Έντεκα τόνοι λαθραίου καπνού σε αποθήκη 47χρονου στη Μακρακώμη ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

2014-05-18 15:30

17-05-2014: Συνελήφθη χθες από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ένας 47χρονος ημεδαπός για κατοχή μεγάλης ποσότητας λαθραίου καπνού

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Λάρισα, 1Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη χθες από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ένας 47χρονος ημεδαπός για κατοχή μεγάλης ποσότητας λαθραίου καπνού

Μετά από έρευνες, που διενεργήθηκαν στην οικία και σε αποθήκες ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου (11) τόνοι λαθραίου καπνού

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και περί όπλων

Συνελήφθη, χθες (16-05-2014) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Μακρακώμης Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας, ένας 47χρονος ημεδαπός, για κατοχή μεγάλης ποσότητας λαθραίου καπνού. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και περί όπλων.

Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση και πώληση από τον 47χρονο μεγάλων ποσοτήτων αφορολόγητου καπνού, αστυνομικός προσποιούμενος τον «υποψήφιο» αγοραστή επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του, προκειμένου να αγοράσει ποσότητα καπνού.

Στη συνέχεια, ο συλληφθείς απέστειλε μέσω εταιρείας ταχυμεταφοράς στη Λάρισα, δύο χαρτοκιβώτια που περιείχανσυνολικά (40) κιλά αφορολόγητο καπνού κομμένο - έτοιμο για χρήση και συσκευασμένο σε (80) αεροστεγή σακουλάκια βάρους (500) γραμμαρίων το καθένα.

Ο αστυνομικός «υποψήφιος» αγοραστής παρέλαβε την προαναφερόμενη ποσότητα καπνού από εταιρεία ταχυμεταφοράς, πληρώνοντας το χρηματικό ποσό των (1.040) ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Παράλληλα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας ενεργώντας συντονισμένα, εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή της Μακρακώμης Φθιώτιδας και συνέλαβαν τον 47χρονο ημεδαπό.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία και σε αποθήκες του συλληφθέντα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν :

 • (10.030) κιλά μη βιομηχανοποιημένου καπνού (άκοπα και ακατέργαστα φύλλα καπνού)
 • (705) κιλά αδασμολόγητου καπνού, κομμένο και έτοιμο για χρήση και συσκευασμένο σε (1410) αεροστεγή σακουλάκια βάρους (500) γραμμαρίων το καθένα,
 • το χρηματικό ποσό τω 38.035 ευρώ ,
 • τέσσερα (4) μηχανήματα για κοπή, συσκευασία, αποξήρανση και ζύγιση καπνού αντίστοιχα,
 • μεγάλος αριθμός από νάιλον σακουλάκια, ταινίες συσκευασίας και διαφημιστικά αυτοκόλλητα, τα οποία χρησιμοποιούνταν για τη συσκευασία του καπνού,
 • ένα παλαιό κυνηγετικό όπλο,
 • ένα αεροβόλο πιστόλι με τέσσερα (4) μεταλλικά σφαιρίδια,
 • δεκατέσσερα (14) πολεμικά φυσίγγια των 7,62 mm ,
 • δύο αβολίδωτα πολεμικά φυσίγγια των 7,62 mm ,
 • ένα πολεμικό βλήμα πυροβόλου όπλου,
 • τρία (3) φυσίγγια τύπου FLOMBER,
 • ένα φυσίγγιο κρότου των 9 mm και ένα κινητό τηλέφωνο.

Η ανωτέρω ποσότητα καπνού (επεξεργασμένη και μη) θα σταλεί στο Τελωνείο Στυλίδας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φθιώτιδας, ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.