Γέμισαν μωρά και χαμόγελα οι πλατείες: Οι Ελληνίδες θήλασαν δημόσια σε 52 πόλεις

2014-11-02 20:55

Σε μια ηλιόλουστη ημέρα, οι πλατείες και κεντρικά σημεία 52 πόλεων γέμισαν χαμόγελα, μωρά και χαρά, καθώς, μητέρες αποφάσισαν να θηλάσουν δημόσια τα παιδιά τους.

Ο 5ος πανελλαδικός ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός πραγματοποιήθηκε με στόχο την απενοχοποίησή του και την επανεξοικείωση της κοινωνίας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.

Ο θεσμός διοργανώθηκε και φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου).

Στην Αττική τη διοργάνωση του δημόσιου μητρικού θηλασμού, έχει αναλάβει η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Αττικής με την συνεργασία του «Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας» και η εκδήλωση πραγματοποιείται από 11 το πρωί σήμερα στο Ζάππειο. Οι συμμετοχές, μάλιστα, το 2014 ξεπέρασαν κάθε προσδοκία φτάνοντας τις 618 θηλάζουσες μητέρες στην Αθήνα.

Στην ανακοίνωση του Δικτύου αναφέρεται χαρακτηριστικά «Ενα νεογέννητο μωρό έχει ανάγκη μόνο τρία πράγματα: Ζεστασιά από την αγκαλιά της μαμάς του, τροφή από το στήθος της και ασφάλεια από την παρουσία της και με τον θηλασμό μπορεί να καλύψει και τα τρία».

iefimerida.gr