Νέα

Απάντηση Π.Κοντογεώργου στον Θ.Παπαευθυμίου

2020-11-21 15:28

Με ανάρτησή του στο facebook ο αντιδήμαρχος Π.Κοντογεώργος, απάντησε στο χθεσινό δελτίο τύπου τού Θ.Παπαευθυμίου:

Για να δώσω.... μερικές απαντήσεις στα Δελτία Τύπου.
Κρείττον του λαλείν το σιγάν...
(εις την άπταιστον «Παλαιοβραχινήν» αυτό θα πει: Δεν μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου…)
Προσωπικά θεωρώ πολύ «άδικη» τη νομοθεσία που προβλέπει ανά τακτά  χρονικά διαστήματα   να γίνονται εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς αυτό δεν επιτρέπει σε κάποιους Δημοτικούς «άρχοντες» να «ολοκληρώνουν» το έργο τους…!
Εννέα  χρόνια Δήμαρχος  κ. Παπαευθυμίου και εμείς 1 χρόνο ....
Και αναγκάζονται οι κακόμοιροι  να μεμψιμοιρούν, κλαψουρίζοντας σαν σχολιαρόπαιδα «κυρία, κυρία, τα έργα που κάνουν οι διάδοχοί μου, είναι δικά μου…»! Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τον τέως δήμαρχο  Θύμιο Παπαευθυμίου και την παράταξη του .
Όμως, ας σοβαρευτούμε κι ας σεβαστούμε τους θεσμούς, τους νόμους της συντεταγμένης Πολιτείας, τη δημοκρατική λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  και εν τέλει τους ίδιους τους δημότες μας.
Προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία η προσπάθεια του πρώην δημάρχου, Θύμιου Παπαευθυμίου και των συνεργατών του, να ξεκινήσει  δημόσια κριτική στη νέα Δημοτική Αρχή Μακρακώμης και κυρίως στο πρόσωπό μου, μόλις από την  32η  ημέρα της θητείας μας!
Και αυτό, όταν επί τουλάχιστον 9 έτη, ο κ. Παπαευθυμίου, ως δήμαρχος, δεν αισθάνθηκε ούτε μια φορά την ανάγκη να εκδώσει ένα «Δελτίο Τύπου», προκειμένου να ενημερώσει υπεύθυνα τους δημότες και τους κατοίκους του Δήμου μας, για τις «μεγάλες υποθέσεις» οι οποίες απασχόλησαν την τοπική κοινή γνώμη κατά τη μακρά περίοδο της δημαρχιακής του θητείας.
Μιλάμε για την υπόθεση της Δημοτικής Επιχείρησης των Σφαγείων,  που δεν πλήρωσε ούτε μια δόση στα Δάνεια για 9 ολόκληρα χρόνια και φτάσανε ένα βήμα πριν το κλείσιμο ,  για το πόρισμα  του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αφορούσε  κυρίως την οικονομική διαχείριση του Δήμου, για τις «περίεργες κλοπές»  εγγράφων (ενταλμάτων πληρωμών κ.λ.π), για τους δεκάδες επαγγελματίες που «πλήρωσαν ακριβά» τη συνεργασία τους με το Δήμο και έρχονται συνεχώς στον Δήμο αποφάσεις δικαστηρίων για να πάρουν τα χρήματα τους από τις εργασίες τους, τις προμήθειες τους , που είχαν προσφέρει .
Για τα «μπλόκα» της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σε διάφορες αποφάσεις, για την αμαχητί απώλεια των τραπεζικών καταστημάτων της «Εθνικής» και της «Πειραιώς» από τη Σπερχειάδα, αλλά και για μια σειρά άλλες υποθέσεις .
Προφανώς, ο κ. Παπαευθυμίου θέλει να ξεχαστούν όλα αυτά και  γι΄ αυτό άλλωστε, συμπεριφέρεται ωσάν να μην έχει συμβεί τίποτα.
Όμως, ας κάνουν  λίγη υπομονή αυτός και οι συνεργάτες του και σύντομα θα του χαρίσουμε -να έχει ως ενθύμιο- έναν πλήρη φάκελο με όλες αυτές τις υποθέσεις, καθώς και για άλλους «σκελετούς» που άφησε στις ντουλάπες του Δήμου, εγκαταλείποντας προ έτους το δημαρχιακό θώκο με εντολή των δημοτών.
Θεωρώντας ο κ. Παπαευθυμίου, πως οι δημότες τρώνε «κουτόχορτο» και ότι πιθανώς τον έστειλαν ΑΔΙΚΑ  στα έδρανα της μείζονος αντιπολίτευσης και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, εκδίδει συνεχώς ανακοινώσεις πότε διεκδικώντας την πατρότητα του Τεχνικού Προγράμματος, πότε για την Πολιτική Προστασία , για το Πράσινο σημείο , και άλλοτε γιατί ο Δήμος παράγει  έργο για τους δημότες, μαζί με τους δημότες κ.ο.κ.
