Αποκλειστικές νοσοκόμες σε σπείρα που νάρκωνε και λήστευε ηλικιωμένους

2015-02-26 20:09

Οι αποκλειστικές νοσοκόμες άφηναν… κάρτες στα νοσοκομεία, και αναζητούσαν τα επόμενα ηλικιωμένα θύματα της ληστρικής συμμορίας. Κάποιες από αυτές είχαν στρατολογηθεί από τα μέλη της σπείρας σε καφετέριες της οδού Ζήνωνος, προκειμένου να «ψαρέψουν» οικονομικές πληροφορίες και κινήσεις των μελών των οικογενειών στις οποίες εργάζονταν, είτε ως νοσοκόμες, είτε ως οικιακοί βοηθοί. Σε μία περίπτωση νάρκωσαν με υπνωτικά χάπια το θύμα τους και σε άλλη επέδειξαν ιδιαίτερη βιαιότητα πάνω σε μία 83χρονη γυναίκα με προβλήματα υγείας.  Κάποιες από τις «νοσοκόμες» ή «οικιακές βοηθούς», συνέχιζαν να εργάζονται στα θύματα ακόμη και μετά τις ληστείες ή διαρρήξεις, που γίνονταν σε βάρος τους.  

Σε «γρήγορα» χτυπήματα, έμεναν 1-2 ημέρες, στα σπίτια των θυμάτων ως νοσοκόμες, έπαιρναν τις πληροφορίες που ήθελαν, έβγαζαν αντικλείδι των διαμερισμάτων και στη συνέχεια αναλάμβαναν δράση τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας. Οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, συνέλαβαν 11 άτομα από τη Γεωργία, επτά άνδρες και τέσσερις γυναίκες, ενώ από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν ταυτοποιηθεί δύο ληστείες και περισσότερες από 10 κλοπές-διαρρήξεις σε διαμερίσματα ηλικιωμένων.

Στις 19 Ιανουαρίου 2015, μία από τις «νοσοκόμες»νάρκωσε με υπνωτικά χάπια στο φαγητό της μία 74χρονη μέσα στο σπίτι της στην Αγ. Παρασκευή. Έφυγε δήθεν για… ψώνια, οι συνεργοί της μπήκαν στο σπίτι, όπου βρισκόταν «κοιμισμένο» το θύμα, ερεύνησαν όλους τους χώρους, άρπαξαν 3.600 ευρώ και εξαφανίστηκαν. Η θρασύτατη γυναίκα επέστρεψε «έκπληκτη» και μάλιστα συνέχισε να εργάζεται και να… φροντίζει τον άτυχο ηλικιωμένο. Σε άλλη περίπτωση στο Μαρούσι οι δράστες επιτέθηκαν στην 83χρονη μοναχική γυναίκα, που είχε ως οικιακή βοηθό, μία γυναίκα από τη Γεωργία, την χτύπησαν βάναυσα άρπαξαν περίπου 2.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Από την αστυνομική έρευνα έχουν προκύψειπερισσότερες από 10 κλοπές-διαρρήξεις σε σπίτια ηλικιωμένων που είχαν στην δούλεψή τους γυναίκες, μέλη του κυκλώματος, από τη Γεωργία, οι οποίες είτε είχαν δώσει αντικλείδια στους συνεργούς τους είτε ενημέρωναν ότι δεν βρισκόταν κανείς στο σπίτι, ενώ οι ίδιες κατασκεύαζαν πειστικά «άλλοθι». Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής διαπιστώνουν ότι κάποια από τα μέλη της σπείρας πήγαιναν σε καταστήματα που σύχναζαν γυναίκες από τη Γεωργία, και όταν διαπίστωναν ότι εργάζονταν σε σπίτια ηλικιωμένων τις έπειθαν να συνεργήσουν στις ληστείες και διαρρήξεις παρέχοντας σχετικές πληροφορίες, λαμβάνοντας… ποσοστά από τη λεία. Σε άλλες περιπτώσεις, γυναίκες μέλη της σπείρας άφηναν… κάρτες σε νοσοκομεία της Αττικής, για εργασία ως αποκλειστικές νοσοκόμες, ενώ παράλληλα οι ίδιες έκαναν «έρευνα» στους χώρους των νοσοκομείων προς αναζήτηση υποψήφιων ηλικιωμένων θυμάτων.  Την ηλεκτρονική λεία τους και τα χρυσαφικά τα έκαναν «ρευστό» σε ενεχυροδανειστήρια της Αθήνας.