Νέα

Ανεξάρτητη Δημιουργική Συνεργασία: Δελτίο τύπου γιά την «δια περιφοράς» συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

2020-05-31 21:12

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την απόρριψη από τον Πρόεδρο του Δ.Σ του γραπτού αιτήματος μας για <<δια ζώσης>>, κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης, αντί της <<εν κρυπτώ>> δια περιφοράς, είμαστε υποχρεωμένοι να απέχουμε από μια διαδικασία η οποία θεωρούμε ότι μειώνει το κύρος του Δ.Σ.
Εκτιμούμε συνολικά, ότι κανένα θέμα δεν έχει επείγοντα χαρακτήρα, έτσι το ΔΣ θα μπορούσε να γίνει 1ή 2 ημέρες  αργότερα, με φυσική παρουσία, η οποία θα επιτρέπει το διάλογο καθώς και την  έκφραση παρατηρήσεων και προτάσεων επί των εισηγήσεων των θεμάτων. Άλλωστε η αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Μακρακώμης επιτρέπει την τήρηση όλων  των απαραίτητων  μέτρων υγειονομικής προστασίας κατά της εξάπλωσης του  covid-19.
Η επιλογή του τρόπου διεξαγωγής του ΔΣ δια περιφοράς, δηλαδή με απλή τοποθέτηση  σταυρού στα έντυπα και περιορισμένου χώρου διατύπωσης  παρατηρήσεων, αντιρρήσεων και προτάσεων, διαφορετικών από τα προτεινόμενα, παραμένει μια κλειστή διαδικασία μη δημοσιοποίησης  και κοινοποίησης των πεπραγμένων του ΔΣ, η οποία κανονικά ορίζεται σαν ανοιχτή διαδικασία, προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες. 

Η επιτακτική ανάγκη πραγματοποίησής του Δ.Σ υπό συνθήκες  επιδημιολογικής κρίσης , θα περίμενε κανείς να περιορίσει τη θεματολογία στα απολύτως απαραίτητα ζητήματα, ομαλής λειτουργίας του Δήμου. 

Αντ’ αυτού είδαμε κατ’ επανάληψη  θέματα προς ψήφιση όπως  εκτεταμένες αναμορφώσεις προϋπολογισμού. 

Η τακτική αυτή εκλαμβάνεται από τις υπόλοιπες παρατάξεις, πλην της διοικούσας του Δήμου, ως πρόθεση αποφυγής  ανοιχτής δημόσιας συζήτησης θεμάτων με ιδιαίτερη βαρύτητα, και επιτρέπει τη λήψη αποφάσεων σε ιδιαίτερα σημαντικά θέματα τα οποία πρόκειται να επηρεάσουν ποικιλοτρόπως την περιοχή για τα επόμενα χρόνια.
Εύκολα συμπεραίνεται πως η διαδικασία, ευνόητα  χαρακτηρίζεται ως νόμιμη, αλλά απέχει πολύ από το να είναι συγχρόνως και ηθική. 

Η σύγκλιση του ΔΣ στις 31/5/2020 δια περιφοράς, αποδεικνύει την έλλειψη σεβασμού τόσο απέναντι στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων, όσο και απέναντι στις υπόλοιπες παρατάξεις, στοιχείο απαραίτητο για να υπάρξει βάση συνεργασίας προς το κοινό ζητούμενο, το οποίο είναι η πρόοδος και η εξέλιξη του Δήμου. 

Είναι τελείως ανακόλουθο με τις αρχικές εξαγγελίες της Δημοτικής Αρχής και πέρα  από κάθε αρχή εφαρμογής δημιουργικής πολιτικής. Θα την χαρακτήριζε κανείς, ως αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και τεχνηέντως περιφρόνηση της βασικής δημοκρατικής διαδικασίας, που δείχνει πλέον καθαρά τον τρόπο διοίκησης του Δήμου!!!! 

Αποτελεί όμως και γελοίο λάθος τακτικής, αφού η Δημοτική Αρχή έχει την απαραίτητη πλειοψηφία για την έγκριση όλων των θεμάτων που έρχονται στο Δ.Σ, καθιστώντας την τελείως άχρηστη επί της ουσίας.  

