Απλήρωτοι λογαριασμοί ΔΕΗ ύψους 1,7 δισ. ευρώ!

2014-10-01 16:48

Απλήρωτοι λογαριασμοί ΔΕΗ ύψους 1,7 δισ. ευρώ!

Επιστρατεύονται δικηγορικά γραφεία για τη δικαστική διεκδίκηση των απαιτήσεων - Η δυναμική των απλήρωτων λογαριασμών οδηγεί τη Διοίκηση της επιχείρησης στην εκτίμηση ότι οι οφειλές θα ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους

Tο 1,7 δισ. ευρώ ξεπερνούν πλέον οι ανεξόφλητες οφειλές προς την ΔΕΗ, από τα 300 εκατ. ευρώ που βρίσκονταν πριν την επιβολή του χαρατσιού τον χειμώνα του 2012.

Συγκεκριμένα, σχεδόν 1 δισ. ευρώ οφειλές προέρχεται από τη χαμηλή τάση, τα 400 εκατ. ευρώ από την υψηλή τάση, τα 200 εκατ. ευρώ από τη μέση τάση και τα 160 εκατ. ευρώ είναι οι οφειλές του Δημοσίου προς την επιχείρηση.

Αν και η ΔΕΗ ανέμενε να υπάρξει μια βελτίωση μέσα στο Σεπτέμβριο, καθώς παραδοσιακά τους καλοκαιρινούς μήνες εμφανίζεται κάποια υστέρηση στα έσοδα λόγω των διακοπών η κατάσταση φαίνεται να έχει οξυνθεί.

H Διοίκηση της εταιρείας αναμένεται να προχωρεί στην πρόσληψη δικηγορικών γραφείων για τη δικαστική διεκδίκηση των απαιτήσεων. Η δυναμική των απλήρωτων λογαριασμών οδηγεί τη Διοίκηση της επιχείρησης στην εκτίμηση ότι οι οφειλές θα ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους.

Πηγή: Newmoney.gr