Άνοιξαν οι μετεγγραφές φοιτητών πως γίνεται η αίτηση

2014-10-09 21:15

Άνοιξαν οι μετεγγραφές φοιτητών πως γίνεται η αίτηση

Άνοιξε σήμερα το πρωί το σύστημα για τις μετεγγραφές φοιτητών για τους πρωτοετείς. Η αίτηση από τους ενδιαφερόμενους γίνεται στην ιστοσελίδα solon.it.minedu.gov.gr και η εφαρμογή θα είναι ανοικτή μέχρι τις 17 Οκτωβρίου.

Το σύστημα για τις μετεγγραφές φοιτητών αφορά στους επιτυχόντες που συμμετείχαν στις Εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου Γενικού (ΓΕΛ) ή Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Ομάδας Α’ και Ομάδας Β’, Μαΐου – Ιουνίου του σχολικού έτους 2013-2014 και κατέλαβαν θέση εισαγωγής σε Σχολή / Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι επιτυχόντες έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τη θέση εισαγωγής της Σχολής ή του Τμήματος που είναι, ήδη, εγγεγραμμένοι. 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ: 

Οι δικαιούχοι, προκειμένου να προβούν στην ανωτέρω ηλεκτρονική υποβολή, πρέπει να ταυτοποιηθούν σε μία από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας προσκομίζοντας το δελτίο της Αστυνομικής τους ταυτότητας ή το διαβατήριό τους, ώστε να δημιουργήσουν, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, τον προσωπικό τους κωδικό ασφαλείας με τον οποίο θα υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση μεταφοράς της θέσης τους. 

Για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, ο αιτών - υποψήφιος συνδέεται, μέσω του παρόντος πληροφοριακού συστήματος χρησιμοποιώντας τον 8-ψήφιο κωδικό εξετάσεων και τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας που έλαβε, σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο. Επισημαίνεται ότι η υποβληθείσα ηλεκτρονική αίτηση μεταφοράς της θέσης επιτυχίας επέχει και θέση υπεύθυνης δήλωσης κατά την έννοια και με τις συνέπειες του ν. 1599/1986 (Α΄ 75). Μπορείτε να εισέλθετε στο Σύστημα χρησιμοποιώντας τον 8-ψήφιο Κωδικό Εξετάσεων και τον Κωδικό Ασφαλείας που δημιουργήσατε στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 Μπείτε στο σύστημα  ΕΔΩ

dikaiologitika.gr