  Παράλληλα, δυναμιτίζει την οποιαδήποτε ένδειξη καλής θέλησης για εποικοδομητικό διάλογο που είχαμε εκφράσει ως παράταξη, και δημιουργεί ανησυχίες για τον τρόπο διοίκησης του Δήμου στο μέλλον, που πλέον αρχίζουν να γίνονται κατανοητές και στους Δημότες. 

Σαν λογικό επακόλουθο, αυτή η έλλειψη σεβασμού επεκτείνεται και προς τους πολίτες, αφού στην ουσία τους στερεί το δικαίωμα έκφρασης της άποψής τους , η οποία κατά τη Δημοκρατική διαδικασία εκφράζεται μέσω των εκλεγμένων  αντιπροσώπων τους, οι οποίοι καλούνται να συμμετέχουν στο ΔΣ.
Ένα Δ.Σ το οποίο πλέον είναι ξεκάθαρο ότι καλείται να διαχειριστεί ιδιαίτερα σημαντικά θέματα, χωρίς επείγοντα χαρακτήρα, και χωρίς δικαίωμα έκφρασης άλλης άποψης!!!!!!! Όπως η παραχώρηση για εκμετάλλευση φυσικού πλούτου της περιοχής του Μαυρίλου σε ιδιώτη, με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς κανένα όφελος για την τοπική κοινότητα και κατ επέκταση για το Δήμο. Μήπως τελικά ισχύει ο μύθος <<της προικοδότησης πολύφερνου γαμπρού>> ?????

Επίσης, αναφερόμενοι  στο προς έγκριση από το ΔΣ θέμα της συμμετοχής του Δήμου Μακρακώμης, σε υπό σύσταση Αναπτυξιακή Εταιρεία με την ονομασία ‘’ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ Α.Ε’’ σε συνεργασία με τους Δήμους Λαμιέων,  Αμφίκλειας-Ελάτειας, Δομοκού και Στυλίδας, παραχωρώντας κεφάλαιο, εύλογα γεννάται το ερώτημα πώς είναι δυνατόν να ψηφιστεί με δια περιφοράς διαδικασία ένα τέτοιας σημασίας θέμα, χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση και κατά συνέπεια ενημέρωση των δημοτών;  Στην περίπτωση της συμμετοχής του Δήμου σε τέτοιου είδους Αναπτυξιακή Εταιρία, προκύπτουν ερωτήματα τα οποία δε θα μπορέσουν να απαντηθούν σε μια δια περιφοράς συνεδρίαση.

Εν κατακλείδι, είναι ιδιαίτερα απαξιωτική, για όλα τα μέλη του ΔΣ,  ακόμα και της διοικούσας παράταξης, η έλλειψη ενημέρωσης για τόσο σοβαρά ζητήματα. Αλήθεια, δεν υπάρχουν μέλη της  συμπολίτευσης με απορίες και αντίστοιχα ερωτήματα, καθώς σαφέστατα, πρόκειται για χρήματα των δημοτών τα οποία καλούνται να διαχειρίζονται οι ΟΤΑ με σύνεση και αποτελεσματικότητα. Πώς ζητάτε, επομένως  έγκριση κονδυλίων για συμμετοχή σε ένα φορέα δια περιφοράς. Μήπως ενδεχομένως, στοχεύετε στην αποφυγή της ενημέρωσης εργαζομένων, πολιτών και φορέων ή στην αποφυγή καταγραφής απόψεων, εφόσον ήδη κατέχετε την απόλυτη πλειοψηφία ως προς την ψήφιση του θέματος;

Κλείνοντας με την αποχή μας από τη σημερινή συνεδρίαση, αποφεύγουμε να συγκατατεθούμε στην <<νομιμοποίηση>> μιας αδιαφανούς διαδικασίας και θεωρούμε χρέος μας ως παράταξη να επανέλθουμε δημοσιοποιώντας λεπτομέρειες και εύλογα ερωτήματα προς τη Δημοτική Αρχή, ζητώντας απαντήσεις, ώστε οι Δημότες και Εμείς να είμαστε πλήρως ενημερωμένοι για τις αποφάσεις που λαμβάνονται στο Δ.Σ με διαδικασίες Fast Truck!!!!!!!!!!!!!!

