Απεργία της ΑΔΕΔΥ σήμερα Τετάρτη 9 Ιουλίου: Ποιοι απεργούν

2014-07-09 08:14

Απεργία της ΑΔΕΔΥ σήμερα Τετάρτη 9 Ιουλίου: Ποιοι απεργούν

24ωρη απεργία Τετάρτη 9 Ιουλίου από την ΑΔΕΔΥ

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκεται σε "πανικό". Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, "η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις απαράδεκτες ρυθμίσεις του Ν. 4250/2014 αναφορικά με την "αξιολόγηση", έχει κηρύξει απεργία-αποχή διαρκείας από κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με αυτή».

"Η απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην "αξιολόγηση" συναντά την καθολική στήριξη των εργαζομένων στο Δημόσιο. Αυτή εκδηλώνεται μέσα από τη συλλογή δεκάδων χιλιάδων υπογραφών ενάντια στην εφαρμογή του Ν. 4250/2014, τις πρωτοφανείς σε μαζικότητα και αγωνιστική διάθεση συνελεύσεις, τη συμμετοχή στην απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ με την ταυτόχρονη συλλογή των φύλλων αξιολόγησης από τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους", συνεχίζει η ΑΔΕΔΥ και προσθέτει:

"Οφείλουμε να αναρωτηθούμε τι είδους "ζημιά στη δημόσια υγεία και στον τουρισμό" μπορεί να προκαλεί η καθολική αντίθεση των εργαζομένων στην προδήλως αντισυνταγματική αξιολόγηση που προωθείται με στόχο να κατασκευασθούν νέες δεξαμενές προς απόλυση υπαλλήλων".

Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν με την ίδια συνέπεια τη συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή από κάθε δραστηριότητα που αφορά την "αξιολόγηση".

Με την κινητοποίηση αυτή, όπως τονίζει στο κάλεσμά της, η ΑΔΕΔΥ λέει όχι στην αξιολόγηση –λαιμητόμο, στις διαθεσιμότητες – απολύσεις, στις νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Απαιτεί δημόσια και κοινωνικά αγαθά για όλους τους πολίτες, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Ζητεί να μπει τέλος στη διαδικασία επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου, να επιστραφούν τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων. Τέλος, λέει όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, των λιμανιών, των αιγιαλών και γενικότερα της δημόσιας περιουσίας, καθώς και στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.

Τη συμμετοχή της στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη αποφάσισε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ, οι νοσοκόμοι αντιτίθενται στην εκχώρηση νευραλγικής σημασίας τομέων του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας περιουσίας (υγεία, παιδεία, δομές αυτοδιοίκησης, ενέργεια, νερό, λιμάνια, παραλίες κ.λπ.) στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο.

«Κυβέρνηση και τρόικα προετοιμάζουν νέα επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα με νέες μειώσεις των επικουρικών και των κύριων συντάξεων, δραματικές μειώσεις στο εφάπαξ και νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 9 Ιουλίου και απαιτούν χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας, προσλήψεις γιατρών, μονιμοποίηση των γιατρών επί θητεία, επαναφορά του Ιατρικού Μισθολογίου στα επίπεδα προ των περικοπών και ασφαλές εφημεριακό πρότυπο» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Η προσφυγή της κυβέρνησης στα δικαστήρια ώστε να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η αποχή – απεργία διαρκείας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, από τη διαδικασία της λεγόμενης αξιολόγησης, είναι πράξη πέρα για πέρα αντιδραστική και αυταρχική», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Όπως σημειώνει, «κατά την κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αντιστέκονται και να αντιπαλεύουν τα αντιλαϊκά της μέτρα. Γι’ αυτό και κλιμακώνει την αντιλαϊκή της πολιτική, προωθεί νέο αντιδραστικό νόμο για το συνδικαλιστικό κίνημα, βγάζει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες των εργαζομένων στη ΔΕΗ, στα λιμάνια, στους εκπαιδευτικούς κ.α.

Ενάντια στον αυταρχισμό και τις απειλές της κυβέρνησης οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να αντιτάξουν το δικό τους όπλο, το δικό τους ενιαίο μέτωπο πάλης. Μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και όλα τα λαϊκά στρώματα να ορθώσουν ένα τείχος λαϊκής αντίστασης όχι μόνο ενάντια στην αξιολόγηση και τις απολύσεις, αλλά σύνολο των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο δημόσιο, στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής απαιτώντας εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους, να δοθούν λύσεις στα λαϊκά προβλήματα.

Η αυριανή πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία πρέπει να αποτελέσει βήμα μαζικής και δυναμικής απάντησης στον αυταρχισμό και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Κανένας στη δουλειά, όλοι και όλες στην απεργία και στην συγκέντρωση στις 10.30πμ στην Ομόνοια»