Το πιο απλό που θα μπορούσαμε να του πούμε, είναι ότι δεν θα υπήρχε ανάγκη υλοποίησης μιας σειράς έργων, που ο κ. Παπαευθυμίου θεωρεί ότι είναι «δικά» του, εάν ο ίδιος τα είχε ξεκινήσει και ολοκληρώσει στη διάρκεια της 9χρονης θητείας  του!
Και εφόσον διεκδικεί την πατρότητά τους, γιατί δεν ήρθε χθες  20-11-2020 και την Τρίτη 17-11-2020 να ψηφίσει  το Τεχνικό Πρόγραμμα ;;; αλλά με δικαιολογία και πρόφαση δεν ερχόμαστε γιατί  δεν γίνετε λαιβ η συνεδρίαση.
Από την άλλη, τί επιθυμεί ο κ. Παπαευθυμίου;
Να μην κάνουμε τίποτα;
Να ακολουθήσουμε τη δική του πρακτική; Μήπως δεν θα έπρεπε να πάρουμε πίσω και να χρησιμοποιούμε στα διάφορα έργα, τα χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου ( γκρέιντερ τσι σι μπι  απορριμματοφόρα)  , τα οποία ο ίδιος είχε αφήσει να σαπίζουν στα συνεργεία της Θεσσαλονίκης και της Λαμίας ; 
Κάναμε πρόταση στον ίδιο και στην παράταξή του να αναλάβουν την 5η αντιδημαρχία του Δήμου, με αρμοδιότητα την παρακολούθηση της υλοποίησης του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος.
Δυστυχώς την αρνήθηκαν…
Εμείς φταίμε και γι΄ αυτό;
Να ξεκαθαρίσω κ. Παπαευθυμίου, ότι η κριτική σας είναι ευπρόσδεκτη και επιβεβλημένη, αρκεί να γίνεται επί πραγματικών γεγονότων, να μην είναι στείρα και να μην κυριαρχείται από ψεύδη και λαϊκισμό. 
Άλλωστε, η κριτική είναι συστατικό της ίδιας της Δημοκρατίας μας.
Όμως,  θα ήταν καλύτερα οι εκλεγμένοι που ασκούν κριτική για τα κοινά του Δήμου μας, να είχαν κάνει πρώτα την αυτοκριτική τους, κυρίως απέναντι στους δημότες.
Δυστυχώς κ. Παπαευθυμίου, δεν είδαμε ακόμα την αυτοκριτική σας.
Ούτε καν για τους λόγους που οι δημότες σας «καθαίρεσαν» διά της ψήφου τους  από το αξίωμα του δημάρχου….
Να είστε βέβαιος κ. Παπαευθυμίου ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα που δεν ψηφίσατε θα υλοποιηθεί κανονικά, όλα γίνονται με πλήρη διαφάνεια και πως η διαφάνεια επιστρέφει στο Δήμο, είτε το θέλουν ορισμένοι είτε όχι. ( ενημερωτικά έρχονται το επόμενο διάσημα πολλά εκατομμύρια ευρώ  στον Δήμο μας ) , τόσα όσα εσείς πήρατε σε 9 χρόνια .......
Το υποσχεθήκαμε προεκλογικά στους δημότες μας και το κάνουμε πράξη.
Υπέρτατος κριτής μας είναι οι πολίτες. Όπως πάντα. Εξάλλου, αυτοί θα πουν την τελευταία λέξη για όλους μας….
Υ.Γ.1 : Χαίρομαι που ο κ. Παπαευθυμίου ως αντιπολίτευση έχει βγάλει τόσες ανακοινώσεις όσες δεν έβγαλε ως δήμαρχος!. Προφανώς, τώρα στην αντιπολίτευση, ο κ. Παπαευθυμίου έχει ως φαίνεται περισσότερο χρόνο...!
Όμως, ο δικός μας χρόνος είναι πολύτιμος...
ΥΓ 2 : Σας ευχαριστώ από καρδιάς εσάς και την παράταξη σας για την « διαφήμιση - προβολή »που μου κάνετε και φροντίζετε από τους 1000 ψήφους που έχω πάρει σε δυο τελευταίες  εκλογικές αναμετρήσεις να γίνουν 2000 , κοντά είστε  πάντως να το καταφέρετε  ....
ΥΓ3: Για το πράσινο σημείο θα έχουμε ενημέρωση   και το μάζεμα των κλαδιών θα ξεκινήσει σύντομα , και θα καθαρίσουμε τον Δήμο μιας και ταλαιπωρείτε τους Δημότες μας για μήνες ....
ΥΓ4 :  Μιας και δεν έχετε καμία πλέον ενεργή συμμετοχή σε τίποτα στον Δήμο μας , ούτε ατην καθημερινότητα , ούτε στα προβλήματα,   ούτε στις πλημύρες,   ούτε στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ,  ούτε ΚΑΝ  στην ψήφιση του Τεχνικού προγράμματος  που λέτε ότι είναι δικό σας,  βγάλτε ένα Δελτίο τύπου ακόμη,  σήμερα , αύριο , όχι αύριο είναι Κυριακή ,  την Δευτέρα ....

ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ: «κ. Κοντογεώργο, η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα..»

2020-11-20 14:44

ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ: «κ. Κοντογεώργο, η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα..»

 

κ. Κοντογεώργο, κατ’ αρχάς για το χαρακτηρισμό μου ως πρύτανη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θέλω να σας ευχαριστήσω έστω και αν η βαθμολογία μου ακολουθεί πτωτική πορεία σύμφωνα με τα γραφόμενά σας.

Θέλω να σας ενημερώσω όμως ότι αυτό δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία για μένα, απλά γιατί δεν με αντιπροσωπεύει.

 

Όσον αφορά όμως το Τεχνικό Πρόγραμμα που θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό, θα σας πω ότι η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα και βέβαια πάλι υποτιμάτε τη νοημοσύνη αυτών που σας παρακολουθούν. Σταθήκατε αποκλειστικά στο θέμα της ΣΑΤΑ ποσού 350.000€, χωρίς να αναφέρετε ότι είναι χρήματα τα οποία έρχονται κάθε χρόνο στο Δήμο, ανεξαρτήτως Δημοτικής Αρχής με πληθυσμιακά κριτήρια και βάσει της απογραφής. Πρόκειται μάλιστα για χρήματα τα οποία ορίζουν οι Πρόεδροι.

 

Και χωρίς να αγγίξετε εσκεμμένα καθόλου το ύψος του ποσού του Τεχνικού Προγράμματος που σύμφωνα με τις εισηγήσεις που έχουμε όλοι στα χέρια μας ανέρχεται στο ποσό των 8.500.000€. Από αυτά τα 5.800.000€ είναι από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και τα 2.700.000€ είναι δικά σας και αναλύονται ως εξής:

-1.300.000€ για τις πρόσφατες πλημμύρες (ΙΑΝΟΣ), όπως πήρε και ο Δήμος Λοκρών για τις  πλημμύρες της άνοιξης

-700.000€ είναι ΣΑΤΑ δύο ετών  

-200.000€ είναι απ’ το Υπουργείο Εσωτερικών

-250.000€ απ’ το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Τα υπόλοιπα είναι διάφορα

 

Αυτή είναι η αλήθεια για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2021. 

Αδυνατούμε να καταλάβουμε γιατί συνεχώς κάνετε απεγνωσμένες προσπάθειες ιδιοποίησης του έργου της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

 

Όσο για κάποιες ανακοινώσεις σας του τύπου: “…ο Υπουργός υπέγραψε για το Δήμο Μακρακώμης το ποσό των 3.100.000€…” (και αναφέρομαι στη γέφυρα Αρχανίου, στα έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας Μακρακώμης και στα έργα ελέγχου στάθμης), οφείλω να σας ενημερώσω, επειδή μάλλον δεν το γνωρίζετε, ότι η διαφορά από τα 4.774.000€ (που αναφέραμε σε δική μας ανακοίνωση) είναι η συμμετοχή του Δήμου.

Αναρωτιέται κανείς, γιατί δεν έχετε την τόλμη και το θάρρος να παρουσιάσετε τα πράγματα ως έχουν; 

Ότι ναι μεν υπέγραψε ο Υπουργός, κατόπιν όμως ενεργειών και κατάθεσης φακέλων της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής (γι’ αυτό και μιλάω για μισές αλήθειες…).

