Ανεξάρτητοι Έλληνες: Δελτίο Τύπου για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940

2014-10-27 14:55

Στις 28 Οκτωβρίου του 1940 γράφτηκε μια από τις πιο μεγαλειώδεις σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας.  Η αδούλωτη ελληνική ψυχή ξαναβρήκε τον εκφραστή της στον Έλληνα  φαντάρο, που στα βουνά της  Β. Ηπείρου, μετουσιώθηκε σε νέο σύμβολο ηρωισμού και αυτοθυσίας. Η πίστη στο Χριστό και την Παναγία, η ομοψυχία, το θάρρος, η περιφρόνηση στο θάνατο στεφάνωσαν με το αιώνιο στέφανο της δόξας αυτή τη μικρή βραχόσπαρτη πατρίδα,  διατρανώνοντας στα πέρατα της οικουμένης το νέο «Μολών λαβέ»...
Οι σιδερόφρακτες  ορδές του νέου Γολιάθ και τα 8 εκατομμύρια λόγχες ενός παρανοϊκού δικτάτορα δεν στάθηκαν ικανές να φιμώσουν και να τιθασεύσουν το αδούλωτο φρόνημα ενός λαού που γεννήθηκε για να ζει ελεύθερος.

      Πάνω από 7 δεκαετίες περάσανε και η εθνική επέτειος συνεχίζει να εορτάζεται με παρελάσεις και τυμπανοκρουσίες, σε μια Ελλάδα ανοχύρωτη, σε έναν λαό που παραπαίει  ανάμεσα στην οικονομική καταστροφή και την πνευματική αλλοτρίωση. Όποιος όμως  δεν γνωρίζει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει.
Κάποιοι θέλουν τους Έλληνες αμόρφωτους ιστορικά. Κάποιοι επιδιώκουν τη λήθη του παρελθόντος προς χάριν των άνομων συμφερόντων των δανειστών μας. Τα στίφη των βαρβάρων, που επέλασαν στην αιματοβαμμένη πατρίδα μας, άφησαν πίσω τους ερείπια, βομβαρδισμένα λιμάνια, κατεστραμμένο το 75%  του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου, το 75% του εμπορικού στόλου, το 60% της κτηνοτροφίας και της γεωργίας, το 50% της βιομηχανίας. Άφησαν πίσω τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, που δεν πέθαναν στα ένδοξα πεδία των μαχών αλλά στις κατακόμβες του Χαλανδρίου, της Υπάτης, του Διστόμου, των Καλαβρύτων.

Έφτασαν στο σημείο να πάρουν αναγκαστικό δάνειο, παρά το δίκαιο του πολέμου, από έναν λαό, που το χειμώνα του 41, έθαψε 300 χιλιάδες παιδιά από την πείνα. Υπερφίαλοι και αλαζόνες μας κοιτούν ειρωνικά και λένε με θράσος ξεχάστε τις αποζημιώσεις. Ξεχάστε την εξόφληση του κατοχικού δανείου. Δεν αποδέχονται κανένα συμψηφισμό, γιατί τρέμουν, ότι σε μια τέτοια περίπτωση, θα πρέπει αυτοί να ξεχάσουν το στημένο «ελληνικό χρέος».

Οι ΑΝΕΛ προτείνουν λύσεις ρεαλιστικές, που μπορούν να κόψουν άμεσα το «γόρδιο δεσμό» και να μας απαλλάξουν από το ασφυκτικό κλοιό των μνημονίων. Οι γερμανικές  αποζημιώσεις είναι δίκαιο και νόμιμο είτε να εγγραφούν στον κρατικό προϋπολογισμό είτε να τιτλοποιηθούν με την μορφή ομολόγου. Τότε μόνο ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος θα έχει τελειώσει οριστικά.

Όταν η Ελλάδα αποζημιωθεί, όπως και οι υπόλοιπες χώρες που λεηλατήθηκαν από τις ορδές του άξονα. Γι΄ αυτό ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. Δεν ξεχνάμε την Ιστορία μας. Δεν ξεχνάμε τους ήρωές μας. Δεν ξεχνάμε τα θύματα της γερμανικής θηριωδίας. Είμαστε εδώ πάντα και ενωμένοι, βροντοφωνάζουμε ΟΧΙ στη διαστρέβλωση της ιστορίας μας, ΟΧΙ στη ισοπέδωση των αξιών μας, ΟΧΙ  στην αναγκαστική λήθη, ΟΧΙ στη νέα κατοχή .