Αυτός είναι ο δάσκαλος που κατηγορείται για ασέλγεια ανηλίκων

2014-07-29 16:30

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του κατόπιν εισαγγελικής εντολής

Στη δημοσιότητα δόθηκε από την αστυνομία, μετά από εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, η φωτογραφία και τα στοιχεία του 47χρονου εκπαιδευτικού από τις Σέρρες που συνελήφθη για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Κουλαξίδη, του Χρήστου και της Μαρίκας, που γεννήθηκε στο Μπρέττεν Γερμανίας το 1967, όπως αναφέρεται στα στοιχεία της ταυτότητάς του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει το Αθηναϊκό Πρακτορείο στα μέσα Ιουλίου, ο δάσκαλος φέρεται ότι ασέλγησε σε επτά παιδιά σχολείου που δίδασκε τα τελευταία χρόνια, σε χωριό των Σερρών, ηλικίας επτά έως δώδεκα ετών.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια της οποίας οι παθόντες δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη από εκπαιδευτικό, κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, της ασέλγειας με ανήλικο έναντι αμοιβής, της οποίας οι παθόντες συμπλήρωσαν τα 10 όχι όμως τα 15 έτη κατά συνήθεια, κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, καθώς και της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση (χρονικής διάρκειας έως την 18:00 ώρα της 28.10.2014, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη) κρίνεται αναγκαία λαμβάνοντας υπόψη το βαθμό των ενδείξεων ενοχής του κατηγορουμένου, την ένταση του δόλου του, την πρωταρχική ανάγκη προστασίας της ανηλικότητας και του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες αξιόποινες πράξεις, οι οποίες προσβάλουν τη γενετήσια ελευθερία και την αγνότητα της παιδικής ηλικίας, καθώς και την αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν επ’ αφορμής της παρούσας.

Γενικότερα, η δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο αυτό, η αστυνομία παρακαλεί τους πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 23210-90805 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας, σημειώνοντας ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.