«Πράσινο» φως για πειραματικό φάρμακο κατά του Έμπολα

2014-08-12 07:59

«Πράσινο» φως για πειραματικό φάρμακο κατά του Έμπολα

Οι ΗΠΑ θα το στείλουν στη Λιβερία

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων έχει εγκρίνει το αίτημα της κυβέρνησης της Λιβερίας για την αποστολή δειγμάτων ενός πειραματικού φαρμάκου για την βοήθεια της θεραπείας λιβεριανών γιατρών που έχουν μολυνθεί με τον ιό Έμπολα, ανέφερε σήμερα ανακοίνωση της προεδρίας της Λιβερίας.

Η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της προεδρίας στη Μονρόβια αναφέρει ότι τα πειραματικά φάρμακα θα παραδοθούν στη χώρα της Δυτικής Αφρικής αυτή την εβδομάδα από έναν εκπρόσωπο της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών μετά από σχετική έκκληση προς τον πρόεδρο Ομπάμα που απηύθυνε την περασμένη Παρασκευή η πρόεδρος της Λιβερίας, Έλεν Τζόνσον Σίρλιφ.

Αλλά και η Μάργκαρετ Τσαν επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, έχει επίσης εγκρίνει την αποστολή επιπλέον δόσεων του πειραματικού φαρμάκου στη Λιβερία για να στηρίξει την αγωγή των προσβεβλημένων γιατρών ανέφερε η ίδια ανακοίνωση. Οι δόσεις του πειραματικού φαρμάκου θα πρέπει να παραδοθούν από έναν εμπειρογνώμονα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αυτή την εβδομάδα.