"Ενότητα και δημιουργία"- Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μακρακώμης, της 16ης Οκτωβρίου 2014.

2014-10-17 15:24

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την 16-10-2014 στην ενότητα των Ανακοινώσεων και των Ερωτήσεων τέθηκαν από την παράταξή μας τα παρακάτω θέματα.


Ο επικεφαλής της παράταξης κ. Ματθαίος Σκούρας, έθεσε το Θέμα: Καταγραφή Κατάστασης Όλων των Υπαρχουσών Πηγών Ύδρευσης,  για την καλύτερη συντήρηση, διαχείριση και εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων, ώστε να αποφύγουμε στο μέλλον τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν σε ορισμένα χωριά του Δήμου μας τον περασμένο καλοκαίρι. π.χ. συντήρηση και καλλιέργεια υπαρχουσών πηγών για καλύτερη, ασφαλέστερη και μεγαλύτερη εξασφάλιση νερού. συντήρηση και καταγραφή παραγωγής νερού των υπαρχουσών γεωτρήσεων.

    Στις παραπάνω ερωτήσεις, ο κ. Δήμαρχος Παπαευθυμίου Ευθύμιος απάντησε ότι είναι στην πρόθεσή του να  υλοποιήσει τέτοια έργα.

   Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Διαμαντής Νικόλαος, έθεσε το θέμα: Αποκατάσταση της στέγης του Δημοτικού Σχολείου Μακρακώμης, τονίζοντας ότι υπάρχει προς τούτο σχετική επιχορήγηση 30.000 από το Υπουργείο Οικονομικών, επιπλέον ζήτησε να αρθούν άμεσα οι επικινδυνότητες που προκύπτουν από "γηρασμένα" δένδρα σε όλες τις Σχολικές Εγκαταστάσεις, γιατί υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος.

   Ο κ. Δήμαρχος δεσμεύθηκε ότι σύντομα θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός ύψους 150.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 30.000 ευρώ είναι της επιχορήγησης και τα υπόλοιπα από ίδιους πόρους.
   Για την κοπή των δένδρων έχουν γίνει όλες οι προπαρασκευαστικές ενέργειες, εγγράφηκαν τα ποσά στον  προυπολογισμό και δεσμεύθηκε ότι σύντομα θα αρχίσει η κοπή των.