 

Με Εκτίμηση, ο Επικεφαλής
Παπαευθυμίου Ευθύμιος

 

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δ.Μακρακώμης για την «δια περιφοράς» συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου – Τι καταγγέλλει

2020-05-30 23:14

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

Μακρακώμη 30 Μαΐου 2020

Προς τον κ. Χρήστο Τσελεπή
Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μακρακώμης
Κοινοποίηση: κ. δήμαρχο Μακρακώμης και κ.κ. δημοτικούς συμβούλους

Kύριε Πρόεδρε

Η δυνατότητα δια περιφοράς συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου δόθηκε από την σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της επιδημίας και  προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα θέματα.
Όπως ορίζουν οι διατάξεις του άρθρου 67, παρ. 5 του ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν με τις αντίστοιχες του άρθρου 184, παρ.1, του ν. 4635/2019, «εφόσον ανακύπτουν θέματα κατεπείγοντος χαρακτήρα, για τα οποία είναι αναγκαία η άμεση λήψη απόφασης και βάσιμα πιθανολογείται κίνδυνος εκ της αναβολής, είναι δυνατόν, ύστερα από απόφαση του Προέδρου, οι σχετικές διαδικασίες να λαμβάνουν χώρα διa περιφοράς, με τη συμμετοχή τουλάχιστον των δύο τρίτων των μελών δημοτικού συμβουλίου. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται κατά το προηγούμενο εδάφιο, ανακοινώνονται από τον πρόεδρο του συμβουλίου στην πρώτη, μετά τη λήψη της απόφασης, τακτική συνεδρίαση».
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης δεν επιτρέπει την συζήτηση όλων των θεμάτων σε δια περιφοράς συνεδρίαση, αλλά μόνο για τα «κατεπείγοντος χαρακτήρα» και γι' αυτό προβλέπει και τις συνεδριάσεις μέσω τηλεδιασκέψεων αλλά και αυτές «κεκλεισμένων των θυρών».
Για να τις «διευκολύνει» τις «επείγουσες αποφάσεις»  μείωσε την απαραίτητη απαρτία στις δια περιφοράς συνεδριάσεις από τα δύο τρίτα των μελών στο  50%, με καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαΐου 2020.
Αποτελεί πρόκληση λοιπόν να συγκαλείτε τέτοια συνεδρίαση ακριβώς στις 31 Μαΐου, ημέρα Κυριακή και μάλιστα με σοβαρότατα θέματα τα οποία, όχι μόνον  δεν  έχουν κανέναν επείγοντα χαρακτήρα, αλλά επιβάλλεται να συζητηθούν διεξοδικά, όχι μόνο σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου αλλά πλατύτερα στην τοπική κοινωνία, και για τον επιπλέον λόγο ότι οι αποφάσεις δεσμεύουν τον Δήμο για δεκαετίες.
