Δεν θα δοθεί παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις, πρόστιμο σε όποιον δεν προλάβει

2014-07-07 13:36

Δεν θα δοθεί παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις, πρόστιμο σε όποιον δεν προλάβει

Δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις όπως ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών  ενώ κάνει γνωστό ότι οι εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις θα έχουν πρόστιμο όπως ισχύει άλλωστε.

Σύμφωνα με τη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών μέχρι και χθες Κυριακή είχαν υποβληθεί 4,7 εκατ.φορολογικές δηλώσεις και εκτιμάται ότι εκκρεμούν να υποβληθούν ακόμη περίπου 1 εκατομμύριο.

Το υπουργείο υπογραμμίζει πως την προηγούμενη εβδομάδα και μετά την παράταση που δόθηκε, σημειώθηκε μείωση στον ρυθμό υποβολής των δηλώσεων. Στη βάση αυτή σημειώνει πως ο στόχος της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για το σύνολο των φορολογουμένων μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιουλίου είναι επιτεύξιμος.

«Καλούμε τους Έλληνες φορολογούμενους και τους επαγγελματίες Λογιστές και Φοροτεχνικούς στο χρόνο που απομένει να σπεύσουν και να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις διότι νέα παράταση δεν πρόκειται να δοθεί και οι εκπρόθεσμες δηλώσεις επισύρουν την επιβολή προστίμων», αναφέρει στη ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι ώρες στις οποίες το φορτίο είναι χαμηλό και είναι πολύ πιο άμεση η ανταπόκριση του taxisnet είναι μέχρι τις 9:30 το πρωί, από τις 2:00 μέχρι τις 5:00 το απόγευμα και μετά τις 9:30 το βράδυ.