«Ο 39χρονος απειλούσε ότι θα σκοτώσει τα εγγόνια τους»

2014-08-19 14:39

«Ο 39χρονος απειλούσε ότι θα σκοτώσει τα εγγόνια τους»

Νέα στοιχεία στο φως - Απολογούνται την Πέμπτη οι γονείς του 39χρονου για τη δολοφονία του

Προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη έλαβαν οι γονείς του 39χρονου θύματος στο Άστρος, οι οποίοι προσήλθαν το πρωί της Τρίτης στον ανακριτή. Η πρωτοφανής υπόθεση έχει προκαλέσει την κοινή γνώμη, με τον 75χρονο πατέρα να έχει ήδη ομολογήσει το έγκλημά του. 

Σε δήλωσή του, ο δικηγόρος τους ανέφερε πως οι κατηγορούμενοι είναι συγκλονισμένοι και πως η σύζυγος δεν έχει καμία συμμετοχή στο αποτρόπαιο έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο. «Όλα τα έκανε ο σύζυγος», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον συνήγορο της οικογένειας, ο πατέρας «πιστεύει ότι η πράξη του γλίτωσε όλη την οικογένεια από τον 39χρονο που επί μία δεκαετία τούς χτυπούσε και τούς απειλούσε ότι θα εκτελέσει όλα τα εγγόνια».

«Ο γιος τούς χτυπούσε, τους έδερνε, με αποκορύφωμα το Πάσχα όταν τους έδεσε και βιντεοσκόπησε τον ξυλοδαρμό», σημείωσε ακόμη, για να προσθέσει ότι ο πατέρας, με την πράξη του αυτή, «πιστεύει ότι έπρεπε να τον σταματήσει για να σώσει την οικογένεια».

Ελεύθεροι ως τη δίκη αφέθηκαν οι άλλοι τρεις συγγενείς του θύματος, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για εμπλοκή στην υπόθεση. Ειδικότερα, ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο 53χρονος θείος και η 70χρονη θεία του θύματος, ενώ ελεύθερος με εγγύηση 3.000 ευρώ αφέθηκε ο 71 ετών αδελφός του δράστη.

Εντύπωση προκαλούν οι καταγγελίες του συνηγόρου υπεράσπισης του παιδοκτόνου

Σοκ προκαλούν οι πληροφορίες ότι 39χρονος που δολοφονήθηκε ανήμερα την 15η Αυγούστου από τον ηλικίας 75 ετών πατέρα του φέρεται να ξυλοκοπούσε συστηματικά τους ηλικιωμένους γονείς του κάθε φορά που τους επισκεπτόταν στο σπίτι τους, στο Άστρος Αρκαδίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», το περασμένο Πάσχα μάλιστα και συγκεκριμένα το Μ. Σάββατο, ο 39χρονος φέρεται να είχε δέσει τους γονείς του στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού τους και να είχε βιντεοσκοπήσει τον εαυτό του τη στιγμή που χειροδικούσε εναντίον τους.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του 75χρονου πατέρα και δράστη της δολοφονίας, κ. Αντώνη Μίγα, ο 39χρονος την τελευταία δεκαετία βιαιοπραγούσε συστηματικά εναντίον των γονιών του. Ο κ. Μίγας δήλωσε ότι θα ζητήσει να γίνει έρευνα ώστε να βρεθεί το επίμαχο βίντεο με τη σκηνή του βασανισμού του ζεύγους των ηλικιωμένων από τον γιο τους. Πάντως, πληροφορίες από την αστυνομία αποδίδουν την τραγωδία σε κληρονομικές διαφορές, καθώς ο 39χρονος απαιτούσε να είναι ο μόνος κληρονόμος της πατρικής του κατοικίας στο Άστρος.