Αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη του μεγάλου μυστικού της Αμφίπολης -Ξεκινούν πάλι σήμερα οι ανασκαφές

2014-08-18 08:11

Αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη του μεγάλου μυστικού της Αμφίπολης -Ξεκινούν πάλι σήμερα οι ανασκαφές

Aντίστροφα μετρά, πλέον, ο χρόνος, για την αποκάλυψη του μεγάλου μυστικού της Αμφίπολης, αφού σήμερα ξεκινούν πάλι οι ανασκαφές. Οι αρχαιολόγοι με μεγάλη προσοχή, προχωρώντας εκατοστό εκατοστό θα αφαιρέσουν το χώμα που καλύπτει τα αρχαιολογικά ευρήματα με στόχο να λυθεί όσο το δυνατό συντομότερα ο γρίφος στο λόφο Καστά. 

Μάλιστα, το σημείο των ανασκαφών θα βρίσκεται από νωρίς το πρωί και ο στενός συνεργάτης της αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη, αρχιτέκτονας, Μιχάλης Λεφαντζής προκειμένου να ενισχύσει την αρχαιολογική ομάδα.

Μιλώντας στο  ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι «το υπουργείο Πολιτισμού είναι αυτό που θα δώσει την περαιτέρω ενημέρωση των εξελίξεων των αρχαιολογικών ανασκαφών» ενώ σημειώνει πως «η αποκάλυψη των όσων κρύβουν οι Σφίγγες δεν σχετίζεται χρονικά με τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως της Θεσσαλονίκης».«Οτι είναι να γίνει, θα το μάθετε εν καιρώ και μάλιστα πολύ γρήγορα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρχιτέκτονας Μιχάλης Λεφαντζής. 

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για τις αρχαιολογικές ανασκαφές

Οι αρχαιολογικές ανασκαφές και οι δηλώσεις για την αποκάλυψη ενός εξαιρετικά σημαντικού τάφου, έχουν εγείρει παγκόσμιο ενδιαφέρον, με τηλεοπτικούς σταθμούς και ειδησεογραφικά πρακτορεία να καταφθάνουν στην περιοχή.

Πλήθος τουριστών στην Αμφίπολη

Εντωμεταξύ το περασμένο τριήμερο πλήθος τουριστών επισκέφθηκε  τη Μεσολακιά, καθώς η αγωνία για το μυστικό που κρύβουν οι αρχαιολογικές ανασκαφές στην Αμφίπολη κορυφώνεται.

Παρόλο που οι ανασκαφές σταμάτησαν την Παρασκευή, λόγω του Δεκαπενταύγουστου, οι τουρίστες πήγαν στην περιοχή του Στρυμονικού Κόλπου, με τα αυτοκίνητά τους να δημιουργούν ένα τεράστιο κομβόι.

Εκατοντάδες επισκέπτες βρέθηκαν στο Μουσείο της Αμφίπολης και με ειδικούς τηλεφακούς παρατηρούσαν από μακριά το σημείο που εντοπίστηκαν τα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης της προϊσταμένης της ΚΗ' Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Κατερίνας Περιστέρη.

iefimerida.gr/node/