Τέτοια θέματα είναι η έγκριση συμμετοχής του Δήμου στον υπό σύσταση Αναπτυξιακό Οργανισμό «Αμφικτυονίες Ανώνυμη Εταιρεία» μαζί με τους Δήμους Λαμίας, Δομοκού, Στυλίδας, Αμφίκλειας - Ελάτειας, η παροχή συναίνεσης χρήσης του νερού της φυσικής πηγής «Κεφαλόβρυσο» Μαυρίλου  σε υπό σύσταση εταιρεία για εμπορία και εκμετάλλευση, αλλά και η έγκριση εκθέσεων Εσόδων - Εξόδων του Δήμου του 2019 και 1ου τριμήνου του 2020, η τροποποίηση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης του Δήμου 2020, η έγκριση του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2020 - 2023 κ.ά. 
Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας αυτήν την συνεδρίαση. Θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένη η ματαίωσή της και η αντικατάστασή της με κανονική συνεδρίαση τις επόμενες ημέρες. Άλλωστε η αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου προσφέρει κάθε δυνατότητα για συνεδρίαση με την ταυτόχρονη λήψη μέτρων ασφαλείας, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής μέσω τηλεδιάσκεψης για όποιον τυχόν συνάδελφο δημοτικό σύμβουλο επιθυμεί να συμμετάσχει με αυτόν τον τρόπο.
Δεν θα σταθούμε στο -όχι αμελητέο- γεγονός ότι οι εισηγήσεις των θεμάτων εστάλησαν  το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Μαΐου 2020, δηλαδή μόνο 48 ώρες πριν την συνεδρίαση, όταν ο νόμος ορίζει τουλάχιστον τρεις ημέρες και αριθμούν συνολικά εκατοντάδες σελίδες. 
Να σας υπενθυμίσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας συζήτησε τον «Αναπτυξιακό Οργανισμό» σε κανονική συνεδρίαση, ενώ η δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού για το ίδιο θέμα αναβλήθηκε μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν.
Κύριε πρόεδρε,
Η έως τώρα κατάχρηση από τη Δημοτική Αρχή της δυνατότητας για δια περιφοράς συνεδριάσεις, όχι μόνο του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και της Οικονομικής Επιτροπής αποδεικνύει ότι πραγματικός σκοπός της ήταν η λήψη αποφάσεων χωρίς καμιά ουσιαστική συζήτηση και δημοκρατικές διαδικασίες. Επίσης, εκτός από την κατάργηση κάθε δυνατότητας συζήτησης και διαλόγου επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ταυτόχρονα αφαιρείται και η δυνατότητα συζήτησης θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης, όπως επίσης και παρεμβάσεων των δημοτικών παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων με την μορφή των ανακοινώσεων και των προφορικών ερωτήσεων.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα συνεχίσετε να συμμετέχετε σε αυτήν την τακτική.
Μετά τιμής

