Εκτός νόμου ο... Τσε Γκεβάρα και ο Τσάβεζ στην Κούβα -Απαγορεύτηκαν τα αρώματα με το όνομά τους

2014-09-28 08:42

Εκτός νόμου ο... Τσε Γκεβάρα και ο Τσάβεζ στην Κούβα -Απαγορεύτηκαν τα αρώματα μ

H επανάσταση δεν έχει άρωμα. Τουλάχιστον σύμφωνα με την κυβέρνηση της Κούβας, που κάθε άλλο παρά χάρηκε με την παρουσίαση δύο αρωμάτων με τα ονόματα «Ερνέστο» και «Ούγκο», με έμπνευση βέβαια από τον Τσε Γκεβάρα και τον Τσάβεζ. 

Τα δύο αρώματα απαγορεύτηκαν και οι υπεύθυνοι της επιχείρησης που τα κυκλοφόρησε θα τιμωρηθούν, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της Κούβας η οποία τους κατηγόρησε για ανεύθυνη συμπεριφορά. 

«Για αυτό το σοβαρό λάθος, τα πειθαρχικά μέτρα που επιβάλλονται θα ληφθούν» καθώς «πρωτοβουλίες αυτού του είδους δεν θα γίνουν ποτέ ανεκτές από τους πολίτες μας ούτε από την επαναστατική κυβέρνησή» εξήγησε σε μια ανακοίνωση, που δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα Granma, το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρόεδρο Ραούλ Κάστρο.

Τα δύο αρώματα παρουσιάστηκαν πριν από λίγους ημέρες, σε συνέδριο που διεξήχθη στην Αβάνα. Ο όμιλος Labiofam είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να κυκλοφορήσει τα αρώματα «Ερνέστο» και «Ούγκο» για να αποτίσει φόρο τιμής στους Τσε Γκεβάρα και Τσάβες. 

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Κούβας, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία δεν είχε πάρει την έγκριση των συγγενών των «εμπνευστών» των αρωμάτων, όπως είχαν ισχυριστεί τα στελέχη της κατά την παρουσίαση.

iefimerida.gr