Βρέθηκε το «ένοχο» ελικοπτεράκι που προκάλεσε τη γενική σύρραξη στον αγώνα Σερβία-Αλβανία

2014-10-17 01:11

Βρέθηκε το «ένοχο» ελικοπτεράκι που προκάλεσε τη γενική σύρραξη στον αγώνα Σερβί

Ο υπουργός εσωτερικών της Σερβίας Νεμπόισα Στεφάνοβιτς δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων «Τανγιούγκ» ότι βρέθηκε το τηλεχειριζόμενο ελικοπτεράκι που πετούσε πάνω από τον αγωνιστικό χώρο. Ο κ. Στεφάνοβιτς αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για την πορεία των ερευνών ανέφερε ωστόσο ότι ο άνθρωπος στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το ελικοπτεράκι κρατείται και ανακρίνεται. Σερβικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το ελικοπτεράκι βρέθηκε στο Πάντσεβο, 24 χιλιόμετρα βόρεια του Βελιγραδίου.

Το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών εχθές επέδωσε στον Αλβανό πρέσβη νότα διαμαρτυρίας για την εμφάνιση του ιπτάμενου αντικειμένου με τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας».

Οι προετοιμασίες, πάντως, για την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στο Βελιγράδι συνεχίζονται κανονικά, όπως δήλωσε ο πρέσβης της Αλβανίας, Ιλίρ Μπότσκα. «Η τελευταία ενημέρωση που είχα από το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας είναι ότι όλα βαίνουν προς την υλοποίηση της επίσκεψης» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο Αλβανός Πρέσβης. Ο Ιλίρ Μπότσκα δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το επεισόδιο στον ποδοσφαιρικό αγώνα την Τρίτη αλλά όπως είπε «το περιστατικό αυτό θα δοκιμάσει την ικανότητα μας να ξεπεράσουμε την κρίση». Η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Αλβανίας στο Βελιγράδι έχει προγραμματιστεί για τις 22 Οκτωβρίου. Η τελευταία επίσκεψη Αλβανού πρωθυπουργού στο Βελιγράδι πραγματοποιήθηκε το 1948 όταν επισκέφθηκε την Γιουγκοσλαβία ο Ενβέρ Χότζα.

iefimerida.gr