ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΖΙΒΕΛΕΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

2014-04-23 16:30

Δελτίο Τύπου του κ. Νίκου Τζιβελέκα, για την καταχρηστική απόφαση της Δημοτικής Αρχής του Δ. Μακρακώμης  για τα  Τέλη Λειτουργίας Δικτύου Αποχέτευσης.

Σε συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Μακρακώμης και με  πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου κ. Παπαευθυμίου εισηγήθηκε το θέμα: «Τέλη Λειτουργίας Δικτύου Αποχέτευσης του Δήμου Μακρακώμης».

Μετά την έγκρισή της, κατά πλειοψηφία από το Δ.Σ., τώρα καλούνται οι ιδιοκτήτες στις Δ.Κ. Σπερχειάδας, Μακρακώμης και στην Τ.Κ. Πλατυστόμου να υποβάλλουν Αίτηση – Δήλωση για τη χορήγηση άδειας σύνδεσης στο δίκτυο αποχέτευσης του Δήμου Μακρακώμης.

Με βάση την απόφαση, Υπόχρεοι υποβολής είναι ΟΛΟΙ οι ιδιοκτήτες ακινήτων, ΕΝΤΟΣ ή ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ή ΟΙΚΙΣΜΟΥ, ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ. Οι Αιτήσεις-Δηλώσεις είναι απαραίτητες για την ορθή τιμολόγηση των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης που θα ανέρχονται στα 3,00 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και τα οποία θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τα νοικοκυριά του Δήμου μας.

Παράδειγμα: για ένα σπίτι 100 τετραγωνικών μέτρων, οι ιδιοκτήτες του καλούνται να καταβάλλουν το ποσό των 300 ευρώ. Αν είναι ποτέ δυνατόν!! Τη στιγμή που το έργο έχει ολοκληρωθεί και μάλιστα με 100% χρηματοδότηση από προγράμματα!

Ως υπεύθυνη παράταξη της μείζονος μειοψηφίας με επικεφαλή τον Νίκο Τζιβελέκα, θεωρούμε εντελώς παράλογη και καταχρηστική την συγκεκριμένη ενέργεια.  Τέτοιες πρακτικές είναι ανήθικες και στοχεύουν αποκλειστικά και μόνο στην προεκλογική αφαίμαξη των δημοτών. Δεσμευόμαστε ότι όταν εκλεγούμε όχι μόνο δεν θα υπάρχει καμία χρέωση των νοικοκυριών του Δήμου μας, αλλά και όσοι πλήρωσαν, θα τους επιστραφούν τα χρήματα.

Για ποιο λόγο κ. Παπαευθυμίου προβήκατε σε αυτή την κίνηση; Μήπως αποτελεί την απέλπιδα προσπάθειά σας να βελτιώσετε την οικονομική κατάσταση του Δήμου με νέα παράλογα έσοδα; Με πλασματικά στοιχεία θέλετε να ξεγελάσετε τους Δημότες για να δείξετε ένα καλό πρόσωπο για την επανεκλογή σας; Νομίζετε ότι έχουν τόσο χαμηλό επίπεδο αντίληψης και νοημοσύνης;

Ειλικρινά θα έπρεπε να ντρέπεστε!!! Δεν έχετε αντιληφθεί σε τι δύσκολες εποχές ζούμε; Αντί να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση με βασικό γνώμονα  να βελτιώσουμε την ζωή των συμπολιτών μας, εσείς συνεχώς  την υποβαθμίζετε!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ, ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ  ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ…

Εμείς,  η παράταξη μας, υποσχόμαστε ότι με την εκλογή μας  θα βάλουμε «το μαχαίρι στο κόκαλο» σε όλα αυτά τα ζητήματα που υπονομεύουν και εμποδίζουν την ευημερία και ευμάρεια των συμπολιτών μας.

Με εκτίμηση

Νίκος Τζιβελέκας