ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

2014-04-23 15:13

                                          Μπεκτασιάδου Οικονόμου Πολυξένη Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος  Δ. Μακρακώμης

Μπεκτασιάδου Οικονόμου Πολυξένη Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δ. Μακρακώμης
Αγαπητοί φίλοι

Η ιστορία μου στην περιοχή αρχίζει πριν δεκατέσσερα χρόνια που ως αναπληρώτρια δασκάλα υπηρέτησα για ένα χρόνο στη Λευκάδα. Στην συνέχεια, λόγω της εργασίας του συζύγου μου, αναγκαστήκαμε σε συχνές μετακινήσεις σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, από τη Λήμνο μέχρι τη Λευκάδα.
Τα τελευταία τρία χρόνια εγκατασταθήκαμε μόνιμα πλέον στη Σπερχειάδα, τη γενέτειρα του συζύγου μου.
Σε όλα αυτά τα μέρη εγώ και η οικογένειά μου αφήσαμε μόνο φίλους , συλλέξαμε εμπειρίες και γνώσεις.
Η πρώτη μου επαφή με την «πολιτική» και τους πολιτικούς ήταν στην Σμύρνη της Τουρκίας, όπου υπηρέτησα ως υπάλληλος στο εκεί Προξενείο μας. 
Κρίνοντας με βάση τις εμπειρίες μου, η σημερινή κατάσταση του Δήμου μας, σε σύγκριση με άλλες περιοχές που όπως ανέφερα έχω ζήσει, είναι πολύ καλή. Τιμώ και σέβομαι όλους αυτούς που εργάστηκαν και εργάζονται για την σημερινή του εικόνα, επώνυμους και κυρίως ανώνυμους.
Αν σήμερα αντιμετωπίζουμε μία σειρά από προβλήματα, αυτά κατά κύριο λόγο τα αποδίδω στην παρούσα οικονομική αλλά και πολιτική χρεοκοπία της κεντρικής εξουσίας, κυρίως όμως στην επί δεκαετίες μεθοδευμένη κοινωνική διάλυση.
Πεποίθησή μου είναι ότι το μοντέλο του ηγεμόνα, παντογνώστη, καθοδηγητή και σοφού έχει δοκιμαστεί και απέτυχε. Πλέον οι ομάδες και ηγεσίες που απελευθερώνουν την συλλογικότητα και προάγουν την ανιδιοτέλεια της ατομικής προσφοράς έχουν αξία και μέλλον. Για το λόγο αυτό στέκομαι δίπλα στο νυν δήμαρχο Θύμιο Παπαευθυμίου, τον οποίο τιμώ και εμπιστεύομαι.
Ο Δήμος μας, μετά την οικογένεια είναι το σπίτι μας, γι αυτό το λόγο θα πρέπει όλοι μας να συμμετέχουμε και να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός νέου ευέλικτου και παραγωγικού μοντέλου διοίκησης.
Για το μέλλον του τόπου μας χρειαζόμαστε ανθρώπους με όραμα, γνώση και όρεξη για προσφορά. Γνωρίζω ότι τίποτε από αυτά δε λείπει και μπορούμε μαζί να δημιουργήσουμε, να χτίσουμε με αυτά τα εργαλεία. Φιλοδοξώ να είμαι ένας από αυτούς που θα προσφέρουν μέσα από τις δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Τίποτε πλέον δεν είναι δεδομένο και εύκολο. Χρειάζεται κόπος, γνώση και έρευνα για να βρεθούν οι λύσεις. Δυστυχώς σήμερα και στο μέλλον τα προβλήματα δεν λύνονται στα καφενεία αλλά με την οργάνωση, τη χρήση υπολογιστών, τα επιχειρησιακά προγράμματα και τη διεθνή επικοινωνία.
Δηλώνω ότι με ενδιαφέρει το μέλλον των παιδιών μας, για το οποίο εργάζομαι και θα εργάζομαι με όλες τις δυνάμεις μου. Τα παιδιά μας είναι η άνοιξη του τόπου.
Εγώ και η οικογένειά μου δώσαμε το στίγμα μας, είμαστε εδώ, για να παλέψουμε και να μείνουμε στον τόπο μας. 
Σας καλώ να αντιδράσουμε συλλογικά αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα. Η παθητική στάση και το «δε βαριέσαι, όλοι και όλα ίδια είναι» βοηθάει μόνο αυτούς που επιβάλλουν τα δεινά.
Φύσει αισιόδοξος άνθρωπος, νομίζω ότι με την βοήθειά σας θα μπορέσουμε τελικά να βγούμε νικητές