ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Μήνυμα για την εορτή των Χριστουγέννων

2014-12-23 09:36

Η γέννηση του Χριστού, που γιορτάζεται κάθε Χρόνο στις 25 Δεκεμβρίου, θεωρείται η δεσποτική γιορτή, η κορυφαία της Χριστιανοσύνης. Οι άγιες μέρες της Χριστιανοσύνης είχαν ιστορηθεί από το λαό μας, με ήθη και έθιμα που φθάσανε μέχρι τις μέρες μας και διαχρονικά διδάσκουν, αλλά και διαφυλάτουν, το νόημα της γέννησης του Θεανθρώπου.
Ακόμα και σήμερα είναι ολότελα ακατανόητο για το πνεύμα μας το ότι κατέβηκε ο Θεός ανάμεσά μας σαν άνθρωπος συνηθισμένος, μάλιστα σαν ο φτωχότερος από τους φτωχούς, και πάλεψε έναντι όλων των αντιξωότητων για την σωτηρία μας...
Στο τέλος μιας χρονιάς με έντονη πολιτική αστάθεια, αλλά κυρίως με μια πολύ δύσκολη καθημερινότητα για όλους μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χρωστάμε στον εαυτό μας μια ανάσα χαράς και αισιοδοξίας. Η ψυχραιμία, η ωριμότητα και η αισιοδοξία, δεν πρέπει να μας εγκαταλείψουν. Όσο κι αν οι συγκυβερνώντες προσπαθούν  λυσσομανώς  να κρατηθούν στην εξουσία, σπέρνοντας τον πανικό και τον τρόμο στον απλό Έλληνα πολίτη, είναι σίγουρο ότι ο δημοκρατικός ελληνικός λαός θα τους δείξει την πόρτα της εξόδου.

Στις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων το μήνυμα της αγάπης παραμένει πάντα διαχρονικό και αληθινό. Το ίδιο και οι ελπίδες των ανθρώπων για ένα καλύτερο αύριο. Οι ανθρώπινες αξίες όπως είναι η αγάπη για το συνάνθρωπο, η αρετή, η φιλοπατρία, πρέπει να επικρατήσουν. Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πιο αποτελεσματικά  εκεί όπου καθένας χωριστά, ίσως αποτυγχάνει.

Ευχόμαστε  πάνω από όλα υγεία σε όλους. Η γέννηση του Θεανθρώπου να σημάνει  την αφετηρία μιας δημιουργικής περιόδου, που θα εκπληρώσει τους στόχους μας για ένα αύριο πιο αισιόδοξο και ευοίωνο, για μια Ελλάδα αληθινά ελεύθερη και δημοκρατική.