Νέα

Θετικός στον κορωνοϊό ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας

2021-02-17 20:48

Θετικός στον κορωνοιό διαγνώσθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας 

Ο αντιπεριφερειάρχης ενοιωσε χθες αδιαθεσία και σήμερα το πρωί υποβλήθηκε σε ραπιντ τέστ το οποίο βγήκε θετικό . Ο αντιπεριφερειάρχης αναμένει σήμερα τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου και αν και αυτό βγήκε θετικό , θα μπεί σε καραντίνα 14 ημερών .

Όπως είναι φυσικό, θα εξεταστούν με γρήγορα τεστ όλοι οι στενοί συνεργάτες του, αλλά και όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του τα τελευταία 24ωρα ανεξάρτητα από τα μέτρα αυτοπροστασίας που τηρήθηκαν. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες έχει ήδη βρεθεί ένα ακόμη στέλεχος της Περιφέρειας θετικό στον κορωνοϊό και η ιχνηλάτηση συνεχίζεται.

Η επίσημη ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη:

«Επιθυμώ να ενημερώσω τους συμπολίτες μου ότι κατόπιν χτεσινής μου αδιαθεσίας, υποβλήθηκα σήμερα το πρωί σε τεστ για τον κορωνοϊό, το οποίο ήταν θετικό.

Αυτονόητα, τόσο εγώ όσο και οι στενές μου επαφές των τελευταίων ημερών, όπως αυτές προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, τεθήκαμε άμεσα σε περιορισμό, σύμφωνα με το σχετικό ιατρικό πρωτόκολλο.

Αισθάνομαι καλά στην υγεία μου και σας ευχαριστώ για τη συμπαράσταση και τις ευχές σας. Έστω και από το σπίτι, συνεχίζουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας για την Περιφέρεια.

Είναι πολύ σημαντικό να τηρούμε τα μέτρα προστασίας με απόλυτη προσοχή και παρακαλώ προς τούτο όλους τους συμπολίτες μας.»

Κλειστά τα σχολεία τού Δήμου Μακρακώμης την Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου

2021-02-14 22:23

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ο Δήμαρχος του Δήμου Μακρακώμης
 
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 86 του Νόμου 3463/2006 (ΦΕΚ 116/8-6-2006 Τ.Α) «Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας» σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 58 του Νόμου 3852/2010 (ΦΕΚ 87/7-6-2010 Τ.Α) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης» αναφορικά με τις αρμοδιότητες του Δημάρχου.
2. Το γεγονός ότι σε όλο το Δήμο επικράτησαν έντονα καιρικά φαινόμενα.
3. Το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που είναι σε ισχύ για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
 
Την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου μας, Δημοτικά σχολεία, Νηπιαγωγεία, παιδικοί Σταθμοί, Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ την Δευτέρα 15-2-2021 και την Τρίτη 16-2-2021 λόγω έντονης χιονόπτωσης.
 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ε. ΧΑΝΤΖΗΣ

 

Μακρακώμη: Έκλεισε τμήμα Δημοτικού σχολείου λόγω κρούσματος κορωνοϊού

2021-02-13 15:48

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε την Παρασκευή 12/2, μαθητής της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού σχολείου της Μακρακώμης.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και με απόφαση των αρχών αποφασίστηκε να κλείσει το συγκεκριμένο τμήμα.

Το παιδί και το περιβάλλον του έχουν τεθεί σε καραντίνα και έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Το τμήμα θα παραμένει κλειστό μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου και τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεεκπαίδευση.

tvstar.gr

Θ.Παπαευθυμίου: ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΟΥΝ

2021-02-13 15:23

Πρόσφατα, γίναμε δέκτες αρκετών παραπόνων από συνδημότες μας ηλικίας άνω των 75 ετών που διαμένουν στη Σπερχειάδα, ενημερώνοντάς μας πως αιτούμενοι τον προγραμματισμό εμβολιασμού παραπέμπονται μέχρι στιγμής στο Κέντρο Υγείας Δυτ. Φραγκίστας. Με απλά λόγια, για να εμβολιαστεί ένας άνθρωπος ηλικίας 75 ετών και άνω θα πρέπει να διανύσει μια διαδρομή 90 χλμ. και χρονικής διάρκειας 3 ωρών σε ορεινό όγκο στην καρδιά του χειμώνα, με τους όποιος κινδύνους.

 

Αντίστοιχα οι δημότες της Μακρακώμης καλούνται για τον ίδιο λόγο να μεταβούν στο Δομοκό (πρέπει να θεωρούν τους εαυτούς τους ευνοημένους;).