 

Εσείς στο συγκεκριμένο έργο είστε για ακόμη μια φορά απλοί θεατές και αποδεκτές.

Και για να συνοψίσουμε, η συμμετοχή σας στο Τεχνικό Πρόγραμμα είμαι 2.700.000€ από σύνολο 8.500.000€.

 

Η ανάρτηση του κ. Κοντογεώργου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:

Screenshot_1.jpg

 

Χρήστος Σταϊκούρας: Υλοποιείται η ολοκλήρωση της επαρχιακής οδού ΚΥΡΙΑΚΟΧΩΡΙ – ΠΛΑΤΑΝΟΣ

2020-11-16 19:08

Φθιώτιδα: Υλοποιείται η ολοκλήρωση της επαρχιακής οδού ΚΥΡΙΑΚΟΧΩΡΙ – ΠΛΑΤΑΝΟΣ | 16.11.2020

Δελτίο Τύπου

Μετά από επικοινωνία του Υπουργού Οικονομικών, Βουλευτή Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία κ. Χρήστου Σταϊκούρα με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Αθανάσιο Καρακάντζα, έλαβε τη διαβεβαίωση πως θα υλοποιηθεί άμεσα η ολοκλήρωση της κατασκευής της επαρχιακής οδού ΚΥΡΙΑΚΟΧΩΡΙ – ΠΛΑΤΑΝΟΣ (Στάγια).

Μάλιστα, την προσεχή Πέμπτη 19/11/2020, ο κ. Καρακάντζας με συνεργάτες του θα επισκεφθούν την περιοχή, για τις περαιτέρω ενέργειες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το συγκεκριμένο έργο, που ξεκίνησε πριν από περίπου 20 έτη και δεν ολοκληρώθηκε, κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικό για τη διασύνδεση των ορεινών χωριών της Δυτικής Φθιώτιδας. Με την ολοκλήρωση της κατασκευής, το οδικό δίκτυο θα καταστεί πιο προσβάσιμο και με μεγαλύτερη ασφάλεια τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες.

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Δυτικής Φθιώτιδας, λύνεται οριστικά.

Ο κ. Σταϊκούρας θα συνεχίσει να εργάζεται προς την κατεύθυνση βελτίωσης και αναβάθμισης των υπηρεσιών του Κράτους προς τους πολίτες.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: «ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ»

2020-11-16 18:56

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: «ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ»

 

Επειδή σε καμία περίπτωση δε μας αρέσει να υπάρχει ανακολουθία στις πράξεις μας, αποφασίσαμε για μια ακόμη φορά να μη συμμετέχουμε στη σημερινή συνεδρίαση που τελείται τεχνηέντως «εν κρυπτώ», με τη δικαιολογία πως δεν υπάρχει τεχνική δυνατότητα.

 

Δε μπορούμε να καταλάβουμε γιατί όλοι οι Δήμοι και τα συλλογικά όργανα ανά την Ελλάδα, έχουν φροντίσει οι συνεδριάσεις τους να μεταδίδονται ζωντανά («live μετάδοση»), και ο Δήμος μας συνεχίζει να αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή, καθώς ουδεμία ενέργεια έχει γίνει για την αναμετάδοση των Συμβουλίων. Τόσο ανεπαρκείς είμαστε εμείς;

 

Και για να τεκμηριώσουμε αυτό που σας λέμε, παραθέτουμε ένα πρόσφατο γεγονός:  

Την περασμένη Τετάρτη (11/11/2020) το Επιμελητήριο Φθιώτιδας διοργάνωσε διαδικτυακή ημερίδα η οποία μεταδόθηκε ζωντανά στην πλατφόρμα του Youtube. Οι ενδιαφερόμενοι, όχι μόνο είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά τα τεκταινόμενα, αλλά και να παρέμβουν ανά πάσα στιγμή με ερωτήσεις και προτάσεις.

 

Δεν είναι καθόλου δύσκολο, απ’ ότι πληροφορούμαστε κι ο Δήμος μας να βρει μια παρόμοια λύση, όταν μάλιστα έχει ήδη πληρώσει αδρά για εξοπλισμό και λογισμικό τηλεδιάσκεψης.

