Ανακοινώνονται τα νέα κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών 2014-2015

2014-06-25 12:42

Ανακοινώνονται τα νέα κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών 2014-2015

Ευνοϊκότερο θα είναι πλέον το καθεστώς για τις μετεγγραφές φοιτητών από το έτος 2014-2015 αφού ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας προβλέπει αλλαγές στα κριτήρια και ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα αδέλφια που σπουδάζουν παράλληλα σε διαφορετικές πόλεις
 

Το υπουργείο Παιδείας, αναμένεται ακόμη και εντός της ημέρας να ανακοινώσει τις νέες ρυθμίσεις για τις μετεγγραφές των φοιτητώνπου θα ισχύσουν από το επόμενο σπουδαστικό έτος. 

Σύμφωνα με Τα Νέα, το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας θα ευνούνται οι μετεγγραφές αδελφών φοιτητών και θα περιορίζει τα έξοδα των νοικοκυριών , που αναγκάζονται να διατηρούν και να συντηρούν ακόμα και τρία σπίτια σε διαφορετικές πόλεις της χώρας. 

Αναμένεται να ανακοινωθεί και αύξηση του εισοδηματικού ορίου ενδεχομένως και άνω των 30.000 ευρώ και να προσαυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας. 

Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα μετεγγραφής κοντά σε πανεπιστήμια όπου ζουν οι γονείς ή στην ίδια πόλη και για όσες οικογένειες σπουδάζουν ένα παιδί, αλλά έχουν διαπιστωμένη αδυναμία να καλύψουν τις απαιτήσεις της φοιτητικής ζωής μακριά από το σπίτι.

 

dikaiologitika.gr