 

Κύριε Δήμαρχε τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι πολλά. Η ουσία όμως είναι πως θα πρέπει να βρεθεί μια ουσιαστική λύση για να γλιτώσουν ηλικιωμένοι άνθρωποι απ’ αυτή την ταλαιπωρία.

 

Εσείς ο ίδιος μας ενημερώνατε με Δελτίο Τύπου στις 13/01/2021, και ενώ ήταν σε εξέλιξη ο προγραμματισμός των εμβολιαστικών κέντρων, πως στη συνάντηση που είχατε με το Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτη Σερέτη σας ενημέρωσε ότι το Κέντρο Υγείας Μακρακώμης αναμένεται να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο του Υπουργείου Υγείας.

 

Δε γνωρίζουμε τι μεσολάβησε κι ο Δήμος Μακρακώμης φαίνεται μέχρι αυτή τη στιγμή να τίθεται εκτός προγραμματισμού.

 

Θεωρούμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα πρέπει να γίνει μια παρέμβαση προκειμένου να διορθωθεί αυτή η αταξία, η οποία λειτουργεί σε βάρος των δημοτών μας.

 

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ 

 

ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

 

ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ

 

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟΥ ΠΥΡΕΤΟΥ ΤΩΝ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ ΣΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

2021-02-12 15:14

Το Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Φθιώτιδας ενημερώνει τους κτηνοτρόφους που διαθέτουν εκτροφές αιγοπροβάτων ότι, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Καρακάντζα παρελήφθησαν από την υπηρεσία μας οι πρώτες δόσεις του εμβολίου για την καταπολέμηση του Καταρροϊκού Πυρετού των αιγοπροβάτων.

Οι κτηνοτρόφοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα συγκεκριμένα εμβόλια δωρεάν για τις εκτροφές τους, από τα αντίστοιχα Κτηνιατρικά Γραφεία στα οποία ανήκουν.

Οι κτηνοτρόφοι παρακαλούνται μέχρι την Παρασκευή 26-02-2021 να απευθυνθούν στις Τοπικές Κτηνιατρικές Υπηρεσίες στις οποίες υπάγονται και να καταθέσουν Υπεύθυνη Δήλωση - Πρόθεση Ενδιαφέροντος  συμμετοχής στο πρόγραμμα χορήγησης των δωρεάν εμβολίων για τον Καταρροϊκό Πυρετό με τα εξής στοιχεία:

  1. Τον πραγματικό αριθμό ζώων που έχουν στην κατοχή τους

  2. Τον αριθμό των ζώων που επιθυμούν να εμβολιάσουν

Επισημαίνεται ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός.

Τα τηλέφωνα των τοπικών Κτηνιατρικών Υπηρεσιών είναι τα εξής:

  • Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Φθιώτιδας - Κραββαρίτου 1 - Λαμία: 2231352-504, 

  • Τμήμα Κτηνιατρικής Δομοκού: 22313.53123

  • Τμήμα Α.Ο.& Κτην/κης Αταλάντης: 22333.51418

  • Τμήμα Α.Ο.& Κτην/κης Σπερχειάδας : 22360.43232 

  • Τμήμα Α.Ο.& Κτην/κης Στυλίδας: 22380.22787

  • Κτηνιατρικό Γραφείο Αμφίκλειας: 22340.29080

  • Κτηνιατρικό Γραφείο Μώλου: 22350.50213

Νέα ευνοϊκά μέτρα για οφειλές στην εφορία -Παράταση πληρωμής μέχρι 31/12 και έως 48 δόσεις

2021-02-11 19:31

ληξιπρόθεσμες

Νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις και μέτρα στήριξης για βεβαιωμένες οφειλές νοικοκυριών, εργαζομένων και επιχειρήσεων προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, λόγω πανδημίας.

Ετσι, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, παρατείνεται ως το τέλος του χρόνου (αντί για τέλος Απριλίου) η πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών εκτός ρύθμισης. Οι οφειλές αυτές μετά τις 31/12/2021 θα μπορούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα ρύθμισης 24 ή 48 δόσεων, αντί και 12 και 24 δόσεις αντιστοίχως, που ίσχυε έως σήμερα.

Τέλος, παρατείνεται η καταβολή και αναστέλλεται η είσπραξη της δόσης του μηνός Φεβρουαρίου ρυθμισμένων στη φορολογική διοίκηση οφειλών για τις επιχειρήσεις που ανήκουν στους άμεσα πληττόμενους κλάδους, καθώς και για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων αυτών, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ με τα νέα μέτρα
«Η κυβέρνηση, από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, βρίσκεται στο πλευρό νοικοκυριών και επιχειρήσεων, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας μέτρα που περιορίζουν, όσο γίνεται περισσότερο, τον αντίκτυπο της πρωτοφανούς αυτής, παγκόσμιας, δοκιμασίας.

