Διαταγή πληρωμής 18000 ευρώ κατά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος

2014-12-04 07:48

Διαταγή πληρωμής κατά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος εξέδωσε δικηγόρος της Αθήνας για μελέτη(;)  που αφορούσε την επαναλειτουργία των αναπτυξιακών εταιριών της.Μια μελέτη κυριολεκτικά άφαντη αφού  κανείς  στην Περιφέρεια όπως αναφέρθηκε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ποτέ δεν είδε,ποτέ δεν υλοποιήθηκε.
Παρόλα αυτά ο δικηγόρος Γεώργιος Δανόπουλος εκπρόσωπος δικηγορικής εταιρίας προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο Λαμίας  και  εξασφάλισε διαταγής πληρωμής για το ποσό των 18.000 ευρώ.
Ο περιφερειάρχης μετά από σύσταση του νομικού συμβούλου της Περιφέρειας έδωσε εντολή να μην υπάρξει  δικαστική αντίκρουση της συγκεκριμένης απόφασης,αλλα΄να διερευνηθούν οι πιθανές πολιτικές ευθύνες της απελθιύσας περιφερειακής διοίκησης!
Θυμίζουμε ότι πριν 10 χρόνια περίπου ο  τότε Νομάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Χειμάρας κλήθηκε να καταβάλει ένα αρκετά υψηλό ποσό για μελέτες σε καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που ειχε παραγγείλει  ο  προκάτοχος του, επίσης αιρετός Νομάρχης Τριασντάφυλλος Μπέλλος.
Ο κ.Χειμάρας αναζήτησε τα φώτα όχι μόνον του δικηγόρου της τότε Νομαρχίας, αλλά και άλλων εκτός Φθιώτιδας έγκριτων δικηγόρων και τελικά αποφάσισε να μην δοθεί  ούτε ένα ευρώ αφού  κατά την εκτίμηση των τεχνικών υπηρεσιών της Νομαρχίας αυτές οι μελέτες  δεν είχαν καμιά πρακτική αξία.
Οι καθηγητές  με  νομικά επιχειρήματα προσπάθησαν να πιέσουν τον τότε Νομάρχη να τους καταβληθούν τα χρήματα αλλά δεν πέτυχαν τίποτα .
Τώρα βέβαια το ποσό είναι πολύ μικρότερο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι  περισσεύουν  στο ταμείο της Περιφέρειας έστω και 18.000 ευρώ.
Μια δεύτερη ή και τρίτη  νομική γνώμη ίσως βοηθήσει τον περιφερειάρχη να ξαναδεί το θέμα πριν καταβάλει το συγκεκριμένο  ποσό.
Την άποψη του Περιφερειάρχη αντέκρουσαν οι  περιφερειακοί σύμβουλοι Θανάσης Γιαννόπουλος και Γιώργος Γκικόπουλος.

lamiafm1.gr