ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Η Ν. Ε ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

2014-11-06 15:08

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τις τελευταίες μέρες οι κινητοποιήσεις των μαθητών πληθαίνουν σ’ όλη τη χώρα.

Αιτία αυτής της αναταραχής είναι τα μέτρα που η μνημονιακή συγκυβέρνηση επιβάλλει στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης :..
συγχωνεύσεις τμημάτων, κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, απολύσεις εκπαιδευτικών, «τράπεζα θεμάτων» στο λύκειο, κατάργηση μαθητικών δρομολογίων στην πρωτοβάθμια, νόμος «Αθηνά» στην τριτοβάθμια κ.α. με κριτήρια κάθε άλλο παρά παιδαγωγικά αλλά με στόχο τον αποκλεισμό από τη γνώση ενός μέρους μαθητών και μάλιστα των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Απέναντι σε όλα αυτά οι μαθητές απαντούν με κλιμάκωση των αγώνων τους για ένα σχολείο διαφορετικό, δημοκρατικό, που καλλιεργεί τη δημιουργική γνώση, όπου όλοι έχουν θέση, για ένα μέλλον που ονειρεύεται η νέα γενιά.

Η κυβέρνηση αντί να σκύψει και να αφουγκραστεί τη νέα γενιά, μη μπορώντας να καταστείλει το διογκούμενο κύμα διαμαρτυρίας , καταφεύγει στην συκοφάντηση του αγώνα της για καθοδήγηση από κόμματα και το χειρότερο απ’όλα προσπαθεί να τρομοκρατήσει παιδιά και γονείς. Το αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν οι συλλήψεις των μαθητών και των γονιών του 1ου ΕΠΑΛ και του 1ου Λυκείου Λαμίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τις κατασταλτικές πρακτικές της κυβέρνησης και δηλώνει κατηγορηματικά ότι με αστυνομικές μεθόδους δε λύνονται τα προβλήματα τις παιδείας.
Στηρίζει τα αιτήματα των μαθητών για ένα σχολείο χωρίς ταξικούς φραγμούς.

Στο σχολείο των νεοφιλελεύθερων - μνημονιακών απαιτήσεων στο οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους μαθητές ως «πλεονάζον» προσωπικό σε μια επιχείρηση που «εξυγιαίνεται», εμείς αντιπαραθέτουμε με το πρόγραμμά μας το σχολείο που θα χωράει όλη την αναγκαία γνώση και όλους τους μαθητές.
Για μας οι οποιεσδήποτε αλλαγές που αφορούν την παιδεία προϋποθέτουν διάλογο με όλη την κοινωνία, τους εκπαιδευτικούς και τους εκπαιδευόμενους και αυτό θα πράξει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Λαμία: 6 Νοεμβρίου 2014