Γνωρίστε τον εξυπνότερο χιμπαντζή του κόσμου

2014-06-09 14:28

Γνωρίστε τον εξυπνότερο χιμπαντζή του κόσμου

Μαγειρεύει, παίζει μουσική και χρησιμοποιεί pc – Δείτε το βίντεο

Δεν είναι ένας απλός χιμπαντζής… Ο Κάνζι είναι ένας χιμπαντζής-φαινόμενο, ο οποίος έχει εκπλήξει τους επιστήμονες, καθώς οι ικανότητες του είναι πολλές και εντυπωσιακές. 

Ο… πλανήτης των πιθήκων ζωντανεύει μέσω του Κάνζι. Στην ομώνυμη ταινία ανακαλύπτεται ένας πλανήτης όπου κατοικείται από πιθήκους, η οποίοι εκτός από τη γλώσσα κατέχουν και την τεχνολογία. Στα χνάρια τους βαδίζει και ο Κάνζι, που φαίνεται να προσπαθεί να επιβεβαιώσει τη θεωρία του Δαρβίνου.

Πρόκειται για έναν χιμπαντζή μπονόμπο (πυγμαίος χιμπαντζής), ο οποίος μπορεί να μαγειρέψει, να παίξει μουσική, να ανάψει φωτιά, ακόμα και να χειριστεί ένα pc και να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους μέσω ενός ειδικού προγράμματος με σύμβολα. Μάλιστα, διαθέτει πολύ πλούσιο λεξιλόγιο, καθώς έχει μάθει να «λέει» 500 λέξεις μέσω του πληκτρολογίου και να καταλαβαίνει 3.000 λέξεις.

Ο Κάνζι ζει σε ένα ειδικό κέντρο στην Αϊόβα και όταν κάποιος αναφέρει τη λέξη «ομελέτα»… πετάγεται, όχι μόνο όταν πρόκειται να τη γευτεί –καθώς είναι το αγαπημένο του φαγητό- αλλά και για να τη μαγειρέψει. Βέβαια, η συνταγή του είναι λίγο περίεργη. Ανακατεύει αυγά, κρεμμύδια, μαρούλι, σταφύλια και ανανά! Πάντως, χειρίζεται με μαεστρία το τηγάνι, αφού πρώτα έχει μαζέψει ξύλα και ανάψει φωτιά για να φτιάξει το φαγητό, όπως αναφέρει η Daiy Mail. Του αρέσουν και τα γλυκά όμως, γι’ αυτό ψήνει και ζαχαρωτά. 

Εκτός αυτού όμως μπαίνει και σε μια μεγάλη γυάλινη αίθουσα και κάθεται μπροστά από έναν μεγάλο υπολογιστή με αισθητήρες, και επικοινωνεί με τους ανθρώπους γύρω του μέσω προγράμματος λέξιγκραμ. Μάλιστα, φαίνεται πως ο Κάνζι έμαθε εκείνος αγγλικά όταν οι επιστήμονες προσπαθούσαν να διδάξουν τη μητέρα του και εκείνος απλώς άκουγε. Αναμφίβολα πρόκειται για τον εξυπνότερο χιμπαντζή του κόσμου.