Απίστευτη κομπίνα: Έκλεψαν 8 τόνους τυριών

2014-08-15 08:27

Απίστευτη κομπίνα: Έκλεψαν 8 τόνους τυριών

Η αστυνομία κατάφερε να εξιχνιάσει μια απίστευτη κομπίνα που έστησε 64χρονος που κατάφερε να εξαπατήσει και να κλέψει
8 τόνους τυροκομικών προϊόντων που θα κατέληγαν στη Ρουμανία.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα περί τα τέλη Ιουλίου 2014, από τυροκομική μονάδα στην Νάξο φορτώθηκε εμπόρευμα τυροκομικών προϊόντων συνολικού βάρους 8 τόνων, αξίας 64.000 ευρώ περίπου, που προορίζονταν για ξένη εταιρεία με έδρα τη Ρουμανία, ενώ η μεταφορά θα πραγματοποιούταν με φορτηγό της προαναφερόμενης εταιρείας και αλλοδαπό οδηγό.

Επόμενη ημέρα, ο προαναφερόμενος οδηγός δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα, ο οποίος προσποιούμενος τον εκπρόσωπο της ξένης εταιρείας τον ενημέρωσε για αλλαγή του δρομολογίου, αναφέροντάς του ότι θα έπρεπε να μεταβεί με το φορτίο στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης Κατερίνης, όπου εκεί αντιπρόσωποι της εταιρείας θα το παραλάμβαναν και θα το μετέφεραν στον νέο προορισμό.

Όταν ο οδηγός μετέβη με το φορτηγό στο συμφωνηθέν σημείο, συνάντησε έτερο οδηγό φορτηγού, ο οποίος τον οδήγησε σε εταιρεία ιδιοκτησίας 64χρονου ημεδαπού, όπου τον ανέμεναν τρεις άγνωστοι άνδρες, προσποιούμενοι εκπροσώπους της παραλήπτριας εταιρείας, ζητώντας του να ξεφορτώσει το εμπόρευμα, όπως και έγινε, ενώ το εν λόγω εμπόρευμα δεν παραλήφθηκε ποτέ από την ξένη εταιρεία.

Από την αστυνομική έρευνα επίσης, προέκυψε ότι 44χρονος υπάλληλος της εταιρείας στην οποία εκφορτώθηκε το εμπόρευμα, ήταν το άτομο που συνάντησε τον 30χρονο, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης Κατερίνης και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία.

Η δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν εμπλοκή έτερων ατόμων στην υπόθεση.