Παναγιώτης Ράμμος
Κωνσταντίνος Σκαρλάτος

12 προσλήψεις στον Δήμο Μακρακώμης - Μέχρι την Δευτέρα 1 Ιουνίου η κατάθεση δικαιολογητικών

2020-05-28 23:10

Ανακοίνωση γιά την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας έως τέσσερες (4) μήνες δημοσιεύτηκε σήμερα από τον Δήμο Μακρακώμης

Ειδικότερα, ο Δήμος Μακρακώμης ανακοινώνει την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας έως τέσσερες μήνες (4) μήνες ως εξής:

1. Ένα (1) Δ.Ε. χειριστών μηχανημάτων έργων (Γκρέιντερ) για 4 μήνες.
2. Δύο (2) Δ.Ε. οδηγών υπηρεσίας καθαριότητας για 4 μήνες.
3. Εννέα (9) Υ.Ε. γενικών καθηκόντων για 4 μήνες.

Κατάθεση δικαιολογητικών μέχρι την Δευτέρα 1 Ιουνίου στο Δημοτικό Κατάστημα της έδρας του Δήμου 

Αναλυτικά στοιχεία εδώ

Ακατάλληλο το νερό σε αρκετές Κοινότητες τού Δήμου Μακρακώμης !

2020-05-28 20:40

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν η τελευταία ανάλυση πόσιμου νερού τού Δήμου Μακρακώμης, που έγινε στο δεύτερο δεκαπενθήμερο τού Μαρτίου 2020, τόσο για το αποτέλεσμα της ανάλυσης, όσο και για το πώς αντιλαμβάνονται κάποιοι την προστασία της υγείας των πολιτών του Δήμου.
Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της ανάλυσης, στο πόσιμο νερό κάποιων κοινοτήτων του Δήμου, βρέθηκε το επικίνδυνο κολοβακτηρίδιο Escherichia-Coli, σε αναλογία μέχρι και εκατοντάδες φορές μεγαλύτερη από το επιτρεπτό όριο που είναι το ΜΗΔΕΝ. Μάλιστα σε κάποια διαμερίσματα, μαζί με το επικίνδυνο αυτό βακτηρίδιο, βρέθηκαν και εξίσου επικίνδυνοι εντερόκοκκοι.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ τα αποτελέσματα της ανάλυσης κοινοποιήθηκαν στο Δήμο στις 23 Μαρτίου 2020, με την επισήμανση ότι οι μετρήσεις είναι ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ και η ύπαρξη παθογόνων αποτελεί κοινό κίνδυνο για την υγεία, δεν υπήρξε ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στους πολίτες για το πρόβλημα και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ,και αφού υπήρξαν "διαρροές" της ανάλυσης, ενημερώθηκαν – ή και όχι – οι Πρόεδροι κοινοτήτων των οποίων το νερό βρέθηκε ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ώστε να ενημερώσουν με τη σειρά τους τούς πολίτες.


Με αίτησή μου με αριθ.πρωτ.5985/4246 από 19-5-2020, ζήτησα από το Δήμο τα αποτελέσματα της ανάλυσης που αφορούν τον τόπο διαμονής μου το Κλωνί, καθώς και των υπόλοιπων διαμερισμάτων του Δήμου. Έπειτα από 9 μέρες, μου έδωσαν τελικά την ανάλυση για το Κλωνί την οποία αναρτώ και από την οποία προκύπτει ότι το νερό είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ για την υγεία, αφού η περιεκτικότητά του σε κολοβακτηρίδια E-coli είναι 100 φορές μεγαλύτερη από το φυσιολογικό όριο που είναι το ΜΗΔΕΝ.

Αρνήθηκαν να μου δώσουν τα αποτελέσματα για τις υπόλοιπες κοινότητες, επικαλούμενοι ότι …δεν υπάρχει έννομο συμφέρον!!!!!!!!! …την ίδια στιγμή που σύμφωνα με τα λεγόμενα της αρμόδιας Αντιδημάρχου, θα έπρεπε ήδη τα αποτελέσματα να είναι αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες για ένα τόσο σημαντικό και σοβαρό θέμα όπως είναι το πόσιμο νερό.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κατάσταση σε ορισμένα διαμερίσματα του Δήμου, είναι πολύ χειρότερη από αυτή που εμφανίζεται στο Κλωνί.
Προκύπτουν λοιπόν τα εξής ερωτήματα:
-Γιατί και ποιοι, «έκρυβαν» για 2 ολόκληρους μήνες τα αποτελέσματα της ανάλυσης, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό στη δημόσια υγεία;
-Γιατί μέσα σε αυτούς τους 2 μήνες δεν έγιναν οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να εγκατασταθεί άμεσα, σύστημα χλωρίωσης και μόλις σήμερα, όπως διαβάζουμε στο σύστημα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, έγινε η ανάληψη υποχρέωσης για προμήθεια χλωριωτών;

Καταγγελία για τα ΕΛΤΑ Σπερχειάδας

2020-05-28 18:36

Αναστάτωση έχει δημιουργήσει στο κατάστημα των ΕΛΤΑ Σπερχειάδας η απόφαση της Διοίκησης να συρρικνώσει έτι περαιτέρω τις οργανικές θέσεις και από 4 εργαζόμενοι που δεν μπορούσαν να διεκπεραιώσουν την εξυπηρέτηση των κατοίκων,με αποφαση της διοίκησης μένουν 2.

