Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Ζητούν πίσω τα ΙΧ και τους αστυνομικούς

2015-02-27 08:18

Κατηγορηματικά αντίθετοι στη πρόθεση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να μειώσει τον στόλο των βουλευτικών αυτοκινήτων, εμφανίζονται τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Γκρίνια από τους βουλευτές της επαρχίας

Οι βουλευτές του κόμματος που μετείχαν στην συνεδρίαση της ΚΟ την οποία συγκάλεσε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με θέμα κοινοβουλευτικά ζητήματα, διατύπωσαν έντονες επιφυλάξεις για την απόφαση του Πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε γνωστοποιήσει την πρόθεση του αυτή κατά την διάρκεια των προγραμματικών του εξαγγελιών. Ωστόσο όπως διεφάνη από τις αντιδράσεις, απέναντι του έχει και τους ίδιους τους βουλευτές του.

«Εγώ δεν έχω δικό μου αυτοκίνητο», «η εκλογική μου περιφέρεια είναι πολύ μακριά πείτε μου πως θα μετακινούμαι» ήταν μερικές από τις ενστάσεις που εξέφρασαν τα μέλη της ΚΟ ενώπιον της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Το leasing και η αστυνομική φρούρηση

Η Πρόεδρος της Βουλής δεσμεύτηκε ότι θα βρει λύση επί του θέματος. Αναγνώρισε πάντως ότι η χρονομίσθωση leasing που χρησιμοποιεί έως τώρα το Κοινοβούλιο είναι αρκετά ακριβή λύση καθώς στοιχίζει 9.000 ευρώ ετησίως ανά βουλευτή. Πάντως επειδή η υφιστάμενη χρονομίσθωση λήγει στο τέλος του χρόνου η κυρία Κωνσταντοπούλου προσανατολίζεται στο να γίνει κλήρωση μεταξύ των αδιάθετων αυτοκινήτων προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

Φωνές διαμαρτυρίες υπήρξαν και για την απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση να πάρει τον έναν από τους δύο αστυνομικούς που φρουρούν τους βουλευτές.  Βουλευτές έλεγαν ότι μένουν χωρίς προστασία, διότι κάποιες ημέρες της εβδομάδας, ο αστυνομικός τους παίρνει υποχρεωτικά ρεπό.

«Εξωση» στους πρώην πρωθυπουργούς

Εκτενής συζήτηση έγινε και για άλλα ζητήματα, μεταξύ αυτών και για το χωροταξικό. Κοινή ήταν η άποψη ότι οι  βουλευτές δεν έχουν χώρους για να δουλέψουν και να προετοιμαστούν.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να εξετάζει το ενδεχόμενο να μετακινηθούν από το Μέγαρο οι πρώην πρωθυπουργοί, ώστε τα γραφεία τους να στεγάσουν βουλευτές και άλλες υπηρεσίες του Κοινοβουλίου.

Αυτή τη στιγμή εντός του κτιρίου στεγάζονται οι Κώστας Σημίτης, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Γιώργος Παπανδρέου και κατά πληροφορίες τα γραφεία τους καταλαμβάνουν συνολικά τα 200 τ.μ.

Στην συνεδρίαση που ξεπέρασε τις δύο ώρες μετείχαν περί τους 70 βουλευτές.