Αρνητικός ο ΣΥΡΙΖΑ με την τροπολογία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

2014-10-24 16:10

Αρνητικός ο ΣΥΡΙΖΑ με την τροπολογία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Αρνητική είναι η πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία της κυβέρνησης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, με έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη να δηλώνουν πως προσανατολίζονται στο να ψηφίσουν «παρών».

Η Κουμουνδούρου εστιάζει πρώτον στην καθυστέρηση της κατάθεσης των ρυθμίσεων,- καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ προ μηνός- είχε καταθέσει πρόταση νόμου για Ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Σ' αυτή την κατεύθυνση, σημειώνουν πως «είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες των πολιτών», ενώ κρίνουν ότι οι προϋποθέσεις υπαγωγής στη ρύθμιση για τη μεγάλη πλειονότητα είναι απαγορευτικές.

Στο ίδιο μήκος κύματος, κορυφαία πηγή της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζει τη βιωσιμότητα της ρύθμισης τονίζοντας, πως «δεν υπάρχει η πρόβλεψη προκειμένου η δόση, να μην ξεπερνάει ένα ποσοστό του εισοδήματος».

Επιπλέον, θυμίζουν πως η τροπολογία προβλέπει και ένα νέο μέτρο, που είναι η συνέχιση της εφαρμογής της συνεισφοράς αλληλεγγύης για τα δύο επόμενα χρόνια, καθώς το σχετικό μέτρο επρόκειτο να λήξει στο τέλος του 2014 ενώ με την τροπολογία παρατείνεται έως το 2016 αλλά μειωμένο κατά 30%.