Το σωματείο των εργαζομένων Φθιώτιδας που στέκεται στο πλευρό τους και εξέδωσε καταγγελία:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Μετά από έγγραφη διαμαρτυρία των εργαζομένων στο κατάστημα της Σπερχειάδας, σας
καταγγέλλουμε ότι εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα το κατάστημα λειτουργεί με δύο
οργανικές μονάδες αντί τεσσάρων που ήταν μέχρι πρότινος.  Αν αναλογιστούμε πως και με
τέσσερις οργανικές μονάδες υπήρχαν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του καταστήματος,
αντιλαμβάνεστε το μέγεθος του υφιστάμενου προβλήματος.
Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των δύο εργαζομένων, οι οποίοι αναγκάζονται να
εργάζονται πέρα από το ωράριο εργασίας τους, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα, (στοιχεία τα
οποία αποδεικνύονται) είναι αδύνατο να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες καθημερινές
ανάγκες.
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται πλέον σε απόγνωση.
Η πρόταση που κάνατε, και η οποία εγκρίθηκε μας βρίσκει κάθετα αντίθετους:
 Είναι απαράδεκτο να εισηγείστε την λειτουργία του καταστήματος Σπερχειάδας, που
είναι και η έδρα του Δήμου, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και να μην επιδίδονται
καθημερινά δέματα, συστημένα, πόρτα – πόρτα, εφημερίδες αλλά και η καθημερινή
αλληλογραφία, με αποτέλεσμα, αφενός να υπάρχει σωρεία διαμαρτυριών από τους
πελάτες μας και αφετέρου συσσώρευση εργασίας που επιβαρύνει τον εργαζόμενο σε
διπλή εργασία, η οποία δεν δύναται να παραχθεί εντός οκταώρου.
 Σε ότι αφορά την συναλλαγή στο κατάστημα Σπερχειάδας, είναι αδιανόητο να λειτουργεί
το πρωί 7:30 έως 9:30 και το μεσημέρι 13:00 έως 14:45. Αποτελεί πρωτοτυπία δική σας
να αναγκάζετε τον εργαζόμενο να εργάζεται για 2 ώρες θυρίδα (μέσα σε αυτό το χρονικό
διάστημα να παραλαμβάνει και να ανοίγει αποστολές, να ταξινομεί και να καταχωρεί την
αλληλογραφία του αγροτικού δρομολογίου, και συγχρόνως να εκτελεί συναλλαγές με το
κοινό), να κλείνει το κατάστημα 9:30 (κι αν υπάρχουν πελάτες εντός του καταστήματος;)
και να εκτελεί το αγροτικό του δρομολόγιο και στις 13:00 να ξαναβρίσκεται στο
κατάστημα της Σπερχειάδας και να ξανανοίγει θυρίδα εξυπηρέτησης κοινού έως τις
14:45, όπου συγχρόνως πρέπει να κλείσει αποστολές, να παραλάβει και να καταχωρίσει

 

στο σύστημα όλες τις χειρόγραφες εισπράξεις αλλά και την αλληλογραφία και τα δέματα
που έχουν εισέλθει από τον άλλον διανομέα.
 Σχετικά με το δρομολόγιο της Υπάτης, μας βρίσκει αντίθετους η απόφαση σας να
εκτελείται μόνο δυο ημέρες την εβδομάδα. Είναι αδιανόητο να εκτελείται το δρομολόγιο
μόνο Τρίτη και Πέμπτη και συγχρόνως να εξυπηρετούνται και όλα τα γύρω χωριά.
Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται περίτρανα, όπως ήδη έχετε ενημερωθεί χωρίς να προβείτε
στις απαραίτητες ενέργειες, από το γεγονός ότι οι αποστολές τόσο συστημένες,
αλληλογραφία, εφημερίδες είναι συσσωρευμένες στο κατάστημα για διάστημα πάνω από
2 μήνες, όσο και οι αποστολές πόρτα – πόρτα που παραδίδονται με καθυστέρηση πάνω
από μια εβδομάδα.
Κύριε Διευθυντά,  πρέπει να γνωρίζετε πως με τις ενέργειες σας δεν δίνετε λύσεις στα
προβλήματα του καταστήματος Σπερχειάδας, αντιθέτως με τις αποφάσεις σας στρέφετε την
τοπική κοινωνία ενάντια στους εργαζομένους αλλά και στον ίδιο τον Οργανισμό μας, με
αποτέλεσμα να οδηγείτε τους πελάτες μας στους ανταγωνιστές μας, να χάνουμε καθημερινά
έσοδα και το κυριότερο να βάζετε σε κίνδυνο τις ζωές των συνάδελφων μας στη
προσπάθεια τους να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους.
Εν κατακλείδι, ζητάμε άμεσα την αναπλήρωση των κενών θέσεων για την ομαλή λειτουργία
του καταστήματος Σπερχειάδας, σε διαφορετική περίπτωση είμαστε αναγκασμένοι να
προβούμε σε κάθε μορφής κινητοποίηση, ώστε να διασφαλίσουμε τόσο την υγεία και ασφάλεια
των εργαζομένων μας, όσο και την ομαλή λειτουργία του καταστήματος Σπερχειάδας, την
οποία εσείς στηλιτεύατε με τις δικές σας ενέργειες.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :
1) Διευθύνοντα Σύμβουλο  ΕΛ.ΤΑ.
2) Γενικό Δ/ντή Υπηρεσιακών Λειτουργιών
3) Περιφερειακό Δ/ντή Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας
4) ΠΟΣΤ
5) Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Π.Ε. Φθιώτιδας
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                             Ο Γεν. Γραμματέας

