Έκλειναν ερωτικά ραντεβού με ηλικιωμένους τους υπνώτιζαν και τους λήστευαν

2014-12-11 16:04

Συνελήφθησαν, προχθές το πρωί, στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο γυναίκες ΡΟΜΑ, ηλικίας 33 και 41 ετών, για ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.
Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας σε συνεργασία με το Τ.Α. Άνω Λιοσίων, το τελευταίο τρίμηνο, οι δύο γυναίκες εντόπιζαν ηλικιωμένους άνδρες, οι οποίοι μέσω αγγελιών, ζητούσαν γνωριμία, επικοινωνούσαν μαζί τους και πήγαιναν στις οικίες τους.

Εκεί, και χωρίς να γίνονται αντιληπτές, έριχναν υπνωτικές ουσίες στον καφέ, χυμό ή νερό που έπιναν, με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι άνδρες να χάνουν τις αισθήσεις τους.

Στη συνέχεια, ερευνούσαν τους χώρους του σπιτιού και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, βιβλιάρια τραπεζών, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα και γίνονταν... "καπνός".

Πολλοί από τους παθόντες ηλικιωμένους είχαν βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, με αποτέλεσμα, με τη χορήγηση των υπνωτικών να χρειασθεί να νοσηλευθούν ακόμη και σε Νοσοκομεία!

Μέχρι στιγμής, έχει διαπιστωθεί, ότι με την ίδια μέθοδο οι συλληφθείσες έχουν διαπράξει οκτώ ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι ναρκωτικά χάπια, ένδεκα κενά μπουκαλάκια, ένα πιστόλι κρότου, ένα κυνηγετικό τουφέκι, είκοσι φυσίγγια, κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.