«Νέα Σελίδα» ΝΙΚΟΣ ΤΖΙΒΕΛΕΚΑΣ Δελτίο Τύπου

2014-04-30 20:02

4

                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς σηματοδοτεί την τελική νίκη του καλοκαιριού απέναντι στον χειμώνα, την κατίσχυση της ζωής επί του θανάτου και έχει ρίζες που ανάγονται σε προχριστιανικές αγροτικές λατρευτικές τελετές για τη γονιμότητα των αγρών και κατ’ επέκταση, και των ζώων και των ανθρώπων. Επίσης συμπίπτει  και με  Παγκόσμια Μέρα των Εργατών, που οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο δεν την γιορτάζουν ως αργία αλλά ως Απεργία

Συνδέεται με την ανθρώπινη χαρά για την άνοιξη και τη βλάστηση. Απότοκο των δοξασιών αυτών είναι το μαγιάτικο στεφάνι που φτιάχνεται από διάφορα άνθη και καρπούς και κρεμιέται στην πόρτα των σπιτιών. Το μάζεμα των λουλουδιών για το πρωτομαγιάτικο στεφάνι, ενισχύει στη σημερινή εποχή τις σχέσεις του ανθρώπου με τη φύση, από την οποία οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί λόγω του τρόπου ζωής των σύγχρονων πόλεων.

Ένθερμος υποστηρικτής της ζωής της υπαίθρου και τήρησης των εθίμων, ο υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Μακρακώμης κος Νίκος Τζιβελέκας, θα μεταβεί  σε ορεινές περιοχές και χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας, όπου δημότες θα εορτάζουν την Πρωτομαγιά με παραδοσιακό τρόπο, όπου οικογένειες μαζεύονται σε ξέφωτα, τρώνε, πίνουν, παίζουν και γιορτάζουν τόσο την άνοιξη όσο και την εργατική Πρωτομαγιά.

«Παίρνουμε τα βουνά… στα πανέμορφα ορεινά χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας», ως μία ευχάριστη ανάπαυλα αλλά και θα δοθεί η ευκαιρία στον υποψήφιο Δήμαρχο  Νίκο  Τζιβελέκα να συνομιλήσει εποικοδομητικά με δημότες και να γιορτάσει μαζί τους.   


                                                                                                    Νέα σελίδα

                                                                                                                                                       Υποψήφιος  Δήμαρχος  Νίκος  Τζιβελέκας