Βίαζαν, εξέδιδαν και απειλούσαν 20χρονη

2014-07-16 12:15

Βίαζαν, εξέδιδαν και απειλούσαν 20χρονη

 

Συνελήφθησαν την Δευτέρα (14-7-2014) το βράδυ, στην Αθήνα μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, μία 24χρονη και ένας 26χρονος, για σωματεμπορία, βιασμό, απλή σωματική βλάβη, αντίσταση, απειλή και παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών κατά περίπτωση.

Ειδικότερα μετά από διερεύνηση  καταγγελίας 20χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Βουλγαρίας, διαπιστώθηκε ότι η 24χρονη συλληφθείσα το Νοέμβριο του 2012 εκμεταλλευόμενη τη δεινή οικονομική της κατάσταση και με την υπόσχεση ότι θα τη φέρει στη χώρα μας για να εργασθεί με μεγάλες οικονομικές απολαβές, απέσπασε τη συναίνεσή της και τη μετέφερε στην Ελλάδα.

Στη  συνέχεια την εγκατέστησε σε οικία στην Αθήνα, της αφαίρεσε τα ταξιδιωτικά της έγγραφα και την εξανάγκαζε με απειλές και έντονη σωματική και ψυχολογική βία, να εκδίδεται σε κεντρικές οδούς της πόλης, υπό τη συνεχή της επιτήρηση, παρακρατώντας το σύνολο των εισπράξεών της.

Από το Σεπτέμβριο του 2013, το ρόλο της μεταφοράς, της επιτήρησης και της αφαίρεσης των εσόδων από το θύμα ανέλαβε ο 26χρονος συλληφθείς, ο οποίος μόλις είχε αποφυλακισθεί και ανάγκαζε επίσης, την 20χρονη να εκδίδεται με τη χρήση έντονης σωματικής βίας. Επιπλέον, οι δύο συλληφθέντες προέβησαν στο βιασμό της παθούσας.

Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία, όπου ήταν εγκατεστημένο το θύμα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο  συσκευασίες με ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 6 γραμμαρίων, το δελτίο ταυτότητας της 20χρονης, δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 460 ευρώ.

Σε βάρος του 26χρονου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, συνολικής ποινής φυλάκισης εννέα ετών.

Στην παθούσα αλλοδαπή παρασχέθηκε αρωγή και προστασία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, ενώ έχει αιτηθεί τον επαναπατρισμό της.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

 

enikos.gr