Βόμβα από τις Βρυξέλλες: Έρχεται συμφωνία με παράταση μνημονίου

2014-12-03 14:58

Εκτιμήσεις περί επίτευξης συμφωνίας μεταξύ τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης, έως την προσεχή Δευτέρα, στα ηγετικά κλιμάκια της Ευρωζώνης. Τι σημαίνει αυτό και ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα

Ηγετικά κλιμάκια της Ευρωζώνης ανακοίνωσαν ότι ευελπιστούν πως θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία με τις ελληνικές αρχές για την περάτωση της αξιολόγησης του προγράμματος ως την προσεχή Δευτέρα.
Όπως είχε γράψει νωρίς το πρωί το NEWS 247, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο συμφωνίας για παράταση, όπως εκτιμούν σε πρώτη φάση, του υφιστάμενου προγράμματος και σε δεύτερη, τη χορήγηση προληπτικής πιστωτικής γραμμής που θα επιτρέψει την εκ νέου έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.
Την ίδια στιγμή ανώτατος παράγοντας της Ευρωζώνης, σημείωσε από τις Βρυξέλλες, πως το μείζον πρόβλημα στις εξελισσόμενες διαπραγματεύσεις της τρόικας με την Αθήνα είναι το δημοσιονομικό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν γίνεται αναφορά σε συμφωνία, εννοείται κλείσιμο της αξιολόγησης. Χωρίς να ανοίξει η επόμενη ημέρα, κάτι που σημαίνει ότι προτείνουν παράταση, η οποία θα εκτείνεται πέραν της προεδρικής εκλογής, με την προαναγγελία ότι θα υπάρξει συμφωνία μετά.

news247.gr