*ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ

2014-04-24 15:03

                Κλείδωμα... και απόσυρση!

Σεβόμενη απόλυτα τους νόμους και τους κανονισμούς της Ευρώπης, η Garmin από τον Μάρτιο του 2014 έχει προβεί στο κλείδωμα όλων των συσκευών Astro και Alpha που προέρχονται από τις ΗΠΑ.

Πλέον, για όλες τις συσκευές που προέρχονται από τις ΗΠΑ αλλά και όσες χρησιμοποιούνται ήδη στη χώρα μας δεν θα είναι δυνατή η επικοινωνία της συσκευής Astro/Alpha με το κολάρο του σκύλου. Ο λόγος για αυτή την κίνηση είναι ότι η συχνότητα που χρησιμοποιείται από τις αμερικάνικες συσκευές δεν έχει έγκριση στην Ευρώπη. Και αυτό γιατί τα προϊόντα που διατίθενται στις ΗΠΑ δεν διαθέτουν έγκριση CE, επομένως κάθε εισαγωγή και χρήση τους στην Ευρώπη είναι παράνομη.

                                                                   

Η Garmin είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο και είναι υποχρεωμένη να προστατέψει τα προϊόντα της και τους καταναλωτές από παράνομη χρήση που μπορεί να επιφέρει πρόστιμα και προβλήματα στη λειτουργία τους.

Απόσυρση
Τι θα γίνει με όλους τους κατόχους αμερικανικών συσκευών Astro; Ευτυχώς, υπάρχει λύση. Η Garmin, σε συνεργασία με την Digital Tracer Electronics, αντιπρόσωπο της Garmin στην Ελλάδα, προσφέρει σε όλους τους κατόχους παράνομων συσκευών Astro τη δυνατότητα να αποσύρουν τη συσκευή τους αλλά και όσα κολάρα διαθέτουν ώστε να αποκτήσουν σε πραγματικά μοναδική τιμή τη νέα συσκευή Astro 320 με κολάρο DC 50, μαζί με επιπλέον κολάρα DC 40 και DC 50. Συγκεκριμένα, για κάθε πακέτο συσκευής Astro με κολάρο που αποσύρετε μπορείτε να αποκτήσετε ένα ολοκαίνουργιο πακέτο Astro 320 με κολάρο DC 50 στην τιμή των 399€ όταν η τιμή χωρίς απόσυρση είναι 699€, κερδίζοντας έκπτωση 43%!

Αντίστοιχα για κάθε κολάρο που θα αποσύρετε μπορείτε να αποκτήσετε ένα καινούργιο κολάρο DC 50 στην τιμή των 149€ ή ένα κολάρο DC40 στην τιμή των 99€, όταν η τιμή για αγορά καινούργιων συσκευών DC είναι 239€ και 149€ αντίστοιχα.

Εγγύηση

Εκτός από το όφελος της τιμής, οι νέες συσκευές Astro έχουν: 2 Χρόνια Εγγύηση στην Ελλάδα.

Προεγκατεστημένο οδικό και τοπογραφικό χάρτη TopoDrive Hellas με κάλυψη σε δρόμους, χωματόδρομους, μονοπάτια, ισοϋψείς εκτάσεις Τεχνική υποστήριξη από την ελληνική αντιπροσωπεία Δεκτές για απόσυρση γίνονται οι συσκευές Astro 220, Astro 320 και τα κολάρα DC30, DC40 και DC50. Τα καταστήματα στα οποία μπορείτε να απευθύνεστε για την απόσυρση των συσκευών σας είναι αποκλειστικά: ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ ΑΕ, Ποσειδώνος 10 Άλιμος τηλ. 2109858241, www.skordilis.gr

ΜΕΪΜΑΡΗΣ ΠΑΥΛΟΣ, Ελπίδος 34 Συκιές Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310634513,www.meimaris.com

Προσοχή παραεισαγωγές

Δυστυχώς, στη χώρα μας δραστηριοποιούνται πολλοί παραεισαγωγείς οι οποίοι εισάγουν παράνομα συσκευές από την Αμερική και πουλώντας τες χωρίς να πληρώνουν δασμούς και φόρους έχουν διαδώσει εσφαλμένα ότι τα προϊόντα που διατίθενται στην αμερικάνικη αγορά είναι διαφορετικά από τα ευρωπαϊκά όσον αφορά στις επιδόσεις τους. Επικοινωνήσαμε με την Garmin, η οποία μας διαβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο είναι απόλυτα αναληθές. Οι συσκευές διαφέρουν μόνο ως προς τη συχνότητα στην οποία είναι προογραμ-ματισμένες. Η συχνότητα που χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ για την επικοινωνία της συσκευής Astro με το κολάρο έχει στην Ελλάδα στρατιωτική χρήση, γι' αυτό η αρμόδια Αρχή έχει δώσει άδεια για χρήση διαφορετικής συχνότητας στη χώρα μας. Αυτό σε καμία απολύτως περίπτωση δεν επηρεάζει τη λειτουργία και την απόδοση της συσκευής. Αντιθέτως, η χρήση μιας τέτοιας συσκευής που έχει κατασκευαστεί αποκλειστικά για την αμερικανική αγορά μπορεί να επιφέρει πρόστιμα στον χρήστη.

Από τον Αντώνη Μπληζιώτη
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Χάρης Γκίκας


ΠΗΓΗ:http://www.ethnos.gr/