Αποτύπωμα του συνεργάτη του Μαζιώτη, Γ.Πετρακάκου, στο φουσκωτό των ληστών στο Δίστομο

2014-08-24 13:31

DNA και αποτυπώματα του Γιώργου Πετρακάκου, υπαρχηγού του Επαναστατικού Αγώνα και συνεργάτη του Νίκου Μαζιώτη, ταυτοποίησαν οι Αρχές στο φουσκωτό σκάφος, που χρησιμοποιήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι από τους ληστές του υποκαταστήματος τράπεζας στο Δίστομο.

Από τα ευρήματα των εργαστηριακών ερευνών επιβεβαιώνονται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ταυτότητες των δραστών της ένοπλης ληστείας στο Δίστομο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν αρμόδιοι αξιωματικοί, στο φουσκωτό σκάφος που χρησιμοποίησαν οι δράστες της ληστείας έχουν βρεθεί δακτυλικά αποτυπώματα του 35χρονου Γιώργου Πετρακάκου και ενός ακόμα από τους δράστες, ενώ ο τρίτος έχει αναγνωριστεί από αυτόπτες μάρτυρες.

Από τις πληροφορίες της ΕΛΑΣ προκύπτει ακόμη, ότι ο Μαζιώτης ήρθε σε επαφή με αυτά τα άτομα,  κατά την παραμονή του στη φυλακή, αλλά και μέσω "κοινών γνωστών",  μετά την παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής. Από την Αστυνομία έχουν στηθεί μπλόκα παντού, για τον εντοπισμό των τριών ενόπλων, ενώ συνεχίζονται οι εργαστηριακές έρευνες από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, κυρίως για γενετικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα.

Το χρονικό της ληστείας

Οι τρεις άνδρες εισέβαλαν στο υποκατάστημα της τράπεζας και με την απειλή καλάσνικοφ ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και τους πελάτες. Εντός της τράπεζας έμειναν τουλάχιστον 20 λεπτά, ζητώντας από τη διευθύντρια να βάλει σε σάκους τα χρήματα που υπήρχαν στο χρηματοκιβώτιο και τα ταμείο. Την απείλησαν, μάλιστα, ότι αν δεν το κάνει θα σκοτώσουν μέλη της οικογένειάς της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ληστές, οι οποίοι φορούσαν περούκες, γυαλιά ηλίου και μάσκες, καθησύχασαν τους πελάτες, μεταξύ των οποίων ήταν και μία έγκυος, ότι δεν πρόκειται να τους κάνουν κακό. "Φτάσαμε στο σημείο να ληστεύουμε τράπεζες για να μπορούμε να ζήσουμε γιατί μας έχουν πάρει και τα σπίτια" είπαν οι ληστές, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Οι δράστες είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια τη ληστεία, εκμεταλλευόμενοι δύο πράγματα. Ήξεραν ότι η συγκεκριμένη τράπεζα ασφαλείας δεν είναι η προβλεπόμενη και μπορούσαν να μπουν στο χώρο με τα όπλα. Γνώριζαν, επίσης, ότι στην περιοχή το λιμενικό δεν διέθετε σκάφος, καθώς αυτό, είναι εδώ και μία εβδομάδα ακινητοποιημένο από βλάβη. Έτσι οι ληστές εξαφανίστηκαν ανενόχλητοι. Εξετάζεται, επίσης, σοβαρά το ενδεχόμενο να είχαν και δύο συνεργούς

Η ΕΛΑΣ, από τον τρόπο δράσης τους, πιστεύει ότι είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για μέλη της ομάδας του Νίκου Μαζιώτη και τα χρήματα να προορίζονται για το λεγόμενο "επαναστατικό" ταμείο. Σ' αυτό οδηγούν δύο στοιχεία. Το 10μετρο φουσκωτό, το οποίο εκλάπη πριν από δύο χρόνια από την Καλαμάτα, λίγο καιρό δηλαδή μετά την απόδραση Μαζιώτη-Ρούπα. Το δεύτερο στοιχεία είναι η απόδειξη από κατάστημα της Κορίνθου που είχε βρεθεί στα πράγματα της Ρούπα, στο διαμέρισμα του Αμαρουσίου.

news247.gr/