Έρχεται νέο κύμα καύσωνα: Τριήμερο με 40άρια

2014-08-22 11:07

Έρχεται νέο κύμα καύσωνα: Τριήμερο με 40άρια

Νέο κύμα καύσωνα θα πλήξει τη χώρα το τριήμερο, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Η υποχώρηση της ζέστης θα αρχίσει από τη Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Αυγούστου, οπότε η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Συγκεκριμένα, για σήμερα Παρασκευή, στην Αττική θα επικρατεί ηλιοφάνεια, οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς.

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Αναμένουμε λίγες νεφώσεις το απόγευμα και ανέμους νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη Ελλάδα:

Βόρεια Ελλάδα
Μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά κυρίως της Α. Μακεδονίας και της Θράκης. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 36 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 και στο Ν. Ιόνιο 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 37 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 38 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς.

Γενική πρόγνωση για Σάββατο 23 Αυγούστου:

Για το Σάββατο ο καιρός αναμένεται άστατος με λίγες νεφώσεις οι οποίες θα αυξάνονται κατά την διάρκεια της ημέρας και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων βροχοπτώσεων κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο θα κυμανθεί από 19C έως 39C και τοπικά θα αγγίξει και τους 40C.

Γενική πρόγνωση για Κυριακή 24 Αυγούστου:

Για την Κυριακή ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με αυτά του Σαββάτου. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Δευτέρα και σε αυτά τα επίπεδα θα συνεχίσει έως και τα μέσα της εβδομάδας. Παράλληλα περιορίζεται η Αφρικάνικη σκόνη.