Μέτρα τα οποία επεκτείνονται και εμπλουτίζονται με όρους κοινωνικής ανταποδοτικότητας και οικονομικής αποτελεσματικότητας, με σύνεση και διορατικότητα, σε συνάρτηση με τις εξελίξεις στο υγειονομικό πεδίο, αλλά και με γνώμονα την επίτευξη της ταχύτερης και ισχυρότερης δυνατής ανάκαμψης. Αυτό επιβεβαιώνουν και οι νέες παρεμβάσεις που ανακοινώνουμε σήμερα.

Παρεμβάσεις οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο του συνεκτικού και δυναμικού σχεδίου αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας. Παρεμβάσεις που ενισχύουν, έγκαιρα και αποφασιστικά, τη σημαντική “χείρα βοηθείας” που τείναμε σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις πριν από τέσσερις μήνες, όταν διαμορφώσαμε ένα νέο πλαίσιο ρύθμισης φορολογικών οφειλών. Πλαίσιο που, πλέον, παρατείνεται και βελτιώνεται, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη “ανάσα” για την πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων, καθώς και δόσεων ρυθμισμένων οφειλών.

Ειδικότερα:

Για οφειλές βεβαιωμένες στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) και τα Ελεγκτικά Κέντρα που δεν τελούν σε καθεστώς ρύθμισης και για τις οποίες έχουν χορηγηθεί αναστολή είσπραξης και παράταση καταβολής έως τις 30/4/2021, η περίοδος αναστολής είσπραξης παρατείνεται περαιτέρω μέχρι τις 31/12/2021.
Οι ανωτέρω οφειλές μετά τη λήξη της παράτασης (31/12/2021) θα μπορούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα ρύθμισης τμηματικής καταβολής, το οποίο θα προβλέπει επιλογή μεταξύ 24 άτοκων δόσεων ή 48 δόσεων με επιτόκιο ύψους 2,5%. Η πρώτη δόση της ρύθμισης αυτής θα καταβληθεί έως την 31η Ιανουαρίου 2022 και οι υπόλοιπες την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών.
Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, παρατείνεται η καταβολή και αναστέλλεται η είσπραξη της δόσης του μηνός Φεβρουαρίου ρυθμισμένων στη φορολογική διοίκηση οφειλών για τις επιχειρήσεις που ανήκουν στους άμεσα πληττόμενους κλάδους, καθώς και για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων αυτών των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή. Η πληρωμή της δόσης αυτής θα προστεθεί στο τέλος της αρχικής ρύθμισης. Η λίστα των άμεσα πληττόμενων ΚΑΔ είναι η ίδια που ίσχυσε για αναστολή ρυθμισμένων οφειλών κατά τον μήνα Ιανουάριο 2021.
Υπενθυμίζεται ότι για τις δόσεις των ρυθμισμένων οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση για τις οποίες έχει χορηγηθεί παράταση καταβολής και αναστολή είσπραξης κατά τους μήνες Μάρτιο έως Ιούνιο 2020 και Νοέμβριο 2020 έως Ιανουάριο 2021, έχει προβλεφθεί, με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών, ότι θα καταβληθούν στο τέλος των τρεχουσών ρυθμίσεων.
Με τις παραπάνω παρεμβάσεις, η κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, αποδεικνύει, έμπρακτα, ότι αντιμετωπίζει υπεύθυνα και ολοκληρωμένα, με κοινωνική ευαισθησία, δικαιοσύνη και μέριμνα για τη διατήρηση της αναγκαίας κουλτούρας πληρωμών, το ζήτημα των οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση.

Βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση, αφουγκράζεται τις ανάγκες νοικοκυριών και επιχειρήσεων και λαμβάνει, στον κατάλληλο χρόνο, τις βέλτιστες δυνατές πρωτοβουλίες, ώστε να κρατήσουμε, στον μέγιστο εφικτό βαθμό, την κοινωνία όρθια και την οικονομία λειτουργική, και τις -προσωρινές- δυσκολίες να διαδεχθεί μια νέα εποχή ισχυρής, διατηρήσιμης, έξυπνης, χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης».
Πηγή: iefimerida.gr 

 

Ψήφισμα Κοινοτήτων Δήμου Μακρακώμης γιά το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο πού αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση

2021-02-11 15:44

Ψήφισμα κατέθεσαν σήμερα,οι 48 από τους 49 προέδρους των κοινοτήτων τού Δήμου Μακρακώμης γιά το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο πού αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση

Ο Θύμιος Παπαευθυμίου απαντά στον Πρόεδρο Μακρακώμης για τις «άτοπες» ευχαριστίες

2021-02-11 15:01

Ύστερα από πρόταση της Περιφέρειας και του τότε περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη, με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 52973/17-05-2019 απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης,  χρηματοδοτήθηκε ο Δήμος Μακρακώμης με το ποσό του 1 εκατ. ΕΥΡΩ για τη «ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Δ.Κ. ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ».