Βάιος Μπουρογιάννης                                Αναγνόπουλος Νικόλαος

 

Θέση στο πλευρό των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ παίρνει και το ΕΚΠΕΦ που εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης:

Στήριξη των εργαζομένων του ΕΛ. ΤΑ.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας εκφράζει την
στήριξη του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων των Ελληνικών Ταχυδρομείων που
παλεύουν καθημερινά για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης. ΄
Καταγγέλλουμε την Διοίκηση του ΕΛ.ΤΑ η οποία εισηγήθηκε την συρρίκνωση των
τομέων του καταστήματος Σπερχειάδας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εξυπηρέτηση
του κοινού και συγχρόνως τη μείωση των θέσεων εργασίας από τέσσερις σε δύο. Αυτή
η ενέργεια εξαναγκάζει τους εργαζόμενους σε εργασία πέραν του νομίμου ωραρίου
τους, και τους επιφορτίζει με επιπρόσθετη εργασία στην οποία είναι αδύνατο να
ανταποκριθούν.
Καταδικάζουμε τις αποφάσεις τις διοίκησης διότι με τις ενέργειες της δεν δίνει λύσεις
στα προβλήματα του καταστήματος Σπερχειάδας, αντιθέτως βάζει σε κίνδυνο τις
ζωές των συνάδελφων μας στη προσπάθεια τους να ανταποκριθούν στα
καθήκοντα τους.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Ε.Κ.Π.Ε.Φ.

500.000 ευρώ γιά την νέα μεταλλική γέφυρα του Καστρίου

2020-05-26 22:50

Προχωρά η νέα μεταλλική γέφυρα του Καστρίου

«Δουλεύουμε για την άρτια και ταχεία υλοποίηση της γέφυρας στο Καστρί», αναφέρει σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός σχετικά με την υπογραφή της σύμβασης ενός σημαντικού έργου για την περιοχή της δυτικής Φθιώτιδας.

«Η γέφυρα στο Καστρί, είναι ένα σημαντικό έργο για την άνετη και ασφαλή μετακίνηση στην κοιλάδα του Σπερχειού, που προορίζεται να εξυπηρετήσει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, τον αγροτικό κόσμο και φυσικά τους επισκέπτες μας», προσθέτει για το έργο ο κ. Σπανός.

Η μεταλλική γέφυρα είναι προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Θα έχει συνολικό μήκος 67 μέτρα και θα αποτελείται από τρία ανοίγματα, τα οποία διαμορφώνονται από δύο ακρόβαθρα και δύο μεσόβαθρα που είναι ήδη κατασκευασμένα από το 2018.

Ειδικότερα προβλέπονται οι εξής εργασίες:

• Διαμόρφωση της κοίτης σε κατάλληλο μήκος ανάντη και κατάντη της παλιάς και της νέας γέφυρας

• Κατασκευή-τοποθέτηση νέας μεταλλικής γέφυρας (κατάστρωμα) επί των υφιστάμενων βάθρων

• Κατασκευή συρματοκιβωτίων και λιθορριπής για την προστασία από υποσκαφή των ακροβάθρων και των μεσοβάθρων.

