Από την Μακρακώμη ο νοσηλευτής που έχασε τη ζωή του στην Παλλήνη

2014-09-28 18:53

Από το Παλιούρι του Δήμου Μακρακώμης κατάγεται ο 55χρονος  Γιώργος Μπήτος ο νοσηλευτής που έχασε την ζωή του στο χώρο εργασίας του στον Ψυχιατρικό – Θεραπευτικό Ξενώνα Εφήβων «Σπίτι» στην Παλλήνη μετά από ένα επεισόδιο μεταξύ τροφίμων .

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε σοκ όχι μόνο στους συγγενείς αλλά και σε όλους όσους τον γνώριζαν.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, όταν δύο από τους τρεις τροφίμους που παρέμεναν στον ξενώνα ήρθαν σε ρίξη μεταξύ τους, ενώ ο χώρος επιτηρείτο από τις δύο νοσηλεύτριες της βάρδιας. Η μία παρενέβη για να τους καθησυχάσει και δέχθηκε επίθεση από έναν εκ των δύο. Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν.
Όταν, λίγο αργότερα, ανέλαβε υπηρεσία ο νοσηλευτής της νυχτερινής βάρδιας ενημέρωσε τηλεφωνικά το τοπικό αστυνομικό τμήμα για το συμβάν. Η συνάδελφός του μετέβη σε άλλο χώρο του ξενώνα για να πάρει οδηγίες από τον γιατρό και να ετοιμάσει το δείπνο και μόλις επέστρεψε βρήκε τον νοσηλευτή αναίσθητο.
Αμέσως ειδοποίησε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ο νοσηλευτής διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, εκεί όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε.
Ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης έδωσε εντολή άμεσης διερεύνησης των συνθηκών του θανάτου του, ενώ η διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Φως στις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του νοσηλευτή θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, οι τρόφιμοι δεν ήταν ψυχιατρικά ασθενείς, αλλά ανήλικοι παραβάτες.
Ο επιστημονικά υπεύθυνος του ξενώνα είχε ενημερώσει επανειλημμένως για τους κινδύνους που εγκυμονούσε αυτή η πρακτική παραμονής τους στον ξενώνα, καθώς οι ανήλικοι παραβάτες θα έπρεπε να προωθηθούν σε άλλες δομές. 

lamiafm1.gr-news247.gr