση σύνταξη και υποβολή στη δανείστρια τράπεζα, εκ μέρους της διοίκησης της ΣΦΑΓΕΙΑ ΑΕ, business plan, που θα εμφανίζει την εξυγίανση - βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της εταιρείας.
3. Ετήσια καταβολή έναντι του Δανείου 20.000 € (Πάσχα - Χριστούγεννα)
Με την προϋπόθεση της τήρησης των ανωτέρω (1+2+3) η Τράπεζα υποσχέθηκε κούρεμα του δανείου από περ. 470.000 € σε 270.000 €.
Γ. Για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η νέα Δημοτική Αρχή
1 Τη σύσταση νέου 5μελούς ΔΣ στην εταιρεία. Πρότεινα δύο μέλη από τη συμπολίτευση – έναν από τη αντιπολίτευση και ενδεχομένως αν υπάρξει ένα εκπρόσωπο των παραγωγικών τάξεων. Προς το παρόν στη ΣΦΑΓΕΙΑ ΑΕ και μέχρι εκλογής νέας διοίκησης, παραμένει νομίμως η υπάρχουσα, η θητεία της οποίας ήδη έχει παραταθεί με την από 1/7/2019 Απόφαση του ΔΣ της ΣΦΑΓΕΙΑ ΑΕ μέχρι την 31/12/2019 και συνεχίζει να υφίσταται μέχρι και την 1η Τακτική Γενική Συνέλευση μετά τη λήξη της (καταστατικό Αρθρ 19 - Γνωμ. Νομικού Συμβούλου του Δήμου)
2 Την επικοινωνία με κτηνοτρόφους και κρεοπώλες του Δήμου για στήριξη της ΣΦΑΓΕΙΑ ΑΕ
3 Την μελέτη, πρόβλεψη & υλοποίηση επενδύσεων με σκοπό τη μείωση του κόστους Πχ
Φωτοβολταικά πάνελ για εξοικονόμηση ενέργειας άμεσα και μακροχρόνια, σύνδεσης του βιολογικού με τον βιολογικό του Δήμου κλπ.... Σε κάθε περίπτωση απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σχέση κόστους – οφέλους.
4 Τη πρόταση στη Γενική Συνέλευση των μετόχων για ορισμό
Οικονομολόγου εκ μέρους του Δήμου με αντικείμενο την απεικόνιση της πορείας της εταιρίας σε σχέση με το business plan της εταιρείας, και γραπτή ενημέρωση σε τακτά διαστήματα της Δημοτικής Αρχής και κατ΄ επέκταση στους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου.
Νομικού εκ μέρους του Δήμου με αντικείμενο την ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής για θέματα νομικής φύσεως που ενδεχόμενα θα προκύπτουν.
Σημείωση 02:
Σε κάθε επένδυση ο Δήμος μπορεί να συμμετέχει αν πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:
α) η επένδυση να καλύπτεται νομικά.
β) η επένδυση συμβάλλει αποδεδειγμένα στην αύξηση των εσόδων ή τη μείωση των εξόδων.
γ) τα οικονομικά του Δήμου να το επιτρέπουν.
Η Δημοτική Αρχή, ως μέτοχος του 67,67%, μπορεί και θα προβαίνει όπως προβλέπει το καταστατικό σε σύγκληση εκτάκτων γενικών συνελεύσεων με καθορισμένα θέματα που θα αποσκοπούν στο συμφέρον της εταιρείας.
 
 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Γεώργιος Ε. Χαντζής

 

Συνεδρίαση Τοπικού Συμβουλίου Σπερχειάδας ΒΙΝΤΕΟ

2020-03-10 20:46

Με επεισοδιακό τρόπο έληξε η χθεσινή συνεδρίαση τού Τοπικού Συμβουλίου Σπερχειάδας, αφού προς το τέλος της, υπήρξε λεκτικός διαπληκτισμός,αρχικά μεταξύ τού προέδρου Ν.Τζιβελέκα καί τού συμβούλου της αντιπολίτευσης Δ.Καραντζούνη καί στη συνέχεια μεταξύ τού αντιπροέδρου Χ.Ξέρρα καί του Δ.Καραντζούνη.

Αποτέλεσμα,να μην συζητηθούν καί να αναβληθούν επ'αόριστον οι εισηγήσεις της Αντιπολίτευσης...

Παρών στη συνεδρίαση ήταν καί ο Αντιπεριφερειάρχης  Στερεάς Ελλάδας Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας Κώστας Καραγιάννης, που προσκλήθηκε από τον Πρόεδρο Νίκο Τζιβελέκα καί ενημερώθηκε και ενημέρωσε  για διάφορα ζητήματα της Σπερχειάδας

Δείτε τι ακριβώς έγινε στο συμβούλιο, στο βίντεο πού κατέγραψε η κάμερα τού "Σπερχειός OnLine"

Σπερχειάδα: Αναβάλλονται τα εγκαίνια των γραφείων της Οργάνωσης Μελών ΣΎΡΙΖΑ Δήμου Μακρακώμης

2020-03-10 20:41

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Μετά τις τελευταίες οδηγίες για τα μέτρα πρόληψης της διάδοσης του Κορωνοΐού, σας ενημερώνουμε ότι αναβάλλεται η προγραμματισμένη για το Σάββατο 14-3-2020 εκδήλωση εγκαινίων των γραφείων μας στην Σπερχειάδα.

Θα ενημερώσουμε εν καιρώ για τον χρόνο πραγματοποίησης των Εγκαινίων.

Προϊόντα: 41 - 50 από 8457
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>