«Χτενίζουν» Κορινθία και Αργολίδα για το κρυσφήγετο Μαζιώτη

2014-08-23 14:47

«Χτενίζουν» Κορινθία και Αργολίδα για το κρυσφήγετο Μαζιώτη

Σιγουριά για εμπλοκή Ρούπα - Παλαιοκώστα από τις Αρχές στη ληστεία στο Δίστομο

Μπλόκα στην Πελοπόννησο και κυρίως στην Αργολίδα και στην Κορινθία έχει στήσει η αστυνομία, ενώ ταυτόχρονα η αντιτρομοκρατική οργώνει την περιοχή για να βρει γιάφκα του Νίκου Μαζιώτη μετά την κινηματογραφική ληστεία στην τράπεζα στο Δίστομο.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι πίσω από την κινηματογραφική ληστεία με λεία 300.000 ευρώ στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και την ομηρεία του υπαλλήλου βρίσκονται «σύντροφοι» του Νίκου Μαζιώτη, οι οποίοι δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα εάν προέρχονται από το χώρο των κοινών ποινικών. Μάλιστα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας δεν αποκλείουν το γεγονός στη ληστεία να μετείχε και ο γνώριμος από τα παλιά Βασίλης Παλαιοκώστας.

Στο στόχαστρο βρίσκονται τόσο η καταζητούμενη Πώλα Ρούπα, όσο και οι υπόλοιποι σύντροφοι του Νίκου Μαζιώτη. Το γεγονός ότι από το Δίστομο οι ληστές πέρασαν με φουσκωτό μέχρι τις ακτές της Κορινθίας κάνει πάντως την αστυνομία να έχει στρέψει τις έρευνές της κυρίως στην περιοχή της Πελοποννήσου.

Εξάλλου, είναι γνωστό ότι στο παρελθόν το ζεύγος Μαζιώτης – Ρούπα πέρασαν κάποιο χρονικό διάστημα στην Πελοπόννησο, όταν και έκαναν το «χτύπημα» στο τραπεζικό υποκατάστημα της Κλειτορίας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δράστες άρπαξαν 300 χιλιάδες ευρώ και διέφυγαν με αυτοκίνητο Toyota Rav4, που σύμφωνα με πληροφορίες είχε κλαπεί τον Μάιο του 2012 και το οποίο βρέθηκε καμένο στην Παραλία Ποταμός, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την τράπεζα.

Στη συνέχεια διέφυγαν με επίσης κλεμμένο (από περιοχή της Πελοποννήσου) φουσκωτό σκάφος, με το οποίο βγήκαν στο Λουτρό Ξυλοκάστρου. Λίγο πριν από την ακτή, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, άφησαν τον όμηρο στη θάλασσα, ο οποίος βγήκε κολυμπώντας στην ακτή.

Το σκάφος οι δράστες αποπειράθηκαν να το κάψουν και μετά, αφού επιβιβάστηκαν σε δύο οχήματα, εξαφανίστηκαν από την περιοχή με μεγάλη ταχύτητα.
 
newsbeast.gr