Προς έκπληξή μας είδαμε με την παρακάτω ανάρτηση τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μακρακώμης να απευθύνει ευχαριστήρια προς κάθε κατεύθυνση και λοιπά. 

Εμμέσως βέβαια προσπαθούσε να ταυτίσει το έργο με τη δική του θητεία!!

Κύριε Πρόεδρε, σας καταλαβαίνουμε!!

Είναι γεγονός ότι σε επίπεδο έργων δεν έχετε κάτι να παρουσιάσετε μέχρι τώρα. 

Κατά τα άλλα καλά τα πάτε…

Μη διαστρεβλώνετε όμως τόσο τα πράγματα!!

Να λέτε αλήθειες!!

Όπως φαίνεται από τα σχετικά έγγραφα τα οποία έχουν ημερομηνία και υπογραφές, πρόκειται για έργο της προηγούμενης Περιφερειακής καθώς και Δημοτικής Αρχής. Βεβαίως στην Περιφέρεια σχεδόν συμπίπτουν τα πρόσωπα.

Απλώς το έργο δημοπρατήθηκε (με ρυθμούς «χελώνας» - σας πήρε 1 ½ χρόνο για να το κάνετε) και θα κατασκευαστεί αυτή την περίοδο. 

Και αν πρέπει να το πιστωθεί οπωσδήποτε κάποιος πρόεδρος, αυτός θα πρέπει να είναι δικαιωματικά ο προκάτοχός σας κ. Τσούμας.

Οπότε μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη των δημοτών… Οι δημότες μας έχουν αποδείξει ότι δεν είναι κορόιδα!! 

Για του λόγου το αληθές σας επισυνάπτουμε τα σχετικά έγγραφα: 

 

 

Σοβαρό τροχαίο στην Σπερχειάδα

2021-02-09 19:02

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (9/2) στο 1ο χλμ Σπερχειάδας - Μακρακώμης, στο ύψος του εργοστασίου «Ακρίδα».

Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, τα δύο οχήματα που βλέπετε στις φωτογραφίες συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα το ένα να καταλήξει πάνω στην μάντρα τού εργοστασίου και το άλλο να τουμπάρει στη μέση του οδοστρώματος.

Η 40χρονη οδηγός τού επιβατικού, κάτοικος της περιοχής, εγκλωβίστηκε στό όχημα καί χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μακρακώμης για να παραδοθεί στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. 

Ελαφρά τραυματισμένος βγήκε από το όχημά του και ο 48χρονος οδηγός τού αγροτικού, επίσης κάτοικος της περιοχής.

Και οι δύο μεταφέρθηκαν προληπτικά για περαιτέρω εξέταση στο Νοσοκομείο Λαμίας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το ΑΤ Σπερχειάδας.

Δυτική Φθιώτδα: Πυρκαγιά στο Περιβόλι Σπερχειάδας

2021-02-07 21:12

Συνεχίζει να καίει δασική έκταση η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 2 το μεσημέρι σήμερα ανάμεσα στο Περιβολι και Νικολιτσι στην θέση Γουρνες.

 Είναι άγνωστο πως ξεκίνησε η πυρκαγιά τέτοια εποχή στο δάσος με τις βελανιδιές και σε ένα υψόμετρο περίπου στα 600 μέτρα πού τις προηγούμενες ημέρες είχε δεχτεί μεγάλες ποσότητες νερού.

 Το βράδυ δημιουργήθηκαν δύο μέτωπα, πάνω από το Περιβόλι προς την κορυφογραμμή του Γουλινά, σε σημεία που δεν μπορούν να επέμβουν τα πυροσβεστικά από τη Μακρακώμη και το Αργυροχώρι, που βρέθηκαν εκεί από την πρώτη στιγμή.

Στο Περιβόλι βρίσκεται και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μακρακώμης Ανδρέας Παπασάρας, ενώ διατέθηκε και ένα μηχάνημα έργου σε περίπτωση που χρειαστεί να ανοιχθεί κάποια αντιπυρική ζώνη.

Προϊόντα: 41 - 50 από 8701
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>