Ένταξη του Δήμου Μακρακώμης στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ,για στέγαστρα στάσεων

2020-05-25 23:13

Την ένταξη Πράξης του Δήμου Μακρακώμης στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης V «Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για την δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των δήμων της χώρας», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 61.000 ευρώ εκ των οποίων τα 11.000 είναι ίδιοι πόροι.

Η χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών αφορά μέχρι το ανώτατο επιτρεπτό όριο των 25 στάσεων.

Το Άγιο Φώς έρχεται στη Φθιώτιδα

2020-05-25 16:27

Θα μοιραστεί σε όλους τους ναούς και τα μοναστήρια της Μητρόπολης.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης ΦΘιώτιδας:

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος ανακοινώνεται ότι, με μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών, αύριο Τρίτη 26 Μαΐου, θα αφιχθεί από την Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα το Άγιο Φως στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, το οποίο και θα διανεμηθεί σε όλες τις Ενορίες και τις Ιερές Μονές της Μητροπόλεως μας, καθώς τούτο δεν ήταν εφικτό να γίνει το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, λόγω των εκτάκτων μέτρων που ίσχυσαν κατά το φετινό Άγιο Πάσχα.

Ο πιστοί της Μητροπόλεως μας θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν το Άγιο Φως στην Απόδοση της εορτής του Πάσχα σε συνεννόηση με τους ιερείς των Ενοριών τους.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Συνεδρίαση του Δ.Σ. με φυσική παρουσία προτείνει η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

2020-05-25 16:11

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ 

 ‘’  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ‘’

Η πρόταση που καταθέσαμε στο Πρόεδρο του Δ.Σ. Δήμου  Μακρακώμης για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με φυσική  παρουσία αντί  Δια Περιφοράς .

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

Λαμβάνοντας υπ όψιν τη γενικότερη χαλάρωση των μέτρων αντιμετώπισης κατά  της  πανδημίας του Covid-19, θα θέλαμε να προτείνουμε την τέλεση των πιθανόν ερχόμενων Δημοτικών Συμβουλίων ,έως τη λήξη της παρούσας ΚΥΑ στις 31-05-2020, με φυσική παρουσία ,κεκλεισμένων των θυρών για το  Δήμο Μακρακώμης ,όπως ορίζεται από τις Εγκυκλίους ΥΠΕΣ 18318/13-03-2020 και ΥΠΕΣ 20930/31-03-2020, ακλουθώντας το παράδειγμα όμορων Δήμων του Νομού μας .Θεωρούμε πως η αίθουσα συνεδριάσεων Αθανασίου και Μαίρης Ακρίδα ενδείκνυται για την τήρηση των αποστάσεων και όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας τα όποια προβλέπονται ,μεταξύ των δημοτικών συμβούλων. Επιπλέον η πρόσφατη προμηθέα οπτικοακουστικών μέσων τηλεδιάσκεψης ,στην οποία προέβη ο Δήμος Μακρακώμης , δίνει τη δυνατότητα εξ αποστάσεως συμμετοχής στη συνεδρίαση ,των δημοτικών συμβούλων οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και δεν επιθυμούν να παρευρίσκονται δια ζώσης.  

Εκ μέρους της παράταξης

Ο επικεφαλής

Παπαευθυμίου Ε
       

Δύο ακόμη Ειδικούς Συνεργάτες προσέλαβε ο Δήμαρχος Μακρακώμης

2020-05-25 14:39

Σύμφωνα με σημερινές αναρτήσεις στο σύστημα ΔΙΑΥΓΕΙΑ,ο Δήμαρχος Μακρακώμης Γ.Χαντζής,προσέλαβε δύο ακόμη ειδικούς συνεργάτες ...

Πρόκειται γιά τούς:

1.ΚΟΝΙΑΡΗ ΟΥΡΑΝΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,

2.ΜΠΑΝΟΥΣΗ ΙΩΑΝΝΗ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ,

πού θα είναι έμμισθοι

 

Προϊόντα: 51 - 60 από 8550
<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>