Εκανε τη δικηγόρο για πάνω από δέκα χρόνια και εξαπατούσε γυναίκες-Συνελήφθη 52χρονη με γραφείο στον Πειραιά

2014-07-12 17:00

Εκανε τη δικηγόρο για πάνω από δέκα χρόνια και εξαπατούσε γυναίκες-Συνελήφθη 52χ

Μία καλοστημένη κομπίνα, που κράτησε πάνω από δέκα χρόνια, είχε δημιουργήσει μία 52χρονη, που παρίστανε τη δικηγόρο στον Πειραιά και εξαπατούσε τα θύματά της αποσπώντας συνολικά 52.000 ευρώ. 

Η «μαϊμού» δικηγόρος, που είχε γραφείο στον Πειραιά, εξαπατούσε κατά κύριο λόγο γυναίκες. Τα θύματά της ήταν διαζευγμένες ή σε διάσταση και τους αποσπούσε διάφορα χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα των νομικών συμβουλών. Από την έως τώρα έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι στα «νύχια» της είχαν πέσει 12 άτομα. 

Η 52χρονη συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη στον Κορυδαλλό, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, που έκανε έρευνες έπειτα από καταγγελίες και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της για αντιποίηση άσκησης δικηγορίας, απάτες κατ' εξακολούθηση, πλαστογραφία εγγράφων και υπεξαίρεση.

Οπως διαπιστώθηκε, για να φανεί αξιόπιστη στα θύματά της η «δικηγόρος» μετέβαινε σε διάφορες υπηρεσίες μαζί τους και με χρήση πλαστής σφραγίδας του Πρωτοδικείου Πειραιά, που είχε στην κατοχή της, κατάρτιζε και παρέδιδε πλαστά έγγραφα.

Στην κατοχή της και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επαγγελματικές κάρτες όπου αναγράφονταν τα στοιχεία της και η ιδιότητα της δικηγόρου, μία πλαστή σφραγίδα του Πρωτοδικείου Πειραιά, πλήθος υπεύθυνων δηλώσεων, εξουσιοδοτήσεων, ιδιωτικών συμφωνητικών και λοιπών εγγράφων που της είχαν παραχωρήσει ως δικαιολογητικά οι παθόντες, καθώς και έγγραφα που είχε καταρτίσει η ίδια, τρία κινητά τηλέφωνα και 2.780 ευρώ.

Η 52χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ ερευνάται η συμμετοχή της και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή: iefimerida.gr