 

Όσον αφορά το Τεχνικό Πρόγραμμα που βρίσκεται στη σημερινή Ημερήσια Διάταξη, η διοίκηση του Δήμου κυριολεκτικά μας «έδεσε τα χέρια», και είμαστε υποχρεωμένοι να το ψηφίσουμε, καθώς είναι για τρίτη συνεχή χρονιά το ίδιο. Πρόκειται για το δικό μας Τεχνικό Πρόγραμμα (που παρουσιάσαμε για πρώτη φορά το 2019) με κάποιες μικροπροσθήκες οι οποίες ίσα που δικαιολογούν την παρουσία της Δημοτικής Αρχής. Η νέα διοίκηση 2 χρόνια μετά δεν κατάφερε ούτε να το εμπλουτίσει, αλλά ούτε και να το υλοποιήσει.

 

Μια ακόμη ένδειξη του βαθμού προόδου των έργων στο Δήμο μας!!!

Νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Σπερχειάδα

2020-11-14 13:42

Μετά τον χθεσινό συναγερμό πού είχε σημάνει στην Δυτική Φθιώτιδα όταν βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό εργαζόμενη στο μαγειρείο τού Μαθητικού Κέντρου στην Μακρακώμη,ενημερωθήκαμε σήμερα από τον Δήμαρχο Γ.Χαντζή ότι έχουμε καί νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοιού στον Δήμο μας

Πρόκειται για 18χρονη πού σπουδάζει στην Αθήνα καί τις τελευταίες είκοσι περίπου μέρες βρίσκεται στο σπίτι της στην Σπερχειάδα καί είναι ασυμπτωματική.

Η18χρονη φοιτήτρια έκανε τέστ στην Αθήνα στα πλαίσια της ιχνηλάτισης επαφών άλλου επιβεβαιωμένου κρούσματος, βρέθηκε θετική και στην συνέχεια  τέθηκε σε καραντίνα στο σπίτι της στη Σπερχειάδα και γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της.

Επίσης άλλα δύο άτομα βρίσκονται σε προληπτική καραντίνα στο Πλατύστομο μετά από ιχνηλάτισης επαφών άλλου επιβεβαιωμένου κρούσματος.

 

Συναγερμός στον Δήμο Μακρακώμης: Θετική στον κορωνοϊό εργαζόμενη στο μαγειρείο τού Μαθητικού Κέντρου

2020-11-13 14:39

Συναγερμός σήμανε στον Δήμο Μακρακώμης από το γεγονός ότι βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό εργαζόμενη στο μαγειρείο τού Μαθητικού Κέντρου

στην Μακρακώμη

Η γυναίκα εργάζεται στο μαγειρείο που παρασκευάζει τα φαγητά για το Μαθητικό Κέντρο και τους Παιδικούς Σταθμούς σε Σπερχειάδα και Μακρακώμη καί βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό μετά από rapid test που έκανε στα πλαίσια των προληπτικών ελέγχων, ενώ αναμένονται καί τα αποτελέσματα τού μοριακού τεστ

Αρνητικά βγήκαν τα τέστ γιά τα υπόλοιπα τρία άτομα πού εργάζονται μαζί με την γυναίκα

Αμέσως εφαρμόστηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, με κλείσιμο του χώρου και  απολύμανση, καί το προσωπικό τέθηκε σε καραντίνα,

αναμένοντας καί το αποτέλεσμα του νέου τεστ  στη γυναίκα.

Ταυτόχρονα με απόφασή του ο Δήμαρχος διακόπτει προσωρινά την λειτουργία του Μαθητικού Κέντρου και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Μακρακώμης την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου:

Ο Δήμαρχος Μακρακώμης

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

την προσωρινή διακοπή λειτουργίας του Μαθητικού Κέντρου και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Μακρακώμης κατά την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 για προληπτικούς λόγους και προκειμένου να διενεργηθούν απολυμάνσεις σε όλα τα κτίρια για την προστασία από λοιμώξεις και τον COVID-19 (Κορονοϊο) σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

 

 

Θύμιος Παπαευθυμίου: «4.774.000€ για Αντιπλημμυρικά Έργα στο Δήμο Μακρακώμης»

2020-11-13 13:20

Θύμιος Παπαευθυμίου: «4.774.000€ για Αντιπλημμυρικά Έργα στο Δήμο Μακρακώμης»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επειδή θέλουμε να είμαστε συνεπείς, όσον αφορά τα λεγόμενά μας και τις πράξεις μας, σας υπενθυμίζουμε, γιατί είχαμε αναφερθεί και στο παρελθόν, ότι στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» είχαμε καταθέσει για χρηματοδότηση το έργο με τίτλο «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ», με αρ. πρωτ. 4248/196/19-04-2019 συνολικού προϋπολογισμού 4.774.000€ και τα εξής Υποέργα:

Υποέργο 1: Κατασκευή γέφυρας στο χείμαρρο Αρχανόρεμα του Επαρχιακού Δρόμου Μάκρης-Αρχανίου (προϋπολογισμού 1.375.000€)

Υποέργο 2: Έργα συλλογής και διάθεσης ομβρίων υδάτων Δημοτικής Κοινότητας Μακρακώμης (αντιπλημμυρικό Μακρακώμης) (προϋπολογισμού 2.965.000€)

Υποέργο 3: Υποστηρικτικές δράσεις προειδοποίησης, παρακολούθησης και πρόληψης (προϋπολογισμού 434.000€)

Στο σύνολο πρόκειται για έργο Προϋπολογισμού 4.774.000€, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω. 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το παραπάνω έργο σήμερα υπογράφηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκο, ο οποίος αναγνώρισε την κρισιμότητα του έργου και ικανοποίησε το αίτημά μας. 

Εντός της ημέρας, και μάλλον πριν το μεσημέρι, θα αναρτηθεί και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Υπουργείου.

Πραγματικά, πρόκειται για ένα έργο που θα λύσει χρονίζοντα προβλήματα στο Δήμο μας, και έχουν σχέση με την ασφάλεια των δημοτών. 

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ,

ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ

 

Άγιος Γεώργιος Τυμφρηστού: Διαρρήκτες έκλεψαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές από το Δημοτικό σχολείο

2020-11-12 19:07

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε σήμερα το πρωί εκπαιδευτικούς και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου στον Άγιο Γεώργιο Τυμφρηστού, οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με δολιοφθορές στο σχολείο τις οποίες προκάλεσαν άγνωστοι οι οποίοι έκαναν διάρρηξη. 

Οί άγνωστοι πρός το παρόν δράστες,παραβιάζοντας πέντε συνολικά πόρτες, εισήλθαν στο εσωτερικό του σχολείου καί έκλεψαν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές καί άλλα αντικείμενα

Έρευνες γιά τον εντοπισμό καί την σύλληψη των δραστών διενεργεί το ΑΤ Σπερχειάδας

Σπερχειάδα: Αναβολή συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου

2020-11-11 15:37

Βάσει της περ. 6 του εδαφίου 2 της παρ. 1 του άρθρου 1 της αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ:71342 Κ.Υ.Α. ( Φ.Ε.Κ. 4899/Β΄/6-11-2020 ) "Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού COVID 19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έως και την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020", οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων πραγματοποιούνται μόνο μέσω τηλεδιάσκεψης.

Κατόπιν του ανωτέρω, σας κάνουμε γνωστό ότι η προγραμματισμένη για την 10η Νοεμβρίου 2020 και ώρα 13:00 μ.μ. δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, η οποία σας γνωστοποιήθηκε με την αριθ. 21482/1405/4-11-2020 σχετική Πρόσκληση, αναβάλλεται.

 
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
 
Τσελεπής Χρήστος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

2020-11-11 15:35

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 

Σχετικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Μακρακώμης στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Σχετικά με τα μέτρα που αφορούν στην πρόσληψη, την προστασία και την αναγκαιότητα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού σας γνωρίζουμε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 11-11-2020 έως και 30-11-2020, η εξυπηρέτηση του κοινού στις υπηρεσίες του Δήμου θα γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Για τις υπηρεσίες (Δημοτολόγιο – Ληξιαρχεία Δ.Ε. Σπερχειάδας: 2236 3 50256 2236 3 50209, Δ.Ε. Μακρακώμης: 2236350100 και Δ.Ε. Αγίου Γεωργίου: 2236 3 50308)
Για λοιπά θέματα: 2236 3 50200
Οικονομική Υπηρεσία: 2236 3 50203, 2236 3 50260, 22363 50261
Τεχνική Υπηρεσία: 2236 3 50213, 2236 3 50255 & 2236 3 50258
ΚΕΠ Σπερχειάδας: 2236 3 5ο222
Γραφείο Ανθρωπίνου Δυναμικού: 2236 3 50214, 2236 3 50215
Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης: 2236 3 50228 & 2236 3 50227

 
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

 

Προϊόντα: 41 - 50 από 8646
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>