Αποφυλακίζονται στις 27 Μαρτίου οι Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός

2015-03-01 22:29

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και για την αποφυλάκιση των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, καθώς λήγουν τα 18μηνα της προφυλάκισης τους. Πρόκειται για το ανώτατο επιτρεπτό διάστημα προσωρινής κράτησης που προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Έτσι, ο Νίκος Μιχαλολιάκος αποφυλακίζεται στις 27 Μαρτίου μαζί με τους βουλευτές Χρήστο Παππά και Ιωάννη Λαγό .

Ωστόσο, Μιχαλολιάκος και Λαγός, μετά την αποφυλάκιση τους, θα υποχρεωθούν σε κατ΄οίκον περιορισμό καθώς τους έχει επιβληθεί ο συγκεκριμένος περιοριστικός όρος για το αδίκημα της οπλοκατοχής.

Μόνο ο Χρήστος Παππάς θα μπορεί να κυκλοφορεί πλήρως ελεύθερος.

Στη φυλακή θα παραμείνουν οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Νίκος Μίχος και Γιώργος Γερμενής καθώς τα 18μηνα της προσωρινής τους κράτησης λήγουν αργότερα.

Νομικοί κύκλοι θεωρούν πολύ ισχυρό το ενδεχόμενο με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας οι κατηγορούμενοι να υποβάλλουν αίτημα αποφυλάκισης ώστε να μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ισότιμα, δηλαδή με την ίδια άνεση που θα το κάνουν οι ελεύθεροι συγκατηγορούμενοι τους.

Μάλιστα, αναμένεται σύντομα, εκτός από τους βουλευτές, να αποφυλακιστούν πάνω από 20 μέλη της Χρυσής Αυγής που κρατήθηκαν προσωρινά με τις κατηγορίες για συμμετοχή σε έκνομες πράξεις