ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ, ΘΕΣΕΩΝ & ΣΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

2014-03-24 19:25

 

                                                           

 

                                                                

         ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Ματθαίος Γρ. Σκούρας

         Υποστράτηγος εα, Master Στρατηγικών Μελετών

ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

         Συνδυασμός Ρήξης με Νέο Ύφος και Ήθος

      ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ, ΘΕΣΕΩΝ & ΣΤΟΧΩΝ

 

Συνδημότισσα, συνδημότη,

Οι αλλαγές που επέφερε η κρίση, ανέδειξαν ένα ισχυρό κοινωνικό αίτημα για ενίσχυση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ουσιαστικές πρωτοβουλίες, και πράξεις για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εποχής και να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους, καλύπτοντας όσο είναι δυνατόν και το κενό που άφησε η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους.

Στο Δήμο μας, επιτακτική είναι η ανάγκη για την απόκτηση αυτόδιοικητικών δομών με δυνατότητες που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις και θα μας βοηθήσουν να ξεφύγουμε από το τέλμα της σημερινής διαχειριστικής ανεπάρκειας.

Απαιτείται κοινωνική συνέργια και εύστοχες αποφάσεις, για σωστό προγραμματισμό, δυναμική δράση και διαρκή έλεγχο, ώστε τα έργα και οι δράσεις να «πιάνουν τόπο» και οι χρηματοδοτήσεις τους να αποτελούν σκαλοπάτι για τα επόμενα στάδια αναπτυξιακών προσπαθειών.

Οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου θα καθορίσουν τα δεδομένα της πορείας του Δήμου μας και των ανθρώπων του, για την επόμενη πενταετία και ο συνδυασμός μας, «ΕΝΟΤΗΤΑ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» θα συμμετάσχει με την εμπειρία, τη γνώση, την αποφασιστικότητα, τη μαχητικότητα και την προσήλωση που απαιτούν σήμερα οι συμπολίτες μας.

Στις εκλογές του Μαΐου ζητάμε την εμπιστοσύνη σας και αυτή θα αποτελέσει τη δύναμή μας για να πορευτούμε με σταθερό οδηγό, στο στόχο μας για ένα Δήμο με:

· Σύγχρονες μορφές διοίκησης, ανάπτυξης, συλλογικότητας, κοινωνικής αλληλεγγύης και

συμμετοχής.

· Σωστή οργάνωση και αποτελεσματική διοίκηση, αξιοποιώντας τις νέες μεθόδους

ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και εξυπηρέτησης του πολίτη.

· Συνετή διαχείριση των οικονομικών με λογοδοσία και ελέγχους ως προς την νομιμότητα

υλοποίησης των δαπανών.

· Ισχυρές δομές κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης.

· Ποιότητα ζωής, με μεγαλύτερη προστασία και αναβάθμιση του δημοσίου χώρου.

· Ολοκληρωμένη περιβαλλοντολογική διαχείριση.

· Σύστημα αξιοποίησης όλων των χρηματοδοτικών προγραμμάτων και κάθε επενδυτικής

ευκαιρίας για βιώσιμη ανάπτυξη, στοχεύοντας στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

 

Η ανάπτυξη της περιοχής μας και οι προοπτικές για ένα καλύτερο αύριο, προϋποθέτουν την Κοινωνική συμμετοχή και την αρμονική συνεργασία, για να πετύχουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των δυνάμεων του Δήμου μας, για την άριστη οργάνωση και λειτουργία όλων των υπηρεσιών του, με στόχο την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ συνθηκών βελτίωσης των υποδομών και συνθηκών διαβίωσης της περιοχή μας, την εκμετάλλευση των ευκαιριών ανάπτυξης, την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών μας πόρων και την αναβάθμιση του αθλητισμού.

 

Στις άμεσες προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής θα ενταχθούν οι παραμελημένες

δυνατότητες για την αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας.

Η Δυτική Φθιώτιδα στον πρωτογενή τομέα (Γεωργία, Κτηνοτροφία) και στον τριτογενή

(Υπηρεσίες Ορεινού – Ιαματικού – Εναλλακτικού Τουρισμού) δεν υστερεί σε τίποτα από τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Πρόκειται για πανέμορφο γεωγραφικό σύνολο, με σπάνια φυσικά προτερήματα, που, με σωστό προγραμματισμό, διεκδικήσεις και δυναμική δράση θα τοποθετηθεί στο χάρτη των μελλοντικών αναπτυξιακών εξελίξεων της χώρας. Η προσπάθεια αυτή, για το Συνδυασμό μας αποτελεί απαρέγκλιτη δέσμευση και πρωταρχικό καθήκον.

 

Συνδημότισσα, συνδημότη,

Η δημοτική μας παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ», με το ψηφοδέλτιο που διαμορφώνει

θα επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση και συμμετοχή σε ένα κοινό και ρεαλιστικό προγραμματικό στόχο για την επόμενη πενταετία και θα είναι παρούσα σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου μας αφήνοντας πίσω αντιπαραθέσεις του παρελθόντος και τις αγκυλώσεις των κομματικών χώρων.

 

Η παράταξη αυτή αποτελεί πλειοψηφικό ρεύμα και θα εκφραστεί στις εκλογές.
 

Με αυτές τις λίγες σκέψεις και τη δέσμευση ότι στις συναντήσεις και το διάλογο με τους συμπολίτες μας, σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, θα παρουσιάσουμε αναλυτικά το σχεδιασμό και το πρόγραμμά μας για τη νέα πενταετία, καλούμε τους συμπολίτες μας,

Να ενδιαφερθούν και να πληροφορηθούν για τα δρώμενα του Δήμου, ώστε στις εκλογές που έρχονται να γνωρίζουν, να κρίνουν και να συγκρίνουν, για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους και ιδιαίτερα για τις προοπτικές της περιοχής μας.

Να στελεχώσουν τις τάξεις του Συνδυασμού μας και να συνδράμουν στην εκλογή μιας νέας δημοτικής αρχής με κύρος, νέα σκέψη, δυναμική δράση, ανεξαρτησία απόψεων, θέσεων και προτάσεων, τεκμηριωμένο πρόγραμμα και κυρίως με διασφαλισμένη την κοινωνική συμμετοχή.


Πιστεύουμε ότι, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε, να βαδίσουμε δυναμικά προς το Μέλλον, χωρίς

αγκυλώσεις και δεσμεύσεις του παρελθόντος γιατί ο τόπος, μας έχει ανάγκη ΟΛΟΥΣ.

 

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες του Δήμου ανεξαρτήτως παρατάξεως και περιοχής για την ενεργή συμμετοχή και υποστήριξη της προσπάθειας.