Αναβάλλεται η έναρξη του κοινωνικού τουρισμού ΟΑΕΔ

2014-09-12 16:47

Αναβάλλεται η έναρξη του κοινωνικού τουρισμού ΟΑΕΔ

Μετατίθεται η ημερομηνία έναρξης του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού για τη σεζόν 2014 – 2015, από τις 15 Σεπτεμβρίου που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, για την 1η Οκτωβρίου. Αντίστοιχα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ μετατίθεται και η ημερομηνία λήξης του προγράμματος από τις 31 Αυγούστου 2015 κατά ένα μήνα, δηλαδή έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015.
Όπως είχε αναφέρει λίγες ημέρες με αποκλειστικό άρθρο του το dikaiologitika.gr (δείτε εδώ) αιτία για αυτή την 15νθήμερη καθυστέρηση έναρξης του προγράμματος είναι η πρακτική αδυναμία που έχουν οι υπηρεσίες του Οργανισμού να ολοκληρώσουν τον έλεγχο των ενστάσεων που έχουν υποβληθεί και να συντάξουν τον οριστικό πίνακα δικαιούχων. 

Σημειώνεται ότι οι τελικοί δικαιούχοι θα ανέλθουν στα 130.000 άτομα, τα οποία θα επιλεγούν με σύστημα μοριοδότησης. Μπορούν να είναι είτε εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, είτε άνεργοι, που κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος έχουν λάβει τακτική επιδότηση ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις του ΟΑΕΔ διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα).

dikaiologitika.gr