Δομοκός: Κινητοποιήσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων -«Φωνάζουν» για τα προβλήματα στις φυλακές

2014-07-17 11:06

Δομοκός: Κινητοποιήσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων «Φωνάζουν» για τα προβλήματα στις φυλακές

Με δύο πανελλαδικές απεργίες και στάσεις εργασίας εκφράζουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι την αντίθεσή τους στη μετατροπή του καταστήματος Δομοκού σε υψίστης ασφαλείας, αλλά και διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που υπάρχουν στις φυλακές.

Οι κινητοποιήσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα (22-25 Ιουλίου), έπειτα από σχετική απόφαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος. Σε ανακοίνωσή του η ΟΣΥΕ υπογραμμίζει ότι η δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας δεν θα επιλύσει τα προβλήματα και όσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο αγνοούν τις σοβαρότατες συνέπειες, που θα επακολουθήσουν.

«Η βία, η εκμετάλλευση και η εξαθλίωση που επικρατεί εντός των καταστημάτων κράτησης, οι δολοφονίες, οι θάνατοι και οι αυτοκτονίες κρατουμένων, η υπερσυμφόρηση και ο συνωστισμός, η υποστελέχωση και η διάλυση του προσωπικού και η υγειονομική κατάσταση μέσα στις φυλακές ως φαίνεται δεν έχουν σταθεί ικανά στοιχεία για να πειστεί η Πολιτεία ότι το σύστημα κράτησης της χώρας έχει πλέον καταρρεύσει και χρειάζεται επειγόντως άμεση λήψη μέτρων για την οργανωτική, λειτουργική και διοικητική μεταρρύθμισή του», αναφέρουν ακόμη οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Τα αιτήματα των απεργιακών κινητοποιήσεων των σωφρονιστικών υπαλλήλων είναι:

  • Αμεση παροχή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο σύνολο των εργαζομένων στις φυλακές,
  • Υλοποίηση της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου που αφορά την πρόσληψη 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων και
  • Διοικητική μεταρρύθμιση και οργανωτική ανασυγκρότηση των καταστημάτων κράτησης σε μια πολυκλαδική, ουσιαστική και αποτελεσματική υπηρεσία και με διευρυμένους χαρακτήρες καταστημάτων κράτησης.

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων έχει ως εξής:

  • Τρίτη, 22.7.2014, στάση εργασίας από 07:00 έως 10:00 και από 15:00 έως 18:00.
  • Τετάρτη, 23.7.2014, 24ωρη Πανελλαδική απεργία.
  • Πέμπτη, 24.7.2014, στάση εργασίας από 07:00 έως 10:00 και από 15:00 έως 18:00.
  • Παρασκευή, 25.7.2014, 24ωρη Πανελλαδική απεργία

Τις ημέρες των κινητοποιήσεων θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας, ενώ δεν θα γίνονται επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, επισκεπτήρια συνηγόρων και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.