Δρόμος Μάρμαρα-Ανατολή-Ερώτηση στη Βουλή του Κ. Κουτσογιαννακόπουλου

2014-07-23 00:06

1002595_10201619935653040_1057718755_n.jpg

Γνωρίζοντας την ανάγκη των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών του Νομού Φθιώτιδος, ο Κ. Κουτσογιαννακόπουλος ζητά από την κυβέρνηση να επιδιώξει τον απεγκλωβισμό ορισμένων δημοτικών διαμερισμάτων. Συγκεκριμένα, με ερώτηση που κατέθεσε την 17η Ιουλίου προς τα αρμόδια Υπουργεία, Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο Βουλευτής Φθιώτιδος της Νέας Δημοκρατίας ζητά μετ’ επιτάσεως την ολοκλήρωση του οδικού δικτύου που ενώνει τα δημοτικά διαμερίσματα Μαρμάρων – Ανατολής – Δάφνης – Πύργου.

Ακολουθεί  η ερώτηση του κ. Κ. Κουτσογιαννακόπουλου:

ΘΕΜΑ: «Ολοκλήρωση του εκκρεμούς οδικού έργου ΜΑΡΜΑΡΑ-ΑΝΑΤΟΛΗ

και αποπεράτωση του ορεινού οδικού δικτύου Φθιώτιδος»

Κύριοι Υπουργοί,

Κατά το παρελθόν, επί Νομαρχιακής Αυτοδιοικήσεως, η Νομαρχία Φθιώτιδος προγραμμάτισε, μελέτησε και άρχισε να εκτελεί το έργο κατασκευής του δρόμου από το Δ.Δ. Μαρμάρων Φθ/δος έως το Δ.Δ. Ανατολής Φθ/δος. Πρόκειται για τα δύο από τα τρία (τρίτο κατά σειρά είναι το Δ.Δ. Δάφνης) τελευταία χωριά του Ν. Φθιώτιδος στο όριο με τον Νομό Φωκίδας, σε περιοχή απείρου φυσικού κάλλους. Τα χωριά αυτά είναι τα πλέον απομονωμένα του Νομού Φθιώτιδος και η οδός επικοινωνίας τους έως τον Πύργο Υπάτης είναι χωματόδρομος κακής ποιότητας.

Το πλήρες έργο δηλαδή, θα έπρεπε να είναι η κατασκευή της όλης οδού από Μάρμαρα – Ανατολή – Δάφνη – Πύργος και έτσι, πλην της προσπελασιμότητος και αναδείξεως της περιοχής, να διασφαλίζεται και η διασυνοριακή, διανομαρχιακή σύνδεση μέσω του ορεινού όγκου της Φθιώτιδος με την Φωκίδα.

Εν πάση περιπτώσει, το έργο Μάρμαρα-Ανατολή ενώ έφθασε στην κατασκευή του υποστρώματος και θα ακολουθούσε η ασφαλτόστρωση, διεκόπη ελλείψει διασφαλίσεως περαιτέρω χρηματοδοτήσεως. Εδώ και τρία και πλέον χρόνια, το έργο απαξιώνεται και αποσαρθρώνεται και η όλη δαπάνη του κινδυνεύει κυριολεκτικά να πάει χαμένη.

Γι’ αυτό, ζητώ κ. Υπουργοί την παρέμβαση σας, προκειμένου αφενός μεν να αποτραπεί η καταστροφή του έργου και η απώλεια των ποσών που έχουν έως τώρα δαπανηθεί και αφετέρου να επιτευχθεί η ολοκλήρωση του, ει δυνατόν, έως ΔΑΦΝΗ και ΠΥΡΓΟ, ώστε και η τελευταία περιοχή της Φθιώτιδος να εξέλθει των συνθηκών αποκλεισμού της και να εισέλθει σε αυτή της προσπελασιμότητος και αναπτύξεως.

ΕΡΩΤΩ κ. Υπουργοί :

Θα αναλάβετε πρωτοβουλίες, είτε σε συνεργασία, είτε όχι με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδος, ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του εκκρεμούς οδικού έργου ΜΑΡΜΑΡΑ-ΑΝΑΤΟΛΗ και εν συνεχεία η ολοκλήρωση του λοιπού έως ΔΑΦΝΗ και ΠΥΡΓΟ;