Δημοτικός υπάλληλος ζητούσε 2.000 ευρώ για να διαγράψει πρόστιμο για αυθαίρετο

2015-01-09 19:51

Δημοτικός υπάλληλος και ένας πολιτικός μηχανικός συνελήφθησαν από την υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος με την κατηγορία ότι ζήτησαν από επιχειρηματία 2.000 ευρώ, προκειμένου να διαγράψουν πρόστιμο 13.832 ευρώ που του είχε επιβληθεί για αυθαίρετη κατασκευή στο κατάστημά του.


Η σύλληψη έγινε σε πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας και όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, ο δημοτικός υπάλληλος είναι ηλικίας 60 ετών, ενώ ο πολιτικός μηχανικός 53 και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και της συνέργειας σε αυτή, αντίστοιχα.

Το δε πρόστιμο είχε επιβληθεί μετά από αυτοψία που διενήργησε ο υπάλληλος σε αυθαίρετη κατασκευή, στο κατάστημα του επιχειρηματία που κατήγγειλε τον εκβιασμό.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ' όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς και στο τηλέφωνο 2310-531884 της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

Πηγή:ethnos.gr